Muffin makerquote:
een extra apparaat voor in de kastquote:Op dinsdag 9 juni 2009 19:41 schreef ColdFeet het volgende:
OK, dan de vervolgvraag: WTF is de toegevoegde waarde van zo'n ding? Je hebt toch nog steeds een vieze beslagkom? Waarom niet gewoon in de oven bakken?
Dan nog zou ik liever een oven kopen dan tig van die losse apparaten waar je maar 1 ding mee kunt.quote:Op dinsdag 9 juni 2009 20:17 schreef Etcetera het volgende:
Niet iedereen heeft een geschikte oven/magnetron toch
Ik heb dit gemaakt:quote:Op zondag 24 mei 2009 19:40 schreef minilot het volgende:
Misschien een leuk idee als jullie het hier posten als jullie iets gemaakt hebben dat jullie ontdekten op Foodgawker. Ik zal zo mijn succesjes eens opzoeken..
Heb ik inderdaad ook.. Daar staat tegenover dat ik wél minder weggooi (zeg maar: helemaal niets!), omdat ik overal wel iets lekkers voor kan vinden.quote:Op zaterdag 20 juni 2009 18:32 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb mijn hele weekmenu voor de komende week van Foodgawker gehaald.Enige is dat is met Foodgawker erbij waarschijnlijk meer boodschappen doe en dus meer geld kwijt ben. Beetje hetzelfde probleem als minilot dus.
Ja, vraag het Piet!quote:Op zondag 21 juni 2009 12:48 schreef Isegrim het volgende:
Wat ik wel een beetje irritant vind is dat ze in de VS een rund in hele andere delen opdelen en dat ik vaak niet weet wat voor onderdeel er bedoeld wordt. Dit ziet er op het plaatje uit als rosbief, maar is het dat ook?
En ik zou zou graag eens een echte Texaanse brisket maken, maar brisket wordt bij ons ook niet als apart onderdeel verkocht bij mijn weten. Ik zou graag een site vinden die mij kan vertellen wat onze equivalenten zijn van bepaalde US cuts of beef...
Edit: Weet je wat? Ik vraag het Piet!
Nee, ze spreken over sirloin en sirloin kennen wij als entrecote. En dan kennen wij dat weer vooral in plakjes, maar je kunt het ook in een dikker stuk (meerdere plakken aan elkaarquote:Op zondag 21 juni 2009 12:48 schreef Isegrim het volgende:
Wat ik wel een beetje irritant vind is dat ze in de VS een rund in hele andere delen opdelen en dat ik vaak niet weet wat voor onderdeel er bedoeld wordt. Dit ziet er op het plaatje uit als rosbief, maar is het dat ook?
quote:beef brisket,
ofwel runderborst dat in Nederland alleen
wordt gegeten als pastrami of pekelvlees.
Texaanse families houden zelfs wedstrijden
wie de beste brisket kan bereiden. Het
geheim van dit stuk vlees is dat het urenlang
op 110 graden Celsius in de oven moet
garen, daarna nog ongeveer twee uur in de
rookoven en dan bij voorkeur op in water
geweekte houtkrullen van oude whiskyvaten.
Ook Erik Troost heeft in zijn eigen
Krasnapolsky al enige tijd de Texas Beef
Brisket Sandwich op de kaart staan van het
Lounge Restaurant. Het met runderborst
belegde broodje is inmiddels zelfs het best
lopende gerecht op de kaart.
Ze hebben het over 'top sirloin'. Sirloin is niet taai...quote:Op zondag 21 juni 2009 19:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, ze spreken over sirloin en sirloin kennen wij als entrecote. En dan kennen wij dat weer vooral in plakjes, maar je kunt het ook in een dikker stuk (meerdere plakken aan elkaar) kopen bij de slager. Misschien moet je het dan wel even bestellen.
Maar euh, met die marinade in dat recept kun je ook gewoon een los entrecootje gebruiken. En dan minuutje per kant grillen, hooguit.
Het is anders wel verschrikkelijk lekker hoor.quote:Op zondag 21 juni 2009 19:17 schreef RobinOok het volgende:
En beef briket kende ik niet, maar dit is wat ik erover vond:
[..]
Misschien een aardige slager opzoeken? Al zou ik er de moeite niet voor willen doen, denk ik.
Top sirloin betekent volgens mij niks anders dan "bovenste beste" sirloin.quote:Op zondag 21 juni 2009 19:19 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ze hebben het over 'top sirloin'. Sirloin is niet taai...
Losse lapjes kan ook, maar is toch vaak anders dan wanneer je een groot stuk langzamer klaarmaakt.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |