abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 28 februari 2009 @ 15:03:39 #1
75265 Intergalactrick
Ik ook Ik ook Ik ook Ik ook
pi_66552746
Hoe kan ik het beste mijn grillpan gebruiken?

Ik heb meerdere dingen gelezen en het ging allemaal ongeveer zo:
Goed laten opwarmen, stukje vlees erop (met of zonder olie) en grillen.

Maar dit doe ik altijd met hamburgers (rund) en het gaat altijd zo ontzettend blauw staan van de rook...en soms verbrand ik ze dan. Wie heeft er tips over hoe ik het beste kan grillen met zo'n pan?
Ik ook_____Ik ook_____Ik ook_____Ik ook
____Ik ook_____Ik ook_____Ik ook_____
Ik ook_____Ik ook_____Ik ook_____Ik ook
  zaterdag 28 februari 2009 @ 15:14:57 #2
230788 n8n
Pragmatisch
pi_66553128
TVP ga er straks 1 halen
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_66553240
Vleesch inwrijven met olijfolie (de gewone niet de extra virgin), even aanbraden, gas laag en regelmatig keren
  zaterdag 28 februari 2009 @ 15:23:32 #4
75265 Intergalactrick
Ik ook Ik ook Ik ook Ik ook
pi_66553417
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:18 schreef mascara-klodder het volgende:
Vleesch inwrijven met olijfolie (de gewone niet de extra virgin), even aanbraden, gas laag en regelmatig keren
Dus de pan eerst met hoog gas opwarmen, vervolgens het gas zachter zetten en dan pas het vlees erop..hmmm, ga het eens proberen deze week.
Ik ook_____Ik ook_____Ik ook_____Ik ook
____Ik ook_____Ik ook_____Ik ook_____
Ik ook_____Ik ook_____Ik ook_____Ik ook
pi_66553500
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:23 schreef Intergalactrick het volgende:

[..]

Dus de pan eerst met hoog gas opwarmen, vervolgens het gas zachter zetten en dan pas het vlees erop..hmmm, ga het eens proberen deze week.
Sowieso zorgen dat je pan goed verhit is, vlees dan even op hoog vuur, krijg je van die mooie streepjes Dan idd even om en om tot het vlees goed is naar jouw smaak.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-02-2009 15:26:33 ]
  zaterdag 28 februari 2009 @ 15:29:48 #6
230788 n8n
Pragmatisch
pi_66553615
Zelfde geldt voor zalm? En dan te bedenken dat ik een jaar of 4 geleden honderden gerechten bereid heb met een grillplaat
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_66553659
Check me hamburger topic, waar ik mijn grillpan heb gebruikt.

Vlees hoef je helemaal niet in te wrijven met olijfolie (tegen het plakken, neem ik aan?). Pan goed heet laten worden. Vlees erop, als het aan de ene kant goed is, dan laat het vlees zelf los. En dan nog andere kant en weer keren voor de vierkantjes.

Enige probleem dat ik ook heb is het rook!
  zaterdag 28 februari 2009 @ 15:33:43 #8
230788 n8n
Pragmatisch
pi_66553740
Dat wordt wat hier, ik heb geen afzuigkap maar zo'n ding dat je ook in een toiletruimte aantreft
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_66553763
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:29 schreef n8n het volgende:
Zelfde geldt voor zalm? En dan te bedenken dat ik een jaar of 4 geleden honderden gerechten bereid heb met een grillplaat
yepz
pi_66553866
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:31 schreef celc1us het volgende:
Check me hamburger topic, waar ik mijn grillpan heb gebruikt.

Vlees hoef je helemaal niet in te wrijven met olijfolie (tegen het plakken, neem ik aan?). Pan goed heet laten worden. Vlees erop, als het aan de ene kant goed is, dan laat het vlees zelf los. En dan nog andere kant en weer keren voor de vierkantjes.

Enige probleem dat ik ook heb is het rook!
Dat is best leuk zonder olie voor vlees waar vet inzit, zoals een hamburger, maar een goed stuk biefstuk zou ik toch even invetten.

Ook beter voor de pan lijkt me, dan hoef je na gebruik niet zo te schrobben.
Tenzij je een gietijzeren grillpan hebt dan maakt het niet zoveel uit, voor de pan dan

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-02-2009 15:39:15 ]
  zaterdag 28 februari 2009 @ 15:41:49 #11
230788 n8n
Pragmatisch
pi_66553965
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:38 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ook beter voor de pan lijkt me, dan hoef je na gebruik niet zo te schrobben.
Een pan met een teflon-laag kan je ook gewoon insmeren met een klein beetje olie voor je 'm in gebruik neemt. Dan is de pan zo af te spoelen en nog een keer te gebruiken zonder opnieuw olie te smeren.
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_66554117
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:33 schreef n8n het volgende:
Dat wordt wat hier, ik heb geen afzuigkap maar zo'n ding dat je ook in een toiletruimte aantreft
Lolz, heel herkenbaar En ik kook dus echt veeeeeeeeeeeel, mijn keukenplafond/muren zijn ook echt te vies
Binnenkort gaat er gewit worden, maar ik denk dat ik alles maar bruin schilder in de keuken

(in gedachten hoor ik mijn dochter nu al zeggen: bah mama, ziette uit als poepie, blehhhh )
  zaterdag 28 februari 2009 @ 15:48:24 #13
230788 n8n
Pragmatisch
pi_66554169
Ik heb ook nog de 'pech' dat ik een studio heb, mijn keuken staat dus direct open aangesloten op de huis- en tevens slaapkamer
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_66554234
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:38 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Dat is best leuk zonder olie voor vlees waar vet inzit, zoals een hamburger, maar een goed stuk biefstuk zou ik toch even invetten.

Ook beter voor de pan lijkt me, dan hoef je na gebruik niet zo te schrobben.
Tenzij je een gietijzeren grillpan hebt dan maakt het niet zoveel uit, voor de pan dan
Ik heb idd een gietijzeren grillpan, laatst nog een biefstukje en schouderkarbonade gemaakt, zonder toevoeging van olie. Heerrrrrlijk!

Ik doe de voordeur altijd open bij het grillen.
pi_66554273
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:48 schreef n8n het volgende:
Ik heb ook nog de 'pech' dat ik een studio heb, mijn keuken staat dus direct open aangesloten op de huis- en tevens slaapkamer
Oei, das lastig. Alle ramen en deuren open gooien en een ventilator richting de ramen!
pi_66554285
ehm de grillpan de eerste keer goed verhitten. Net als een wokpan een beetje in laten branden. Vervolgens doe je dat nog een keer met olijfolie. Een klein beetje olijfolie goed verspreiden over de plaat met een kwastje of een stukje keukenpapier. Vervolgens heb je eigenlijk geen olie / boter meer nodig bij het bakken. Het kan natuurlijk zijn dat je voor wat extra smaak olijfolie gebruikt (doe ik zelf vaak met speciale knoflookolijfolie bijvoorbeeld). Het meeste vlees kan gegrilld worden in het eigen vocht, als je er eventueel wat uitjes bij doet, geeft dit ook nog wat vocht af.

En verder; grillpan goed onderhouden. Niet met zeep, alleen heet water. Het liefste niet met een borstel, maar met de zachte kant van een sponsje bijvoorbeeld. Daarnaast zul je zo nu en dan even wat olie op de plaat moeten doen om te zorgen dat de plaat 'ingevet' blijft.

Smakelijk eten, je haalt er echt de meest lekkere dingen vanaf! Hmmm visje erop
pi_66554322
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:46 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Lolz, heel herkenbaar En ik kook dus echt veeeeeeeeeeeel, mijn keukenplafond/muren zijn ook echt te vies
Binnenkort gaat er gewit worden, maar ik denk dat ik alles maar bruin schilder in de keuken

(in gedachten hoor ik mijn dochter nu al zeggen: bah mama, ziette uit als poepie, blehhhh )
ah dat heb ik ook gehad. Oplossing die ik heb gevonden toen: schilder alle muren en plaats er daarna een vernis laagje overheen. Dat betekend dat je gewoon met een soppie en warm water de muren kan afnemen van tijd tot tijd
pi_66554430
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:50 schreef celc1us het volgende:

[..]

Ik heb idd een gietijzeren grillpan, laatst nog een biefstukje en schouderkarbonade gemaakt, zonder toevoeging van olie. Heerrrrrlijk!

Ik doe de voordeur altijd open bij het grillen.
*MK sparen gaat voor een gietijzeren grillpan

Ik kan ook de voordeur openzetten maar dan moet de keukendeur ook open en walmt alles nog de gang in en daar hangt de was, dus daar word je ook niet vrolijk van
pi_66554516
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:53 schreef Ssswing het volgende:

[..]

ah dat heb ik ook gehad. Oplossing die ik heb gevonden toen: schilder alle muren en plaats er daarna een vernis laagje overheen. Dat betekend dat je gewoon met een soppie en warm water de muren kan afnemen van tijd tot tijd
Tnx voor de tip! Ik had van dat afwasbare latex, maar voor een keuken zoals ik heb werkt dat nou niet bepaald

Over je eerdere post: dan heb je het dus over een gietijzeren pan neem ik aan?

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 28-02-2009 16:01:08 ]
  zaterdag 28 februari 2009 @ 16:05:28 #20
230788 n8n
Pragmatisch
pi_66554652
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:50 schreef celc1us het volgende:

[..]

Ik doe de voordeur altijd open bij het grillen.
Deze deur links is mijn voordeur
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:51 schreef celc1us het volgende:

[..]

Oei, das lastig. Alle ramen en deuren open gooien en een ventilator richting de ramen!
Raam staat wel altijd open ja tijdens het koken.
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 15:52 schreef Ssswing het volgende:
ehm de grillpan de eerste keer goed verhitten. Net als een wokpan een beetje in laten branden. Vervolgens doe je dat nog een keer met olijfolie. Een klein beetje olijfolie goed verspreiden over de plaat met een kwastje of een stukje keukenpapier. Vervolgens heb je eigenlijk geen olie / boter meer nodig bij het bakken. Het kan natuurlijk zijn dat je voor wat extra smaak olijfolie gebruikt (doe ik zelf vaak met speciale knoflookolijfolie bijvoorbeeld). Het meeste vlees kan gegrilld worden in het eigen vocht, als je er eventueel wat uitjes bij doet, geeft dit ook nog wat vocht af.

En verder; grillpan goed onderhouden. Niet met zeep, alleen heet water. Het liefste niet met een borstel, maar met de zachte kant van een sponsje bijvoorbeeld. Daarnaast zul je zo nu en dan even wat olie op de plaat moeten doen om te zorgen dat de plaat 'ingevet' blijft.

Smakelijk eten, je haalt er echt de meest lekkere dingen vanaf! Hmmm visje erop
Dit bedoelde ik eerder maar zo is het wat beter omschreven inderdaad
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_66554774
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 16:05 schreef n8n het volgende:

[..]

Deze deur links is mijn voordeur
[ afbeelding ]
Ik krijg zo het idee dat jouw keuken nog kleiner is dan die van mij
pi_66555021
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 16:00 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Tnx voor de tip! Ik had van dat afwasbare latex, maar voor een keuken zoals ik heb werkt dat nou niet bepaald

Over je eerdere post: dan heb je het dus over een gietijzeren pan neem ik aan?

jep gietijzeren, is stiekum ook het fijnste
  zaterdag 28 februari 2009 @ 16:17:32 #23
230788 n8n
Pragmatisch
pi_66555033
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 16:09 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik krijg zo het idee dat jouw keuken nog kleiner is dan die van mij
Kan bijna niet anders, de breedte van mijn werkblad (incl. gasfornuis) is 2.2M, links van de foto is de deur naar mijn badkamer met daaraan net uit het zicht mijn was. Ik moet dus ook altijd de was net voor ik ga slapen of s'ochtends ophangen wil ik voorkomen dat je mijn diner er doorheen ruikt. Verder mag ik niet klagen als ik naar de studenten om me heen kijk
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_66555290
Die deur klapt ook net de verkeerde kant op.
  zaterdag 28 februari 2009 @ 16:34:26 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66555623
Ik zou niet kunnen leven zonder afzuigkap. En trouwens, ook niet met een open keuken.
Als ik grill staat het hier ook blauw, dat hoort zo, anders kan je net zo goed in een koekenpan bakken.
Beetje olie op je vlees/vis/groenten is gewoon lekkerder. Peper en zout trouwens ook.
Ik grill bijna alles. Ben dol op de smaak.
En oja, gewoon in een goedkope grillpan met anti-aanbaklaag. Als die op is (na een jaar of twee) koop ik een nieuwe. Die gietijzeren dingen vind ik vies en onhandig. Vooral als je gemarineerde dingen grillt is dat funest voor zo'n gietijzeren pan, dat brandt er dan helemaal in. Nee, lang leve de anti-aanbaklaag!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')