In het Oosten heb je de OV-chipkaart in 2010 als het goed is, komt er aan.quote:Op maandag 16 november 2009 20:14 schreef MaLo het volgende:
[..]
Tja, ik reis echt nooit met het ov dus dan vind ik het onzin om 7,50 te investeren in een kaart die ik ongetwijfeld al lang ben kwijtgeraakt voordat we hier in het oosten de chipkaart krijgen.
Zo'n dagkaart kost maar 7 euro, denk dat dat voor mij rendabeler is.
ook zonde als je nooit met het OV gaatquote:Op dinsdag 17 november 2009 17:55 schreef MaLo het volgende:
Whehehe, ik dacht vanmorgen: laat ik eens heel proactief zijn, ik koop een ov chipkaart en ga met de trein met de ov chipkaart.
Kaart gekocht bij de automaat. Komt er als melding: om uw kaart voor de NS te activeren, dient u naar een NS servicepunt te gaan. Ik loop naar het servicepunt: dicht.
Dus voor de treinreis een gewoon kaartje gekocht en in Amsterdam mij nieuw verworven ov chipkaart opgeladen. Ging erg makkelijk.
Ja hequote:Op dinsdag 17 november 2009 18:03 schreef macca728 het volgende:
[..]
ook zonde als je nooit met het OV gaat![]()
![]()
quote:‘Grote onrust' bij oudere reizigers om ov-chip
Om het toenemend aantal vragen over de invoering van de ov-chipkaart te beantwoorden, moet op korte termijn een voorlichtingscampagne worden gestart. De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) dringt hierop aan bij de provincie Limburg.
De bond signaleert ‘grote onrust' onder oudere gebruikers van het openbaar vervoer. Het ‘geschonden vertrouwen van de burger in het openbaar vervoer' moet worden hersteld, zo schrijft de belangenorganisatie naar aanleiding van eerdere berichtgeving in deze krant aan gedeputeerde Bert Kersten.
De invoering van de ov-chipkaart, waarmee vanaf medio 2010 door de hele provincie kan worden gereisd, dreigt zeer nadelig uit te pakken voor Limburgse treinreizigers die zowel van de NS als Veolia gebruik maken. Het chipkaartprincipe benadeelt reizigers die van meer dan één vervoersbedrijf gebruik maken. Een reiziger die uitsluitend reist met NS-treinen kan probleemloos overstappen, maar bij de overstap van de ene naar de andere vervoerder moet steeds opnieuw met de ov-chipkaart worden in- en uitgecheckt bij een kaartlezer. Hierdoor wordt de rit niet verrekend als een lange treinreis, maar als enkele losse reizen. Dit is duurder en bovendien wordt de reis hierdoor extra complex.
Gepubliceerd op: 23.11.09 11:27, bijgewerkt op: 23.11.09 12:03
quote:'Staat te passief bij ov-chipkaart'
RIJSWIJK - De overheid moet volgens reizigersvereniging Rover een grotere rol gaan spelen bij de invoering van de ov-chipkaart. „De ov-chipkaart kan de reiziger gemak bieden, maar door de invoering volledig over te laten aan commerciële bedrijven dreigt het te resulteren in een grote chaos”, stelde de organisatie zondag.
Zo leidt een gebrek aan samenwerking tussen de vervoersbedrijven volgens Rover tot een wildgroei aan regels over onder meer de uitgifte van abonnementen en het boetebeleid. Door onduidelijke procedures worden klagende consumenten ondertussen van het kastje naar de muur gestuurd, stelde de organisatie. De procedurele chaos zou worden veroorzaakt door „marktwerking en slecht overheidstoezicht”.
Rover laakt met name de „versnipperde” invoering van de chipkaart. „ In de bus met een strippenkaart betalen terwijl in de metro de ov-chipkaart al verplicht is of tijdens een reis van deur tot deur talloze keren moeten in- en uitchecken omdat iedere vervoerder zijn eigen tarieven hanteert”, zijn volgens de organisatie slechts enkele scenario's waar reizigers sinds de invoering van de ov-chipkaart mee te maken krijgen.
