Dit heb je nodig:
Voor het gehakt:
500 gram rundergehakt;
1 ui, zeer fijngehakt,
8 takjes platte peterselie, fijngehakt;
1 koffielepel gemberpoeder;
1 1/2 koffielepel zwarte peper;
1 mespuntje kaneelpoeder;
2 eetlepels paneermeel;
zout naar smaak.
Voor de saus;
1 fijngesneden ui;
8 takjes fijngehakte verse koriander;
2 fijngehakte tomaten;
1 grote groene paprika in zeer kleine stukjes gesneden;
1 eetlepel olijfolie;
1 1/2 koffielepel zwarte peper;
1 1/2 koffielepel gemberpoeder;
mespuntje saffraanpoeder;
zout naar smaak.
Zo maak je het:
Vermeng alle ingredienten voor het gehakt.
Vorm er kleine balletjes van.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de tajine en fruit daar de fijngesneden ui in aan.
Voeg er de paprikastukjes aan toe en fruit even mee.
Doe er dan de tomaatmassa bij, roer alles door elkaar en stoof even mee.
Voeg er de fijngehakte koriander, specerijen en zout naar smaak aan toe.
Giet er een scheut water bij, roer alles dooreen en zet het deksel op de tajine en breng aan de kook.
Doe er, als de saus kookt, de gehaktballetjes bij.
Zet het deksel er weer op en laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes stoven.
Dien, als de saus goed is ingekookt, op met daarbij stukken Marokkaans/Turks brood en lekkere salades en/of frietjes.
![]()
De ingredienten.
![]()
Groene paprika en ui fruiten.
![]()
Tomaat, koriander en kruiden erbij.
![]()
De klaargemaakte gehaktballetjes.
![]()
Hup, in de pan en nu maar lekker stoven.....
![]()
En toen was het klaar...Dochter wilde natuurlijk weer frietjes erbij. Ik had Turks brood en lekkere frisse komkommersalade erbij.
![]()
Het was echt heerlijk! Absoluut voor herhaling vatbaar. Lekker gekruid, pittig en toch licht zoetig...
Ik heb hier en daar wel wat aangepast. Zo gebruikte ik 4 seizoenenpeper en geen olijfolie (ik ben niet zo dol op de smaak van olijfolie).
Het recept heb ik van " Marokkaans/Arabisch koken met Amber", een site via google gevonden.
[ Bericht 0% gewijzigd door childintime op 29-03-2009 21:49:13 ]