Wat is dat; een show van een coverband ofzo ? Dan ben ik snel klaar want ik vind veel albumversies al beter dan de live versies ...quote:Op dinsdag 18 augustus 2009 01:36 schreef Gert het volgende:
Nee dat is http://www.pinkproject.nl/ , op 22 september.
[ afbeelding ]
Ik moet ook weinig van coverbands hebben, maar ik hoor live-versies vaak liever dan albumversies. Ik vind ze niet per se beter, maar ik vind het rauwe gitaargeluid dat Gilmour live vaak heeft echt fantastisch (Animal Instincts Rev B!).quote:Op dinsdag 18 augustus 2009 01:46 schreef elcastel het volgende:
Laatste gelul uit het vorige topic :
[..]
Wat is dat; een show van een coverband ofzo ? Dan ben ik snel klaar want ik vind veel albumversies al beter dan de live versies ...
Ja weet je, mijn probleem is dat ik als eerste de live versie op Live 8 van Comfortably Numb hoorde en ze inderdaad live beter vind, maar op Pulse en TDSOT zingen ze hem op een andere toon, wat me dan weer totaal niet bevalt, alles wat ik voor de rest van PF live zie en hoor is eigenlijk inderdaad lekkerder en rauw.quote:Op dinsdag 18 augustus 2009 01:54 schreef Sloggi het volgende:
Ik moet ook weinig van coverbands hebben, maar ik hoor live-versies vaak liever dan albumversies. Ik vind ze niet per se beter, maar ik vind het rauwe gitaargeluid dat Gilmour live vaak heeft echt fantastisch (Animal Instincts Rev B!).
Ja, coverband.quote:Op dinsdag 18 augustus 2009 01:42 schreef elcastel het volgende:
[..]
Wat is dat; een show van een coverband ofzo ? Dan ben ik snel klaar want ik vind veel albumversies al beter dan de live versies ...
Ja, lomp maar technisch kundig, en met zo'n rauw, schurend geluid.quote:Op dinsdag 18 augustus 2009 13:34 schreef Sloggi het volgende:
Echt geweldig, die sound. Heerlijk lomp gitaarwerk.
Mother en Wish You Were Here zijn redelijk gemakkelijk te leren, terwijl ze ook best nog uitdaging bieden voor gitaristen die wat verder zijn. Vooral Mother goed spelen is niet gemakkelijk door de vibrato in combinatie met de bends.quote:Op woensdag 26 augustus 2009 21:46 schreef Pinkerton het volgende:
Heerlijk nummer dat Sheep, helaas dat de kwaliteit van het filmpje zo slecht is. Ben op 't moment bezig om wat gitaarsolo's van Pink Floyd te oefenen, wil me helaas nog niet echt lukken
Ik heb hem gezien, hij schijnt ook op DVD verkrijgbaar te zijn.quote:Op zaterdag 29 augustus 2009 21:58 schreef Brammie1 het volgende:
beetje laat, het is net afgelopen, maar zonet was de docu Who Is Pink? op tv. Leuke docu
Ga je ooit nog eens in België spelen?quote:Op vrijdag 28 augustus 2009 11:23 schreef webfreak het volgende:
Voor eenieder die in Twente of omstreken woont en vanavond nog niets te doen heeft:
In Tilligte (Restaurant Kakelbont) spelen wij (The Pink Floyd Sound) een avondvullende show in de open lucht.
Aanvang: 20:30 uur
Entree: 10,-
Reserveerlijn: 0541 221505
Meer info: http://www.vvvdenekamp.nl
Which one's pink bedoel je zeker?quote:Op zaterdag 29 augustus 2009 21:58 schreef Brammie1 het volgende:
beetje laat, het is net afgelopen, maar zonet was de docu Who Is Pink? op tv. Leuke docu
Ja die bedoel ikquote:Op zondag 30 augustus 2009 00:31 schreef Ranja_Ranja het volgende:
[..]
Which one's pink bedoel je zeker?
Zeker een goede doc
Moet het vooral hebben van hulpfilmpjes op internet. Moet ook toegeven dat ik pas vrij kort begonnen ben met gitaar spelen.quote:Op woensdag 26 augustus 2009 21:53 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Mother en Wish You Were Here zijn redelijk gemakkelijk te leren, terwijl ze ook best nog uitdaging bieden voor gitaristen die wat verder zijn. Vooral Mother goed spelen is niet gemakkelijk door de vibrato in combinatie met de bends.
Wel een lekkere DVD hequote:Op vrijdag 11 september 2009 00:53 schreef Gordijn het volgende:
Ze zijn nog altijd geweldig.
Trouwens.
Net nog eens de Gdansk DVD bekeken.(niet echt strikt PF)
Uiteraard. Ik hoop dat er ooit nog eens zoiets komt, binnenkort...quote:
Mijn favoriet is en blijft Wish You Were Herequote:Op maandag 14 september 2009 23:30 schreef Gordijn het volgende:
Pigs.Dogs.
Heel Animals eigenlijk, nogal onderschat album, ik luister er zelf ook niet zo heel veel naar. Maar toch zo geweldig hoor.
Plátgedraaid! Muzikaal is het niet het beste album. Maar dat vreemde, onheilspellende, haast obscure sfeertje! De misantropie in de teksten. Het ruwe gitaarwerk. De schizofrenie (toen zat het al mis binnen de band). Ik vind het een geweldig album.quote:Op maandag 14 september 2009 23:30 schreef Gordijn het volgende:
Pigs.Dogs.
Heel Animals eigenlijk, nogal onderschat album, ik luister er zelf ook niet zo heel veel naar. Maar toch zo geweldig hoor.
Vind het ook een van de beste PF albums. Wat je zegt, misschien muzikaal niet, maar de teksten zijn wel zo geweldig, en het hele sfeertje eromheen is gewoon briljant.quote:Op maandag 14 september 2009 23:42 schreef Gert het volgende:
[..]
Plátgedraaid! Muzikaal is het niet het beste album. Maar dat vreemde, onheilspellende, haast obscure sfeertje! De misantropie in de teksten. Het ruwe gitaarwerk. De schizofrenie (toen zat het al mis binnen de band). Ik vind het een geweldig album.![]()
En hoewel ik geen groupie ben die van alles verzamelt of zo, ben ik de laatste keer in Londen uitgebreid naar het Battersea Power Station geweest. En heb daar lekker rondgelopen, met Animals in m'n hoofd.![]()
Zo is het maar net.quote:Op donderdag 17 september 2009 21:58 schreef Pinkerton het volgende:
Die gitaarsolo's van David Gilmour![]()
Moet zeggen dat ik The Wall wel echt 'n geweldig album vind. Het hele idee erachter en de metaforische, duistere teksten maken het een van de beste concept albums aller tijden naar mijn mening.quote:Op donderdag 17 september 2009 22:07 schreef Gordijn het volgende:
[..]
Zo is het maar net.
Maar ik vind Animals een redelijk emotioneel album, allé, dat wekt het toch bij mij op. Heb ik veel minder met de latere albums.
Serieus? Welk nummer van Wish You Were Here vind je dan minder?quote:Op vrijdag 18 september 2009 00:27 schreef Siniti het volgende:
Ik moet zelfs bekennen dat ik Animals het beste album van PF vind. Op elk ander album staat wel 1 liedje dat ik minder vind, maar hier niet.
Welcome To The Machinequote:Op vrijdag 18 september 2009 00:28 schreef Arn0 het volgende:
[..]
Serieus? Welk nummer van Wish You Were Here vind je dan minder?
Hmm, oke. Vind het wel een goed nummer persoonlijk, maar misschien wel het slechtste (relatief gezien dan) van het album. En idd, een 'minder' nummer van Pink Floyd blijft een goed nummer natuurlijkquote:Op vrijdag 18 september 2009 00:30 schreef Siniti het volgende:
[..]
Welcome To The Machine![]()
Nog steeds prachtig, maar toch iets minder. Bij DSoTM heb ik dat met On The Run bijvoorbeeld.
Bij Animals is de intro prachtig ingetogen, Dogs/Pigs/Sheep (Three Different Ones) zijn simpelweg fenomenaal en de outro idem als de intro
Grappig, toen ik dit topic aan klikte hoorde ik de vocalen van welcome to the machine in mijn hoofd.quote:Op vrijdag 18 september 2009 00:30 schreef Siniti het volgende:
[..]
Welcome To The Machine![]()
Nog steeds prachtig, maar toch iets minder. Bij DSoTM heb ik dat met On The Run bijvoorbeeld.
SoyCD maakt Welcome To The Machine toch ruimschoots goedquote:Op vrijdag 18 september 2009 00:33 schreef Arn0 het volgende:
[..]
Hmm, oke. Vind het wel een goed nummer persoonlijk, maar misschien wel het slechtste (relatief gezien dan) van het album. En idd, een 'minder' nummer van Pink Floyd blijft een goed nummer natuurlijk![]()
Morgen nog eens beide albums opzetten ter vergelijking, misschien vind ik Animals dan wel beter als Wish you were here, maar betwijfel het.
Dat is mijn favoriete nummer ooitquote:Op vrijdag 18 september 2009 00:35 schreef Siniti het volgende:
[..]
SoyCD maakt Welcome To The Machine toch ruimschoots goed
Idd, helemaal kaal geschoren, wenkbrauwen erafquote:Op vrijdag 18 september 2009 00:39 schreef Arn0 het volgende:
[..]
Dat is mijn favoriete nummer ooitEn dan te bedenken dat ik eerst enkel de 10 minuten versie op youtube kende
Als de zang begint, damn, dat is echt een geweldig moment.
Ook het verhaal dat Syd net tijdens de opname van dat nummer binnenkwam en dat niemand hem eerst herkende, is wel tof.
Idd, moet geen fijn zicht geweest zijn. Overigens vond hij het nummer maar niets, dacht ik, dat is dan weer jammer.quote:Op vrijdag 18 september 2009 00:40 schreef Siniti het volgende:
[..]
Idd, helemaal kaal geschoren, wenkbrauwen eraf
Ik kende eerst alleen de Pulse versieGing een wereld voor me open toen ik dat hele ding hoorde
Dit is een foto van toen hij daar in de studio was:quote:Op vrijdag 18 september 2009 00:40 schreef Siniti het volgende:
[..]
Idd, helemaal kaal geschoren, wenkbrauwen eraf
quote:Op vrijdag 18 september 2009 01:09 schreef Gert het volgende:
[..]
Dit is een foto van toen hij daar in de studio was:
[ afbeelding ]
Atom Heart Mother is prachtigquote:Op zaterdag 26 september 2009 18:37 schreef Jordiaantje het volgende:
Pink Floyd is klasse, vooral de psychedelische/ wiskundige kant.
Maar wat moet Atom Heart Mother in godsnaam voorstellen?![]()
Na de 1e luisterbeurt was ik totaal niet geraakt, bij de 2e keer goed luisteren raakte ik zelfs geiriteerd.
Terecht dat de Floyd zelf heeft toegegeven dat het album een verzameling rommel is..
Dark Side of the Moon is hun meesterwerk, en ook Echoes live in Pompeii is pure magie wat ze daar deden. Soms ervaar ik Pink Floyd als een ware space trip zónder LSD geslikt te hebben![]()
Ik vind Atom Heart Mother Suite een van de meest onderschatte liedjes van PF.quote:Op zaterdag 26 september 2009 23:34 schreef Sloggi het volgende:
Fat old sun is goed, maar de rest? Tja...
Inderdaad een mooi stuk, maar om daar nu meer dan acht minuten op te moeten wachten?quote:Op zondag 27 september 2009 03:52 schreef Siniti het volgende:
Vooral dat stuk dat op 8:19 begint is geweldig
Dat ervoor vind ik ook wel aangenaam eigenlijkquote:Op zondag 27 september 2009 11:56 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Inderdaad een mooi stuk, maar om daar nu meer dan acht minuten op te moeten wachten?
Zijn hier denk ik maar weinig mensen die het met je eens zijn...quote:Op zondag 27 september 2009 04:00 schreef Gordijn het volgende:
Ik ben nog niet overtuigd, sorry.
A Momentary Lapse of Reason! Met als eerste Signs of Life, jamjam.
Over A Momentary Lapse of Reason? Of over het nummer Signs of Life?quote:Op zondag 27 september 2009 17:22 schreef Ranja_Ranja het volgende:
Zijn hier denk ik maar weinig mensen die het met je eens zijn...
AMLOR kan ik zeker ook waarderen, alleen de meeste mensen kotsen erop... AMLOR in vergelijking met TDB vind ik TDB stukken beterquote:Op zondag 27 september 2009 17:30 schreef Gordijn het volgende:
[..]
Over A Momentary Lapse of Reason? Of over het nummer Signs of Life?
Signs of Life vanaf 2:40 is toch geweldig?
Ik leg de grens bij The Final Cut.quote:Op zondag 27 september 2009 17:26 schreef Siniti het volgende:
Voor mij is alles na The Wall inferieur aan het werk voor The Wall.
Animals is ook mijn favoriete album maar niet echt omdat het zo emotioneel is. Ik zou eigenlijk zeggen dat een album als The Wall veel emotioneler is dan Animals (bv bij "don't leave me now"), om nog maar te zwijgen over The Final Cut.. In Animals hoor ik toch meer een afstandelijk punkgeluid.quote:Op donderdag 17 september 2009 22:07 schreef Gordijn het volgende:
[..]
Zo is het maar net.
Maar ik vind Animals een redelijk emotioneel album, allé, dat wekt het toch bij mij op. Heb ik veel minder met de latere albums.
Voor zo ver ik weet was Wright in de jaren 80 behoorlijk "geen lid van de band". Verder denk ik dat Waters, Gilmour en Barrett en zelfs Mason veel meer creatieve inbreng hebben gehad. Wright was vooral belangrijk voor de dromerige sfeer van de muziek maar niet bepaald de leider van de band. Dacht ik dan...quote:Op maandag 28 september 2009 16:23 schreef Jordiaantje het volgende:
Ik heb de docu" which one isPink?" op dvd. Wat die docu laat zien is dat de Floyd constant bezig is geweest met een experimentele zoektocht naar iets wat voor hen het toppunt van muziek was.. Maar op de vraag "Wie is Pink?' komt niet echt een antwoord naar voren.
Wat vinden jullie dan? Ik denk dat de leider "de Pink" van Pink Floyd de gene is die altijd trouw is gebleven aan de band en het bester voorhad met Pink Floyd. Dan is dat denk ik toch Rick Wright..
Leider van de band is diegene die het stempel op de band drukt; niet alleen in creatieve zin, maar ook een voortrekkersrol heeft als het gaat om liveshows en de artistieke richting die de band opgaat.quote:Op maandag 28 september 2009 16:23 schreef Jordiaantje het volgende:
Ik heb de docu" which one isPink?" op dvd. Wat die docu laat zien is dat de Floyd constant bezig is geweest met een experimentele zoektocht naar iets wat voor hen het toppunt van muziek was.. Maar op de vraag "Wie is Pink?' komt niet echt een antwoord naar voren.
Wat vinden jullie dan? Ik denk dat de leider "de Pink" van Pink Floyd de gene is die altijd trouw is gebleven aan de band en het bester voorhad met Pink Floyd. Dan is dat denk ik toch Rick Wright..
Precies, ze zijn juist op z'n best als er geen leider is - als alle leden een grote inbreng hebben.quote:Op maandag 28 september 2009 20:28 schreef Jordiaantje het volgende:
Maar eigenlijk valt er geen echte `Pink` over de gehele Pink Floyd periode aan te wijzen. Misschien moet er meer gekeken worden naar de periode dat er geen sprake was van 1 leider, maar dat het echt muziek van het collectief was. Dat is dan idd `Echoes` en het gehele album `Dark Side of the Moon`. Door hun samenwerking was Pink Floyd gezamenlijk de leider van een muzikaal kunstwerk..wellicht is Dark Side of The Moon daarom hun meest succesvolle album.
Wat bedoel je, komt in de buurt? Comforably Numb maakt gewoon deel uit van hun succesnummers uit de jaren '70quote:Op woensdag 30 september 2009 19:05 schreef psv2105 het volgende:
Alleen comfortably numb komt een beetje in de buurt van het succes van de jaren 70
quote:Op woensdag 30 september 2009 19:13 schreef Ereinion het volgende:
[..]
Wat bedoel je, komt in de buurt? Comforably Numb maakt gewoon deel uit van hun succesnummers uit de jaren '70
Het is een goed nummer, maar een van de beste, daar ben ik het absoluut niet mee eens.quote:Op woensdag 30 september 2009 21:13 schreef psv2105 het volgende:
[..]
ja das waar comfortably numb is wel een van de beste nummers van pnik floyd
Geef mij Echoes maar.quote:Op woensdag 30 september 2009 21:15 schreef Arn0 het volgende:
[..]
Het is een goed nummer, maar een van de beste, daar ben ik het absoluut niet mee eens.
Ja. Met misschien de nuancering dat tussen de nadagen van Barrett en de steeds overheersender rol van Waters, er een periode zat waarin de groep geen echte leider kende en als geheel tot enorme hoogte steeg.quote:Op woensdag 30 september 2009 08:48 schreef Hankster het volgende:
[..]
Leider van de band is diegene die het stempel op de band drukt; niet alleen in creatieve zin, maar ook een voortrekkersrol heeft als het gaat om liveshows en de artistieke richting die de band opgaat.
Zo gezien zijn er dus drie "leiders" (vervelende term eigenlijk) geweest; Syd, Roger en daarna David.
Het enige bandlid dat van begin tot eind in de band heeft gezeten is Nick Mason.quote:Op maandag 28 september 2009 16:23 schreef Jordiaantje het volgende:
Ik heb de docu" which one isPink?" op dvd. Wat die docu laat zien is dat de Floyd constant bezig is geweest met een experimentele zoektocht naar iets wat voor hen het toppunt van muziek was.. Maar op de vraag "Wie is Pink?' komt niet echt een antwoord naar voren.
Wat vinden jullie dan? Ik denk dat de leider "de Pink" van Pink Floyd de gene is die altijd trouw is gebleven aan de band en het bester voorhad met Pink Floyd. Dan is dat denk ik toch Rick Wright..
The Dark Side of the Moon is overduidelijk een culminatie van alle goede elementen binnen de toenmalige prog-en psychedelische rock. The Final Cut is dat overduidelijk niet, maar inderdaad vooralsnog een goed album.quote:Op donderdag 1 oktober 2009 18:56 schreef Pinkerton het volgende:
The Final Cut is imho wel een goed album, maar kan qua muziek lang niet in de buurt komen bij Dark Side of the Moon. Dat vind ik nog steeds het beste album van Pink Floyd. Ge-wel-dig!
Dat Gilmour een stuk coöperatiever was vind ik eigenlijk twijfelachtig. Ook hij liet weinig ruimte over voor Wright(eerst weer inhuren voordat Wright weer als officieel lid werd opgenomen). Daarentegen werd Wright eigenlijk voor hem wat Gilmour voor Waters was, de kleinere schrijfpartner.quote:Op donderdag 1 oktober 2009 00:00 schreef webfreak het volgende:
[..]
Al is David een stuk coöperatiever dan Waters, die, vooral ten tijde van The Wall en Final Cut, het liefst alles zelf deed.
Bovendien is Gilmour degene die niet een reünie wil na Live Aid. Als het aan Waters ligt zou dat zo gebeuren.quote:Op donderdag 1 oktober 2009 19:50 schreef Gatenkaas het volgende:
[..]
The Dark Side of the Moon is overduidelijk een culminatie van alle goede elementen binnen de toenmalige prog-en psychedelische rock. The Final Cut is dat overduidelijk niet, maar inderdaad vooralsnog een goed album.
[..]
Dat Gilmour een stuk coöperatiever was vind ik eigenlijk twijfelachtig. Ook hij liet weinig ruimte over voor Wright(eerst weer inhuren voordat Wright weer als officieel lid werd opgenomen). Daarentegen werd Wright eigenlijk voor hem wat Gilmour voor Waters was, de kleinere schrijfpartner.
Volgens mij is Gilmour iemand die redelijk wat kan hebben maar dingen niet snel vergeet.quote:Op donderdag 1 oktober 2009 20:50 schreef Pinkerton het volgende:
[..]
Bovendien is Gilmour degene die niet een reünie wil na Live Aid. Als het aan Waters ligt zou dat zo gebeuren.
Ik snap 'em.quote:Op donderdag 1 oktober 2009 20:54 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Volgens mij is Gilmour iemand die redelijk wat kan hebben maar dingen niet snel vergeet.
Als je begrijpt wat ik bedoel.
Gilmour en Mason hadden hun eigen geld in het maken van Momentary Lapse of Reason gestoken. Wright zou dan als officieel lid wel geld krijgen als het album wat opleverde terwijl hij er geen geld ingestoken had. Zoiets zou mij ook niet eerlijk lijken.quote:Op donderdag 1 oktober 2009 19:50 schreef Gatenkaas het volgende:
Dat Gilmour een stuk coöperatiever was vind ik eigenlijk twijfelachtig. Ook hij liet weinig ruimte over voor Wright(eerst weer inhuren voordat Wright weer als officieel lid werd opgenomen). Daarentegen werd Wright eigenlijk voor hem wat Gilmour voor Waters was, de kleinere schrijfpartner.
Van wat ik begrepen heb was AMLOR oorspronkelijk een solo-album van Gilmour.quote:Op donderdag 1 oktober 2009 21:27 schreef DrDurden het volgende:
[..]
Gilmour en Mason hadden hun eigen geld in het maken van Momentary Lapse of Reason gestoken. Wright zou dan als officieel lid wel geld krijgen als het album wat opleverde terwijl hij er geen geld ingestoken had. Zoiets zou mij ook niet eerlijk lijken.
quote:Maar goed, als je dan toch een leider zou moeten aanwijzen, zou dat wat mij betreft Roger worden. In die periode werd toch (voor mij althans) de beste muziek gemaakt. En daar reken ik Dark Side of the Moon ook onder.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |