abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 8 mei 2009 @ 16:28:33 #101
66083 Platina
78th Element
pi_68813817
Dit durf ik niet met zekerheid te zeggen ik zou zeggen op het einde van het kneedproces. Onder voorbehoud dus.
pi_68824836
Morgen eens de rozijnen in de week gooien en die hier verkregen recepten aanslingeren
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  vrijdag 8 mei 2009 @ 22:53:01 #103
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_68827111
Broodpoging 3: dit is nog ONgebakken. De oven is nu aan het voorverwarmen

- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_68827206
Ziet er goed uit..(geheel Off T ik schrik steeds weer van je ava ).
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  vrijdag 8 mei 2009 @ 23:00:51 #105
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_68827439
quote:
Op vrijdag 8 mei 2009 22:55 schreef Ml-etje het volgende:
Ziet er goed uit..(geheel Off T ik schrik steeds weer van je ava ).
Thanks
Nu maar hopen dat het er ook normaal uitkomt. Misschien is het al teveel gerezen?

En die ava ga ik écht niet veranderen
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_68828360
quote:
Op vrijdag 8 mei 2009 23:00 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Thanks
Nu maar hopen dat het er ook normaal uitkomt. Misschien is het al teveel gerezen?

En die ava ga ik écht niet veranderen
da was ook niet de bedoeling hoor moet gewoon maar wennen aan de van jou en die van Soohr

On topic kan dat het teveel gerezen is idd zou iig de oven even een beetje beschermen.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zaterdag 9 mei 2009 @ 13:57:42 #107
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_68840923
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 13:13 schreef BertusG het volgende:

[..]

Zie ik daar nu een ronde pizzasteen voor in de combimagnetron?
Sorry, ik heb je reactie helemaal over het hoofd gezien...
Hier komt hij vandaan: http://www.3-2-1-pizza.eu/nl/dept_3.html
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
  zaterdag 9 mei 2009 @ 17:44:51 #108
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_68846317
quote:
Op vrijdag 8 mei 2009 22:53 schreef Nembrionic het volgende:
Broodpoging 3: dit is nog ONgebakken. De oven is nu aan het voorverwarmen

[ afbeelding ]
is dat een cakeblik of een broodblik Anders is hij wel erg goed gerezen (in vergelijking met mijn broden )
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zaterdag 9 mei 2009 @ 20:36:57 #109
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_68851782
Ik heb de steen maar weer in de oven gelegd en wacht nu nog 50 minuten tot de 2e rijs klaar is.
Ditmaal een maisbrood met zonnebloenpitjes. Het duurde even voor ik maismeel en maisgries had gevonden maar de toko bood uitkomst... Ben benieuwd naar het resultaat, een foto komt uiteraard.
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
  zaterdag 9 mei 2009 @ 20:47:06 #110
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_68852182
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 17:44 schreef The_Hives het volgende:

[..]

is dat een cakeblik of een broodblik Anders is hij wel erg goed gerezen (in vergelijking met mijn broden )
Cakeblik. Maar ik wist eigenlijk niet dat er een verschil was
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_68854799
Het megakleverige krentenbrood is aan de 2e rijs!
Als het uberhaupt nog rijst.
Echt dat deeg was nog erger dan secondenlijm
Vriendlief wil dan ook erg graag een tip voor schoonmaak want warm water en dreft zijn niet echt snel.
Afwasmachine hebben we op z'n vroegst november.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zaterdag 9 mei 2009 @ 22:07:50 #112
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_68855213
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 21:56 schreef Ml-etje het volgende:
Het megakleverige krentenbrood is aan de 2e rijs!
Als het uberhaupt nog rijst.
Echt dat deeg was nog erger dan secondenlijm
Vriendlief wil dan ook erg graag een tip voor schoonmaak want warm water en dreft zijn niet echt snel.
Afwasmachine hebben we op z'n vroegst november.
is het dan niet gewoon te vochtig?

Bij mij hangt het ook heel erg af van wat voor soort bloem ik gebruik hoe veel water ik nodig heb. Nooit veel meer of minder, maar het scheelt altijd wel wat. Soms voeg ik extra water toe, soms voeg ik nog wat extra wit meel toe, tot de consistentie goed is. Ik ben tevreden als het brood na het kleden nog kleeft aan m'n vingers als ik er in druk, maar als er niets aan m'n vingers blijft hangen, zeg maar.
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zaterdag 9 mei 2009 @ 22:08:25 #113
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_68855236
en wat bedoel je met schoonmaken? bakblik? beslagkom? Dat doe ik gewoon met water en dreft hoor, en dat is gewoon goed schoon!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_68855658
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 22:07 schreef AKnynke het volgende:

[..]

is het dan niet gewoon te vochtig?

Bij mij hangt het ook heel erg af van wat voor soort bloem ik gebruik hoe veel water ik nodig heb. Nooit veel meer of minder, maar het scheelt altijd wel wat. Soms voeg ik extra water toe, soms voeg ik nog wat extra wit meel toe, tot de consistentie goed is. Ik ben tevreden als het brood na het kleden nog kleeft aan m'n vingers als ik er in druk, maar als er niets aan m'n vingers blijft hangen, zeg maar.
Heb er al een ladingkje meel bijgegooid maar dat hielp helaas niet erg.
Wacht het maar even af.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zaterdag 9 mei 2009 @ 22:23:05 #115
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_68855836
ik gooi er soms wel 3 eetlepels meel bij hoor! Vandaag ben ik brood aan het maken met

grahamsmeel (200 gram), 150 gram roggebloem en 150 gram gewone bloem. Staat nu voor de 1,5ste keer te rijzen (eerste keer onderbroken na 1.5 uur om er wat extra gist bij te doen), en ik laat het vannacht voor de 2e keer rijzen, zodat het morgenochtend in de oven kan en ik kan ontbijten met vers brood. Ben benieuwd hoe het smaakt met de roggebloem, dat had ik nog niet eerder geprobeerd!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_68856918
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 22:08 schreef AKnynke het volgende:
en wat bedoel je met schoonmaken? bakblik? beslagkom? Dat doe ik gewoon met water en dreft hoor, en dat is gewoon goed schoon!
, hier wordt het uiteindelijk ook wel schoon en met normaal brooddeeg (dus geen pizzadeeg effect) ook maar nu ramp echt de afwasborstel kon de bak in.

het rijst gelukkig wel, dat mag het van mij wel een nachtje doen hou wel van luchtig krentenbrood ipv net zo compact als het maïsbrood van vorige week
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_68856948
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 22:23 schreef AKnynke het volgende:
ik gooi er soms wel 3 eetlepels meel bij hoor! Vandaag ben ik brood aan het maken met

grahamsmeel (200 gram), 150 gram roggebloem en 150 gram gewone bloem. Staat nu voor de 1,5ste keer te rijzen (eerste keer onderbroken na 1.5 uur om er wat extra gist bij te doen), en ik laat het vannacht voor de 2e keer rijzen, zodat het morgenochtend in de oven kan en ik kan ontbijten met vers brood. Ben benieuwd hoe het smaakt met de roggebloem, dat had ik nog niet eerder geprobeerd!
Jij volgt een recept en mocht het dan niet doen wat je wil pas je het naar gevoel aan?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zaterdag 9 mei 2009 @ 23:17:46 #118
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_68858320
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 22:47 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Jij volgt een recept en mocht het dan niet doen wat je wil pas je het naar gevoel aan?
het recept dat ik volg zegt 500 gram bloem, 300 ml. water en een half blokje verse gist.

En inderdaad, als het niet gaat zoals ik het wil pas ik het aan. En ik ben nu vooral aan het experimenteren met de soorten bloem die ik gebruik, en zo nu en dan met prefermenten.
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zondag 10 mei 2009 @ 09:09:10 #119
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_68864348
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 20:47 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Cakeblik. Maar ik wist eigenlijk niet dat er een verschil was
kan ook hoor, maar ik vond het naar verhouding zoveel gerezen (als ik het met mezelf vergelijk), ik denk dat kan bijna geen broodblik zijn
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_68870619
quote:
Op zaterdag 9 mei 2009 23:17 schreef AKnynke het volgende:

[..]

het recept dat ik volg zegt 500 gram bloem, 300 ml. water en een half blokje verse gist.

En inderdaad, als het niet gaat zoals ik het wil pas ik het aan. En ik ben nu vooral aan het experimenteren met de soorten bloem die ik gebruik, en zo nu en dan met prefermenten.
Aha dat ga ik dan voortaan ook mooi doen ipv hersenloos opvolgen.
Krentenbrood was eetbaar maar te nat helaas, volgende keer zorgen dat ik meer bloem in huis heb (het was op).
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 10 mei 2009 @ 16:24:23 #121
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_68875388
ik heb al gegeten, maar had gewoon zin om te experimenten met broodbakken toen ik dit topic weer omhoog zag komen. Maak nu voor het eerst brood vanaf het nulpunt .

Verder altijd prefab-pakjes gebruikt (moest eerst op).

Heb nu 500 gr bloem 250/300 ml water, zakje gist, 2 eetlepels olie, zakje suiker, 2 theelepels zout en italiaanse kruiden gemengd en is nu (als het goed is ) aan het rijzen.

Straks gok ik minuutje op 50 op 200 graden en dan kijken wat er uit komt

Of raden jullie andere baktijd/temp aan?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 10 mei 2009 @ 16:27:18 #122
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_68875541
quote:
Op zondag 10 mei 2009 16:24 schreef The_Hives het volgende:
ik heb al gegeten, maar had gewoon zin om te experimenten met broodbakken toen ik dit topic weer omhoog zag komen. Maak nu voor het eerst brood vanaf het nulpunt .

Verder altijd prefab-pakjes gebruikt (moest eerst op).

Heb nu 500 gr bloem 250/300 ml water, zakje gist, 2 eetlepels olie, zakje suiker, 2 theelepels zout en italiaanse kruiden gemengd en is nu (als het goed is ) aan het rijzen.

Straks gok ik minuutje op 50 op 200 graden en dan kijken wat er uit komt

Of raden jullie andere baktijd/temp aan?
50 is veelt e lang. 30-35 op 220 doe ik altijd!

En vanwaar de suiker erbij? en ik vermoed dat 2 theelepels zout veel te weinig is.
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zondag 10 mei 2009 @ 16:31:56 #123
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_68875735
suiker om het gist actiever te maken. Ik dacht dat 1 a 2 theelepels standaard was. Hoeveel zout zou jij gebruiken dan?

Ik zal het dus korter in de oven (magnetron) gooien
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 10 mei 2009 @ 16:38:07 #124
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_68875950
quote:
Op zondag 10 mei 2009 16:31 schreef The_Hives het volgende:
suiker om het gist actiever te maken. Ik dacht dat 1 a 2 theelepels standaard was. Hoeveel zout zou jij gebruiken dan?

Ik zal het dus korter in de oven (magnetron) gooien
ik gooi er een stuk of 4 in.

Suiker is niet echt nodig, als het goed is werkt het gist vanzelf, gewoon goed de tijd geven!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zondag 10 mei 2009 @ 21:49:09 #125
66083 Platina
78th Element
pi_68885749
ik zou uitgaan van 1-1,5% zout per 100% bloem.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')