abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_119147358
quote:
2s.gif Op maandag 12 november 2012 22:08 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik ken voornamelijk twentse bakleverworst :9
Inderdaad streekgebonden (twente dus idd). Is ook echt een najaar/winter product.

Misschien ook wel in de achterhoek/drente? maar dat weet ik eigenlijk niet. Familie in het westen blijft er altijd weer om vragen :P
  Moderator maandag 12 november 2012 @ 23:25:33 #52
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_119149907
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 22:36 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

Inderdaad streekgebonden (twente dus idd). Is ook echt een najaar/winter product.

Misschien ook wel in de achterhoek/drente? maar dat weet ik eigenlijk niet. Familie in het westen blijft er altijd weer om vragen :P
Wij in salland eten het ook :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 13 november 2012 @ 09:26:40 #53
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_119155195
quote:
16s.gif Op maandag 12 november 2012 21:01 schreef Broertie het volgende:

[..]

en tóch reageer ik..... ;)
Invriezen lijkt me wel kunnen, maar niet te lang, want er zit veel vet in en als je vet te lang invriest, (denk maar een speklappen oid) wordt het ranzig....
Dat is hier geen probleem, het haalt de diepvries niet eens........ :9~
Ja, als ik wat meer thuis was, hoefde ik het ook niet in te vriezen. :).

Ik heb er inmiddels 3 jaar ervaring mee. Het invriezen gaat redelijk goed. Wel vries ik alleen worsten van een pond in, daar doe ik hooguit een maand of 2 mee, zodat het niet al te lang ingevroren is.
  woensdag 14 november 2012 @ 18:04:22 #54
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_119207481
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 21:53 schreef markmarkmark het volgende:
vocking is de enige die ik lekker vind.
staan op de site een paar recepten.

ook steeds verder in nederland is vocking te krijgen
Regio Utrecht zie ik het vaak voorbij.
  woensdag 14 november 2012 @ 18:13:52 #55
148588 rulerofdeath
Ruler the Rotting-BrainEater
pi_119207736
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 22:36 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

Inderdaad streekgebonden (twente dus idd). Is ook echt een najaar/winter product.

Misschien ook wel in de achterhoek/drente? maar dat weet ik eigenlijk niet. Familie in het westen blijft er altijd weer om vragen :P
In Beilen hadden ze het wel bij de slager, maar dat was niet de echte.

Ik heb me toen rotgezocht in de supermarkt. omdat het hier gewoon in de supermarkt ligt :P
Learn as if you're going to live forever, Live as if you're going to die tomorrow
De BIE®TAFELop youtube en dumpert _O_ >100k views *O*
I wanna die the same way I was born: Screaming and covered with blood
Arbeit macht frei. Ik heb nu 40 jaar vakantie *O*
pi_119217110
vocking is ook een utrechts bedrijf
pi_146876462
Bakleverworst en bakbloedworst. Gewoon online bestellen. Google maar eens.
  vrijdag 21 november 2014 @ 19:55:06 #58
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_146878361
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 19:05 schreef awee het volgende:
Bakleverworst en bakbloedworst. Gewoon online bestellen. Google maar eens.
Goede kick, na 2 jaar. :).

On topic: de eerste bakleverworst van deze winter zit al weer in de vriezer. :9.
pi_146879380
* Broertie weer wat in de pan gegooit heeft ....
pi_146997428
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2009 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Bakleverworst ken ik niet. Nooit van gehoord ook.
Bloedworst wel. Lekker op brood met een gebakken appeltje erop.


* Iwanius veegt snel bovenstaand van tafel af ;) (theepot mag blijven Bep) want als je een beetje van lekker en pittig houdt dan ga je voor:


( Surinaamse bloedworst 2014)


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-11-2014 18:45:46 ]
  dinsdag 25 november 2014 @ 18:47:46 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146997494
Als ik pittig wil doe ik er wel chilisaus op.


Black Pudding Fusion
pi_146997790
Ik vind Vocking worst zó lekker! Eet 'm gewoon in plakjes bij de borrel. Maar is dus ook goed te bakken?
Is dat zo?
pi_147000546
Ziet er uit als balkenbrij, is dat hetzelfde?
  dinsdag 25 november 2014 @ 20:25:46 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147001045
Nee.
pi_147010440
ik wou net zeggen dat ik vocking worst lekker vind.

zie ik dat iemand dit gebumpt heeft en dat ik dat twee jaar geleden al gezegd had :P
pi_147011061
Brrr. Als er iets smerig is, dan is het wel bakleverworst/bloedworst. Vriendlief is er gek op en eet het liefste iedere dag bakleverworst. :r
pi_147018694
lekker hoor ^O^
pi_147188794
Morcilla de Burgos :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_147255596
quote:
On topic: de eerste bakleverworst van deze winter zit al weer in de vriezer. :9.
In de diepvries heb ik niet zulke goede ervaringen mee, als je het bakt valt het uit elkaar, net of het de structuur verliest, net zoals je bevroren gehakt ontdooit in de magnetron, kun je ook geen fatsoenlijke bal meer van draaien.....
pi_147255669
Balkenbrij :9~
  woensdag 3 december 2014 @ 20:17:32 #72
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_147258975
quote:
16s.gif Op woensdag 3 december 2014 18:50 schreef Broertie het volgende:

[..]

In de diepvries heb ik niet zulke goede ervaringen mee, als je het bakt valt het uit elkaar, net of het de structuur verliest, net zoals je bevroren gehakt ontdooit in de magnetron, kun je ook geen fatsoenlijke bal meer van draaien.....
Ideaal is het niet, dat klopt. Omdat ik veel van huis ben doe ik sowieso al lang met een pond. Om het dan te laten beschimmelen is zonde. En een nieuwe halen is lastig, omdat ik best een eindje buiten Twente woon.
pi_147269771
Ondanks dat ik niet zo van bloedworst hou, lijkt (bak)leverworst me wel wat!, toch maar ns zoeken of dat omgeving Rotterdam te krijgen is...

De Surinaamse variant van de Kruiskade op dat hoekje bij die toko (kraampje soms) vind ik 1 stukje lekker en daar heb ik liever die lichtere worst van
Keep on Tripp'n
pi_147599177
Ik wist helemaal niet dat dat Twents was.. Maar bakleverworst is heul lekker :9
Balkenbrij en bloedworst is dan weer niet te nassen ;(
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_147601994
Heerlijk!!! Ik bak vaak Vocking leverworst uit Utrecht, Utrechtse rundbakleverworst van de slager hier en laatst had ik op de streekmarkt lamsbakleverworst, de laatste was echt fantastisch! Ik eet het altijd op een vers wit broodje met mosterd.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')