FOK!forum / Culinesse à gogo / Bakleverworst.....
Broertiedinsdag 3 februari 2009 @ 20:57
Je houdt ervan of je haat het: BAKLEVERWORST!!!
Kan er geen genoeg van krijgen! Hetzelfde geldt voor balke(n)brei!
Wat doen jullie ermee om het nog een beetje op te leuken?
TS trapt af:
Ik snij het in plakken, beetje sambal erop, wat zout en peper en dan in de pan tot er een krokant korstje op komt......
Lekker op brood voor de volgende dag op je werk!
Wie heeft er nog meer lekkere suggesties?

en, ja, ik heb nu honger gekregen en heb net wat plakken in de pan gegooid!
Pakspuldinsdag 3 februari 2009 @ 21:05
Gebakken bakbloedworstFTW!
quirinadinsdag 3 februari 2009 @ 21:11
Broertiedinsdag 3 februari 2009 @ 21:13
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 21:11 schreef quirina het volgende:

Bedankt voor je fijne onderbouwde reactie! Nu weten we precies hoe je erover denkt........ zeg dan niets...
Sunnythesundinsdag 3 februari 2009 @ 21:14
Ieuuwwww hier een hater! Maar mijn vriend vind het heerlijk.. En zijn ouders maken met kerst altijd balkenbrij, maar dat vind ik net zo goor..
Hydrogenydinsdag 3 februari 2009 @ 21:17
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 20:57 schreef Broertie het volgende:
Je houdt ervan of je haat het: BAKLEVERWORST!!! [ afbeelding ]
Kan er geen genoeg van krijgen! Hetzelfde geldt voor balke(n)brei!
Wat doen jullie ermee om het nog een beetje op te leuken?
TS trapt af:
Ik snij het in plakken, beetje sambal erop, wat zout en peper en dan in de pan tot er een krokant korstje op komt......
Lekker op brood voor de volgende dag op je werk!
Wie heeft er nog meer lekkere suggesties?

en, ja, ik heb nu honger gekregen en heb net wat plakken in de pan gegooid!
Same ingredients hiero, maar dan gewoon die van stegeman, die op het plaatje is ranzig
MinderMutsigdinsdag 3 februari 2009 @ 21:21
Baklever.
Ik haal ieder jaar zo'n worst als ik bij mijn ouders ben en die vries ik dan in plakjes in zodat ik zo een of twee plakjes kan pakken als ik er zin in heb. Ik doe er trouwens niks mee, dat spul heeft van zichzelf smaak genoeg. Bloedworst vind ik wel goor trouwens.
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 21:17 schreef Hydrogeny het volgende:

[..]

Same ingredients hiero, maar dan gewoon die van stegeman, die op het plaatje is ranzig
Stegeman? Die heeft toch helemaal geen baklever?
Broertiedinsdag 3 februari 2009 @ 21:28
Als snack tussendoor voor de buis, snij ik er zo ook wel eens voorlangs en eet het rauw (hoewel, rauw, het is tenslotte al gekookt...) op, even dippen in saus naar keuze.....
Noekwoensdag 4 februari 2009 @ 12:03
Balkenbrij! Op wit brood met stroop.
motorbloempjewoensdag 4 februari 2009 @ 13:22
Black Pudding

iemand enig idee waar we dit in Nederland kunnen krijgen?
Broertiezondag 30 augustus 2009 @ 21:29
Ja!!!!!!!! Het is er weer! De eerste tekenen dat de winter er weer aan komt! Ben ik nu de eerste, of hebben meer mensen hem al gespot?
Biogardezondag 30 augustus 2009 @ 21:29
RedBitchzondag 30 augustus 2009 @ 21:42
gebakken met uitjes, jammie
Broertiezondag 30 augustus 2009 @ 21:47
quote:
Op zondag 30 augustus 2009 21:42 schreef RedBitch het volgende:
gebakken met uitjes, jammie
gesnipperd of met ringen?
RedBitchzondag 30 augustus 2009 @ 21:48
met ringen natuurlijk
MinderMutsigzondag 30 augustus 2009 @ 21:49
Ze verkopen het hier niet.
Moet ik maar snel weer een keer naar het oosten.
Sunnythesunzondag 30 augustus 2009 @ 22:42
quote:
Op zondag 30 augustus 2009 21:29 schreef Broertie het volgende:
Ja!!!!!!!! Het is er weer! De eerste tekenen dat de winter er weer aan komt! Ben ik nu de eerste, of hebben meer mensen hem al gespot?
Ze verkopen die ellende hier in het oosten jaarrond
Muckzondag 30 augustus 2009 @ 22:47
quote:
Op zondag 30 augustus 2009 21:49 schreef MinderMutsig het volgende:
Ze verkopen het hier niet.
Moet ik maar snel weer een keer naar het oosten.
hier gelukkig wel en bij mijn ouders (in het midden van het land) ook
bakleverworst
Fixersmaandag 31 augustus 2009 @ 10:58
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 13:22 schreef motorbloempje het volgende:
Black Pudding

iemand enig idee waar we dit in Nederland kunnen krijgen?
Bij een goede slager: 't is gewoon Bloedworst. Als je een slachter kent, of een hobbyboer met varkens kan je vast wel een litertje of wat varkensbloed krijgen om het zelf te maken.

Hugh Fearnley-Whittingstall heeft er ooit eens een recept voor gehad in zijn River Cottage programma's.
Broertiezondag 6 september 2009 @ 19:34
quote:
Op zondag 30 augustus 2009 22:42 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Ze verkopen die ellende hier in het oosten jaarrond
Dat spul wat ze het hele jaar door verkopen, heb ik ook een keer gekocht...... Heb het zo weggeflikkerd, dat mag de naam bakleverworst niet hebben, zo ranzig.....
rulerofdeathzondag 18 oktober 2009 @ 13:37
net 2 plakjes gehad
MinderMutsigzondag 18 oktober 2009 @ 14:15
Ik heb vorige week een hele worst gekregen.

Dus ik ga zo lekker een broodje baklever maken.
rulerofdeathzondag 18 oktober 2009 @ 14:17
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 14:15 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik heb vorige week een hele worst gekregen.

Dus ik ga zo lekker een broodje baklever maken.
goede zaak
RobinOokzondag 18 oktober 2009 @ 15:02
Bakleverworst ken ik niet. Nooit van gehoord ook.
Bloedworst wel. Lekker op brood met een gebakken appeltje erop.



Appelstroop erbij kan ook. Maar moet zeggen, ik eet dat vrijwel nooit.
Als ik nu een slager kende die goeie bloedworst had, misschien dan wel.
Deze op het plaatje kwam van appie.
Blueszondag 18 oktober 2009 @ 15:03
Bakleverworst is heerlijk, ik eet het eigenlijk nooit (meer).
In Utreg, mijn ouwe stadsjie, kon je Vockingworst krijgen. Ook zo lekker, gebakken of gewoon zo in plakken Niet echt bekend in de rest vh land geloof ik?
DancingPhoebezondag 18 oktober 2009 @ 15:25
Ik weet dat slagerij Havermans in Wagenberg het heeft, maar of het goede is zou ik niet durven zeggen, want ik durf het a) niet te proberen en b) geen idee heb wat goed is en wat niet.
raczondag 18 oktober 2009 @ 17:32
Vandaag nog gegeten ik heb wel liever bakbloed dan baklever.
(Vroeger als we bij m'n Oma gingen slachten die bakbloed was echt het lekkerste. en de andere worsten ook precies genoeg gekruid.
Dan zag ik mijn Oma de darmen spoelen en spoelen en daarna vulde de slager ze met de zelf gekruide met, goede herinneringen zucht )
#ANONIEMzondag 18 oktober 2009 @ 20:18
Nooit van gehoord Bloedworst is vies Waar haal je dat spul dan? Super of slager?
Tokkelboerzondag 18 oktober 2009 @ 20:30
bakleverworst met stroop jam jam.
Moet ze wel net uit de pan hebben. koud vind ik ze niet lekker.
MinderMutsigzondag 18 oktober 2009 @ 21:03
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 20:18 schreef heaven7 het volgende:
Nooit van gehoord Bloedworst is vies Waar haal je dat spul dan? Super of slager?
Twente
Pietverdrietzondag 18 oktober 2009 @ 22:06
Ik vind het zo jammer van bloedworst dat het stijf staat van de kruidnagels, en ik kan kruidnagels niet eten
chocolonelymaandag 19 oktober 2009 @ 14:59
Buhh ik krijg alweer de rillingen als ik eraan denk.
Volgens mij noemden mijn ouders het altijd bakbloedworst (de naam alleen al )

Die vieze geur die er vanaf kwam was niet normaal en het jammere was dat het ook zo smaakte.
LilDutchPrincessmaandag 19 oktober 2009 @ 16:23
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 21:03 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Twente


Ik kijk verbaasd dat dit in de rest van het land een seizoensproduct is eigenlijk... T'is wel lekker af en toe, lekker krokant gebakken met een beetje aromat ofzo
rulerofdeathmaandag 19 oktober 2009 @ 16:25
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 14:59 schreef chocolonely het volgende:
Buhh ik krijg alweer de rillingen als ik eraan denk.
Volgens mij noemden mijn ouders het altijd bakbloedworst (de naam alleen al )

Die vieze geur die er vanaf kwam was niet normaal en het jammere was dat het ook zo smaakte.
bloedworst is wat anders. dat vind ik niet lekker
drijfhoutmaandag 19 oktober 2009 @ 16:26
Bakbloedworst met appelmoes.
gadeweerdmaandag 19 oktober 2009 @ 18:38
Waar koop je goede balkenbrij in Noord Holland?
krakkemiekemaandag 19 oktober 2009 @ 18:59
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 22:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het zo jammer van bloedworst dat het stijf staat van de kruidnagels, en ik kan kruidnagels niet eten
Dat is de reden dat ik niet van bloedworst houd ja....
Ik dacht dat ik de enige was. Mensen die wel van bloedworst houden, denken altijd dat het een smoes van mij is....
Mrycdinsdag 20 oktober 2009 @ 11:39
Ik had bakleverworst gehaald toen ik bij mijn moeder was in Twente. Heb ik het per ongeluk in haar koelkast laten liggen
Jarnodinsdag 20 oktober 2009 @ 11:41
Gaat het nu over bakleverworst of bakbloedworst?

Dat laatste is YUM. (Al doet het mijn vrouw gruwen).
Bosbeetledonderdag 5 november 2009 @ 08:33
laats weer een bakleverworst gekocht wat is het toch heerlijk
Idlerdonderdag 5 november 2009 @ 11:27
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 13:22 schreef motorbloempje het volgende:
Black Pudding

iemand enig idee waar we dit in Nederland kunnen krijgen?
Heeft iemand antwoord op deze vraag? Ik wil het ook weten!
Bluesdonderdag 5 november 2009 @ 17:51
quote:
Op donderdag 5 november 2009 11:27 schreef Idler het volgende:


Heeft iemand antwoord op deze vraag? Ik wil het ook weten!
Bloedworst = Blackpudding

boudin noir bloedworst black pudding Blutwurst("e) / Rotwurst("e),die
BRON
Idlerdonderdag 5 november 2009 @ 18:19
quote:
Op donderdag 5 november 2009 17:51 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Bloedworst = Blackpudding

boudin noir bloedworst black pudding Blutwurst("e) / Rotwurst("e),die
BRON
Ja maar de bloedworst die je hier koopt smaakt toch echt anders dan de black pudding die je bij een Engels/Iers ontbijt krijgt. Alleen al die grote brokken vet maken bloedworst een stuk minder lekker.
freakozaterdag 7 november 2009 @ 12:45
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 21:21 schreef MinderMutsig het volgende:
Baklever.
Ik haal ieder jaar zo'n worst als ik bij mijn ouders ben en die vries ik dan in plakjes in zodat ik zo een of twee plakjes kan pakken als ik er zin in heb.
Bevalt dat invriezen van zo'n bakleverworst goed? Dan moet ik nodig eens bij m'n ouders langs, om zo'n worst te halen. .

Het is heerlijk spul, vooral op een snee bruin brood. .
Broertiemaandag 12 november 2012 @ 21:01
quote:
Er is al 1100 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.
en tóch reageer ik..... ;)
Invriezen lijkt me wel kunnen, maar niet te lang, want er zit veel vet in en als je vet te lang invriest, (denk maar een speklappen oid) wordt het ranzig....
Dat is hier geen probleem, het haalt de diepvries niet eens........ :9~
Bosbeetlemaandag 12 november 2012 @ 21:07
quote:
16s.gif Op maandag 12 november 2012 21:01 schreef Broertie het volgende:

[..]

Dat is hier geen probleem, het haalt de diepvries niet eens........ :9~
dit :9
Bramitomaandag 12 november 2012 @ 21:22
Bakleverworst heb ik nog nooit van gehoord. is dat streek gebonden of zo? Bloedworst is top, vooral de Spaanse natuurlijk.
markmarkmarkmaandag 12 november 2012 @ 21:53
vocking is de enige die ik lekker vind.
staan op de site een paar recepten.

ook steeds verder in nederland is vocking te krijgen
motorbloempjemaandag 12 november 2012 @ 22:02
Ghehe, inmiddels woon ik in 't land van de black pudding en eet ik het zelden! Vind 't nog steeds wel erg lekker :9
Bosbeetlemaandag 12 november 2012 @ 22:08
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 21:22 schreef Bramito het volgende:
Bakleverworst heb ik nog nooit van gehoord. is dat streek gebonden of zo? Bloedworst is top, vooral de Spaanse natuurlijk.
Ik ken voornamelijk twentse bakleverworst :9
LilDutchPrincessmaandag 12 november 2012 @ 22:36
quote:
2s.gif Op maandag 12 november 2012 22:08 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik ken voornamelijk twentse bakleverworst :9
Inderdaad streekgebonden (twente dus idd). Is ook echt een najaar/winter product.

Misschien ook wel in de achterhoek/drente? maar dat weet ik eigenlijk niet. Familie in het westen blijft er altijd weer om vragen :P
Bosbeetlemaandag 12 november 2012 @ 23:25
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 22:36 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

Inderdaad streekgebonden (twente dus idd). Is ook echt een najaar/winter product.

Misschien ook wel in de achterhoek/drente? maar dat weet ik eigenlijk niet. Familie in het westen blijft er altijd weer om vragen :P
Wij in salland eten het ook :)
freakodinsdag 13 november 2012 @ 09:26
quote:
16s.gif Op maandag 12 november 2012 21:01 schreef Broertie het volgende:

[..]

en tóch reageer ik..... ;)
Invriezen lijkt me wel kunnen, maar niet te lang, want er zit veel vet in en als je vet te lang invriest, (denk maar een speklappen oid) wordt het ranzig....
Dat is hier geen probleem, het haalt de diepvries niet eens........ :9~
Ja, als ik wat meer thuis was, hoefde ik het ook niet in te vriezen. :).

Ik heb er inmiddels 3 jaar ervaring mee. Het invriezen gaat redelijk goed. Wel vries ik alleen worsten van een pond in, daar doe ik hooguit een maand of 2 mee, zodat het niet al te lang ingevroren is.
Redcoonwoensdag 14 november 2012 @ 18:04
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 21:53 schreef markmarkmark het volgende:
vocking is de enige die ik lekker vind.
staan op de site een paar recepten.

ook steeds verder in nederland is vocking te krijgen
Regio Utrecht zie ik het vaak voorbij.
rulerofdeathwoensdag 14 november 2012 @ 18:13
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 22:36 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

Inderdaad streekgebonden (twente dus idd). Is ook echt een najaar/winter product.

Misschien ook wel in de achterhoek/drente? maar dat weet ik eigenlijk niet. Familie in het westen blijft er altijd weer om vragen :P
In Beilen hadden ze het wel bij de slager, maar dat was niet de echte.

Ik heb me toen rotgezocht in de supermarkt. omdat het hier gewoon in de supermarkt ligt :P
markmarkmarkwoensdag 14 november 2012 @ 21:40
vocking is ook een utrechts bedrijf
aweevrijdag 21 november 2014 @ 19:05
Bakleverworst en bakbloedworst. Gewoon online bestellen. Google maar eens.
freakovrijdag 21 november 2014 @ 19:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 19:05 schreef awee het volgende:
Bakleverworst en bakbloedworst. Gewoon online bestellen. Google maar eens.
Goede kick, na 2 jaar. :).

On topic: de eerste bakleverworst van deze winter zit al weer in de vriezer. :9.
Broertievrijdag 21 november 2014 @ 20:26
* Broertie weer wat in de pan gegooit heeft ....
#ANONIEMdinsdag 25 november 2014 @ 18:45
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2009 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Bakleverworst ken ik niet. Nooit van gehoord ook.
Bloedworst wel. Lekker op brood met een gebakken appeltje erop.

324823198_7b558d953b.jpg
* Iwanius veegt snel bovenstaand van tafel af ;) (theepot mag blijven Bep) want als je een beetje van lekker en pittig houdt dan ga je voor:

Foto650-JOFCEWJN.jpg
( Surinaamse bloedworst 2014)


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-11-2014 18:45:46 ]
RobinOokdinsdag 25 november 2014 @ 18:47
Als ik pittig wil doe ik er wel chilisaus op.

11367442886_6ef8e464f6_z.jpg
Black Pudding Fusion
Smallishdinsdag 25 november 2014 @ 18:59
Ik vind Vocking worst zó lekker! Eet 'm gewoon in plakjes bij de borrel. Maar is dus ook goed te bakken?
emmyemmydinsdag 25 november 2014 @ 20:14
Ziet er uit als balkenbrij, is dat hetzelfde?
RobinOokdinsdag 25 november 2014 @ 20:25
Nee.
markmarkmarkwoensdag 26 november 2014 @ 00:10
ik wou net zeggen dat ik vocking worst lekker vind.

zie ik dat iemand dit gebumpt heeft en dat ik dat twee jaar geleden al gezegd had :P
Crientjwoensdag 26 november 2014 @ 00:52
Brrr. Als er iets smerig is, dan is het wel bakleverworst/bloedworst. Vriendlief is er gek op en eet het liefste iedere dag bakleverworst. :r
SuperFoodwoensdag 26 november 2014 @ 12:57
lekker hoor ^O^
allsystemshaltwoensdag 26 november 2014 @ 13:43
Ik heb het nog nooit op.

Smaakt het een beetje als gebakken spam ?
Tim86maandag 1 december 2014 @ 17:05
Morcilla de Burgos :)
Broertiewoensdag 3 december 2014 @ 18:50
quote:
On topic: de eerste bakleverworst van deze winter zit al weer in de vriezer. :9.
In de diepvries heb ik niet zulke goede ervaringen mee, als je het bakt valt het uit elkaar, net of het de structuur verliest, net zoals je bevroren gehakt ontdooit in de magnetron, kun je ook geen fatsoenlijke bal meer van draaien.....
TargaFloriowoensdag 3 december 2014 @ 18:53
Balkenbrij :9~
freakowoensdag 3 december 2014 @ 20:17
quote:
16s.gif Op woensdag 3 december 2014 18:50 schreef Broertie het volgende:

[..]

In de diepvries heb ik niet zulke goede ervaringen mee, als je het bakt valt het uit elkaar, net of het de structuur verliest, net zoals je bevroren gehakt ontdooit in de magnetron, kun je ook geen fatsoenlijke bal meer van draaien.....
Ideaal is het niet, dat klopt. Omdat ik veel van huis ben doe ik sowieso al lang met een pond. Om het dan te laten beschimmelen is zonde. En een nieuwe halen is lastig, omdat ik best een eindje buiten Twente woon.
MiestOrdonderdag 4 december 2014 @ 05:53
Ondanks dat ik niet zo van bloedworst hou, lijkt (bak)leverworst me wel wat!, toch maar ns zoeken of dat omgeving Rotterdam te krijgen is...

De Surinaamse variant van de Kruiskade op dat hoekje bij die toko (kraampje soms) vind ik 1 stukje lekker en daar heb ik liever die lichtere worst van
PluisigNijntjemaandag 15 december 2014 @ 13:15
Ik wist helemaal niet dat dat Twents was.. Maar bakleverworst is heul lekker :9
Balkenbrij en bloedworst is dan weer niet te nassen ;(
Miauw_Zedongmaandag 15 december 2014 @ 14:33
Heerlijk!!! Ik bak vaak Vocking leverworst uit Utrecht, Utrechtse rundbakleverworst van de slager hier en laatst had ik op de streekmarkt lamsbakleverworst, de laatste was echt fantastisch! Ik eet het altijd op een vers wit broodje met mosterd.