het recept zo als ik hem gekregen had van vicky :
appels in kleine stukjes snijden, in de ovenschaal die je gaat gebruiken, zodat je ong. 1,5 cm aan appels hebt. Beetje ongeklopte slagroom in de ovenschaal gieten, (over de stukjes appel dus, maar die moeten niet gaan zwemmen), kaneel erover.
De 'crumble' maak je door: 3 delen bloem. 1 deel suiker, en dan boter; ik gebruik meestal vloeibare AH Culinair. Tja, hoeveel boter? Dat gaat op gevoel. Totdat je van die kruimels hebt zeg maar. Proef het ook even, het kan zijn dat je het lekkerder vindt om nog wat suiker toe te voegen.
De kruimels strooi je vervolgens over de appels. Dan zet je de schaal in de oven; ligt aan de grootte van de schaal hoe lang. Die van vandaag (voor 8 personen) heeft er 25 minuten in gestaan. Gewoon goed controleren, tot het een beetje bruin is! Op 200 C.
ik gebruik 150 gr meel, 100gr boter en 75gr suiker.
mama van 3 kids!