Fijne whisky! Er zijn wel betere en minder goede batches.quote:Op woensdag 13 mei 2009 08:24 schreef HeldenHart het volgende:
Even een TVP'tje.
Laatst deze gekocht:
[ afbeelding ]
Erg lekker
Wel een beetje verdunnen met wat water, hij is toch wel erg sterk, echt een whisky om zo af en toe van te genieten.
Moet ik ook nog eens proberen, heeft wel een goeie naam Lagavullin (zowel letterlijk als figuurlijk )quote:Op woensdag 13 mei 2009 21:58 schreef Flat-Eric het volgende:
nu aan een Lagavulin 16yo, wat is ie toch heerlijk
(schaamteloze tvp)
quote:Op woensdag 13 mei 2009 08:24 schreef HeldenHart het volgende:
Even een TVP'tje.
Laatst deze gekocht:
[ afbeelding ]
Erg lekker
Wel een beetje verdunnen met wat water, hij is toch wel erg sterk, echt een whisky om zo af en toe van te genieten.
Die shit wordt in een dichte ketel gestookt, er is niet eens een theoretische mogelijkheid dat de manier waarop de warmte wordt opgewekt ook maar enige effect heeft op de smaak. Mensen die dat wel menen te proeven zijn echt bluffers eerste klas. Er is een reden dat alle stokers zonder scrupules overstappen op gas of olie.quote:Op donderdag 7 mei 2009 14:10 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ervaring wellicht?
De smaaknotitie en het commentaar is van o.a. Ad de Koning, de Nederlandse nestor op het gebied van whisky.
Ikzelf kan het in ieder geval niet herkennen, omdat ik nauwelijks referenties heb v.w.b. andere whiskies afkomstig van op kolen gestookte ketels...
Ik geef je ook geen ongelijk.quote:Op donderdag 14 mei 2009 17:18 schreef EnderOnline het volgende:
[..]
Die shit wordt in een dichte ketel gestookt, er is niet eens een theoretische mogelijkheid dat de manier waarop de warmte wordt opgewekt ook maar enige effect heeft op de smaak. Mensen die dat wel menen te proeven zijn echt bluffers eerste klas. Er is een reden dat alle stokers zonder scrupules overstappen op gas of olie.
Ik raad je aan heel veel water neer te zetten... Die Spiritus smaak van Jan Wandelaar krijg je anders echt niet weg. Wees verstandig en laat je collega's alleen ruiken aan JW en zet ze dan een laphroaig cask strength of Quarter Cask voor.quote:Op woensdag 20 mei 2009 09:50 schreef dino_001 het volgende:
Hey,
Heb momenteel 3 flessen open staan waar ik wel eens kan van genieten:
Lagavulin 16y
Mortlach 1990
Whiskycorner eigen botteling CS
JW rode wandelaar voor in de saus
Ik ga binnenkort een tasting organiseren voor enkele collega's die wel eens een glaasje whisky drinken (meestal de wandelaar en van die blends) maar willen het betere werk wel eens proeven. Ik begin met de JW, de Mortlach, de Whiskycorner eigen botteling en dan de laga. Ik heb ook wat opzoekwerk gedaan en ga er een beetje uitleg bij geven maar hebben de kenners een beetje tips wat ik nog zoal kan doen.
Eventueel hapje bij (welk), of andere tips? Ik ga er natuurlijk geen chips bijgeven ofzo want dat zou het 'tasten' kapot maken maar misschien brood ofzo...
Alvast bedankt,
dino_001
Om smaken/geuren te kunnen laten herkennen of om een indicatie te geven wat er allemaal te proeven/te ruiken valt, is het whiskywheel misschien wel handig om bij je presentatie beschikbaar te hebben.quote:Op woensdag 20 mei 2009 09:50 schreef dino_001 het volgende:
Eventueel hapje bij (welk), of andere tips? Ik ga er natuurlijk geen chips bijgeven ofzo want dat zou het 'tasten' kapot maken maar misschien brood ofzo...
Alvast bedankt,
dino_001
Inderdaad goed idee maar zal ik dan de meesten niet overvallen.quote:Op woensdag 20 mei 2009 14:34 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Om smaken/geuren te kunnen laten herkennen of om een indicatie te geven wat er allemaal te proeven/te ruiken valt, is het whiskywheel misschien wel handig om bij je presentatie beschikbaar te hebben.
Misschien een heel stom antwoord, maar "Ren even naar de Mitra en haal daar even de Whiskeygids 2009/2010" Daar kan je wat makkelijker de "Geuren en Smaak" vinden van de door jou aangeboden proef merken. Kan je ook meteen een paar adviezen geven aan collega's die meer geïnteresseerd zijn.quote:Op woensdag 20 mei 2009 16:16 schreef dino_001 het volgende:
[..]
Inderdaad goed idee maar zal ik dan de meesten niet overvallen.
Ik haal al die juiste geuren en smaken ook nog niet uit de whisky, zo ver ben ik nog niet. Ik raak tot hiertoe nog niet verder dan rook, turf, fruitig, vlak, vol, prikt en dan heb je het zowat gehad. Om er bijvoorbeeld granny appels of kers uit te halen ... pfff, wat te ver.
Misschien is dat wiel wel iets voor mij om bij de hand te nemen om meer smaken en geuren te ontdekken maar voor mensen die een eerste keer een 'echte' whisky voorgeschoteld krijgen... is dat niet wat vergezocht of zou ik het wel doen.
voor die prijs heb je zoveel betere keuzes.quote:Op donderdag 21 mei 2009 11:44 schreef IgnisMutatres het volgende:
ben ik de enige die van johnnie walker blue label houdt?
Sterker nog...voor die prijs heb je drie betere, lekkerdere flessen....quote:Op donderdag 21 mei 2009 11:44 schreef IgnisMutatres het volgende:
ben ik de enige die van johnnie walker blue label houdt?
Ik zou, bijvoorbeeld, op dit moment kopen:quote:Op donderdag 21 mei 2009 11:44 schreef IgnisMutatres het volgende:
ben ik de enige die van johnnie walker blue label houdt?
Voor zover ik begrepen heb gaat verwarming met kolen geleidelijker en dat zou invloed hebben op de drank. Ik gok dus dat de reden dat ze overstappen is dat het sneller gaat op gas of olie (en het smaakverschil zal voor 99,9% van de mensen ook niet te proeven zijn, dus wat dat betreft is er dan geen belemmering om het niet te doen). Ik weet alleen even niet meer waar ik het gelezen heb. Het ging trouwens niet over whisky, maar over een andere gedistilleerdsoort. Als ik weer weet waar het stond, hoor je het. =)quote:Op donderdag 14 mei 2009 17:18 schreef EnderOnline het volgende:
[..]
Die shit wordt in een dichte ketel gestookt, er is niet eens een theoretische mogelijkheid dat de manier waarop de warmte wordt opgewekt ook maar enige effect heeft op de smaak. Mensen die dat wel menen te proeven zijn echt bluffers eerste klas. Er is een reden dat alle stokers zonder scrupules overstappen op gas of olie.
Ik vind het zelf juist makkelijk, zo'n wiel. In het begin wist ik helemaal niet goed wat ik rook, ook met andere dranken niet. Juist als je dan iets meent te herkennen maar je weet niet wat, is zo'n wiel handig. Of als je geen idee hebt wat je ruikt, kun je het wiel een beetje afgaan en bij iedere geur even bewust aan het glas ruiken of je dat erin herkent. Het maakt je ook bewuster van hoeveel smaken er in een drank kunnen zitten.quote:Op woensdag 20 mei 2009 16:16 schreef dino_001 het volgende:
[..]
Inderdaad goed idee maar zal ik dan de meesten niet overvallen.
Ik haal al die juiste geuren en smaken ook nog niet uit de whisky, zo ver ben ik nog niet. Ik raak tot hiertoe nog niet verder dan rook, turf, fruitig, vlak, vol, prikt en dan heb je het zowat gehad. Om er bijvoorbeeld granny appels of kers uit te halen ... pfff, wat te ver.
Misschien is dat wiel wel iets voor mij om bij de hand te nemen om meer smaken en geuren te ontdekken maar voor mensen die een eerste keer een 'echte' whisky voorgeschoteld krijgen... is dat niet wat vergezocht of zou ik het wel doen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |