abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_69332487
Wie van lekker eten houdt, houdt van Foodgawker!
Tot mijn verbazing is er over deze website volgens de Fok-search nog he-le-maal niks op het forum gezegd. Ik had toch wel verwacht dat Foodgawker zo af en toe in CUL opdook!
Nou ja, bij deze maar even de liefde delen...

http://foodgawker.com/



Het is heel simpel: per dag wordt de site enkele keren geüpdatet met een set fraaie foto's van mooi eten of drinken, met een beschrijving van een paar woorden erbij. Als je op zo'n foto klikt kom je vanzelf op een website of op het blog terecht, waar je het bijbehorende recept kunt vinden.
Honderden blogs en sites zorgen voortdurend voor nieuwe content op Foodgawker, en er is inmiddels een gigantisch archief.

Ikzelf ben altijd veel sneller enthousiast te maken voor een recept als er een smakelijke foto bij staat, en op dat principe is Foodgawker gebaseerd. Mooie foto's van mooi eten, in allerlei categorieën. Van veganistische soepjes tot geroosterde varkens tot huisgemaakte bonbons.
Rechtsboven zit een supersimpele zoekfunctie, waardoor ik heel makkelijk aan inspiratie kan komen als de spinazie in de aanbieding is in de supermarkt, of ik om de één of andere reden een kokosnoot over heb.
Bovendien vind ik het echt een perfecte manier om nieuwe foodblogs te vinden!

Het is echt de enige website die ik trouw meermaals per dag bezoek. Nog meer liefhebbers hier?
Let me see you stripped down to the bone
pi_69332708
Nou ja, sinds jij hem in het weekmenutopic postte ben ik ook fan. Je krijgt er echt onwijs honger van.
pi_69332766


die ontbreekt nog
pi_69332791
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:10 schreef Salatrel het volgende:
[ afbeelding ]

die ontbreekt nog
Dat soort dingen mogen gelukkig niet op Foodgawker. Er worden eisen gesteld aan de kwaliteit van de foto's.
Let me see you stripped down to the bone
pi_69332992
Ik ben wel benieuwd hoe het technisch gezien werkt. Zitten daar mensen achter die de hele dag foodblogs lopen te checken?
pi_69333150
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:17 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben wel benieuwd hoe het technisch gezien werkt. Zitten daar mensen achter die de hele dag foodblogs lopen te checken?
Nee, dat niet, al zijn er wel een paar mensen bij Foodgawker die zorgen dat alles netjes verloopt.
Hoe het werkt is dat je zelf foto's kunt aanmelden, met linkjes en een korte omschrijving erbij. Vaak wordt dat gedaan door de schrijvers van de blogs zelf, die nieuwe recepten submitten via de website van Foodgawker. Foto's worden automatisch gecropt naar 250x250 pixels, al sturen de meeste foodies natuurlijk foto's op die al op maat gemaakt zijn, voor het mooiste resultaat.
De mensen van Foodgawker beslissen vervolgens welke aanmeldingen ze wel en niet op de website zetten en controleren of de omschrijvingen kloppen enzo.
Let me see you stripped down to the bone
pi_69333192
Tip: zoek op gekke zoektermen.

'Weird' levert bijvoorbeeld dit op: http://foodgawker.com/?s=weird

Leuk om bijzondere ideeën op te doen. Ik voorzie een nieuwe verslaving!
pi_69333223
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Nee, dat niet, al zijn er wel een paar mensen bij Foodgawker die zorgen dat alles netjes verloopt.
Hoe het werkt is dat je zelf foto's kunt aanmelden, met linkjes en een korte omschrijving erbij. Vaak wordt dat gedaan door de schrijvers van de blogs zelf, die nieuwe recepten submitten via de website van Foodgawker. Foto's worden automatisch gecropt naar 250x250 pixels, al sturen de meeste foodies natuurlijk foto's op die al op maat gemaakt zijn, voor het mooiste resultaat.
De mensen van Foodgawker beslissen vervolgens welke aanmeldingen ze wel en niet op de website zetten en controleren of de omschrijvingen kloppen enzo.
Okee, tof. Ik ben altijd erg blij met de mensen die de moeite nemen om dit soort dingen te doen. Ik zou er zelf te lui voor zijn. Ik ben een leecher.
  zaterdag 23 mei 2009 @ 20:46:03 #9
156451 nexus-pilot
Slapend horror
pi_69333871
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:10 schreef Salatrel het volgende:
[ afbeelding ]

die ontbreekt nog
wtf...... 5 kilo gehakt met 2 pizza's aan elkaar geplakt... daar ga je een flinke buikpijn van krijgen
Ik zie daar 2 dwergen staan en ze zijn dronken ;[.
pi_69333961
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:23 schreef Isegrim het volgende:
Tip: zoek op gekke zoektermen.

'Weird' levert bijvoorbeeld dit op: http://foodgawker.com/?s=weird

Leuk om bijzondere ideeën op te doen. Ik voorzie een nieuwe verslaving!
Ha, doe ik ook wel eens.. 'pretty', 'gorgeous', 'awesome' en dan maar kijken wat eruit komt.
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 23 mei 2009 @ 20:50:05 #11
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69333986
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:46 schreef nexus-pilot het volgende:

[..]

wtf...... 5 kilo gehakt met 2 pizza's aan elkaar geplakt... daar ga je een flinke buikpijn van krijgen
gast, daar zijn al duizenden topics over geweest world wide. dit topic gaat daar niet over.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 23 mei 2009 @ 21:09:36 #12
56387 Bob-B
In Bob we trust
pi_69334615
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 20:10 schreef Salatrel het volgende:
[ afbeelding ]

die ontbreekt nog
Die wil ik nog altijd een keer maken!
pi_69334759
Zeg, graag mijn Foodgawker-topic zonder smerige pizzahamburger houden!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 23 mei 2009 @ 21:24:52 #14
56387 Bob-B
In Bob we trust
pi_69335128
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 21:13 schreef minilot het volgende:
Zeg, graag mijn Foodgawker-topic zonder smerige pizzahamburger houden!
Sorry beeb
pi_69335474
Bedenk wel dat bij fotografie van eten niet alles is wat het lijkt. Zo wordt voor ijs vaak dierlijk vet gebruikt: zelfde structuur, maar het smelt niet onder de studiolampen.
Eins, zwei, hoeplakai.
  zaterdag 23 mei 2009 @ 21:40:34 #16
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_69335596
wat een geweldige website zeg! Hij staat bij m'n favorieten...het ziet er niet alleen leuk uit, maar werkt ook makkelijk!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_69335603
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 21:36 schreef jakkop het volgende:
Bedenk wel dat bij fotografie van eten niet alles is wat het lijkt. Zo wordt voor ijs vaak dierlijk vet gebruikt: zelfde structuur, maar het smelt niet onder de studiolampen.
Dat geeft toch niet? Da's in kookboeken ook vaak zo.
pi_69337287
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 21:40 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat geeft toch niet? Da's in kookboeken ook vaak zo.
Daar komt bij dat het overgrote deel van de foto's op Foodgawker afkomstig zijn van foodblogs van hobbyisten, gewoon mensen die van eten houden en daar foto's van maken. Ik maak ook wel eens foto's van mijn eten, en die foto's vind ik zelf best mooi, zonder allerlei gekke kunstgrepen. Het is allemaal niet zo professioneel als in het gemiddelde kookboek, maar daardoor juist wél heel leuk!
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 21:24 schreef Bob-B het volgende:
[..]
Sorry beeb
Geen punt, stiekem wil ik 'm zelf ook nog wel 'es maken. Maar daar hebben we het nu niet over!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 23 mei 2009 @ 22:57:35 #20
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_69337694
http://foodgawker.com/post/category/dairy/ ooooh
i can die happy now
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 23 mei 2009 @ 22:59:26 #21
67379 Mirjam
ermahgerd
  zaterdag 23 mei 2009 @ 23:03:36 #23
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_69337864
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 23:02 schreef styliste het volgende:

[..]


[..]

nederlands recept??
zou het?
welkj recept is het?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 23 mei 2009 @ 23:03:41 #24
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_69337866
site for cooknoobs.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_69338251
Oh, jongens, ik ben echt verliefd op deze site. Where has it been all my life?
pi_69338475
Zoek eens op 'fudge'...
  Moderator zaterdag 23 mei 2009 @ 23:46:39 #28
45833 crew  Fogel
pi_69339105
Wow...

Ik word hier stil van.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
pi_69339237
Mooi eten
  zondag 24 mei 2009 @ 00:19:52 #30
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_69339992
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 23:24 schreef Isegrim het volgende:
Zoek eens op 'fudge'...
Ohh! Nu heb ik trek !
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_69341656
http://purplefoodie.com/2009/04/garlicky-baked-fries.html

Ziet er heerlijk uit
Moet ik eens maken
  zondag 24 mei 2009 @ 07:51:51 #32
221912 minilot
Nancy boy
pi_69343646
quote:
Op zaterdag 23 mei 2009 23:08 schreef styliste het volgende:

[..]

http://www.kayotic.nl/blog/?p=3708

Ik zie nu pas staan: Dutch girl cooking
Ha, dat is al een tijdje één van mijn favoriete kookblogs. Ik heb zo'n beetje alles van haar al gemaakt (hoera voor haar roti, gemarineerde spareribs en pinda-aardappeltjes!).
Maanden geleden gevonden via Foodgawker.
Ik haal er trouwens ook veel inspiratie vandaan wat betreft presentatie. Soms vind je echt hele gave ideeën voor de opmaak van borden. Vooral als professionals hun toetjes gaan zitten posten..

http://foodgawker.com/post/archive/cannelleetvanille/
http://foodgawker.com/post/archive/flagrantedelicia/
http://foodgawker.com/post/archive/tartelette/

Foodgawker

Zoals een kennis van me eens zei: porno kijken tijdens zelfbevrediging is net zoiets als door Foodgawker bladeren als je een lekker broodje eet. Kersje op de taart.
Let me see you stripped down to the bone
pi_69344934
quote:
Op zondag 24 mei 2009 01:32 schreef ASSpirine het volgende:
http://purplefoodie.com/2009/04/garlicky-baked-fries.html

Ziet er heerlijk uit
Moet ik eens maken
Hey, misschien maak ik die wel vanavond. Er komen vrienden eten.
  zondag 24 mei 2009 @ 11:49:12 #34
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69346391
Ziet er interessant uit. Meteen aan mn bookmarks toegevoegd
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 24 mei 2009 @ 13:57:42 #35
206253 PoepSnoet
a.k.a. ShitFace
pi_69349850
Bookmarked!
Ik weet meteen wat ik komende week ga proberen

  zondag 24 mei 2009 @ 14:48:07 #36
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_69351279
Damn . Gisteren hierdoor anderhalf uur een blog door zitten lezen van een man die naar de duurste sushirestaurants gaat (sushi van 30 euro per stuk). Maar ook heeeeerlijke recepten.
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
pi_69351313
quote:
Op zondag 24 mei 2009 14:48 schreef Christiaan het volgende:
Damn . Gisteren hierdoor anderhalf uur een blog door zitten lezen van een man die naar de duurste sushirestaurants gaat (sushi van 30 euro per stuk). Maar ook heeeeerlijke recepten.
This post is useless without a link!
pi_69351461
TVP
pi_69352960
ik wil alles maken wat ik tegenkom op die site....
And It Hurts With Every HeartBeat
  zondag 24 mei 2009 @ 16:05:04 #40
206253 PoepSnoet
a.k.a. ShitFace
pi_69353132
quote:
Op zondag 24 mei 2009 15:56 schreef soares het volgende:
ik wil alles maken wat ik tegenkom op die site....
Nou neem een week vakantie, ik kom het wel helpen opeten
pi_69353596
Ik heb voor de zekerheid die roasted garliccy potatoes maar gecopy/paste in word
Stel je voor dat er iets zou gebeuren met die site voordat ik het heb kunnen maken. Dat kan niet.

Nu maar wachen wanneer ik nog eens ga koken.
  zondag 24 mei 2009 @ 16:30:30 #42
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_69353742
Owh je, ik zie hier een nieuwe verslaving ontstaan!

Wat een gave site!!

(alleen nu weet ik hélemaal niet meer wat ik wil eten vandaag..!)
pi_69354158
die site kende ik nog niet.... maar ziet er goed uit
Op donderdag 4 juni 2009 15:52 schreef Disorder het volgende:
Mannen van Nederland: Neuk niet met Californium.
pi_69354515
Ik heb de roasted garlicky potatoes toegevoegd aan het menu voor vanavond.
  zondag 24 mei 2009 @ 16:59:38 #45
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69354677
damn, als het niet zo mooi weer was was ik de rest van de avond wel zoet

Als je trouwens op recepten klikt kom je ook op andere sites met veel leuke recepten
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_69354846
quote:
Op zondag 24 mei 2009 01:32 schreef ASSpirine het volgende:
http://purplefoodie.com/2009/04/garlicky-baked-fries.html

Ziet er heerlijk uit
Moet ik eens maken
*bookmarkt*

Wat een gevaarlijke site...
Are you pondering what I'm pondering?
pi_69354974
quote:
Op zondag 24 mei 2009 17:04 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

*bookmarkt*

Wat een gevaarlijke site...
Ik voel de kilo's eraan vliegen alleen al door die site te bekijken.
pi_69356541
quote:
Op zondag 24 mei 2009 16:05 schreef PoepSnoet het volgende:

[..]

Nou neem een week vakantie, ik kom het wel helpen opeten
slecht slecht... IK HEB VAKANTIE
And It Hurts With Every HeartBeat
  zondag 24 mei 2009 @ 19:40:16 #49
221912 minilot
Nancy boy
pi_69359844
Sorry, sorry mensen! Sorry dat ik jullie in een nieuwe obsessie gestort heb. Ik heb al heel wat bussen gemist omdat ik 's morgens persé nog even alle updates wilde zien.
Het scheelt nu wel dat ik en mijn lief op dieet zijn, dus ik negeer automatisch alle koekjes, cakejes en taarten...

Misschien een leuk idee als jullie het hier posten als jullie iets gemaakt hebben dat jullie ontdekten op Foodgawker. Ik zal zo mijn succesjes eens opzoeken..
Let me see you stripped down to the bone
pi_69359869
quote:
Op zondag 24 mei 2009 16:55 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb de roasted garlicky potatoes toegevoegd aan het menu voor vanavond.
Die zien er inderdaad ontzettend lekker uit
Jammergenoeg zet Vriend het op een luidkeels klagen zodra ik ook maar met knoflook in de buurt van een aardappel kom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')