abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_70346185
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 00:55 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

Oke dan ben je dus eens met de strekking dat ze dus af moeten blijven van de broccoli/bloemkool.
Zeer zeker. Ik vraag me alleen af of iemand die lui ooit zal stoppen.
  donderdag 25 juni 2009 @ 09:23:14 #22
201197 kabelhaspel
Keep on rollin'!
pi_70349163
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 00:30 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

Hoezo is dat niet alledaags. Al sinds het mij heugt aten vroeger thuis altijd broccoli en bloemkool met een kaassaus.
Hoeft niet eens als saus te zijn. Gewoon een zakje geraspte kaas gebruiken
Goed verhaal. Lekker kort.
  donderdag 25 juni 2009 @ 09:43:58 #23
153970 Terecht
Apodictisch.
pi_70349665
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 00:59 schreef LordNemephis het volgende:
Mmmh Lambiekje, ik het voor de verandering helemaal met je eens.

Alleen witlof hè, zouden ze dat dan wel iets lekkerder mogen maken?
Witlof kun je zelf al lekker maken. Nee, neem dan koolraap of spruitjes. Als Monsanto die eens ging veredelen:
  donderdag 25 juni 2009 @ 10:14:06 #24
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_70350572
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 01:03 schreef CasB het volgende:
Ja godverdomme, waarom worden broccoli en bloemkool niet verboden en hamburgers wel?
Daar heeft Monsanto geen vinger in de pap
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  donderdag 25 juni 2009 @ 10:23:42 #25
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_70350892
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 09:43 schreef Terecht het volgende:
Witlof kun je zelf al lekker maken. Nee, neem dan koolraap of spruitjes. Als Monsanto die eens ging veredelen:
Van die spruitjes dienen ze met hun tengels af te blijven! Spruitjes zijn de laatste decennia al sterk ontbitterd, of zoals Wikipedia het zegt:
quote:
De vroegere rassen hadden een meer uitgesproken smaak dan de tegenwoordige rassen. Daardoor wordt de smaak van de tegenwoordige spruitjes wat meer gewaardeerd. Spruitjes kunnen met gemak strenge vorst van wel -15 °C doorstaan! Daartoe worden zetmelen omgezet in suikers, wat de cellen wapent tegen bevriezing. Veel mensen eten ze het liefst als er een keer "de vorst overheen is gegaan".
Maar goed, het betekent het ook dat het allemaal wat meer eenheidsworst wordt. Want dat is natuurlijk de hele truc: hoe minder uitgesproken, hoe meer mensen het lusten.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
  † In Memoriam † donderdag 25 juni 2009 @ 10:25:29 #26
230491 Zith
pls tip
pi_70350947
Niets mis met veredeling
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_70351046
Laat ze nou eens van die groente afblijven. Ze hebben er al genoeg aan verpest.
Bloemkool smaakt tegenwoordig naar witte niks, witlof is niet bitter meer en spruitjes lijken alleen qua uiterlijk nog op spruitjes. En dan heb je natuurlijk ook nog die groen, geel en rode waterbommen die voor paprika door moeten gaan en tomaten zonder smaak.
Ik wil verdomme vreten wat ook nog ergens naar smaakt zonder dat er een honigsausje overheen moet.
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 25 juni 2009 @ 10:34:05 #28
153970 Terecht
Apodictisch.
pi_70351260
Waarom zou je zulke bittere groenten gaan eten dat je bek er van kromtrekt? Wat is dat voor sadomasochisme om jezelf te martelen met voedsel?
  donderdag 25 juni 2009 @ 10:40:41 #29
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_70351464
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 10:34 schreef Terecht het volgende:
Waarom zou je zulke bittere groenten gaan eten dat je bek er van kromtrekt? Wat is dat voor sadomasochisme om jezelf te martelen met voedsel?
Als je spruitjes, zoals je die nu in de supermarkt aantreft, bitter vindt, dan heb je echt de smaakzin van een driejarige. Koop dan maar een zakje winegums om die samen met een zakje gele snoepbanaantjes (ook een soort van fruit natuurlijk) en een zak chips (= aardappelen) tot een heerlijk gevarieerde maaltijd te vormen.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
pi_70351481
Ik vind broccoli zo ook wel lekker .
pi_70351548
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 10:28 schreef MinderMutsig het volgende:
Laat ze nou eens van die groente afblijven. Ze hebben er al genoeg aan verpest.
Bloemkool smaakt tegenwoordig naar witte niks, witlof is niet bitter meer en spruitjes lijken alleen qua uiterlijk nog op spruitjes. En dan heb je natuurlijk ook nog die groen, geel en rode waterbommen die voor paprika door moeten gaan en tomaten zonder smaak.
Ik wil verdomme vreten wat ook nog ergens naar smaakt zonder dat er een honigsausje overheen moet.
eensch.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 25 juni 2009 @ 10:53:19 #32
153970 Terecht
Apodictisch.
pi_70351856
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 10:40 schreef Iblis het volgende:

[..]

Als je spruitjes, zoals je die nu in de supermarkt aantreft, bitter vindt, dan heb je echt de smaakzin van een driejarige. Koop dan maar een zakje winegums om die samen met een zakje gele snoepbanaantjes (ook een soort van fruit natuurlijk) en een zak chips (= aardappelen) tot een heerlijk gevarieerde maaltijd te vormen.
Hihi, een flame. Kijk, supermaktspruitjes zijn niet smakeloos, die smaken gewoon bitter. Nu zeg ik niet dat alle groenten in de supermarkt smaak hebben, bloemkool of sperziebonen hebben m.i. nauwelijks smaak. Maar de wens voor veel bitterder spruitjes e.d. is volgens mij niets anders dan snobisme. 'Kijk mij eens groente op waarde kunnen schatten, daarom eet ik met kromgetrokken bek mijn spuitjes zoals men dat vroeger ook deed. Stelletje culinaire proleten.'
  donderdag 25 juni 2009 @ 10:58:02 #33
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_70352001
Bitter bier, dat is bitter, en bittere chocolade. Maar spruitjes? Dat valt zo mee. Je moet ze niet zolang koken dat er een spruitjeslucht (= zwavelachtig) vanaf komt. Dat is goor.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
pi_70352038
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 10:34 schreef Terecht het volgende:
Waarom zou je zulke bittere groenten gaan eten dat je bek er van kromtrekt? Wat is dat voor sadomasochisme om jezelf te martelen met voedsel?
Omdat variatie in smaak lekker is. Omdat bitter weer op een heel andere manier registreert dan zoet, zuur of zout. Omdat je met producten die echt nog ergens naar smaken veel mooiere gerechten en combinaties kunt maken.
Als je niet van witlof houdt moet je geen witlof eten en niet de groente zodanig aan gaan passen dat hij nergens meer naar smaakt of in ieder geval niet alle witlof aan gaan passen tot het smaakniveau van een willekeurige kleuter.

Om even een vergelijking te maken: ze hebben alle merkgroente uit de markt gehaald en vervangen door H&M groente. En daar kan je nog zo je best op doen om het op te leuken met accessoires maar het zal nooit een merkgroente worden en kwalitatief altijd minder zijn. Het is een slap aftreksel van iets wat ooit mooi en lekker was en aangepast tot een smakeloze eenheidsworst.
Witlof is een HEMA T-shirt en spruitjes zijn de bijpassende Scapino schoenen.
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 25 juni 2009 @ 11:00:19 #35
153970 Terecht
Apodictisch.
pi_70352062
Ik wok mijn spuitjes altijd. Nou ja altijd, twee keer gedaan en het was beide keren geen succes.
pi_70352072
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 10:53 schreef Terecht het volgende:

[..]

Hihi, een flame. Kijk, supermaktspruitjes zijn niet smakeloos, die smaken gewoon bitter. Nu zeg ik niet dat alle groenten in de supermarkt smaak hebben, bloemkool of sperziebonen hebben m.i. nauwelijks smaak. Maar de wens voor veel bitterder spruitjes e.d. is volgens mij niets anders dan snobisme. 'Kijk mij eens groente op waarde kunnen schatten, daarom eet ik met kromgetrokken bek mijn spuitjes zoals men dat vroeger ook deed. Stelletje culinaire proleten.'
Dan wil ik graag het adres van de enige supermarkt in Nederland die nog ouderwetse spruitjes verkoopt.
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 25 juni 2009 @ 11:02:37 #37
153970 Terecht
Apodictisch.
pi_70352135
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 10:59 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Omdat variatie in smaak lekker is. Omdat bitter weer op een heel andere manier registreert dan zoet, zuur of zout. Omdat je met producten die echt nog ergens naar smaken veel mooiere gerechten en combinaties kunt maken.
Als je niet van witlof houdt moet je geen witlof eten en niet de groente zodanig aan gaan passen dat hij nergens meer naar smaakt of in ieder geval niet alle witlof aan gaan passen tot het smaakniveau van een willekeurige kleuter.

Om even een vergelijking te maken: ze hebben alle merkgroente uit de markt gehaald en vervangen door H&M groente. En daar kan je nog zo je best op doen om het op te leuken met accessoires maar het zal nooit een merkgroente worden en kwalitatief altijd minder zijn. Het is een slap aftreksel van iets wat ooit mooi en lekker was en aangepast tot een smakeloze eenheidsworst.
Witlof is een HEMA T-shirt en spruitjes zijn de bijpassende Scapino schoenen.
Goed verhaal. Maar de commercie wil ook haar centjes verdienen natuurlijk. Er zijn toch nog wel winkels (ik denk aan groentezaken) waar ze nog wel 'ambachtelijke' groentes verkopen? Van een supermarkt hoef je geen culinaire hoogstandjes te verwachten. Voor een goed stuk vlees ga je ook naar de specialist, de slager.
pi_70352344
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 19:39 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

Dit kan niet veel goeds betekenen. Groente bevatten al zo weinige vitamines en dit betekent nog minder voedingswaarde.

Monsanto is veruit het slechtste bedrijf op aarde. Dit lijkt mij een stap om Codex Alimentarius, ja dat eind dit jaar wordt ingevoerd, tot een succes te helpen.
Ah, hier komt weer je extensieve kennis van de landbouw om de hoek kijken.. Sorry hoor, maar verdeling wordt al sinds mensenheugenis gebruikt om bepaalde eigenschappen van planten etc te versterken, bij dieren noemen we het fokken trouwens, waar wij Nederlanders met ons Fries Rundvee Stamboek trouwens wereldberoemd om zijn..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_70352532
quote:
Op donderdag 25 juni 2009 11:02 schreef Terecht het volgende:

[..]

Goed verhaal. Maar de commercie wil ook haar centjes verdienen natuurlijk. Er zijn toch nog wel winkels (ik denk aan groentezaken) waar ze nog wel 'ambachtelijke' groentes verkopen? Van een supermarkt hoef je geen culinaire hoogstandjes te verwachten. Voor een goed stuk vlees ga je ook naar de specialist, de slager.
Je moet er erg goed naar zoeken. Dat heeft overigens niet als enige reden dat 'de massa' bepaalde smaken niet kan waarderen. Sommige rassen moeten langer op het land staan en zijn dus duurder in productie, of ze zijn gevoeliger voor ongedierte of ziekten waardoor ze lastiger te produceren zijn. Het moet allemaal zo efficiënt en goedkoop mogelijk en dan krijg je confectiegroente en fruit.
Voor de producent en verkoper is dat prachtig want er zit een grotere marge op, het productieproces is simpeler en goedkoper en de afzetmarkt wordt groter want iedereen lust een groente die nauwelijks nog bitter is of geen uitgesproken smaak heeft.
En fabrikanten als Knorr en Honig spelen daar weer handig op in door allerlei sausjes te maken om die naar niks smakende groente lekker te maken.
Het voordeel is dat daardoor meer mensen meer verschillende soorten groente eten, het nadeel is dat die groente gewoon middelmatig is.

Er zijn bijvoorbeeld prachtige appelrassen die je tegenwoordig alleen nog maar kunt vinden bij verschrompelde oude boertjes in de moestuin omdat het niet kostenefficiënt is om die op grote schaal te produceren. Maar god wat zijn die lekker!
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 25 juni 2009 @ 11:26:38 #40
81187 ethiraseth
Fuck you, got mine
pi_70352917
Conclusie: we kunnen beter weer een eigen moestuin aanleggen.
Winnaar Agnes Kant knuffel 2010.
Indeed, what are the roots of western geometry? Nothing else but the Egyptian techniques of surveying property.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')