minilot | zaterdag 23 mei 2009 @ 20:02 |
Wie van lekker eten houdt, houdt van Foodgawker! Tot mijn verbazing is er over deze website volgens de Fok-search nog he-le-maal niks op het forum gezegd. Ik had toch wel verwacht dat Foodgawker zo af en toe in CUL opdook! Nou ja, bij deze maar even de liefde delen... http://foodgawker.com/ ![]() Het is heel simpel: per dag wordt de site enkele keren geüpdatet met een set fraaie foto's van mooi eten of drinken, met een beschrijving van een paar woorden erbij. Als je op zo'n foto klikt kom je vanzelf op een website of op het blog terecht, waar je het bijbehorende recept kunt vinden. Honderden blogs en sites zorgen voortdurend voor nieuwe content op Foodgawker, en er is inmiddels een gigantisch archief. Ikzelf ben altijd veel sneller enthousiast te maken voor een recept als er een smakelijke foto bij staat, en op dat principe is Foodgawker gebaseerd. Mooie foto's van mooi eten, in allerlei categorieën. Van veganistische soepjes tot geroosterde varkens tot huisgemaakte bonbons. Rechtsboven zit een supersimpele zoekfunctie, waardoor ik heel makkelijk aan inspiratie kan komen als de spinazie in de aanbieding is in de supermarkt, of ik om de één of andere reden een kokosnoot over heb. Bovendien vind ik het echt een perfecte manier om nieuwe foodblogs te vinden! Het is echt de enige website die ik trouw meermaals per dag bezoek. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 23 mei 2009 @ 20:09 |
Nou ja, sinds jij hem in het weekmenutopic postte ben ik ook fan. ![]() ![]() | |
Salatrel | zaterdag 23 mei 2009 @ 20:10 |
![]() die ontbreekt nog ![]() | |
minilot | zaterdag 23 mei 2009 @ 20:11 |
quote:Dat soort dingen mogen gelukkig niet op Foodgawker. Er worden eisen gesteld aan de kwaliteit van de foto's. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 23 mei 2009 @ 20:17 |
Ik ben wel benieuwd hoe het technisch gezien werkt. Zitten daar mensen achter die de hele dag foodblogs lopen te checken? ![]() | |
minilot | zaterdag 23 mei 2009 @ 20:22 |
quote:Nee, dat niet, al zijn er wel een paar mensen bij Foodgawker die zorgen dat alles netjes verloopt. Hoe het werkt is dat je zelf foto's kunt aanmelden, met linkjes en een korte omschrijving erbij. Vaak wordt dat gedaan door de schrijvers van de blogs zelf, die nieuwe recepten submitten via de website van Foodgawker. Foto's worden automatisch gecropt naar 250x250 pixels, al sturen de meeste foodies natuurlijk foto's op die al op maat gemaakt zijn, voor het mooiste resultaat. De mensen van Foodgawker beslissen vervolgens welke aanmeldingen ze wel en niet op de website zetten en controleren of de omschrijvingen kloppen enzo. | |
Isegrim | zaterdag 23 mei 2009 @ 20:23 |
Tip: zoek op gekke zoektermen. ![]() 'Weird' levert bijvoorbeeld dit op: http://foodgawker.com/?s=weird Leuk om bijzondere ideeën op te doen. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 23 mei 2009 @ 20:24 |
quote:Okee, tof. Ik ben altijd erg blij met de mensen die de moeite nemen om dit soort dingen te doen. Ik zou er zelf te lui voor zijn. ![]() ![]() | |
nexus-pilot | zaterdag 23 mei 2009 @ 20:46 |
quote:wtf...... 5 kilo gehakt met 2 pizza's aan elkaar geplakt... daar ga je een flinke buikpijn van krijgen ![]() ![]() | |
minilot | zaterdag 23 mei 2009 @ 20:49 |
quote:Ha, doe ik ook wel eens.. 'pretty', 'gorgeous', 'awesome' en dan maar kijken wat eruit komt. ![]() | |
zoalshetis | zaterdag 23 mei 2009 @ 20:50 |
quote:gast, daar zijn al duizenden topics over geweest world wide. dit topic gaat daar niet over. ![]() | |
Bob-B | zaterdag 23 mei 2009 @ 21:09 |
quote:Die wil ik nog altijd een keer maken! | |
minilot | zaterdag 23 mei 2009 @ 21:13 |
Zeg, graag mijn Foodgawker-topic zonder smerige pizzahamburger houden! ![]() | |
Bob-B | zaterdag 23 mei 2009 @ 21:24 |
quote:Sorry beeb ![]() ![]() | |
jakkop | zaterdag 23 mei 2009 @ 21:36 |
Bedenk wel dat bij fotografie van eten niet alles is wat het lijkt. Zo wordt voor ijs vaak dierlijk vet gebruikt: zelfde structuur, maar het smelt niet onder de studiolampen. | |
AKnynke | zaterdag 23 mei 2009 @ 21:40 |
wat een geweldige website zeg! Hij staat bij m'n favorieten...het ziet er niet alleen leuk uit, maar werkt ook makkelijk! | |
Isegrim | zaterdag 23 mei 2009 @ 21:40 |
quote:Dat geeft toch niet? Da's in kookboeken ook vaak zo. | |
minilot | zaterdag 23 mei 2009 @ 22:42 |
quote:Daar komt bij dat het overgrote deel van de foto's op Foodgawker afkomstig zijn van foodblogs van hobbyisten, gewoon mensen die van eten houden en daar foto's van maken. Ik maak ook wel eens foto's van mijn eten, en die foto's vind ik zelf best mooi, zonder allerlei gekke kunstgrepen. Het is allemaal niet zo professioneel als in het gemiddelde kookboek, maar daardoor juist wél heel leuk! quote:Geen punt, stiekem wil ik 'm zelf ook nog wel 'es maken. ![]() | |
styliste | zaterdag 23 mei 2009 @ 22:54 |
![]() | |
Mirjam | zaterdag 23 mei 2009 @ 22:57 |
http://foodgawker.com/post/category/dairy/ ooooh ![]() i can die happy now ![]() | |
Mirjam | zaterdag 23 mei 2009 @ 22:59 |
http://foodgawker.com/post/category/dessert/ *flauwvalt* | |
styliste | zaterdag 23 mei 2009 @ 23:02 |
quote: quote:nederlands recept?? ![]() | |
Mirjam | zaterdag 23 mei 2009 @ 23:03 |
quote:zou het? ![]() welkj recept is het? ![]() | |
zoalshetis | zaterdag 23 mei 2009 @ 23:03 |
![]() | |
styliste | zaterdag 23 mei 2009 @ 23:08 |
quote:http://www.kayotic.nl/blog/?p=3708 Ik zie nu pas staan: Dutch girl cooking ![]() ![]() | |
Isegrim | zaterdag 23 mei 2009 @ 23:17 |
Oh, jongens, ik ben echt verliefd op deze site. ![]() ![]() | |
Isegrim | zaterdag 23 mei 2009 @ 23:24 |
Zoek eens op 'fudge'... ![]() ![]() ![]() | |
Fogel | zaterdag 23 mei 2009 @ 23:46 |
Wow... Ik word hier stil van. | |
Hoi_Piepeloi | zaterdag 23 mei 2009 @ 23:52 |
Mooi eten | |
De_Taartjesfee | zondag 24 mei 2009 @ 00:19 |
quote:Ohh! Nu heb ik trek ![]() | |
ASSpirine | zondag 24 mei 2009 @ 01:32 |
http://purplefoodie.com/2009/04/garlicky-baked-fries.html Ziet er heerlijk uit ![]() Moet ik eens maken | |
minilot | zondag 24 mei 2009 @ 07:51 |
quote:Ha, dat is al een tijdje één van mijn favoriete kookblogs. Ik heb zo'n beetje alles van haar al gemaakt (hoera voor haar roti, gemarineerde spareribs en pinda-aardappeltjes!). Maanden geleden gevonden via Foodgawker. Ik haal er trouwens ook veel inspiratie vandaan wat betreft presentatie. Soms vind je echt hele gave ideeën voor de opmaak van borden. Vooral als professionals hun toetjes gaan zitten posten.. http://foodgawker.com/post/archive/cannelleetvanille/ http://foodgawker.com/post/archive/flagrantedelicia/ http://foodgawker.com/post/archive/tartelette/ Foodgawker ![]() Zoals een kennis van me eens zei: porno kijken tijdens zelfbevrediging is net zoiets als door Foodgawker bladeren als je een lekker broodje eet. Kersje op de taart. ![]() | |
Isegrim | zondag 24 mei 2009 @ 10:34 |
quote:Hey, misschien maak ik die wel vanavond. ![]() | |
The_Hives | zondag 24 mei 2009 @ 11:49 |
Ziet er interessant uit. Meteen aan mn bookmarks toegevoegd ![]() | |
PoepSnoet | zondag 24 mei 2009 @ 13:57 |
Bookmarked! Ik weet meteen wat ik komende week ga proberen ![]() ![]() | |
Christiaan | zondag 24 mei 2009 @ 14:48 |
Damn ![]() | |
Isegrim | zondag 24 mei 2009 @ 14:49 |
quote:This post is useless without a link! ![]() | |
Yashaaaaa | zondag 24 mei 2009 @ 14:54 |
TVP ![]() | |
soares | zondag 24 mei 2009 @ 15:56 |
ik wil alles maken wat ik tegenkom op die site.... | |
PoepSnoet | zondag 24 mei 2009 @ 16:05 |
quote:Nou neem een week vakantie, ik kom het wel helpen opeten ![]() | |
ASSpirine | zondag 24 mei 2009 @ 16:23 |
Ik heb voor de zekerheid die roasted garliccy potatoes maar gecopy/paste in word ![]() Stel je voor dat er iets zou gebeuren met die site voordat ik het heb kunnen maken. Dat kan niet. Nu maar wachen wanneer ik nog eens ga koken. | |
Zo-is-dat | zondag 24 mei 2009 @ 16:30 |
Owh je, ik zie hier een nieuwe verslaving ontstaan! ![]() Wat een gave site!! ![]() (alleen nu weet ik hélemaal niet meer wat ik wil eten vandaag..!) | |
Californium | zondag 24 mei 2009 @ 16:45 |
die site kende ik nog niet.... maar ziet er goed uit ![]() | |
Isegrim | zondag 24 mei 2009 @ 16:55 |
Ik heb de roasted garlicky potatoes toegevoegd aan het menu voor vanavond. ![]() | |
The_Hives | zondag 24 mei 2009 @ 16:59 |
damn, als het niet zo mooi weer was was ik de rest van de avond wel zoet ![]() Als je trouwens op recepten klikt kom je ook op andere sites met veel leuke recepten ![]() | |
Mini_rulez | zondag 24 mei 2009 @ 17:04 |
quote:*bookmarkt* Wat een gevaarlijke site... ![]() | |
Isegrim | zondag 24 mei 2009 @ 17:09 |
quote:Ik voel de kilo's eraan vliegen alleen al door die site te bekijken. ![]() | |
soares | zondag 24 mei 2009 @ 17:53 |
quote:slecht slecht... IK HEB VAKANTIE | |
minilot | zondag 24 mei 2009 @ 19:40 |
Sorry, sorry mensen! Sorry dat ik jullie in een nieuwe obsessie gestort heb. Ik heb al heel wat bussen gemist omdat ik 's morgens persé nog even alle updates wilde zien. ![]() ![]() Het scheelt nu wel dat ik en mijn lief op dieet zijn, dus ik negeer automatisch alle koekjes, cakejes en taarten... Misschien een leuk idee als jullie het hier posten als jullie iets gemaakt hebben dat jullie ontdekten op Foodgawker. Ik zal zo mijn succesjes eens opzoeken.. | |
_Ophelia_ | zondag 24 mei 2009 @ 19:41 |
quote:Die zien er inderdaad ontzettend lekker uit ![]() Jammergenoeg zet Vriend het op een luidkeels klagen zodra ik ook maar met knoflook in de buurt van een aardappel kom ![]() | |
minilot | zondag 24 mei 2009 @ 19:48 |
quote:Mag je wél met pindakaas in de buurt komen? Probeer dan deze Peanut Potatoes! ![]() "Peanut flavored potatoes. The name says it all! Easy step by step photo directions." Linkje naar recept Twee weken geleden gemaakt en het was ontzettend lekker! Ik en mijn lief houden normaal gesproken eigenlijk niet zo van aardappelen, maar van deze hebben we driekwart kilo op! ![]() | |
_Ophelia_ | zondag 24 mei 2009 @ 19:55 |
Hij lust geen pindakaas ![]() | |
minilot | zondag 24 mei 2009 @ 19:58 |
quote:Woah, heb je een moeilijke eter? Dat zou ik niet aankunnen! ![]() Overigens hou ik ook niet zo van pindakaas, ik eet het nooit op mijn brood. Ik vind het plakzooi. Maar de pindakaas wordt in dit gerecht eerst een pindasaus en vervolgens vooral een heel lekker pindakorstje om de aardappelen heen. Lijkt in niets meer op pindakaas. | |
ASSpirine | zondag 24 mei 2009 @ 20:07 |
quote:Verschrikkelijk, dus jij kan nooit roasted garlic mashed potatoes eten ![]() | |
_Ophelia_ | zondag 24 mei 2009 @ 20:08 |
quote:Hij beweert van niet ![]() Ik denk dat ik er deze courgettesalade morgen wel in krijg. | |
Isegrim | zondag 24 mei 2009 @ 20:20 |
De garlicky potatoes waren heerlijk. ![]() ![]() | |
ASSpirine | zondag 24 mei 2009 @ 20:24 |
Zou ik ipv maizena ook aardappelzetmeel gebruiken denk je? Anders moet ik speciaal daarvoor een pakje gaan halen... ![]() | |
Isegrim | zondag 24 mei 2009 @ 20:32 |
quote:Zetmeel is zetmeel, zou ik denken. ![]() | |
Femma | zondag 24 mei 2009 @ 21:37 |
![]() | |
Yvonnetje | zondag 24 mei 2009 @ 22:00 |
Wat leuk!!! ![]() Wat een site om uuuuuuren op te kijken, meer iets voor een druilgerige dag want waar blijft m'n tijd zeg! Kan er haast niet mee stoppen. Oh, en ik.krijg.hier.honger.van! ![]() | |
Blues | zondag 24 mei 2009 @ 23:09 |
Wat een prachtige site, dank minilot ![]() | |
minilot | maandag 25 mei 2009 @ 06:34 |
Geen dank. Ik was vooral verbaasd dat niemand het hier leek te kennen. ![]() Zijn hier trouwens mensen die zelf een foodblog hebben? | |
Cat-astrophe | maandag 25 mei 2009 @ 08:48 |
Nice! Baileys cupcakes ![]() | |
minilot | maandag 25 mei 2009 @ 08:51 |
quote:Beter nog, kleine taartjes met Baileys-custard! ![]() Linkje met recept Foto (uiteraard) van Foodgawker. Zelf met Pasen nagemaakt, iets minder mooi, maar wél erg lekker. ![]() | |
Mirjam | maandag 25 mei 2009 @ 09:20 |
quote:ik had hEt al eeuwen in mijn favorieten staan, maar niet echt meer aan gedach | |
MrData | maandag 25 mei 2009 @ 12:02 |
En als je daar genoeg hebt gezien kun je hier verder ![]() http://www.foodblogblog.com/ | |
ColdFeet | maandag 25 mei 2009 @ 14:06 |
quote:Aiiiii, mijn bakhobby ![]() ![]() | |
Isegrim | dinsdag 26 mei 2009 @ 19:38 |
Ik geloof dat cupcakes nogal een hype zijn momenteel. Echt, overdosis. ![]() | |
PoepSnoet | dinsdag 26 mei 2009 @ 19:53 |
Ben begonnen aan![]() ![]() Deeg staat te rijzen, later op de avond kan ik verder. Ik zal jullie op de hoogte houden, en als het gelukt is komen er pics ![]() denk ik begin makkelijk, dan is de kans dat het misgaat ook kleiner ![]() | |
Isegrim | dinsdag 26 mei 2009 @ 19:54 |
Wat zijn het? Lijkt op Zeeuwse bolussen (of is het 'boli'? ![]() | |
PoepSnoet | dinsdag 26 mei 2009 @ 19:55 |
quote:"Overnight Cinnamon Rolls" Kan niet wachten ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 26 mei 2009 @ 20:04 |
quote:Het hoeven geen cupcakes te zijn... Cake, taart, anything'll do ![]() ![]() | |
Isegrim | dinsdag 26 mei 2009 @ 20:05 |
Ik ben meer van de hartige dingen, maar al die taartjes en koekjes zien er wel goed uit. ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 26 mei 2009 @ 20:13 |
Ik moet eerlijk zeggen dat ik een groot deel van mijn baksels voeer aan vrienden en collega's. Maar ik vind bakken gewoon zo vreselijk leuk ![]() | |
Isegrim | dinsdag 26 mei 2009 @ 20:15 |
Mijn zusje bakt soms ook een taart gewoon omdat ze zin heeft een taart te bakken en dan geeft ze 'm aan iemand anders omdat ze 'm zelf niet hoeft. ![]() ![]() | |
PoepSnoet | dinsdag 26 mei 2009 @ 21:27 |
En zoals beloofd![]() | |
Isegrim | dinsdag 26 mei 2009 @ 21:39 |
Stuur er eentje op, wil je? ![]() | |
ASSpirine | dinsdag 26 mei 2009 @ 22:46 |
quote:Hetzelfde voor mij ![]() Geef mij maar liever een quiche ofzo ipv een taart vol met slagroom, room, chocolade of suikers. | |
minilot | donderdag 28 mei 2009 @ 13:38 |
quote:Idem.. Maar ook daarvoor kun je Foodgawker gebruiken! ![]() http://foodgawker.com/?s=quiche Een paar weken gelden maakte ik deze, met rozemarijn en pancetta: ![]() Linkje naar recept Was erg lekker! | |
Cat-astrophe | donderdag 28 mei 2009 @ 16:09 |
quote:Moooooi..... ![]() | |
PoepSnoet | zaterdag 6 juni 2009 @ 16:36 |
Schopje ![]() Ga vanavond eens kijken of ik dit goed op tafel kan krijgen ![]() ![]() | |
soares | zaterdag 6 juni 2009 @ 18:10 |
![]() ik ben nu deze aan het maken 2 uur later ![]() dit is hem geworden [ Bericht 39% gewijzigd door soares op 06-06-2009 21:56:32 ] | |
Maeghan | zondag 7 juni 2009 @ 02:49 |
Die site is echt geweldig! | |
MrKawada | zondag 7 juni 2009 @ 10:56 |
oh dit is niet goed! net gezocht op 'white chocolate' ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 7 juni 2009 @ 12:01 |
Ik heb nog elke dag gekeken sinds ik van het bestaan van deze site afweet, mn rijtje bookmarks is zo ongeveer verdubbeld denk ik.... ![]() | |
PoepSnoet | zondag 7 juni 2009 @ 12:33 |
quote:Nou ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, de kip zelf wat super zacht, maar het "krokante" laagje leek eerder op natte broodkruimels die in de mayo gedompeld waren... Beetje jammer ![]() | |
littledrummergirl | zondag 7 juni 2009 @ 14:37 |
owjah ![]() ![]() ![]() | |
Maeghan | zondag 7 juni 2009 @ 17:52 |
Ik heb echt tot half vier vannacht op die site zitten kijken ![]() | |
progje | zondag 7 juni 2009 @ 17:56 |
ik heb een nieuwe verslaving erbij | |
minilot | zondag 7 juni 2009 @ 20:44 |
Ik dacht ook wel dat ik het beu zou raken, maar ik blijf maar elek dag een paar keer checken of er updates zijn! ![]() | |
Ienepien | zondag 7 juni 2009 @ 22:24 |
Bij mij staan nu deze in de oven:![]() A lovely moist strawberry cupcake with crunchy crumbly topping. Receptje Ik heb alleen de shortcut genomen en de crumbly topping overgeslagen ![]() | |
Blurred86 | maandag 8 juni 2009 @ 10:50 |
quote:haha, hier precies hetzelfde, ik ben verslaafd ![]() | |
Mini_rulez | maandag 8 juni 2009 @ 11:10 |
Ik heb ook die knoflookaardappeltjes gemaakt vorige week, inderdaad een aanrader! ![]() | |
Steven184 | maandag 8 juni 2009 @ 12:11 |
Geniale site, je blijft prachtige foto's tegenkomen en klikken. | |
Maeghan | maandag 8 juni 2009 @ 18:39 |
Ik heb gisteren gekruide rabarbercake gemaakt, echt heel erg lekker! Ik had nog nooit rabarber op, maar dit is wel bevallen. http://whatsforlunchhoney(...)ced-coffee-cake.html | |
Isabeau | maandag 8 juni 2009 @ 18:43 |
quote:De naam van dat cupcakeje is alleen al geweldig! | |
MariaEtcetera | maandag 8 juni 2009 @ 19:17 |
TVP TVP! Ik ben er eigenlijk wel voor om een Fok Foodgawker topic te fixen! ![]() ![]() | |
Ienepien | dinsdag 9 juni 2009 @ 07:37 |
quote:Ja en ze waren ook erg lekker! Ik heb weer gescoord bij mijn collega's, haha ![]() | |
Isegrim | dinsdag 9 juni 2009 @ 15:52 |
Vanaf a.s. maandag bij de Lidl een cupcake-machine, voor de liefhebbers. ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 9 juni 2009 @ 15:59 |
WTF is een cupcake-machine? ![]() | |
MrKawada | dinsdag 9 juni 2009 @ 18:24 |
quote:Muffin maker * Voor 7 smeuïge muffins * Vetarm bakken en makkelijk schoon te maken dankzij antiaanbaklaag * 1.400 watt 14.99 ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 9 juni 2009 @ 19:41 |
OK, dan de vervolgvraag: WTF is de toegevoegde waarde van zo'n ding? Je hebt toch nog steeds een vieze beslagkom? Waarom niet gewoon in de oven bakken? | |
Etcetera | dinsdag 9 juni 2009 @ 20:17 |
Niet iedereen heeft een geschikte oven/magnetron toch ![]() | |
littledrummergirl | dinsdag 9 juni 2009 @ 20:17 |
quote:een extra apparaat voor in de kast ![]() | |
Mini_rulez | woensdag 10 juni 2009 @ 10:13 |
quote:Dan nog zou ik liever een oven kopen dan tig van die losse apparaten waar je maar 1 ding mee kunt. | |
Etcetera | woensdag 10 juni 2009 @ 10:20 |
ik ook hoor ![]() | |
minilot | vrijdag 12 juni 2009 @ 08:00 |
Als iemand nog op zoek is naar een fijne salade.. Ik vond afgelopen weekend deze op Foodgawker:![]() Linkje naar recept Het is een salade van spinazie, tuinerwtjes, rode ui, feta en grote, gele rozijnen. Ik heb 'm gisteren toevallig zelf gemaakt en het was ZO LEKKER! | |
Mini_rulez | vrijdag 12 juni 2009 @ 14:01 |
Ik wil een taart maken voor mijn verjaardag, en ik zat te denken aan Schwarzwälder Kirschtorte omdat ik daar als kind verzot op was, maar ik had besloten dat het te veel werk is en de kans op mislukken me te groot is. Maar net typ ik dus bij foodgawker "Birthday" in om inspiratie op te doen, is het derde recept dat naar voren komt deze: http://fooddiary.blogsome.com/2009/06/02/black-forest-cake/ ![]() Dat moet gewoon voorbestemd zijn! Voor nu is het me wat te veel werk maar ik ga hem binnenkort zeker een keertje proberen te maken! | |
MrKawada | maandag 15 juni 2009 @ 21:54 |
quote:Ik heb dit gemaakt: ![]() Tabouleh & gegrilde garnalen, meer foto's hier Gezocht op Tabouleh op Foodgawker en dit gevonden. | |
Bravebart | zaterdag 20 juni 2009 @ 18:16 |
Wat een topsite zeg ![]() ![]() | |
minilot | zaterdag 20 juni 2009 @ 18:31 |
Soms ook wel lastig.. Heb ik een halve zak spinazie over als restje, zoek ik op 'spinach' voor fijne ideeën, en sta ik een uur later bij de groenteboer een nieuwe zak spinazie te halen omdat ik zoveel gezien heb dat ik ermee wil doen. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 20 juni 2009 @ 18:32 |
Ik heb mijn hele weekmenu voor de komende week van Foodgawker gehaald. ![]() ![]() | |
minilot | zaterdag 20 juni 2009 @ 18:40 |
quote:Heb ik inderdaad ook.. Daar staat tegenover dat ik wél minder weggooi (zeg maar: helemaal niets!), omdat ik overal wel iets lekkers voor kan vinden. ![]() Het scheelt nogal dat zowel mijn lief als ik sinds een maand of twee op dieet zijn. Als ik óók nog geld uit moest geven en tijd moest besteden aan ál die koekjes, taartjes en puddinkjes op Foodgawker, dan was het waarschijnlijk wel uit de hand gelopen.. ![]() | |
Isegrim | zondag 21 juni 2009 @ 12:48 |
Wat ik wel een beetje irritant vind is dat ze in de VS een rund in hele andere delen opdelen en dat ik vaak niet weet wat voor onderdeel er bedoeld wordt. Dit ziet er op het plaatje uit als rosbief, maar is het dat ook? En ik zou zou graag eens een echte Texaanse brisket maken, maar brisket wordt bij ons ook niet als apart onderdeel verkocht bij mijn weten. Ik zou graag een site vinden die mij kan vertellen wat onze equivalenten zijn van bepaalde US cuts of beef... Edit: Weet je wat? Ik vraag het Piet! [ Bericht 3% gewijzigd door Isegrim op 21-06-2009 12:56:36 ] | |
minilot | zondag 21 juni 2009 @ 13:38 |
quote:Ja, vraag het Piet! En als aanvulling op bovenstaand probleem: ik ga potdorie morgen gewoon eens een set maatscheppen bestellen waarmee ik cups kan afmeten! ![]() | |
RobinOok | zondag 21 juni 2009 @ 19:11 |
quote:Nee, ze spreken over sirloin en sirloin kennen wij als entrecote. En dan kennen wij dat weer vooral in plakjes, maar je kunt het ook in een dikker stuk (meerdere plakken aan elkaar ![]() Maar euh, met die marinade in dat recept kun je ook gewoon een los entrecootje gebruiken. En dan minuutje per kant grillen, hooguit. | |
RobinOok | zondag 21 juni 2009 @ 19:17 |
En beef briket kende ik niet, maar dit is wat ik erover vond:quote: Misschien een aardige slager opzoeken? Al zou ik er de moeite niet voor willen doen, denk ik. ![]() | |
Isegrim | zondag 21 juni 2009 @ 19:19 |
quote:Ze hebben het over 'top sirloin'. Sirloin is niet taai... Losse lapjes kan ook, maar is toch vaak anders dan wanneer je een groot stuk langzamer klaarmaakt. | |
Isegrim | zondag 21 juni 2009 @ 19:20 |
quote:Het is anders wel verschrikkelijk lekker hoor. ![]() | |
RobinOok | zondag 21 juni 2009 @ 19:24 |
quote:Top sirloin betekent volgens mij niks anders dan "bovenste beste" sirloin. Losse stukjes is wel anders ja, maar ook makkelijker. En in mijn geval, we zijn maar met zijn tweetjes, een stuk praktischer. Lijkt mij dat het in dit geval toch ook vooral om de marinade gaat? In ieder geval makkelijk een keertje uit te proberen met 2 supermarktentrecootjes. En als je dan enthousiast bent kun je altijd nog eens naar een slager stappen. Denk ik dan hoor. ![]() | |
LieLie | maandag 22 juni 2009 @ 16:14 |
Wat een fantastische site ![]() Hier ga ik nog heeeel veel inspiratie vandaan halen! Voorop stond meteen een salade met aardappeltjes, chorizo en rode ui ![]() | |
LieLie | maandag 22 juni 2009 @ 19:29 |
Ik blijf maar pagina's doorspitten en dingen opslaan ![]() | |
Isegrim | maandag 22 juni 2009 @ 20:45 |
Ik ben inmiddels wel verslaafd. Elke ochtend en avond check ik alle nieuwe recepten. | |
KayoticKitchen | dinsdag 23 juni 2009 @ 17:46 |
Ik breek even in hoor ![]() Voor zover ik weet kun je wel brisket in Nl kopen. Je zou anders een runderborst braadstuk ervoor in de plaats kunnen nemen. | |
TN-FR | dinsdag 23 juni 2009 @ 17:57 |
Kayotickitchen ![]() Laatst heb ik je parmesan-bacon wedges gemaakt, mijn gasten hebben genoten! | |
KayoticKitchen | dinsdag 23 juni 2009 @ 18:13 |
quote:Lekker zijn die, he! Toen ik het recept zat te bedenken dacht ik dat het volslagen niet zou werken, heb mezelf verbaasd ![]() Mijn verslaving is de pesto baked potatoes en die aardappelen waar ik de pindasaus maar mee gebakken heb! Lazy cooking. | |
Isegrim | dinsdag 23 juni 2009 @ 18:21 |
Hey, leuk, één van de bloggers in het topic. ![]() | |
KayoticKitchen | dinsdag 23 juni 2009 @ 18:25 |
quote:Normaal gesproken zie ik de referring links niet zo snel omdat ik redelijk wat pageviews heb per maand en er constant traffic is op het blog, maar toevallig zag ik net FOK voorbij komen en dacht "toch ff spieken" ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 23 juni 2009 @ 18:33 |
Vanavond ga ik dit proberen ![]() | |
LieLie | dinsdag 23 juni 2009 @ 19:06 |
Ik heb dit: http://rumahmakanmurni.bl(...)spanish-tostada.html En toen dit: http://fortheloveofcookin(...)chicken-nuggets.html Met dit: http://lucullian.blogspot(...)d-paper-chef-40.html En een vrije vertaling van dit: http://pastrystudio.blogspot.com/2009/01/apple-of-my-eye.html gemaakt.. Allemaal errug lekker! Vooral het voorgerecht was verrassend lekker! | |
LieLie | dinsdag 23 juni 2009 @ 19:07 |
quote:Klinkt apart! Ben benieuwd hoe het je smaakt! | |
Isegrim | dinsdag 23 juni 2009 @ 19:31 |
quote:Ziet er ![]() ![]() | |
Ra-z | dinsdag 23 juni 2009 @ 19:41 |
deze fotoblog is ook voor fijnproevers http://thisiswhyyourefat.com/ | |
PoepSnoet | dinsdag 23 juni 2009 @ 20:54 |
quote: ![]() | |
Ra-z | dinsdag 23 juni 2009 @ 21:11 |
quote:Af en toe zit er wel eens zooi bij waar ik van denk hmm hoe zou dat smaken ![]() | |
minilot | dinsdag 23 juni 2009 @ 21:12 |
quote:Hela, eerst al Twitter, en nu ook hier! ![]() Bedankt voor al minstens dertig keer een prachtig avondmaal hier in huis! ![]() | |
KayoticKitchen | dinsdag 23 juni 2009 @ 21:32 |
quote:Erg, hé? Ík ben net een epidemie, ben bijna overal ![]() Heb nog een paar leuke recepten klaar liggen! | |
minilot | dinsdag 23 juni 2009 @ 21:51 |
quote:Mooi! Je hebt mij en mijn lief overigens weer terug aan de aardappelen geholpen. Getraumatiseerd door twee decennia glazige, nare aardappelen naast doodgekookte groenten in onze ouderlijke huizen hadden we aardappelen afgezworen bij het samenwonen.. Nu zijn er na jaren aardappelloosheid weer langzaam aardappelen ingekropen door een paar bijzonder fijne recepten van jou! | |
Isegrim | dinsdag 23 juni 2009 @ 21:52 |
Oehhh ik heb er weer eentje die ik zeker moet gaan maken binnenkort: http://patentandthepantry(...)mary-olive-oil-cake/ Ik ga nog 100 kg aankomen door die kutsite. ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 23 juni 2009 @ 21:55 |
quote:Het smaakt gek ![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | dinsdag 23 juni 2009 @ 21:59 |
quote:Klinkt niet slecht, ik hou van aparte combi's en ik hou van de combi fruit + vlees. ![]() Vandaag had ik dit gemaakt: http://onceuponaplate.blo(...)lo-pepper-steak.html Recept lijkt wat rechttoe-rechtaan / saai, maar was erg lekker. Ik heb wel wat maïzena gebruikt om 't vocht wat in te dikken. Ik heb momenteel een maïzena-tic, maar in dit geval was dat echt een verbetering van het recept. ![]() | |
minilot | dinsdag 23 juni 2009 @ 23:28 |
quote: Welneeee! http://foodgawker.com/?s=low+fat http://foodgawker.com/?s=vegan+salad http://foodgawker.com/?s=super+healthy ![]() | |
Isegrim | woensdag 24 juni 2009 @ 07:56 |
quote:Dat zijn meestal niet de dingen waarvan ik denk ' ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 24 juni 2009 @ 09:17 |
quote:Oh, daar heb ik gelukkig niet zo'n last van. Ik kan ook heel opgewonden raken van mooie foto's van linzensoep, geroosterde groenten en bevroren druiven... ...of dat heb ik mezelf althans heel grondig wijsgemaakt. ![]() | |
ASSpirine | woensdag 24 juni 2009 @ 14:35 |
quote:Je hebt ook heel veel fans zie ik, vooral de vele reacties die je krijgt ![]() Vind de foto's iedere keer weer prachtig, foto's fleuren een recept echt op en is leuker om te zien | |
KayoticKitchen | woensdag 24 juni 2009 @ 14:38 |
quote:Moet er altijd om lachen, omdat als je mijn totale traffic ziet per maand, ik op mijn foodblog bar weinig comments krijg. Ik geloof dat mensen sowieso al weinig commenten op food blogs. | |
Sharkdoggie | woensdag 24 juni 2009 @ 14:53 |
Gaaf | |
ASSpirine | woensdag 24 juni 2009 @ 15:12 |
quote:Waar heb je trouwens die maatlepels gekocht? Ik zal het ooit ook eens moeten aanschaffen, is wel handiger. | |
KayoticKitchen | woensdag 24 juni 2009 @ 15:20 |
quote:Ik verzamel die maatlepels. Heb er een hoop in Amerika gekocht en een aantal van Amerikaanse vrienden gehad. Volgens mij verkopen ze ze nu ook bij de marskramer, blokker en zelfs de hema heeft ze. | |
Isegrim | zondag 28 juni 2009 @ 12:36 |
Hier ook nog ff mijn cake posten:![]() http://patentandthepantry(...)mary-olive-oil-cake/ | |
Leonoor | zondag 28 juni 2009 @ 13:20 |
quote:Ik heb een paar weken geleden bij de lokale kookwinkel zowel cups als maatlepels aangeschaft, omdat ik gek werd van het omerkenen (en heb er inmiddels al zeker 10 recepten van Kay mee gemaakt), die zijn hier in NL ook gewoon te koop hoor ![]() | |
Isegrim | zondag 28 juni 2009 @ 13:40 |
Ik moet die ook eens kopen. Wel zo handig. | |
Leonoor | zondag 28 juni 2009 @ 13:47 |
quote:Het Kookpunt heeft ze ongetwijfeld in het assortiment! | |
Isegrim | zondag 28 juni 2009 @ 14:14 |
Denk ik ook wel, maar dan waarschijnlijk voor 25 euro. ![]() | |
Leonoor | zondag 28 juni 2009 @ 14:26 |
quote:Bij mijn kookwinkel was ik voor een setje cups en een set met teaspoons/tablespoons etc totaal ¤ 15 kwijt. Terwijl de prijzen iha vergelijkbaar zijn met Kookpunt, dus wellicht biedt dat hoop ![]() | |
Maeghan | zondag 28 juni 2009 @ 19:16 |
De theelepelmaatjes liggen ook bij Ikea, maar helaas zag ik geen maatjes voor cups e.d. Kookpunt is idd belachelijk duur. Leuk om te kijken hoor en als ze dingen uit het assortiment doen wil er nog wel eens een aantrekkelijke korting op zitten, maar verder... | |
DancingPhoebe | zondag 28 juni 2009 @ 19:18 |
Ikea! | |
Isegrim | zondag 28 juni 2009 @ 19:39 |
quote:Dat dus. | |
DancingPhoebe | zondag 28 juni 2009 @ 19:47 |
Ik heb mijn cupsmaatlepels ook bij Ikea vandaag hoor. Ik ben zelfs aan mijn tweede setje bezig! | |
Leonoor | zondag 28 juni 2009 @ 20:02 |
quote:Ik zag ze inderdaad op de ikea-site, maar helaas is IKEA voor mij dusdanig ver rijden dat ik die besparing alweer kwijt ben aan benzinekosten... | |
Maeghan | zondag 28 juni 2009 @ 20:31 |
quote:Misschien waren ze op. In Delft waren er dingen op en in Barendrecht hebben ze die nieuwe bakspulletjes overal en nergens gezet en alles verplaatst. Kon er wel meer niet vinden. | |
Haijo | woensdag 1 juli 2009 @ 13:47 |
Wat een site, shit, ik krijg nu echt honger. ![]() | |
Maeghan | woensdag 1 juli 2009 @ 17:43 |
Ook een geweldige site voor die momenten dat je in een opwelling een volledig onbekend product hebt gekocht omdat het er wel leuk uit zag ![]() | |
ASSpirine | zaterdag 4 juli 2009 @ 01:21 |
Wat een hoop Amerikaanse patriotisme op foodgawker zeg ![]() Het is 4th of july | |
TN-FR | zaterdag 4 juli 2009 @ 02:05 |
Lekker bbq'en in het park/tuin met echte burgers en lappen vlees en daarna vuurwerk kijken. | |
Isegrim | zaterdag 4 juli 2009 @ 09:23 |
quote:Ja, al weken. De meeste blogs op de site zijn nou eenmaal Amerikaans. | |
ColdFeet | zaterdag 4 juli 2009 @ 10:42 |
Ik heb die rozemarijncake ook gemaakt, Ise. Perfecte structuur, zeg! Maar ik geloof niet dat ik fan ben van dat heel erg rozemarijnige; volgende keer doe ik basilicum en citroen, denk ik ![]() | |
Isegrim | zaterdag 4 juli 2009 @ 10:44 |
Ik vond dat juist superlekker en wil de volgende keer méér rozemarijn. ![]() | |
pronkjewail | zaterdag 4 juli 2009 @ 11:37 |
quote:Ik vind je blog echt te gek! Ik vraag me alleen elke keer af waar je dat schattige oranje mes hebt gekocht! Ik wil ook een!! | |
KayoticKitchen | zaterdag 4 juli 2009 @ 20:40 |
quote:Bedankt! Die heb ik door een vriendin uit Amerika laten sturen, was super goedkoop. Het is een 4" Kitchenaid Santoku.Ik heb de grotere versies in het roze (pink ribbon editie) en het zwart. | |
pronkjewail | zaterdag 4 juli 2009 @ 21:22 |
quote:Oh, er is ook een roze??? WOW! Ik ga meteen even zoeken en kijken of iemand mij dat kan opsturen. Dank je voor de info! | |
Etcetera | zaterdag 4 juli 2009 @ 21:46 |
quote:Even offtopic: wat heb jij een mooie username ![]() | |
pronkjewail | zaterdag 4 juli 2009 @ 22:40 |
quote:Dankje! Mede-provinciegenoot neem ik aan?? ![]() | |
KayoticKitchen | zondag 5 juli 2009 @ 20:03 |
quote:Ze zijn er in alle kleuren. Van zwart tot lime en rood. | |
ColdFeet | zondag 5 juli 2009 @ 22:08 |
quote:Er zit er hier as we speak een in de oven met basilicum en citroen. Ook een geweldige combi ![]() | |
Isegrim | zondag 5 juli 2009 @ 22:09 |
Ja, alleen vraag ik me af of basilicum 'werkt' in een cake. Ben benieuwd naar je resultaat. Gebruik je verse of gedroogde basilicum? | |
ColdFeet | zondag 5 juli 2009 @ 22:16 |
Vers. Dat is ook mijn angst, de smaak is zo vluchtig. Maar anders gebruik ik de volgende keer olijfolie met basilicum, dat zou wel moeten werken. | |
Isegrim | maandag 13 juli 2009 @ 23:10 |
Dit soort dingen vind ik dus echt helemaal geweldig: http://foodtease.com/2009/07/braised-cow-lips/ ![]() | |
Harajuku. | maandag 13 juli 2009 @ 23:25 |
tvp | |
ASSpirine | donderdag 23 juli 2009 @ 01:03 |
Leuke initiatief Kay ![]() Wordt het opsturen niet een beetje een dure grapje? ![]() | |
KayoticKitchen | donderdag 23 juli 2009 @ 14:11 |
quote:Zo af en toe is dat wel leuk om te doen. Beetje Nederland promoten ![]() | |
ASSpirine | maandag 27 juli 2009 @ 12:54 |
Oooooh, je nieuwe give-away Me want ![]() | |
Blik | maandag 27 juli 2009 @ 15:25 |
Heb de link doorgestuurd naar mijn vriendin ![]() | |
ParanoidEv | dinsdag 28 juli 2009 @ 21:09 |
OOOhhhjaaah! | |
misterddude | woensdag 29 juli 2009 @ 00:55 |
ik blijf aant tvp'en | |
SnuggLe | woensdag 29 juli 2009 @ 10:06 |
Wow, heb net een uurtje zitten kijken op Foodgawker. LEKKER zeg! En een aantal heerlijke recepten van Kayotic afgehaald. | |
Isegrim | woensdag 29 juli 2009 @ 10:08 |
Foodgawker is zoiets als een pornosite. ![]() ![]() Dat heb ik niet met porno hoor, daarvan krijg ik zin in iets anders ![]() | |
minilot | dinsdag 18 augustus 2009 @ 12:23 |
Oe, weer een fijne blog ontdekt dankzij Foodgawker! http://foodgawker.com/post/archive/pastrypal/ http://www.pastrypal.com Een jongedame uit New York die haar baan beu was en zomaar besloot om pastry chef te worden en nu, jaren later, met stap voor stap-fotootjes aan haar lezers uitlegt hoe je geniale toetjes kunt maken Favorieten tot nu toe zijn de citroenmousse van zelfgemaakte lemon curd: Linkje En de melkchocolademousse met karamel: Linkje ![]() | |
speknek | dinsdag 18 augustus 2009 @ 12:40 |
Foodgawker. ![]() Dit topic. ![]() Onmeunige honger. ![]() | |
French | dinsdag 18 augustus 2009 @ 12:51 |
quote:Er staat in het recept 'heavy cream'. Is dat slagroom of mascarpone? Klinkt zalig iig ![]() | |
Myraela | dinsdag 18 augustus 2009 @ 15:38 |
Altijd weer lekker om te zien. | |
fokkerspy | dinsdag 18 augustus 2009 @ 19:35 |
< verkeerd topic geplaatst> excuses [ Bericht 37% gewijzigd door fokkerspy op 18-08-2009 20:00:48 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 18 augustus 2009 @ 19:41 |
quote:Wanneer doe je het vlees erbij dan? Want ik neem aan dat rundvlees toch wel even moet stoven. Of is het al gaar als je het in dunne reepjes snijdt? | |
minilot | dinsdag 18 augustus 2009 @ 21:10 |
quote:Slagroom! | |
Spees_Eend | maandag 24 januari 2011 @ 17:15 |
Waarom is er zo lang niet gepost in een topic over Foodgawker ![]() Alleen al dit verdient een vermelding hier ![]() ![]() Een site waar je kan zoeken op 'Rainbow' en dit resultaat krijgt.... Of Halloween, die ideëen... En zoals al eerder genoemd Pretty Wat je allemaal met pindakaas kan maken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | maandag 24 januari 2011 @ 17:17 |
Fok heeft tegenwoordig ook een eigen Foodgawker-topic: Fok-Foodgawkers #6 - post hier foto's van je kookkunsten! | |
Salatrel | maandag 24 januari 2011 @ 17:21 |
je vergeet de bacon dreamcatchers ![]() | |
Spees_Eend | maandag 24 januari 2011 @ 17:46 |
Ja die ken ik ook, leuk ![]() |