Goh, dat wisten we nog niet.quote:Op maandag 23 november 2009 20:08 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
'Staat te passief bij ov-chipkaart'
Niet naar vragen en blij zijnquote:Op maandag 23 november 2009 21:27 schreef macca728 het volgende:
De OV chipkaart site werkt nog steeds niet goed.
ik heb 6 ritten gemaakt op een dag, 2 in Rotterdam op mijn abbo, 3 in AMsterdam en 1 in Den Haag ook.
Alleen de ene in Amsterdam staat geregistreerd, de andere 3 zijn verdwenen ?
Hoe kan dat ?
hoezo ? ze zijn wel afgeschrevenquote:Op maandag 23 november 2009 21:33 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Niet naar vragen en blij zijn
Ow, dat is een ander verhaal.quote:Op maandag 23 november 2009 22:08 schreef macca728 het volgende:
[..]
hoezo ? ze zijn wel afgeschreven
Dan zou ik maar niet de verhalen van Frans Mensonides over zijn wel of niet bestaande voordeelurenkaart op zijn ov-chipkaart lezen. Dan ben je instant-depressief.quote:Op maandag 23 november 2009 21:27 schreef macca728 het volgende:
De OV chipkaart site werkt nog steeds niet goed.
ik heb 6 ritten gemaakt op een dag, 2 in Rotterdam op mijn abbo, 3 in AMsterdam en 1 in Den Haag ook.
Alleen de ene in Amsterdam staat geregistreerd, de andere 3 zijn verdwenen ?
Hoe kan dat ?
Die heeft al een tijdje geen update meer gedaan op zn site, was wel vermakelijk om te lezen.quote:Op maandag 23 november 2009 23:00 schreef Zelva het volgende:
[..]
Dan zou ik maar niet de verhalen van Frans Mensonides over zijn wel of niet bestaande voordeelurenkaart op zijn ov-chipkaart lezen. Dan ben je instant-depressief.
quote:Op maandag 23 november 2009 23:22 schreef Hukkie het volgende:
[..]
Die heeft al een tijdje geen update meer gedaan op zn site, was wel vermakelijk om te lezen.
-edit-
Laatste update is van September 2009
12 november 2009.quote:[quote]Op donderdag 12 november 2009 00:45 schreef Zelva het volgende:
En Frans Mensonides blijft ook bij de pinken:
[..]
ik ga eens proberen deze ritten terug te krijgen (het geld dan)quote:Op maandag 23 november 2009 22:33 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Ow, dat is een ander verhaal.
quote:Ook PvdA klaagt over ov-chipkaart
Uitgegeven: 25 november 2009 06:31 /// Laatst gewijzigd: 25 november 2009 10:00
DEN HAAG - De PvdA in de Tweede Kamer klaagt nu ook over de ov-chipkaart.
© ANP Fractiewoordvoerster Lia Roefs is van plan woensdag in het debat over de begroting Verkeer en Waterstaat een ultimatum te stellen aan staatssecretaris Tineke Huizinga vanwege onder meer dubbele instaptarieven die reizigers moeten betalen.
De Rotterdamse vervoerder RET introduceerde eind januari van dit jaar als eerste de ov-chipkaart als het enige geldige betaalmiddel in de metro. De chipkaart is intussen op veel meer plaatsen te gebruiken, maar nog wel naast de aloude strippenkaart. Vanaf 1 oktober kunnen ook treinreizigers gebruikmaken van de ov-chipkaart. De oppositiepartijen SP en GroenLinks maken tot nu toe het meeste misbaar over bijvoorbeeld forse tariefstijgingen.
Eerste strip
Roefs wil niet dat overstappende reizigers dubbele instaptarieven (''de eerste strip'') moeten betalen. Zij geeft als voorbeeld treinpassagiers tussen Sittard en Nijmegen. Zij reizen met de Nederlandse Spoorwegen tot Roermond en daarna met het vervoersbedrijf Veolia. Daardoor zijn zij twee keer het instaptarief kwijt.
Daarnaast ergert de PvdA'ster Roefs zich eraan dat vervoerders zoveel andere tarieven hanteren. Voor reizigersvereniging Rover was dat al eerder reden om aan te dringen op een beter toezicht op de tarieven in het regionaal vervoer.
Roefs dreigt met een voorstel bij de evaluatie van de geldende Wet personenvervoer komend voorjaar waarin staat dat niet meer de lagere overheden de ov-tarieven bepalen. ''Als stok achter de deur. Dan kan de staatssecretaris die tijd gebruiken om te polderen.''
© ANP
Volgens mij is het per minuut.. Dat kon ik in ieder geval opmaken uit mijn transactie overzicht op ov-chipkaart.nl. Dus als de bus in de file staat voor een verkeerslicht ofzo dan blijf je gewoon leuk betalen..quote:Op woensdag 25 november 2009 19:06 schreef alors het volgende:
Ook hier maar dan:
Als ik het goed begrijp, betaal je per km. Als een bus een omweg moet maken, wat ik hier zeer regelmatig meemaak, dan moet je dus meer betalen...?
quote:Betalen per kilometer
Met de OV-chipkaart worden de kosten voor het openbaar vervoer voor iedereen op dezelfde manier berekend: 1 kilometer reizen is 1 kilometer betalen. Het huidige zonesysteem is voor sommige reizigers nadelig, doordat de zonegrens erg ongunstig ligt voor hun reis. Maar er zijn ook reizigers die profiteren van een gunstige zone-indeling. Met de prijs per kilometer vervalt dit verschil.
Kilometertarief
Er is nog geen landelijk vastgesteld kilometertarief. Dat betekent dat reizen op saldo op dit moment in de ene regio iets minder kan kosten dan in de andere regio. Op de website van uw OV-bedrijf vindt u meer informatie over het kilometertarief in uw regio.
Wilt u uw reiskosten vooraf berekenen?
Reist u op saldo? Op de websites van een aantal OV-bedrijven kunt u vooraf berekenen wat uw reis gaat kosten. Deze mogelijkheid vindt u bijvoorbeeld op de website van GVB. Ook op www.9292ov.nl kunt u vooraf de ritprijs bepalen.
Ik weet het ook niet waaraan dat ligt. Reis je wellicht met verschillende vervoerders. Hier in Utrecht worden sommige stukken bediend door zowel het GVU als Connexxion...quote:Op woensdag 25 november 2009 18:58 schreef MuRKie het volgende:
Ik gebruik sinds kort een persoonlijke ov-chipkaart.
Deze is pas vanaf 1 december voor de ns te gebruiken maar ik gebruik hem nu wel al voor de bus (Connexxion).
Wat me opviel is dat ik normaal 2 stempels betaalde á 92 cent (op een 45-strippenkaart) en met de ov-chipkaart kost het tussen de 1,29 en 1,45. Ik vroeg me af waarom de kosten sowieso per keer verschillen terwijl ik dezelfde bus pak. Ik heb op de ov-chipkaart website gekeken en ze rekenen per minuut af bij Connexxion. Doen alle busmaatschappijen dit? Op de website van ov-chipkaart staat tevens dat de ov-chipkaart soms iets duurder kan zijn maar dat het meestal juist goedkoper zal zijn. Wat verklaard dan de 50% duurder uitvallende ritprijs?
Waarom kunnen ze niet per kilometer, of beter nog gewoon per zone afrekenen?
Zijn er meer mensen die dit is opgevallen? Is het bij jou ook veel duurder terwijl ze zelf verkondigen dat het meestal zelfs goedkoper zal uitvallen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |