FOK!forum / Culinesse à gogo / Foodgawker - feast your eyes!
minilotzaterdag 23 mei 2009 @ 20:02
Wie van lekker eten houdt, houdt van Foodgawker!
Tot mijn verbazing is er over deze website volgens de Fok-search nog he-le-maal niks op het forum gezegd. Ik had toch wel verwacht dat Foodgawker zo af en toe in CUL opdook!
Nou ja, bij deze maar even de liefde delen...

http://foodgawker.com/



Het is heel simpel: per dag wordt de site enkele keren geüpdatet met een set fraaie foto's van mooi eten of drinken, met een beschrijving van een paar woorden erbij. Als je op zo'n foto klikt kom je vanzelf op een website of op het blog terecht, waar je het bijbehorende recept kunt vinden.
Honderden blogs en sites zorgen voortdurend voor nieuwe content op Foodgawker, en er is inmiddels een gigantisch archief.

Ikzelf ben altijd veel sneller enthousiast te maken voor een recept als er een smakelijke foto bij staat, en op dat principe is Foodgawker gebaseerd. Mooie foto's van mooi eten, in allerlei categorieën. Van veganistische soepjes tot geroosterde varkens tot huisgemaakte bonbons.
Rechtsboven zit een supersimpele zoekfunctie, waardoor ik heel makkelijk aan inspiratie kan komen als de spinazie in de aanbieding is in de supermarkt, of ik om de één of andere reden een kokosnoot over heb.
Bovendien vind ik het echt een perfecte manier om nieuwe foodblogs te vinden!

Het is echt de enige website die ik trouw meermaals per dag bezoek. Nog meer liefhebbers hier?
Isegrimzaterdag 23 mei 2009 @ 20:09
Nou ja, sinds jij hem in het weekmenutopic postte ben ik ook fan. Je krijgt er echt onwijs honger van.
Salatrelzaterdag 23 mei 2009 @ 20:10


die ontbreekt nog
minilotzaterdag 23 mei 2009 @ 20:11
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:10 schreef Salatrel het volgende:
[ afbeelding ]

die ontbreekt nog
Dat soort dingen mogen gelukkig niet op Foodgawker. Er worden eisen gesteld aan de kwaliteit van de foto's.
Isegrimzaterdag 23 mei 2009 @ 20:17
Ik ben wel benieuwd hoe het technisch gezien werkt. Zitten daar mensen achter die de hele dag foodblogs lopen te checken?
minilotzaterdag 23 mei 2009 @ 20:22
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:17 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben wel benieuwd hoe het technisch gezien werkt. Zitten daar mensen achter die de hele dag foodblogs lopen te checken?
Nee, dat niet, al zijn er wel een paar mensen bij Foodgawker die zorgen dat alles netjes verloopt.
Hoe het werkt is dat je zelf foto's kunt aanmelden, met linkjes en een korte omschrijving erbij. Vaak wordt dat gedaan door de schrijvers van de blogs zelf, die nieuwe recepten submitten via de website van Foodgawker. Foto's worden automatisch gecropt naar 250x250 pixels, al sturen de meeste foodies natuurlijk foto's op die al op maat gemaakt zijn, voor het mooiste resultaat.
De mensen van Foodgawker beslissen vervolgens welke aanmeldingen ze wel en niet op de website zetten en controleren of de omschrijvingen kloppen enzo.
Isegrimzaterdag 23 mei 2009 @ 20:23
Tip: zoek op gekke zoektermen.

'Weird' levert bijvoorbeeld dit op: http://foodgawker.com/?s=weird

Leuk om bijzondere ideeën op te doen. Ik voorzie een nieuwe verslaving!
Isegrimzaterdag 23 mei 2009 @ 20:24
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Nee, dat niet, al zijn er wel een paar mensen bij Foodgawker die zorgen dat alles netjes verloopt.
Hoe het werkt is dat je zelf foto's kunt aanmelden, met linkjes en een korte omschrijving erbij. Vaak wordt dat gedaan door de schrijvers van de blogs zelf, die nieuwe recepten submitten via de website van Foodgawker. Foto's worden automatisch gecropt naar 250x250 pixels, al sturen de meeste foodies natuurlijk foto's op die al op maat gemaakt zijn, voor het mooiste resultaat.
De mensen van Foodgawker beslissen vervolgens welke aanmeldingen ze wel en niet op de website zetten en controleren of de omschrijvingen kloppen enzo.
Okee, tof. Ik ben altijd erg blij met de mensen die de moeite nemen om dit soort dingen te doen. Ik zou er zelf te lui voor zijn. Ik ben een leecher.
nexus-pilotzaterdag 23 mei 2009 @ 20:46
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:10 schreef Salatrel het volgende:
[ afbeelding ]

die ontbreekt nog
wtf...... 5 kilo gehakt met 2 pizza's aan elkaar geplakt... daar ga je een flinke buikpijn van krijgen
minilotzaterdag 23 mei 2009 @ 20:49
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:23 schreef Isegrim het volgende:
Tip: zoek op gekke zoektermen.

'Weird' levert bijvoorbeeld dit op: http://foodgawker.com/?s=weird

Leuk om bijzondere ideeën op te doen. Ik voorzie een nieuwe verslaving!
Ha, doe ik ook wel eens.. 'pretty', 'gorgeous', 'awesome' en dan maar kijken wat eruit komt.
zoalshetiszaterdag 23 mei 2009 @ 20:50
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:46 schreef nexus-pilot het volgende:

[..]

wtf...... 5 kilo gehakt met 2 pizza's aan elkaar geplakt... daar ga je een flinke buikpijn van krijgen
gast, daar zijn al duizenden topics over geweest world wide. dit topic gaat daar niet over.
Bob-Bzaterdag 23 mei 2009 @ 21:09
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:10 schreef Salatrel het volgende:
[ afbeelding ]

die ontbreekt nog
Die wil ik nog altijd een keer maken!
minilotzaterdag 23 mei 2009 @ 21:13
Zeg, graag mijn Foodgawker-topic zonder smerige pizzahamburger houden!
Bob-Bzaterdag 23 mei 2009 @ 21:24
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 21:13 schreef minilot het volgende:
Zeg, graag mijn Foodgawker-topic zonder smerige pizzahamburger houden!
Sorry beeb
jakkopzaterdag 23 mei 2009 @ 21:36
Bedenk wel dat bij fotografie van eten niet alles is wat het lijkt. Zo wordt voor ijs vaak dierlijk vet gebruikt: zelfde structuur, maar het smelt niet onder de studiolampen.
AKnynkezaterdag 23 mei 2009 @ 21:40
wat een geweldige website zeg! Hij staat bij m'n favorieten...het ziet er niet alleen leuk uit, maar werkt ook makkelijk!
Isegrimzaterdag 23 mei 2009 @ 21:40
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 21:36 schreef jakkop het volgende:
Bedenk wel dat bij fotografie van eten niet alles is wat het lijkt. Zo wordt voor ijs vaak dierlijk vet gebruikt: zelfde structuur, maar het smelt niet onder de studiolampen.
Dat geeft toch niet? Da's in kookboeken ook vaak zo.
minilotzaterdag 23 mei 2009 @ 22:42
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 21:40 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat geeft toch niet? Da's in kookboeken ook vaak zo.
Daar komt bij dat het overgrote deel van de foto's op Foodgawker afkomstig zijn van foodblogs van hobbyisten, gewoon mensen die van eten houden en daar foto's van maken. Ik maak ook wel eens foto's van mijn eten, en die foto's vind ik zelf best mooi, zonder allerlei gekke kunstgrepen. Het is allemaal niet zo professioneel als in het gemiddelde kookboek, maar daardoor juist wél heel leuk!
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 21:24 schreef Bob-B het volgende:
[..]
Sorry beeb
Geen punt, stiekem wil ik 'm zelf ook nog wel 'es maken. Maar daar hebben we het nu niet over!
stylistezaterdag 23 mei 2009 @ 22:54
wat doe je!
Mirjamzaterdag 23 mei 2009 @ 22:57
http://foodgawker.com/post/category/dairy/ ooooh
i can die happy now
Mirjamzaterdag 23 mei 2009 @ 22:59
http://foodgawker.com/post/category/dessert/ *flauwvalt*
stylistezaterdag 23 mei 2009 @ 23:02
quote:
This is what we call ontbijtspek here.
quote:
nederlands recept??
Mirjamzaterdag 23 mei 2009 @ 23:03
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 23:02 schreef styliste het volgende:

[..]


