abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_70774693
Ik zie ze liggen en ik wil ze kopen.
Maar wat doe je met die dingen?

Post hier recepten met verse vijgen



[ Bericht 20% gewijzigd door #ANONIEM op 08-07-2009 12:42:11 ]
pi_70774890
Insnijden, stukje blauwaderkaas erin, in de oven.

Plakje parmaham, likje ricotta, partje vijg, drup basilicumolie en een snuf versgemalen zwarte peper: amuse.

Ik heb ook nog een berg vijgentaartrecepen, thuis. Maar als ik mooie, rijpe vijgen tref, eet ik ze 't liefst zo uit het vuistje.
pi_70775069
Dat klinkt helemaal lekker

Tnx
pi_70776050
TVijgP Keep them comin'
Eet je ze mét schil en al dan CF?
pi_70776215
Ja.
pi_70776386
quote:
Op woensdag 8 juli 2009 13:24 schreef ColdFeet het volgende:
Ja.
Held
pi_70776427
Moet dat niet? De schil is zacht en eetbaar. M'n sinaasappels pel ik wel, maar appels eet je toch ook gewoon met schil, en perziken?
pi_70776542
quote:
Op woensdag 8 juli 2009 13:29 schreef ColdFeet het volgende:
Moet dat niet? De schil is zacht en eetbaar. M'n sinaasappels pel ik wel, maar appels eet je toch ook gewoon met schil, en perziken?
ik pel bijna alles een kiwi eet je toch ook niet met schil?
  woensdag 8 juli 2009 @ 13:33:29 #9
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_70776569
In de bovenkant 2x insnijden, openduwen zegmaar, dan parmaham ertussen, wat zout en peper en wat honing erover kan lekker zijn ik zou er zelf niet voor kiezen, maar als je van honing houdt dan kan het best lekker zijn. En wat coldfeet natuurlijk zegt
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_70776615
quote:
Op woensdag 8 juli 2009 13:32 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

ik pel bijna alles een kiwi eet je toch ook niet met schil?
Nee. Maar er zijn mensen die 't wel doen

Nu ben ik wel benieuwd hoe anderen dat doen? Met vijgen, dan?
pi_70776639
Ik zou er niets mee doen, gewoon zo eten.
Je kan er wel lekkere taartjes mee maken.
pi_70776761
Pannenkoek met vijgen
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_70776804
quote:
Op woensdag 8 juli 2009 13:35 schreef Myraela het volgende:
Ik zou er niets mee doen, gewoon zo eten.
Je kan er wel lekkere taartjes mee maken.
Je spreekt jezelf tegen

Vijgenbrood is ook zo heeeeeerlijk
  woensdag 8 juli 2009 @ 14:45:37 #14
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_70779674
quote:
Op woensdag 8 juli 2009 13:34 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Nee. Maar er zijn mensen die 't wel doen

Nu ben ik wel benieuwd hoe anderen dat doen? Met vijgen, dan?
Ik eet de schil van vijgen niet op hoor
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_70785869
Vijgen door vieren snijden plakje parmaham overheen draperen stukje mozzarella in het midden en wat citroen honing dressing erover heen.... heeerlijk!!!
  woensdag 8 juli 2009 @ 23:03:52 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_70797257
HErinner me er zaterdag even aan dat ik een vijgenrecept post
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_70797312
lekker, vijgen
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_70817875
quote:
Op woensdag 8 juli 2009 17:33 schreef Vixxen het volgende:
Vijgen door vieren snijden plakje parmaham overheen draperen stukje mozzarella in het midden en wat citroen honing dressing erover heen.... heeerlijk!!!
klinkt idd lekker!

hoe zie je dat vijgen goed rijp zijn?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 9 juli 2009 @ 16:47:23 #19
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_70818080
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 16:42 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

klinkt idd lekker!

