abonnement Unibet Coolblue
pi_68983065
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 08:24 schreef HeldenHart het volgende:
Even een TVP'tje.
Laatst deze gekocht:
[ afbeelding ]
Erg lekker
Wel een beetje verdunnen met wat water, hij is toch wel erg sterk, echt een whisky om zo af en toe van te genieten.
Fijne whisky! Er zijn wel betere en minder goede batches.
pi_68995609
nu aan een Lagavulin 16yo, wat is ie toch heerlijk
(schaamteloze tvp)
  woensdag 13 mei 2009 @ 22:47:04 #28
247052 HeldenHart
Moed der wanhoop!
pi_68997497
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 21:58 schreef Flat-Eric het volgende:
nu aan een Lagavulin 16yo, wat is ie toch heerlijk
(schaamteloze tvp)
Moet ik ook nog eens proberen, heeft wel een goeie naam Lagavullin (zowel letterlijk als figuurlijk )
A' bunadh is bijna op jammer genoeg slechts 1 glaasje rest nog
Heul erg anti-heul!
pi_69015526
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 08:24 schreef HeldenHart het volgende:
Even een TVP'tje.
Laatst deze gekocht:
[ afbeelding ]
Erg lekker
Wel een beetje verdunnen met wat water, hij is toch wel erg sterk, echt een whisky om zo af en toe van te genieten.



Een van de lekkerste whisky's die bij mij in de kast staat!
I'm so fuckin'wasted!
pi_69022371
quote:
Op donderdag 7 mei 2009 14:10 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Ervaring wellicht?
De smaaknotitie en het commentaar is van o.a. Ad de Koning, de Nederlandse nestor op het gebied van whisky.

Ikzelf kan het in ieder geval niet herkennen, omdat ik nauwelijks referenties heb v.w.b. andere whiskies afkomstig van op kolen gestookte ketels...
Die shit wordt in een dichte ketel gestookt, er is niet eens een theoretische mogelijkheid dat de manier waarop de warmte wordt opgewekt ook maar enige effect heeft op de smaak. Mensen die dat wel menen te proeven zijn echt bluffers eerste klas. Er is een reden dat alle stokers zonder scrupules overstappen op gas of olie.
deze account is gehacked door GreyHatHacks
pi_69023255
quote:
Op donderdag 14 mei 2009 17:18 schreef EnderOnline het volgende:
Die shit...
I'm so fuckin'wasted!
  donderdag 14 mei 2009 @ 17:55:24 #32
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_69023437
quote:
Op donderdag 14 mei 2009 17:18 schreef EnderOnline het volgende:

[..]

Die shit wordt in een dichte ketel gestookt, er is niet eens een theoretische mogelijkheid dat de manier waarop de warmte wordt opgewekt ook maar enige effect heeft op de smaak. Mensen die dat wel menen te proeven zijn echt bluffers eerste klas. Er is een reden dat alle stokers zonder scrupules overstappen op gas of olie.
Ik geef je ook geen ongelijk.
Wanneer je kolen zou gebruiken bij het eesten van de gerst, dan zou het een ander verhaal kunnen zijn, daar komt de rook namelijk wel in contact met de gerst. Maar dat wordt nergens meer gedaan m.b.v. kolenvuur.

Ik zal binnenkort eens vragen hoe men tot dat commentaar is gekomen, word nu ook wel benieuwd...
Als ik antwoord heb, zal ik dat hier posten.
pi_69074146
http://www.thewildgeese-irishwhiskey.com/TheWildGeese.html

Iemand al bekend met deze whiskey? Zeeer verfijnde zachte gedisciplineerde whiskey van Ierse afkomst (distilleerderij Cooley's (van Connemara, laatste onafhankelijke in Ierland)).
pi_69074626
http://blog.islayinfo.com(...)-old-wine-cask_1.jpg
Deze heb ik laatst ergens geproefd, zeer prettig!

Nu drink ik een Douglas Laing Old Malt Cask. Islay/Caol Ila. Nice nice, fles is alleen bijna op
pi_69216741
Hey,

Heb momenteel 3 flessen open staan waar ik wel eens kan van genieten:

Lagavulin 16y
Mortlach 1990
Whiskycorner eigen botteling CS
JW rode wandelaar voor in de saus

Ik ga binnenkort een tasting organiseren voor enkele collega's die wel eens een glaasje whisky drinken (meestal de wandelaar en van die blends) maar willen het betere werk wel eens proeven. Ik begin met de JW, de Mortlach, de Whiskycorner eigen botteling en dan de laga. Ik heb ook wat opzoekwerk gedaan en ga er een beetje uitleg bij geven maar hebben de kenners een beetje tips wat ik nog zoal kan doen.

Eventueel hapje bij (welk), of andere tips? Ik ga er natuurlijk geen chips bijgeven ofzo want dat zou het 'tasten' kapot maken maar misschien brood ofzo...

Alvast bedankt,
dino_001
  woensdag 20 mei 2009 @ 10:53:50 #36
117222 HMaster-II
<3 HMistress
pi_69218676
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 09:50 schreef dino_001 het volgende:
Hey,

Heb momenteel 3 flessen open staan waar ik wel eens kan van genieten:

Lagavulin 16y
Mortlach 1990
Whiskycorner eigen botteling CS
JW rode wandelaar voor in de saus

Ik ga binnenkort een tasting organiseren voor enkele collega's die wel eens een glaasje whisky drinken (meestal de wandelaar en van die blends) maar willen het betere werk wel eens proeven. Ik begin met de JW, de Mortlach, de Whiskycorner eigen botteling en dan de laga. Ik heb ook wat opzoekwerk gedaan en ga er een beetje uitleg bij geven maar hebben de kenners een beetje tips wat ik nog zoal kan doen.

Eventueel hapje bij (welk), of andere tips? Ik ga er natuurlijk geen chips bijgeven ofzo want dat zou het 'tasten' kapot maken maar misschien brood ofzo...

Alvast bedankt,
dino_001
Ik raad je aan heel veel water neer te zetten... Die Spiritus smaak van Jan Wandelaar krijg je anders echt niet weg. Wees verstandig en laat je collega's alleen ruiken aan JW en zet ze dan een laphroaig cask strength of Quarter Cask voor.
Tip: Haal bij de Apotheek een paar druppelpipetten om het toevoegen van een paar waterdruppels goed te doseren. Ik heb thuis ook een paar op voorraad. Erg handig.
En brood zou wel handig zijn mits Wit.
Op zondag 1 maart 2009 16:07 schreef RonaldV het volgende: Jij bent nog niet verzuurd genoeg :{w
Canon 500n | 300D | 30D | 1DmkIII | 24-105mm F/4 L | 70-200mm F/2.8 L | 50mm F/1.8 | 8mm Peleng Fish | 580EX-II | Metz44 | + de rest van de kitlensjes
pi_69224277
Bedankt voor de tip.

Ik zal zorgen voor wit brood en enkele pippetjes; Kan ik eventueel in de whiskywinkel halen per 20-50-100...

Een Laphroaig heb ik momenteel niet in huis om te laten proeven, dus zullen ze het met de andere 3 moeten doen (+Jan wandelaar om te ruiken dan) Als je ruik aan JW en dan een lagavulin val je al achterover van het verschil

Een paar weken geleden had ik na een lekker menu mijn flessen bovengehaald voor familie om te laten proeven maar toen ik begon met beetje uitleg (zelfs geen 5min over whisky (hoe gemaakt wordt, verschillen in whisky, CS, ...)) begonnen ze al van 'wanneer mogen we nu proeven want we krijgen dorst
Daarna bij het schenken van 2cl om te proeven opmerkingen à la 'hoe, is dat alles wat we krijgen na zoveel uitleg, ik dacht dat we de fles mochten uitdrinken'
na het proeven was het: 'ja, je proef wel een BEETJE het verschil met een JW '

<Ik was zwaar teleurgesteld eigenlijk
Daarna was ik zelf toe aan een goed glas whisky!!!
  woensdag 20 mei 2009 @ 13:54:49 #38
117222 HMaster-II
<3 HMistress
pi_69225110
Ja, dan krijg je echt een sip gevoel over je collega's.

Ik vind het ook erg jammer, dat ze in 4 sterren hotels de gasten niet vragen wat voor Whiskey iemand wil drinken. Ik kijk eerst wel even naar de achterwand / bar rek wat er in het assortiment staat.

Tijdens een Gala diner flikte ze het zelfs om JW rood bij één van ons neer te zetten toen hij om Whiskey vroeg.
Nadat hij het verschil tussen JW en Laphroaigh had geroken en geproeft, was hij ook wel om .

Hotel en Restaurant personeel dat je glazig aan staat te staren als je om water vraagt voor een paar druppels in je whiskey.
Op zondag 1 maart 2009 16:07 schreef RonaldV het volgende: Jij bent nog niet verzuurd genoeg :{w
Canon 500n | 300D | 30D | 1DmkIII | 24-105mm F/4 L | 70-200mm F/2.8 L | 50mm F/1.8 | 8mm Peleng Fish | 580EX-II | Metz44 | + de rest van de kitlensjes
  woensdag 20 mei 2009 @ 14:34:17 #39
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_69226384
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 09:50 schreef dino_001 het volgende:

Eventueel hapje bij (welk), of andere tips? Ik ga er natuurlijk geen chips bijgeven ofzo want dat zou het 'tasten' kapot maken maar misschien brood ofzo...

Alvast bedankt,
dino_001
Om smaken/geuren te kunnen laten herkennen of om een indicatie te geven wat er allemaal te proeven/te ruiken valt, is het whiskywheel misschien wel handig om bij je presentatie beschikbaar te hebben.
pi_69229966
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 14:34 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Om smaken/geuren te kunnen laten herkennen of om een indicatie te geven wat er allemaal te proeven/te ruiken valt, is het whiskywheel misschien wel handig om bij je presentatie beschikbaar te hebben.
Inderdaad goed idee maar zal ik dan de meesten niet overvallen.

Ik haal al die juiste geuren en smaken ook nog niet uit de whisky, zo ver ben ik nog niet. Ik raak tot hiertoe nog niet verder dan rook, turf, fruitig, vlak, vol, prikt en dan heb je het zowat gehad. Om er bijvoorbeeld granny appels of kers uit te halen ... pfff, wat te ver.

Misschien is dat wiel wel iets voor mij om bij de hand te nemen om meer smaken en geuren te ontdekken maar voor mensen die een eerste keer een 'echte' whisky voorgeschoteld krijgen... is dat niet wat vergezocht of zou ik het wel doen.
  woensdag 20 mei 2009 @ 16:24:30 #41
117222 HMaster-II
<3 HMistress
pi_69230268
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 16:16 schreef dino_001 het volgende:

[..]

Inderdaad goed idee maar zal ik dan de meesten niet overvallen.

Ik haal al die juiste geuren en smaken ook nog niet uit de whisky, zo ver ben ik nog niet. Ik raak tot hiertoe nog niet verder dan rook, turf, fruitig, vlak, vol, prikt en dan heb je het zowat gehad. Om er bijvoorbeeld granny appels of kers uit te halen ... pfff, wat te ver.

Misschien is dat wiel wel iets voor mij om bij de hand te nemen om meer smaken en geuren te ontdekken maar voor mensen die een eerste keer een 'echte' whisky voorgeschoteld krijgen... is dat niet wat vergezocht of zou ik het wel doen.
Misschien een heel stom antwoord, maar "Ren even naar de Mitra en haal daar even de Whiskeygids 2009/2010" Daar kan je wat makkelijker de "Geuren en Smaak" vinden van de door jou aangeboden proef merken. Kan je ook meteen een paar adviezen geven aan collega's die meer geïnteresseerd zijn.
Op zondag 1 maart 2009 16:07 schreef RonaldV het volgende: Jij bent nog niet verzuurd genoeg :{w
Canon 500n | 300D | 30D | 1DmkIII | 24-105mm F/4 L | 70-200mm F/2.8 L | 50mm F/1.8 | 8mm Peleng Fish | 580EX-II | Metz44 | + de rest van de kitlensjes
pi_69233930
Vandaag een vraag bij het gedistilleerdexamen: "Wat zit er in glas 5: A cognac B islay whisky C bruine rum" (geloof ik, iig cognac en islay als opties). Nou, het was de islay, en er was geen twijfel mogelijk =P
Sanity is (not) statistical
pi_69255030
Zojuist besteld:



Ben benieuwd naar de Golden Cask, had een fles Rum Cask van de vorige batch en die was erg lekker. De nieuwe Rum Cask vind ik wat te prijzig....de Single Barrel is een cadeau voor mijn Pa, die ik eens aan een lekkere whiskey wil helpen.
Take on the situation, but not the torment ...
  donderdag 21 mei 2009 @ 11:44:48 #44
256227 IgnisMutatres
het vuur veranderd de materie
pi_69255398
ben ik de enige die van johnnie walker blue label houdt?
life is like a piano, is it good or bad? depends on how you play.
pi_69255485
quote:
Op donderdag 21 mei 2009 11:44 schreef IgnisMutatres het volgende:
ben ik de enige die van johnnie walker blue label houdt?
voor die prijs heb je zoveel betere keuzes.
pi_69255576
quote:
Op donderdag 21 mei 2009 11:44 schreef IgnisMutatres het volgende:
ben ik de enige die van johnnie walker blue label houdt?
Sterker nog...voor die prijs heb je drie betere, lekkerdere flessen....
pi_69269702
quote:
Op donderdag 21 mei 2009 11:44 schreef IgnisMutatres het volgende:
ben ik de enige die van johnnie walker blue label houdt?
Ik zou, bijvoorbeeld, op dit moment kopen:

- Glendronach 15y
- Clynelish Single Malts Of Scotland
- Aberlour a'bunadh

tegen de prijs van een blauwe Johnie...
  donderdag 21 mei 2009 @ 21:48:48 #48
247052 HeldenHart
Moed der wanhoop!
pi_69273585
Zit nu aan een overheerlijk glaasje Cardhu 12 years old.

Heul erg anti-heul!
pi_69304334
quote:
Op donderdag 14 mei 2009 17:18 schreef EnderOnline het volgende:

[..]

Die shit wordt in een dichte ketel gestookt, er is niet eens een theoretische mogelijkheid dat de manier waarop de warmte wordt opgewekt ook maar enige effect heeft op de smaak. Mensen die dat wel menen te proeven zijn echt bluffers eerste klas. Er is een reden dat alle stokers zonder scrupules overstappen op gas of olie.
Voor zover ik begrepen heb gaat verwarming met kolen geleidelijker en dat zou invloed hebben op de drank. Ik gok dus dat de reden dat ze overstappen is dat het sneller gaat op gas of olie (en het smaakverschil zal voor 99,9% van de mensen ook niet te proeven zijn, dus wat dat betreft is er dan geen belemmering om het niet te doen). Ik weet alleen even niet meer waar ik het gelezen heb. Het ging trouwens niet over whisky, maar over een andere gedistilleerdsoort. Als ik weer weet waar het stond, hoor je het. =)
Sanity is (not) statistical
pi_69304772
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 16:16 schreef dino_001 het volgende:

[..]

Inderdaad goed idee maar zal ik dan de meesten niet overvallen.

Ik haal al die juiste geuren en smaken ook nog niet uit de whisky, zo ver ben ik nog niet. Ik raak tot hiertoe nog niet verder dan rook, turf, fruitig, vlak, vol, prikt en dan heb je het zowat gehad. Om er bijvoorbeeld granny appels of kers uit te halen ... pfff, wat te ver.

Misschien is dat wiel wel iets voor mij om bij de hand te nemen om meer smaken en geuren te ontdekken maar voor mensen die een eerste keer een 'echte' whisky voorgeschoteld krijgen... is dat niet wat vergezocht of zou ik het wel doen.
Ik vind het zelf juist makkelijk, zo'n wiel. In het begin wist ik helemaal niet goed wat ik rook, ook met andere dranken niet. Juist als je dan iets meent te herkennen maar je weet niet wat, is zo'n wiel handig. Of als je geen idee hebt wat je ruikt, kun je het wiel een beetje afgaan en bij iedere geur even bewust aan het glas ruiken of je dat erin herkent. Het maakt je ook bewuster van hoeveel smaken er in een drank kunnen zitten.

Ik herken zelf bijvoorbeeld makkelijk fruitgeuren, omdat ik daarmee bekend ben. Maar tertiaire aroma's in wijn herken ik bijvoorbeeld niet makkelijk. Niet dat ik ze niet kan ruiken, maar ik ben me er niet van bewust en dan helpt zo'n wiel enorm.
Sanity is (not) statistical
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')