Sinds wanneer is oneervol ontslag dan verdwenen?quote:Op maandag 13 juli 2009 20:18 schreef Remco026 het volgende:
Even wat rechtzetten
Er bestaat niet zoiets als oneervol ontslag
Je hebt eervol ontslag en gewoon ontslag
Eervol staat natuurlijk veel beter op je CV, maar bij gewoon ontslag kunnen ze, officieel gezien, nooit opvragen waarom je ontslag hebt gekregen.
De KMar geeft haar cijfers tenminste toe, ik kan nergens een bron vinden over de hoeveelheid KLu' ers die hierom ontslagen zijn. Bij de KMar is het routetje naar een ontslag heel kort. Een integriteitsschending->ontslag is al als je iemand bij het uitgaan 1 tik op z'n kop geeft. Ik weet zaken bij de KL waar mensen elkaar de kop intikken voor de ogen van een kolonel en deze lopen nu nog rond bij de baas! Bij de KMar ben je er al uit als het in de stad is en je word gesnapt. Klein verschil.quote:Op zondag 12 juli 2009 19:02 schreef RonaldV het volgende:
[..]
Dat kan, het systeem is niet waterdicht, en vraagt veel van de bereidwilligheid van medewerkers om een directe collega te melden. Maar dat komt ook bij de KMar voor. Mijn twee linkjes hierboven bewijzen het.
Het is hoe dan ook geen reden om een kompleet krijgsmachtdeel als 'kut' te bestempelen. Ook niet als dat krijgsmachtdeel 54 medewerkers moet laten gaan wegens het bezit van kinderporno, harddrugs, of seks hebben in de Gouden Koets.
Over het naaktzwemmen in het zwembad van Paleis Soestdijk heb ik het dan nog even niet.
Dat geeft dan toch een gat van een flink aantal jaren in iemands cv.quote:Op maandag 13 juli 2009 20:30 schreef Esses het volgende:
Oneervol ontslag houd tegenwoordig in dat je defensie beter niet als referentie kunt invullen.
Ik beweer hierboven precies hetzelfde over de regels bij de KMar.quote:Op maandag 13 juli 2009 20:29 schreef Esses het volgende:
[..]
De KMar geeft haar cijfers tenminste toe, ik kan nergens een bron vinden over de hoeveelheid KLu' ers die hierom ontslagen zijn. Bij de KMar is het routetje naar een ontslag heel kort. Een integriteitsschending->ontslag is al als je iemand bij het uitgaan 1 tik op z'n kop geeft. Ik weet zaken bij de KL waar mensen elkaar de kop intikken voor de ogen van een kolonel en deze lopen nu nog rond bij de baas! Bij de KMar ben je er al uit als het in de stad is en je word gesnapt. Klein verschil.
Gelukkig maken jij en ik de regels niet. Defensie houdt er bij de KMar andere rgels op na als bij de andere krijgsmachtdelen. De 'swaffel-uitspraak' (een gruwelding imho) zou bij een KMar-medewerker heel anders zijn uitgevallen. Daar hebben we het maar mee te doen.quote:Ik zou graag cijfers van de KLu zien, en hoe ernstig die zaken zijn. Dronken aan 't begin van je dienst? Yooo, daar is de poort.
Allemaal leuk en aardig maar jij en ik weten allebei wat voor 'n mafkezen je tegen kunt komen. In sommige situaties kun je echt niet anders. Niet dat het mij vaak is overkomen, maar je weet nooit in wat voor 'n situatie je terecht kan komen. Vooral niet als er alcohol in het spel is.quote:Op maandag 13 juli 2009 20:29 schreef Esses het volgende:
[..]
De KMar geeft haar cijfers tenminste toe, ik kan nergens een bron vinden over de hoeveelheid KLu' ers die hierom ontslagen zijn. Bij de KMar is het routetje naar een ontslag heel kort. Een integriteitsschending->ontslag is al als je iemand bij het uitgaan 1 tik op z'n kop geeft. Ik weet zaken bij de KL waar mensen elkaar de kop intikken voor de ogen van een kolonel en deze lopen nu nog rond bij de baas! Bij de KMar ben je er al uit als het in de stad is en je word gesnapt. Klein verschil.
Ik zou graag cijfers van de KLu zien, en hoe ernstig die zaken zijn. Dronken aan 't begin van je dienst? Yooo, daar is de poort.
bronquote:Alle militairen krijgen conditietest
Uitgegeven: 11 augustus 2009 13:47
Laatst gewijzigd: 11 augustus 2009 14:22
DEN HAAG - Defensie neemt vanaf dit najaar een conditietest af bij alle militairen. Het is de bedoeling dat militairen in oktober de eerste proef ondergaan.