hoe zie je dat vijgen goed rijp zijn?
Gewoon voelen, als je ze met gemak in kan deuken kan je er van uit gaan dat ze goed zijn
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_70820380
Ik wil ze zaterdag gaan kopen, in ieder geval 2 om te proberen
pi_70912445
Ik ga morgen één van de varianten met parmaham maken als amuse
pi_70931511
quote:
Op woensdag 8 juli 2009 23:03 schreef Pietverdriet het volgende:
HErinner me er zaterdag even aan dat ik een vijgenrecept post
15 dagen later ook goed?
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_70931569
gewoon naturel zonder fratsen eten is het lekkerste , en je hoort het gewoon met schil op te eten.. wie gaat nou een vijg schillen..
pi_71014211
Ik heb een vijgenplant op balkon en hij maakt voor de tweede keer een vijg. Vorig jaar werd ie nog helemaal niet rijp, maar dit jaar groeit ie goed.
Sanity is (not) statistical
pi_71121710
quote:
Op woensdag 15 juli 2009 21:21 schreef Maeghan het volgende:
Ik heb een vijgenplant op balkon en hij maakt voor de tweede keer een vijg. Vorig jaar werd ie nog helemaal niet rijp, maar dit jaar groeit ie goed.
cool, kwil er ook 1. Nog nooit zo'n plant gezien in een plantenwinkel (of nog nooit op gelet, kan ook natuurlijk)
pi_71122842
quote:
Op zondag 19 juli 2009 16:28 schreef zoetekauwtje het volgende:

[..]

cool, kwil er ook 1. Nog nooit zo'n plant gezien in een plantenwinkel (of nog nooit op gelet, kan ook natuurlijk)
Heb 'm twee jaar geleden bij de blokker gekocht... Volgens mij heeft ieder tuincentrum ze wel...

Ik heb ook een blauwe bessenstruik (van de Lidl). Toen ik 'm kocht waren het drie kale takken, dacht dat ie 't nooit zou gaan doen - nu is het een flinke struik in een behoorlijke pot en er zitten aardig wat bessen aan, die inmiddels langzaam blauw aan het worden zijn. =)

Planten zijn leuk.
Sanity is (not) statistical
pi_71128223
Ik kende vijgen eigenlijk alleen maar als ze droog zijn om zo te eten..
pi_116811030
Hopsieflopsie.
Ze zijn momenteel volop verkrijgbaar, de plaatselijke markt ligt er vól mee!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_116811338
Oe in het seizoen dus, heerlijk!! Ik zag ze gisteren ook op de Albert Cuyp en ze waren om in te bijten... maar het mocht nie :{
pi_116811414
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2012 12:32 schreef Bluezz het volgende:
Oe in het seizoen dus, heerlijk!! Ik zag ze gisteren ook op de Albert Cuyp en ze waren om in te bijten... maar het mocht nie :{
flauw -O-
ik heb er net 1 op, maar was nog niet onder de indruk. een dikke schil, en hij rook zoals onrijp fruit ruikt.
maar de binnenkant was erg lekker, en wel goed rijp.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_116811702
Salade van vijgen, mozzarella en Parmaham



• 4 rijpe vijgen • 4 plakken Parmaham • 1 bol buffelmozzarella • paar blaadjes basilicum
voor de dressing: • 3 el lekkere olijfolie • 1 el citroensap • 1 tl honing • zout en peper

Bereiding:

Snijd de vijgen kruislings in. Knijp dan met je duim en wijsvinger de bodem van de vijg omhoog. Leg op elk bordje twee vijgen. Verdeel de Parmaham over de bordjes. Scheur de mozzarella in stukjes en leg die tussen de mozzarella en de Parmaham.

Maak een dressing van de olie, citroensap en honing. Breng op smaak met wat zout en peper. Sprenkel wat dressing in de vijgen en sprenkel de overgebleven dressing over de salade. Scheur wat basilicumblaadjes over de salade en serveer.
Geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver
pi_116811930
Hahaha Mirjam, ik wilde je nog zeggen net op fb dat ik volgens mij ooit een topic over vijgen had geopend :D

Bluezz, denk dat ik die salade volgend weekend ga maken, klinkt goed en ook eenvoudig :9
(ben al een tijdje kookmoe :) )
pi_116815557
Ik zag er net 10 voor 2 euro :o
maar toen had ik al wat gekocht :+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_116815754
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2012 15:08 schreef Mirjam het volgende:
Ik zag er net 10 voor 2 euro :o
maar toen had ik al wat gekocht :+
dat zijn pas prijzen :+
Vandaar dat ik ook even naar de Turk ga van de week ;)
pi_116815770
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 september 2012 15:15 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

dat zijn pas prijzen :+
Vandaar dat ik ook even naar de Turk ga van de week ;)
Goed plan :Y
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 15 september 2012 @ 15:27:08 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_116816132


Beetje blauwe kaas, honing, tijm en dan de oven in. :9
  zondag 16 september 2012 @ 08:09:14 #37
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_116838681
Gisteren deze gemaakt met een beetje vanille roomijs als desert, was erg lekker!
pi_116839080
Ik heb een vijgenboom in de tuin en pluk jaarlijks een hele emmer.
Ieder jaar maak ik wel een portie vijgenjam met walnoten en bak ik een paar vijgenbroden (en dat smaakt heerlijk met blauwe kaas).
Ook heeft mijn moeder ze wel eens met port gekookt en dat is heerlijk bij oude kaas.

En uiteraard salades in alle varianten....

Vijgen: _O_ ^O^
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 16 september 2012 @ 09:23:23 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_116839149
Oh, dat lijkt me goed man, zelfgebakken vijgenbrood. YUM! :9~
pi_116854529
zijn er ook lekkere recepten voor vijgen uit de oven zonder kaas, room of mascarpone?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_116856828
quote:
5s.gif Op zondag 16 september 2012 17:21 schreef Mirjam het volgende:
zijn er ook lekkere recepten voor vijgen uit de oven zonder kaas, room of mascarpone?
Honing + geschaafde amandelen :9
  zondag 16 september 2012 @ 18:29:33 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116857088
Heb net vijgen ingemaakt met weinig toegevoegde suiker. Het smaakt nu naar verse rijpe vijgen zoals je ze in zuideuropa eet.
Ga hiermee pasta vullen, daarbij dan een cassisboter en ganzelever.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116938741
Er staat een :9~ vijg :9~ in de oven met blauwe kaas en een drup honing *)
  dinsdag 18 september 2012 @ 16:37:09 #44
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_116939352
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2012 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb net vijgen ingemaakt met weinig toegevoegde suiker. Het smaakt nu naar verse rijpe vijgen zoals je ze in zuideuropa eet.Ga hiermee pasta vullen, daarbij dan een cassisboter en ganzelever.
Het is nu hoogseizoen! *O* _O_ Ze groeien hier ook nogal wat in het (semi?)wild. :9~
Siesta & Fiesta!
  † In Memoriam † dinsdag 18 september 2012 @ 16:53:21 #45
91830 MaximusTG
pi_116940246
Leuk weetje over vijgen, en handig als je een vijgenboom wil aanschaffen in Nederland; Oorspronkelijk wordt de vijg bevrucht met behulp van een soort galwesp die naar binnen in de vrucht kruipt.
Maarrr, die galwesp komt niet in Nederland voor! Dus als je zo'n soort koopt zul je nooit eetbare vijgen krijgen.
Daarvoor moet je een van de parthenocarpe (zelfbestuivende) cultivars hebben :). Let dus goed op wat je koopt!
pi_116964278
Vijgen kunnen ook prima in de oven met geitenkaas ipv van blauwe kaas :) (voor de mensen die het net als mij niet zo op blauwe kaas hebben).

En gewoon in partjes snijden met in stukjes gescheurde buffelmozzarella en een beetje honing door elkaar husselen is heerlijk.

Tevens TVP voor de salade, das er een om te proberen

:s)
Be the kind of woman that when your feet hit the floor each morning the devil says; "oh crap, she's up"
pi_116968322
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2012 16:53 schreef MaximusTG het volgende:
Leuk weetje over vijgen, en handig als je een vijgenboom wil aanschaffen in Nederland; Oorspronkelijk wordt de vijg bevrucht met behulp van een soort galwesp die naar binnen in de vrucht kruipt.
Maarrr, die galwesp komt niet in Nederland voor! Dus als je zo'n soort koopt zul je nooit eetbare vijgen krijgen.
Daarvoor moet je een van de parthenocarpe (zelfbestuivende) cultivars hebben :). Let dus goed op wat je koopt!
Oh dan heb ik mazzel gehad! Ik heb een vijg gekocht 10 jaar terug zonder dit te weten en ik heb ieder jaar een hele emmer overheerlijke verse vijgen....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  maandag 1 oktober 2012 @ 20:44:33 #48
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_117480280
Het is wel wat prijzig. Ze vragen welgeteld ¤ 0,50 per vijg. Als je even een kilo vijgen wil kopen, dan ben je waarschijnlijk om en rond de ¤ 10 kwijt.
pi_117481059
Vijgen in partjes, zachte geitenkaas erover brokkelen, beetje goede olijfolie en balsamico en afmaken met wat pijnboompitjes O+

[ Bericht 1% gewijzigd door Zo-is-dat op 01-10-2012 21:06:30 ]
  maandag 1 oktober 2012 @ 20:59:02 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117481151
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 20:57 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vijgen in partjes, zachte eigenaars erover brokkelen, beetje goede olijfolie en balsamico en afmaken met wat pijnboompitjes O+
Eigenaars?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')