Je moet juist je studiefinanciering NIET stopzetten. Een nullening is óók studiefinanciering.quote:Op dinsdag 7 juli 2009 15:10 schreef Jor_Dii het volgende:
Ik wil graag een nullening aanvragen en zit nu in Mijn IB-Groep, maar ik zie nergens staan waar je dat dan kunt aanvragen. Heb wel al mijn stufi opgezegd vanaf 1 september. Iemand die me kan helpen??
Kan ik er dus van uitgaan dat er niks aan de hand is zolang ik maar geen gebruik maak van de OV-chipkaart?quote:En uiteraard moet je het elektronisch reisproduct van je OV-chipkaart laten verwijderen als je je papieren kaart inlevert. Als je toch gebruik maakt van een elektronisch reisproduct op de OV-chipkaart dat niet in overeenstemming is met je papieren kaart, dan reis je zwart, en ben je dus in overtreding. Bij controle kan je OV-chipkaart worden ingenomen en kan je een boete krijgen.
Ja dat klopt.quote:Op dinsdag 7 juli 2009 15:56 schreef Jor_Dii het volgende:
Ik heb geen einddatum voor mijn opleiding opgegeven. Het volstaat dus wanneer ik onder "Ik wil de hoogte van mijn lening wijzigen" invul "gedeeltelijk, namelijk ¤ 0,00 per maand?
Heb het gisteren al gedaan en volgens mij is het nu goed gegaan. Nu nog naar Studielink bellen om een inlognaam en wachtwoord, wat een schijtprogramma is dat zegquote:Op woensdag 8 juli 2009 09:17 schreef nikky het volgende:
[..]
Ja dat klopt.
Ik hoor vanmorgen dat er problemen zijn met het aanvragen van een nullening via Mijn IB Groep. Dit kun je op de volgende manier oplossen:
Geef dan door dat je ¤ 1,00 wilt lenen. Zodra deze is verwerkt zet je hem op ¤ 0,00. Het is een omweg maar het werkt.
quote:Op dinsdag 7 juli 2009 18:01 schreef NatteBever het volgende:
Ik heb al een 4-jarige mbo opleiding gedaan en daarvoor 2,5 jaar een andere mbo opleiding, kan ik dan moeiteloos nog 4 jaar stufi krijgen voor een HBO studie?
Heb je het formulier ook afgelopen vrijdag ingeleverd? Zo ja dan ontvang je deze donderdag het afhaal berciht en kun je vrijdag je kaart ophalen. Heb je deze later ingeleverd dan zul je het afhaalbericht volgende week donderdag ontvangen en volgende week vrijdag je kaart kunnen ophalen. ( De regel is: binnen 10 werkdagen ligt er een nieuwe kaart klaar )quote:Op dinsdag 7 juli 2009 18:14 schreef Richel het volgende:
Ik ben m'n OV kwijtgeraakt, afgelopen vrijdag aangifte gedaan bij politiebureau en formulier ingeleverd bij postkantoor.
Wanneer kan ik de nieuwe OV-kaart verwachten
quote:Op dinsdag 7 juli 2009 23:00 schreef kip_zonder-kop het volgende:
Vandaag heb ik met pijn in mijn hart mijn OV Studentenkaart in moeten leveren. Nu wilde ik ook gelijk het reisrecht van mijn OV-chipkaart laten verwijderen maar deze bleek helaas defect te zijn. Nu heb ik een formulier gekregen voor een nieuwe OV-chipkaart en als ik die heb ontvangen dan moet ik het reisrecht dus van deze laten verwijderen, aldus de meneer van het OV servicepunt.
Vandaag heb ik dus maar even de IB Groep opgebeld met de vraag of ik hier geen problemen mee ga krijgen, waarop ik meteen te horen kreeg dat ik dat maar met het Openbaar Vervoer bedrijf uit moet zoeken. Aangezien ik dacht dat de vraag toch echt bij de IB Groep thuis hoorde heb ik alsnog de vraag gesteld, waarop ik een antwoord kreeg dat luidde dat ik er "zeer waarschijnlijk" geen problemen mee kan krijgen.
Aangezien dit antwoord mij geen 100% zekerheid geeft stel ik hier nogmaals de vraag. Kan ik zonder problemen wachten op de nieuwe OV-chipkaart en zodra ik die ontvangen heb meteen het reisrecht laten verwijderen?
Op de website www.studentenreisbewijs.nl staat het volgende:
[..]
Kan ik er dus van uitgaan dat er niks aan de hand is zolang ik maar geen gebruik maak van de OV-chipkaart?
Staat je wijziging zichtbaar in Mijn IB-Groep? Dan komt het in ordequote:Op woensdag 8 juli 2009 09:22 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Heb het gisteren al gedaan en volgens mij is het nu goed gegaan. Nu nog naar Studielink bellen om een inlognaam en wachtwoord, wat een schijtprogramma is dat zeg
quote:Op woensdag 8 juli 2009 10:00 schreef nikky het volgende:
[..]
Staat je wijziging zichtbaar in Mijn IB-Groep? Dan komt het in orde
Graag gedaanquote:
Ik heb een soortgelijke vraag.quote:Op woensdag 8 juli 2009 09:34 schreef nikky het volgende:
[..]
Heb je prestatiebeurs ontvangen voor een opleiding op niveau 3 of 4 en ga je een opleiding volgen in het hoger onderwijs? Dan heb je opnieuw recht op minimaal 4 jaar prestatiebeurs. De maanden dat je prestatiebeurs hebt ontvangen voor het mbo worden niet in mindering gebracht op je prestatiebeurs voor het hoger onderwijs.
( Dit geldt alleen als je niet eerder studiefinanciering hebt ontvangen voor HO )
Top! Je bent een engelquote:Op woensdag 8 juli 2009 09:34 schreef nikky het volgende:
[..]
Heb je prestatiebeurs ontvangen voor een opleiding op niveau 3 of 4 en ga je een opleiding volgen in het hoger onderwijs? Dan heb je opnieuw recht op minimaal 4 jaar prestatiebeurs. De maanden dat je prestatiebeurs hebt ontvangen voor het mbo worden niet in mindering gebracht op je prestatiebeurs voor het hoger onderwijs.
( Dit geldt alleen als je niet eerder studiefinanciering hebt ontvangen voor HO )
quote:Op woensdag 8 juli 2009 11:50 schreef ChatGirl het volgende:
[..]
Ik heb een soortgelijke vraag.
Ik heb al eerder een HBO-opleiding gedaan (niet afgemaakt, na 1,5 jaar gestopt). Hierna heb ik een MBO opleiding gedaan waar ik mijn diploma voor gehaald heb. Nu wil ik weer een HBO-opleiding gaan volgend (Associate degree). Hoeveel jaar studiefinanciering kan ik nog ontvangen? Is dit dan 48 maanden - het aantal maanden wat ik al bij mijn 'afgebroken HBO' heb opgebruikt? Of begin ik 'gewoon' weer met het volle pond?
Het vetgedrukte is wel belangrijk voor je aangezien je eerder studiefinanciering hebt ontvangen.quote:Vraag
Hoe lang heb ik recht op studiefinanciering als ik een Associate-degreeprogramma volg?
Antwoord
Voor een voltijdse of duale hbo- opleiding krijg je altijd vier jaar prestatiebeurs. Daarna kun je nog drie jaar lenen.
De prestatiebeurs wordt uitbetaald als voorlopige lening.
Bij het behalen van het Associate-degree diploma wordt maximaal twee jaar prestatiebeurs omgezet in gift.
quote:Vraag:
Heb ik recht op studiefinanciering als ik een Associate-degreeprogramma ga volgen?
Antwoord
Je hebt recht op studiefinanciering als je een Associate-degreeprogramma volgt en ook aan de overige voorwaarden voldoet.
Voor een overzicht van de Associate-degreeprogramma's kun je klikken op onderstaande link.
Zie ook:> Overzicht Associate-Degreeprogramma's http://www.ib-groep.nl/Images/lijst_Ad_%2004_04_07_tcm7-6616.xls
Denk het niet omdat het zomervakantie is en dus geen school. Je kan het beste even bellen met de IB-groep. Anders lijkt het mij logischer dat je stageplaatst het vergoed. (Je mag wel gewoon op roze strippenkaarten).quote:Op zondag 12 juli 2009 17:46 schreef its_me_ het volgende:
Deze zomer ben ik bezig met mijn stage.
Nu is mijn OV studentenkaart niet geldig van 16 juli tot 16 augustus, maar moet ik wel reizen naar mijn stageplaats.
Is het mogelijk om hier een vergoeding van aan te vragen via de IB-groep?
De site van de IBG geeft mij geen duidelijkheid.
Je hebt nu 4 jaar gehad?quote:Op maandag 13 juli 2009 01:31 schreef GlowMouse het volgende:
Ik heb een eenjarige master gedaan en ga volgend jaar verder met het tweede jaar van een tweejarige (onderzoeks)master. Krijg ik hier gewoon studiefinanciering voor, terwijl ik al een masteropleiding heb afgerond?
Ja, hiervoor nog een driejarige wo-bachelor, alles nominaal.quote:
3 jaar nomiaal bachelor.quote:Op maandag 13 juli 2009 02:13 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
Ja, hiervoor nog een driejarige wo-bachelor, alles nominaal.
Hoi,quote:Op zondag 12 juli 2009 17:46 schreef its_me_ het volgende:
Deze zomer ben ik bezig met mijn stage.
Nu is mijn OV studentenkaart niet geldig van 16 juli tot 16 augustus, maar moet ik wel reizen naar mijn stageplaats.
Is het mogelijk om hier een vergoeding van aan te vragen via de IB-groep?
De site van de IBG geeft mij geen duidelijkheid.
Hoezo officieel nietquote:Op maandag 13 juli 2009 02:14 schreef Renesite het volgende:
[..]
3 jaar nomiaal bachelor.
1 jaar master
Officieel niet dus, maar is het een totaal nieuwe opleiding? Is het betaald? Is het een officiele master (als zodanig bekend) of ook echt als zodanig beschreven: onderzoeksmaster.
Er bestaan natuurlijk wel uitzonderingen die verdieping toelaten. Vertragingen willen je wel eens gesponsord worden en dergelijke. Er kan een speciaal potje zijn.
quote:Hoe lang krijg je prestatiebeurs?
Als je gaat studeren aan een universiteit of hogeschool krijg je meestal vier jaar prestatiebeurs. Daarna kun je nog drie jaar lenen. Voor langere studies kun je meer dan vier jaar prestatiebeurs krijgen. Doe je bijvoorbeeld na je wo-bachelor nog een tweejarige masteropleiding, dan krijg je één jaar extra prestatiebeurs. Ook als je na je hbo-bachelor overstapt naar een tweejarige master, krijg je één jaar extra prestatiebeurs.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |