abonnement Unibet Coolblue
pi_68137337
Wow, Paul heeft ook "Paperback Writer" gespeeld . Ik denk voor het eerst sinds 1993? Kan niet wachten op een opname van hoe het klonk met deze band.
  Redactie Frontpage zaterdag 18 april 2009 @ 12:48:58 #252
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_68137438
Is er nog een complete setlist ergens te vinden?
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_68137605
Kort stukje Paul op Coachella met Jet:
  Redactie Frontpage zaterdag 18 april 2009 @ 13:02:28 #254
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_68137743
ai ai ai ai ai...zijn stem is écht op aan het raken.
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
pi_68139215
quote:
Op zaterdag 18 april 2009 13:02 schreef TheGrandWazoo het volgende:
ai ai ai ai ai...zijn stem is écht op aan het raken.
Dat was in Back in the US uit 2002 al aardig te horen hoor
pi_68144603
quote:
Setlist Coachella

Jet
Drive My Car
Only Mama Knows
Flaming Pie
Got to Get You Into My Life
Let Me Roll It
Foxy Lady
Honey Hush
Highway

The Long and Winding Road
My Love

Blackbird
Here Today
Dance Tonight
Calico Skies
Mrs. Vanderbilt
Eleanor Rigby

Sing the Changes
Band on the Run
Back in the U.S.S.R.
Something
I’ve Got a Feeling
Paperback Writer

A Day in the Life
Give Peace a Chance

Let It Be
Live and Let Die
Hey Jude

Birthday
Can’t Buy Me Love
Lady Madonna

Yesterday
Helter Skelter
Get Back
Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (Reprise)
The End


Zondagavond zijn langverwachte optreden in Las Vegas.
pi_68147751
quote:
Op zaterdag 18 april 2009 09:40 schreef blckbb het volgende:
Paul, Ringo, Dhani en Julian.. 1x. het zou toch zo mooi zijn
Denk dat Sean wel een keer met Paul gaat meespelen. Ooit. Wie weet hebben ze in het geheim al wel eens met elkaar meegespeeld op een album. Net zoals dat de slide guitar op Julian Lennon's "Saltwater" stiekem is gespeeld door...George Harrison.

Trouwens, Paul had Sean uitgenodigd om mee te spelen bij het David Lynch Foundation benefiet-concert in New York, maar dat heeft hij afgewezen omdat hij die avond zelf al moest optreden met zijn nieuwe (geniale) side-project The Ghost Of A Saber Toothed Tiger.

Mijn reisgenote, die ik naar het concert van Sean had gestuurd omdat ze (vanzelfsprekend, hehe ) geen kaarten kon bemachtigen voor het optreden van Paul & Ringo, vertelde dat Sean dat vertelde op het podium .
quote:
Op zaterdag 18 april 2009 13:02 schreef TheGrandWazoo het volgende:
ai ai ai ai ai...zijn stem is écht op aan het raken.
quote:
Op zaterdag 18 april 2009 14:07 schreef blckbb het volgende:

[..]

Dat was in Back in the US uit 2002 al aardig te horen hoor
Er zijn 2 redenen waarom ik denk dat hij misschien wel nooit meer gaat touren: Hij wil niet te lang weg bij zijn dochtertje, en hij weet dat het beter is dat zijn stem rust krijgt.

Laten we ten eerste niet vergeten dat onze Paul bijna 70 is . Maar ik vind juist dat zijn stem het laatste jaar weer veel beter is gaan klinken dan daarvoor. Toen Paul bijna 10 jaar niet tourde, en in 1989 begon aan zijn grootse comeback-tour, probeerde hij nog te zingen alsof hij 25 was. Hij misbruikte zijn stem bijna. Zijn stem op "Off The Ground" klinkt zwak, en de opnames uit de tour van 1993 vind ik bijna niet om aan te horen. Ik kan er geen opname van op YouTube vinden, maar het was ook in die tijd dat hij "Maybe I'm Amazed" noodgedwongen moest schrappen van zijn setlist, omdat hij stem begon te verliezen. Hij deed veel te veel shows achter elkaar, elke show ruim twee uur, hij oefende veel te veel, soundcheckte te lang...

Toen hij in 2002 weer een grote Amerikaanse tournee deed, wist hij zijn stem veel beter te controleren. Vergelijk de opnames van rond 2002 maar eens met 10 jaar daarvoor. Het klopt technische gezien, maar ik vind het ook veel mooier klinken. In plaats van dat hij álles gaf voor een nummer als "Amazed", sloeg hij ook eens een paar nootjes over, ten bate van zijn stem. Net zoals hij op "Helter Skelter" in het intro bij "and I see you agaiiiiinnnnnnn" niet gelijk die hele hoge noten probeert te halen, zoals op het origineel. Of niet als 66-jarige probeert de schreeuwen als een 26-jarige in de solo's bij "I've Got A Feeling".

In de periode van zijn scheiding klonk zijn zangstem én spraakstem zo oud en moe, dat ik me wel even 'zorgen' maakte. Hij moest zelfs "Fine Line" in het midden van zijn tour in een lagere toonsoort spelen. Want laat ik nog even toevoegen: Of het nou "She's A Woman", "I'm Down" of "Magical Mystery Tour" is: Paul McCartney speelt al zijn songs nog steeds in de toonsoort waarin het is opgenomen. Sommige live-opnames uit die tijd zijn een beetje pijnlijk om te luisteren. Ik kon het hem niet kwalijk nemen, hij was diep in de 60, maar zijn zangstem begon te vervagen...

Sprong in de tijd naar nu, beluister gewoon deze opname van zijn recente optreden in New York:

(Bijna) elke noot raak, krachtig gezongen, elke uithaal kan hij lang aanhouden. Zijn stem was die avond gewoon perfect. Maar niet alleen zijn stem, ook de manier waarop hij tegenwoordig met de pers omgaat, hoe hij er uit ziet, zijn houding op het podium... Misschien zie ik het verkeerd, maar hij lijkt véél meer op zijn gemak te zijn dan 5 jaar geleden. Wat ook helemaal niet gek is, natuurlijk .

Maar goed, met deze losse optredens is het altijd goed of mis. De ene keer is zijn stem wat zwakker, de andere keer sterker dan ooit. En ik weet heel goed waar TheGrandWazoo op doelt, deze keer was het dus wat minder... (Terwijl ik uit andere hoeken weer iets anders lees, maar ja...) Uithalen in "Helter Skelter" klonken niet al te best, en heb je Paul McCartney ooit eens een fout (04:27) zien maken op het podium? Maar eerlijk waar, who cares... De pers en de fans zijn razend enthousiast, en natuurlijk was het een fantastische show.

Laatste dingetje: Al is de mix ook zeker belabberd, de live-opname van "Sing The Changes" komt op mij ook wat "un-rehearsed" over, wat ik ook al iemand van de pers heb zien schrijven. Die (valse) harmonieën werken niet, en de halve vocalen die Paul aflevert op willekeurige momenten werken niet zo goed live. Maar misschien smulde het publiek er van. Nu op zoek naar een opname van "Highway" .
pi_68155871
mooi verhaal!

Maar nummers als She's a Woman kan hij beter niet meer zingen denk ik
  zondag 19 april 2009 @ 00:29:18 #260
159761 Arn0
Abbey Road
pi_68156964
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_68157476
quote:
Op zaterdag 18 april 2009 23:49 schreef blckbb het volgende:
mooi verhaal!

Maar nummers als She's a Woman kan hij beter niet meer zingen denk ik
Als ik de man die dit nummer 45 jaar geleden geschreven en gespeeld heeft, dit nummer op deze manier ooit eens live zou mogen horen doen...



Maar ik denk dat hij zich nooit zou wagen aan "Oh! Darling" . Nog even over Coachella:
quote:
Sir Paul dedicates show to Linda

Sir Paul McCartney has headlined the Coachella music festival in the Californian desert on the anniversary of the death of his wife Linda. In an emotional performance, the ex-Beatle dedicated The Long and Winding Road and My Love to Linda, who died from breast cancer in 1998.

He played a two-and-a-half hour set for 75,000 fans on the first night of the festival, one of the biggest in the US. The Killers and The Cure are topping the bill on Saturday and Sunday. Sir Paul told the BBC the significance of the date meant he almost did not agree to perform. "Linda introduced me to the desert because she used to go to Arizona a lot, so I just fell in love with it," he said. "At first I thought, oh god, I can't do a show on that day. But then it was like, well, no, it's the desert, it's music, it's rock 'n' roll... I'm doing it for Linda tonight."

The rock star was married to Linda for 29 years. He married again in 2002, to Heather Mills, but the couple divorced last year. Sir Paul's Coachella set included two encores and ended with a massive Hey Jude sing-a-long. It was his first performance at the show, held 120 miles east of Los Angeles, which he had only come across recently.

"I'd actually never heard of it," he said. "Nigel Godrich, Radiohead's producer, [who] I worked with a couple of albums ago, he comes here every year and he kept saying: 'I love it, I love it, I love it.' "And I thought, well, it's gotta have something 'cause he's got good taste."

The festival features a healthy line up of British artists, also including Paul Weller, Morrissey, Franz Ferdinand, The Ting Tings and White Lies. Adele and Duffy made waves at the same festival last year, and Sir Paul agreed that it was a good time for UK acts. "We make good music, that's the nice thing about Britain," he said. "We seem to produce people who love rock 'n' roll, love soul, dance music... whereas it just used to be America really in my book. "But one of the big forces in music today is Britain. Yo for Britain I say!"

Figures released this week showed that one in every 10 albums bought in the US last year was by a British artist.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/8005850.stm
pi_68166172


De zanger van Franz Ferdinand had een tof shirt aan: http://www.flickr.com/pho(...)t-72157616885522609/

'Touching' uitvoering van "My Love":





[ Bericht 31% gewijzigd door Aisumasen op 19-04-2009 19:39:21 ]
pi_68185456


Het bekijken waard!
pi_68194003
quote:
Op zondag 19 april 2009 13:14 schreef Aisumasen het volgende:
De zanger van Franz Ferdinand had een tof shirt aan: http://www.flickr.com/pho(...)t-72157616885522609/

Ik wil dat shirt ook!
  maandag 20 april 2009 @ 12:18:57 #265
229759 Keepvogel
Een doodgewone superheld
pi_68198423
quote:
Op zondag 19 april 2009 22:06 schreef Aisumasen het volgende:


Het bekijken waard!
Bedankt! Prachtig filmpje, om maar even een reactie van y=YouTube aan te halen:
quote:
He seems to be in a great mood and not bitter about the Beatles at all at this point.
  maandag 20 april 2009 @ 17:49:24 #266
132492 Honky
Rockster
pi_68209531


eerste footage van de game
Beste lied OOIT met het woord "mieren" er in-->
http://www.youtube.com/watch?v=Drh7bVvQXjQ
  Redactie Frontpage maandag 20 april 2009 @ 22:38:39 #267
95179 TheGrandWazoo
Zelfmoord is een optie! Bazbo
pi_68221109
Over Harrison gesproken; mocht iemand nog twijfelen om een goede cd van Harrison te kopen...
Naast het gebruikelijke werk (ATMP en LIAMW) is er ook nog 'George Harrison' uit 1978. Prachtig album!

Zit in een dikke box Die is al meer dan de moeite waard maar door dit album ben ik hem weer gaan herwaarderen.
Hoianghuzhouhiuphoeginglau is goedemorgen, hoor ik Bassie en Adriaan al zingen; nou, ik versta d'r geen kút van!
(Superworm)
  dinsdag 21 april 2009 @ 00:20:36 #268
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_68224962
quote:
Op maandag 20 april 2009 17:49 schreef Honky het volgende:


eerste footage van de game
Must have
Sommige stukjes deden mij aan de clip denken van Hey Bulldog!:
  dinsdag 21 april 2009 @ 10:30:08 #269
139330 TNA
For the stars that shine
pi_68229911
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 00:20 schreef Blinker het volgende:

[..]

Must have
Sommige stukjes deden mij aan de clip denken van Hey Bulldog!:
Het blijft toch magisch om ze samen te zien En wat ziet Ringo er toch enorm sullig uit naast die cynische kop van Lennon
pi_68236115
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 00:20 schreef Blinker het volgende:

[..]

Must have
Sommige stukjes deden mij aan de clip denken van Hey Bulldog!:
Dat zal komen doordat ze die opnames nagemaakt hebben... Toen ik Paul in die pullover zag, dacht ik meteen aan deze clip! Maar da's natuurlijk alleen maar goed: stel je voor dat ze dingen hadden gefantaseerd!
  dinsdag 21 april 2009 @ 17:00:09 #272
229759 Keepvogel
Een doodgewone superheld
pi_68242786
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 00:20 schreef Blinker het volgende:

[..]

Must have
Sommige stukjes deden mij aan de clip denken van Hey Bulldog!:
Wat blijft dat toch ook een heerlijk nummer! zwaar ondergewaardeerd, maar volgens mij zijn we het daar wel over eens!

* Keepvogel zet het nog maar een keertje op
  dinsdag 21 april 2009 @ 17:29:48 #273
132492 Honky
Rockster
pi_68243783


Iets betere footage van de game. Ziet er wel erg goed uit, ben er beniwud naar zeg.
Beste lied OOIT met het woord "mieren" er in-->
http://www.youtube.com/watch?v=Drh7bVvQXjQ
pi_68253624
Waar komt dat stukje van harrison uit?
Voor de mensen die de dvd box van de anthology nog niet hebben: hij ligt op het moment voor 44,99 bij Fame in Amsterdam!
pi_68342399
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 22:00 schreef BeRightBack het volgende:

Voor de mensen die de dvd box van de anthology nog niet hebben: hij ligt op het moment voor 44,99 bij Fame in Amsterdam!
Bedankt voor de tip, vanmiddag gehaald!

Laatste tijd is dit mijn favoriete nummer:

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')