Staat morgen vast wel op uitzendinggemist.nlquote:Op zondag 26 april 2009 20:17 schreef KapiteinGasthof het volgende:
Wilt iemand de moeite nemen om hier een samenvatting/updates te posten? Dan kan ik vanuit Oostenrijk ook meegenieten
Of gewoon even terugkijken op: http://www.uitzendinggemist.nl/quote:Op zondag 26 april 2009 20:17 schreef KapiteinGasthof het volgende:
Wilt iemand de moeite nemen om hier een samenvatting/updates te posten? Dan kan ik vanuit Oostenrijk ook meegenieten
quote:Op zondag 26 april 2009 20:22 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
Of gewoon even terugkijken op: http://www.uitzendinggemist.nl/![]()
![]()
60 seconden te laat![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Morgen heb ik hier een grote belastingcontrole.. Dus dan kan ik morgenavond oud nieuws gaan terugkijkenquote:Op zondag 26 april 2009 20:21 schreef richbitch het volgende:
[..]
Staat morgen vast wel op uitzendinggemist.nl
Je bedoelt dat ze morgen alles in beslag komen nemen omdat je niet je belasting hebt betaaldquote:Op zondag 26 april 2009 20:26 schreef KapiteinGasthof het volgende:
[..]
Morgen heb ik hier een grote belastingcontrole.. Dus dan kan ik morgenavond oud nieuws gaan terugkijken![]()
Nou ja, zou leuk zijn en anders jammer
quote:Op zondag 26 april 2009 20:29 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
Je bedoelt dat ze morgen alles in beslag komen nemen omdat je niet je belasting hebt betaald![]()
![]()
![]()
Dan wordt het idd moeilijk terugkijken![]()
In de bajes hebben ze ook internet moet je maar denken![]()
![]()
![]()
Geen idee. Maar ik hoop dat hij zich een slecht mens voelt, een leugenachtige geldwolf. Dat is hij namelijk gewoon, ondanks z'n linkse praatjes.quote:Op zondag 26 april 2009 22:00 schreef KapiteinGasthof het volgende:
Als je commissaris bent in een bedrijf dan heb je dat gedachtegoed sowieso al achtergelaten tochVoelt hij zich aangevallen of denkt hij in zijn recht te staan?
Natuurlijk maakt de overheid winst anders kunnen ze toch net zo goed nationaliseren.quote:Op zondag 26 april 2009 22:24 schreef FixYou het volgende:
Ik moet bekennen dat ik niet echt iets nieuws heb gehoord. Banken zijn 'too big to fail' en 'moeten' wel gered worden. Maar zo bekaaid komen de belastingbetalers er echt niet van af. De overheid maakt uiteindelijk zelfs winst op de lening die ze aan de ING heeft verstrekt (sorry, kan de bron even niet vinden).
Er is geen lening aan ING verstrekt (dat is een zeer hardnekkige fabel). Als Zembla daar over spreekt (ik heb de uitzending zelf niet gezien) zijn ze erg slecht geïnformeerd en vraag ik mij af wat de kwaliteit van hun financiele inzicht is. Er zijn door ING effecten gevormd met als onderliggende waarde het 'core Tier-1 kapitaal', op deze effecten berust geen stemrecht, de overheid heeft deze effecten gekocht voor 10 miljard Euro en deze effecten hebben een nominale waarde van 10 euro. Op deze effecten wordt een dividend van 0,85 Euro per aandeel uitgekeerd of een percentage van het door ING uitgekeerde dividend aan de normale aandeelhouders, van rente is dus geen sprake, er wordt dividend uitgekeerd. ING kan van de effecten af door ze voor 150 % van de nominale waarde terug te kopen van de Nederlandse overheid.quote:Op zondag 26 april 2009 22:24 schreef FixYou het volgende:
De overheid maakt uiteindelijk zelfs winst op de lening die ze aan de ING heeft verstrekt (sorry, kan de bron even niet vinden).
Een mooi verhaal maar je kunt het prima samenvatten voor de gewone kijker als een lening. Het is een soort hybride kapitaal dat net zo goed kenmerken heeft van een lening als van equity. Dat de coupon in dit geval dividend genoemd wordt is meer een boekhoudkundig artifact.quote:Op maandag 27 april 2009 00:49 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Er is geen lening aan ING verstrekt (dat is een zeer hardnekkige fabel). [verhaal]
Dat vind ik niet, een lening is geen eigen vermogen maar vreemd vermogen. Veel kijkers met enige boekhoudkundige kennis (al was het maar van de middelbare school) zullen zich het afgevraagd hebben hoe een lening de verhouding vreemd vermogen/eigen vermogen (leverage dus) omlaag heeft kunnen brengen. Dat je iets begrijpelijk uit probeert te leggen is prima, maar dan moet je natuurlijk wel de aard van de materie handhaven, anders leg je het namelijk verkeerd uit.quote:Op maandag 27 april 2009 01:28 schreef eleusis het volgende:
Een mooi verhaal maar je kunt het prima samenvatten voor de gewone kijker als een lening. Het is een soort hybride kapitaal dat net zo goed kenmerken heeft van een lening als van equity. Dat de coupon in dit geval dividend genoemd wordt is meer een boekhoudkundig artifact.
Je weet natuurlijk niet zeker of de overheiud winst erop maakt, want ook zij nemen een groot risico. ING kan nog makkelijk omvallen, zo bleek ook uit de documentaire (die ik overigens een hoog 'inkop gehalte'vond hebben, heb hem net deels bekeken), als bijvoorbeeld men massaal de tegoeden van ING direct weghaalt.quote:Op zondag 26 april 2009 22:31 schreef richbitch het volgende:
[..]
Natuurlijk maakt de overheid winst anders kunnen ze toch net zo goed nationaliseren.
Er moet iets van 8% worden betaald.. maar straks als ING weer groot is zal de overheid daar NIET van profiteren.
Hij deed wat nukkig ja.quote:Op zondag 26 april 2009 21:50 schreef Lemmeb het volgende:
Kijk, gelijk Wim Kok de linkse graaikameraad in beeld!
Die man had ooit de potentie om de geschiedenis in te gaan als één van Neerlands beste premiers. Nu gaat hij de geschiedenis in als één van Neerlands grootste vertegenwoordigers van het welbekende "links lullen, rechts vullen".
Zo lukt het wel: http://player.omroep.nl/?aflID=9389100quote:Op maandag 27 april 2009 00:57 schreef Bolkesteijn het volgende:
Hier kan de uitzending trouwens bekeken worden.![]()
[url=http://zembla.vara.nl/Afleveringen.1973.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=12908&tx_ttnews[backPid]=1972&cHash=417c11ad0c]http://zembla.vara.nl/Afleveringen.1973.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=12908&tx_ttnews[backPid]=1972&cHash=417c11ad0c[/url]
Hmmmz, deze URL wil geen linkje worden.![]()
Lol, dat gaat niet lukken denk ik. Ik probeerde al meerdere malen vorige week 7000 euro over te boeken van ING naar andere bank. Gaat niet. (tenminste, op de normale manier die ik al jaren volg)quote:Op maandag 27 april 2009 03:00 schreef veekeend het volgende:
als bijvoorbeeld men massaal de tegoeden van ING direct weghaalt.
Niks van gemerkt. Ik kon gewoon geld naar MoneYou overmaken. Die doen tegenwoordig ook zakelijke rekeningen.quote:Op maandag 27 april 2009 22:57 schreef Guus Muisarm het volgende:
[..]
Lol, dat gaat niet lukken denk ik. Ik probeerde al meerdere malen vorige week 7000 euro over te boeken van ING naar andere bank. Gaat niet. (tenminste, op de normale manier die ik al jaren volg)
quote:Op maandag 27 april 2009 23:15 schreef Poekieman het volgende:
[..]
Niks van gemerkt. Ik kon gewoon geld naar MoneYou overmaken. Die doen tegenwoordig ook zakelijke rekeningen. O, dat staat levensgroot in de banner onder op de pagina. Waarschijnlijk heb ik het daar ook van.
Alleen al als ik zijn naam al hoor, check ik of ik mijn portomonaie nog bij me heb.quote:Op zondag 26 april 2009 22:21 schreef richbitch het volgende:
DRAAIKONTEN
Pff die Kok heeft ook al m'n respect verloren
quote:Op maandag 27 april 2009 19:05 schreef pberends het volgende:
Net ook even bekeken.
...
Michel Tilmant is al helemaal een crimineel die opgesloten dient te worden. Die man (hoe hebben ze ooit zo'n niet-Nederlands pratende flapdrol aangesteld??) kent geen enkele schaamte en heeft gewoon zijn zakken lopen vullen.
Dit zeg je nu wel zo makkelijk, maar kijk eerst maar eens naar de groot aandeel houders van ING. Dé belanghebbenden zeg maar.quote:Op maandag 27 april 2009 09:27 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Dan denk ik: "ja hallo Zembla, de ING kan er toch ook voor kiezen om haar aandeelhoudersdruk te weerstaan en NIET in de VS te investeren?
Behalve dat ik me afvraag wat 's mans etnische achtergrond hiermee te maken heeft was deze meneer inderdaad wel een treffend voorbeeld van de "heads - I win, tails - you lose" mentaliteit van banken. Hij liet duidelijk merken geen enkel probleem te hebben met het afwentelen van risico's op de staat en de burgers, dat vond ik vrij stuitend.quote:Op dinsdag 28 april 2009 01:51 schreef Leonidas82 het volgende:
Hoe denken jullie over die grijnzende kale jood met dat brilletje (bestuurslid ING) die de hele tijd aan het woord was? Een ware meester in recht lullen wat krom is![]()
Maar aandeelhouders zijn toch heilig? Die hebben toch altijd gelijk? Daar moet je toch altijd naar luisteren?quote:Op dinsdag 28 april 2009 00:13 schreef massachusetts_avenue het volgende:
[..]
Dit zeg je nu wel zo makkelijk, maar kijk eerst maar eens naar de groot aandeel houders van ING. Dé belanghebbenden zeg maar.
Komt nog een keer bij dat het negeren! van druk van groot aandeelhouders hetzelfde kan zijn als een harakiri. Wat grotere gevolgen kan hebben dan waar ING nu last van heeft.
ING heeft certificaathouders, geen aandeelhouders. Certificaathouders hebben geen stemrecht. Da's jammer, want greed is good. En ja, de overheid is altijd en overal aan alles schuldig.quote:Op dinsdag 28 april 2009 08:45 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Maar aandeelhouders zijn toch heilig? Die hebben toch altijd gelijk? Daar moet je toch altijd naar luisteren?
En als het fout gaat.... dan grijpen we terug naar wat stoffige Oostenrijkers om de overheid de schuld te geven!
quote:Stemrechten
Bij ING staat het principe 'één aandeel, één stem' voorop. Aandeelhouders en certificaathouders hebben dezelfde stemrechten. Tot 2003 konden certificaathouders niet stemmen en het omwisselen van certificaten van aandelen in gewone aandelen was beperkt tot 1% van het uitstaande aandelenkapitaal. Alle stembeperkingen zijn opgeheven. Ook zijn er geen beperkingen voor certificaathouders om hun certificaten van aandelen om te wisselen in gewone aandelen.
Ik ben het met je eens dat je als bestuur echt een andere mening hebt dan de aandeelhouders dat het bestuur van dien aard moet zijn dat zij de druk van de aandeelhouders kunnen weerstaan, ze worden goed betaald dus ze mogen hun kop echt wel uit het maaiveld steken. Vers twee is dan natuurlijk wel dat het bestuur door de aandeelhouders vervangen kan worden, dat recht moet natuurlijk wel blijven bestaan voor de eigenaren van de onderneming.quote:Op maandag 27 april 2009 09:27 schreef Klopkoek het volgende:
Dan denk ik: "ja hallo Zembla, de ING kan er toch ook voor kiezen om haar aandeelhoudersdruk te weerstaan en NIET in de VS te investeren? En de ING kon er toch ook voor kiezen om NIET te investeren in slechte hypotheken maar in degelijke hypotheken?".
Wat mij betreft hoort ook de ondernemingsraad meer zeggenschap te krijgen maar in principe ben ik dat met je eens.quote:Op dinsdag 28 april 2009 11:52 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik ben het met je eens dat je als bestuur echt een andere mening hebt dan de aandeelhouders dat het bestuur van dien aard moet zijn dat zij de druk van de aandeelhouders kunnen weerstaan, ze worden goed betaald dus ze mogen hun kop echt wel uit het maaiveld steken. Vers twee is dan natuurlijk wel dat het bestuur door de aandeelhouders vervangen kan worden, dat recht moet natuurlijk wel blijven bestaan voor de eigenaren van de onderneming.
Je moet het historisch perspectief niet uit het oog verliezen. Volgens de documentaire is het eigen vermogen van ING de afgelopen 20 jaar min of meer gelijk gebleven. Hoe dat komt zou ik niet weten. Daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Het kan zijn dat er geen nieuwe aandelenemmissies zijn geweest maar het kan natuurlijk ook dat het aangetrokken kapitaal direct voor andere zaken is gebruikt ipv het versterken van het eigen vermogen.quote:Wat ik altijd een beetje frappant vind is dat er zo gehuild wordt als aandeelhouders van de rechten die zij hebben verworven in ruil voor de verstrekking van eigen vermogen aan de onderneming gebruik willen maken. Dan ligt het probleem in beginsel niet bij de aandeelhouders maar juist bij de onderneming zelf, zij hebben er bewust voor gekozen partjes eigendom aan anonieme derden te verkopen. Er worden dus meestal krokodillentranen gehuild door politici en bestuur want het eigen vermogen verstrekt door de aandeelhouders zal een van de redenen zijn dat de onderneming juist zijn huidige omvang heeft kunnen bereiken. Dan had de onderneming maar op een andere manier aan eigen vermogen moeten zien te komen of, genoegen moeten nemen met minder groei als eigendom door aandeelhouders als een probleem gezien wordt.
Zolang het er nog staat, je weet nooit met die koekebakkers.quote:Op maandag 27 april 2009 01:30 schreef -skippybal- het volgende:
Prachtig weer, al die hypocriete kutkoppenDat ze maar snel dat gebouw afspringen.
Sinds wanneer is het verstrekken van volledige informatie hetzelfde als het zoeken naar een excuus?quote:Op maandag 27 april 2009 09:27 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
De uitzending was nog veel te mild voor ING. Als excuus werd gezocht dat de Amerikaanse overheid eiste dat buitenlandse banken bij het ophalen van spaargeld weer de helft zouden herinvesteren in hypotheken. Dan denk ik: "ja hallo Zembla, de ING kan er toch ook voor kiezen om haar aandeelhoudersdruk te weerstaan en NIET in de VS te investeren? En de ING kon er toch ook voor kiezen om NIET te investeren in slechte hypotheken maar in degelijke hypotheken?".
En die vent van de VEB mocht ook lekker orereren terwijl die bende kilo's boter op hun knar hebben.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |