Thanksquote:Op vrijdag 8 mei 2009 22:55 schreef Ml-etje het volgende:
Ziet er goed uit..(geheel Off T ik schrik steeds weer van je ava).
quote:Op vrijdag 8 mei 2009 23:00 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Thanks
Nu maar hopen dat het er ook normaal uitkomt. Misschien is het al teveel gerezen?
En die ava ga ik écht niet veranderen
Sorry, ik heb je reactie helemaal over het hoofd gezien...quote:Op dinsdag 28 april 2009 13:13 schreef BertusG het volgende:
[..]
Zie ik daar nu een ronde pizzasteen voor in de combimagnetron?
is dat een cakeblik of een broodblikquote:Op vrijdag 8 mei 2009 22:53 schreef Nembrionic het volgende:
Broodpoging 3: dit is nog ONgebakken. De oven is nu aan het voorverwarmen
[ afbeelding ]
Cakeblik. Maar ik wist eigenlijk niet dat er een verschil wasquote:Op zaterdag 9 mei 2009 17:44 schreef The_Hives het volgende:
[..]
is dat een cakeblik of een broodblikAnders is hij wel erg goed gerezen (in vergelijking met mijn broden
)
is het dan niet gewoon te vochtig?quote:Op zaterdag 9 mei 2009 21:56 schreef Ml-etje het volgende:
Het megakleverige krentenbrood is aan de 2e rijs!
Als het uberhaupt nog rijst.
Echt dat deeg was nog erger dan secondenlijm![]()
Vriendlief wil dan ook erg graag een tip voor schoonmaak want warm water en dreft zijn niet echt snel.
Afwasmachine hebben we op z'n vroegst november.
Heb er al een ladingkje meel bijgegooid maar dat hielp helaas niet erg.quote:Op zaterdag 9 mei 2009 22:07 schreef AKnynke het volgende:
[..]
is het dan niet gewoon te vochtig?
Bij mij hangt het ook heel erg af van wat voor soort bloem ik gebruik hoe veel water ik nodig heb. Nooit veel meer of minder, maar het scheelt altijd wel wat. Soms voeg ik extra water toe, soms voeg ik nog wat extra wit meel toe, tot de consistentie goed is. Ik ben tevreden als het brood na het kleden nog kleeft aan m'n vingers als ik er in druk, maar als er niets aan m'n vingers blijft hangen, zeg maar.
quote:Op zaterdag 9 mei 2009 22:08 schreef AKnynke het volgende:
en wat bedoel je met schoonmaken? bakblik? beslagkom? Dat doe ik gewoon met water en dreft hoor, en dat is gewoon goed schoon!
Jij volgt een recept en mocht het dan niet doen wat je wil pas je het naar gevoel aan?quote:Op zaterdag 9 mei 2009 22:23 schreef AKnynke het volgende:
ik gooi er soms wel 3 eetlepels meel bij hoor! Vandaag ben ik brood aan het maken met
grahamsmeel (200 gram), 150 gram roggebloem en 150 gram gewone bloem. Staat nu voor de 1,5ste keer te rijzen (eerste keer onderbroken na 1.5 uur om er wat extra gist bij te doen), en ik laat het vannacht voor de 2e keer rijzen, zodat het morgenochtend in de oven kan en ik kan ontbijten met vers brood. Ben benieuwd hoe het smaakt met de roggebloem, dat had ik nog niet eerder geprobeerd!
het recept dat ik volg zegt 500 gram bloem, 300 ml. water en een half blokje verse gist.quote:Op zaterdag 9 mei 2009 22:47 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Jij volgt een recept en mocht het dan niet doen wat je wil pas je het naar gevoel aan?
kan ook hoor, maar ik vond het naar verhouding zoveel gerezen (als ik het met mezelf vergelijk), ik denk dat kan bijna geen broodblik zijnquote:Op zaterdag 9 mei 2009 20:47 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Cakeblik. Maar ik wist eigenlijk niet dat er een verschil was
Aha dat ga ik dan voortaan ook mooi doen ipv hersenloos opvolgen.quote:Op zaterdag 9 mei 2009 23:17 schreef AKnynke het volgende:
[..]
het recept dat ik volg zegt 500 gram bloem, 300 ml. water en een half blokje verse gist.
En inderdaad, als het niet gaat zoals ik het wil pas ik het aan. En ik ben nu vooral aan het experimenteren met de soorten bloem die ik gebruik, en zo nu en dan met prefermenten.
50 is veelt e lang. 30-35 op 220 doe ik altijd!quote:Op zondag 10 mei 2009 16:24 schreef The_Hives het volgende:
ik heb al gegeten, maar had gewoon zin om te experimenten met broodbakken toen ik dit topic weer omhoog zag komen. Maak nu voor het eerst brood vanaf het nulpunt.
Verder altijd prefab-pakjes gebruikt (moest eerst op).
Heb nu 500 gr bloem 250/300 ml water, zakje gist, 2 eetlepels olie, zakje suiker, 2 theelepels zout en italiaanse kruiden gemengd en is nu (als het goed is) aan het rijzen.
Straks gok ik minuutje op 50 op 200 graden en dan kijken wat er uit komt
Of raden jullie andere baktijd/temp aan?
ik gooi er een stuk of 4 in.quote:Op zondag 10 mei 2009 16:31 schreef The_Hives het volgende:
suiker om het gist actiever te maken. Ik dacht dat 1 a 2 theelepels standaard was. Hoeveel zout zou jij gebruiken dan?
Ik zal het dus korter in de oven (magnetron) gooien
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |