abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 12 maart 2009 @ 13:47:37 #51
63722 z80
von nichts kommt nichts
pi_66968833
registreer om deze reclame te verbergen
kun je met een volle kaart ook alleen gratis naar de sauna?
zo ja dan heb ik wel interesse.
Statistieken zijn als bikinis: ze tonen het voornaamste,maar bedekken het essentiele.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
I fink you freaky and I like you a lot
pi_66969964
quote:
Op donderdag 12 maart 2009 13:47 schreef z80 het volgende:
kun je met een volle kaart ook alleen gratis naar de sauna?
zo ja dan heb ik wel interesse.
nope, dat mag dan weer niet (heel flauw). je moet met zn tweeen. misschien dat ik dinsdag voor het eerst heel in mijn eentje ga! (schoonpa komt langs, dus ik maak dat ik wegkom en mijn man neemt een dag vrij )
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_66971952
simmu, de envelop met het zegeltje ligt klaar, zal het morgen in de bus doen
pi_66973285
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op donderdag 12 maart 2009 15:19 schreef Sylvana het volgende:
simmu, de envelop met het zegeltje ligt klaar, zal het morgen in de bus doen
dank je wel
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_67516091
Gisteren weer naar Zuidwolde geweest Ze hebben nu een speciaal drinkarrangement, dan betaal je per persoon 9.95 en dan kun je de hele dag onbeperkt drinken ( fris/koffie/thee/water) Wij hadden allebei dus zo'n arrangement erbij en we hebben hem er echt goed uitgehaald

Morgen komt wel een uitgebreider verslag
pi_67532217
is het daar in de weekenden extra druk? ik ben enkel doordeweeks geweest.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_67541492
registreer om deze reclame te verbergen
Vrijdag dan toch ook een keer naar Thermen Prinsejagt in Eindhoven geweest. Als vergelijking heb ik ervaring met Thermen Geldrop en Thermae Son Hoe vond ik het?

Nou eigenlijk viel het me helemaal niet tegen. Dat wil zeggen, ik had best veel toch wel wat negatievere dingen gelezen maar ik ben het daar toch niet helemaal mee eens. Ik kan het eigenlijk het beste samenvatten als: "het ging wel"

Er zijn best wat voorzieningen voor toch een vrij compact sauna complex. Diverse saunacabines, stoombad, infrarood cabine, caldarium, zwembad binnen buiten.

De cabines:
kleine cabine 90 graden, wat grotere cabine 80 graden, blokhut sauna 50 graden (vond ik mooi maar doet niet zoveel), kleuren sauna 70 graden (fijne beginner), ten slotte 2 cabines buiten; 1 muziek cabine 70 graden, en een stilte cabine 80 graden. Met name de laatste twee zijn wat moderner, de andere zijn al duidelijk wat ouder (muv blokhut).

Stoombaden:
1 wat kleinere, pittig stoombad flink stoom, lekker warm. De andere is de stoomgrot, ik vond dit eigenlijk helemaal niks . Komt niet hygienisch over en jah zit ook niet prettig.

Infrarood cabine:
Erg prettig waren de ligbedden waar je onder een plafond lamp ligt , daarnaast ook de bekende zitbankjes met lamp voor en achter.

Zwembaden:
Ze zijn ok, beetje oud met name binnenbad.

Caldarium:
Erg lekker, redelijk warm, stomend maar muziek was kapot. Speaker met plastic zakje eromheen gaat niet lang goed.

Spoelhoeken:
In orde, zowel koud als warm diverse mogelijkheden als nevel, stort en gewone douches en dompelbad. Ook fijne grote bubbelbaden.

Hygiene:
Vond het niet slecht of zo. Het lijkt misschien wat minder schoon omdat het wat je kan zien dat het een en ander wat ouder is. Dus bijvoorbeeld de voegen in de douches zijn niet helemaal wit en plafonds zijn wat verkleurd op plekken. Diverse keren mensen de vloeren zien reinigen.

Eten:
Prima, maar service kon wat sneller en wat professioneler.

Rustruimtes:
Goed, veel verschillende plekjes om lekker een blad te lezen of lekker te liggen.

Kleedruimtes:
Schoon, netjes met voldoende stoelen en kastjes.
http://martijnnb.mybrute.com
Leuk gratis spelletje
pi_67542589
quote:
Op zondag 29 maart 2009 22:50 schreef simmu het volgende:
is het daar in de weekenden extra druk? ik ben enkel doordeweeks geweest.
Ja, in het weekend is het wel extra druk ja. Vorige keer waren wij ook doordeweeks en toen was het een stuk rustiger.
pi_67545860
Zaterdag voor de tweede keer naar Thermen Zuidwolde geweest. We hadden nog een Optimelkaartje en aangezien het de vorige keer zo goed bevallen was, gingen we nog maar een keer. We waren er rond een uur of 11 en omdat het weekend was, was het een stuk drukker dan de vorige keer. We moesten dus eventjes wachten voor we ingecheckt waren. Ze hebben nu een arrangement dat je voor 9.95 onbeperkt kunt drinken ( water/fris/koffie/thee/zuivel) dus daar hebben we allebei gebruik van gemaakt, dat halen we er zo uit.

Nadat we omgekleed waren eerst maar even een kopje koffie en thee in het restaurant gedronken. Daarna gedouched en gescrubd, in het voetenbadje gezeten en toen binnen in de 95 graden sauna gegaan. Hier waren we de vorige keer niet in geweest. Deze sauna is best heet en droog, we hielden het er net geen 10 minuten in vol. Nadat we afgekoeld waren en buiten even wat hadden gezwommen gingen we om 13 uur wat eten. Nadat we een tijdje aan een tafeltje hadden gezeten, was er nog geen serveerster langs geweest. Achter ons hoorden we een gesprek achter de bar, waarin 2 mensen het erover hadden dat er een serveerster was ingepland, die helemaal niet op zaterdag kan werken en ze nu dus alleen was. Daardoor duurde het dus zo lang. We hebben toen maar gewoon aan de bar besteld en na een tijdje kwam ze het brengen. Ik had een pistolet gezond en Peter had een uitsmijter met kaas, ham en rosbief. Het smaakte wel weer erg lekker, dus het wachten werd wel beloond.

Na het eten zijn we even het stoombad in gegaan en om 15 uur gingen we naar de eerste opgieting. De sauna zat helemaal vol, zo druk was het. Er werden 4 verschillende geuren opgegoten, met daar tussenin een pauze. Voor de pauze werden de geuren honing-meloen en mango opgegoten en vooral de mango was erg sterk. Na de pauze was het tijd voor groente appel ( erg lekker) en eucalyptus ( erg goed voor de luchtwegen)

Na de opgieting weer even wat gezwommen en gebubbeld en wat gedronken. Daarna zijn we lekker de zoutgrot in gegaan. Deze keer was hij wel een stuk warmer dan de vorige keer, maar nog was hij erg lekker. Om 17 uur gingen we voor de tweede keer naar een opgieting. Het meisje dat nu de opgieting deed, deed het voor het eerst alleen en ze zei dus van te voren al dat het kon zijn dat ze het niet 4 rondes vol zou houden. Voor de pauze deed ze de geuren groene appel en sinaasappel en het ging haar goed af voor een eerste keer alleen. Na de pauze heeft ze alleen nog eucalyptus gedaan, een vierde ronde hield ze nog niet vol, maar ik vond dat ze het toch al knap deed.

Na de opgieting zijn we een hapje wezen eten. Als voorgerecht had ik kippensoep en Peter Chinese tomatensoep. Als hoofdgerecht had ik een spies van kipsaté met kroepoek, geroerbakte groenten en patat en Peter had hetzelfde, alleen dan een spies van varkenshaas. Het eten was erg lekker, alleen we hadden er ook drinken bij besteld, dat maar niet kwam. Op de bar stond al wel een hele tijd een dienblad met daarop 2 flesjes cola, wat wij bestelden hadden. Op een gegeven moment ben ik zelf dus maar even naar de bar gelopen en toen bleek dat ze niet meer wisten van wie het was. Het staat namelijk niet op tafelnummer, maar op naam. Het eten was erg goed en ook genoeg, na het eten zat ik aardig vol.

's Avonds zijn we eerst nog even in de houtgestookte sauna buiten geweest. De vorige keer mocht je zelf hout in het vuur gooien, maar dat was nou verboden, ivm de veiligheid. Daarna gingen we binnen even in de rustruimte zitten en bestelden we een portie bitterballen. Na weer een tijd gewacht te hebben en nog niks gehad te hebben, maar weer eens gaan vragen waar het bleef. De bitterballen bleken mislukt te zijn en moesten opnieuw gemaakt worden. Ik bestelde nog maar wat drinken. Na een tijdje kregen we wel de bitterballen, maar kregen we ons drinken weer niet. Dus nog maar weer een keer gezegd en toen kwam eindelijk ook het drinken.

Nadat we lekker uitgerust waren zijn we nog in de sauna geweest waar de opgieting plaats vindt, hebben we nog een keer in de zoutgrot gelegen en als laatste hebben we nog in de infraroodsauna gelegen. Deze infraroodsauna vind ik erg lekker, omdat je er gewoon in kunt liggen en de lamp dan boven je hangt. Meestal moet je gewoon zitten en hangt de lamp achter je rug, maar hier kun je dus ook op je rug liggen, zodat de lamp op de voorkant van je lichaam schijnt.

Rond 22.30 uur gingen we douchen, hebben we nog even wat gedronken en om 23 uur gingen we weer weg.

Op zich was het dus een lekkere dag, alleen doordat het zo druk was en die ene serveerster er niet was, ging het qua bediening en eten niet echt helemaal goed. Dat was wel jammer, want de vorige keer hadden we eigenlijk helemaal niks op te merken en nu dus wel. Maar al met al toch wel een relaxte dag gehad en dat drink arrangement hebben we er goed uitgehaald.
pi_67822989
Mijn favoriete sauna is toch wel de Saunadrome in Putten. Het is inderdaad vaak wel erg druk, en er zijn wat krappe gangetjes binnen, maar het buitengebeuren maakt voor mij alles goed. Heerlijk om na de houtgestookte sauna lekker een dompelbad in het meertje te nemen, en daarna op het bankje te rusten. Je voelt je echt midden in de natuur.
pi_67984483
Vorige week voor de derde keer naar Thermen Roosendaal geweest, wederom weer een groot succes.....soms zou je echt alleen voor de keuken gaan. Misschien al is verteld maar die is gewoon super!
Sauna blijven ook heerlijk en ze hadden toch wel wat klusjes gedaan dat merkte je gelijk alles was schoon en netjes!
En wat een weer heerlijk buiten kunnen zonnen wat wil je nog meer gelijk alles bruin worden

Nee was zeker voor herhaling vatbaar hoor en denk snel weer richting Roosendaal te gaan ook al zijn de optimel bonnen op, nou ja hopelijk volgend jaar weer

Mocht je vragen hebben mailen mag altijd hoor
pi_67986053
Wat is nou een goede sauna in het gebied Utrecht-Arnhem-Eindhoven-Breda?
Met goed bedoel ik:
- niet te druk
- groot genoeg om je lang te kunnen vermaken
- ik wil er echt tot rust kunnen komen
- goed en gezond eten verkrijgbaar
If any member of the family should die whilst in the shelter from contamination,
put them outside, but remember to tag them first for identification purposes.
pi_67986082
quote:
Op maandag 13 april 2009 21:06 schreef Videopac het volgende:
Wat is nou een goede sauna in het gebied Utrecht-Arnhem-Eindhoven-Breda?
Met goed bedoel ik:
- niet te druk
- groot genoeg om je lang te kunnen vermaken
- ik wil er echt tot rust kunnen komen
- goed en gezond eten verkrijgbaar
Niet groot, maar die in Velp is echt fantastisch.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_67986137
quote:
Ik ben 2 weken geleden nog naar die in Velp geweest en het was nog steeds fantastisch. Alleen vond ik dit keer het eten een beetje...nou ja, niet zo goed als de keer daarvoor. Maar ik kan ook te hoog gespannen verwachtingen hebben gehad. Ik zal er een review over schrijven als ik vannacht tijd heb.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_68037367
Klinkt goed dan, die sauna in Velp. Hebben ze nog een beetje leuke buitensauna's daar?
pi_68065142
Hoe zijn jullie ervaringen/aanraders voor omg. eindhoven?

Tilburg
Son
Geldrop
Den Bosch
???
http://martijnnb.mybrute.com
Leuk gratis spelletje
pi_68067094
quote:
Op woensdag 15 april 2009 13:08 schreef bigfoot1972 het volgende:
Klinkt goed dan, die sauna in Velp. Hebben ze nog een beetje leuke buitensauna's daar?
Het is heel klein, er zijn 2 kleine buitensauna's. Vergis je dus niet hoe klein het is
Het is alleen helemaal top qua aankleding (bloemen, kaarsen etc etc) en sfeer. Dus als je lekker tot rust wilt komen is het echt ideaal. Het is dus geen modern saunapretpark.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_68067415
quote:
Op donderdag 16 april 2009 11:55 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Het is heel klein, er zijn 2 kleine buitensauna's. Vergis je dus niet hoe klein het is
Het is alleen helemaal top qua aankleding (bloemen, kaarsen etc etc) en sfeer. Dus als je lekker tot rust wilt komen is het echt ideaal. Het is dus geen modern saunapretpark.
O dat boeit me allemaal vrij weinig. Ik geniet meer van goede opgietingen en houtgestookte sauna's
  donderdag 16 april 2009 @ 17:27:09 #69
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_68078750
Sauna de Hofstede - Rijswijk

Vorige week geweest. Een leuke sauna met alle basisvoorzieningen. Het was er heerlijk rustig, ondanks dat het Goede Vrijdag was. Toen we dat opmerkten aan het personeel zeiden ze dat het 'druk' was . Maar we zaten steeds met zijn drietjes (ons groepje dus) in de sauna, in het bubbelbad en de andere baden. Super relaxt dus!

Voordelen:
De rustruimte. Mooie grote bedden met heerlijke kussens.
Groot warmwaterbad, daarnaast nog een bubbelbad (heel gaaf, met water dat continu over de rand valt) en een zwembad. Genoeg badkeuze dus. En heerlijk voor iemand zoals ik die van lekkere warme baden houdt.
De gezichtsbehandelingen en de bijbehorende producten. Je krijgt een intakeformulier, deze bespreek je met de schoonheidsspecialiste en dan stemt ze de behandeling ter plekke af. Lekkere producten van Vagheggi, een plantaardig merk.
Alle typen sauna's zijn er. Een infrarood, een 95 graden, een 80 graden, een stoomsauna, een buitensauna (maar die werkte niet toen wij er waren).
Mooi en modern ingericht. Strakke tegels en mooie meubelen. De sauna's zelf zijn nieuw, heel eenvoudig en licht ingericht, mooi hoe de gekleurde lampen zijn weggewerkt.
Veel bladen en kranten beschikbaar.
Heel veel toiletten (handig, ik moet van sauna-bezoek altijd erg veel plassen).
De geuren! Die zijn heerlijk, lekkereder dan in de sauna 's die ik onlangs heb bezocht. Kon het niet eens allemaal thuisbrengen, volgens mij in 1 sauna oranjebloesem. Anders dan de obligate luchtjes die je meestal ruikt.

Nadelen:
De keuken. De lunchkaart is oké, maar dineren kun je er beter laten. Ik had de kogelbiefstuk en had daarmee de beste keuze gemaakt. Zus had de kipsaté, waarvan ze de helft liet liggen. De kip was niet lekker. Vriendin met Ceasarsalade had dezelfde klacht, geen goede kip.De frietjes zijn dun en slap. Verder vonden we de kaart best aan de prijs, met 16-17 euro per hoofdgerecht. Jammer is ook dat je de keukenluchten in bepaalde delen van het complex ruikt. Niet erg fijn.
Het dompelbad is niet heel koud, maar dat is persoonlijk.
De 'filmsauna'. Waarom zou je in een sauna tv willen kijken? Er weren concerten uitgezonden van bv. Robbie Williams en Golden Earring, en dat alles keihard.
Het buitengedeelte is niet erg groot. Geen buitenbaden.
Er zijn veel verschillende niveaus dus het is vaak trapje-op trapje af. Als je slecht ter been bent is deze sauna daarom een echte afrader.
In de kleedruimte staan geen bankjes, lastig met omkleden. En het lockersysteem is ouderwets en een tikje onveilig (bandje om pols = sleutel). Vooral NIET in je badjas stoppen, ze hebben al eens eerder dieven gehad.Als je he om je pols laat is er niets aan de hand.
pi_68091916
vandaag voor het eerst sinds 15 jaar weer bij een sauna geweest dus weet niet of deze review 100% eerlijk is zonder vergelijking maar ga toch een poging wagen.

Thermen & Beauty De Leeuwerikhoeve

's morgens konden we niet dus het zou pas half 2 worden. Officieel moeten we dan om 6 uur weg maar dat hoefde niet Half 2 binnen, half uurtje zwemmen, 2 uur lunch die prima (verzorgd) was. Om half 4 en 4 uur heb ik de infraroodcabine en massage gehad. Er was te kiezen uit infraroodcabine / zonnebank en lichaamsmassage / gezichtsmassage.

Het complex telt een aantal sauna's:

Droge 100 graden sauna
Droge 90 graden panorama sauna
60 en 80 graden sauna met kruidengeuren
50 graden turks stoombad

Verder is er een mooi zwembad, dompelbad, bubbelbad en zijn er warme en koude douches aanwezig.
Het personeel is vriendelijk en beantwoord netjes alle vragen en helpt bij onduidelijkheden. Er zijn hier en daar brilvakjes aanwezig maar ik heb mijn bril gewoon in een koker in mn badjas gedaan. Als ik dat met mijn sterkte (-12) kan dan kan iedereen dat dus dat is geen probleem.

De sauna's hebben we allemaal geprobeerd en ik denk dat ik tot nu toe de 60 en 80 graden cabine's het lekkerst vind. De andere sauna's zijn me (tot nu toe) wel erg warm maar dat kan ook gewenning zijn natuurlijk.

Er vindt twee keer per dag (half 5 en half 10 's avonds) een opgieting plaats maar omdat we massage hadden op dat tijdstip hebben we dat helaas moeten missen. We gaan zeker nog een keer vaker en dan doen we hopelijk wel een opgieting.

Al met al ben ik over deze sauna zeer tevreden en het bezoek is zéker voor herhaling vatbaar. Als globaal cijfer zou ik toch zeker een 8 of 8,5 geven.

[ Bericht 14% gewijzigd door nielsgeode op 17-04-2009 07:17:05 ]
blub blub
  vrijdag 17 april 2009 @ 09:20:35 #71
59287 Grumpey
Het zonnetje in huis
pi_68097210
fijn he, sauna
pi_68120731
tvp
pi_68120849
quote:
Op vrijdag 17 april 2009 09:20 schreef Grumpey het volgende:
fijn he, sauna
echt wel. Alleen zou ik niet snel in mn eentje gaan, das zo saai. Dan is het weer jammer dat de meeste van mijn vrienden er niets van moeten weten waardoor ik veel minder vaak ga dan ik zou willen.
blub blub
pi_68120861
tvp, want lekker! en dat moeten we ook weer eens doen!
<a href="http://www.natriumarm.eu" target="_blank" rel="nofollow">Mijn Receptenblog: Natriumarm maar Lekker!</a>
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_68121503
quote:
Op vrijdag 17 april 2009 20:35 schreef nielsgeode het volgende:

[..]

echt wel. Alleen zou ik niet snel in mn eentje gaan, das zo saai. Dan is het weer jammer dat de meeste van mijn vrienden er niets van moeten weten waardoor ik veel minder vaak ga dan ik zou willen.
ik ga zondag juist weer in mijn eentje. ik ga liever met sangdrax (mijn geregistreerd partner) maar da's vaak lastig te organiseren ivm oppas enzo. ik ga zondag alleen naar zuidwolde. eens kijken hoe druk het dan is. ik heb er onbeperkt drinken en een massage bij geboekt. mijn eerste massage
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')