[..]

nederlands recept??
zou het?
welkj recept is het?
zoalshetiszaterdag 23 mei 2009 @ 23:03
site for cooknoobs.
stylistezaterdag 23 mei 2009 @ 23:08
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 23:03 schreef Mirjam het volgende:

[..]

zou het?
welkj recept is het?
http://www.kayotic.nl/blog/?p=3708

Ik zie nu pas staan: Dutch girl cooking
Isegrimzaterdag 23 mei 2009 @ 23:17
Oh, jongens, ik ben echt verliefd op deze site. Where has it been all my life?
Isegrimzaterdag 23 mei 2009 @ 23:24
Zoek eens op 'fudge'...
Fogelzaterdag 23 mei 2009 @ 23:46
Wow...

Ik word hier stil van.
Hoi_Piepeloizaterdag 23 mei 2009 @ 23:52
Mooi eten
De_Taartjesfeezondag 24 mei 2009 @ 00:19
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 23:24 schreef Isegrim het volgende:
Zoek eens op 'fudge'...
Ohh! Nu heb ik trek !
ASSpirinezondag 24 mei 2009 @ 01:32
http://purplefoodie.com/2009/04/garlicky-baked-fries.html

Ziet er heerlijk uit
Moet ik eens maken
minilotzondag 24 mei 2009 @ 07:51
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 23:08 schreef styliste het volgende:

[..]

http://www.kayotic.nl/blog/?p=3708

Ik zie nu pas staan: Dutch girl cooking
Ha, dat is al een tijdje één van mijn favoriete kookblogs. Ik heb zo'n beetje alles van haar al gemaakt (hoera voor haar roti, gemarineerde spareribs en pinda-aardappeltjes!).
Maanden geleden gevonden via Foodgawker.
Ik haal er trouwens ook veel inspiratie vandaan wat betreft presentatie. Soms vind je echt hele gave ideeën voor de opmaak van borden. Vooral als professionals hun toetjes gaan zitten posten..

http://foodgawker.com/post/archive/cannelleetvanille/
http://foodgawker.com/post/archive/flagrantedelicia/
http://foodgawker.com/post/archive/tartelette/

Foodgawker

Zoals een kennis van me eens zei: porno kijken tijdens zelfbevrediging is net zoiets als door Foodgawker bladeren als je een lekker broodje eet. Kersje op de taart.
Isegrimzondag 24 mei 2009 @ 10:34
quote:
Op zondag 24 mei 2009 01:32 schreef ASSpirine het volgende:
http://purplefoodie.com/2009/04/garlicky-baked-fries.html

Ziet er heerlijk uit
Moet ik eens maken
Hey, misschien maak ik die wel vanavond. Er komen vrienden eten.
The_Hiveszondag 24 mei 2009 @ 11:49
Ziet er interessant uit. Meteen aan mn bookmarks toegevoegd
PoepSnoetzondag 24 mei 2009 @ 13:57
Bookmarked!
Ik weet meteen wat ik komende week ga proberen

Christiaanzondag 24 mei 2009 @ 14:48
Damn . Gisteren hierdoor anderhalf uur een blog door zitten lezen van een man die naar de duurste sushirestaurants gaat (sushi van 30 euro per stuk). Maar ook heeeeerlijke recepten.
Isegrimzondag 24 mei 2009 @ 14:49
quote:
Op zondag 24 mei 2009 14:48 schreef Christiaan het volgende:
Damn . Gisteren hierdoor anderhalf uur een blog door zitten lezen van een man die naar de duurste sushirestaurants gaat (sushi van 30 euro per stuk). Maar ook heeeeerlijke recepten.
This post is useless without a link!
Yashaaaaazondag 24 mei 2009 @ 14:54
TVP
soareszondag 24 mei 2009 @ 15:56
ik wil alles maken wat ik tegenkom op die site....
PoepSnoetzondag 24 mei 2009 @ 16:05
quote:
Op zondag 24 mei 2009 15:56 schreef soares het volgende:
ik wil alles maken wat ik tegenkom op die site....
Nou neem een week vakantie, ik kom het wel helpen opeten
ASSpirinezondag 24 mei 2009 @ 16:23
Ik heb voor de zekerheid die roasted garliccy potatoes maar gecopy/paste in word
Stel je voor dat er iets zou gebeuren met die site voordat ik het heb kunnen maken. Dat kan niet.

Nu maar wachen wanneer ik nog eens ga koken.
Zo-is-datzondag 24 mei 2009 @ 16:30
Owh je, ik zie hier een nieuwe verslaving ontstaan!

Wat een gave site!!

(alleen nu weet ik hélemaal niet meer wat ik wil eten vandaag..!)
Californiumzondag 24 mei 2009 @ 16:45
die site kende ik nog niet.... maar ziet er goed uit
Isegrimzondag 24 mei 2009 @ 16:55
Ik heb de roasted garlicky potatoes toegevoegd aan het menu voor vanavond.
The_Hiveszondag 24 mei 2009 @ 16:59
damn, als het niet zo mooi weer was was ik de rest van de avond wel zoet

Als je trouwens op recepten klikt kom je ook op andere sites met veel leuke recepten
Mini_rulezzondag 24 mei 2009 @ 17:04
quote:
Op zondag 24 mei 2009 01:32 schreef ASSpirine het volgende:
http://purplefoodie.com/2009/04/garlicky-baked-fries.html

Ziet er heerlijk uit
Moet ik eens maken
*bookmarkt*

Wat een gevaarlijke site...
Isegrimzondag 24 mei 2009 @ 17:09
quote:
Op zondag 24 mei 2009 17:04 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

*bookmarkt*

Wat een gevaarlijke site...
Ik voel de kilo's eraan vliegen alleen al door die site te bekijken.
soareszondag 24 mei 2009 @ 17:53
quote:
Op zondag 24 mei 2009 16:05 schreef PoepSnoet het volgende:

[..]

Nou neem een week vakantie, ik kom het wel helpen opeten
slecht slecht... IK HEB VAKANTIE
minilotzondag 24 mei 2009 @ 19:40
Sorry, sorry mensen! Sorry dat ik jullie in een nieuwe obsessie gestort heb. Ik heb al heel wat bussen gemist omdat ik 's morgens persé nog even alle updates wilde zien.
Het scheelt nu wel dat ik en mijn lief op dieet zijn, dus ik negeer automatisch alle koekjes, cakejes en taarten...

Misschien een leuk idee als jullie het hier posten als jullie iets gemaakt hebben dat jullie ontdekten op Foodgawker. Ik zal zo mijn succesjes eens opzoeken..
_Ophelia_zondag 24 mei 2009 @ 19:41
quote:
Op zondag 24 mei 2009 16:55 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb de roasted garlicky potatoes toegevoegd aan het menu voor vanavond.
Die zien er inderdaad ontzettend lekker uit
Jammergenoeg zet Vriend het op een luidkeels klagen zodra ik ook maar met knoflook in de buurt van een aardappel kom
minilotzondag 24 mei 2009 @ 19:48
quote:
Op zondag 24 mei 2009 19:41 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Die zien er inderdaad ontzettend lekker uit
Jammergenoeg zet Vriend het op een luidkeels klagen zodra ik ook maar met knoflook in de buurt van een aardappel kom
Mag je wél met pindakaas in de buurt komen? Probeer dan deze Peanut Potatoes!



"Peanut flavored potatoes. The name says it all! Easy step by step photo directions."
Linkje naar recept

Twee weken geleden gemaakt en het was ontzettend lekker! Ik en mijn lief houden normaal gesproken eigenlijk niet zo van aardappelen, maar van deze hebben we driekwart kilo op!
_Ophelia_zondag 24 mei 2009 @ 19:55
Hij lust geen pindakaas
minilotzondag 24 mei 2009 @ 19:58
quote:
Op zondag 24 mei 2009 19:55 schreef _Ophelia_ het volgende:
Hij lust geen pindakaas
Woah, heb je een moeilijke eter? Dat zou ik niet aankunnen!

Overigens hou ik ook niet zo van pindakaas, ik eet het nooit op mijn brood. Ik vind het plakzooi. Maar de pindakaas wordt in dit gerecht eerst een pindasaus en vervolgens vooral een heel lekker pindakorstje om de aardappelen heen. Lijkt in niets meer op pindakaas.
ASSpirinezondag 24 mei 2009 @ 20:07
quote:
Op zondag 24 mei 2009 19:41 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Die zien er inderdaad ontzettend lekker uit
Jammergenoeg zet Vriend het op een luidkeels klagen zodra ik ook maar met knoflook in de buurt van een aardappel kom
Verschrikkelijk, dus jij kan nooit roasted garlic mashed potatoes eten
_Ophelia_zondag 24 mei 2009 @ 20:08
quote:
Op zondag 24 mei 2009 19:58 schreef minilot het volgende:

[..]

Woah, heb je een moeilijke eter?
Hij beweert van niet

Ik denk dat ik er deze courgettesalade morgen wel in krijg.
Isegrimzondag 24 mei 2009 @ 20:20
De garlicky potatoes waren heerlijk. Goed idee, om maïzena erover te strooien voor een knapperig korstjes.
ASSpirinezondag 24 mei 2009 @ 20:24
Zou ik ipv maizena ook aardappelzetmeel gebruiken denk je?
Anders moet ik speciaal daarvoor een pakje gaan halen...
Isegrimzondag 24 mei 2009 @ 20:32
quote:
Op zondag 24 mei 2009 20:24 schreef ASSpirine het volgende:
Zou ik ipv maizena ook aardappelzetmeel gebruiken denk je?
Anders moet ik speciaal daarvoor een pakje gaan halen...
Zetmeel is zetmeel, zou ik denken.
Femmazondag 24 mei 2009 @ 21:37
Oke verslaving!
Yvonnetjezondag 24 mei 2009 @ 22:00
Wat leuk!!!
Wat een site om uuuuuuren op te kijken, meer iets voor een druilgerige dag want waar blijft m'n tijd zeg! Kan er haast niet mee stoppen. Oh, en ik.krijg.hier.honger.van!
Blueszondag 24 mei 2009 @ 23:09
Wat een prachtige site, dank minilot
minilotmaandag 25 mei 2009 @ 06:34
Geen dank. Ik was vooral verbaasd dat niemand het hier leek te kennen.
Zijn hier trouwens mensen die zelf een foodblog hebben?
Cat-astrophemaandag 25 mei 2009 @ 08:48
Nice!

Baileys cupcakes
minilotmaandag 25 mei 2009 @ 08:51
quote:
Op maandag 25 mei 2009 08:48 schreef Cat22 het volgende:
Nice!

Baileys cupcakes
Beter nog, kleine taartjes met Baileys-custard!



Linkje met recept

Foto (uiteraard) van Foodgawker. Zelf met Pasen nagemaakt, iets minder mooi, maar wél erg lekker.
Mirjammaandag 25 mei 2009 @ 09:20
quote:
Op maandag 25 mei 2009 06:34 schreef minilot het volgende:
Geen dank. Ik was vooral verbaasd dat niemand het hier leek te kennen.
Zijn hier trouwens mensen die zelf een foodblog hebben?
ik had hEt al eeuwen in mijn favorieten staan, maar niet echt meer aan gedach
MrDatamaandag 25 mei 2009 @ 12:02
En als je daar genoeg hebt gezien kun je hier verder

http://www.foodblogblog.com/
ColdFeetmaandag 25 mei 2009 @ 14:06
quote:
Op maandag 25 mei 2009 08:48 schreef Cat22 het volgende:
Nice!

Baileys cupcakes
Aiiiii, mijn bakhobby Mijn lijn
Isegrimdinsdag 26 mei 2009 @ 19:38
Ik geloof dat cupcakes nogal een hype zijn momenteel. Echt, overdosis.
PoepSnoetdinsdag 26 mei 2009 @ 19:53
Ben begonnen aan





Deeg staat te rijzen, later op de avond kan ik verder.
Ik zal jullie op de hoogte houden, en als het gelukt is komen er pics

denk ik begin makkelijk, dan is de kans dat het misgaat ook kleiner
Isegrimdinsdag 26 mei 2009 @ 19:54
Wat zijn het? Lijkt op Zeeuwse bolussen (of is het 'boli'? ).
PoepSnoetdinsdag 26 mei 2009 @ 19:55
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 19:54 schreef Isegrim het volgende:
Wat zijn het? Lijkt op Zeeuwse bolussen (of is het 'boli'? ).
"Overnight Cinnamon Rolls"

Kan niet wachten
ColdFeetdinsdag 26 mei 2009 @ 20:04
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 19:38 schreef Isegrim het volgende:
Ik geloof dat cupcakes nogal een hype zijn momenteel. Echt, overdosis.
Het hoeven geen cupcakes te zijn... Cake, taart, anything'll do
Isegrimdinsdag 26 mei 2009 @ 20:05
Ik ben meer van de hartige dingen, maar al die taartjes en koekjes zien er wel goed uit.
ColdFeetdinsdag 26 mei 2009 @ 20:13
Ik moet eerlijk zeggen dat ik een groot deel van mijn baksels voeer aan vrienden en collega's. Maar ik vind bakken gewoon zo vreselijk leuk Het voelt zo lekker ambachtelijk!
Isegrimdinsdag 26 mei 2009 @ 20:15
Mijn zusje bakt soms ook een taart gewoon omdat ze zin heeft een taart te bakken en dan geeft ze 'm aan iemand anders omdat ze 'm zelf niet hoeft.
PoepSnoetdinsdag 26 mei 2009 @ 21:27
En zoals beloofd

Isegrimdinsdag 26 mei 2009 @ 21:39
Stuur er eentje op, wil je?
ASSpirinedinsdag 26 mei 2009 @ 22:46
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 20:05 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben meer van de hartige dingen, maar al die taartjes en koekjes zien er wel goed uit.
Hetzelfde voor mij
Geef mij maar liever een quiche ofzo ipv een taart vol met slagroom, room, chocolade of suikers.
minilotdonderdag 28 mei 2009 @ 13:38
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 22:46 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

Hetzelfde voor mij
Geef mij maar liever een quiche ofzo ipv een taart vol met slagroom, room, chocolade of suikers.
Idem..
Maar ook daarvoor kun je Foodgawker gebruiken!
http://foodgawker.com/?s=quiche

Een paar weken gelden maakte ik deze, met rozemarijn en pancetta:



Linkje naar recept

Was erg lekker!
Cat-astrophedonderdag 28 mei 2009 @ 16:09
quote:
Op dinsdag 26 mei 2009 21:27 schreef PoepSnoet het volgende:
En zoals beloofd

[ afbeelding ]
Moooooi.....
PoepSnoetzaterdag 6 juni 2009 @ 16:36
Schopje

Ga vanavond eens kijken of ik dit goed op tafel kan krijgen

soareszaterdag 6 juni 2009 @ 18:10


ik ben nu deze aan het maken


2 uur later



dit is hem geworden

[ Bericht 39% gewijzigd door soares op 06-06-2009 21:56:32 ]
Maeghanzondag 7 juni 2009 @ 02:49
Die site is echt geweldig!
MrKawadazondag 7 juni 2009 @ 10:56
oh dit is niet goed!
net gezocht op 'white chocolate' van de week eens iets maken
Zo-is-datzondag 7 juni 2009 @ 12:01
Ik heb nog elke dag gekeken sinds ik van het bestaan van deze site afweet, mn rijtje bookmarks is zo ongeveer verdubbeld denk ik....
PoepSnoetzondag 7 juni 2009 @ 12:33
quote:
Op zaterdag 6 juni 2009 16:36 schreef PoepSnoet het volgende:
Schopje

Ga vanavond eens kijken of ik dit goed op tafel kan krijgen

[ afbeelding ]
Nou ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, de kip zelf wat super zacht, maar het "krokante" laagje leek eerder op natte broodkruimels die in de mayo gedompeld waren...
Beetje jammer
littledrummergirlzondag 7 juni 2009 @ 14:37
owjah isegrim vertelde laatst over deze site, maar ik was het weer vergeten.. tot nu..

Maeghanzondag 7 juni 2009 @ 17:52
Ik heb echt tot half vier vannacht op die site zitten kijken
progjezondag 7 juni 2009 @ 17:56
ik heb een nieuwe verslaving erbij
minilotzondag 7 juni 2009 @ 20:44
Ik dacht ook wel dat ik het beu zou raken, maar ik blijf maar elek dag een paar keer checken of er updates zijn!
Ienepienzondag 7 juni 2009 @ 22:24
Bij mij staan nu deze in de oven:


A lovely moist strawberry cupcake with crunchy crumbly topping.

Receptje

Ik heb alleen de shortcut genomen en de crumbly topping overgeslagen
Blurred86maandag 8 juni 2009 @ 10:50
quote:
Op zondag 7 juni 2009 12:01 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb nog elke dag gekeken sinds ik van het bestaan van deze site afweet, mn rijtje bookmarks is zo ongeveer verdubbeld denk ik....
haha, hier precies hetzelfde, ik ben verslaafd
Mini_rulezmaandag 8 juni 2009 @ 11:10
Ik heb ook die knoflookaardappeltjes gemaakt vorige week, inderdaad een aanrader!
Steven184maandag 8 juni 2009 @ 12:11
Geniale site, je blijft prachtige foto's tegenkomen en klikken.
Maeghanmaandag 8 juni 2009 @ 18:39
Ik heb gisteren gekruide rabarbercake gemaakt, echt heel erg lekker! Ik had nog nooit rabarber op, maar dit is wel bevallen.

http://whatsforlunchhoney(...)ced-coffee-cake.html
Isabeaumaandag 8 juni 2009 @ 18:43
quote:
Op zondag 7 juni 2009 22:24 schreef Ienepien het volgende:
Bij mij staan nu deze in de oven:

[ afbeelding ]
A lovely moist strawberry cupcake with crunchy crumbly topping.

Receptje

Ik heb alleen de shortcut genomen en de crumbly topping overgeslagen
De naam van dat cupcakeje is alleen al geweldig!
MariaEtceteramaandag 8 juni 2009 @ 19:17
TVP TVP! Ik ben er eigenlijk wel voor om een Fok Foodgawker topic te fixen! Dan kan iedereen foto's posten van zn/haar eigen geniaal uitziende kooksels
Ienepiendinsdag 9 juni 2009 @ 07:37
quote:
Op maandag 8 juni 2009 18:43 schreef Isabeau het volgende:

[..]

De naam van dat cupcakeje is alleen al geweldig!
Ja en ze waren ook erg lekker! Ik heb weer gescoord bij mijn collega's, haha
Isegrimdinsdag 9 juni 2009 @ 15:52
Vanaf a.s. maandag bij de Lidl een cupcake-machine, voor de liefhebbers.
ColdFeetdinsdag 9 juni 2009 @ 15:59
WTF is een cupcake-machine?
MrKawadadinsdag 9 juni 2009 @ 18:24
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 15:59 schreef ColdFeet het volgende:
WTF is een cupcake-machine?
Muffin maker
* Voor 7 smeuïge muffins
* Vetarm bakken en makkelijk schoon te maken dankzij antiaanbaklaag
* 1.400 watt
14.99
ColdFeetdinsdag 9 juni 2009 @ 19:41
OK, dan de vervolgvraag: WTF is de toegevoegde waarde van zo'n ding? Je hebt toch nog steeds een vieze beslagkom? Waarom niet gewoon in de oven bakken?
Etceteradinsdag 9 juni 2009 @ 20:17
Niet iedereen heeft een geschikte oven/magnetron toch
littledrummergirldinsdag 9 juni 2009 @ 20:17
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 19:41 schreef ColdFeet het volgende:
OK, dan de vervolgvraag: WTF is de toegevoegde waarde van zo'n ding? Je hebt toch nog steeds een vieze beslagkom? Waarom niet gewoon in de oven bakken?
een extra apparaat voor in de kast naast het tosti en het wafelijzer
Mini_rulezwoensdag 10 juni 2009 @ 10:13
quote:
Op dinsdag 9 juni 2009 20:17 schreef Etcetera het volgende:
Niet iedereen heeft een geschikte oven/magnetron toch
Dan nog zou ik liever een oven kopen dan tig van die losse apparaten waar je maar 1 ding mee kunt.
Etceterawoensdag 10 juni 2009 @ 10:20
ik ook hoor
minilotvrijdag 12 juni 2009 @ 08:00
Als iemand nog op zoek is naar een fijne salade.. Ik vond afgelopen weekend deze op Foodgawker:



Linkje naar recept

Het is een salade van spinazie, tuinerwtjes, rode ui, feta en grote, gele rozijnen.

Ik heb 'm gisteren toevallig zelf gemaakt en het was ZO LEKKER!
Mini_rulezvrijdag 12 juni 2009 @ 14:01
Ik wil een taart maken voor mijn verjaardag, en ik zat te denken aan Schwarzwälder Kirschtorte omdat ik daar als kind verzot op was, maar ik had besloten dat het te veel werk is en de kans op mislukken me te groot is. Maar net typ ik dus bij foodgawker "Birthday" in om inspiratie op te doen, is het derde recept dat naar voren komt deze: http://fooddiary.blogsome.com/2009/06/02/black-forest-cake/
Dat moet gewoon voorbestemd zijn!

Voor nu is het me wat te veel werk maar ik ga hem binnenkort zeker een keertje proberen te maken!
MrKawadamaandag 15 juni 2009 @ 21:54
quote:
Op zondag 24 mei 2009 19:40 schreef minilot het volgende:
Misschien een leuk idee als jullie het hier posten als jullie iets gemaakt hebben dat jullie ontdekten op Foodgawker. Ik zal zo mijn succesjes eens opzoeken..
Ik heb dit gemaakt:

Tabouleh & gegrilde garnalen, meer foto's hier
Gezocht op Tabouleh op Foodgawker en dit gevonden.
Bravebartzaterdag 20 juni 2009 @ 18:16
Wat een topsite zeg Ik heb alweer weer te veel dingen gezien die ik wil maken
minilotzaterdag 20 juni 2009 @ 18:31
Soms ook wel lastig..
Heb ik een halve zak spinazie over als restje, zoek ik op 'spinach' voor fijne ideeën, en sta ik een uur later bij de groenteboer een nieuwe zak spinazie te halen omdat ik zoveel gezien heb dat ik ermee wil doen.
Isegrimzaterdag 20 juni 2009 @ 18:32
Ik heb mijn hele weekmenu voor de komende week van Foodgawker gehaald. Enige is dat is met Foodgawker erbij waarschijnlijk meer boodschappen doe en dus meer geld kwijt ben. Beetje hetzelfde probleem als minilot dus.
minilotzaterdag 20 juni 2009 @ 18:40
quote:
Op zaterdag 20 juni 2009 18:32 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb mijn hele weekmenu voor de komende week van Foodgawker gehaald. Enige is dat is met Foodgawker erbij waarschijnlijk meer boodschappen doe en dus meer geld kwijt ben. Beetje hetzelfde probleem als minilot dus.
Heb ik inderdaad ook.. Daar staat tegenover dat ik wél minder weggooi (zeg maar: helemaal niets!), omdat ik overal wel iets lekkers voor kan vinden.
Het scheelt nogal dat zowel mijn lief als ik sinds een maand of twee op dieet zijn. Als ik óók nog geld uit moest geven en tijd moest besteden aan ál die koekjes, taartjes en puddinkjes op Foodgawker, dan was het waarschijnlijk wel uit de hand gelopen..
Isegrimzondag 21 juni 2009 @ 12:48
Wat ik wel een beetje irritant vind is dat ze in de VS een rund in hele andere delen opdelen en dat ik vaak niet weet wat voor onderdeel er bedoeld wordt. Dit ziet er op het plaatje uit als rosbief, maar is het dat ook?

En ik zou zou graag eens een echte Texaanse brisket maken, maar brisket wordt bij ons ook niet als apart onderdeel verkocht bij mijn weten. Ik zou graag een site vinden die mij kan vertellen wat onze equivalenten zijn van bepaalde US cuts of beef...

Edit: Weet je wat? Ik vraag het Piet!

[ Bericht 3% gewijzigd door Isegrim op 21-06-2009 12:56:36 ]
minilotzondag 21 juni 2009 @ 13:38
quote:
Op zondag 21 juni 2009 12:48 schreef Isegrim het volgende:
Wat ik wel een beetje irritant vind is dat ze in de VS een rund in hele andere delen opdelen en dat ik vaak niet weet wat voor onderdeel er bedoeld wordt. Dit ziet er op het plaatje uit als rosbief, maar is het dat ook?

En ik zou zou graag eens een echte Texaanse brisket maken, maar brisket wordt bij ons ook niet als apart onderdeel verkocht bij mijn weten. Ik zou graag een site vinden die mij kan vertellen wat onze equivalenten zijn van bepaalde US cuts of beef...

Edit: Weet je wat? Ik vraag het Piet!
Ja, vraag het Piet!
En als aanvulling op bovenstaand probleem: ik ga potdorie morgen gewoon eens een set maatscheppen bestellen waarmee ik cups kan afmeten! Ik word mopperig van omrekenen.
RobinOokzondag 21 juni 2009 @ 19:11
quote:
Op zondag 21 juni 2009 12:48 schreef Isegrim het volgende:
Wat ik wel een beetje irritant vind is dat ze in de VS een rund in hele andere delen opdelen en dat ik vaak niet weet wat voor onderdeel er bedoeld wordt. Dit ziet er op het plaatje uit als rosbief, maar is het dat ook?
Nee, ze spreken over sirloin en sirloin kennen wij als entrecote. En dan kennen wij dat weer vooral in plakjes, maar je kunt het ook in een dikker stuk (meerdere plakken aan elkaar ) kopen bij de slager. Misschien moet je het dan wel even bestellen.

Maar euh, met die marinade in dat recept kun je ook gewoon een los entrecootje gebruiken. En dan minuutje per kant grillen, hooguit.
RobinOokzondag 21 juni 2009 @ 19:17
En beef briket kende ik niet, maar dit is wat ik erover vond:
quote:
beef brisket,
ofwel runderborst dat in Nederland alleen
wordt gegeten als pastrami of pekelvlees.
Texaanse families houden zelfs wedstrijden
wie de beste brisket kan bereiden. Het
geheim van dit stuk vlees is dat het urenlang
op 110 graden Celsius in de oven moet
garen, daarna nog ongeveer twee uur in de
rookoven en dan bij voorkeur op in water
geweekte houtkrullen van oude whiskyvaten.
Ook Erik Troost heeft in zijn eigen
Krasnapolsky al enige tijd de Texas Beef
Brisket Sandwich op de kaart staan van het
Lounge Restaurant. Het met runderborst
belegde broodje is inmiddels zelfs het best
lopende gerecht op de kaart.


Misschien een aardige slager opzoeken? Al zou ik er de moeite niet voor willen doen, denk ik.
Isegrimzondag 21 juni 2009 @ 19:19
quote:
Op zondag 21 juni 2009 19:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, ze spreken over sirloin en sirloin kennen wij als entrecote. En dan kennen wij dat weer vooral in plakjes, maar je kunt het ook in een dikker stuk (meerdere plakken aan elkaar ) kopen bij de slager. Misschien moet je het dan wel even bestellen.

Maar euh, met die marinade in dat recept kun je ook gewoon een los entrecootje gebruiken. En dan minuutje per kant grillen, hooguit.
Ze hebben het over 'top sirloin'. Sirloin is niet taai...

Losse lapjes kan ook, maar is toch vaak anders dan wanneer je een groot stuk langzamer klaarmaakt.
Isegrimzondag 21 juni 2009 @ 19:20
quote:
Op zondag 21 juni 2009 19:17 schreef RobinOok het volgende:
En beef briket kende ik niet, maar dit is wat ik erover vond:
[..]



Misschien een aardige slager opzoeken? Al zou ik er de moeite niet voor willen doen, denk ik.
Het is anders wel verschrikkelijk lekker hoor. Maar ik zie dat ik het dus zelfs in NL kan krijgen.
RobinOokzondag 21 juni 2009 @ 19:24
quote:
Op zondag 21 juni 2009 19:19 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ze hebben het over 'top sirloin'. Sirloin is niet taai...

Losse lapjes kan ook, maar is toch vaak anders dan wanneer je een groot stuk langzamer klaarmaakt.
Top sirloin betekent volgens mij niks anders dan "bovenste beste" sirloin.
Losse stukjes is wel anders ja, maar ook makkelijker. En in mijn geval, we zijn maar met zijn tweetjes, een stuk praktischer. Lijkt mij dat het in dit geval toch ook vooral om de marinade gaat? In ieder geval makkelijk een keertje uit te proberen met 2 supermarktentrecootjes. En als je dan enthousiast bent kun je altijd nog eens naar een slager stappen. Denk ik dan hoor.
LieLiemaandag 22 juni 2009 @ 16:14
Wat een fantastische site

Hier ga ik nog heeeel veel inspiratie vandaan halen!

Voorop stond meteen een salade met aardappeltjes, chorizo en rode ui
LieLiemaandag 22 juni 2009 @ 19:29
Ik blijf maar pagina's doorspitten en dingen opslaan
Isegrimmaandag 22 juni 2009 @ 20:45
Ik ben inmiddels wel verslaafd. Elke ochtend en avond check ik alle nieuwe recepten.
KayoticKitchendinsdag 23 juni 2009 @ 17:46
Ik breek even in hoor

Voor zover ik weet kun je wel brisket in Nl kopen. Je zou anders een runderborst braadstuk ervoor in de plaats kunnen nemen.
TN-FRdinsdag 23 juni 2009 @ 17:57
Kayotickitchen

Laatst heb ik je parmesan-bacon wedges gemaakt, mijn gasten hebben genoten!
KayoticKitchendinsdag 23 juni 2009 @ 18:13
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 17:57 schreef TN-FR het volgende:
Kayotickitchen

Laatst heb ik je parmesan-bacon wedges gemaakt, mijn gasten hebben genoten!
Lekker zijn die, he! Toen ik het recept zat te bedenken dacht ik dat het volslagen niet zou werken, heb mezelf verbaasd

Mijn verslaving is de pesto baked potatoes en die aardappelen waar ik de pindasaus maar mee gebakken heb! Lazy cooking.
Isegrimdinsdag 23 juni 2009 @ 18:21
Hey, leuk, één van de bloggers in het topic.
KayoticKitchendinsdag 23 juni 2009 @ 18:25
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 18:21 schreef Isegrim het volgende:
Hey, leuk, één van de bloggers in het topic.
Normaal gesproken zie ik de referring links niet zo snel omdat ik redelijk wat pageviews heb per maand en er constant traffic is op het blog, maar toevallig zag ik net FOK voorbij komen en dacht "toch ff spieken"
ColdFeetdinsdag 23 juni 2009 @ 18:33
Vanavond ga ik dit proberen Ik zocht eigenlijk naar zoete recepten met blueberry's, maar allez, 't is het proberen waard!
LieLiedinsdag 23 juni 2009 @ 19:06
Ik heb dit:
http://rumahmakanmurni.bl(...)spanish-tostada.html

En toen dit:
http://fortheloveofcookin(...)chicken-nuggets.html

Met dit:
http://lucullian.blogspot(...)d-paper-chef-40.html

En een vrije vertaling van dit:
http://pastrystudio.blogspot.com/2009/01/apple-of-my-eye.html

gemaakt..

Allemaal errug lekker!

Vooral het voorgerecht was verrassend lekker!
LieLiedinsdag 23 juni 2009 @ 19:07
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 18:33 schreef ColdFeet het volgende:
Vanavond ga ik dit proberen Ik zocht eigenlijk naar zoete recepten met blueberry's, maar allez, 't is het proberen waard!
Klinkt apart!

Ben benieuwd hoe het je smaakt!
Isegrimdinsdag 23 juni 2009 @ 19:31
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 18:33 schreef ColdFeet het volgende:
Vanavond ga ik dit proberen Ik zocht eigenlijk naar zoete recepten met blueberry's, maar allez, 't is het proberen waard!
Ziet er uit! Laat ons weten hoe het was.
Ra-zdinsdag 23 juni 2009 @ 19:41
deze fotoblog is ook voor fijnproevers http://thisiswhyyourefat.com/
PoepSnoetdinsdag 23 juni 2009 @ 20:54
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 19:41 schreef Ra-z het volgende:
deze fotoblog is ook voor fijnproevers http://thisiswhyyourefat.com/
Ra-zdinsdag 23 juni 2009 @ 21:11
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 20:54 schreef PoepSnoet het volgende:

[..]

Af en toe zit er wel eens zooi bij waar ik van denk hmm hoe zou dat smaken
minilotdinsdag 23 juni 2009 @ 21:12
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 18:13 schreef KayoticKitchen het volgende:

[..]

Lekker zijn die, he! Toen ik het recept zat te bedenken dacht ik dat het volslagen niet zou werken, heb mezelf verbaasd

Mijn verslaving is de pesto baked potatoes en die aardappelen waar ik de pindasaus maar mee gebakken heb! Lazy cooking.
Hela, eerst al Twitter, en nu ook hier!
Bedankt voor al minstens dertig keer een prachtig avondmaal hier in huis!
KayoticKitchendinsdag 23 juni 2009 @ 21:32
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 21:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Hela, eerst al Twitter, en nu ook hier!
Bedankt voor al minstens dertig keer een prachtig avondmaal hier in huis!
Erg, hé? Ík ben net een epidemie, ben bijna overal
Heb nog een paar leuke recepten klaar liggen!
minilotdinsdag 23 juni 2009 @ 21:51
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 21:32 schreef KayoticKitchen het volgende:

[..]

Erg, hé? Ík ben net een epidemie, ben bijna overal
Heb nog een paar leuke recepten klaar liggen!
Mooi! Je hebt mij en mijn lief overigens weer terug aan de aardappelen geholpen. Getraumatiseerd door twee decennia glazige, nare aardappelen naast doodgekookte groenten in onze ouderlijke huizen hadden we aardappelen afgezworen bij het samenwonen..
Nu zijn er na jaren aardappelloosheid weer langzaam aardappelen ingekropen door een paar bijzonder fijne recepten van jou!
Isegrimdinsdag 23 juni 2009 @ 21:52
Oehhh ik heb er weer eentje die ik zeker moet gaan maken binnenkort: http://patentandthepantry(...)mary-olive-oil-cake/

Ik ga nog 100 kg aankomen door die kutsite.
ColdFeetdinsdag 23 juni 2009 @ 21:55
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 19:31 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ziet er uit! Laat ons weten hoe het was.
Het smaakt gek De saus lijkt bijna chinezig met het knoflookpoeder, en is toch ergens nog wel een tikkie fruitig, en de balletjes (ik had heel grof gehakt, zelf met een vleesmes aan de slag geweest) waren meer libanees-achtig. Maar ik vond het een zeer wauze combi Morgen lekker kliekjes mee naar m'n werk
Isegrimdinsdag 23 juni 2009 @ 21:59
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 21:55 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Het smaakt gek De saus lijkt bijna chinezig met het knoflookpoeder, en is toch ergens nog wel een tikkie fruitig, en de balletjes (ik had heel grof gehakt, zelf met een vleesmes aan de slag geweest) waren meer libanees-achtig. Maar ik vond het een zeer wauze combi Morgen lekker kliekjes mee naar m'n werk
Klinkt niet slecht, ik hou van aparte combi's en ik hou van de combi fruit + vlees.

Vandaag had ik dit gemaakt: http://onceuponaplate.blo(...)lo-pepper-steak.html

Recept lijkt wat rechttoe-rechtaan / saai, maar was erg lekker. Ik heb wel wat maïzena gebruikt om 't vocht wat in te dikken. Ik heb momenteel een maïzena-tic, maar in dit geval was dat echt een verbetering van het recept.
minilotdinsdag 23 juni 2009 @ 23:28
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 21:52 schreef Isegrim het volgende:
Oehhh ik heb er weer eentje die ik zeker moet gaan maken binnenkort: http://patentandthepantry(...)mary-olive-oil-cake/

Ik ga nog 100 kg aankomen door die kutsite.

Welneeee!

http://foodgawker.com/?s=low+fat
http://foodgawker.com/?s=vegan+salad
http://foodgawker.com/?s=super+healthy

Isegrimwoensdag 24 juni 2009 @ 07:56
quote:
Dat zijn meestal niet de dingen waarvan ik denk ' ! '.
minilotwoensdag 24 juni 2009 @ 09:17
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 07:56 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat zijn meestal niet de dingen waarvan ik denk ' ! '.
Oh, daar heb ik gelukkig niet zo'n last van. Ik kan ook heel opgewonden raken van mooie foto's van linzensoep, geroosterde groenten en bevroren druiven...

...of dat heb ik mezelf althans heel grondig wijsgemaakt.
ASSpirinewoensdag 24 juni 2009 @ 14:35
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 21:32 schreef KayoticKitchen het volgende:

[..]

Erg, hé? Ík ben net een epidemie, ben bijna overal
Heb nog een paar leuke recepten klaar liggen!
Je hebt ook heel veel fans zie ik, vooral de vele reacties die je krijgt
Vind de foto's iedere keer weer prachtig, foto's fleuren een recept echt op en is leuker om te zien
KayoticKitchenwoensdag 24 juni 2009 @ 14:38
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 14:35 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

Je hebt ook heel veel fans zie ik, vooral de vele reacties die je krijgt
Vind de foto's iedere keer weer prachtig, foto's fleuren een recept echt op en is leuker om te zien
Moet er altijd om lachen, omdat als je mijn totale traffic ziet per maand, ik op mijn foodblog bar weinig comments krijg. Ik geloof dat mensen sowieso al weinig commenten op food blogs.
Sharkdoggiewoensdag 24 juni 2009 @ 14:53
Gaaf
ASSpirinewoensdag 24 juni 2009 @ 15:12
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 14:38 schreef KayoticKitchen het volgende:

[..]

Moet er altijd om lachen, omdat als je mijn totale traffic ziet per maand, ik op mijn foodblog bar weinig comments krijg. Ik geloof dat mensen sowieso al weinig commenten op food blogs.
Waar heb je trouwens die maatlepels gekocht? Ik zal het ooit ook eens moeten aanschaffen, is wel handiger.
KayoticKitchenwoensdag 24 juni 2009 @ 15:20
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 15:12 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

Waar heb je trouwens die maatlepels gekocht? Ik zal het ooit ook eens moeten aanschaffen, is wel handiger.
Ik verzamel die maatlepels. Heb er een hoop in Amerika gekocht en een aantal van Amerikaanse vrienden gehad. Volgens mij verkopen ze ze nu ook bij de marskramer, blokker en zelfs de hema heeft ze.
Isegrimzondag 28 juni 2009 @ 12:36
Hier ook nog ff mijn cake posten:



http://patentandthepantry(...)mary-olive-oil-cake/
Leonoorzondag 28 juni 2009 @ 13:20
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 15:20 schreef KayoticKitchen het volgende:

[..]

Ik verzamel die maatlepels. Heb er een hoop in Amerika gekocht en een aantal van Amerikaanse vrienden gehad. Volgens mij verkopen ze ze nu ook bij de marskramer, blokker en zelfs de hema heeft ze.
Ik heb een paar weken geleden bij de lokale kookwinkel zowel cups als maatlepels aangeschaft, omdat ik gek werd van het omerkenen (en heb er inmiddels al zeker 10 recepten van Kay mee gemaakt), die zijn hier in NL ook gewoon te koop hoor ,
Isegrimzondag 28 juni 2009 @ 13:40
Ik moet die ook eens kopen. Wel zo handig.
Leonoorzondag 28 juni 2009 @ 13:47
quote:
Op zondag 28 juni 2009 13:40 schreef Isegrim het volgende:
Ik moet die ook eens kopen. Wel zo handig.
Het Kookpunt heeft ze ongetwijfeld in het assortiment!
Isegrimzondag 28 juni 2009 @ 14:14
Denk ik ook wel, maar dan waarschijnlijk voor 25 euro.
Leonoorzondag 28 juni 2009 @ 14:26
quote:
Op zondag 28 juni 2009 14:14 schreef Isegrim het volgende:
Denk ik ook wel, maar dan waarschijnlijk voor 25 euro.
Bij mijn kookwinkel was ik voor een setje cups en een set met teaspoons/tablespoons etc totaal ¤ 15 kwijt. Terwijl de prijzen iha vergelijkbaar zijn met Kookpunt, dus wellicht biedt dat hoop .
Maeghanzondag 28 juni 2009 @ 19:16
De theelepelmaatjes liggen ook bij Ikea, maar helaas zag ik geen maatjes voor cups e.d.

Kookpunt is idd belachelijk duur. Leuk om te kijken hoor en als ze dingen uit het assortiment doen wil er nog wel eens een aantrekkelijke korting op zitten, maar verder...
DancingPhoebezondag 28 juni 2009 @ 19:18
Ikea!
Isegrimzondag 28 juni 2009 @ 19:39
quote:
Op zondag 28 juni 2009 19:16 schreef Maeghan het volgende:
De theelepelmaatjes liggen ook bij Ikea, maar helaas zag ik geen maatjes voor cups e.d.

Kookpunt is idd belachelijk duur. Leuk om te kijken hoor en als ze dingen uit het assortiment doen wil er nog wel eens een aantrekkelijke korting op zitten, maar verder...
Dat dus.
DancingPhoebezondag 28 juni 2009 @ 19:47
Ik heb mijn cupsmaatlepels ook bij Ikea vandaag hoor. Ik ben zelfs aan mijn tweede setje bezig!
Leonoorzondag 28 juni 2009 @ 20:02
quote:
Op zondag 28 juni 2009 19:47 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik heb mijn cupsmaatlepels ook bij Ikea vandaag hoor. Ik ben zelfs aan mijn tweede setje bezig!
Ik zag ze inderdaad op de ikea-site, maar helaas is IKEA voor mij dusdanig ver rijden dat ik die besparing alweer kwijt ben aan benzinekosten...
Maeghanzondag 28 juni 2009 @ 20:31
quote:
Op zondag 28 juni 2009 19:47 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik heb mijn cupsmaatlepels ook bij Ikea vandaag hoor. Ik ben zelfs aan mijn tweede setje bezig!
Misschien waren ze op. In Delft waren er dingen op en in Barendrecht hebben ze die nieuwe bakspulletjes overal en nergens gezet en alles verplaatst. Kon er wel meer niet vinden.
Haijowoensdag 1 juli 2009 @ 13:47
Wat een site, shit, ik krijg nu echt honger.
Maeghanwoensdag 1 juli 2009 @ 17:43
Ook een geweldige site voor die momenten dat je in een opwelling een volledig onbekend product hebt gekocht omdat het er wel leuk uit zag
ASSpirinezaterdag 4 juli 2009 @ 01:21
Wat een hoop Amerikaanse patriotisme op foodgawker zeg
Het is 4th of july
TN-FRzaterdag 4 juli 2009 @ 02:05
Lekker bbq'en in het park/tuin met echte burgers en lappen vlees en daarna vuurwerk kijken.
Isegrimzaterdag 4 juli 2009 @ 09:23
quote:
Op zaterdag 4 juli 2009 01:21 schreef ASSpirine het volgende:
Wat een hoop Amerikaanse patriotisme op foodgawker zeg
Het is 4th of july
Ja, al weken. De meeste blogs op de site zijn nou eenmaal Amerikaans.
ColdFeetzaterdag 4 juli 2009 @ 10:42
Ik heb die rozemarijncake ook gemaakt, Ise. Perfecte structuur, zeg! Maar ik geloof niet dat ik fan ben van dat heel erg rozemarijnige; volgende keer doe ik basilicum en citroen, denk ik
Isegrimzaterdag 4 juli 2009 @ 10:44
Ik vond dat juist superlekker en wil de volgende keer méér rozemarijn.
pronkjewailzaterdag 4 juli 2009 @ 11:37
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 17:46 schreef KayoticKitchen het volgende:
Ik breek even in hoor

Voor zover ik weet kun je wel brisket in Nl kopen. Je zou anders een runderborst braadstuk ervoor in de plaats kunnen nemen.
Ik vind je blog echt te gek! Ik vraag me alleen elke keer af waar je dat schattige oranje mes hebt gekocht! Ik wil ook een!!
KayoticKitchenzaterdag 4 juli 2009 @ 20:40
quote:
Op zaterdag 4 juli 2009 11:37 schreef pronkjewail het volgende:

[..]

Ik vind je blog echt te gek! Ik vraag me alleen elke keer af waar je dat schattige oranje mes hebt gekocht! Ik wil ook een!!
Bedankt! Die heb ik door een vriendin uit Amerika laten sturen, was super goedkoop. Het is een 4" Kitchenaid Santoku.Ik heb de grotere versies in het roze (pink ribbon editie) en het zwart.
pronkjewailzaterdag 4 juli 2009 @ 21:22
quote:
Op zaterdag 4 juli 2009 20:40 schreef KayoticKitchen het volgende:

[..]

Bedankt! Die heb ik door een vriendin uit Amerika laten sturen, was super goedkoop. Het is een 4" Kitchenaid Santoku.Ik heb de grotere versies in het roze (pink ribbon editie) en het zwart.
Oh, er is ook een roze??? WOW! Ik ga meteen even zoeken en kijken of iemand mij dat kan opsturen. Dank je voor de info!
Etceterazaterdag 4 juli 2009 @ 21:46
quote:
Op zaterdag 4 juli 2009 21:22 schreef pronkjewail het volgende:

[..]

Oh, er is ook een roze??? WOW! Ik ga meteen even zoeken en kijken of iemand mij dat kan opsturen. Dank je voor de info!
Even offtopic: wat heb jij een mooie username
pronkjewailzaterdag 4 juli 2009 @ 22:40
quote:
Op zaterdag 4 juli 2009 21:46 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Even offtopic: wat heb jij een mooie username
Dankje! Mede-provinciegenoot neem ik aan??
KayoticKitchenzondag 5 juli 2009 @ 20:03
quote:
Op zaterdag 4 juli 2009 21:22 schreef pronkjewail het volgende:

[..]

Oh, er is ook een roze??? WOW! Ik ga meteen even zoeken en kijken of iemand mij dat kan opsturen. Dank je voor de info!
Ze zijn er in alle kleuren. Van zwart tot lime en rood.
ColdFeetzondag 5 juli 2009 @ 22:08
quote:
Op zaterdag 4 juli 2009 10:44 schreef Isegrim het volgende:
Ik vond dat juist superlekker en wil de volgende keer méér rozemarijn.
Er zit er hier as we speak een in de oven met basilicum en citroen. Ook een geweldige combi
Isegrimzondag 5 juli 2009 @ 22:09
Ja, alleen vraag ik me af of basilicum 'werkt' in een cake. Ben benieuwd naar je resultaat. Gebruik je verse of gedroogde basilicum?
ColdFeetzondag 5 juli 2009 @ 22:16
Vers. Dat is ook mijn angst, de smaak is zo vluchtig. Maar anders gebruik ik de volgende keer olijfolie met basilicum, dat zou wel moeten werken.
Isegrimmaandag 13 juli 2009 @ 23:10
Dit soort dingen vind ik dus echt helemaal geweldig:

http://foodtease.com/2009/07/braised-cow-lips/

Harajuku.maandag 13 juli 2009 @ 23:25
tvp
ASSpirinedonderdag 23 juli 2009 @ 01:03
Leuke initiatief Kay
Wordt het opsturen niet een beetje een dure grapje?
KayoticKitchendonderdag 23 juli 2009 @ 14:11
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 01:03 schreef ASSpirine het volgende:
Leuke initiatief Kay
Wordt het opsturen niet een beetje een dure grapje?
Zo af en toe is dat wel leuk om te doen. Beetje Nederland promoten
ASSpirinemaandag 27 juli 2009 @ 12:54
Oooooh, je nieuwe give-away
Me want
Blikmaandag 27 juli 2009 @ 15:25
Heb de link doorgestuurd naar mijn vriendin
ParanoidEvdinsdag 28 juli 2009 @ 21:09
OOOhhhjaaah!
misterddudewoensdag 29 juli 2009 @ 00:55
ik blijf aant tvp'en
SnuggLewoensdag 29 juli 2009 @ 10:06
Wow, heb net een uurtje zitten kijken op Foodgawker. LEKKER zeg!
En een aantal heerlijke recepten van Kayotic afgehaald.
Isegrimwoensdag 29 juli 2009 @ 10:08
Foodgawker is zoiets als een pornosite. Je krijgt er echt onbedwingbare zin in eten van.

Dat heb ik niet met porno hoor, daarvan krijg ik zin in iets anders
minilotdinsdag 18 augustus 2009 @ 12:23
Oe, weer een fijne blog ontdekt dankzij Foodgawker!

http://foodgawker.com/post/archive/pastrypal/

http://www.pastrypal.com

Een jongedame uit New York die haar baan beu was en zomaar besloot om pastry chef te worden en nu, jaren later, met stap voor stap-fotootjes aan haar lezers uitlegt hoe je geniale toetjes kunt maken

Favorieten tot nu toe zijn de citroenmousse van zelfgemaakte lemon curd: Linkje

En de melkchocolademousse met karamel: Linkje

speknekdinsdag 18 augustus 2009 @ 12:40
Foodgawker. .
Dit topic. .
Onmeunige honger. .
Frenchdinsdag 18 augustus 2009 @ 12:51
quote:
Favorieten tot nu toe zijn de citroenmousse van zelfgemaakte lemon curd: Linkje


Er staat in het recept 'heavy cream'. Is dat slagroom of mascarpone? Klinkt zalig iig
Myraeladinsdag 18 augustus 2009 @ 15:38
Altijd weer lekker om te zien.
fokkerspydinsdag 18 augustus 2009 @ 19:35
< verkeerd topic geplaatst> excuses

[ Bericht 37% gewijzigd door fokkerspy op 18-08-2009 20:00:48 ]
#ANONIEMdinsdag 18 augustus 2009 @ 19:41
quote:
Op dinsdag 18 augustus 2009 19:35 schreef fokkerspy het volgende:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de kouseband schoon en snijd deze in stukjes. Was de tomaat en snijd hem in partjes.

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook en voeg de kouseband toe, bak nog 2 minuten door. Voeg de partjes tomaat, de bouillontablet en 100 mililiter warm water toe. Doe een deksel op de pan en laat in ca. 10 minuten gaar stoven. Bind het vocht evt. met een klein beetje allesbinder. Maak op smaak met zout en peper.

Rijst opscheppen en vervolgens alles opdienen!
Wanneer doe je het vlees erbij dan? Want ik neem aan dat rundvlees toch wel even moet stoven. Of is het al gaar als je het in dunne reepjes snijdt?
minilotdinsdag 18 augustus 2009 @ 21:10
quote:
Op dinsdag 18 augustus 2009 12:51 schreef French het volgende:

[..]

Er staat in het recept 'heavy cream'. Is dat slagroom of mascarpone? Klinkt zalig iig
Slagroom!
Spees_Eendmaandag 24 januari 2011 @ 17:15
Waarom is er zo lang niet gepost in een topic over Foodgawker :o

Alleen al dit verdient een vermelding hier O+ blogsliceasparaguscake-731x1024.jpg

Een site waar je kan zoeken op 'Rainbow' en dit resultaat krijgt....

Of Halloween, die ideëen...
En zoals al eerder genoemd Pretty

Wat je allemaal met pindakaas kan maken :9~

425746.jpeg
334280.jpeg
230794.jpeg
440167.jpeg
Isegrimmaandag 24 januari 2011 @ 17:17
Fok heeft tegenwoordig ook een eigen Foodgawker-topic: Fok-Foodgawkers #6 - post hier foto's van je kookkunsten!
Salatrelmaandag 24 januari 2011 @ 17:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 mei 2009 20:46 schreef nexus-pilot het volgende:

[..]

wtf...... 5 kilo gehakt met 2 pizza's aan elkaar geplakt... daar ga je een flinke buikpijn van krijgen :% :{w
je vergeet de bacon dreamcatchers :{w
Spees_Eendmaandag 24 januari 2011 @ 17:46
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 17:17 schreef Isegrim het volgende:
Fok heeft tegenwoordig ook een eigen Foodgawker-topic: Fok-Foodgawkers #6 - post hier foto's van je kookkunsten!
Ja die ken ik ook, leuk :)