abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_69299208
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op donderdag 21 mei 2009 04:27 schreef dutch_cyclist het volgende:

[..]

Hoeft natuurlijk niet altijd een replica pakje te zijn.
Als je er blij mee bent is het goed.
Heb zelf een Caisse d'Epargne pakje en daar kan je na een aantal keer wassen goed zien dat het geen echt spul is. Deze heb ik ook niet meer aan. De rode kleur is een beetje oranje geworden.

Pff maar ben net wakker. Om 8 uur is de start van de SRC, dus zo omkleden, hele eind rijden en dan maar hopen op een goede koers.
Mijn caisse broekje vond ik wel van goede kwaliteit. De kleuren bleven wel goed, en het zeem bleef ook lang goed. Dit was wel een replica, maar wel gewoon een 'echte' van een fietsenzaak in Luxemburg
pi_69327276
Morgen maar weer eens een rondje met Ledig Erf meefietsen. That is, als ik genoeg lucht heb om te fietsen, want ik ben snipverkouden en raak al buitenadem van al het niesen wat ik momenteel doe...
Op maandag 12 oktober 2009 12:20 schreef loveli het volgende:
Kortom, eet ook broccoli.
  zaterdag 23 mei 2009 @ 17:02:36 #178
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_69327532
M'n zadel wat anders gezet naar aanleiding van de opmerkingen hier...ging een stuk beter net. Alleen schiet hij soms uit de goede positie, de schroef/bout whatever is zo te zien niet sterk genoeg om het zadel zo te houden als ik nodig heb...
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_69327921
registreer om deze reclame te verbergen
Wat een zalig weer was het vandaag toch. Mooie tocht gemaakt door de haspengouw (90 km). Prachtige glooiende wegen met enkele pittige beklimmingen. Aantal malen flink de gashendel opengezet. Normaal krijg ik wel eens klachten aan mijn zitvlak, maar vandaag helemaal geen last van gehad . Wel flink last van mijn schouders. Nu halverwege de week nog eens een ritje doen en hopelijk ben ik dan klaar voor Tilff-Bastogne-Tillf zondag
pi_69343867
Gisteren 106 km in de ardennen wezen wielrennen met een maat, ik had een gps-route maar het bleek dat er toevallig een autorally op de route aan de gang was al met al veel om moeten rijden en toevallig mee kunnen rijden met een andere groep die een goede route had.

Redoute is er wel één he.. maar ik heb m vanaf het viaduct tot de kruizing in 5 minuten 12 seconden kunnen doen wat ik opzich erg netjes vind..

Heb in iedergeval een flinke sprong vooruit gemaakt, vorig jaar trapte ik zo een 3,9/watt kilo en nu 5,25 / watt kilo.. terwijl ik vorig jaar dacht dat ik niet beter meer kon worden, het kan dus wel blijkbaar..

Jammer van die gekke Walen met hun autorally waar zelfs politieagenten in meededen
  zondag 24 mei 2009 @ 10:07:06 #181
56724 Wombcat
rent wiel
pi_69344559
Ik ben weer in 't land
Afgelopen woensdag vertrokken naar Le Creusot (bij Chalon sur Saone). Ik was er mooi op tijd en het was er lekker warm, dus meteen nog een uurtje gefietst .

De volgende dag een groot deel van het parkoers van de Bernard Thevenet verkend. Het was wat bewolkt, maar ik had geen regen onderweg. Het is daar best een mooi fietsgebied. Omdat het langs de route naar de Alpen ligt, misschien wat minder bekend bij nederlanders, maar het is een mooi golvend landschap met leuke dorpjes en kasteeltjes.

Vrijdag niet veel gedaan en zaterdag dus de Bernard Thevenet gereden. Voor de lange afstand waren ongeveer 150 man aan de start. Bernard Thevenet gaf het startschot (en deed zelf mee aan de korte afstand van 74 km. Ik stond helemaal voorin en tijdens de geneutraliseerde eerste 5 km zat ik op de bumper van de voorrijwagen . Wel leuk, want die was zwart en mooi glimmend gepoetst, dus ik kon mezelf zien .
Bij afloop van de neutralisatie zat ik voorin. Omdat het direct na een bocht was, meteen maar eens aangezet voor het idee. Had ik in ieder geval even op kop gereden .
Daarna zat ik meestal rond de 5e-20e plek. Toen twee man demarreerden, zat ik heel even te denken mee te gaan, maar dat deed ik maar niet. Na 15 km reed er een groepje weg, en daarop reageerde ik wel, maar ik kon net niet aansluiten. Dit was kort voor de 1e langere klim, en mijn idee was met dat groepje mee te gaan, zodat ik gemakkelijker boven kon komen. Aangezien ik die boot miste maar in het peloton die klim bedwongen. Ik zakte wel wat uit, maar boven zat ik nog rond de 50e plek.
Daarna schoof ik weer naar voren. Ik wist dat vanaf ongeveer 50 km het parkoers lastiger werd, en het dan zaak was voorin te zitten en te blijven. Na 45 km was het "bonk", "psssssss", "godverdomme". Ik was over een steen gereden en had stootlek . 'Grappig": dit was precies 200 meter voor het stuk wat ik twee dagen eerder met de fiets verkend had.

Daar ging dus mijn hoop op een goede klassering. Ik twijfelde even of ik wel door zou rijden, maar ik dacht ook `ik heb niet al dat eind gereden om ´m niet uit te rijden, dan maar een leuke tocht er van maken.`

Snel gewisseld, en toen ik klaar was kon ik aansluiten bij het peloton van de 118 km (die waren 5 min na ons gestart). Het kostte wel enige achtervolging om daar bij aan te sluiten, want ik sprong op de fiets toen de laatste voorbij was. De volgende langere klim ik nog net met de eerste groep hiervan boven gekomen (toen ik aansloot was het peloton nog een man of 70-80, op die klim waaiden er een stuk of 30 vanaf). Inmiddels hadden we ook weer één of twee groepjes van de lange afstand ingehaald

Bij de splitsing ging natuurlijk iedereen rechts, waar ik rechtdoor moest . Een paar honderd meter voor me zag ik toch weer een groepje rijden. Daar kon ik bij aansluiten. Op de volgende klim zag ik nog wat mensen voor ons rijden. Daar ben ik naar toe gereden, maar bovenop was van dat groepje nog maar ééntje over. Met hem (in mijn wiel) ben ik naar de voet van de volgende klim gereden. Die begon vrij steil, op een lang recht stuk kon ik aan het einde daarvan (een meter of 500 voor me) nog net een groepje zien. Daar wilde ik naar toe. Halverwege het die steile rechte stuk keek ik om, en zag ik een meter of 300 achter de groep rijden waar ik eerder uit weg was gereden.
Precies bovenop sloot ik bij 4 man aan. Hierna kwamen voorlopig geen lange klimmen meer. De groep achter ons was uit zicht, en ik wist dus dat ik met deze mannen waarschijnlijk lang zou rond rijden. En dat was inderdaad zo. Op de klimmetjes moest ik wat inhouden om ze niet te lossen (het was nog een kilometer of 80, en dan kun je toch maar beter wat mensen bij je hebben, anders is het wel erg lang). Ik deed het meeste kopwerk, maar die anderen deden ook netjes hun deel.
Enig probleem was dat mijn tellertje al vanaf 70 km het niet meer deed. De batterij in de snelheidssensor zal leeg zijn (want cadans en hartslag werden wel weergegeven). Ik wist dus niet hoe ver het nog was.
Op een bepaald moment zag ik een bordje langs de kant "ravitaillement 10 km". Dat was voor de 3e ravitaillering, en die was op 19 km van de finish. Ergens had ik het idee dat hier iets niet klopte, want dit stuk had ik al gereden afgelopen donderdag en voor mijn gevoel was de ravitaillering nog veel verder weg.

Op de volgende klim (de laatste die ik nog met de fiets verkend had) zag ik halverwege dat ik 100 meter voorsprong had op mijn 3 metgezellen. Ik twijfelde even, maar besloot maar door te rijden. Na het bordje ravitaillering hadden we immers al weer een flink stuk gefietst, dus die zou dan niet ver meer moeten zijn.
Dat bleek enorm tegen te vallen, want die ravitaillering kwam er maar niet aan. En ik had 'm wel nodig, want zat zonder water en eten.
Uiteindelijk kwam ik er toch en tapte ik wat water en nam een banaantje mee. Mijn vroegere metgezellen waren al lang en breed uit het zicht (ik had toch een beetje angst om uiteindelijk toch weer door ze ingehaald te worden). Nu was het dus nog 19 km naar de finish, met nog een lange klim die eigenlijk vooral vals plat was. Daar boven was het nog een kilometer of 3 naar de finish. Nog effe lekker doorgetrapt en als 89e gefinished. Achteraf zag ik dat op het moment dat ik wegreed van mijn 3 metgezellen, het nog 35 km was. Als ik dat geweten had op dat moment, dan had ik het waarschijnlijk niet gedaan

[ Bericht 0% gewijzigd door Wombcat op 24-05-2009 13:23:26 ]
in a crowd you lose humanity
pi_69346375
registreer om deze reclame te verbergen
Klinkt al een zware pechwedstrijd. Ben ik niet de enige die de laatste paar weken vooral lek heeft gereden xD

Volgende week hopen dat de bandjes het houden op de Veluwe voor eindelijk 100 kilometer. Eventjes rustweek inlassen
pi_69348015
quote:
Op zondag 24 mei 2009 10:07 schreef Wombcat het volgende:
verslag Bernard Thevenet
Hulde

mss heb ik het gemist maar hoeveel was jouw race nou, kzag 74km voor de kortste, middelste 118km, maar de langste?

Vandaag weer km of 85 weggemaald, ging matig, maar met dit weer moet je niet aan je benen denken maar aan de zon en de natuur
"Winning is a funny thing, it's one of those rare commodities on earth that money cannot buy, until you called me!"
  zondag 24 mei 2009 @ 13:19:26 #184
56724 Wombcat
rent wiel
pi_69348663
quote:
Op zondag 24 mei 2009 12:52 schreef superbient het volgende:

[..]

Hulde

mss heb ik het gemist maar hoeveel was jouw race nou, kzag 74km voor de kortste, middelste 118km, maar de langste?

Die was 170 km, met 2000 hoogtemeters. En ik deed er 5:40 over.
in a crowd you lose humanity
pi_69351532
Vanochtend met de club 75 kilometer gedaan, met twee keer het Kopje van Bloemendaal. Super weer, lekker gereden. In het begin, tot aan Zandvoort, had ik echt slechte benen, verzuurde direct. Daarna verbeterde ik en kon ik vrij makkelijk tweemaal het Kopje doen (de vorige keer deed ik hem maar één keer, dus dan merk je dat je steeds beter rijdt). De tweede keer zat ik echter vlak achter een clublid die verkeerd schakelde, groter ipv kleiner, ketting eraf en stond in één keer stil. Ik was net aan het versnellen, zag hem te laat en kleunde vol in zijn achterkant. Uiteindelijke schade viel mee: slagje in mijn voorwiel en misschien dat mijn remsysteem iets ontzet is...
Langs de Leidsevaart (hard) terug gereden. Paar plekken voor mij verloren ze de aansluiting. Ben in het groepje blijven zitten (ze waren al te ver weg voordat ik het doorhad) en toen heb ik met 3 anderen kop over kop doorgestampt om toch het groepje voor ons bij te halen. Een aantal woeien erachter af (lekker gevoel ), we bleven met zn vieren over, ik stond zelf ook op breken, maar uiteindelijk haalden we ze heel langzaam toch weer bij. Ook hieraan merkte ik dat ik door de training de laatste weken aan het verbeteren ben. Een paar weken terug reden we hetzelfde rondje en kon ik op dat stuk vrij weinig meer en zat ik aan het elastiek in het laatste wiel.

Edit: (Dit was een iets minder indrukwekkend verslag van mijn ochtendritje dan de tocht van Wombcat zie ik. )
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  zondag 24 mei 2009 @ 15:34:33 #186
56724 Wombcat
rent wiel
pi_69352457
quote:
Op zondag 24 mei 2009 14:56 schreef marcodej het volgende:

Edit: (Dit was een iets minder indrukwekkend verslag van mijn ochtendritje dan de tocht van Wombcat zie ik. )
Niettemin ook leuk om te lezen
in a crowd you lose humanity
pi_69353559
Vandaag rondje van 75 km, naar Amerongen, ging wel lekker! Super weer zeg!
En man wat fietst dat een stuk fijner met een zadel dat op de juiste hoogte staat afgesteld Ik kon denk ik wel 3-4 km sneller dan vorige weken, hahaha. (en ben super verkouden, dus niet helemaal topfit) en mijn knie deed ook geen pijn meer
Op maandag 12 oktober 2009 12:20 schreef loveli het volgende:
Kortom, eet ook broccoli.
pi_69353598
quote:
Op zondag 24 mei 2009 14:56 schreef marcodej het volgende:
Vanochtend met de club 75 kilometer gedaan, met twee keer het Kopje van Bloemendaal. Super weer, lekker gereden. In het begin, tot aan Zandvoort, had ik echt slechte benen, verzuurde direct. Daarna verbeterde ik en kon ik vrij makkelijk tweemaal het Kopje doen (de vorige keer deed ik hem maar één keer, dus dan merk je dat je steeds beter rijdt). De tweede keer zat ik echter vlak achter een clublid die verkeerd schakelde, groter ipv kleiner, ketting eraf en stond in één keer stil. Ik was net aan het versnellen, zag hem te laat en kleunde vol in zijn achterkant. Uiteindelijke schade viel mee: slagje in mijn voorwiel en misschien dat mijn remsysteem iets ontzet is...
Langs de Leidsevaart (hard) terug gereden. Paar plekken voor mij verloren ze de aansluiting. Ben in het groepje blijven zitten (ze waren al te ver weg voordat ik het doorhad) en toen heb ik met 3 anderen kop over kop doorgestampt om toch het groepje voor ons bij te halen. Een aantal woeien erachter af (lekker gevoel ), we bleven met zn vieren over, ik stond zelf ook op breken, maar uiteindelijk haalden we ze heel langzaam toch weer bij. Ook hieraan merkte ik dat ik door de training de laatste weken aan het verbeteren ben. Een paar weken terug reden we hetzelfde rondje en kon ik op dat stuk vrij weinig meer en zat ik aan het elastiek in het laatste wiel.

Edit: (Dit was een iets minder indrukwekkend verslag van mijn ochtendritje dan de tocht van Wombcat zie

ik. )


Wat fijn om te merken dat de trainingen helpen, erg motiverend als je merkt dat je sneller/beter gaat fietsen!
Balen van de schade aan je fiets
Op maandag 12 oktober 2009 12:20 schreef loveli het volgende:
Kortom, eet ook broccoli.
pi_69354193
Vandaag voor het eerst met mijn vriendin gefietst. Gelijk hier mee naar boven genomen.

die linker.

Vergeleken met waar jullie naar boven gaan stelt dit natuurlijk niks voor, maar voor iemand die nog nooit gefietst had en versnellingen voor alleen vlak was het best zwaar. Met een beetje duwen zonder afstappen boven gekomen. Wat een weer. Was leuk!

[ Bericht 0% gewijzigd door No-P op 24-05-2009 17:32:46 ]
Dosis sola venenum facit
"An' though the rules of the road have been lodged
It's only people's games that you've got to dodge
And it's alright, Ma, I can make it"
  zondag 24 mei 2009 @ 17:22:06 #190
31625 el_salvador
[X] TABLE SELECTION
pi_69355448
zo net weer ff een middagje langs schiphol gereden, lekker druk wel op de weg hoor
Op maandag 12 mei 2008 19:37 schreef SuperFruitig het volgende:
tvp, puur vanwege de SEX/FRUIT combinatie
  zondag 24 mei 2009 @ 18:33:09 #191
63192 ursel
"Het Is Hier Fantastisch!
pi_69357979
quote:
Op zondag 24 mei 2009 17:22 schreef el_salvador het volgende:
zo net weer ff een middagje langs schiphol gereden, lekker druk wel op de weg hoor
Lekker is dat he..
Mensen die eerste 2 stappen de weg op doen voordat ze kijken of er iemand aan komt. Mensen die eerst op het zebrapad stappen, dan stil gaan staan omdat hun koters nog 20 meter achter hun huppelen..

Vandaag in ieder geval 107km weggetrapt..
Eindelijk die 100 gedaan..
  zondag 24 mei 2009 @ 18:40:51 #192
63192 ursel
"Het Is Hier Fantastisch!
pi_69358208
Overigens, Zijn er hier misschien nog mensen die zin hebben om mee te gaan naar de Alpen in de laatste volle week van augustus?
Er zijn een aantal afzeggers en dus plekkies over..
pi_69359314
Donderdag heb ik een wedstrijd van 7 km hadlopen gedaan. Ik loop dus echt nooit meer, dus ik voelde het meteen
Heb vrijdag en zaterdag echt serieus in de kreukels gelegen. Gister en vandaag dus maar even rustig een rondje van 45 km gedaan. Ik moet zeggen dat het wel hielp. De spierpijn is over.
  zondag 24 mei 2009 @ 19:32:02 #194
56724 Wombcat
rent wiel
pi_69359622
Ja, dat krijg je als je een keer gaat hardlopen.
in a crowd you lose humanity
  zondag 24 mei 2009 @ 20:08:13 #195
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_69360637
Vandaag niet gefietst, (teveel) pijn in m'n knie na de rit van gisteren...hoop dat ik dinsdag bij EPbikes iets vindt om dat zadel goed te krijgen, baal er wel van. Ben wel van plan morgen naar m'n werk te fietsen, dat is maar 20 km dus daar moet die knie geen moeite mee hebben neem ik aan
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_69360707
quote:
Op zondag 24 mei 2009 19:20 schreef Tommeke het volgende:
Donderdag heb ik een wedstrijd van 7 km hadlopen gedaan. Ik loop dus echt nooit meer, dus ik voelde het meteen
Heb vrijdag en zaterdag echt serieus in de kreukels gelegen. Gister en vandaag dus maar even rustig een rondje van 45 km gedaan. Ik moet zeggen dat het wel hielp. De spierpijn is over.
En dat is dus de reden dat ik alsnog een rondje hardloop in een rustweek voor lange tocht. Het heerlijke gevoel op de fiets terwijl je andere spieren pijn doen
pi_69360957
quote:
Op zondag 24 mei 2009 20:08 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Vandaag niet gefietst, (teveel) pijn in m'n knie na de rit van gisteren...hoop dat ik dinsdag bij EPbikes iets vindt om dat zadel goed te krijgen, baal er wel van. Ben wel van plan morgen naar m'n werk te fietsen, dat is maar 20 km dus daar moet die knie geen moeite mee hebben neem ik aan
Zal toch iets met de houding op de fiets te maken hebben. Pijn tijdens het fietsen (behalve verzuring) is niet goed. Heb gisteren toevallig mijn stuur ietsjes omhoog gedraait, een halve centimeter max, omdat ik vaak last van mijn onderrug kreeg na een bepaalde afstand. Voor mijn gevoel moest ik wat teveel reiken en zat het stuur iets te laag. Stuur dus ietsjes omhoog gedraait en vandaag geen centje pijn gehad. Heb nu het gevoel dat ik de perfecte houding (nu pas) gevonden heb. Ik rijd nu comfortabel.

Had ook een keer last van mijn rechterknie, bleek het zadel ietsjes uit het lood te staan. Rechtgezet en gelijk geen last meer gehad.

Elke millimeter kan dus uitmaken. Ik hoop dat je de oplossing vind. Het is soms ook een kwestie van proberen. Neem bijvoorbeeld tijdens een rit wat tooltjes mee, kan je het tijdens de rit proberen en aanpassen.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_69360988
quote:
Op zondag 24 mei 2009 19:20 schreef Tommeke het volgende:
Donderdag heb ik een wedstrijd van 7 km hadlopen gedaan. Ik loop dus echt nooit meer, dus ik voelde het meteen
Heb vrijdag en zaterdag echt serieus in de kreukels gelegen. Gister en vandaag dus maar even rustig een rondje van 45 km gedaan. Ik moet zeggen dat het wel hielp. De spierpijn is over.
quote:
Op zondag 24 mei 2009 20:10 schreef Littlecreep het volgende:
En dat is dus de reden dat ik alsnog een rondje hardloop in een rustweek voor lange tocht. Het heerlijke gevoel op de fiets terwijl je andere spieren pijn doen
Fietsen en lopen gaat prima samen hoor: 40km 'tijdrit' en dan een leuke 10km lopen erachteraan.

pi_69361024
Ik heb triatlons gedaan, dus ik weet hoe het voelt Al moest ik het hebben van het wielrennen, het hardlopen was vooral rustig joggen en schade beperken
  zondag 24 mei 2009 @ 20:30:36 #200
2764 Trainspotter
Nu mèt goedkope zonnebril
pi_69361352
Zo, er is weer flink gekoerst zo te lezen. Ik ben ook weer terug uit de Ardennen (standplaats bij Coo in de buurt). Erg geslaagd: superweer, mooie routes en na het fietsen Giro kijken.

Donderdag Les Cimes de Waimes, een mtb-tocht van 75 km en 1500 vanuit Waimes. Vrijdag de Redoute bij 88 km - 1350 hm, zaterdag de Wanne + Stockeu + Signal de Botrange bij 78 km - 1300 hm en vandaag de Rosier bij 34 km - 700 hm. Vanochtend toen de rest van het gezelschap nog sliep ook nog effe twee vaste mtb-routes van La Gleize gereden. Die waren ook erg mooi en best uitdagend. Dat was nog 20 km - 650 hm. Bij elkaar dus 95 km - 2200 hm mtb en 200 km - 3350 hm race. Je kunt je slechtere weekenden voorstellen .
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')