Zeer zeker. Ik vraag me alleen af of iemand die lui ooit zal stoppen.quote:Op donderdag 25 juni 2009 00:55 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
Oke dan ben je dus eens met de strekking dat ze dus af moeten blijven van de broccoli/bloemkool.
Hoeft niet eens als saus te zijn. Gewoon een zakje geraspte kaas gebruikenquote:Op donderdag 25 juni 2009 00:30 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
Hoezo is dat niet alledaags. Al sinds het mij heugt aten vroeger thuis altijd broccoli en bloemkool met een kaassaus.
Witlof kun je zelf al lekker maken. Nee, neem dan koolraap of spruitjes. Als Monsanto die eens ging veredelen:quote:Op donderdag 25 juni 2009 00:59 schreef LordNemephis het volgende:
Mmmh Lambiekje, ik het voor de verandering helemaal met je eens.
Alleen witlof hè, zouden ze dat dan wel iets lekkerder mogen maken?
Daar heeft Monsanto geen vinger in de papquote:Op donderdag 25 juni 2009 01:03 schreef CasB het volgende:
Ja godverdomme, waarom worden broccoli en bloemkool niet verboden en hamburgers wel?
Van die spruitjes dienen ze met hun tengels af te blijven!quote:Op donderdag 25 juni 2009 09:43 schreef Terecht het volgende:
Witlof kun je zelf al lekker maken. Nee, neem dan koolraap of spruitjes. Als Monsanto die eens ging veredelen:
Maar goed, het betekent het ook dat het allemaal wat meer eenheidsworst wordt. Want dat is natuurlijk de hele truc: hoe minder uitgesproken, hoe meer mensen het lusten.quote:De vroegere rassen hadden een meer uitgesproken smaak dan de tegenwoordige rassen. Daardoor wordt de smaak van de tegenwoordige spruitjes wat meer gewaardeerd. Spruitjes kunnen met gemak strenge vorst van wel -15 °C doorstaan! Daartoe worden zetmelen omgezet in suikers, wat de cellen wapent tegen bevriezing. Veel mensen eten ze het liefst als er een keer "de vorst overheen is gegaan".
Als je spruitjes, zoals je die nu in de supermarkt aantreft, bitter vindt, dan heb je echt de smaakzin van een driejarige. Koop dan maar een zakje winegums om die samen met een zakje gele snoepbanaantjes (ook een soort van fruit natuurlijk) en een zak chips (= aardappelen) tot een heerlijk gevarieerde maaltijd te vormen.quote:Op donderdag 25 juni 2009 10:34 schreef Terecht het volgende:
Waarom zou je zulke bittere groenten gaan eten dat je bek er van kromtrekt? Wat is dat voor sadomasochisme om jezelf te martelen met voedsel?
eensch.quote:Op donderdag 25 juni 2009 10:28 schreef MinderMutsig het volgende:
Laat ze nou eens van die groente afblijven. Ze hebben er al genoeg aan verpest.![]()
Bloemkool smaakt tegenwoordig naar witte niks, witlof is niet bitter meer en spruitjes lijken alleen qua uiterlijk nog op spruitjes. En dan heb je natuurlijk ook nog die groen, geel en rode waterbommen die voor paprika door moeten gaan en tomaten zonder smaak.
Ik wil verdomme vreten wat ook nog ergens naar smaakt zonder dat er een honigsausje overheen moet.
Hihi, een flame. Kijk, supermaktspruitjes zijn niet smakeloos, die smaken gewoon bitter. Nu zeg ik niet dat alle groenten in de supermarkt smaak hebben, bloemkool of sperziebonen hebben m.i. nauwelijks smaak. Maar de wens voor veel bitterder spruitjes e.d. is volgens mij niets anders dan snobisme. 'Kijk mij eens groente op waarde kunnen schatten, daarom eet ik met kromgetrokken bek mijn spuitjes zoals men dat vroeger ook deed. Stelletje culinaire proleten.'quote:Op donderdag 25 juni 2009 10:40 schreef Iblis het volgende:
[..]
Als je spruitjes, zoals je die nu in de supermarkt aantreft, bitter vindt, dan heb je echt de smaakzin van een driejarige. Koop dan maar een zakje winegums om die samen met een zakje gele snoepbanaantjes (ook een soort van fruit natuurlijk) en een zak chips (= aardappelen) tot een heerlijk gevarieerde maaltijd te vormen.
Omdat variatie in smaak lekker is. Omdat bitter weer op een heel andere manier registreert dan zoet, zuur of zout. Omdat je met producten die echt nog ergens naar smaken veel mooiere gerechten en combinaties kunt maken.quote:Op donderdag 25 juni 2009 10:34 schreef Terecht het volgende:
Waarom zou je zulke bittere groenten gaan eten dat je bek er van kromtrekt? Wat is dat voor sadomasochisme om jezelf te martelen met voedsel?
Dan wil ik graag het adres van de enige supermarkt in Nederland die nog ouderwetse spruitjes verkoopt.quote:Op donderdag 25 juni 2009 10:53 schreef Terecht het volgende:
[..]
Hihi, een flame. Kijk, supermaktspruitjes zijn niet smakeloos, die smaken gewoon bitter. Nu zeg ik niet dat alle groenten in de supermarkt smaak hebben, bloemkool of sperziebonen hebben m.i. nauwelijks smaak. Maar de wens voor veel bitterder spruitjes e.d. is volgens mij niets anders dan snobisme. 'Kijk mij eens groente op waarde kunnen schatten, daarom eet ik met kromgetrokken bek mijn spuitjes zoals men dat vroeger ook deed. Stelletje culinaire proleten.'
Goed verhaal. Maar de commercie wil ook haar centjes verdienen natuurlijk. Er zijn toch nog wel winkels (ik denk aan groentezaken) waar ze nog wel 'ambachtelijke' groentes verkopen? Van een supermarkt hoef je geen culinaire hoogstandjes te verwachten. Voor een goed stuk vlees ga je ook naar de specialist, de slager.quote:Op donderdag 25 juni 2009 10:59 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Omdat variatie in smaak lekker is. Omdat bitter weer op een heel andere manier registreert dan zoet, zuur of zout. Omdat je met producten die echt nog ergens naar smaken veel mooiere gerechten en combinaties kunt maken.
Als je niet van witlof houdt moet je geen witlof eten en niet de groente zodanig aan gaan passen dat hij nergens meer naar smaakt of in ieder geval niet alle witlof aan gaan passen tot het smaakniveau van een willekeurige kleuter.
Om even een vergelijking te maken: ze hebben alle merkgroente uit de markt gehaald en vervangen door H&M groente. En daar kan je nog zo je best op doen om het op te leuken met accessoires maar het zal nooit een merkgroente worden en kwalitatief altijd minder zijn. Het is een slap aftreksel van iets wat ooit mooi en lekker was en aangepast tot een smakeloze eenheidsworst.
Witlof is een HEMA T-shirt en spruitjes zijn de bijpassende Scapino schoenen.
Ah, hier komt weer je extensieve kennis van de landbouw om de hoek kijken.. Sorry hoor, maar verdeling wordt al sinds mensenheugenis gebruikt om bepaalde eigenschappen van planten etc te versterken, bij dieren noemen we het fokken trouwens, waar wij Nederlanders met ons Fries Rundvee Stamboek trouwens wereldberoemd om zijn..quote:Op woensdag 24 juni 2009 19:39 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
Dit kan niet veel goeds betekenen. Groente bevatten al zo weinige vitamines en dit betekent nog minder voedingswaarde.
Monsanto is veruit het slechtste bedrijf op aarde. Dit lijkt mij een stap om Codex Alimentarius, ja dat eind dit jaar wordt ingevoerd, tot een succes te helpen.
Je moet er erg goed naar zoeken. Dat heeft overigens niet als enige reden dat 'de massa' bepaalde smaken niet kan waarderen. Sommige rassen moeten langer op het land staan en zijn dus duurder in productie, of ze zijn gevoeliger voor ongedierte of ziekten waardoor ze lastiger te produceren zijn. Het moet allemaal zo efficiënt en goedkoop mogelijk en dan krijg je confectiegroente en fruit.quote:Op donderdag 25 juni 2009 11:02 schreef Terecht het volgende:
[..]
Goed verhaal. Maar de commercie wil ook haar centjes verdienen natuurlijk. Er zijn toch nog wel winkels (ik denk aan groentezaken) waar ze nog wel 'ambachtelijke' groentes verkopen? Van een supermarkt hoef je geen culinaire hoogstandjes te verwachten. Voor een goed stuk vlees ga je ook naar de specialist, de slager.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |