Laat je de volgende ronde ook op tot 2010 ?quote:Op maandag 15 juni 2009 17:47 schreef Falco het volgende:
Ik laat deze ronde dan open tot donderdag, ik wil nog een update doen. Voorlopig is 1970 wel een leuk freaky jaar.
Dat bedoelde ik met 2010.quote:Op dinsdag 16 juni 2009 00:55 schreef California het volgende:
De keuzes staan hier, tong [Tournament] Beste film van 1970
En de regel is dat je alleen stemt als je beide films in een duel gezien hebt. Maar L'Enfant sauvage is een mooie film, als je niet allergisch bent voor zwart/zit of Frans.
Inderdaad. Mannen als Coppola, Scorsese, Spielberg en Malick moesten toen nog uit hun schulp kruipen, terwijl de hoogtepunten van een Hitchcock, Ford, Wilder en Hawks al enkele jaren voorbij waren.quote:Op vrijdag 19 juni 2009 02:23 schreef Gorro het volgende:
Zowieso was 1970 een erg zwak jaar voor Amerika wat films betreft.
Er was een Sergio Leone, een Stanley Kubrick, een Don Siegel, niet echt lichtgewichen als je mij vraagt.quote:Op vrijdag 19 juni 2009 12:29 schreef Gillingham het volgende:
[..]
Inderdaad. Mannen als Coppola, Scorsese, Spielberg en Malick moesten toen nog uit hun schulp kruipen, terwijl de hoogtepunten van een Hitchcock, Ford, Wilder en Hawks al enkele jaren voorbij waren.
Sergio Leone maakte destijds dan ook geen Amerikaanse films, enkel Once upon a Time in America is echt Amerikaans. Kubrick is een Amerikaan, maar hij maakte zijn films in die tijd stuk voor stuk in Groot-Brittannie. Siegel is alweer een aantal maatjes kleiner dan veel van de eerder genoemde regisseurs. Natuurlijk had je ook nog Peckinpah en Altman e.d. (hoewel zijn grootste films nog moesten komen), maar de echte grote namen waren al klaar of moesten nog op stoom komen. (Op Kubrick na die in GB zat.)quote:Op vrijdag 19 juni 2009 12:43 schreef 68Chevelle het volgende:
[..]
Er was een Sergio Leone, een Stanley Kubrick, een Don Siegel, niet echt lichtgewichen als je mij vraagt.
Maar als ik 1971 erbij haal moet ik inderdaad toegeven dat 1970 tekort komt.
Eens, ik heb op IMDB eens zitten kijken, en er is echt een behoorlijk gat tussen pre 1967 en post 1971.quote:Op vrijdag 19 juni 2009 12:50 schreef Gillingham het volgende:
[..]
Sergio Leone maakte destijds dan ook geen Amerikaanse films, enkel Once upon a Time in America is echt Amerikaans. Kubrick is een Amerikaan, maar hij maakte zijn films in die tijd stuk voor stuk in Groot-Brittannie. Siegel is alweer een aantal maatjes kleiner dan veel van de eerder genoemde regisseurs. Natuurlijk had je ook nog Peckinpah en Altman e.d. (hoewel zijn grootste films nog moesten komen), maar de echte grote namen waren al klaar of moesten nog op stoom komen. (Op Kubrick na die in GB zat.)
Welke maandag precies?quote:Op zondag 21 juni 2009 23:11 schreef Falco het volgende:
Deze ronde blijft open tot maandag wat mij betreft.
Komendequote:
Eigenlijk pas in de halve finale, dus ik hoopte dat die snel zou beginnen.quote:
quote:Op maandag 29 juni 2009 20:35 schreef Falco het volgende:
De 'heftige' halve finales:
1 ] Le Cercle Rouge - Little Big Man
2 ] Il conformista - Les choses de la vie
Gaat het een Frans onderonsje worden? Zal Little Big Man als enige Amerikaanse film de eer hoog houden in de finale? En wat te denken van Bertolucci's drama Il Conformista? Het wordt allemaal beslist in deze ronde.
Maar dat ga je natuurlijk alsnog doenquote:Op woensdag 8 juli 2009 13:34 schreef SamuelofSEK het volgende:helemaal les choses de la vie vergeten te kijken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |