quote:Op donderdag 11 juni 2009 22:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Vlaai is geen taart
Ingrediënten
* 250 gram bloem
* 15 gram gist (of 5 g korrelgist)
* 20 gram varkensvet (of boter)
* ca. 1 deciliter melk
* 1 eetlepel suiker
Bereidingswijze
Gist met een beetje lauwe melk aanmaken. Van de bloem, varkensvet, suiker, gist en de lauwwarme melk een deeg maken. Goed doorkneden en afgedekt op een warme plaats laten staan om te rijzen, ca. 1 uur. Na het rijzen opnieuw kneden en uitrollen tot de hele vlaaibodem bedekt kan worden (in dit geval ongeveer 32 centimeter). Het deeg dat over de bodem uitsteekt er met de deegroller afhalen. Het deeg hier en daar inprikken met een vork en nogmaals laten rijzen.
De bodem bedekken met fruit. Bakken in de oven.
variatie door bovenstaande te vervangen voor.quote:Op donderdag 11 juni 2009 22:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Vlaai is geen taart
Ingrediënten
* 250 gram bloem
* 15 gram gist (of 5 g korrelgist)
* 20 gram varkensvet (of boter) 20 gram wietboter
* ca. 1 deciliter melk
* 1 eetlepel suiker
Bereidingswijze
Gist met een beetje lauwe melk aanmaken. Van de bloem, varkensvet, suiker, gist en de lauwwarme melk een deeg maken. Goed doorkneden en afgedekt op een warme plaats laten staan om te rijzen, ca. 1 uur. Na het rijzen opnieuw kneden en uitrollen tot de hele vlaaibodem bedekt kan worden (in dit geval ongeveer 32 centimeter). Het deeg dat over de bodem uitsteekt er met de deegroller afhalen. Het deeg hier en daar inprikken met een vork en nogmaals laten rijzen.
De bodem bedekken met fruit. Bakken in de oven.
quote:Op donderdag 11 juni 2009 22:15 schreef Christiaan het volgende:
[..]
QFT. En van die Hollanders die een tweede stukje raar vinden.
quote:Op donderdag 11 juni 2009 21:41 schreef Acinonyx het volgende:
Haal dan gewoon een vlaai bij de supermarkt, minstens 2 tientjes goedkoperen smaakt hetzelfde
quote:Op vrijdag 12 juni 2009 08:11 schreef Salatrel het volgende:
in een ver verleden was ik in limburg.... dacht bij mezelf hmm lekker vlaai eten
kom ik die vlaaierie uit wat staat er op de doos? made in rotterdam... godverdegodver daar kom ik net vandaan he
En daar is niets mis mee, want een vlaai is gewoon brooddeeg met fruit.quote:Op vrijdag 12 juni 2009 09:21 schreef D. het volgende:
Er zijn natuurlijk altijd vrouwen die maar een klein stukje willen, maar in principe snij je een vlaai in 8 stukken
Mits fruitvlaaiquote:Op vrijdag 12 juni 2009 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En daar is niets mis mee, want een vlaai is gewoon brooddeeg met fruit.
Vlaai is dus de vraag van het antwoordquote:
quote:
Abrikozen, nep-Limburger!quote:Op vrijdag 12 juni 2009 12:56 schreef Zith het volgende:
WTF is een oude hollandse stroopwafel vlaaiEcht zo'n marketing product van het laatste jaar, mede mogelijk gemaakt door Ik Houd Van Holland! en Mona Oud Hollandse Stroopwafel Pudding.
![]()
Echte top vlaaien zijn onder andere de volgende:
Rijstevlaai;
Kersenvlaai;
Appelkruimelvlaai;
Slagroom puddingvlaai;
Zwarte Pruimenvlaai.
Klaar.
Iddquote:Op donderdag 11 juni 2009 22:15 schreef Christiaan het volgende:
[..]
QFT. En van die Hollanders die een tweede stukje raar vinden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |