Ok, heb je gelijk in. Maar dat wil niet zeggen dat het geen strop is voor die sectoren zoals voedsel en bloemenindustrie die rode diesel voor koelinstallaties gebruiken (wat nu nog steeds mag).quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 17:45 schreef henkway het volgende:
[..]
De rode diesel is bedoeld als extra ondersteuning van de landbouwsector, dat een enkeling daarvan meeprofiteert is nooit de bedoeling geweest, maar was helaas niet te voorkomen.
Want daar is wat op gevonden, dat de gezonde economie hiervan meesnoept , neee dat mag niet
[..]
Ik denk niet, echt niet, dat het nog mag.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 18:07 schreef Barcaconia het volgende:
[..]
Ok, heb je gelijk in. Maar dat wil niet zeggen dat het geen strop is voor die sectoren zoals voedsel en bloemenindustrie die rode diesel voor koelinstallaties gebruiken (wat nu nog steeds mag).
Koelinstallaties vallen naar mijn mening onder hulpapparatuur, maar ik zou me er verder niet in verdiepen als ik jou wasquote:Op zaterdag 8 augustus 2009 18:49 schreef Barcaconia het volgende:
Voor zover ik weet en op internet kan vinden geldt per 1 juli 2008 dat voertuigen die incidenteel als werktuig op de weg komen (asfaltmachines etc) of hulpmachines die buiten het voertuig waar ze op gemonteerd werk moeten verrichten (reinigingsinstallaties etc) gèèn rode diesel meer mogen gebruiken. Machines die bedoeld zijn om het voertuig zelf mogen dat wel gebruiken (koelmotoren dan dus).
Maargoed, ik weet het niet 100% zeker dus je kunt een bron zoeken om me ongelijk te gevenIk tank elke zaterdag nog gewoon rode diesel in mijn koelmotor.
Nog een geïnteresseerde om de rode dieselolie maatregel te schrappen, vanwege het gebruik van zwavel, daarnaast levert deze maatregel geld op ipv geld kostquote:Voorstel Natuur en Milieu
Natuur en Milieu stelt voor de accijns van de rode diesel met ¤ 0,16 te verhogen naar het
niveau van de blanke diesel. Hierdoor wordt de vervuilende rode diesel uitgefaseerd,
omdat blanke diesel daardoor goedkoper wordt.
Het milieueffect van de maatregel is groot. Als de hoeveelheid zwavel van gemiddeld
1000 ppm naar gemiddeld 50 ppm wordt verlaagd, dan betekent dat een reductie van
tussen 0,1 en 0,2 kton fijnstof (vergelijkbaar met het stimuleren van roetfilters bij
nieuwe bestelauto’s en taxi’s) en 1,5 kton SO2-reductie.
Roetfilters kunnen niet worden toegepast in werktuigen die deze vervuilende rode diesel gebruiken.
En volgens mij hebben ze dat allemaal uitgevoerd......quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 11:42 schreef kawotski het volgende:
Ruilverkaveling, megastallen, hoeveel miljoen subsidie heb je nodig om dat te bedenken..
Ik denk dat je dit bedoeltquote:Op zondag 9 augustus 2009 12:32 schreef LXIV het volgende:
Het gaat natuurlijk niet om de kilometertjes die de boer aan woon-werkverkeer maakt. Dat zal reuze meevallen, aangezien zijn woon-en werkadres gelijk zijn.
Maar er wordt natuurlijk wel graan de halve wereld over verscheept om hier aan de varkens gevoerd te worden. Breng die varkens dan daar naartoe of gebruik graan uit Nederland. Ik meen ergens gelezen te hebben dat de gemiddelde afstand die ons voedsel naar ons toe gereisd is meer dan 800 km bedraagt. Kun je dat halveren, dan bespaar je al heel wat.
quote:Vlees eten veroorzaakt veel energieverspilling
Bij de omzetting van plantaardig in dierlijk eiwit gaan veel voedingsstoffen verloren. Met 4 kilo plantaardig eiwit (veevoer) produceer je gemiddeld slechts 1 kilo dierlijk eiwit.
Gemiddeld kost de productie van 1 kilo vlees(waren) 14,7 x meer energie dan de productie van een kilo plantaardige voeding. Om een kilo kalfsvlees te produceren heb je 100 keer zoveel energie nodig als om een kilo aardappels te produceren.
Een normale akker met grasland produceert ongeveer 330 kilo vlees. Hetzelfde stukje grond kan ook 40.000 kilo aardappelen produceren.
Nouja, zowel bij akkerbouw als bij veeteelt geldt dat de boeren niet alle land direct naast de deur hebben. Dan moeten ze er toch heen rijden. En het lijkt me sowieso wel handig om een voertuig mee te nemen naar het land, al was het maar omdat dat ingezet kan worden bij werkzaamheden.quote:Op zondag 9 augustus 2009 12:32 schreef LXIV het volgende:
Het gaat natuurlijk niet om de kilometertjes die de boer aan woon-werkverkeer maakt. Dat zal reuze meevallen, aangezien zijn woon-en werkadres gelijk zijn.
Er gaan ook veewagens vol naar Italie. Handig, varkens fokken in Nederland, ze in Italie laten slachten en vervolgens het vlees weer in Nederlandse supermarkten leggen. Dat is pas zinloos transport.quote:Maar er wordt natuurlijk wel graan de halve wereld over verscheept om hier aan de varkens gevoerd te worden. Breng die varkens dan daar naartoe of gebruik graan uit Nederland. Ik meen ergens gelezen te hebben dat de gemiddelde afstand die ons voedsel naar ons toe gereisd is meer dan 800 km bedraagt. Kun je dat halveren, dan bespaar je al heel wat.
Dus gewoon 50% van de boeren omscholen, en het land vrijgeven voor winstgevende projecten, is wat ze wilquote:Bron NOS: 1 kilo vlees is 50 kilometer
Als Nederlanders geen vlees meer eten, wordt er veel minder CO2 uitgestoten. Dat staat in een rapport dat is gemaakt in opdracht van de ministers van VROM en Landbouw.
Volgens de onderzoekers levert overstappen van vlees op plantaardige producten een besparing van CO2 op van vier tot vijf megaton per jaar.
Uit het onderzoek blijkt dat rundvlees het milieu meer belast dan kip.
Het eten van een kilo vlees belast het milieu ongeveer net zo veel als een autorit van ongeveer 50 kilometer.
Verder is ook kaas relatief schadelijk voor het milieu.
Als een vleeseter overschakelt op kaas, maakt dat volgens de onderzoekers voor het broeikaseffect niets uit.
modernisering krijgt nooit subsidie in Nederlandquote:Op zaterdag 8 augustus 2009 11:42 schreef kawotski het volgende:
Ruilverkaveling, megastallen, hoeveel miljoen subsidie heb je nodig om dat te bedenken..
Wat je in deze vergeet is dat je daarmee tevens alle problemen die voedselproductie, met name vleesproductie, met zich meebrengt, delegeert. Met andere woorden je hebt wel de lusten en niet de lasten. Ik zou er niet zo trots op zijn om vlees uit Brazilie te halen, terwijl het regenwoud ervoor wordt vernietigd. Feitelijk betaal je dan niet de "echte" prijs van desbetreffend vlees.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 17:36 schreef henkway het volgende:
[..]
Maar die hoeven niet in eigen land te zijn, zolang het elders fors goedkoper is
trouwens, ik denk het niet, Zon en water is dat en dan Benzine
overigens, lust ik geen melk en geen kaas en ook geen varkensvlees
Zolang Nederlands vlees fors gesubsidieerd wordt en diepgevroren kippenvlees bijna gratis naar Afrika gebracht wordt , (waarmee dus de Afrikaanse kippenboer zonder werk zit) zal dat toch niet lukkenquote:Op maandag 10 augustus 2009 18:56 schreef drexciya het volgende:
[..]
Wat je in deze vergeet is dat je daarmee tevens alle problemen die voedselproductie, met name vleesproductie, met zich meebrengt, delegeert. Met andere woorden je hebt wel de lusten en niet de lasten. Ik zou er niet zo trots op zijn om vlees uit Brazilie te halen, terwijl het regenwoud ervoor wordt vernietigd. Feitelijk betaal je dan niet de "echte" prijs van desbetreffend vlees.
Hoe zijn die ruilverkavelingen dan betaald?quote:Op zondag 9 augustus 2009 22:10 schreef henkway het volgende:
[..]
modernisering krijgt nooit subsidie in Nederland
Vet van mij.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 18:57 schreef henkway het volgende:
ontopic:
Het blijft dom als de overheid met geld smijt om belastingvrije (expres met zwavel vervuilde) dieselolie beschikbaar blijft stellen, en gelijktijdig geld beschikbaar stelt om zuiniger te gaan rijden
Zacht uitgedrukt!quote:Op maandag 10 augustus 2009 18:03 schreef Deprater het volgende:
Dus de overheid laat expres giftige zwavel toevoegen aan dieselolie, met als enig doel het belastingvrij kunnen aanbieden van brandstof aan de boeren??
raar verhaal
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |