abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 28 juni 2004 @ 16:30:42 #1
72710 whispers
verbally copulating
pi_20253900
De grillpan:



Kan ik niet meer missen!

Je kan er alles in grillen: vis, vlees, groenten... Het ziet er steeds erg lekker uit en je gebruikt quasi geen vet (meeste vis en vlees bevat voldoende eigen vet). Eventueel kan je vooraf een marinade maken van olie en kruiden.

Wie maakt er nog gebruik van dit fantastisch stukje keukengerei? Wie heeft er grilltips?

En een vraagje voor de kenners: bestaan er grillpannen voor op inductie? Dan bedoel ik niet die van gietijzer, die vind ik te zwaar en meestal te klein.
Is voor een kado'tje, zelf kook ik natuurlijk op gas: there's nothing better
  maandag 28 juni 2004 @ 16:53:08 #2
72710 whispers
verbally copulating
pi_20254582
Zal zelf - bij wijze van aanzet - al een eenvoudig receptje geven:

Men neme een volledige forel. Kop af, staart af, buik open, troep eruit, schubben afschrapen.

Vul de forel met een takje rozemarijn (-> kan je makkelijk zelf kweken in de tuin).

Even grillen en slaatje, aardappel erbij...
pi_20254761
Heb sinds een paar maanden een grillpan van Le Creuset. Ideaal idd voor je biefstukjes en de visjes. Zo klaar allemaal en heel errug lekker!
geniet nooit met mate
  maandag 28 juni 2004 @ 17:09:45 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20255037
Had vroeger een gietijzeren plaat, met ribbels er op,
Die zette je op het gasfornuis ipv een pannenrooster, en stookte je dan warm met de gaspitten. Ideaal en heel erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_20294597
flinke karbonaad goed kruiden met Cajun kruiden en beetje olie op het stuk vlees smeren...
en gaan met die banaan !
Nothing to see here, carry on
pi_20296489
Aaaaaaaaaaaaaaaaaah.....mijn favo pan Heb zelf een hele mooie van de IKEA. Doet het erg fijn

Lekker kipfilet met cajunkruiden insmeren en dan erop of zalm of kipsate
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_20301119
De grillpan

Ik heb er sinds kort eentje en mijn andere pannen komen bijna niet meer uit de kast.
  woensdag 30 juni 2004 @ 11:03:10 #8
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_20301173
Ik heb er ook een, maar ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik er mee moet, behalve af en toe eens een hamburgertje op grillen
Misschien ligt het aan het feit dat ik geen vis lust, dus er al een hoop recepten afvallen ofzo?
Heb eigenlijk een beetje spijt dat ik 'm gekocht heb, want hij staat doorgaans stof te verzamelen in de kast...
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  woensdag 30 juni 2004 @ 11:11:28 #9
15285 _oxygen_
Druk Druk Druk
pi_20301366
Ja ik doe mee aan de ode van de grilpan.. lekker stukje gebakken vis uit de pan met z'on mooie structuur d'r in van de ozo heerlijke mooie grilpan
Bizar.. (bit dyslectische)
pi_20312449
Ja! Hebbik! Ik heb zo'n plaat net als pietverdriet had. Ik grill er, behalve vlees en vis, ook groente op. Beetje dressing erover, blokje feta erbij en smullen maar. Oh ja binnenkort wil ik gegrilde sardientjes gaan maken. Doe ik daar dan nog iets overheen nadat ze zijn gegrild? Beetje knoflookolie bijvoorbeeld? of is naturel lekker genoeg?
pi_20312958
Tip voor wie er ook 1 wil, met voldoende airmiles kun je er eentje gratis krijgen (en als je naar airmiles shop gaat, ben je ook niks aan verzending kwijt). Mijn moeder neemt hem zelfs mee op vakantie!

Ook zalig: tonijnsteaks. Zijn te koop o.a. bij Bas van der Heijden (bij Appie Heijn nog niet gezien), per 2 uit de diepvries ca. ¤1,99; paar uur van te voren in vergiet laten ontdooien, dan ff afspoelen, insmeren met zout+peper en evt. citroensap. Drie minuten per kant en that's it!
pi_20313039
quote:
Op woensdag 30 juni 2004 17:20 schreef mayolijn het volgende:
Doe ik daar dan nog iets overheen nadat ze zijn gegrild? Beetje knoflookolie bijvoorbeeld? of is naturel lekker genoeg?
Een tijdje geleden las ik in de Allerhande dat een top-kok adviseerde om juist vantevoren je vlees/vis met olie in te wrijven. Olie in je pan doen is dan niet nodig, en de smaak trekt er nog beter in. Zout en peper moest je volgens hem juist na afloop pas toevoegen (dit heeft een uitdrogend effect als je het voor het grillen toevoegt)

De lekkerste knoflookolie maak je trouwens zelf door verse knoflooktenen (duurder dan gewone, maar llont de moeite) in een fles goede olijfolie te gooien. Ziet er nog leuk uit ook!
pi_20328224
Ah, oke. Maar verbrandt de olie dan niet? Die grillpan wordt namelijk echt allejezus heet. Dat is natuurlijk ook het hele punt, maar ik heb het idee dat het met olie p het vlees meer rookt dan zonder.
  donderdag 1 juli 2004 @ 08:39:55 #14
46275 Castor
Obey the rules, miss the fun
pi_20328440
Grillen

Krijg er nu al trek in
  donderdag 1 juli 2004 @ 08:58:00 #15
18114 pebbje
kleine rooie opdonder
pi_20328594
Even een vraagje over de grillpan. Ik ben zelf dol op vis, maar mijn vriendje niet zo. Is het mogelijk in de grillpan een stukje vlees EN een stukje vis te maken zonder dat het vlees naar vis smaakt?
moeje ook nog een pepernoot?
pi_20340786
quote:
Op donderdag 1 juli 2004 08:11 schreef mayolijn het volgende:
Ah, oke. Maar verbrandt de olie dan niet? Die grillpan wordt namelijk echt allejezus heet. Dat is natuurlijk ook het hele punt, maar ik heb het idee dat het met olie p het vlees meer rookt dan zonder.
Ik heb er zelf geen last van, als ik mijn vis met olie insmeer. De vis schroeit bij mij gelijk dicht, en sappen blijven behouden.Om eerlijk te zijn nog niet met vlees geprobeerd....
Misschien dat het volgende helpt:
1. Smeer je koude grill pan met olie in, veeg overtollige olie na een half uurtje af met stukje keukenpapier o.i.d. (krijgt je pan een soort beschermend laagje)
2. Neem niet de allergrootste gaspit die je hebt, maar de één na grootste
3. zet eventueel je gas wat lager als de pan goed op temperatuur is....

S6 ermee!
quote:
Op donderdag 1 juli 2004 08:58 schreef pebbje het volgende:
Even een vraagje over de grillpan. Ik ben zelf dol op vis, maar mijn vriendje niet zo. Is het mogelijk in de grillpan een stukje vlees EN een stukje vis te maken zonder dat het vlees naar vis smaakt?
Ik denk het wel, smeer zowel vlees als vis vantevoren met olie in, leg ze in de pan niet te dicht bij elkaar en voeg geen extra olie meer toe. Houd er ook rekening mee, dat het ene stukje allicht een langere bereidingstijd nodig heeft dan het andere stukje.... Ik zou zeggen, probeer het gewoon een keer uit, dan weet je het. (Natuurlijk ben ik benieuwd naar het resultaat )
pi_20341079
quote:
Op woensdag 30 juni 2004 17:39 schreef kweetgeennaam het volgende:
Tip voor wie er ook 1 wil, met voldoende airmiles kun je er eentje gratis krijgen (en als je naar airmiles shop gaat, ben je ook niks aan verzending kwijt).
Adressen airmilesshops:
- Amstelveen: E. Rooseveltlaan 102/104, telefoon 020 - 647 51 36
- Arnhem: Looierstraat 44, telefoon 026 - 351 53 84
- Eindhoven: Keizer Karel V Singel 2, telefoon 040 - 257 41 51
- Rotterdam: Burg. van Walsumweg 528, telefoon 010 - 213 07 05
- Utrecht: Muntkade 8, telefoon 030 - 294 98 29
- Voorburg: Herenstraat 155, telefoon 070 - 387 29 36

Online bewonderen en bestellen kan hier
  maandag 12 juli 2004 @ 17:15:47 #18
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_20577159
Is deze pan ook op electrisch te gebruiken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 12 juli 2004 @ 17:22:46 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20577303
quote:
Op maandag 12 juli 2004 17:15 schreef Martijn_77 het volgende:
Is deze pan ook op electrisch te gebruiken?
Een specifieke grillpan, of generiek grillpannen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 12 juli 2004 @ 17:25:15 #20
15405 stigchel
Dit is waar!
pi_20577365
Ja je hebt ook grill pannen voor electrisch.

En nee je kunt geen vlees en vis tegelijk grillen. Vooral vis laat vocht los en als je er een hamburger naast legt, geeft die ook weer vet af. Kijk het kan wel natuurlijk, maar alles wat in dezelfde pan ligt heeft invloed op elkaar, daar kom je gewoon niet omheen. Sterker nog als je eerst je visje bakt en daarna gelijk je vleesje er in doet smaakt dat ook naar vis. MOet je eerst je pannie weer afwassen.

Daarom heb ik er ook twee
  zondag 18 juli 2004 @ 11:32:27 #21
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_20700418
quote:
Op maandag 12 juli 2004 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een specifieke grillpan, of generiek grillpannen?
Ik bedoelde of er ook grillpannen zijn welke op een keramische koookplaat gebruikt kunnen worden dit omdat ze dan een dikke en glade onderkant moeten hebben.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 19 juli 2004 @ 12:45:05 #22
53255 BadGirly
Sweetheart
pi_20719401
Ik kook bijna 2 jaar met m'n grillpannetje en hij is fantastisch!! Heerlijk sappige stukjes vlees en knapperige groente

Vanavond lekker gegrilde zalm met kruiden
  dinsdag 7 september 2004 @ 17:25:22 #23
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_21807021
Heeft iemand ervaring met de grillpan van Le Chef van de blokker voor net geen 20 EUR? De ribbeltjes leken me wat laag...
Confidence through competence
pi_21807172
Mijn Ossehaasjes belanden altijd in de grillpan !
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  dinsdag 7 september 2004 @ 17:36:20 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21807344
quote:
Op dinsdag 7 september 2004 17:29 schreef ondeugend het volgende:
Mijn Ossehaasjes belanden altijd in de grillpan !
Probeer ook eens de haas niet aan stukjes, maar houd het aan 1 stuk, met vetspek omwikkelen (of ontbijtspek, nog lekkerder) en dan braden.
Vervolgens ff in de oven parkeren, zodat ie van binnen warm kan worden, maar niet gaar laten worden.
Vervolgens neem je hem uit de oven, en je doet er wat alufolie om en laat het ff 5 minuten rusten. Dit snij je dan aan plakken en dat serveer je.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')