Het vervolg op dit topic:
Cheesecake !!En we waren nog lang niet klaar met de cheesecakes!
![]()
Mijn laatste post was het recept voor de cheesecake met witte chocolade en frambozen.
Enorme aanrader, hij is evil!!!
Onderstaande recept kwam van Smulweb en ik heb er zelf twee dingen in aangepast:
- ik had de sinaasappelschil er niet in (vergeten, maar was geen punt bleek later

)
- ik heb er niet ook nog eens witte chocolade overheen gegoten, er in was zoet genoeg
Cheesecake met witte chocolade en frambozen of cranberryIngrediënten * 100 gr biscuit
* 50 gr boter
* 150 gr bevroren frambozen (supermarkt in de vriezer)
Vulling:* 60 ml slagroom
* 180 gr witte chocolade, fijn gehakt
* 375 gr roomkaas (philadelphia, mon chou, net wat je lekker vindt)
* 1 theelepel fijngesneden sinaasappelschil
* 110 gr kristalsuiker
* 1 ei
Voorbereiding* Oven voorverwarmen op 160 °C
* Springvorm onderin bekleden met bakpapier of invetten
* Kaas op kamertemperatuur laten komen
BereidingswijzeBodem:
* Biscuit goed fijn verkruimelen
* Boter in een pannetje zachtjes laten smelten
* Biscuit toevoegen en goed doorroeren
* Biscuit verdelen over vorm en goed aandrukken met bv. bolle kant van een lepel
* Vorm 30 min. in de koelkast zetten
Vulling:
* slagroom en 130 gr witte chocolade in pan op laag vuur zetten
* blijven roeren totdat de chocolade is gesmolten
* vuur uitzetten en mengsel beetje af laten koelen
* roomkaas, sinaasappelschil, suiker en ei in een kom goed mixen totdat je een glad mengsel hebt
* afgekoelde chocolademengsel door kaasmengsel mixen
* vulling over vorm verdelen
* cranberries (of frambozen) over de vorm verdelen
* 30 minuten bakken in de oven
* cheesecake in de over laten afkoelen, met de deur op een kier
* afgekoelde cheesecake 3 uur in de koelkast op laten stijven
* overgebleven witte chocolade smelten en over cheesecake verdelen
Eet smakelijk!

[ Bericht 61% gewijzigd door Greys op 03-03-2009 19:07:22 ]