kayintveen | zondag 1 maart 2009 @ 02:07 |
Zelf ben ik enorm dol op de wok restaurants hier in nederland. en bijna overal ben ik dan ook direct gek op de knoflook saus die ze daar aanbieden,. echter kan ik nergens recepten vinden voor dit soort sausjes. het is niet alleen knoflook geperst met olie ofzo. er zit echt meer doorheen. iemand ideeen? | |
RobinOok | zondag 1 maart 2009 @ 02:13 |
Ik ben nog nooit in een wokrestaurant geweest, dus kan je eigenlijk niet helpen. Maar is het niet gewoon kippenbouillon, knoflook, gember en maizena? | |
Pacmaniac | zondag 1 maart 2009 @ 07:06 |
Zelf heb ik deze: http://www.smulweb.nl/110(...)-roerbaksaus-woksaus laatst gemaakt. Erg lekker maar wel veel werk. Ook erg pittig maar maar dat maakt het alleen maar lekkerder. ![]() | |
kayintveen | zondag 1 maart 2009 @ 11:24 |
oehh.. dat ziet er echt toppie uit :-) die ga ik proberen. maar waar haal ik in godsnaa hoisin saus en steranijs vandaan :-) AH XL ?? of toch echt een toko | |
RobinOok | zondag 1 maart 2009 @ 13:10 |
Ja, ik denk dat hoisin en steranijs tegenwoordig ook gewoon bij de betere gesorteerde supermarkt te koop is. Maar ik zou er evengoed liever voor naar een toko gaan. ![]() | |
Pacmaniac | zondag 1 maart 2009 @ 13:11 |
quote:Toko of markt idd ![]() | |
kayintveen | zondag 1 maart 2009 @ 19:41 |
quote:Nou ik heb zojuist dit gerecht gemaakt naar komt niet in de buurt van wat ik in een wokrestaurant te eten krijg ![]() in rotterdam heet hij ook knoflook roomboter. | |
Curiosity | zondag 1 maart 2009 @ 19:46 |
Chinese knoflooksaus 2 el pinda/arachide olie 2 el uitgeperste knoflook 3 el oestersaus wat geraspte gember 1 dl kippebouillon Bereiding Verhit de wok tot goed heet. Voeg de olie toe en wacht tot die begint te roken, voeg de gember en knoflook toe. Maar heel eventjes bakken want het mag niet verbranden, voeg de oestersaus en bouillon toe en laten sudderen voor een paar minuutjes. Lekker om als laatste aan kipfilet met groenten ofzo toe te voegen. | |
Pacmaniac | zondag 1 maart 2009 @ 20:00 |
quote:Dan heb je vast iets niet goed gedaan. Er moet niet eens roomboter door idioot ![]() | |
missy_c | zondag 1 maart 2009 @ 20:11 |
Er zijn wokrestaurant (ik ben geen fan) die bij teppan (room)boter met knoflook gebruiken en dan wat sojasaus bij doen voor de smaak. | |
Pacmaniac | zondag 1 maart 2009 @ 20:14 |
quote:Dat zal best. Maar check het recept dan. Stond echt niks van roomboter tussen de ingredienten . Roomboter in je wok ![]() | |
kayintveen | zondag 1 maart 2009 @ 21:38 |
quote:volgens mij kun je niet lezen. ik zei dat het niet top smaakte. of in ieder geval zeker niet zoals verwacht.. in het wokrestaurant heet het sausje wat ik erg lekker vindt. knoflook roomboter. ik zei niet dat ik er roomboter doorheen heb gedaan ;-) in andere woks heet het gewoon knoflook | |
Pacmaniac | zondag 1 maart 2009 @ 21:42 |
quote:Dat haalde ik niet uit je eerdere post. Maar de saus die ik je gaf is basis en wordt gebruikt op (o.a.) de grote Chinese boot in Rotterdam en ook in Utrecht bij Wok 2 Be serveren ze hem. Dat jij hem niet kon klaarmaken is jouw jammer. Misschien iets eenvoudigers proberen dan ![]() | |
missy_c | zondag 1 maart 2009 @ 21:49 |
quote:Huh.. roomboter in je wok? Waar heb je het over.. Teppan(Tipan) is geen wok.. Je kan wel kotsen wat je wilt, ik zeg alleen wat de Chinezen gebruiken.. | |
Pacmaniac | zondag 1 maart 2009 @ 22:30 |
quote:Dat dus. Snap geen reet van die onderste zin . Is volgens mij ook niet bepaald correct Nederlands ![]() | |
Ashram | zondag 1 maart 2009 @ 23:04 |
quote:Niets mis mee, mits een goede combinatie van plantaardige olie en boter, kan het veel lekkerder smaken dan met alleen olie. Alleen de wok niet te heet verhitten, boter brandt veel sneller aan. | |
Pacmaniac | zondag 1 maart 2009 @ 23:07 |
quote:Het hele principe van wokken is toch juist de pan een zo'n hoog mogelijke temperatuur laten krijgen? ![]() | |
Ashram | maandag 2 maart 2009 @ 00:01 |
quote:Je kan de wok goed verhitten, maar het hoeft niet gelijk zo heet dat alles verbrand na aanraking met de wok. Met boter valt erg goed te werken in de wok. Begin met een lagere temperatuur om te beginnen met de boter. Naarmate het koken vordert, de temperatuur opdrijven indien nodig. | |
RobinOok | maandag 2 maart 2009 @ 00:38 |
Je kunt dingen heel goed wokken op heel hoge temperaturen en dan op het laatst een sausje toevoegen dat nog even meesuddert. Dus ook een sausje op basis van boter. Kan maar zo. Doet niks af aan het wokken. | |
Pacmaniac | maandag 2 maart 2009 @ 00:45 |
Van Go Tan heb je ook kant en klare woksauzen. Wel uit een potje maar misschien toch wel lekker om een keer te proberen? | |
Curiosity | maandag 2 maart 2009 @ 10:47 |
quote:Maar is mijn eerder geposte recept niets? | |
Curiosity | maandag 2 maart 2009 @ 10:48 |
Ook erg leuk om te zien dat ze in een wokrestaurant eerst het eten even in heet water dompelen voor een aantal sec/min. Gaat ook veel sneller op die manier. | |
kayintveen | maandag 2 maart 2009 @ 12:08 |
quote:die ga ik zeker vd week even proberen! quote:wat ben jij voor een mafketel joh.. je zit op iedereen een beetje gaar te reageren. kom is met een goed idee of hou je mond! | |
Pacmaniac | maandag 2 maart 2009 @ 12:45 |
quote:Stik jij lekker in je woksaus. trut ![]() | |
vaagsel | maandag 2 maart 2009 @ 12:49 |
quote:Ik durf die weddenschap wel aan. | |
littledrummergirl | maandag 2 maart 2009 @ 12:51 |
knoflook met zwarte bonensaus ![]() | |
Pacmaniac | maandag 2 maart 2009 @ 12:58 |
quote:Hier hebben ze het bij de XL iig niet. Maar misschien ligt het aan de locatie.Ze hebben hier een shitload aan Faja Lobi artikelen . Wonen veel surinaamse mensen. OT een recept voor teriyaki saus Ingredienten 1 el japanse sojasaus 2 el rijstwijn of sherry 2 el suiker 2 el olie 4 tl gemberpoeder 1/2 kopje kippe/runderbouillon 1 teentje knoflook, geperst Bereiding Combineer alle ingredienten en gebruiken als marinade, na het marineren de rest gebruiken om het vlees onder het grillen te bestrijken aan het einde van de grill tijd zodat een stroperige saus ontstaat. Voor ongeveer 1 kopje. | |
kayintveen | maandag 2 maart 2009 @ 18:05 |
teriyakki is volgens mij geen knoflook saus ![]() | |
Pacmaniac | dinsdag 3 maart 2009 @ 03:22 |
quote:Er zit knoflook door dus mooi wel | |
Poepoog | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:11 |
quote:Sorry hoor, maar in de Japanse teriyaki saus zit dus echt geen knoflook, misschien wel de "conimex/go tan restaurants: ( ![]() | |
Pacmaniac | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:22 |
quote:Hmmm Dat recept komt toch echt af van een echte Jap hoor | |
Morwen | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:23 |
quote:Dus als er een beetje knoflook doorheen zit is het knoflooksaus, wat een grappige manier van denken ![]() | |
Poepoog | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:25 |
quote:Heel toevallig niet gegoogled, eerste hit op google is met toevallig al je ingredienten is http://www.smulweb.nl/997629/koken/recept/Japanse-Gehaktballetjes "Echte Jap", google jap zul je bedoelen ![]() ![]() Trouwens sherry in de Japanse keuken, het moet niet gekker worden. | |
Pacmaniac | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:25 |
quote:Nee joh. Maar dat gezeik van die kut TS. Probeer je te helpen krijg je van die grafreacties. Ze zoekt het maar uit verder I'm out of here ![]() | |
Isabeau | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:25 |
Het lijkt mij dat knoflook een hoofdingrediënt moet zijn wil je het knoflooksaus noemen. | |
Poepoog | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:27 |
quote:Wat moeten we zonder je expertise ![]() | |
Isabeau | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:27 |
quote:Val je wel een beetje door de mand ja ![]() Nou ja, who cares. TS moet gewoon een paar recepten voor Japanse sauzen proberen en kijken wat lijkt op welke ze zo lekker vond ![]() | |
Poepoog | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:28 |
Teriyaki is btw veel te zoet, en kan me niet voorstellen dat het in Wokrestaurants wordt gebruikt. Is ook niet echt geschikt om mee te wokken... | |
Pacmaniac | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:29 |
quote:Flikker op . Ik heb het van een Jap op mn werk gekregen. Weet ik veel wat zijn bronnen zijn! En idd mijn expertise is dusdanig superieur aan het zooitje infantielen hier dat ik weiger me nog langer te lenen voor dit zooitje culi-barbaren. Roomboter in de wok ![]() | |
Poepoog | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:32 |
quote: ![]() Lul niet man, je valt gigantisch door de mand, eerst de t/s lopen uitschelden dat ze dom is, en wat iets meer zij. De japanse keuken gebruikt nauwelijks knofllook en zeker geen sherry, maar ach, dat zullen ze op de sociale werktplaats wel beter weten. | |
Isabeau | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:36 |
Pacmaniac, maak het nou niet nog erger, er is echt niemand die je gelooft en dat je dan vervolgens gaat roepen dat de rest incompetent is en TS een trut werkt ook niet mee.quote:Internet: quote:De dikgedrukte woorden zijn de enige woorden die anders zijn dan jouw recept. | |
Pacmaniac | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:36 |
quote:Kenker op man nerdje. Ik ga wekelijks in kwaliteits restaurants eten . De Japanse keuken gebruikt idd geen sherry maar wel Mirin. Alleen dat is (als het al te krijgen is in Nederland) zeer kostbaar. Dus die sherry is een alternatief. En begin niet over je sociale werkplaats . Dat je daar werkt lijkt me niet iets om trots op te zijn. Daarnaast hoort het niet in CUL thuis. Open maar lekker je eigen topic! ![]() | |
Isabeau | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:38 |
quote:En daar heb je wel gelijk in ![]() | |
Pacmaniac | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:40 |
quote:En die gast zou het niet op internet gezet kunnen hebben????of zelf van internet vandaan gehaald hebben????? Hij is een Jap dus neem ik hem serieus Jou totaal niet. Als je Teriyaki niet als woksaus bestempelt ben je sowieso epic fail. Maar ik snap het wel. Japans eten is kostbaar hé ![]() ![]() | |
Poepoog | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:43 |
Teriyaki saus is geen woksaus dude. Echt niet. ![]() | |
Pacmaniac | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:45 |
quote:Teriyaki is geen saus het is een kooktechniek. Een kooktechniek. Die vaak word toegepast bij het wokken. Zo je zin faalhaas? | |
Poepoog | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:48 |
quote:Haha ![]() Wokken is een kooktechniek, en teriyaki zou je ook een kooktechniek kunnen noemen, maar je hebt ze nooit bij elkaar, immers knappe jongen als jij je vlees in teriyaki saus gaat wokken. Je blijft me verbazen... Je kan ook gewoon een keer zeggen, tja ik had het fout, maar toegegeven, dit houdt mij wel wakker bij het studeren. ![]() | |
Specularium | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:52 |
Pacmaniac. ![]() | |
Morwen | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:52 |
Teriyaki (Japans: 照り焼き, テリヤキ) is een Japanse kooktechniek, waarbij gesneden vis of vlees wordt gebakken (yaki) in een marinade van sojasaus, waardoor het een speciale glans (teri) krijgt. De saus voor teriyaki wordt gemaakt van onder andere soja, suiker en rijstwijn. In het westen kun je de teriyaki-achtige saus kant-en-klaar kopen in de supermarkt of Oosterse winkel. Vaak zitten er dan niet traditionele ingrediënten in zoals knoflook. Bron: Wikipedia Geen knoflook dus TS bedoelt een andere saus. Allemachtig hoelang kan je over saus doorzemelen ![]() ![]() | |
Pacmaniac | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:58 |
quote:Ja wikipedia aanhalen als bron maakt je natuurlijk een stuk geloofwaardiger. Daarnaast leven we in het westen en niet in het oosten en hier word e.e.a. wel gebruikt . Nasi in Nederland is ook niet te vergelijken met de nasi zoals ze die in China enz eten . Toch zijn er duizenden goedlopende Chinese restaurants gerund door Chinese mensen . Maakt dat die mensen meteen landverraders? De behoefte en bereiding is hier in Nederland gewoon anders. Als je daar op tegen bent kun je ook een topic openen waarin je duidelijk aangeeft op zoek te zijn naar authentieke recepten. | |
Poepoog | dinsdag 3 maart 2009 @ 05:00 |
quote:Maar het was toch een recept van een Japanse collega van je, zeg maar die ook op internet zijn recepten post, in voor japanse begrippen wonderbaarlijk goed grammaticaal nederlands? | |
Mexxa | dinsdag 3 maart 2009 @ 05:01 |
Hoop dat jullie, tijdens het afzeiken van elkaar, niet vergeten dat kikkoman de lekkerste sojasaus is? ![]() | |
Poepoog | dinsdag 3 maart 2009 @ 05:02 |
quote:Niet per definitie ![]() ![]() | |
Pacmaniac | dinsdag 3 maart 2009 @ 05:02 |
quote:Misschien is hij goed ingeburgerd ? Zijn ouders hebben een restaurant in Delft. Mogelijk heeft hij het aan westerse normen aangepast en zo door gegeven . Authentiek nee . Begrijpelijk ? Lijkt me wel. | |
Morwen | dinsdag 3 maart 2009 @ 05:05 |
quote:Wat ben je in de aanval joh, waar hebben we het nou helemaal over? Wikipedia is een bron waar Nederlanders info neerzetten geen Japanners (en misschien ook wel, ik kan niet zien welke nationaliteit erachter zit). De bereiding zal ook per restaurant verschillen, maar blijft het feit dat Teriyaki geen woksaus is en dat zoekt de TS. Dat geef je zelf al toe immers, dat het een bereidingswijze is en geen woksaus. Maar door al je gebrul heen ben je dat alweer vergeten. ![]() | |
Pacmaniac | dinsdag 3 maart 2009 @ 05:08 |
quote:Het wordt gebruikt icm woksauzen. Triyaki an sig is geen woksaus. Dat staat er ook niet. ![]() | |
Poepoog | dinsdag 3 maart 2009 @ 05:10 |
quote: ![]() 9 tegen 10 dat de eigenaren geen Japanners zijn. Er zijn in Nederland de laatste tijd maar een beperkt aantal restaurants in Japanse handen (lees bijna helemaal niet), je bedoelt toch niet FuSha he ![]() ![]() | |
Pacmaniac | dinsdag 3 maart 2009 @ 05:13 |
quote:Die ja. Is het smerig? Ben er nooit geweest moet ik bekennen ![]() | |
Poepoog | dinsdag 3 maart 2009 @ 05:29 |
quote:Okura (en dan het lopend buffet ![]() |