Dan heb je misschien alleen kans dat het gehakt keihard uit de oven komt.. En dat wil je ook weer niet lijkt mij..quote:Op zaterdag 4 juli 2009 10:07 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Ik zou eerst gehakt rullen (dan komt het vet er uit) en daarna pas inpakken in bladerdeeg.
Dan ben je gewoon een pruts-kokquote:Op zaterdag 4 juli 2009 10:24 schreef neo2000 het volgende:
[..]
Dan heb je misschien alleen kans dat het gehakt keihard uit de oven komt.. En dat wil je ook weer niet lijkt mij..
Wat ging er mis dan? Klopt de smaak niet? De structuur? Iets anders?quote:Op zaterdag 4 juli 2009 09:33 schreef F04 het volgende:
Ik kom regelmatig recepten tegen hoe je een saucijzenbroodje moet maken, maar dit is niet wat ik bij producten zoals in de bakkerij of in de supermarkt zie. Ik heb het thuis een aantal keer geprobeerd, maar meestal eindigde dit in een mislukking. Mij vraag is dus, weet iemand misschien wat het grote geheim is achter die producten van de bakkerij? Puur professionele apparatuur of ook ander recept?
Een kok hoeft sowieso geen recepten te hebben om iets klaar te maken..quote:Op zaterdag 4 juli 2009 10:52 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Dan ben je gewoon een pruts-kok
De structuur en vorm. Die van de bakkerij is veel knapperiger, mooier en lekker qua smaak.quote:Op zaterdag 4 juli 2009 15:54 schreef mjan het volgende:
[..]
Wat ging er mis dan? Klopt de smaak niet? De structuur? Iets anders?
Is er niet een of andere light variant mogelijk? Roomboter lust ik wel maar krijg dikwijls maagzuur van roomboter in warme gerechtenquote:Op zondag 5 juli 2009 08:55 schreef mjan het volgende:
Ik gebruik zelf altijd dit recept (vegetarisch) als ik saucijzenbroodjes maak. Ik heb geen verstand van vlees, dus dat moet je zelf even uitzoeken, maar qua kruiden en structuur vind ik dit recept wel een aanrader. En altijd roomboterbladerdeeg gebruiken, dat smaakt ook beter dan goedkopere aftreksels.
Als je ooit zelfgemaakte ophebt, dan komt dat supermarktspul nog het dichtst in de buurt van vuilnis.quote:Op zaterdag 18 juli 2009 22:04 schreef RobinOok het volgende:
Als je die dingen van de bakker/supermarkt lekker vindt, waarom zou je ze dan zelf willen maken?
Nou, dat is TS dus blijkbaar niet met je eens. Hij is juist op zoek naar die supermarkt/bakker-smaak.quote:Op zondag 19 juli 2009 02:05 schreef lyolyrc het volgende:
Als je ooit zelfgemaakte ophebt, dan komt dat supermarktspul nog het dichtst in de buurt van vuilnis.
Manlief? Een wereld stort voor mij in.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 13:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb er twee op en het was een goede lunch met een paar glaasjes melk. Manlief heeft er ook twee op en vond ze erg lekker, beter dan gekocht.
Ik doe et net genoeg in om het ei wat te binden, het toevoegen van ei en paneermeel maakt het gehakt rul.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 13:59 schreef FranticDJ het volgende:
Wat wij vroegah bij de bakker deden was idd paneermeel (en best veul ook) doosje gehakt doen..
En verder gewoon bladerdeeg een rol gehakt erin, en dan dubbelvouwen als een o\ zeg maar.. waarbij je de uiteinden open laat zodat het vet er uit kan. (door rijzen en bakken sluit dit zich weer enigszins)
Rudolph vd Veen maakte van de week ook saucijzenbroodjes.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 12:56 schreef sammyd118 het volgende:
Je kan het beste rundergehakt gebruiken, half om half vind ik persoonlijk het lekkerst maar niet in de saucijzen broodjes omdat half om half meestal wat vetter is en je bladerdeeg ook moddervet is. Maak je gehakt aan zoals je dat altijd doet maar gebruik in plaats van broodkruim of paneermeel soezen beslag. Veel succes!
Ik heb ze net met rundergehakt gemaakt en niets droog. Gebruik wel roomboterbladerdeeg. Maar voornamelijk, ik vind half om half of mett niet lekker in een saucijzenbroodje. Ik wil rundvlees proeven.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 14:05 schreef Fratz het volgende:
[..]
Rudolph vd Veen maakte van de week ook saucijzenbroodjes.
Die zei dat je juist beter half om half gehakt kon gebruiken. Hij deed dit omdat het bladerdeeg in de oven toch erg droog kan proeven of zoiets.
Ag zo heeft ieder zijn eigen maniertjes.Rundergehakt in combinatie met wat soezen beslag geeft een heerlijk luchtig mondgevoel en smaakt zeker niet droog.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 14:05 schreef Fratz het volgende:
[..]
Rudolph vd Veen maakte van de week ook saucijzenbroodjes.
Die zei dat je juist beter half om half gehakt kon gebruiken. Hij deed dit omdat het bladerdeeg in de oven toch erg droog kan proeven of zoiets.
Huh? Eerst in water weken? waarom. Het brood of paneermeel in de gehakt dient om het vet op te nemen zodat je vet in het gehakt blijft tijdens het bereiden. Zo krijg je een lekkere zachte bal ipv een droge.Als er al water inzit heeft dit geen zin.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 14:13 schreef teckna het volgende:
Brood geweekt in water daarna uitgeknepen door het gehaktmengsel heen
Waarom zou je het gehakt zo willen strekken? Als je ze op het station verkoopt kan ik me dt nog voorstellen, maar als je ze voor jezelf bakt wil je het toch zo lekker mogelijk?quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 14:13 schreef teckna het volgende:
Brood geweekt in water daarna uitgeknepen door het gehaktmengsel heen
We Hebben de twee die van gisteren over waren vanmorgen opgegeten, nog steeds lekker, maar niet zo goed als gisteren.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 19:04 schreef Riann het volgende:
Goed idee om ook eens een keertje zelf te maken
Het recept staat er inderdaad in, afbeelding 89 (blad 87) uit het boek.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 18:46 schreef MaximusTG het volgende:
Ik heb nog een digitale versie van een oud boekje dat van mn opa is geweest ; calve recepten voor de bakkerij, moet je wel even een Djvu viewer downloaden. Dacht dat daar ook een saucijzenbroodjes recept in stond.
Hoop dat dit zo werkt vanaf mn telefoon, anders pas ik zsm de link aan:
http://db.tt/zA6jgI6T
Ik ken wel panade maar dat is vb witbrood zonder korst in melk geweekt.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 14:13 schreef teckna het volgende:
Brood geweekt in water daarna uitgeknepen door het gehaktmengsel heen
Ah, zie je wel, zie het nu zelf ook. Recepten voor de korst staan voorin. Vind het wel een grappig boekje. Tis natuurlijk vooral om Calve producten te promoten. Dat Biskien wat ze gebruiken is 100% vet, werd vooral veel gebruikt in bakkerijen voordat koelkasten gemeengoed waren.quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 10:58 schreef QuasaR78 het volgende:
[..]
Het recept staat er inderdaad in, afbeelding 89 (blad 87) uit het boek.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |