Als je dit irl tegen me had gezegd had je nu in de goot gelegenquote:Op donderdag 11 juni 2009 17:27 schreef JJH het volgende:![]()
Nu heb ik wel zin in vlaai.
Owja: TS is limburger.
TS is een Brabanderquote:Op donderdag 11 juni 2009 17:28 schreef LockonStratos het volgende:
[..]
Als je dit irl tegen me had gezegd had je nu in de goot gelegen
Mensen die denken dat je vlaai'n alleen in limbabwe kan kopen
TS woont in Ally reprezent.quote:
IK wil ze allemoalquote:
Limburgquote:Op donderdag 11 juni 2009 17:38 schreef Skylark. het volgende:
Limburg-topic.
Rijstevlaai.![]()
![]()
![]()
Abrikozenvlaai.![]()
I like youquote:Op donderdag 11 juni 2009 17:38 schreef Skylark. het volgende:
Limburg-topic.
Rijstevlaai.![]()
![]()
![]()
Abrikozenvlaai.![]()
topuser!quote:Op donderdag 11 juni 2009 17:38 schreef Skylark. het volgende:
Limburg-topic.
Rijstevlaai.![]()
![]()
![]()
Abrikozenvlaai.![]()
@ TS: Een hoop stront in zijn auto is misschien de oplossingquote:Op donderdag 11 juni 2009 17:38 schreef Skylark. het volgende:
Limburg-topic.
Rijstevlaai.![]()
![]()
![]()
Abrikozenvlaai.![]()
Juk.quote:Op donderdag 11 juni 2009 17:26 schreef LockonStratos het volgende:
Anti-klacht: Oud Hollandse Stroopwafelvlaai
Die verf krijg je er niet meer af, die stront laat je gewoon uitlikken door de honden uit de buurt, die zijn daar juist gek op!quote:Op donderdag 11 juni 2009 18:58 schreef BrandBierMaaktGelukkig het volgende:
Hmm hmm .. die stront lijkt me toch tikkeltje erger.
Weet niet wat bij die gebeurd is, maar stel je nu eens voor dat er echt een emmer stront in je auto gegooid wordt.
OOOOH SHIT, ik zou echt niet meer erin willen rijden
En verkopen word ook stuk lastiger.
Aardig gefuckt dus.
Paupers van boven de rivieren.quote:
Land van Maas en Waal...quote:Op donderdag 11 juni 2009 20:01 schreef HairyArsedIrishman het volgende:
[..]
Paupers van boven de rivieren.
4 vlaaien dus minimaal.quote:Op donderdag 11 juni 2009 18:45 schreef LockonStratos het volgende:
Minimaal 40 stukken moet ik hebben.
!!!!quote:Op donderdag 11 juni 2009 21:41 schreef Acinonyx het volgende:
Haal dan gewoon een vlaai bij de supermarkt, minstens 2 tientjes goedkoperen smaakt hetzelfde
quote:Op donderdag 11 juni 2009 21:52 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
4 vlaaien dus minimaal.
Beetje vlaai kost 12 euro. Dus ik weet niet wat voor troep TS koopt ?!?
Voor 35 euro heb je 3 verse vloaie, maar
daar haal je geen 40 st. uit.
'Hollanders' style heet dat.quote:Op donderdag 11 juni 2009 22:04 schreef Acinonyx het volgende:
[..]
Wel als je kleine stukskes afsnijd
QFT. En van die Hollanders die een tweede stukje raar vindenquote:Op donderdag 11 juni 2009 22:10 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
'Hollanders' style heet dat.
Wij Limburgers presenteren fatsoenlijke stukken...
En niet van die partjes voor een holle kies.
Jij bent er ook zoeen die alles bij de Aldi en Lidl haalt zeker?quote:Op donderdag 11 juni 2009 21:41 schreef Acinonyx het volgende:
Haal dan gewoon een vlaai bij de supermarkt, minstens 2 tientjes goedkoperen smaakt hetzelfde
Dat klinkt als bullshit, heb ook weleens vlaai in Limburg gegeten maar die was echt niet lekkerder dan bij een goede bakker in Nederland.quote:Op donderdag 11 juni 2009 22:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Buiten limburg heb ik trouwens nog nooit een goeie vlaai gevonden
Goddelijk spul.quote:
Greumelevlaquote:Op donderdag 11 juni 2009 17:38 schreef Skylark. het volgende:
Limburg-topic.
Rijstevlaai.![]()
![]()
![]()
Abrikozenvlaai.![]()
quote:Op donderdag 11 juni 2009 22:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Vlaai is geen taart
Ingrediënten
* 250 gram bloem
* 15 gram gist (of 5 g korrelgist)
* 20 gram varkensvet (of boter)
* ca. 1 deciliter melk
* 1 eetlepel suiker
Bereidingswijze
Gist met een beetje lauwe melk aanmaken. Van de bloem, varkensvet, suiker, gist en de lauwwarme melk een deeg maken. Goed doorkneden en afgedekt op een warme plaats laten staan om te rijzen, ca. 1 uur. Na het rijzen opnieuw kneden en uitrollen tot de hele vlaaibodem bedekt kan worden (in dit geval ongeveer 32 centimeter). Het deeg dat over de bodem uitsteekt er met de deegroller afhalen. Het deeg hier en daar inprikken met een vork en nogmaals laten rijzen.
De bodem bedekken met fruit. Bakken in de oven.
variatie door bovenstaande te vervangen voor.quote:Op donderdag 11 juni 2009 22:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Vlaai is geen taart
Ingrediënten
* 250 gram bloem
* 15 gram gist (of 5 g korrelgist)
* 20 gram varkensvet (of boter) 20 gram wietboter
* ca. 1 deciliter melk
* 1 eetlepel suiker
Bereidingswijze
Gist met een beetje lauwe melk aanmaken. Van de bloem, varkensvet, suiker, gist en de lauwwarme melk een deeg maken. Goed doorkneden en afgedekt op een warme plaats laten staan om te rijzen, ca. 1 uur. Na het rijzen opnieuw kneden en uitrollen tot de hele vlaaibodem bedekt kan worden (in dit geval ongeveer 32 centimeter). Het deeg dat over de bodem uitsteekt er met de deegroller afhalen. Het deeg hier en daar inprikken met een vork en nogmaals laten rijzen.
De bodem bedekken met fruit. Bakken in de oven.
quote:Op donderdag 11 juni 2009 22:15 schreef Christiaan het volgende:
[..]
QFT. En van die Hollanders die een tweede stukje raar vinden.
quote:Op donderdag 11 juni 2009 21:41 schreef Acinonyx het volgende:
Haal dan gewoon een vlaai bij de supermarkt, minstens 2 tientjes goedkoperen smaakt hetzelfde
quote:Op vrijdag 12 juni 2009 08:11 schreef Salatrel het volgende:
in een ver verleden was ik in limburg.... dacht bij mezelf hmm lekker vlaai eten
kom ik die vlaaierie uit wat staat er op de doos? made in rotterdam... godverdegodver daar kom ik net vandaan he
En daar is niets mis mee, want een vlaai is gewoon brooddeeg met fruit.quote:Op vrijdag 12 juni 2009 09:21 schreef D. het volgende:
Er zijn natuurlijk altijd vrouwen die maar een klein stukje willen, maar in principe snij je een vlaai in 8 stukken
Mits fruitvlaaiquote:Op vrijdag 12 juni 2009 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En daar is niets mis mee, want een vlaai is gewoon brooddeeg met fruit.
Vlaai is dus de vraag van het antwoordquote:
quote:
Abrikozen, nep-Limburger!quote:Op vrijdag 12 juni 2009 12:56 schreef Zith het volgende:
WTF is een oude hollandse stroopwafel vlaaiEcht zo'n marketing product van het laatste jaar, mede mogelijk gemaakt door Ik Houd Van Holland! en Mona Oud Hollandse Stroopwafel Pudding.
![]()
Echte top vlaaien zijn onder andere de volgende:
Rijstevlaai;
Kersenvlaai;
Appelkruimelvlaai;
Slagroom puddingvlaai;
Zwarte Pruimenvlaai.
Klaar.
Iddquote:Op donderdag 11 juni 2009 22:15 schreef Christiaan het volgende:
[..]
QFT. En van die Hollanders die een tweede stukje raar vinden.
quote:Op vrijdag 12 juni 2009 12:59 schreef Zith het volgende:
[..]
IddBij mien oma als we op bezoek kwamen had ze 3 groote vlaaien gemaakt en die moesten we 1) allemaal proeven en 2) helemaal op voordat we weg mochten
![]()
Of limburgse begravenissenEerst sad over je dode vlaaienbakkende oma en een kwartier later aan het vlaaien buffet met 21 verschillende vlaaien en haring salade
Daar faalde je wel. Slagroom op een vlaaiquote:Op vrijdag 12 juni 2009 12:56 schreef Zith het volgende:
WTF is een oude hollandse stroopwafel vlaaiEcht zo'n marketing product van het laatste jaar, mede mogelijk gemaakt door Ik Houd Van Holland! en Mona Oud Hollandse Stroopwafel Pudding.
![]()
Echte top vlaaien zijn onder andere de volgende:
Rijstevlaai;
Kersenvlaai;
Appelkruimelvlaai;
Slagroom puddingvlaai;
Zwarte Pruimenvlaai.
Klaar.
quote:Op vrijdag 12 juni 2009 13:24 schreef Christiaan het volgende:
[..]
Daar faalde je wel. Slagroom op een vlaai.
Echt niet zo vreemd hoor...quote:De Limburgse vlaai
Vlaai komt oorspronkelijk uit Weert in Limburg, maar tegenwoordig kun je vlaai in heel Nederland krijgen. De Limburgse vlaai wordt vaak vergeleken met taart, maar er bestaan duidelijke verschillen. Vlaai bestaat uit een platte vlaaibodem met opstaande randen en deze wordt vervolgens gevuld met vruchten, zoals kersen en appels. Bovenop de vlaai zit vaak slagroom. De bodem van een taart is gemaakt van cakebeslag zonder boter. Dit is een stuk luchtiger. De buitenkant wordt vaak versierd met slagroom, chocolade- of notenstrooisel of platte stukjes chocolade. Een echte Limburgse vlaai is een vlaai die in zijn geheel gebakken is. Alleen de vulling en eventueel de slagroom worden later toegevoegd.
Ok, blijkbaar welquote:Vlaai bestaat uit een vlaaibodem van deeg (meestal met een diameter van 27 tot 30 centimeter), die plat is, met opstaande randen. De vlaai wordt vervolgens gevuld met vruchten, zoals kruisbessen, kersen, pruimen, appel, abrikozen-linzen of rijst. Oorspronkelijk wordt geen slagroom gebruikt, ook al komt dit tegenwoordig toch vaak voor.
Als je bang bent voor de pure looks wel ja!quote:
Tiramisu is geen vlaai, een vlaai is een vlaai als hij geheel gebakken wordt.quote:Op vrijdag 12 juni 2009 15:41 schreef Florian_ het volgende:
Ik vind appel-kruimelvlaai nog steeds het beste.
Of tiramisu.
Had goede vla gekocht, dan hadden ze niets over gelaten.quote:Op vrijdag 12 juni 2009 17:45 schreef LockonStratos het volgende:
Ik heb wat er over is mee naar huis genomen
Of negervlaai, met verse stukjes negerquote:Op vrijdag 12 juni 2009 15:41 schreef Florian_ het volgende:
Ik vind appel-kruimelvlaai nog steeds het beste.
Of tiramisu.
quote:Op vrijdag 12 juni 2009 08:11 schreef Salatrel het volgende:
in een ver verleden was ik in limburg.... dacht bij mezelf hmm lekker vlaai eten
kom ik die vlaaierie uit wat staat er op de doos? made in rotterdam... godverdegodver daar kom ik net vandaan he
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |