abonnement Unibet Coolblue
pi_70594913
Vandaag ben ik lekker naar de sauna in Apeldoorn geweest. Ik had een arrangement geboekt met een ontspanningsmassage van 25 minuten en een hoofdhuid-gelaats-decolletémassage van 25 minuten. Verder zat er een lunch bij inbegrepen, bestaande uit een kom soep ( ik heb groentesoep genomen) en een broodje gezond. Vanmiddag heb ik die massages gehad, die erg lekker waren en verder in de zon gelegen en een beetje gezwommen.

Vanavond heb ik een pittig gevulde wrap met een salade gegeten. Om 8 uur ben ik pas voor het eerst in de sauna geweest. Normaal is er 's middags om 4 uur een opgieting, maar het was zo rustig dat die niet doorging. Vanavond wilden een aantal mensen toch wel graag een opgieting, dus deed de saunameester een opgieting in de kleine sauna binnen ( normaal is het in de grote Finse sauna buiten) De opgieting was echt heerlijk, echt heel heet zo in zo'n kleine sauna, maar wel erg lekker. Daarna weer afgekoeld en wat gezwommen en gebubbeld en toen ben ik nog in de 60 graden kleurentherapiesauna geweest. Daar heb ik lekker een kwartier in gelegen, toen weer afgekoeld en opgewarmd in het zwembad en bubbelbad en om half 10 ging ik weer naar huis.
pi_70706538
Bij Saunadrome hebben ze nu een speciale actie tijdens de zomer, je kunt (tijdelijk) een 5-strippenkaart kopen waarmee je 5 keer toegang krijgt (niet persoonsgebonden) voor 25 euro in totaal, dus 5 euro per saunabezoek. Geldig tot 1 oktober. Leek me wel een goede aanbieding die ik jullie niet wilde onthouden. Ik zou ze wel vantevoren bellen of ze de kaarten nog hebben want ik denk dat het snel op kan zijn (of niet misschien)
pi_70962877
Eergisteren naar Zwaluwhoeve geweest. Weet dattie bekend staat als druk maar wilde gewoon eens proberen.

Bij binnenkomst: vijf kassa's waar in totaal een man of 30 staan te wachten Omkleden is al bijna even druk om vervolgens met z'n allen in de rij voor een kopje thee te gaan staan.

Plan was om de opgieting van 12 uur te doen en voor die tijd nog 1 saunaronde waar zelfs de cabine aardig vol zit. Kwartier voor aanvang bij de opgieting staan wachten en we konden maar net naar binnen. Lekker opgepropt bij elkaar met 40 man de opgieting doen dus.

Overal is het druk en vol met mensen. De rustige sfeer in de sauna is totaal verdwenen, een aantal cabine's hebben schuifduren die letterlijk iedere minuut open gaan omdat er iemand in of uit de cabine gaat. Erg iriitant.

Een van de huisregels is al net zo belachelijk: welkomstkopje thee binnen 30 minuten nuttigen anders wordt dit gezien als een bestelling en op de rekening gezet.

De prijzen in het restaurant zijn, zelfs voor een luxe sauna, veel te hoog. Als je met z'n 2en een diner doet met 3 gangen en een fles wijn ben je 150 tot 200 euro kwijt.

Ik ga hier echt niet snel meer heen. De extra keus die je hebt weegt bij lange na niet op tegen de rust die in een kleine sauna te vinden is.
blub blub
  dinsdag 14 juli 2009 @ 12:58:01 #279
59287 Grumpey
Het zonnetje in huis
pi_70963609
helemaal dezelfde ervaring gehad, en het eens met je mening
pi_71175749
Ik heb vanochtend stiekum een weekendje weg geboekt
quote:
Bent u toe aan een paar dagen ontspanning? In de schitterende natuur van Drenthe komt u in een andere wereld terecht. Thermen Holiday Zuidwolde en de BuitenHerberg Ter Linde bieden u een weldadig wellnessarrangement met overnachting aan.

BuitenHerberg Ter Linde is gevestigd in een 17e eeuwse Drentse boerderij. Het hotel is landelijk gelegen op een steenworp afstand van Thermen Holiday Zuidwolde en van de Reest, het pittoreske grensriviertje tussen Drenthe en Overijssel. Het hotel beschikt over 14 ruime, mooi ingerichte hotelkamers voorzien van toilet, douche of bad, TV en telefoon.

Luxe & Wellness Zuidwolde
¤ 77,50 p.p.

* De gehele dag genieten van alle saunafaciliteiten bij Thermen Holiday Zuidwolde
* Gebruik van handdoeken, badjas en badslippers. De originele Thermen Holiday badslippers mag u na afloop meenemen
* Onbeperkt gebruik van heerlijk geurend scrubzout en showergel
* Mogelijkheid tot deelname aan diverse löyly-rituelen
* Overnachting in een 2-persoonskamer in BuitenHerberg Ter Linde
* Luxe ontbijtbuffet
De sauna zelf zijn we al vaker geweest, bevalt goed en nu dus ook nog lekker een overnachting erbij We gaan van volgende week zaterdag op zondag. Vertel het pas tegen mn vriend als we zaterdagochtend weggaan, ben benieuwd hoe hij reageert
pi_71177663
quote:
Op dinsdag 21 juli 2009 12:24 schreef Sylvana het volgende:
Ik heb vanochtend stiekum een weekendje weg geboekt
[..]

De sauna zelf zijn we al vaker geweest, bevalt goed en nu dus ook nog lekker een overnachting erbij We gaan van volgende week zaterdag op zondag. Vertel het pas tegen mn vriend als we zaterdagochtend weggaan, ben benieuwd hoe hij reageert
"Vergeet et moar, ik giet vandaog met mien maoten viss'n"
pi_71177991
quote:
Op dinsdag 21 juli 2009 13:21 schreef stbabylon het volgende:

[..]

"Vergeet et moar, ik giet vandaog met mien maoten viss'n"
lol nee, dat doet hij niet hoor ( zn vader wel ) maar zeg hem wel vandaag al dat hij vrij moet houden ( dus niet bij zijn ouders in de tuin gaat helpen ofzo)
pi_71178846
Zwaluwhoeve ben ik tot nu toe 2x geweest met 2 verschillende ervaringen. De eerste keer op een badpakdag, dat was behoorlijk massaal. Het was buiten fris en nat, dus iedereen bleef zowat binnen hangen enz. De 2e keer samen met vriendlief op een zondag met prachtig mooi weer. Het was binnen heerlijk rustig. We hebben van deze dag genoten en tot 24u gebleven. Na 20u hadden we met zo'n 20-30 man het hele resort voor ons alleen, heerlijk! We hebben bewust gewacht tot de laatste opgieting om 22u en zaten zowat met de rest van de mensen die er nog waren in de sauna. Het was toen heel gezellig, de sfeer was goed.
Enige nadeel vonden we dat alle ligbedden op de zonneweide bezet waren. Ook al werd er op zo'n 50% van de bedden gelegen, de rest werd bezet gehouden met handdoeken. Iets wat niet mag, gebeurd dus wel. We wilden hier nog iets over zeggen tegen het personeel, maar waren een beetje bang dat als mensen terug kwamen bij hun ligstoelen dat we dan ruzie zouden krijgen. Daar hadden we geen zin in. Dan maar met handdoek op het gras liggen. Na 17u konden we een ligstoel bemachtigen.
We gaan zeker nog wel weer een keer terug naar de Zwaluwhoeve, maar kijken dan wel van te voren naar het weer. Als het weer goed is om buiten te zitten/liggen enz, dan is het leuk om naar de Zwaluwhoeve te gaan, anders is het te massaal.

Aankomende vrijdag gaan we voor het eerst naar Sauna "het Friese Woud", voor ons het eerst een kleinschalige sauna. (in vergelijking met de Zwaluwhoeve )
pi_71179710
Ik vind advertenties van saunaarrangementen vaak zo raar Dat ze dan adverteren met 'gehele dag gebruikmaking van alle sauna's' 'gratis scrubzout' 'deelname aan opgietingen' etc. Van die standaarddingen die člke sauna biedt voor de entreeprijs. Net alsof je er neer gaat zetten 'gratis gebruik van douche en toilet'
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_71179961
quote:
Op dinsdag 21 juli 2009 14:25 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind advertenties van saunaarrangementen vaak zo raar Dat ze dan adverteren met 'gehele dag gebruikmaking van alle sauna's' 'gratis scrubzout' 'deelname aan opgietingen' etc. Van die standaarddingen die člke sauna biedt voor de entreeprijs. Net alsof je er neer gaat zetten 'gratis gebruik van douche en toilet'
Ja, dat vind ik idd ook wel raar. Net alsof dat niet mag als je geen arrangement hebt. Dat van die badjas/handdoeken/slippers is wel logisch, die moet je normaal huren. Maar voor een opgieting of scrubgel hoef je normaal ook niet bij te betalen.
pi_71180182
Ze willen natuurlijk een beetje een indrukwekkend lijstje maken, maar als je alles afstreept wat toch al standaard is hou je maar een paar punten over. Ze doen het allemaal, lange lijstjes plaatsen
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 23 juli 2009 @ 21:35:50 #287
99899 turnpike
have spacesuit, will travel
pi_71264079
Dat Spa Zuiver...wel leuk genoeg om eens te proberen lijkt me.

Het zal er wel vol zitten met jong/hip/stads Amsterdam....ik hoop maar dat ik naar binnen mag van de doorbitch.

Entreeprijs is erg hoog...er staat vast een DJ in de muzieksauna.
We blijven ons verzetten! En weten doen we niks...
pi_71448866
Ga vandaag weer eens naar sauna. Heb zin in, 't is niet zo warm vandaag dus leek me vandaag wel geschikte dag deze week.
http://martijnnb.mybrute.com
Leuk gratis spelletje
pi_71448873
Vanavond naar de Bron met twee vrienden
pi_71461147
Gisteren zijn we naar sauna thermen Swoll geweest. Dit ligt vlakbij Zwolle en is een kleine sauna met maar 2 sauna's en een stoombad, maar wel verschillende baden en een grote ligweide. We waren er rond half 1en nadat we een rondleiding hadden gekregen gingen we eerst wat eten. Ik had een heerlijk bruin pistoletje met brie, beenham en noten. Er waren dus 2 sauna's, maar deze verschilden niet echt met elkaar, behalve dat je in de 1 mocht praten en in de andere niet. Aangezien we af en toe wel wat willen zeggen tegen elkaar zijn we gewoon 2 keer in die sauna waar je mag praten geweest. 's Middags hebben we ook nog een tijd lekker buiten liggen lezen. Het weer was wat minder goed dan voorspeld, het was niet superzonnig, maar wel warm genoeg om lekker buiten te liggen. Tussen de sauna's door hebben we veel in de baden gelegen. Er was echt een enorm bubbelbad en verder hadden ze nog een koud en warm bad naast elkaar, zodat je ze als wisselbaden kunt gebruiken en was er nog een piramidebad, mar die was de hele dag buiten gebruik. Ook was er buiten nog een gewoon zwembad.

Rond 6 uur gingen we weer een hapje eten. Ik nam een wienerschnitzel met champignonsaus en patat en het smaakte goed. Ik kon alleen wel merken dat ik niet meer gewend ben om grote porties te eten, want ik heb niet alles op gegeten. 's Avonds om half 9 was er ook nog een opgieting. De sauna zat aardig vol met mensen. Als eerste geur werd er jasmijn opgegooid, als tweede geur tijm en als laatste menthol. Tussen de opgietingen door gingen we steeds even naar buiten om af te koelen. De opgieting was echt heerlijk en duurde bijna een uur, zolang hebben we nog nooit een opgieting meegemaakt, meestal duren ze maar 15-20 minuten. Na de opgieting nog even in een paar baden geweest, nog een portie bitterballen in het restaurant gegeten en rond half 11 gingen we heerlijk ontspannen naar huis.

Zaterdag weer naar de sauna voor ons weekendje weg

[ Bericht 33% gewijzigd door _Hestia_ op 30-07-2009 16:32:40 ]
pi_71475255
Gisteren in een hele kleine sauna bij een zwembad in Wierden geweest waar ik in gesprek kwam met twee mensen waar we het over de vochtigheid en opgietingen hadden.

Wat er beweerd werd was het volgende: bij een opgieting gaat de luchtvochtigheid omhoog en de absolute temperatuur omlaag. Daardoor gaat de gevoelstemperatuur enorm omhoog. Dat is logisch. Echter door die hoge luchtvochtigheid slaat het vocht op je lichaam (net als een bril die beslaat). Daardoor zou je juist afkoelen in plaats van opwarmen. Ik vind het vreemd en onlogisch. Weet iemand hoe zit dit nu precies zit?
blub blub
pi_71475476
quote:
Op donderdag 30 juli 2009 23:05 schreef nielsgeode het volgende:
Gisteren in een hele kleine sauna bij een zwembad in Wierden geweest waar ik in gesprek kwam met twee mensen waar we het over de vochtigheid en opgietingen hadden.

Wat er beweerd werd was het volgende: bij een opgieting gaat de luchtvochtigheid omhoog en de absolute temperatuur omlaag. Daardoor gaat de gevoelstemperatuur enorm omhoog. Dat is logisch. Echter door die hoge luchtvochtigheid slaat het vocht op je lichaam (net als een bril die beslaat). Daardoor zou je juist afkoelen in plaats van opwarmen. Ik vind het vreemd en onlogisch. Weet iemand hoe zit dit nu precies zit?
Kan het thuis opzoeken in een saunaboek.
Voor nu: als water verdampt tot stoom, moet er veel warmte toegevoegd worden. Als stoom condenseert tot water, komt die warmte vrij.
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_71475645
quote:
Op donderdag 30 juli 2009 23:12 schreef Kees22 het volgende:

[..]

Kan het thuis opzoeken in een saunaboek.
Voor nu: als water verdampt tot stoom, moet er veel warmte toegevoegd worden. Als stoom condenseert tot water, komt die warmte vrij.
Klopt. Ik begrijp de argumentatie ook niet, zelfs niet met een scheikundestudie
blub blub
pi_71475964
Ik ben vandaag naar de zwaluwhoeve geweest. Ik kom hier vaker, maar vandaag extreem druk. En het weer was prima (dus slecht of goed weer maakt geen zak uit).

Het was zoooo druk, NIET LEUK MEER! Om 17u stonden er al mensen voor het buffet van een half uur later in de rij! Om vervolgens als die hard Hollanders aan te vallen. Oh ja, en veel kinderen, bah! Ik ben juf dus heb geen hekel aan kinderen, maar in zo'n tent horen geen kinderen en ouders die hun kinderen aan het opvoeden zijn met alle geluiden van dien. Vanaf nu ga ik niet meer naar een sauna waar mensen onder de 14 jaar toegang hebben. Zeer storend. Om over de bommetjes in het zwembad aan de lopende band nog maar te zwijgen.
  donderdag 30 juli 2009 @ 23:31:12 #295
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_71476103
wij zijn 1 keer zondagmiddag naar een sauna in eindhoven geweest
verrassing, kindermiddag
die sauna op zich was al fail, die kindermiddag was hlelemáál fail.
vies, klein, neukende mensen in het zwembad, vies, klein, en veel drukke kindere.
bah
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_71476254
quote:
Op donderdag 30 juli 2009 23:31 schreef Mirjam het volgende:
wij zijn 1 keer zondagmiddag naar een sauna in eindhoven geweest
verrassing, kindermiddag
die sauna op zich was al fail, die kindermiddag was hlelemáál fail.
vies, klein, neukende mensen in het zwembad, vies, klein, en veel drukke kindere.
bah
Oh wat een anticlimax als je zin hebt in een middagje sauna... 't Zou verboden moeten worden!
pi_71480031
Gisteren bij de Bron 7 sauna's gepakt. In 4 ervan zaten we alleen. En bij die andere 3 zat ook een opgieting. Als je van rust houdt, dan is dat de plek
pi_71608439
Verslag van ons weekendje weg:
quote:
Luxe & Wellness

Bent u toe aan een paar dagen ontspanning? In de schitterende natuur van Drenthe komt u in een andere wereld terecht. Thermen Holiday Zuidwolde en de BuitenHerberg Ter Linde bieden u een weldadig wellnessarrangement met overnachting aan.

BuitenHerberg Ter Linde is gevestigd in een 17e eeuwse Drentse boerderij. Het hotel is landelijk gelegen op een steenworp afstand van Thermen Holiday Zuidwolde en van de Reest, het pittoreske grensriviertje tussen Drenthe en Overijssel. Het hotel beschikt over 14 ruime, mooi ingerichte hotelkamers voorzien van toilet, douche of bad, TV en telefoon.

Luxe & Wellness Zuidwolde
¤ 77,50 p.p.

* De gehele dag genieten van alle saunafaciliteiten bij Thermen Holiday Zuidwolde
* Gebruik van handdoeken, badjas en badslippers. De originele Thermen Holiday badslippers mag u na afloop meenemen
* Onbeperkt gebruik van heerlijk geurend scrubzout en showergel
* Mogelijkheid tot deelname aan diverse löyly-rituelen
* Overnachting in een 2-persoonskamer in BuitenHerberg Ter Linde
* Luxe ontbijtbuffet

Dit arrangement had ik een paar weken geleden stiekum geboekt. Ik had dus niks tegen Peter verteld, behalve dat hij het weekend van 1 en 2 augustus vrij moest houden. Zaterdagochtend heb ik hem verteld dat we naar de sauna in Zuidwolde gingen en dat we ook bleven overnachten. We konden pas om 14 uur inchecken in het hotel, dus we gingen niet zo vroeg weg. We moesten eerst langs de sauna om een voucher voor het hotel op te halen en daarna konden we inchecken. Het hotel lag aan de overkant van de weg, dus nadat we ingecheckt hadden liepen we terug naar de sauna. Daar hebben we eerst gelunched. We namen allebei een heerlijk pistoletje gezond. Daarna gingen we douchen en in het stoombad.

Het was mooi weer, dus ik heb 's middags lekker in de tuin liggen lezen. Peter had daar geen zin in en is alleen in een paar sauna's gegaan. Aan het eind van de middag ben ik ook nog met hem samen in een sauna geweest. Rond een uur of 6 gingen we eten. We namen allebei 3 verschillende spiesen met lamsvlees, kipfilet en varkenshaas. Peter nam er patat bij en ik rijst. Ook zat er nog atjar, kroepoek en warme groenten bij. Het eten smaakte weer net zo goed als de vorige keren.

Na het eten even rustig gezeten en om 20 uur gingen we naar de opgieting. Het was dit keer een fruitopgieting. Voor de pauze werden de geuren banaan en cranberry opgegoten en na de pauze citroen en eucalyptus. De opgieting was niet echt heel heet, maar wel lekker. Na de opgieting zijn we nog in de zoutgrot geweest en nog in de houtgestookte sauna en we hebben nog een portie bitterballen gegeten. Om 23 uur gingen we naar het hotel toe. De volgende ochtend gingen we om half 9 eruit, want we moesten voor 10 uur hebben ontbeten. We hebben heerlijk ontbeten met lekkere broodjes, kwark en vers fruit. Na het eten hebben we utigecheckt. Als het mooi weer was geweest dan zouden we nog wel fietsen gehuurd hebben en een fietstocht door Drenthe gemaakt hebben, maar het was zulk slecht weer dat we maar gewoon direct naar huis zijn gegaan.
  zondag 9 augustus 2009 @ 11:40:41 #299
33726 Twoflower
Qualititionist
pi_71726676
Grote brand saunacomplex Rosmalen

Gelukkig waren er geen mensen aanwezig.
pi_71750672
quote:
Op zondag 9 augustus 2009 11:40 schreef Twoflower het volgende:
[upd] Grote brand sauna Rosmalen

Gelukkig waren er geen mensen aanwezig.
Shiit!
Er gaan toch wel erg veel sauna's in de fik, als je het mij vraagt.
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')