abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 19 september 2009 @ 22:02:23 #226
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_72917835
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 20:45 schreef Mirjam het volgende:
de courgettesoep was lekker
de smaak was perfect, alleen kan ik kennelijk niet wennen aan de structuur. dat is gek eten, een lekkere smaak, maar een structuur waar je misselijk van wordt...
ik hoop dat ik er gewoon aan wen
Mooi!
Oh echt? Ik maak 'm dan zonder paturain, maar ik vond 'm wel lekker... Wel goed genoeg door de blender gegooid?
I never look back, darling. It distracts from the now.
  zaterdag 19 september 2009 @ 22:06:53 #227
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_72917984
frikandellen met mayo en een Cherry coke.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_72918016
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 22:02 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Mooi!
Oh echt? Ik maak 'm dan zonder paturain, maar ik vond 'm wel lekker... Wel goed genoeg door de blender gegooid?
ff de staafmixer erin
maar ik eet eigenlijk enkel heldere soepen, en ben een muts betreffende sommige producten dus wennen denk ik

oh, en ik had er een bakje van die goedkope kruidenroomkaas ingemikt, lekker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_72918196
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 19:39 schreef Mirjam het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
How you play the cards you are dealt is all that matters.
  zaterdag 19 september 2009 @ 22:16:42 #230
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_72918269
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 22:07 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ff de staafmixer erin
maar ik eet eigenlijk enkel heldere soepen, en ben een muts betreffende sommige producten dus wennen denk ik

oh, en ik had er een bakje van die goedkope kruidenroomkaas ingemikt, lekker
Haha ja oke Dan zijn gebonden/gepureerde soepen wat wennen inderdaad
Goed zo, ga ik dat de volgende keer ook eens proberen!
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_72925790
gisteren ratatouille met gegrilde kipfilet en gebakken aardappeltjes. Vanavond soep met broodje zalm + honing, mosterd, dille sausje en wat gewokte groente.
pi_72927206
Broodje met Filet Americain
  zondag 20 september 2009 @ 11:36:51 #233
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_72927279
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 19:39 schreef Mirjam het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  zondag 20 september 2009 @ 11:39:18 #234
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_72927344
Vanavond krijg ik mn neefjes & nichtjes over de vloer (wel allemaal volwassen ), dus ik heb 2 soepjes gebrouwen (die we dan samen met afbakbrood, knoflook- en kruidenboterbrood en aardappel en rundvlees-salade gaan opeten): een wortel-prei-aardappelsoepje en een biologische portabello soep! Ze zijn heeerlijk Ben benieuwd wat de rest ervan vindt
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_72930243



en als toetje hadden we;


met ijs en slagroom.
pi_72931419
Gisteravond: meerval met pimenton, Zweedse waaieraardappels, geglaceerde worteltjes en maiskolven.

Nu: Restje pilav.
Work hard, play harder.
pi_72932536
quote:
Op zondag 20 september 2009 13:14 schreef maartjeh het volgende:

Grieks lekkers

Wow, allemaal zelfgemaakt? Enne.. at je dat net als lunch?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_72933326
quote:
Op zondag 20 september 2009 14:27 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Wow, allemaal zelfgemaakt? Enne.. at je dat net als lunch?
Neeee haha, was dat maar zo! Ben gisteravond uit eten geweest bij m'n favo restaurant!
  zondag 20 september 2009 @ 14:51:45 #239
268051 Iets-Anders
Eens een keer....
pi_72933368
quote:
Op vrijdag 18 september 2009 20:43 schreef minilot het volgende:

[..]
Bereiding
- Gist in een bakje mengen met een beetje van het lauwwarme water. Tien minuten laten staan tot je een modderig prutteltje hebt.
- In grote kom bloem mengen met zout (en eventueel gedroogde kruiden). Kuiltje in bloem maken, gistpapje, olijfolie en honing erdoor. Alles een beetje door elkaar banjeren met een houten lepel.
- Rest van het lauwe water erbij, blijven roeren tot de boel een beetje aan elkaar kleeft
- Beetje bloem op je handen doen, beetje bloem op je aanrecht doen, deeg erop kieperen en tien minuten lekker kneden. In eerste instantie is het een plakboel, maar het wordt vanzelf zijdezacht, glad en soepel deeg. Als je het gevoel hebt dat er een beetje water of een beetje bloem bij moet: gewoon doen.
- Na tien minuten kneden een bolletje van je deeg maken. Een ruime kom invetten met wat olijfolie, deegbal erin, er nog wat olie overheen wrijven en dan de kom afdekken met wat plasticfolie of een vochtige theedoek
- Deeg laten rijzen tot dubbele grootte (een uur tot anderhalf uur, ga ondertussen iets leuks doen, FOK!ken ofzo ).
- Als je deeg netjes gegroeid is: uit de kom halen, platslaan, beetje kneden en uitrekken/uitrollen/in de lucht slingeren tot de gewenste grootte.
- Er verder mee doen wat je met je voorverpakte deeg ook doet: beleggen en de oven in!

Goed recept..
Als ik pizzadeeg maak gebruik ik verse basilicum, thijm en oregano en natuurlijk geperst knoflook. Heerlijk...

Ik ga vanavond lekker uiteten...wat weet ik nog niet...koken moet ik heel de week al....
pi_72933771
Vanavond aardappelschotel uit de oven.
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
pi_72939648
ik wilde mosselen eten vandaag, gisteren gekocht (duur ) en vanochtend dacht ik slim te zijn om de dingen in een verse bak met water te zetten. Vinden ze niet leuk.....

Update: een redelijk aantal waren er nog dicht, dus toch maar gegokt. Wortelrauwkost en vlaamse friet erbij

[ Bericht 14% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 20-09-2009 19:54:29 ]
  zondag 20 september 2009 @ 18:52:50 #242
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_72941986
Spinaziesoep met komijn en yoghurt en een stokbroodje erbij..
pi_72942356
Wij hadden opgebakken aardappeltjes met spekjes en lentui met daarbij sla en schnitsel met champignonsaus
pi_72943064
rundvleessalade en ijsbergsla met tomaat
Turn the world into your dance floor.
pi_72944057
Laat ik ook maar eens eten gaan noteren.

Vanochtend een restje oud brood weggewerkt: korstjes eraf, sneetjes geweekt in mengsel van 2 losgeklopte eieren in halve liter melk, snufje zout. Vetloos gebakken in een anti-aanbakpan.
Wentelteefjes . Ik eet ze met een likje boter, lief met suiker & kaneel.

Ook nog een stapel krekkers met gestoomde makreel. Noorse makreel, volgens mijn visboer zijn die minder zout. Dat klopt wel, maar opvallender is dat ze boterzacht zijn.

Avondeten was een gemengde salade met eigengemaakte gedroogde tomaatjes in olie, ansjovisolijven en wat geraspte kaas.
Daarna pompoensoep (handje spekjes uitgebakken, teentje knoflook in stukjes, uitje gesnipperd, kleine oranje pompoen zonder pitten met schil in blokjes, halve liter water, lamsbouillonblokje en wat gekneusde komijn, na half uurtje stoven gestaafmixerd. Kwak griekse yoghurt in het midden.)
Hoofdgang: OPgebakken restje pasta met venkel/auberginesaus.
Toe: griekse yoghurt met zelfgedroogde rozijnen-in-rum.

ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 20 september 2009 @ 20:01:51 #246
101884 PeRi
Allons-y!
pi_72944332
Simpele pastasalade gegeten met Farfalle, tonijn, ui, courgette en likje pesto. Na Pots de crème !
Whatever I want.
pi_72957624
Koffie
pi_72960946
2 kokosbiscuitjes.. griep
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_72964617
Straks salade Niçoise met tonijn uit blik, gekookt eitje, paprika, rode ui, tomaatjes, boontjes, sla en gebakken aardappeltjes.
I don't go to sleep to dream
  maandag 21 september 2009 @ 15:29:18 #250
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_72968627
Osso buco met turks brood en een salade
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')