Apache en IIS hebben dat wel degelijk hoor. En maar goed ook. Apache heeft de limit standaard op 2 MB en IIS op 4 MB. Dat limiet zit er voor een reden.quote:Op maandag 6 juli 2009 20:59 schreef Xcalibur het volgende:
Ik weet niet wat Apache daarmee te maken heeft?
Kan me niet herinneren daar ooit wel eens een upload limiet gezien te hebben...
Misschien dat een betere upload nog komt in http 4.0, maar ik reken er niet op. Ik ken situaties waar men 100+ MB via http wil uploaden.quote:Op maandag 6 juli 2009 22:21 schreef Tuvai.net het volgende:
Overigens ben ik sowieso niet zo'n voorstander van grote bestanden uploaden middels HTTP. Daar is dat protocol simpelweg (nog) niet voor bedoeld en het is ook erg gebrekkig. Al is 3 MB niets bijzonders.
't Gaat om foto's te uploaden, die groter kunnen zijn dan 2 mb. Ik heb mn hostingsbedrijf gevraagd of ze hem even willen opkrikken naar 10 MB (want dat kan toch?)quote:Op maandag 6 juli 2009 22:21 schreef Tuvai.net het volgende:
[..]
Apache en IIS hebben dat wel degelijk hoor. En maar goed ook. Apache heeft de limit standaard op 2 MB en IIS op 4 MB. Dat limiet zit er voor een reden.
Overigens ben ik sowieso niet zo'n voorstander van grote bestanden uploaden middels HTTP. Daar is dat protocol simpelweg (nog) niet voor bedoeld en het is ook erg gebrekkig. Al is 3 MB niets bijzonders.
Heb met .htaccess wat gedaan, nu doet ie tquote:Op maandag 6 juli 2009 22:40 schreef Xcalibur het volgende:
dat zou geen probleem moeten zijn
ik heb em standaard op 50mb staan, 10mb wil je nog wel eens nodig hebben....
quote:Op maandag 6 juli 2009 22:32 schreef Light het volgende:
[..]
Misschien dat een betere upload nog komt in http 4.0, maar ik reken er niet op. Ik ken situaties waar men 100+ MB via http wil uploaden.
Ik heb zelf ook ooit zo'n rotprojectje op het werk gehad waar de opdrachtgevers en mijn werkgevers, ondanks mijn beargumenteerde tegenadvies en raad, per sé een uploadsysteem wilden hebben voor bestanden tussen de 1 en 4 GB, dat middels een webaplicatie werkte.quote:Op maandag 6 juli 2009 22:29 schreef Xcalibur het volgende:
Nou, dat limiet ben ik dan nog nooit tegengekomen kennelijk... ?![]()
Dat HTTP d'r niet voor bedoeld is is natuurlijk zo, maar een fatsoenlijk alternatief in je browser is er ook niet echt....
Ik heb nu nog nachtmerries van die filemanager die m'n baas per se voor z'n klanten wilde om dingen te uploaden... want FTP was te ingewikkeld... bestanden van 100+ mb, wat een gezeik was dat
4GB uploaden via http.... lekker... er zijn wel halve oplossingen waarbij je in ieder geval nog een soort van progress bar hebt, maar het blijft behelpen.quote:Op maandag 6 juli 2009 23:12 schreef Tuvai.net het volgende:
[..]
[..]
Ik heb zelf ook ooit zo'n rotprojectje op het werk gehad waar de opdrachtgevers en mijn werkgevers, ondanks mijn beargumenteerde tegenadvies en raad, per sé een uploadsysteem wilden hebben voor bestanden tussen de 1 en 4 GB, dat middels een webaplicatie werkte.Dat is naderhand natuurlijk een dik fiasco geworden.
Ik had daar inderdaad al een nette uploadprogress extension voor geïnstalleerd want ik had gewoon toegang op de server waar het hele goedje zich af moest spelen. Zo'n progress bar is leuk, maar blijft eye candy. Bij de minste of geringste interruptie van je verbinding is je upload naar de filistijnen, of je nou 3GB ver was of niet.quote:Op maandag 6 juli 2009 23:25 schreef Light het volgende:
[..]
4GB uploaden via http.... lekker... er zijn wel halve oplossingen waarbij je in ieder geval nog een soort van progress bar hebt, maar het blijft behelpen.
En je had er zeker ook een functie bij ingebouwd dat er bij het bereiken van de 1GB grens een 25% kans is dat de webserver (Apache ofzo) een restart krijgt. Oh, da's lullig, upload wegquote:Op maandag 6 juli 2009 23:29 schreef Tuvai.net het volgende:
[..]
Ik had daar inderdaad al een nette uploadprogress extension voor geïnstalleerd want ik had gewoon toegang op de server waar het hele goedje zich af moest spelen. Zo'n progress bar is leuk, maar blijft eye candy. Bij de minste of geringste interruptie van je verbinding is je upload naar de filistijnen, of je nou 3GB ver was of niet.
Hoe moet je dan aan een klant uitleggen die bijna niks van pc's weet hoe hij een foto moet uploaden?quote:Op maandag 6 juli 2009 23:29 schreef Tuvai.net het volgende:
[..]
Ik had daar inderdaad al een nette uploadprogress extension voor geïnstalleerd want ik had gewoon toegang op de server waar het hele goedje zich af moest spelen. Zo'n progress bar is leuk, maar blijft eye candy. Bij de minste of geringste interruptie van je verbinding is je upload naar de filistijnen, of je nou 3GB ver was of niet.
Het ging hier niet over foto's, maar over video bestanden van 3 tot 4 GB. Dat was NADAT ze al 'gehakt' waren, want de oorspronkelijke bestanden waren groter dan 30 GB. Deze bestanden moesten onder bepaalde mensen verdeeld worden, en de situatie was toen al dat men de bestanden op een lokale FileServer deden zetten middels FTP en iedereen hier dus aan kon. Het ging met name om dat laatste, dat beter beveiligd moest worden. Iets met accounts zodat alleen maar de mensen die iets met de filmpjes te maken hadden, deze konden downloaden.quote:Op dinsdag 7 juli 2009 00:01 schreef Flaccid het volgende:
[..]
Hoe moet je dan aan een klant uitleggen die bijna niks van pc's weet hoe hij een foto moet uploaden?
Het principe is op zich vrij simpel: je gaat een bestand uploaden en in de headers van de upload geeft je browser al mee hoe groot het totale bestand is. Zo'n extensie als APC of uploadprogress uploaden het bestand naar een aparte map op je server. Tevens geef je vanuit je browser een unieke key mee voor die specifieke upload (die key genereer je server-side zodra je het formulier laadt).quote:Op dinsdag 7 juli 2009 09:01 schreef Xcalibur het volgende:
Ja, die progressbars die echt zeggen wat er gebeurt heb ik ooit nooit zo begrepen....
Als ik ze al gebruik is het meestal gewoon een oneindig loopende gif
Ok, dus bij shared hosting is de kans relatief klein dat ze het hebben draaienquote:Op dinsdag 7 juli 2009 09:02 schreef HuHu het volgende:
Jep, daarvoor moet je APC of uploadprogress hebben draaien.
Ja. En hostingproviders staan er ook niet echt om te springen om extensions te installeren.quote:Op dinsdag 7 juli 2009 09:16 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Ok, dus bij shared hosting is de kans relatief klein dat ze het hebben draaien
Ik dacht dat één van de twee standaard werd meegeleverd met nieuwere PHP-versies, maar dat zou je even moeten navragen bij je hoster dan.quote:Op dinsdag 7 juli 2009 09:16 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Ok, dus bij shared hosting is de kans relatief klein dat ze het hebben draaien
1 2 3 4 5 6 | if(userBanned($_POST['gebruikersnaam'])) { //krijg parameter $fout van userBanned binnen uit functions. } ?> |
Waarom heb je hier dan een serverside extentie voor nodig?quote:Op dinsdag 7 juli 2009 09:06 schreef HuHu het volgende:
[..]
Het principe is op zich vrij simpel: je gaat een bestand uploaden en in de headers van de upload geeft je browser al mee hoe groot het totale bestand is. Zo'n extensie als APC of uploadprogress uploaden het bestand naar een aparte map op je server. Tevens geef je vanuit je browser een unieke key mee voor die specifieke upload (die key genereer je server-side zodra je het formulier laadt).
Vervolgens ga je met AJAX eens in de zoveel tijd een request naar de server sturen, waarbij je de unieke upload-key mee stuurt. Aangezien je nog steeds op dezelfde HTML pagina blijft zolang de upload loopt, heb je ook nog steeds toegang tot die key middels JavaScript. APC/uploadprogress kijkt vervolgens hoe groot het bestand op de server reeds is en hoe groot het zou moeten zijn. Op basis daarvan wordt het percentage weergegeven. De verwachte tijd die het nog duurt wordt berekend op basis van de timestamp van het bestand op de server en de huidige tijd.
que?quote:Op dinsdag 7 juli 2009 11:56 schreef cablegunmaster het volgende:
hey, ik wou m'n inlog uitbreiden met een tijd ban maar nu wil ik een variabele meegeven $fout;
dus ik dacht return $fout; maar de vraag is hoe kan ik dit true maken? en de foutmelding mee geven?
[ code verwijderd ]
functie :
sql
als 1 rij gevonden is return $fout; in het kort en dat werkt met return true; alleen die fout moet ook mee![]()
Omdat je als het ware bestandsgegevens gaat uitlezen van bestanden die nog in het uploadproces zitten, oftewel in de PHP temporary directory staan. Daarbij word tijdens het uploaden een tijdelijk tekstbestandje aangemaakt (eveneens in de PHP temp dir) met meerdere gegevens dan alleen de bestandsgrootte, zoals bijvoorbeeld het aantal bytes reeds geupload, datum start upload, etcetera.quote:Op dinsdag 7 juli 2009 11:57 schreef Xcalibur het volgende:
[..]
Waarom heb je hier dan een serverside extentie voor nodig?
Alleen om de filesize van het bestand te checken? Maar dat kan toch ook gewoon met PHP?
de functie checkt of er een rij bestaat. als de rij niet bestaat gaat de code door en is hij ingelogdquote:
1 2 3 | return $fout; ?> |
1 2 3 4 | return true; return $fout; ?> |
Omdat het niet kan in PHPquote:Op dinsdag 7 juli 2009 11:57 schreef Xcalibur het volgende:
[..]
Waarom heb je hier dan een serverside extentie voor nodig?
Alleen om de filesize van het bestand te checken? Maar dat kan toch ook gewoon met PHP?
Je kunt maar één ding tegelijk returnen, want na een return stopt je methode. Je moet de fout dan eerst globaal opslaan, zodat je er later weer bij kunt.quote:Op dinsdag 7 juli 2009 12:17 schreef cablegunmaster het volgende:
[..]
de functie checkt of er een rij bestaat. als de rij niet bestaat gaat de code door en is hij ingelogd
als hij wel bestaat komt er een foutmelding alleen wou ik wat variabele meegeven uit de functie dus ik dacht
om een query te besparen, haal op wat je toch al eerder ophaalt.
[ code verwijderd ]
maar dan toont hij de foutmelding niet want hij komt niet tussen die haakjes terecht.
dus eigenlijk wilde ik
[ code verwijderd ]
kan dat?
Ja dat kanquote:Op dinsdag 7 juli 2009 13:12 schreef raptorix het volgende:
Je kan eventueel een array returnen lijkt me.
Nog beter is om alleen het resultaat te returnen en bij fouten een Exception te throwen.quote:Op dinsdag 7 juli 2009 13:12 schreef raptorix het volgende:
Je kan eventueel een array returnen lijkt me.
Dat dus. En een array retourneren werkt ook prima. Dat doe ik overigens alleen in mijn SQL query methodes. Dan zorg ik dat ik een array terug krijg met de Identity, Error nummer en Error Message van de betreffende query.quote:Op dinsdag 7 juli 2009 14:02 schreef HuHu het volgende:
[..]
Nog beter is om alleen het resultaat te returnen en bij fouten een Exception te throwen.
Jup dat vind ik ook mooier, en liefst dan een log functionaliteit gebruiken om de error in weg te schrijven. Enige tijd terug heb ik een RSS feed gemaakt op me error log, dat vond ik toch wel een heel cool conceptquote:Op dinsdag 7 juli 2009 14:02 schreef HuHu het volgende:
[..]
Nog beter is om alleen het resultaat te returnen en bij fouten een Exception te throwen.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | // filter email if (stripos($sms, "DOORLATEN1") !== false || stripos($sms, "DOORLATEN2") !== false || stripos($sms, "NIET DOORLATEN1") === false && stripos($sms, "NIET DOORLATEN2") === false && stripos($sms, "NIET DOORLATEN3") === false) { // send email } |
1 2 3 | DELETE FROM table ORDER BY date ASC LIMIT 100 ?> |
Zou gewoon moeten werken dus.quote:ORDER BY can be used with DELETE beginning with MySQL 4.0.0.
From MySQL 4.0, you can specify multiple tables in the DELETE statement to delete rows from one or more tables depending on a particular condition in multiple tables. However, you cannot use ORDER BY or LIMIT in a multiple-table DELETE.
Wat is de foutmelding die je krijgt?quote:Op woensdag 8 juli 2009 14:13 schreef wipes66 het volgende:
Weet iemand waarom dit niet werkt in mysql 4(werkt wel in mysql 5)
[ code verwijderd ]
1 |
Ja dat is het eerste waar ik aan dacht. Maar sorteren op id, of de naam van 'date' veranderen levert de zelfde foutmelding op...quote:Op woensdag 8 juli 2009 14:36 schreef HuHu het volgende:
De kolomnaam date is een reserved word, die moet tussen backticks staan:
[ code verwijderd ]
Volgens mij is DATE een van de reserved words die je wel als kolomnaam mag gebruiken zonder backticks.quote:Op woensdag 8 juli 2009 14:36 schreef HuHu het volgende:
De kolomnaam date is een reserved word, die moet tussen backticks staan:
[ code verwijderd ]
Euh, neem eens een kijkje naar de Google Map API voor de mogelijkheden, zou ik zeggen.quote:Op woensdag 8 juli 2009 20:00 schreef Likkende_Lassie het volgende:
Ik wil het volgende op een site zetten:
Een kaart van Nederland, met daaronder een zoekveld waar je een plaatsnaam kan invullen, vervolgens wordt er dan een pin geplaatst op de kaart.
Natuurlijk is het leuk als ik dit met google maps kan doen, echter weet ik niet of google maps het ondersteund (en ik kan hier ook niets over vinden) om andere landen weg te filteren en alleen Nederland te laten staan oid.
Iets wat ik wel heb geprobeer, een overlay over de maps van google met een NL kaart. Maar misschien weet iemand betere oplossingen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |