Die Oreo's uit Amerika zijn ook speciaal, die smaken echt beter dan die Oreo's die uit Spanje komen.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 18:24 schreef Felixa het volgende:
Ik denk dat een deel van de hype te maken heeft met het credo "wat je van ver haalt, is lekker".
Voor SB in Utrecht openging (filialen Schiphol even daargelaten) kon je alleen SB in het buitenland drinken.
Daar moest je dus nogal wat moeite voor doen.
De hype is natuurlijk over een paar maanden weg als er meer filialen open zijn gegaan.
Ander voorbeeldje is bijvoorbeeld de Oreo-koekjes. Vroeger kon je die alleen in Amerika kopen, dus leken ze extra speciaal. Nu ze ook gewoon in de Nederlandse supermarkten liggen, is het de normaalste zaak van de wereld. Niks bijzonders meer aan. Zo zal het met SB ook wel gaan, denk ik.
Da's merkwaardig. Want ze hanteren gewoon standaard dezelfde werkwijze en hebben overal dezelfde bonen, lijkt mij.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 20:06 schreef Noax het volgende:
[..]
Al moet ik daarbij zeggen dat niet elke Starbuck in Amerika lekkere koffie heeft.
In sommige filialen was de koffie te sterk, dat geldt overigens ook voor een aantal filialen in Toronto.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 20:08 schreef Leatherface het volgende:
[..]
Da's merkwaardig. Want ze hanteren gewoon standaard dezelfde werkwijze en hebben overal dezelfde bonen, lijkt mij.
Verschilt de kwaliteit van het personeel dan zo?
Nou, bij mij zit daar een heel pijnlijk verhaal achter, een klap die ik nog steeds niet te boven ben.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 17:32 schreef abominabel het volgende:
[..]
Nee, nog steeds niet. Ik ben liefhebber van een goede espresso en erg kritisch op alle koffie die je her en der kunt kopen. De laatste die ik bij Starbucks op Schiphol heb gehad vond ik gewoon best oke. Ah to go en Kiosk halen dat niveau niet. Wat mij betreft zou Starbucks kwa koffiekwaliteit best een verrijking zijn op de stations in Nederland.
Daarom snap ik de anti-starbucks maffia ook niet zo.
jou plezier erin vergallen. zo moeilijk is het toch niet mensquote:Op woensdag 5 augustus 2009 17:41 schreef CherryLips het volgende:
[..]
Wat kom je hier eigenlijk doen, behalve je te gek gave unieke persoonlijkheid tentoonstellen door alles wat andere mensen wel leuk/lekker vinden de grond in te stampen?
Als een bedrijf vanwege te duur goor slootwater dood en kapot moet........quote:Op woensdag 5 augustus 2009 20:39 schreef Pool het volgende:
[..]
Nou, bij mij zit daar een heel pijnlijk verhaal achter, een klap die ik nog steeds niet te boven ben.
Overpriced, goor slootwater in plaats van lekkere sterke Spaanse koffie. Tevoren liet ik Starbucks gewoon links liggen of kon ik er nog wel eens zo'n chocolate cookie halen. Maar nu moet het gewoon dood. Kapot!
Noemde je me nou mensquote:Op woensdag 5 augustus 2009 21:12 schreef Laton het volgende:
[..]
jou plezier erin vergallen. zo moeilijk is het toch niet mens
Nee, maar het leuke tentje uit het boekje was weg, snappie?quote:Op woensdag 5 augustus 2009 22:26 schreef Eilanden het volgende:
[..]
Als een bedrijf vanwege te duur goor slootwater dood en kapot moet.......... niemand dwingt je om het te drinken
Als zo'n vies bakkie het voor andere mensen rechtvaardigt dat ze om half negen 's ochtends met vreugdetranen en een kwijlende bakkes gaan staan ejaculeren bij tien fluitende conducteurs die een filiaal van een koffietoko openen, dan mogen andere mensen dat ook pijnlijk vinden.quote:En een vies bakkie is een heel pijnlijk verhaal? Als dat al pijnlijk voor je is, dan zul je tijdens de rest van je leven nog heeeeeeeeel veel pijnlijke verhalen meemaken!
Jij vindt Starbucks lekkere koffie maken, dus de paella was waarschijnlijk gewoon top en zoals 'ie hoort.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 23:03 schreef CherryLips het volgende:
Ik ben ook eens naar een restaurantje uit dat 100% Barcelona geweest, maar daar was de paella niet goed meer.
Gewoon een gaar boekje.
Ik drink geen koffie, ik ben alleen verslaafd aan de hot hazelnut chocolate die ze 's winters hebbenquote:Op woensdag 5 augustus 2009 23:07 schreef Pool het volgende:
[..]
Jij vindt Starbucks lekkere koffie maken, dus de paella was waarschijnlijk gewoon top en zoals 'ie hoort.
Ja, bij paella horen de garnaaltjes inderdaad niet terug naar boven te kruipen.quote:Op woensdag 5 augustus 2009 23:12 schreef CherryLips het volgende:
[..]
Ik drink geen koffie, ik ben alleen verslaafd aan de hot hazelnut chocolate die ze 's winters hebben. Ik ben juist bang dat de Broodzaak enorm gaat lijden onder de Starbucks op Utrecht CS. Hun chocolate chip cookies en muffins zijn echt
. Dus wat mij betreft mag het weer winter worden.
En had zelf de paella niet gegeten, maar hij kwam bij een reisgenootje midden in de stad weer achterstevoren naar boven.
Ik vind de wraps en de panini's erg lekker.quote:Op donderdag 6 augustus 2009 09:40 schreef Leatherface het volgende:
Hoe is het voedsel doorgaans bij Starbucks?
Voedsel is OK, inderdaad al eerder genoemde wraps en pannini's en de cheesecakes, brownies enz zijn ook gewoon lekker. Als enige land ter wereld heeft de Nederlandse Starbucks ook appeltaart, speciaal voor de NL marktquote:Op donderdag 6 augustus 2009 09:40 schreef Leatherface het volgende:
Hoe is het voedsel doorgaans bij Starbucks?
De SB (met zitplaatsen) op Schiphol sluit ook om 22:00 uur, die in de vertrekhal is geloof ik 24/7 open. Geen idee wat de openingstijd van de SB na de douane isquote:Op donderdag 6 augustus 2009 14:09 schreef Superher0 het volgende:
Eerste teleurstelling al weer. Sta ik gisteren om 22:30 op Utrecht CS, met nog 20 minuten te gaan voordat mijn trein vertrekt met best wel veel zin in een Frappuccino, zijn ze al dicht!!!!!!!! Ze sluiten al om 10 uur! Wat zijn dat voor tijden! Dat is toch niet Amerikaans!
Die andere 2 zijn 24 uur per dag openquote:Op donderdag 6 augustus 2009 14:40 schreef Eilanden het volgende:
[..]
De SB (met zitplaatsen) op Schiphol sluit ook om 22:00 uur, die in de vertrekhal is geloof ik 24/7 open. Geen idee wat de openingstijd van de SB na de douane is
dat idee had ik al ja...quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 10:17 schreef Dark_Angelus het volgende:
Hehe, sowieso maken ze er af en toe nog wel een potje van.
Het systeem (mits goed uitgevoerd) is niets mis mee. Het zijn voornamelijk de krabbels op de mokken, bekers die het ingewikkeld maken. De één snapt het weer niet, de ander kan het niet lezen. Daarbij heb je nog iemand die apart de koffie aan het maken is en iemand die apart de frappuchino's aan het maken is. Waar de ene soms niets te doen heeft moet die ander zich helemaal de tering in werken. En dan kan je uiteindelijk nog steeds lang wachten op je koffie.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 10:21 schreef Muck het volgende:
[..]
dat idee had ik al ja...
Omslachtig systeem ook!
1 persoon neemt je bestelling op, de volgende rekent af en weer een ander maakt je bakkie...
Lijkt me alsnog praktischer dan 5 mensen die allemaal al die dingen doen, gaan ze geheid elkaar in de weg lopen / dezelfde apparaten tegelijk willen gebruiken etc.quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 10:21 schreef Muck het volgende:
[..]
dat idee had ik al ja...
Omslachtig systeem ook!
1 persoon neemt je bestelling op, de volgende rekent af en weer een ander maakt je bakkie...
Ik heb het boek vorig jaar gelezen en het was een leuk boek om te lezen. Uiteraard pro-SB, maar daar valt redelijk goed doorheen te lezen.quote:Op maandag 10 augustus 2009 09:20 schreef doctor.starbucks het volgende:
ik bedenk me net... mijn sig loopt achter
Heeft iemand het pro-starbuxksboek gelezen ' how starbucks saved my live'?
Ondanks dat het een mooi Amerikaans opgeklopt verhaal is, vond ik het wel leuk. Een PR-goeroe van 64 krijgt op staande voetje ontslag en moet toch ergens van rondkomen. Na z'n laatste centen te hebben uitgegeven bij een SB, krijgt hij voor de grap een baanaanbod waarop hij ingaat.
Wat starbucks voor mij zo bijzonder maakt, ondanks dat de prijzen echt wel overrated zijn... in het buitenland kan in bijna iedere starbucks een boek lezen met het gevoel van 'gemutlichheid'. Ik ben veel onderweg voor mn werk en zo af en toe ook een weekend in het buitenland. En dat is niet iedere keer een pretje. Het is er schoon, gezellig en er is lekkere koffie met de juiste muziek.Ik heb er ook mijn afstudeerscriptie voor 50% geschreven, er zijn gewone werkplekken in de meeste SB met stopcontacten en free-wifi.
Ik snap het commentaar van de hoge prijzen, maar wie gelooft een consultant van 15,-?
Dat dus! Ik zet me echter wel af tegen de mensen die in de rij staan en niks anders willen dan Starbucks.quote:Op maandag 10 augustus 2009 11:49 schreef MaxC het volgende:
Mensen die in de rij staan en niks anders willen dan Starbucks
Mensen die zich gaan afzetten tegen Starbucks omdat het zo populair is![]()
Mensen die gewoon af en toe een grote Koffie to go meenemen en dus soms langs Starbucks gaan als het uitkomt
Maar....als je geen fan bent van Starbucks als merk en je je helemaal niet hipper voelt met zo'n beker, dan heb je toch geen enkele reden meer over om daar soms langs te gaan? Voor de smaak en de prijs hoef je het niet te doen, dan zijn er volop betere alternatieven op zo'n station.quote:Op maandag 10 augustus 2009 11:49 schreef MaxC het volgende:
Mensen die in de rij staan en niks anders willen dan Starbucks
Mensen die zich gaan afzetten tegen Starbucks omdat het zo populair is![]()
Mensen die gewoon af en toe een grote Koffie to go meenemen en dus soms langs Starbucks gaan als het uitkomt
quote:Op maandag 10 augustus 2009 12:06 schreef Pool het volgende:
[..]
Maar....als je geen fan bent van Starbucks als merk en je je helemaal niet hipper voelt met zo'n beker, dan heb je toch geen enkele reden meer over om daar soms langs te gaan? Voor de smaak en de prijs hoef je het niet te doen, dan zijn er volop betere alternatieven op zo'n station.
Kortom:
Utrecht CS is in ieder geval minder duur dan de Starbucks op Schiphol.quote:Op woensdag 12 augustus 2009 11:35 schreef kuchan het volgende:
Starbucks is echt relaxed, maar vind ze wel n beetje duur. Voor cappucino of gewone koffie kan je beter naar n andere tent gaan scheelt vaak ook in de rij. Maar alle etenswaar en speciale smaken koffie en chocomel zijn zeker de rij waard.
Raad ik je aan om naar Parijs (Rue Rivoli) te gaan. Daar zit een tentje 'Angélina's' staan de mensen in de rij (soms een kleine 3 kwartier) om naar binnen te mogen. Daar kun je bestellen: "Le Chocolat Africain"quote:Op woensdag 5 augustus 2009 23:40 schreef CherryLips het volgende:
Maar in Barcelona hebben ze toch de lekkerste, dat is gewoon chocoladefondue, zoooo lekker.
Ja is goedquote:Op woensdag 12 augustus 2009 14:39 schreef kuchan het volgende:
Nu komt mn excursiedrang naar deze fantastische chocotent naar boven drijven. Wie gaat er mee?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |