abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 28 februari 2009 @ 15:03:39 #1
75265 Intergalactrick
Ik ook Ik ook Ik ook Ik ook
pi_66552746
Hoe kan ik het beste mijn grillpan gebruiken?

Ik heb meerdere dingen gelezen en het ging allemaal ongeveer zo:
Goed laten opwarmen, stukje vlees erop (met of zonder olie) en grillen.

Maar dit doe ik altijd met hamburgers (rund) en het gaat altijd zo ontzettend blauw staan van de rook...en soms verbrand ik ze dan. Wie heeft er tips over hoe ik het beste kan grillen met zo'n pan?
Ik ook_____Ik ook_____Ik ook_____Ik ook
____Ik ook_____Ik ook_____Ik ook_____
Ik ook_____Ik ook_____Ik ook_____Ik ook
  zaterdag 28 februari 2009 @ 15:14:57 #2
230788 n8n
Pragmatisch
pi_66553128
TVP ga er straks 1 halen
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_66553240
Vleesch inwrijven met olijfolie (de gewone niet de extra virgin), even aanbraden, gas laag en regelmatig keren
  zaterdag 28 februari 2009 @ 15:23:32 #4
75265 Intergalactrick
Ik ook Ik ook Ik ook Ik ook
pi_66553417
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
Vleesch inwrijven met olijfolie (de gewone niet de extra virgin), even aanbraden, gas laag en regelmatig keren
Dus de pan eerst met hoog gas opwarmen, vervolgens het gas zachter zetten en dan pas het vlees erop..hmmm, ga het eens proberen deze week.
Ik ook_____Ik ook_____Ik ook_____Ik ook
____Ik ook_____Ik ook_____Ik ook_____
Ik ook_____Ik ook_____Ik ook_____Ik ook
pi_66553500
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:23 schreef Intergalactrick het volgende:

[..]

Dus de pan eerst met hoog gas opwarmen, vervolgens het gas zachter zetten en dan pas het vlees erop..hmmm, ga het eens proberen deze week.
Sowieso zorgen dat je pan goed verhit is, vlees dan even op hoog vuur, krijg je van die mooie streepjes Dan idd even om en om tot het vlees goed is naar jouw smaak.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-02-2009 15:26:33 ]
  zaterdag 28 februari 2009 @ 15:29:48 #6
230788 n8n
Pragmatisch
pi_66553615
Zelfde geldt voor zalm? En dan te bedenken dat ik een jaar of 4 geleden honderden gerechten bereid heb met een grillplaat
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_66553659
Check me hamburger topic, waar ik mijn grillpan heb gebruikt.

Vlees hoef je helemaal niet in te wrijven met olijfolie (tegen het plakken, neem ik aan?). Pan goed heet laten worden. Vlees erop, als het aan de ene kant goed is, dan laat het vlees zelf los. En dan nog andere kant en weer keren voor de vierkantjes.

Enige probleem dat ik ook heb is het rook!
  zaterdag 28 februari 2009 @ 15:33:43 #8
230788 n8n
Pragmatisch
pi_66553740
Dat wordt wat hier, ik heb geen afzuigkap maar zo'n ding dat je ook in een toiletruimte aantreft
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_66553763
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:29 schreef n8n het volgende:
Zelfde geldt voor zalm? En dan te bedenken dat ik een jaar of 4 geleden honderden gerechten bereid heb met een grillplaat
yepz
pi_66553866
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:31 schreef celc1us het volgende:
Check me hamburger topic, waar ik mijn grillpan heb gebruikt.

Vlees hoef je helemaal niet in te wrijven met olijfolie (tegen het plakken, neem ik aan?). Pan goed heet laten worden. Vlees erop, als het aan de ene kant goed is, dan laat het vlees zelf los. En dan nog andere kant en weer keren voor de vierkantjes.

Enige probleem dat ik ook heb is het rook!
Dat is best leuk zonder olie voor vlees waar vet inzit, zoals een hamburger, maar een goed stuk biefstuk zou ik toch even invetten.

Ook beter voor de pan lijkt me, dan hoef je na gebruik niet zo te schrobben.
Tenzij je een gietijzeren grillpan hebt dan maakt het niet zoveel uit, voor de pan dan

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-02-2009 15:39:15 ]
  zaterdag 28 februari 2009 @ 15:41:49 #11
230788 n8n
Pragmatisch
pi_66553965
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:38 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ook beter voor de pan lijkt me, dan hoef je na gebruik niet zo te schrobben.
Een pan met een teflon-laag kan je ook gewoon insmeren met een klein beetje olie voor je 'm in gebruik neemt. Dan is de pan zo af te spoelen en nog een keer te gebruiken zonder opnieuw olie te smeren.
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_66554117
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:33 schreef n8n het volgende:
Dat wordt wat hier, ik heb geen afzuigkap maar zo'n ding dat je ook in een toiletruimte aantreft
Lolz, heel herkenbaar En ik kook dus echt veeeeeeeeeeeel, mijn keukenplafond/muren zijn ook echt te vies
Binnenkort gaat er gewit worden, maar ik denk dat ik alles maar bruin schilder in de keuken

(in gedachten hoor ik mijn dochter nu al zeggen: bah mama, ziette uit als poepie, blehhhh )
  zaterdag 28 februari 2009 @ 15:48:24 #13
230788 n8n
Pragmatisch
pi_66554169
Ik heb ook nog de 'pech' dat ik een studio heb, mijn keuken staat dus direct open aangesloten op de huis- en tevens slaapkamer
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_66554234
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:38 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Dat is best leuk zonder olie voor vlees waar vet inzit, zoals een hamburger, maar een goed stuk biefstuk zou ik toch even invetten.

Ook beter voor de pan lijkt me, dan hoef je na gebruik niet zo te schrobben.
Tenzij je een gietijzeren grillpan hebt dan maakt het niet zoveel uit, voor de pan dan
Ik heb idd een gietijzeren grillpan, laatst nog een biefstukje en schouderkarbonade gemaakt, zonder toevoeging van olie. Heerrrrrlijk!

Ik doe de voordeur altijd open bij het grillen.
pi_66554273
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:48 schreef n8n het volgende:
Ik heb ook nog de 'pech' dat ik een studio heb, mijn keuken staat dus direct open aangesloten op de huis- en tevens slaapkamer
Oei, das lastig. Alle ramen en deuren open gooien en een ventilator richting de ramen!
pi_66554285
ehm de grillpan de eerste keer goed verhitten. Net als een wokpan een beetje in laten branden. Vervolgens doe je dat nog een keer met olijfolie. Een klein beetje olijfolie goed verspreiden over de plaat met een kwastje of een stukje keukenpapier. Vervolgens heb je eigenlijk geen olie / boter meer nodig bij het bakken. Het kan natuurlijk zijn dat je voor wat extra smaak olijfolie gebruikt (doe ik zelf vaak met speciale knoflookolijfolie bijvoorbeeld). Het meeste vlees kan gegrilld worden in het eigen vocht, als je er eventueel wat uitjes bij doet, geeft dit ook nog wat vocht af.

En verder; grillpan goed onderhouden. Niet met zeep, alleen heet water. Het liefste niet met een borstel, maar met de zachte kant van een sponsje bijvoorbeeld. Daarnaast zul je zo nu en dan even wat olie op de plaat moeten doen om te zorgen dat de plaat 'ingevet' blijft.

Smakelijk eten, je haalt er echt de meest lekkere dingen vanaf! Hmmm visje erop
pi_66554322
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:46 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Lolz, heel herkenbaar En ik kook dus echt veeeeeeeeeeeel, mijn keukenplafond/muren zijn ook echt te vies
Binnenkort gaat er gewit worden, maar ik denk dat ik alles maar bruin schilder in de keuken

(in gedachten hoor ik mijn dochter nu al zeggen: bah mama, ziette uit als poepie, blehhhh )
ah dat heb ik ook gehad. Oplossing die ik heb gevonden toen: schilder alle muren en plaats er daarna een vernis laagje overheen. Dat betekend dat je gewoon met een soppie en warm water de muren kan afnemen van tijd tot tijd
pi_66554430
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:50 schreef celc1us het volgende:

[..]

Ik heb idd een gietijzeren grillpan, laatst nog een biefstukje en schouderkarbonade gemaakt, zonder toevoeging van olie. Heerrrrrlijk!

Ik doe de voordeur altijd open bij het grillen.
*MK sparen gaat voor een gietijzeren grillpan

Ik kan ook de voordeur openzetten maar dan moet de keukendeur ook open en walmt alles nog de gang in en daar hangt de was, dus daar word je ook niet vrolijk van
pi_66554516
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:53 schreef Ssswing het volgende:

[..]

ah dat heb ik ook gehad. Oplossing die ik heb gevonden toen: schilder alle muren en plaats er daarna een vernis laagje overheen. Dat betekend dat je gewoon met een soppie en warm water de muren kan afnemen van tijd tot tijd
Tnx voor de tip! Ik had van dat afwasbare latex, maar voor een keuken zoals ik heb werkt dat nou niet bepaald

Over je eerdere post: dan heb je het dus over een gietijzeren pan neem ik aan?

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 28-02-2009 16:01:08 ]
  zaterdag 28 februari 2009 @ 16:05:28 #20
230788 n8n
Pragmatisch
pi_66554652
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:50 schreef celc1us het volgende:

[..]

Ik doe de voordeur altijd open bij het grillen.
Deze deur links is mijn voordeur
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:51 schreef celc1us het volgende:

[..]

Oei, das lastig. Alle ramen en deuren open gooien en een ventilator richting de ramen!
Raam staat wel altijd open ja tijdens het koken.
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:52 schreef Ssswing het volgende:
ehm de grillpan de eerste keer goed verhitten. Net als een wokpan een beetje in laten branden. Vervolgens doe je dat nog een keer met olijfolie. Een klein beetje olijfolie goed verspreiden over de plaat met een kwastje of een stukje keukenpapier. Vervolgens heb je eigenlijk geen olie / boter meer nodig bij het bakken. Het kan natuurlijk zijn dat je voor wat extra smaak olijfolie gebruikt (doe ik zelf vaak met speciale knoflookolijfolie bijvoorbeeld). Het meeste vlees kan gegrilld worden in het eigen vocht, als je er eventueel wat uitjes bij doet, geeft dit ook nog wat vocht af.

En verder; grillpan goed onderhouden. Niet met zeep, alleen heet water. Het liefste niet met een borstel, maar met de zachte kant van een sponsje bijvoorbeeld. Daarnaast zul je zo nu en dan even wat olie op de plaat moeten doen om te zorgen dat de plaat 'ingevet' blijft.

Smakelijk eten, je haalt er echt de meest lekkere dingen vanaf! Hmmm visje erop
Dit bedoelde ik eerder maar zo is het wat beter omschreven inderdaad
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_66554774
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 16:05 schreef n8n het volgende:

[..]

Deze deur links is mijn voordeur
[ afbeelding ]
Ik krijg zo het idee dat jouw keuken nog kleiner is dan die van mij
pi_66555021
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 16:00 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Tnx voor de tip! Ik had van dat afwasbare latex, maar voor een keuken zoals ik heb werkt dat nou niet bepaald

Over je eerdere post: dan heb je het dus over een gietijzeren pan neem ik aan?

jep gietijzeren, is stiekum ook het fijnste
  zaterdag 28 februari 2009 @ 16:17:32 #23
230788 n8n
Pragmatisch
pi_66555033
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 16:09 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik krijg zo het idee dat jouw keuken nog kleiner is dan die van mij
Kan bijna niet anders, de breedte van mijn werkblad (incl. gasfornuis) is 2.2M, links van de foto is de deur naar mijn badkamer met daaraan net uit het zicht mijn was. Ik moet dus ook altijd de was net voor ik ga slapen of s'ochtends ophangen wil ik voorkomen dat je mijn diner er doorheen ruikt. Verder mag ik niet klagen als ik naar de studenten om me heen kijk
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_66555290
Die deur klapt ook net de verkeerde kant op.
  zaterdag 28 februari 2009 @ 16:34:26 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66555623
Ik zou niet kunnen leven zonder afzuigkap. En trouwens, ook niet met een open keuken.
Als ik grill staat het hier ook blauw, dat hoort zo, anders kan je net zo goed in een koekenpan bakken.
Beetje olie op je vlees/vis/groenten is gewoon lekkerder. Peper en zout trouwens ook.
Ik grill bijna alles. Ben dol op de smaak.
En oja, gewoon in een goedkope grillpan met anti-aanbaklaag. Als die op is (na een jaar of twee) koop ik een nieuwe. Die gietijzeren dingen vind ik vies en onhandig. Vooral als je gemarineerde dingen grillt is dat funest voor zo'n gietijzeren pan, dat brandt er dan helemaal in. Nee, lang leve de anti-aanbaklaag!
pi_66555850
Een gietijzeren grillpan is soms wel erg lastig, dan doe ik er een kopje water in en laat ik het een nachtje staan. En de volgende dag pas schoonmaken.

Maar verder top ding!
pi_66556246
Misschien wel iets lastiger maar zoveel meer duurzamer als je het ding met liefde behandeld
Sowieso gelijk schoonmaken is erg belangrijk. Maar dat is eigenlijk met alle keukenapparatuur net zo
pi_66557231
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 16:54 schreef mascara-klodder het volgende:
Misschien wel iets lastiger maar zoveel meer duurzamer als je het ding met liefde behandeld
Sowieso gelijk schoonmaken is erg belangrijk. Maar dat is eigenlijk met alle keukenapparatuur net zo
niet alleen met keukenapparatuur
pi_66557417
Hmm mijn ervaringen met een anti-aanbakgrillplaat zijn niet erg goed. Je moet, om goed te grillen, de plaat zo heet laten worden dat de aanbaklaag snel loslaat
Vandaar dat ik zweer bij gietijzer. En zo duur hoeft dat niet te zijn, zeker niet als je je bedenkt dat je in principe nooit meer een nieuwe hoeft te kopen!!

Ohja, mocht iemand er een willen aanschaffen een kleine tip: kies er een met een niet te hoge opstaande rand.. Dan kan je namelijk de stokjes van satetjes net iets over de rand leggen zodat ze gemakkelijker om te draaien zijn
  zaterdag 28 februari 2009 @ 17:38:49 #30
225029 Dionysiou
Grieks en trots
pi_66557489
Grillpan goed heet laten worden geen vetstof of olie in de pan gooien en als de pan heet is dan doe je het product (met olie ingesmeert) in de pan en grill je het om en om (dus niet 40x omdraaien)
[b]Op zaterdag 21 november 2009 00:42 schreef Bravebart het volgende:[/b]
Toch frappant dat zo'n knaapje zich in 1 week zo heeft ingelikt binnen PUB dat hij een verjaardagstopic krijgt.
  zaterdag 28 februari 2009 @ 17:42:57 #31
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66557607
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:38 schreef mascara-klodder het volgende:


Ook beter voor de pan lijkt me, dan hoef je na gebruik niet zo te schrobben.

Ik hoef nooit te schrobben en ik vet vrijwel niets in. (en hij is niet van gietijzer )
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zaterdag 28 februari 2009 @ 17:53:53 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66557931
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 17:36 schreef Sunnythesun het volgende:
Hmm mijn ervaringen met een anti-aanbakgrillplaat zijn niet erg goed. Je moet, om goed te grillen, de plaat zo heet laten worden dat de aanbaklaag snel loslaat
Oh, geen last van. En ik laat 'm toch echt gewoon een minuutje of 2 opwarmen voor ik het vlees erin leg. Okay, na een jaartje of 2 zijn de ribbels wel geontantiaanbaklaagd, but who cares, dan koop ik een nieuwe. En kom me niet aan met dat fabeltje dat teflon zo slecht voor je is, dat gaat gewoon hoppakee onaangetast door je spijsverteringskanaal.
  zaterdag 28 februari 2009 @ 20:13:19 #33
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_66562083
ik heb een gietijzeren grillpan en krijg dus ook heel veel blauwe rook maar alles bakt ook aan,zelf als ik het ingesmeerd heb met olie, ik heb er vis op willen bakken maar die plakt vervolgens zo erg vast dat ie uitelkaar valt en de hele pan volzit met een laagje vis..dus de volgende keer m langer laten liggen,maar precies hetzelfde resultaat...en nu staat ie in mn kast te niksen
  zaterdag 28 februari 2009 @ 22:04:33 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66565968
Kijk, gewoon een goeiekope van het Kruidvat kopen. Heb je nergens last van.
Al is het trouwens alleen maar voor de vis, bedenk ik me nu.
pi_66568135
Ik heb al jaren en jaren een gietijzeren grillpan zonder antiaanbaklaag, en heb nergens last van, en nee, hij is niet vies. Hier staat nog erg veel info over de grillpannen, hoe te bewerken en hoe ermee te werken.
anonieme razernist
pi_66572373
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 17:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En kom me niet aan met dat fabeltje dat teflon zo slecht voor je is, dat gaat gewoon hoppakee onaangetast door je spijsverteringskanaal.
Doe ik dat dan Ik vind het alleen niet zo'n lekker idee.. en ik betaal liever 1x 40,- dan 6x 10... Daarbij vind ik gietijzer gewoon fijner werken, geen last van uit elkaar vallen van vis wat ik wel met mijn anti-aanbak pannetje had. Als jij tevreden bent prima, maar als ik mensen een tip moet geven zeg ik wel: gietijzer.
  zondag 1 maart 2009 @ 02:47:00 #37
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_66572464
De onderkant van mijn gietijzeren grillpan begon opeens te roesten. Misschien hebben ze dat niet roestvrij gemaakt als de bovenkant
Confidence through competence
pi_66585696
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 20:13 schreef scrub_nurse het volgende:
ik heb een gietijzeren grillpan en krijg dus ook heel veel blauwe rook maar alles bakt ook aan,zelf als ik het ingesmeerd heb met olie, ik heb er vis op willen bakken maar die plakt vervolgens zo erg vast dat ie uitelkaar valt en de hele pan volzit met een laagje vis..dus de volgende keer m langer laten liggen,maar precies hetzelfde resultaat...en nu staat ie in mn kast te niksen
Herkenbaar, ik heb de grillpan al iets van 5 jaar denk ik, waarvan 3 of 4 jaar in de kast gelegen, ook omdat het altijd maar plakte.

Maar nu ik weet hoe het werkt, vind ik het een schitterend ding!
  zondag 1 maart 2009 @ 16:56:51 #39
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_66585935
hmmz....ik heb al jaren een gietijzeren grillpan hier in een kastje staan...ooit eens in een kerstpakket gehad, geloof ik...misschien toch maar eens afstoffen
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
  zondag 1 maart 2009 @ 17:26:11 #40
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_66587019
quote:
Op zondag 1 maart 2009 16:47 schreef celc1us het volgende:

[..]

Herkenbaar, ik heb de grillpan al iets van 5 jaar denk ik, waarvan 3 of 4 jaar in de kast gelegen, ook omdat het altijd maar plakte.

Maar nu ik weet hoe het werkt, vind ik het een schitterend ding!

hoe dan? wat doe ik fout??
pi_66588444
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 23:07 schreef NoCigar het volgende:
Ik heb al jaren en jaren een gietijzeren grillpan zonder antiaanbaklaag, en heb nergens last van, en nee, hij is niet vies.
Ik snap al dat gedoe ook niet, er komt vanzelf een antiaanbaklaagje op van koolstof.

Juist als er olie opkomt komt gaat het walmen, net zoals een wok ook gaat walmen als de olie te heet wordt. Ik smeer nooit wat in met olie. Je hebt natuurlijk van die lichte grillpannen met golfjes ipv ribbels met een antiaanbaklaag, een soort koekenpan om dikke strepen mee te maken, dan zal dat wel nodig zijn om alles met olie in te smeren. Probeer het eens met een echte grillpan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_66590857
quote:
Op zondag 1 maart 2009 17:26 schreef scrub_nurse het volgende:

[..]

hoe dan? wat doe ik fout??
Probeer om de grillpan heel heet te laten worden, dan vlees erop. Het vlees laat dan vanzelf los als het daar klaar voor is, en dan de andere kant nog even grillen.

Voor onderhoud kan je na het grillen en wassen met water, wat insmeren met olijfolie en dan in de kast zetten.
pi_66594066
Grillpanenn zijn het beste van gietijzer. Dat geeft de beste resultaten. Zoals hierboven al gezegd zijn antiaanbaklagen eigenlijk niet geschikt voor grilltemperaturen. Pannen waar de teflonlaag uitgesleten is en het aluminium eronder zichtbaar zijn voor de schroothoop. Je gaat dan de teflon opeten, de verhalen varieren, maar men is er overeens dat het iig niet gezond is.

De beste koop die ik ken zijn de pannen van Ronneby Bruk (een aantal kookwinkels verkopen ze ook onder eigen naam). Vanaf ongeveer 40 euro voor het kleinste model. Ze zijn beter en goedkoper dan de duurdere Creuset en véél beter dan de véél duurdere Demeyere. Alleen voor kookplaten met een glazen oppervlak (Keramisch/Inductie zijn ze wat minder geschikt aangezien ze nogal ruw zijn aan de onderzijde.

In gebruik: vlees of groente lichtjes invetten met een neutrale olie, de pan zelf niet invetten. Wel enkel afwassen met heet water, dan blijft deze vet genoeg van zichzelf. Over "vies" moet je met een grillpan niet zo inzitten. Weinig bacteriën die een temperatuur van rond de 200 graden overleven.
pi_66595186
quote:
Op zondag 1 maart 2009 20:47 schreef Fixers het volgende:
Alleen voor kookplaten met een glazen oppervlak (Keramisch/Inductie zijn ze wat minder geschikt aangezien ze nogal ruw zijn aan de onderzijde.
Daar heb ik niet eens aangedacht. Ik zal er goed over nadenken wanneer ik een nieuwe keuken ga bestellen.

Sommige restaurants gebruiken inductie en toen dacht ik, dat moet ik ook hebben!
  zondag 1 maart 2009 @ 21:19:19 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66595520
quote:
Op zondag 1 maart 2009 20:47 schreef Fixers het volgende:
Je gaat dan de teflon opeten, de verhalen varieren, maar men is er overeens dat het iig niet gezond is.
Daar is "men" het dus helemaal niet over eens.
pi_66607891
quote:
Op zondag 1 maart 2009 21:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Daar is "men" het dus helemaal niet over eens.
DuPont en 3M spreken het inderdaad tegen. Maar uit diverse onderzoeken is gebleken dat er bij medewerkers van die bedrijven die veel in contact komen met PTFE en PFOA significant meer kwalen hebben dan mensen normaal zouden hebben. Onder andere meer kans op prostaatkanker en beroertes. Dat zijn dan mensen die dagelijks met de chemische varianten werken en er grote hoeveelheden van in hun bloed hebben.

Maar reden genoeg om een klein beetje voorzichtig te zijn. Zolang je een beetje voorzichtig doet met antiaanbakpannen is er niets aan de hand. Maar als de laag los begint te laten is dat toch echt wel een moment om na te denken.
pi_66608024
quote:
Op zondag 1 maart 2009 21:11 schreef celc1us het volgende:

[..]

Daar heb ik niet eens aangedacht. Ik zal er goed over nadenken wanneer ik een nieuwe keuken ga bestellen.

Sommige restaurants gebruiken inductie en toen dacht ik, dat moet ik ook hebben!
Ach, het is maar hoe erg je krassen op de plaat vind. Het is vooral lelijk, het apparaat werkt er niet minder om. Er zijn genoeg gietijzeren grillpannen die wel een gladde onderzijde hebben. Die van Le Creuset bijvoorbeeld.
pi_66608102
gewoon laten walmen. als het walmt beetje olive oil bij doe(liefs met een torkrol indippen) en dan vlees erop.
als ik er lekkere ruk aangeeft. Dan spuit ik zo een volwassen vent van zijn scooter.
-geen browserverneukende links in je sig graag-
  maandag 2 maart 2009 @ 11:48:36 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66611320
quote:
Op maandag 2 maart 2009 09:55 schreef Fixers het volgende:

[..]

Dat zijn dan mensen die dagelijks met de chemische varianten werken en er grote hoeveelheden van in hun bloed hebben.
Ja, duhuh. Als je twee flessen whiskey achterover slaat ga je ook dood. Als je dagelijks een fles wegwerkt op den duur ook. Twee lepels nootmuskaat overleef je niet. Dat is dus het hele principe van gif: de dosis. En ik schat in dat je ongeveer 2 grillpannen en een koekenpannetjes op een dag moet opeten wil je er schade aan ondervinden.

Stomme bankmakerij altijd.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')