abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_67165474
Hoi,

Heeft er iemand een lekkere variatie voor zelfbak croissants (danerolle of vergelijkbaar).

Je kunt er zelf wat spek in doen, of stukjes kaas en ham.

Heeft er iemand geexperimenteerd met Chocolade? B.v. een dikke laag Nutella erop smeren, en dan oprollen en bakken? Of geraspte chocolade? Of verbrand dit?
  woensdag 18 maart 2009 @ 12:03:21 #2
52191 DABAMaster
Powered by /me
pi_67165592
wij hebben regelmatig er knakworstjes tussen gedaan (cocktail voor mini's). erg lekker.
  woensdag 18 maart 2009 @ 12:06:45 #3
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_67165721
Pindakaas er tussen ook erg lekker.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  woensdag 18 maart 2009 @ 12:09:57 #4
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_67165822
quote:
Op woensdag 18 maart 2009 12:03 schreef DABAMaster het volgende:
wij hebben regelmatig er knakworstjes tussen gedaan (cocktail voor mini's). erg lekker.

Dat ga ik de volgende keer ook doen.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
  woensdag 18 maart 2009 @ 12:12:58 #5
52191 DABAMaster
Powered by /me
pi_67165947
quote:
Op woensdag 18 maart 2009 12:09 schreef davako het volgende:

[..]


Dat ga ik de volgende keer ook doen.
Laat ff weten wat je er van vond Ik ga komend weekend nog wel ff experimenteren (rauwe ham bv meerollen icm kaas + kaas eroverheen)
pi_67166115
Je hebt tegenwoordig ook danerol chocobroodjes, zijn er lekker . Ik rol zelf bij de croissantjes een plakje kaas mee.
ijs_beer fan!
pi_67166166
Gehakt!~ Wel even voorbraden en goed kruiden. Kaas is optioneel
pi_67166225
Koop van die chocoboter en doe er die in.

Of een knakworst
Life is like a Intermec, you never know what u gonna get.
  woensdag 18 maart 2009 @ 12:30:26 #9
145708 4gent_Orang3
alle vrouwen zijn bi
pi_67166595
Rozijnen!
  woensdag 18 maart 2009 @ 12:31:21 #10
81894 godigita
Trollercoaster
pi_67166621
een stukje pure chocolade meerollen werkt goed. En inderdaad is kaas ook erg lekker.
pi_67169186
Suiker en kaneel erop, en dan de hele plakj oprollen en in plakken snijden.
pi_67219060
monchou of roomkaas naar keuze + ham + bieslook + peper/zout
  vrijdag 20 maart 2009 @ 09:06:07 #13
81894 godigita
Trollercoaster
pi_67229923
quote:
Op donderdag 19 maart 2009 21:20 schreef Weird- het volgende:
monchou of roomkaas naar keuze + ham + bieslook + peper/zout
Die ga ik proberen!
pi_67246296
Deeg insmeren met ketchup, plakje chorizo, wat maïskorrels en wat in ringetjes gesneden bosui erover. Croissants oprollen en bestrooien met wat geraspte kaas en bakken maarrrrr

Wat pure vlokken + grof gehakte amandelen en walnoten erover strooien, oprollen en bakken

Deeg beleggen met plakje ontbijtspek en reepjes gedroogde abrikozen, daarna bakken

Klein plakje gerookte zalm op het deeg, oprollen en bestrooien met wat gemalen zeezout
pi_67260111
Gewoon hagelslag en/of kaas..

Knakworst is ook een goed idee..
Een vriend is iemand die je verleden kent, in je toekomst gelooft en je vandaag accepteert zoals je bent.
pi_67263681
Banaan met chocoladepasta er in meerollen
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  zaterdag 21 maart 2009 @ 10:32:44 #17
225029 Dionysiou
Grieks en trots
pi_67263763
Ga ik volgende week ook eventjes doen zelf croissantjes oprollen, lange tijd niet gedaan.
[b]Op zaterdag 21 november 2009 00:42 schreef Bravebart het volgende:[/b]
Toch frappant dat zo'n knaapje zich in 1 week zo heeft ingelikt binnen PUB dat hij een verjaardagstopic krijgt.
  zaterdag 21 maart 2009 @ 11:21:07 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67264540
Neem ipv die (smerige) danerolle gewoon eens roomboterbladerdeeg, stukken lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67265274
quote:
Op zaterdag 21 maart 2009 11:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem ipv die (smerige) danerolle gewoon eens roomboterbladerdeeg, stukken lekkerder
In croissants zit toch suiker? Met alleen bladerdeeg rol je geen croissants. Je hebt van Danerolles trouwens ook roomboterdeeg
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 21 maart 2009 @ 12:24:10 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67265790
quote:
Op zaterdag 21 maart 2009 11:56 schreef FutureFairytale het volgende:


In croissants zit toch suiker?
Niet in mijn croissants
quote:
Met alleen bladerdeeg rol je geen croissants.
Waarom niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 maart 2009 @ 13:13:53 #21
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_67266742
Crisiscroissants
pi_67277660
quote:
Op zaterdag 21 maart 2009 11:21 schreef Pietverdriet het volgende:
roomboterbladerdeeg, stukken lekkerder
Ik vind een opgerold plakje bladerdeeg niet naar croissant smaken hoor..
  zondag 22 maart 2009 @ 13:44:41 #23
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_67291850
quote:
Op woensdag 18 maart 2009 13:54 schreef LoudGirl het volgende:
Suiker en kaneel erop, en dan de hele plakj oprollen en in plakken snijden.
Vanochtend geprobeerd, superlekker!

pi_67298046
Als je dat lekker vind, maak dan eens echte cinnamon rolls:

http://www.videojug.com/film/how-to-make-cinnamon-rolls
  zondag 24 mei 2009 @ 14:29:36 #25
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_69350757
Wat ik tegenwoordig vaak doe is de oven op zijn laagst en dan de croissants er voor het echte bakken een half uurtje in zodat ze kunnen rijzen, Zo worden ze veel luchtiger.
pi_69352440
Toch vind ik aan die croissantjes van danerolle en al die andere blikcroissantjes toch een apart smaakje zitten
Maar varieren doe ik ook :d
Meestal met een blokje chocola in het midden en dan oprollen, of met ham/kaas.
Die kaneel/suiker ziet er ook lekker uit, binnenkort maar eens proberen
Ze zitten nu in de oven

[ Bericht 11% gewijzigd door Yannick567 op 24-05-2009 15:55:46 ]
  zondag 24 mei 2009 @ 17:37:21 #27
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_69355956
quote:
Op zaterdag 21 maart 2009 11:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem ipv die (smerige) danerolle gewoon eens roomboterbladerdeeg, stukken lekkerder
als je er een groot vel van maakt kun je mega croissant bouwen

vond die danerolles en aanverwanten trouwens matig , ik heb tot nu toe mijn hele leven boven (of naast) verschillende bakkerijen in verschillende steden gewoond (Oldenzaal, Enschede, Rotterdam, Amsterdam) en weet ik inmiddels wat lekkere broodjes zijn
Blikbroodjes dus niet Dan kun je beter de wat meer luxere voorgebakken croissantjes nemen (Of naar de bakkerij ).

Zowieso moet er zoals piet aangeeft roomboter in zitten anders zijn je broodjes veel te smakeloos en droog zoals die blikbroodjes.

En snij ze dan open en beleg ze (En eventueel onder de grill zodat t kan smelten) en dan vreten!
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zondag 24 mei 2009 @ 17:47:33 #28
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_69356330
quote:
Op zondag 24 mei 2009 17:37 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

als je er een groot vel van maakt kun je mega croissant bouwen

vond die danerolles en aanverwanten trouwens matig , ik heb tot nu toe mijn hele leven boven (of naast) verschillende bakkerijen in verschillende steden gewoond (Oldenzaal, Enschede, Rotterdam, Amsterdam) en weet ik inmiddels wat lekkere broodjes zijn
Blikbroodjes dus niet Dan kun je beter de wat meer luxere voorgebakken croissantjes nemen (Of naar de bakkerij ).

Zowieso moet er zoals piet aangeeft roomboter in zitten anders zijn je broodjes veel te smakeloos en droog zoals die blikbroodjes.

En snij ze dan open en beleg ze (En eventueel onder de grill zodat t kan smelten) en dan vreten!
Bakkers zijn hier in de buurt niet op zondag open, en op zondag ochtend heb ik geen zin om te gaan kloten dat wil ik het gewoon in de oven kunnen doen en daarna genieten.
pi_69360950
Maak ze geheel zelf en niet met kant en klaar deeg.
pi_69381919
Echte croissants zijn toch veel 'schilferiger' en luchtiger dan die dingen? Ik vind ze veel te deeg-achtig, en zo weeïg zoet. Met iets ertussen zijn ze nog wel te pruimen maar noem het dan geen croissant.
Are you pondering what I'm pondering?
  maandag 25 mei 2009 @ 14:53:12 #31
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_69382726
bij mij worden die dannerole dingen echt nooit lekker Ze worden nooit mooi hoog zoals in de reclame en smaken ook echt anders dan gewone croissants van de bakker.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_69387439
Ik vind danerolles ook veel te zoet.
Met een zoete vulling valt het mischien niet zo op maar met bv ham en kaas er in vind ik het echt geen succes.
pi_109377917
Met kaas en salami O+. Danerolles zijn episch.
Vroeg me af of er inmiddels wellicht nieuwe combinaties zijn bedacht?
Don't stop moving baby *wiggle* *wiggle*
pi_109378174
Heb nog wel een recept voor echte Franse Croissants. Heb ze alleen nog nooit gemaakt omdat je ervoor een nachtje voor moet doorwerken als je ze voor je ontbijt wilt :D
pi_109378236
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 09:49 schreef DrukVout het volgende:
Heb nog wel een recept voor echte Franse Croissants. Heb ze alleen nog nooit gemaakt omdat je ervoor een nachtje voor moet doorwerken als je ze voor je ontbijt wilt :D
Daar zit ik niet op de wachten als ik een romantisch ontbijtje wil maken :').
Don't stop moving baby *wiggle* *wiggle*
  † In Memoriam † zondag 8 april 2012 @ 10:57:40 #36
230491 Zith
pls tip
pi_110050836
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2009 14:53 schreef littledrummergirl het volgende:
bij mij worden die dannerole dingen echt nooit lekker :? Ze worden nooit mooi hoog zoals in de reclame en smaken ook echt anders dan gewone croissants van de bakker.
Komt omdat het heel ander deeg is. Je maakt geen croissants, je maakt broodjes in vorm van croissants.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_110050948
Danerolles met oude kaas en rauwe ham O+ Of salami O+

Zonder iets smaakt naar niks omdat het roomboter mist maar met hartige vulling zijn ze heerlijk! Eet ze alleen helaas niet zoveel meer want voel ze de hele dag zitten.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_110058169
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2009 11:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem ipv die (smerige) danerolle gewoon eens roomboterbladerdeeg, stukken lekkerder
Croissantdeeg is toch gelamineerde gistdeeg?
Noodles
pi_110059370
quote:
14s.gif Op zondag 24 mei 2009 20:18 schreef Deliah het volgende:
Maak ze geheel zelf en niet met kant en klaar deeg.
recept? :)
pi_110059483
Ik heb afgelopen week de party variant (24st) Met cocktailworstjes gedaan, en een paar met cocktailworstjes met kaas O+ :~ het was lekker O+.
Don't stop moving baby *wiggle* *wiggle*
  zondag 8 april 2012 @ 15:44:35 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110059499
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 15:09 schreef ikhouvannoodles het volgende:

[..]

Croissantdeeg is toch gelamineerde gistdeeg?
Je punt is?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110068253
quote:
1s.gif Op zondag 8 april 2012 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je punt is?
Dan heb je toch geen elastisch binnenkant? Tenzij je alleen vlokkerigheid wilt.
Noodles
  zondag 8 april 2012 @ 23:57:57 #43
372203 LaPeach
Peaches & Cream
pi_110081974
croissants O+
Hoewel ik die van danerolle niet echt geweldig vind maar met al die andere (nieuwe) variaties wel de moeite waard om eens uit te proberen :9
There is nothing permanent except change.
pi_110618910
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2009 21:20 schreef Weird- het volgende:
monchou of roomkaas naar keuze + ham + bieslook + peper/zout :9
Oooh lijkt me super lekker die ga ik onthouden!
Maak van niemand een prioriteit, waar jij slechts een optie bent.
pi_110625044
Uit de vriezer heb je ook goede!
  vrijdag 4 mei 2012 @ 20:38:23 #46
19142 tslh
Never at ease.....
pi_111143740
Mokka boontjes erin mee bakken!
Life is funny. Well, yours is. To me.
  vrijdag 4 mei 2012 @ 20:41:49 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111143897
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 19:59 schreef ikhouvannoodles het volgende:

[..]

Dan heb je toch geen elastisch binnenkant? Tenzij je alleen vlokkerigheid wilt.
Bladerdeeg is gelamineerd gistdeeg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111153061
Bladerdeeg is ongerezen gelamineerd, croissants horen gemaakt te zijn uit gerezen gelamineerd deeg.
Whatever...
  zaterdag 5 mei 2012 @ 13:07:34 #49
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_111165048
Plak zal en een dunne groene asperge ertussen rollen.
pi_111165737
brie of camambert ertussen. of feta en gehakte olijfjes.
  zaterdag 5 mei 2012 @ 14:07:03 #51
221912 minilot
Nancy boy
pi_111166628
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2012 23:15 schreef Spanky78 het volgende:
Bladerdeeg is ongerezen gelamineerd, croissants horen gemaakt te zijn uit gerezen gelamineerd deeg.
Ik zat al vanaf pagina 1 op mijn stoel te schuifelen om eens wijsneuzerig tegen Piet te kunnen zijn, maar je was me voor. Croissantdeeg is inderdaad niet hetzelfde als bladerdeeg.
Maar het is allebei kut en tijdrovend om zelf te maken. En met Danerolle hebben ze beiden niets van doen. *)

Niettemin, zachte roomkaas omroeren met wat truffel(olie) en uitgebakken pancetta en daar je croissantjes mee vullen. O+
Of met schapenkaas en pesto. O+
Of met gehakte pistachenoten en honing. O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_111212918
Als ik croissantjes maak zijn het altijd hartige.
Ik vind in een croissant dit heel erg lekkker:
- Spekjes met blauwe kaas
- Knakworstjes
- Heel klein beetje stroop (toch iets zoeter) met spek/ham en kaas
- Philadelphia met kaas en spekjes
- Verschillende kazen (denk aan jong, mozzarella, cheddar etc.)
- Kip met bosui en wat kaas en knoflook

Mijn danerolle croissants worden eigenlijk wel altijd hoog en mooi.
Misschien een tip (ik heb geen idee of het op de verpakking staat) doe er een beetje eigeel overheen daardoor bijt je niet echt in het deeg maar krijgt het een krokant laagje ;)
  zondag 6 mei 2012 @ 22:53:42 #53
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_111229341
zo`n rechthoek in je wafelijzer gaar bakken. Eruit halen er er wat zachter kaas op laten smelten. Ondertussen een plak ham in het open wafelijzer doen tot hij lekker is, daarna op de 'wafel' leggen. Als laatste een eitje in het wafelijzer breken, het wit in de vakje laten lopen en het geel heel laten. Als het ei goed is op de 'wafel' leggen. Net een croque madame maar dan beter :9
I`m not weird. I`m limited edition.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')