abonnement Unibet Coolblue
pi_68788901
quote:
Op woensdag 6 mei 2009 22:48 schreef Pikhoofd het volgende:
vorig jaar was het met doorstart, bouwen voor de start en dan je 2k roeien. Iedereen in dezelfde baan inderdaad
Misscihen ff een hele stomme vraag, maar loopt de baan in Tilburg dan verder door dan die 2k? Op de bosbaan zou dit toch niet kunnen? Daar heb je je startvlot (of hoe je dat mag noemen) en kan je gewoon niet nog verder starten om op te bouwen voor een doorstart....?

Dan nog een vraag, ben je dan niet heel erg benadeeld als je achterin het veld start? Je roeit dan eigenlijk niet in heel 'schoon' water meer of zie ik dit nu verkeerd????????

Verder heel veel succes iedereen die zaterdag moet starten. Zal aan jullie denken als ik om 7.18 of 7.30 in de trein zit naar Amstelveen voor dag assisteren bij balletexamens.
pi_68792855
quote:
Op donderdag 7 mei 2009 22:04 schreef nanana het volgende:

[..]

Misscihen ff een hele stomme vraag, maar loopt de baan in Tilburg dan verder door dan die 2k? Op de bosbaan zou dit toch niet kunnen? Daar heb je je startvlot (of hoe je dat mag noemen) en kan je gewoon niet nog verder starten om op te bouwen voor een doorstart....?

Dan nog een vraag, ben je dan niet heel erg benadeeld als je achterin het veld start? Je roeit dan eigenlijk niet in heel 'schoon' water meer of zie ik dit nu verkeerd????????

Verder heel veel succes iedereen die zaterdag moet starten. Zal aan jullie denken als ik om 7.18 of 7.30 in de trein zit naar Amstelveen voor dag assisteren bij balletexamens.
Tilburg is een doorgaand kanaal die verbreed is tot roeibaan (maar stopt dus niet na 2km)..
http://maps.google.nl/maps?hl=nl&q=tilburg&ie=UTF8&ll=51.522256,5.13937&spn=0.026115,0.055275&t=h&z=14
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
pi_68793537
quote:
Op donderdag 7 mei 2009 13:27 schreef renzell het volgende:
Hier een vraag van een leek. Klopt het dat 2 kilometer zo'n beetje DE standaard afstand is bij het roeien? Natuurlijk zullen er ook andere afstanden geroeid worden, maar als ik kijk naar de uitlsagen van de Olympische spelen ed, zie ik (voor dames) tijden tussen de 7 en 8 minuten staan. Gaat dat dan over de 2?

Dank u, deskundigen.
En verder is het natuurlijk sterk aan te raden en van het gepruts op de ergometer over te gaan op het echte roeien! Ergometers zinken immers!
Think outside the box, collapse the box, and take a fucking sharp knife to it. -Banksy
pi_68796066
Time trials zijn over het algemeen over 1900m volgens mij, je kan namelijk niet verder doorroeien (ivm finish), maar wat ik weet van tilburg is dat er voor de start nou ook niet heel veel plek is.
pi_68798861
quote:
Procedure time trials
Time trials kunnen worden gehouden indien er in een seniorennummer meer dan 16 inschrijvingen zijn. Dit zal gebeuren volgens de volgende procedure.

Startvolgorde van de ploegen wordt bepaald door de loting op donderdagavond.
Iedere ploeg kan tot een uur voor de eerste start van zijn wedstrijd de rugnummers afhalen bij het wedstrijdsecretariaat in de finishtoren. Er wordt van uitgegaan dat ploegen die op dat moment hun rugnummer niet opgehaald hebben ook niet zullen starten.
Borg voor de rugnummers bedraagt EURO 10,- Dit dient contant te worden voldaan. Er worden geen betaalkaarten etc. geaccepteerd.
Borg wordt terugbetaald indien de rugnummers volledig (inclusief spelden) worden ingeleverd.
Rugnummers dienen op de rug van het wedstrijdshirt en trainingsjack gespeld te worden.
10 minuten voor de start dienen de ploegen in het kanaal achter de brug te zijn en aaneengesloten in startvolgorde (nummer 1 start eerst) te liggen.
De voorstarter geeft aan iedere ploeg aan wanneer men kan vertrekken. Alle andere ploegen moeten blijven aansluiten.
Startverschil tussen de ploegen in hetzelfde nummer is 20 seconden. Tussen de wedstrijdnummers 90 seconden of meer ter beslissing van de kamprechter.
De start is op de 0 meter lijn, de finish op de 2000 meter lijn.
Baan 2 t/m 4 mag gebruikt worden voor de time trial. Baan 1 is verboden!
Na de finish dient men door te roeien naar het kanaal richting Tilburg. Hier kan men uitroeien.
Tijdens de time trial kunnen alleen die ploegen van de daaropvolgende wedstrijd oproeien. Zij mogen niet de oproeibaan verlaten en dienen rekening te houden met de time trial ploegen. (in lichte haal opvaren)
Mocht tijdens de wedstrijddag, door terugtrekkingen of niet verschijnen tot een uur voor de wedstrijd, er 16 of minder ploegen zijn dan worden er alsnog voorwedstrijden geroeid en wel op het tijdstip waarop anders hun time trial geroeid zou worden. Voorwedstrijden gebeuren dan in de lotingsvolgorde.
bron
Dat dus
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
pi_68800927
In Enschede is zojuist het bericht aangekomen dat Jhr. Ir. R.A. Röell overleden is na een kort ziektebed. Jhr. Rutger Röell was als coach betrokken bij Varsity overwinningen bij drie verenigingen: Njord, Aegir en Euros en is hier ook erelid. Met zijn overlijden gaat een markant figuur binnen de roeiwereld heen.

RIP

Update: Op NLroei staat ondertussen ook een nieuwsbericht.

[ Bericht 9% gewijzigd door Orionis op 08-05-2009 11:19:18 ]
Think outside the box, collapse the box, and take a fucking sharp knife to it. -Banksy
pi_68821579
Ik zal zijn mooie verhalen missen. Het was echt een leuke persoonlijkheid met erg veel verstand van zaken. De etentjes voor zware roeiers waren ook memorabel. Hoewel ik niet zo veel met hem omging word toch een beetje verdrietig van dit nieuws.
  vrijdag 8 mei 2009 @ 21:10:14 #108
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_68823586
quote:
Op donderdag 7 mei 2009 13:44 schreef Kluupkluup het volgende:

[..]

Roeien (ergoen) in de sportschool is wel iets anders dan bij een roeivereniging.
Met techniek kan je namelijk heel veel tijd winnen en kracht sparen.

Als je het voor je conditie doet, zorg er dan voor dat je je hartslag in de gaten houdt (niet boven de 150/155).

Op je schermpje zie je je tijd die je 'vaart' over 500 meter. Als je een conditietraining doet van bijvoorbeeld een half uur (extensieve duur), zal dit voor een ongeoefende vrouw tussen de 2:10 en 2:20 liggen denk ik. Maar wat ik al zei.. Staar je niet blind op de tijd op het schermpje. Het is veel belangrijker om je hartslag in de gaten te houden.
Maar hoe kan ik mijn hartslag in de gaten houden als ik geen hartslagmeter heb?
pi_68823928
quote:
Op vrijdag 8 mei 2009 21:10 schreef renzell het volgende:

[..]

Maar hoe kan ik mijn hartslag in de gaten houden als ik geen hartslagmeter heb?
De stelregel die bij het roeien op "ED-niveau" (conditieopbouw) geldt is dat men nog volzinnen moet kunnen produceren. Natuurlijk is dit per persoon weer wisselend, maar het is een aardige graadmeter of je op de juiste belasting zit. Dit intensiteitsniveau is zodanig dat je het ook een behoorlijke tijd kan volhouden. Beginners al redelijk snel 2x 10 minuten, waarbij de opbouw als snel naar 2x 30 minuten te voeren is.
Succes ermee!
pi_68824044
Je moet nog makkelijk kunnen kleppen terwijl je roeit idd. Andere stelregel is dat je het minstens een half uur op dat tempo uit moet kunnen houden met het gevoel dat je het nog een uur zou kunnen volhouden op het moment de de teller stopt.
  vrijdag 8 mei 2009 @ 21:31:39 #111
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_68824312
Maar waarom is dat zo belangrijk? Mag af en toe gewoon 10 minuten knallen tot je erbij neervalt niet? Dat vind ik ook echt fijn namelijk soms. Natuurlijk ga ik ook wel eens een half uur, en dan is de intensiteit lager. Maar soms wil je op explosiekracht. Ik in ieder geval wel. Of is dat echt heel erg slecht?

Bedankt voor jullie info trouwens!
pi_68830768
We hadden het over ED'en hè? Wat ik beschreef was ED trappen, geen Max test o.i.d.

Als je conditie op wil bouwen heeft hard raggen geen zin. Dan moet je een paar keer per week een uur aaneengesloten op dat ding zitten ED'en, zoals eerder ook al is gezegd. Let er ook op dat je de juiste techniek gebruikt anders heb je best een grote kans op blessures. Helaas is er in de meeste fitnesscentra geen instructie beschikbaar waar je het goed van leert. Eigenlijk moet je om het goed te kunnen bij een roeivereniging langs, daar hebben mensen veel ervaring met deze specifieke beweging, of je moet het geluk hebben dat een roeier je eens een paar uur iets wil uitleggen. (als je het een beetje wil leren kan je ook altijd een introcursus doen, doorgaans beschikbaar voor een beperkt bedrag) en dan stoppen las de intro afloopt.

overigens, een hartslagmeter is echt een waardevolle investering las je een beetje aan je conditie wil werken. Een goede polar kost maar ¤90 ofzo. Ik heb een voorkeur voor polar omdat ze best lang mee gaan. Het 90 euro model kan de minimale en maximale hartslag aangeven d.m.v. een piepje en heeft een trainingslog zodat je kan zien wat je op je laatste training gedaan hebt (HF avg / calorieën / tijd) en overall gedaan hebt dezelfde waarden).

[ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 09-05-2009 00:46:25 ]
pi_68850175
Ik was even vergeten dat Tilburg een poepbaan is zeg.. Pff.. Btw; wist je dat ZRB 1985 meter is ipv 2000? Had het al eerder vernomen in mijn juniorentijd maar mijn boeg zag het toevallig vandaag op z'n speedcoach staan
Btw2; Bosbaan is 2011 meter
Wat boeit het allemaal; roeien is roeien, en die ene haal meer of minder maakt natuurlijk ook niets meer uit na honderduizend rake klappen wat je naar de overwinning brengt
Hoe hebben jullie (ploegen) het gedaan vandaag? Morgen nieuwe kansen of is het allemaal hopeloos?
Well I was walkin' down the street, chillin', as you do. When who should come up behind me but, Donald Duck. Well, hey, it had to be the way. And he had a few words to say to me. And they were:
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 9 mei 2009 @ 19:59:52 #114
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_68850304
Wij starten morgen niet!
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_68851033
2de met een geniale eindsprint

Morgen zonder Vidar
pi_68851843
D_A, vanwege de blessuren? Wel zonde man.

Ook wel bagger is overigens dat de tijden altijd zo ontiegelijk lang op zich laten wachten eer die on-line staan bij de zrb.

Owja, ik ga de PEik starten. Even 450m raggen en het compoblik ophalen, lijkt me wel grappig. En we hebben ons ingeschreven voor de 11stedentocht. Dat is ook wel lachen; eens kijken hoe ver we gaan komen in ons drijvende betonblok.
Geboren als schaap, uitgegroeid tot leider.
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 9 mei 2009 @ 21:32:31 #117
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_68853927
Jup, 3 blessures. Verlies binnen beperken gehouden vandaag lekker naar huis nu.
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_68857431
Laten zien wat mijn kerels waard zijn morgen. Vandaag 8e tijd in de time trial, dus B finale. En daar een 4e plek. Wel mooi dat ze vandaag hebben laten zien dat de op-een-na-snelste tijd van de eerstejaars ploegen er weer in zat, maar het moet nog echt beter kunnen. Trouwens wel bijzonder waar Proteus plotseling vandaan kwam in de A finale!

[ Bericht 4% gewijzigd door Orionis op 09-05-2009 23:06:10 ]
Think outside the box, collapse the box, and take a fucking sharp knife to it. -Banksy
pi_68862445
De uitslagen van zaterdag staan nog steeds niet online, of zie ik nou iets over het hoofd?

Kut vidraten, zijn ook altijd laat
pi_68881689
Joehoe. Beginneling af
pi_68881719
quote:
Op zondag 10 mei 2009 19:58 schreef seekfaM het volgende:
Joehoe. Beginneling af
Gefeliciteerd! Met jullie TJZ erbij wordt het dan een mooie zuippartij vanavond. geniet ervan
pi_68882410
Dit weekend met Dodona gecombineerd..
Zaterdag ging technisch erg goed, maar 'de benen' werden vergeten.. Slechte tijd dus..
Vandaag B-Finale gehaald. In deze B-finale 100m voor de finish lichte aanvaring gehad met Asopos en 4e geworden. Wel waren we 13 seconden sneller dan in de heat.

Ondanks deze vooruitgang heb ik besloten niet verder te gaan in de B4+ Phocas-combi.. Ik richt mijn pijlen nu op de Skøll Ej8 of wellicht Okeanos? Skøll heeft iig al naar me gevraagd.

Mooi weer 8-en dus vanaf nu..
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 10 mei 2009 @ 20:47:02 #123
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_68883232
quote:
Op zondag 10 mei 2009 19:58 schreef seekfaM het volgende:
Joehoe. Beginneling af
Congrats

Nog twee weken de tijd om te herstellen, laten we hopen dat ik mag starten...
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 10 mei 2009 @ 20:47:54 #124
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_68883267
quote:
Op zondag 10 mei 2009 20:22 schreef Kluupkluup het volgende:
Dit weekend met Dodona gecombineerd..
Zaterdag ging technisch erg goed, maar 'de benen' werden vergeten.. Slechte tijd dus..
Vandaag B-Finale gehaald. In deze B-finale 100m voor de finish lichte aanvaring gehad met Asopos en 4e geworden. Wel waren we 13 seconden sneller dan in de heat.

Ondanks deze vooruitgang heb ik besloten niet verder te gaan in de B4+ Phocas-combi.. Ik richt mijn pijlen nu op de Skøll Ej8 of wellicht Okeanos? Skøll heeft iig al naar me gevraagd.

Mooi weer 8-en dus vanaf nu..
Waarom zou je in die Skoll acht gaan stappen? Trouwens, wat is het plan dan van die boot?
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_68883581
quote:
Op zondag 10 mei 2009 20:47 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

Waarom zou je in die Skoll acht gaan stappen? Trouwens, wat is het plan dan van die boot?
Nou, als Okkienokkie komt is de keuze snel gemaakt hoor

Maar waarom Skøll ipv Phocas?
- Ej8-veld is gewoon mooi
- Kwartiertje/half uurtje reizen ipv anderhalf uur.
- Het 'haalbeeld' van Phocas strookt niet met die van Triton. Ik vond dat er bij Phocas teveel over tempo gesproken werd. Vanochtend bijvoorbeeld weggegaan in tempo 45 en de eerste 500 meter niet onder de 41 gezeten. Let op, het is een 4+, géén 4-. Bij Triton zaten we bij de Hollandia op tempo 30 (misschien het andere uiterste), maar vanaf daar proberen ze nu te werken naar een tempo 35, wat ze dit weekend al heel goed gelukt is (4e in het beginnelingenveld).
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')