Vaak werkt een contra positie na zo'n dag wel goed bij opening...echter heb ik er dit x niet zoveel vertrouwen in.quote:Op maandag 30 maart 2009 17:36 schreef sitting_elfling het volgende:
Overigens zou het me ook niet verbazen dat AEX morgen lichtelijk groen of met ene klein minnetje zou openen omdat na deze afstraffing van MT ik niet nog een keer -9% er van af zie gaan.
Mhaow, zou best kunnen.quote:„Na een aantal goede dagen is het nu even over. Vooral het zeer slechte nieuws uit de automobielwereld, maar ook weer nieuwe tegenvallers in de bankensector vallen slecht. Zeker als GM en Chrysler failliet gaan zal dat een enorme impact hebben, al zullen ze steker een doorstart maken. Maar aan de andere kant hebben ze het natuurlijk ook al jaren slecht gedaan,” meent André Sirks van Theodoor Gilissen Bankiers. Positief was volgens hem wel, dat de koersval niet gepaard ging met grote omzetten.
Hij, en technisch analist Edward Loef, denken overigens wel dat deze daling een mooi instapmoment kan zijn. „Wij denken dat de beurs mogelijk nog wel wat verder omlaag kan, maar dat er op de langere termijn hele mooie winstkansen zijn.” Loef liet vanmorgen weten dat op het niveau van zo’n 213 punten de AEX nog een neerwaarts risico kent van 10%, maar aan de andere kant een opwaartse potentie heeft van liefst ruim 50% in de loop van volgend jaar.
Tsja na een stijging van 35 > 53 zat een correctie er wel inquote:
Ik denk dat olie wel even naar de 45 kan, maar ik wil binnen een maand wel voor 1k aan opties olie kopen. Ik wil alvast inspelen op een oorlog die er mogelijk aankomt.quote:Op maandag 30 maart 2009 17:51 schreef BlaZ het volgende:
[..]
Tsja na een stijging van 35 > 53 zat een correctie er wel in
Nee, gewoon een gestegen dollarkoersquote:Op maandag 30 maart 2009 17:56 schreef pberends het volgende:
[ afbeelding ]
Leuke selloffs, dat zijn echt centrale banken die goud aan't dumpen zijn.
quote:AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot -4,8%,'Geithner zorgt voor onrust'
30-03-2009 18:01:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is maandag met verlies gesloten doordat de Amerikaanse minister van Financien Timothy Geithner zondag voor de Amerikaanse televisie voor nervositeit onder beleggers zorgde.
"Hij zei dat sommige banken enkele grote hoeveelheden steun nodig zullen hebben", aldus vermogensbeheerder Maurice Eeken van TE-Effecten. "Dat is op zich niets geks, maar hij gaf de oplossing voor het bankenprobleem er niet bij. De genoemde uitspraak komt raar over nadat de Amerikaanse regering vorige week nog met details over de slechte leningen naar buiten trad. Dat zorgt voor grote onzekerheid in de markten", aldus Eeken.
De AEX-index sloot maandag 4,8% lager op 211,11 punten, de Midkap verloor 3,3% op 285,81 punten en de Smallcap eindigde 1,6% lager op 302,46 punten.
Wall Street koerste maandag rond het slot van de handel in Amsterdam lager. De toonaangevende Dow Jones Industrial Average noteerde rond 17.50 uur circa 3,6% in de min.
Eeken geeft aan dat de perikelen in de Amerikaanse autobranche de markten wel enigszins bezighouden. "Maar de kern van het probleem zijn de banken", aldus Eeken.
De vermogensbeheerder merkt op dat de schrik er goed in zit. "De dollar heeft een flinke stijging ten opzichte van de euro doorgemaakt en dat zou goed moeten uitpakken voor AEX-fondsen met een dollar-omzet, maar die stijging wordt geheel genegeerd", aldus Eeken.
Hij vindt het lastig een voorspelling te doen voor de opening van de AEX op dinsdag. "De daling van maandag kun je rustig bruut noemen. Het kan zo maar het begin van een draai zijn, maar de markt is zeer onrustig, zeer onzeker en zeer nerveus. In elk geval luidt het advies posities beperkt te houden en af te schermen bij een draai in de markttrend."
De omzetten vertoonden een verdeeld en ook grillig beeld. Zo zag het aandeel ING maandagmorgen stevige hoeveelheden omgaan, maar de omzetten vielen bij dit aandeel vrij plotseling stil.
Van de AEX-fondsen sloot alleen ASML met winst. Van alle AEX-componenten sloten er 9 met een verlies van 5% of meer.
De macro-economische agenda van dinsdag bevat om 15.00 uur de Case-Shiller index over januari, waarin de huizenprijzen van de 10 en 20 belangrijkste Amerikaanse steden zijn opgenomen. Voor de 20 belangrijkste steden luidt de prognose dat de prijzen met 18,7% zijn gedaald. Een maand eerder daalden de prijzen al met 18,5%.
Om 15.45 uur is het de beurt aan de inkoopmanagersindex voor de regio Chicago over maart die naar verwachting uitkomt op 34,5 tegen 34,2 een maand eerder.
Het onderzoeksbureau The Conference Board publiceert om 16.00 uur het consumentenvertrouwen over maart. Die komt in de projecties uit op 27,7 tegen 25 een maand eerder.
Staatsobligaties sloten hoger.
De euro noteerde maandag rond 18.00 uur $1,3137 tegen $1,3205 maandag rond 8.25 uur.
eerder konden de europese beurzen nog wel wat steun vinden bij een sterkere dollar, echter zien we hier de laatste 2 dagen niets van terug..quote:Op maandag 30 maart 2009 18:00 schreef SeLang het volgende:
[..]
Nee, gewoon een gestegen dollarkoers
Alhoewel...?
[ afbeelding ]
En nu weer helemaal leegquote:
Flight to safety, beurzen dalen, US dollar wordt sterker.quote:Op maandag 30 maart 2009 17:44 schreef SeLang het volgende:
De ¤ is weer aardig gesloopt de laatste paar dagen
[ afbeelding ]
Nog zo'n dagje en dan is het inderdaad weer raak.quote:Op maandag 30 maart 2009 18:49 schreef PietjePuk007 het volgende:
En we gaan weer richting 200, again.
quote:Chrysler en GM zetten olieprijs onder druk
30 maart 2009, 18:54 | ANP
NEW YORK (AFN) - De afwijzing door het Witte Huis van de reddingsplannen die de autofabrikanten General Motors en Chrysler voor zichzelf hadden opgesteld, heeft de olieprijs maandag sterk onder druk gezet. De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie (van 159 liter) daalde op de termijnmarkt met bijna 6 procent tot 49,30 dollar.
Beleggers vrezen de gevolgen van een eventueel faillissement van de autoproducenten voor de Amerikaanse economie. Een diepere recessie in de Verenigde Staten betekent naar verwachting een veel minder grote vraag naar olie.
De olieprijs kwam maandag voor het eerst sinds 19 maart onder de 50 dollar uit. Gestimuleerd door het voorzichtige herstel van de internationale effectenbeurzen en de productiebeperkingen van de OPEC-landen steeg de olieprijs in de eerste drie maanden van dit jaar met 17 procent ten opzichte van het einde van vorig jaar.
http://www.iexprofs.nl/pr(...)at-was-de-rally.aspxquote:ING: dat was de rally
IEX Profs Red. | 30 mrt 2009, 13:30 | Reacties 0
Goed, de rally kraakte vrijdag al en zakte vandaag écht door z’n hoeven. Het weerhield ING er niet van vandaag de vraag te stellen of de rally houdbaar is. Om meteen het antwoord maar te verklappen: ING twijfelt aan de houdbaarheid van de opwaartse beweging. De rally was al langer (13 dagen) en heviger (13,4%) dan het historisch gemiddelde van een rally in het tweede jaar van een bearmarkt. Bovendien zijn er te veel stopborden die niet genegeerd mogen worden. In het macro-Umfeld zijn er meer negatieve dan positieve signalen.
In het eerste jaar van een bearmarkt duren rally’s gemiddeld 29 dagen en leveren ze een herstel op van 10%. In het tweede jaar van een bearmarkt geldt: korter en heviger. Doorsneecijfers zijn dan 11 dagen en 13%.
Tot slot staan dus ook de macro-stoplichten vooral op rood. De waardering van aandelen en de yieldcurve bieden soelaas, maar het economisch momentum en de bedrijfscijfers staan op vuurrood. ING maant daarbij tot voorzichtigheid. Twee dagen te laat, maar evengoed bedankt. “Mag ik de mosterd van u?”
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |