abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_66579009
Vorig topic:

Sauna reviews #4.

Laatste post:
quote:
Op zondag 1 maart 2009 08:53 schreef simmu het volgende:
hehe, poehpoeh, nounou. *eindelijk* kunnen we dan ook weer eens

we gaan deze week naar Thermen Holiday Zuidwolde en sauna peize (eenmaal met pa en eenmaal met sangdrax mijn man). zijn daar al reviews van of zal ik gewoon? over anderhalve maand doen we het duo hammam arrangement in schiedam
Ik heb pas een review van Thermen Holiday Zuidwolde gepost, dus moet je maar even terugijken Gisteren naar Thermen Bussloo geweest, was weer erg lekker, verslag komt morgen ofzo wel

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Isa's reviews op Fok:
Sauna en Thermen De Brug - Oosterhesselen (Drenthe)
Sauna De Linderbrink Thermen Holiday Zuidwolde - Zuidwolde (Drenthe)
Sauna Elysium - Bleiswijk (Zuid-Holland)
Sauna Drôme - Putten (Gelderland)
Thermen Ridderkerk - Ridderkerk (Zuid-Holland)
Sauna Thermen Peize - Peize (Drenthe)

Sauna's waar ik ben geweest + website + globaal cijfer:
* Sauna Bistro Velp te Velp (Gelderland) (8,5)
jaren geleden, kan niet garanderen dat het nu nog steeds zo goed is
* Sauna Thermen Peize te Peize (Drenthe) (8)
* Sauna en Thermen De Brug te Oosterhesselen (Drenthe) (8)
* Elysium te Bleiswijk (Zuid-Holland) (7,5)
* Sauna de Linderbrink te Zuidwolde (Drenthe) (7,5)
* Sauna en Beauty De Zwaluwhoeve te Hierden (Gelderland) (7,5)
* Thermen Holiday te Schiedam (Zuid-Holland) (7)
* Sauna Soesterberg te Soesterberg (Utrecht) (7)
* Sauna Drome te Putten (Gelderland) (6,5)
* Thermen Ridderkerk te Ridderkerk (Zuid-Holland) (6)
** Vitalizee te Scheveningen (Zuid-Holland) (6)
* Sauna Palazio te Hoogeveen (Drenthe) (5,5) sauna bestaat niet meer
* Scandic Sanadome te Nijmegen (Gelderland) (5)
* Sauna De Smelt te Assen (Drenthe) (4)

Wel geweest, review komt nog:
* Vitalizee te Scheveningen (Zuid-Holland)
* Sauna en Beauty De Zwaluwhoeve te Hierden (Gelderland)

Op mijn verlanglijstje staat:
* Sauna en Beauty De Thermen te Nijmegen (Gelderland)

[ Bericht 28% gewijzigd door Mirjam op 01-03-2009 15:42:24 ]
pi_66579104
Ik geloof dat Isabeau zowel Zuidwolde als Peize gereviewd heeft..
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
pi_66579219
Mijn verslag van Zuidwolde nog maar even opgezocht ( net zo makkelijk)
quote:
Vrijdag zijn we naar Thermen Holiday Zuidwolde geweest. We waren er rond half 1, en nadat we ons gemeld hadden bij de receptie en de badjas gekregen hadden, kregen we onze sleuteltjes en werd ons verteld waar de kleedkamer was. We gingen de trap af naar beneden, en daar was een erg ruime kleedruimte, met banken en kledingkastjes. De kledingkastjes waren groot genoeg, en omdat iedereen gewoon een eigen kastje krijgt, ipv dat je als stel 1 kastje moet delen, had je dus ruimte genoeg. Nadat we omgekleed waren, liepen we naar boven, waar we in het restaurantgedeelte onze sleuteltjes af konden geven. Hierna kregen we een rondleiding, en werd verteld hoe warm elke sauna was en dergelijke.

Hierna hebben we lekker gedouched en gescrubd, en toen zijn we in het stoombad gaan zitten. Een erg grote ruimte, met verschillende kleuren lichtjes, dus het was ook nog eens een kleurentherapie-sauna. De luchtvochtigheid was lekker hoog, en er lagen plastic hoofdsteuntjes, zodat je ook lekker kon liggen.

Na het stoombad hebben we even in het zwembad gezwommen, dat lekker op temperatuur was, en waar ook nog een bruisbank in zat. Het nadeel van die bruisbank was alleen, dat het knopje om het aan te zetten niet bij de bruisbank zelf zat, maar aan de overkant van het zwembad. Nadat we lekker gebubbeld hadden, zijn we wat gaan eten. Het is een erg rustige sauna, die niet heel erg bekend staat, en we hoefden dan ook niet lang te wachten. Ze hadden verschillende pistoletjes, salades en tosti's. Ik had een pistoletje met kruidenkaas en gebakken spekjes, en Peter had een pistoletje met Noorse garnalen, creme freche en bieslook. Ook zat er bij de pistoletjes salade. Het smaakte erg lekker, en het vulde best goed.

Na het eten hebben we lekker op de ligweide in het zonnetje liggen lezen. De tuin is erg groot, en er zijn echt heel veel ligbedden. Aangezien het geen grote sauna is, was er dus plek genoeg. We hebben ongeveer 1,5 uur in het zonnetje gelegen, en daarna zijn we ons gaan klaarmaken voor de opgieting van 16 uur. We zijn allebei erg fan van opgietingen, dus deze wilden we natuurlijk ook graag meemaken. Er zaten zo'n 10-15 mensen in de sauna, en voor de pauze kregen we een emmer met lavendel-geur en 1 met sinaasappelgeur. Vooral de sinaasappelgeur was erg pittig, het werd wel erg heet op een gegeven moment, maar we hebben het allebei volgehouden tot de pauze. In de pauze eventjes buiten weer wat afkoelen, en er stond een schaal met partjes sinaasappel. Ik ben alleen allergisch voor sinaasappel, dus voor mij geen lekker stukje fruit. Na de pauze kregen we de geuren berken en euca-mint, die allebei goed te doen waren. De opgieting duurde inclusief pauze zo'n 20-25 minuten, en was erg lekker om mee te maken.

Na de opgieting hebben we weer even gezwommen en in het bubbelbad gezeten, en toen hebben we binnen nog even wat gedronken en een stokbroodje met kruidenboter gegeten. Daarna zijn we in de grotsauna geweest, en die was echt enorm groot en superlekker. Er werd rustgevende muziek gedraaid, en de temperatuur was erg aangenaam. Deze sauna was echt super ontspannend, en we vielen dan ook zowat in slaap. In de grotsauna konden we het wel een tijdje volhouden, het was niet zo dat je na 12 minuten ofzo het niet meer kon volhouden, je kan er wel een half uur of langer in liggen.

Na de sauna natuurlijk lekker afkoelen, en er waren ook genoeg koelmogelijkheden. Je had natuurlijk een dompelbad, maar ook een tuinslang, koude douches en een stortemmer. Ik was altijd eerst wat bang voor de stortemmer, dus had het nog nooit gebruikt, maar nou toch eens geprobeerd, en het was echt heerlijk. Daarna natuurlijk weer opwarmen in het zwembad en bubbelbad, en toen zijn we gaan eten.

Het restaurant zat nou wat voller, maar nog was het niet heel erg druk ofzo. Peter bestelde als voorgerecht zalm, en ik had kip in bladerdeegrolletjes, wat echt ontzettend lekker was. Ik had als hoofdgerecht een ontzettend lekkere vleesspies met kip, rund- en varkensvlees, en grote stukken paprika en ui. Peter had een Hollandse biefstuk. Het eten werd geserveerd met gefrituurde aardappelringetjes, en een bakje met sla, 1 met tuinbonen en een 1 met gekookte groente. Aangezien Peter niet zo van de groenten/sla is, heb ik de sla en gekookte groenten opgegeten, van tuinbonen hou ik zelf ook niet. Er was iig overal ruim voldoende van, en na het eten zat ik ook best vol.

We waren rond kwart voor 8 klaar met eten, en om 20 uur wilden we toch wel graag weer naar de opgieting. Dus geen nagerecht genomen, maar lekker gaan douchen en in het voetenbadje gaan zitten, en toen voor de tweede keer naar de opgieting. Dit keer kregen we voor de pauze rode-appeltjes en berken, en na de pauze 2 keer euca-mint. Ik had na de opgieting van 's middags tegen de vrouw die die opgieting deed verteld dat ik allergisch ben voor sinaasappels, en dus geen fruit had gehad 's middags. Ik had ze de tip gegeven om ook eens ander fruit op te dienen, zoals ananas, meloen, appel of peer. Na de opgieting 's avonds lag er een schaal met groene appels, die ik wel mag hebben, dus daar was ik erg blij mee. En ze staan dus goed open voor suggesties.

Na de opgieting hebben we nog even een kopje koffie/thee gedronken en wat bij de open haard zitten lezen. Daarna zijn we nog in de houtgestookte sauna geweest, maar daar hield ik het niet zo lang in vol, aangezien ik het wel erg droog vond binnen. Nadat we weer afgekoeld en opgewarmd waren, zijn we voor de tweede keer in de grotsauna geweest. Rond half 11 vonden we het wel mooi geweest, en hebben we nog wat gedronken, gedouched en daarna weer aangekleed. De badjas ingeleverd, betaald, en toen nog een uur terug naar huis rijden.

We zijn niet in de infraroodsauna en de binnensauna van 95 graden geweest, maar in totaal hebben ze dus 5 sauna's. Niet echt superveel, maar je kunt je er prima de hele dag vermaken, zeker als het mooi weer is en je ook nog in de tuin kunt liggen.

Het was dus een erg lekkere dag, het was allemaal erg schoon, het personeel was vriendelijk, het was lekker rustig, waardoor je niet lang hoefde te wachten op je bestellingen, en het eten was echt ontzettend lekker. Het enige minpuntje was dus die knop van de bruisbank, maar verder was alles echt super goed.
  zondag 1 maart 2009 @ 13:51:21 #5
104871 remlof
Europees federalist
pi_66579454
quote:
Op zondag 1 maart 2009 13:43 schreef Isabeau het volgende:
* Sauna Bistro Velp te Velp (Gelderland) (8,5)
jaren geleden, kan niet garanderen dat het nu nog steeds zo goed is
Ik wel, ben er de afgelopen maanden een paar keer geweest. Het is nog steeds een keurige, leuke, kleine sauna en het restaurant erbij is gewoon super, goedkoop, veel keus en erg lekker
pi_66579506
quote:
Op zondag 1 maart 2009 13:51 schreef remlof het volgende:

Ik wel, ben er de afgelopen maanden een paar keer geweest. Het is nog steeds een keurige, leuke, kleine sauna en het restaurant erbij is gewoon super, goedkoop, veel keus en erg lekker
Ik wil dolgraag een keer terug Dat restaurant was gewoon van top kwaliteit (en ik ben aardig wat gewend) en de sauna is gewoon lekker knus.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 1 maart 2009 @ 14:43:23 #7
63722 z80
I fink you freaky
pi_66581401
even een tvp
hoop binnenkort weer eens een sauna te gaan bezoeken.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_66581917
tvp. ik meld wel gewoon als er iets opvalt aan die sauna's
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  zondag 1 maart 2009 @ 15:42:40 #9
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_66583414
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_66584611
Terug vind post
pi_66585857
En toch vraag ik me af of er sauna's zijn waar alles perfect zijn? Overal is het wel iets lees je dan toch weer...... nou ja het belangrijkste is natuurlijk dat je gewoon een relaxte dag kan hebben zonder ergenissen!
  zondag 1 maart 2009 @ 17:37:52 #12
63722 z80
I fink you freaky
pi_66587436
Ach wat voor de een een min puntje is, maakt voor de ander totaal niets uit.
zo kwam in het vorige deeltje iemand met de opmerking dat de douches te dicht op elkaar zaten,
en er geen nevel was bij de koude douche.
dit was me nog niet opgevallen, en stoor me er ook niet aan.
het grote voordeel van een review door meerder personen is dat je een redelijk beeld krijgt van een bepaalde sauna.
waardoor je er voor kunt kiezen of het de moeite waard is om er naartoe te gaan (zeker als de sauna verder weg is)
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_66589379
in die zin is dan toch juist een korte review indicidueel missch wel handig, ook al is een bepaalde sauna al gereviewed. of zie ik dat verkeerd?
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  zondag 1 maart 2009 @ 18:43:06 #14
104871 remlof
Europees federalist
pi_66589661
quote:
Op zondag 1 maart 2009 13:52 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik wil dolgraag een keer terug Dat restaurant was gewoon van top kwaliteit (en ik ben aardig wat gewend) en de sauna is gewoon lekker knus.
Ik kan weinig minpuntjes bedenken voor Sauna-Beauty Velp, alleen wellicht dat het misschien wat te klein is om een hele dag door te brengen, maar voor een avondje, van 7 tot 12 met tussendoor eten is het prima te doen
pi_66596547
Waauw die Veluwse Bron ziet er wel heeel mooi uit zeg! En hoera! Badpakkendagen! Ik dacht dat echte grote mensen sauna's daar niet aan deden, dus aangename verrassing dat deze wel die mogelijkheid biedt!

Misschien binnenkort eens een dagje naar toe!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_66602833
De Veluwse Bron heeft, naar verluidt, ook een afdeling voor bekende Nederlanders.
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_66603390
quote:
Op zondag 1 maart 2009 18:43 schreef remlof het volgende:

Ik kan weinig minpuntjes bedenken voor Sauna-Beauty Velp, alleen wellicht dat het misschien wat te klein is om een hele dag door te brengen, maar voor een avondje, van 7 tot 12 met tussendoor eten is het prima te doen
het is juist zo'n mooie tegenhanger van al die saunapretparken Ik ben er 2x geweest en alleen 's avonds met eten er bij.

En Mirjam, mijn reviews en cijfers zijn toch niet representatief voor iedereen! Muts!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66605485
quote:
Op maandag 2 maart 2009 00:11 schreef Kees22 het volgende:
De Veluwse Bron heeft, naar verluidt, ook een afdeling voor bekende Nederlanders.
Ze hebben sowieso Prive ruimtes, die iedereen kan boeken. Dan heb je dus alles voor jou en de mensen die je mee wil alleen. Ook personeel kom je alleen tegen als jij dat wil. Kost wel 160 t/m 199 euro per persoon inclusief eten en behandelingen.
  maandag 2 maart 2009 @ 08:57:13 #19
59287 Grumpey
Het zonnetje in huis
pi_66606532
tvp
  maandag 2 maart 2009 @ 13:26:46 #20
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_66614471
quote:
Op maandag 2 maart 2009 00:30 schreef Isabeau het volgende:

[..]

het is juist zo'n mooie tegenhanger van al die saunapretparken Ik ben er 2x geweest en alleen 's avonds met eten er bij.

En Mirjam, mijn reviews en cijfers zijn toch niet representatief voor iedereen! Muts!
maar wel leuk om te lezen?
of moeten ze er weer uit?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_66616255
Thermen Bussloo

Zaterdag zijn we naar Thermen Bussloo geweest. We zijn hier al eens eerder geweest, maar het is een erg mooie sauna, die in de buurt is en we konden er 4 Optimelpunten kwijt, zodat we 1 gratis entree hadden. We waren er om iets over 11 uur en nadat we ingescheckt en omgekleed waren hebben we eerst gescrubd en in het stoom- en kruidenbad gezeten. Daarna was het tijd voor de lunch. Ik had een Italiaanse bol gezond en Peter had een open tosti. Het smaakte erg goed en het was ook best veel.

Na de lunch gingen we eerst in het voetenbad en daarna binnen in de Finse sauna. Deze sauna is 80 graden en elk kwartier wordt er automatisch water met essentiële oliën over de steenoven verspreid, waardoor de luchtvochtigheid toeneemt. Nadat we de sauna uitwaren hebben we in het Hamambad gezeten en daarna zijn we naar de opgieting gegaan in de Panoramasauna buiten. Normaal is de sauna 85 graden, maar tijdens zo'n opgieting daalt de werkelijke temperatuur naar ongeveer 75 graden, terwijl de gevoelstemperatuur sterk toeneemt. Er waren 4 opgietingsrondes, met 2 verschillende geuren en tijdens deze opgieting bleven we de hele tijd in de sauna zelf, terwijl het bij andere sauna's vaak zo is dat je met zn allen even naar buiten gaat na 2 rondes. In de pauze kregen we wel lekker fruit om op te eten en voor de vochtbalans. Aan het eind kregen we ijs om mee af te koelen, wat erg lekker is.

Na de opgieting hebben we even wat gedronken en gezwommen en daarna zijn we in de houtgestookte aardesauna gegaan. Deze sauna is 90 graden en erg droog, waardoor we het er allebei niet zo lang in vol hielden.

Ook zijn we nog in de rozensauna geweest, die rond de 70 graden is en erg romantisch is met rozen en kaarsen en romantische muziek.

Hierna gingen we weer zwemmen en in het stoombad en daarna zijn we gaan eten. Als voorgerecht hadden we verschillende warme bolletjes met tapenade en kruidenboter. Peter had als hoofdgerecht een kipspies met satésaus, kroepoek, aardappeltjes en rauwkost en ik had een spies met varkenshaasmedaillons in spek gewikkeld, aardappeltjes en rauwkost. Het was erg lekker en ik had mn buik goed vol. Ik hoefde geen nagerecht meer, Peter nam nog wel een kopje koffie.

Na het eten weer even wat gezwommen en in het stoombad gezeten en om 20 uur gingen we weer naar de opgieting. Na de opgieting zijn we nog even in de sauna blijven zitten, waar we wat met andere bezoekers hebben zitten kletsen. Daarna gingen we in de zoutkristalgrot, maar daar vond ik weinig aan. Ik ben er vrij snel weer uit gegaan en in de kleurentherapie-sauna gegaan, terwijl Peter in de zoutkristalgrot bleef. De kleurentherapie-sauna is 70 graden en elke kleur heeft een ander erffect op je lichaam. Toen ik uit de sauna kwam zat Peter al in het zwembad en hebben we weer even wat gezwommen.

Om half 10 zijn we voor de derde keer naar de opgieting geweest en daarna zijn we nog even in het stoombad en kruidenbad geweest. Toen was het tijd om te douchen, nog even wat te eten (heerlijke bitterballen) en te drinken en rond 23 uur gingen we weer naar huis. Het was dus weer een heerlijk ontspannend dagje.

[ Bericht 0% gewijzigd door _Hestia_ op 02-03-2009 14:25:59 ]
pi_66616502
Die kleurentherapiesauna heb ik dus niet zo heel veel mee. Vind dat net iets te zweverig.
pi_66616550
Ik merk het echt wel aan mijn lichaam wat de verschillende kleuren voor effect hebben. Vooral rood heeft een erg groot effect bij mij
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 2 maart 2009 @ 14:32:01 #24
163650 Greys
pi_66616856
Onlangs samen met Conleche voor de tweede keer Centre du Lac te Pijnacker bezocht en dit was wederom een prima ervaring!
Een kleinschalig complex met toch veel faciliteiten. Ruime parkeergelegenheid, schoon, gemoedelijk, vrij modern (geen achterstallig onderhoud), prettig personeel en héérlijke hapjes, broodjes, smoothies e.d.

Echt een aanrader! Ik woon zelf in Bleiswijk maar vanwege de grootschaligheid ben ik zelf nog nooit ( ) in Elysium te Bleiswijk geweest maar rij in graag tien minuten verder voor Centre du Lac.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  maandag 2 maart 2009 @ 17:24:19 #25
59287 Grumpey
Het zonnetje in huis
pi_66623339
goede actie hoor, ben in Bleiswijk geweest maar dat is echt eens en nooit meer....wat een drukte, en wat een hoog center-parcs gehalte , neej, de rust en de ontspannenheid ga ik daar echt niet vinden...
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')