© ANPAlleen het burgerpersoneel blijft buiten schot. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie dinsdag laten weten.
In september krijgen de militairen, ook als ze op kantoor werken, informatie over de conditietest die ze moeten afleggen. Als zij zakken, volgen voorlopig geen sancties. Of in de toekomst wel sancties opgelegd kunnen worden, is nog onderwerp van overleg met de militaire vakbonden.
Sport
Volgens de woordvoerder is het niet slecht gesteld met de conditie van militairen. Volgens hem zijn defensiemedewerkers over het algemeen veel met sport bezig. Ook kunnen de militairen in werktijd aan hun fitheid werken en worden daarvoor faciliteiten, bijvoorbeeld fitnessruimtes, beschikbaar gesteld.
Het is volgens de woordvoerder vooral de bedoeling meer eenheid te krijgen tussen de krijgsmachtonderdelen. ''Zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is en zodat we ook meer zicht krijgen op de fitheid van het personeel.''
Waaruit de conditietest bestaat, is nog onduidelijk. Wel zal er vermoedelijk een verschil worden gemaakt per leeftijdsgroep.
Uniforme regeling
Verder wordt gestreefd naar een uniforme regeling voor de trainingsmogelijkheden. Zo is nu voor militairen van de landmacht twee uur van hun werkweek vrijgemaakt voor sport. Bij hun collega's van andere krijgsmachtdelen maakt de dienstdoende commandant daarvoor ''naar bevind van zaken'' ruimte.
Bij de KLu bestaat al sinds midden jaren 90 de Fysieke Functie Eisen. Aanvankelijk was het plan om daaraan ook nog apart Functie eisen te koppelen. Van een brandweerman mag je namelijk een grotere fysieke conditie verwachten dan van een kantoormedewerkster. Maar dat stukje is al snel losgelaten, iedereen moest voldoen aan dezelfde fysieke eisen, op basis van leeftijdscategorie en geslacht.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 14:41 schreef Remco026 het volgende:
Jah ik geloof dat bij de KLu pas net de FIT test is geintroduceerd of hij gaat binnenkort komen
quote:'Britse militairen zijn te dik'
AMSTERDAM - De Britse legerleiding maakt zich zorgen over het toenemende gewicht van Britse militairen.
© ANP
In een onlangs verstuurd memo dat zondag uitlekte in The Observer worden commandanten van legereenheden opgeroepen meer aandacht te besteden aan conditie en uithoudingsvermogen van de troepen.
Het leger moet 'een krijgersethos en een cultuur van fit zijn versterken', omdat toenemende zwaarlijvigheid de slagkracht en veiligheid in gevaar brengt, citeerde The Observer het memo.
Het Britse ministerie van defensie wilde niet op het bericht ingaan, maar bestreed niet de juistheid ervan.
Nu.nl 02-08-09
Misschien, maar ik zie liever een fitte tiepmiep dan een overjarige kantoorklerk met bierbalg in uniform. Noem me een idealist maar dat laatste vind ik echt geen gezicht, tevens een reden dat ik een beetje huiver bij een zinsnede als 'Wel zal er vermoedelijk een verschil worden gemaakt per leeftijdsgroep.'.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 18:57 schreef Bouke-p het volgende:
tsja, en toch zijn t allemaal weer ideetjes van achter een buro vastgeroeste idioten.
Kom eens wat vaker op kantoren, genoeg adjudanten/ sergeant majoors die liever een pens van het zuipen hebben dan een bult op de rug van het sjouwen.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 19:06 schreef Bouke-p het volgende:
Bij de KL valt het allemaal wel mee volgens mij, ik zie zelden collega's lopen waarvan ik denk dat ze TE zwaar zijn of te kunnen bewegen
Dat is ook weer helemaal waarquote:Op dinsdag 11 augustus 2009 19:37 schreef Bouke-p het volgende:
op kantoren zitten teveel officieren en daar blijf ik altijd bij uit de buurtbovendien heb ik niks te zoeken op kantoor
de Luchtmacht heeft geen coopertest. Die hebben een test met situps, pushups, circuitjeslopen, etc. Het heeft een officiele naam, maar ik kan er even niet op komen.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 17:33 schreef viezerdt het volgende:
Die coopertest met situps en pushups bestaat al een tijdje ?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |