Dus de pan eerst met hoog gas opwarmen, vervolgens het gas zachter zetten en dan pas het vlees erop..hmmm, ga het eens proberen deze week.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
Vleesch inwrijven met olijfolie (de gewone niet de extra virgin), even aanbraden, gas laag en regelmatig keren
Sowieso zorgen dat je pan goed verhit is, vlees dan even op hoog vuur, krijg je van die mooie streepjesquote:Op zaterdag 28 februari 2009 15:23 schreef Intergalactrick het volgende:
[..]
Dus de pan eerst met hoog gas opwarmen, vervolgens het gas zachter zetten en dan pas het vlees erop..hmmm, ga het eens proberen deze week.
yepzquote:Op zaterdag 28 februari 2009 15:29 schreef n8n het volgende:
Zelfde geldt voor zalm? En dan te bedenken dat ik een jaar of 4 geleden honderden gerechten bereid heb met een grillplaat
Dat is best leuk zonder olie voor vlees waar vet inzit, zoals een hamburger, maar een goed stuk biefstuk zou ik toch even invetten.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 15:31 schreef celc1us het volgende:
Check me hamburger topic, waar ik mijn grillpan heb gebruikt.
Vlees hoef je helemaal niet in te wrijven met olijfolie (tegen het plakken, neem ik aan?). Pan goed heet laten worden. Vlees erop, als het aan de ene kant goed is, dan laat het vlees zelf los. En dan nog andere kant en weer keren voor de vierkantjes.
Enige probleem dat ik ook heb is het rook!![]()
Een pan met een teflon-laag kan je ook gewoon insmeren met een klein beetje olie voor je 'm in gebruik neemt. Dan is de pan zo af te spoelen en nog een keer te gebruiken zonder opnieuw olie te smeren.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 15:38 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ook beter voor de pan lijkt me, dan hoef je na gebruik niet zo te schrobben.
Lolz, heel herkenbaarquote:Op zaterdag 28 februari 2009 15:33 schreef n8n het volgende:
Dat wordt wat hier, ik heb geen afzuigkap maar zo'n ding dat je ook in een toiletruimte aantreft
Ik heb idd een gietijzeren grillpan, laatst nog een biefstukje en schouderkarbonade gemaakt, zonder toevoeging van olie. Heerrrrrlijk!quote:Op zaterdag 28 februari 2009 15:38 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Dat is best leuk zonder olie voor vlees waar vet inzit, zoals een hamburger, maar een goed stuk biefstuk zou ik toch even invetten.
Ook beter voor de pan lijkt me, dan hoef je na gebruik niet zo te schrobben.
Tenzij je een gietijzeren grillpan hebt dan maakt het niet zoveel uit, voor de pan dan
Oei, das lastig.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 15:48 schreef n8n het volgende:
Ik heb ook nog de 'pech' dat ik een studio heb, mijn keuken staat dus direct open aangesloten op de huis- en tevens slaapkamer
ah dat heb ik ook gehad. Oplossing die ik heb gevonden toen: schilder alle muren en plaats er daarna een vernis laagje overheen. Dat betekend dat je gewoon met een soppie en warm water de muren kan afnemen van tijd tot tijdquote:Op zaterdag 28 februari 2009 15:46 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Lolz, heel herkenbaarEn ik kook dus echt veeeeeeeeeeeel, mijn keukenplafond/muren zijn ook echt te vies
![]()
Binnenkort gaat er gewit worden, maar ik denk dat ik alles maar bruin schilder in de keuken![]()
(in gedachten hoor ik mijn dochter nu al zeggen: bah mama, ziette uit als poepie, blehhhh)
*MK sparen gaat voor een gietijzeren grillpanquote:Op zaterdag 28 februari 2009 15:50 schreef celc1us het volgende:
[..]
Ik heb idd een gietijzeren grillpan, laatst nog een biefstukje en schouderkarbonade gemaakt, zonder toevoeging van olie. Heerrrrrlijk!
Ik doe de voordeur altijd open bij het grillen.
Tnx voor de tip! Ik had van dat afwasbare latex, maar voor een keuken zoals ik heb werkt dat nou niet bepaaldquote:Op zaterdag 28 februari 2009 15:53 schreef Ssswing het volgende:
[..]
ah dat heb ik ook gehad. Oplossing die ik heb gevonden toen: schilder alle muren en plaats er daarna een vernis laagje overheen. Dat betekend dat je gewoon met een soppie en warm water de muren kan afnemen van tijd tot tijd
Deze deur links is mijn voordeurquote:Op zaterdag 28 februari 2009 15:50 schreef celc1us het volgende:
[..]
Ik doe de voordeur altijd open bij het grillen.
Raam staat wel altijd open ja tijdens het koken.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 15:51 schreef celc1us het volgende:
[..]
Oei, das lastig.Alle ramen en deuren open gooien en een ventilator richting de ramen!
Dit bedoelde ik eerder maar zo is het wat beter omschreven inderdaadquote:Op zaterdag 28 februari 2009 15:52 schreef Ssswing het volgende:
ehm de grillpan de eerste keer goed verhitten. Net als een wokpan een beetje in laten branden. Vervolgens doe je dat nog een keer met olijfolie. Een klein beetje olijfolie goed verspreiden over de plaat met een kwastje of een stukje keukenpapier. Vervolgens heb je eigenlijk geen olie / boter meer nodig bij het bakken. Het kan natuurlijk zijn dat je voor wat extra smaak olijfolie gebruikt (doe ik zelf vaak met speciale knoflookolijfolie bijvoorbeeld). Het meeste vlees kan gegrilld worden in het eigen vocht, als je er eventueel wat uitjes bij doet, geeft dit ook nog wat vocht af.
En verder; grillpan goed onderhouden. Niet met zeep, alleen heet water. Het liefste niet met een borstel, maar met de zachte kant van een sponsje bijvoorbeeld. Daarnaast zul je zo nu en dan even wat olie op de plaat moeten doen om te zorgen dat de plaat 'ingevet' blijft.
Smakelijk eten, je haalt er echt de meest lekkere dingen vanaf! Hmmm visje erop
quote:Op zaterdag 28 februari 2009 16:05 schreef n8n het volgende:
[..]
Deze deur links is mijn voordeur![]()
[ afbeelding ]
jep gietijzeren, is stiekum ook het fijnstequote:Op zaterdag 28 februari 2009 16:00 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Tnx voor de tip! Ik had van dat afwasbare latex, maar voor een keuken zoals ik heb werkt dat nou niet bepaald![]()
Over je eerdere post: dan heb je het dus over een gietijzeren pan neem ik aan?
Kan bijna niet anders, de breedte van mijn werkblad (incl. gasfornuis) is 2.2M, links van de foto is de deur naar mijn badkamer met daaraan net uit het zicht mijn was. Ik moet dus ook altijd de was net voor ik ga slapen of s'ochtends ophangen wil ik voorkomen dat je mijn diner er doorheen ruikt. Verder mag ik niet klagen als ik naar de studenten om me heen kijkquote:Op zaterdag 28 februari 2009 16:09 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik krijg zo het idee dat jouw keuken nog kleiner is dan die van mij
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |