abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65707217
Je houdt ervan of je haat het: BAKLEVERWORST!!!
Kan er geen genoeg van krijgen! Hetzelfde geldt voor balke(n)brei!
Wat doen jullie ermee om het nog een beetje op te leuken?
TS trapt af:
Ik snij het in plakken, beetje sambal erop, wat zout en peper en dan in de pan tot er een krokant korstje op komt......
Lekker op brood voor de volgende dag op je werk!
Wie heeft er nog meer lekkere suggesties?

en, ja, ik heb nu honger gekregen en heb net wat plakken in de pan gegooid!
pi_65707683
Gebakken bakbloedworstFTW!
pi_65708009
pi_65708149
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 21:11 schreef quirina het volgende:

Bedankt voor je fijne onderbouwde reactie! Nu weten we precies hoe je erover denkt........ zeg dan niets...
pi_65708229
Ieuuwwww hier een hater! Maar mijn vriend vind het heerlijk.. En zijn ouders maken met kerst altijd balkenbrij, maar dat vind ik net zo goor..
pi_65708418
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 20:57 schreef Broertie het volgende:
Je houdt ervan of je haat het: BAKLEVERWORST!!! [ afbeelding ]
Kan er geen genoeg van krijgen! Hetzelfde geldt voor balke(n)brei!
Wat doen jullie ermee om het nog een beetje op te leuken?
TS trapt af:
Ik snij het in plakken, beetje sambal erop, wat zout en peper en dan in de pan tot er een krokant korstje op komt......
Lekker op brood voor de volgende dag op je werk!
Wie heeft er nog meer lekkere suggesties?

en, ja, ik heb nu honger gekregen en heb net wat plakken in de pan gegooid!
Same ingredients hiero, maar dan gewoon die van stegeman, die op het plaatje is ranzig
pi_65708669
Baklever.
Ik haal ieder jaar zo'n worst als ik bij mijn ouders ben en die vries ik dan in plakjes in zodat ik zo een of twee plakjes kan pakken als ik er zin in heb. Ik doe er trouwens niks mee, dat spul heeft van zichzelf smaak genoeg. Bloedworst vind ik wel goor trouwens.
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 21:17 schreef Hydrogeny het volgende:

[..]

Same ingredients hiero, maar dan gewoon die van stegeman, die op het plaatje is ranzig
Stegeman? Die heeft toch helemaal geen baklever?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65709046
Als snack tussendoor voor de buis, snij ik er zo ook wel eens voorlangs en eet het rauw (hoewel, rauw, het is tenslotte al gekookt...) op, even dippen in saus naar keuze.....
pi_65726730
Balkenbrij! Op wit brood met stroop.
Go hard or go home
pi_65729208
Black Pudding

iemand enig idee waar we dit in Nederland kunnen krijgen?
Ja doei.
pi_72293069
Ja!!!!!!!! Het is er weer! De eerste tekenen dat de winter er weer aan komt! Ben ik nu de eerste, of hebben meer mensen hem al gespot?
  zondag 30 augustus 2009 @ 21:29:33 #12
132185 Biogarde
Neef van Bassie.
pi_72293085
Bio is baas. Ik ben niet meer op straat. Ik rij alleen langs om te kijken hoe het gaat.
pi_72293557
gebakken met uitjes, jammie
this bitch bites
pi_72293720
quote:
Op zondag 30 augustus 2009 21:42 schreef RedBitch het volgende:
gebakken met uitjes, jammie
gesnipperd of met ringen?
pi_72293746
met ringen natuurlijk
this bitch bites
pi_72293791
Ze verkopen het hier niet.
Moet ik maar snel weer een keer naar het oosten.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_72295720
quote:
Op zondag 30 augustus 2009 21:29 schreef Broertie het volgende:
Ja!!!!!!!! Het is er weer! De eerste tekenen dat de winter er weer aan komt! Ben ik nu de eerste, of hebben meer mensen hem al gespot?
Ze verkopen die ellende hier in het oosten jaarrond
  zondag 30 augustus 2009 @ 22:47:40 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_72295915
quote:
Op zondag 30 augustus 2009 21:49 schreef MinderMutsig het volgende:
Ze verkopen het hier niet.
Moet ik maar snel weer een keer naar het oosten.
hier gelukkig wel en bij mijn ouders (in het midden van het land) ook
bakleverworst
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_72304081
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 13:22 schreef motorbloempje het volgende:
Black Pudding

iemand enig idee waar we dit in Nederland kunnen krijgen?
Bij een goede slager: 't is gewoon Bloedworst. Als je een slachter kent, of een hobbyboer met varkens kan je vast wel een litertje of wat varkensbloed krijgen om het zelf te maken.

Hugh Fearnley-Whittingstall heeft er ooit eens een recept voor gehad in zijn River Cottage programma's.
pi_72495003
quote:
Op zondag 30 augustus 2009 22:42 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Ze verkopen die ellende hier in het oosten jaarrond
Dat spul wat ze het hele jaar door verkopen, heb ik ook een keer gekocht...... Heb het zo weggeflikkerd, dat mag de naam bakleverworst niet hebben, zo ranzig.....
  zondag 18 oktober 2009 @ 13:37:53 #21
148588 rulerofdeath
Ruler the Rotting-BrainEater
pi_73803165
net 2 plakjes gehad
Learn as if you're going to live forever, Live as if you're going to die tomorrow
De BIE®TAFELop youtube en dumpert _O_ >100k views *O*
I wanna die the same way I was born: Screaming and covered with blood
Arbeit macht frei. Ik heb nu 40 jaar vakantie *O*
pi_73804362
Ik heb vorige week een hele worst gekregen.

Dus ik ga zo lekker een broodje baklever maken.
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 18 oktober 2009 @ 14:17:38 #23
148588 rulerofdeath
Ruler the Rotting-BrainEater
pi_73804463
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 14:15 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik heb vorige week een hele worst gekregen.

Dus ik ga zo lekker een broodje baklever maken.
goede zaak
Learn as if you're going to live forever, Live as if you're going to die tomorrow
De BIE®TAFELop youtube en dumpert _O_ >100k views *O*
I wanna die the same way I was born: Screaming and covered with blood
Arbeit macht frei. Ik heb nu 40 jaar vakantie *O*
  zondag 18 oktober 2009 @ 15:02:08 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_73806104
Bakleverworst ken ik niet. Nooit van gehoord ook.
Bloedworst wel. Lekker op brood met een gebakken appeltje erop.



Appelstroop erbij kan ook. Maar moet zeggen, ik eet dat vrijwel nooit.
Als ik nu een slager kende die goeie bloedworst had, misschien dan wel.
Deze op het plaatje kwam van appie.
pi_73806151
Bakleverworst is heerlijk, ik eet het eigenlijk nooit (meer).
In Utreg, mijn ouwe stadsjie, kon je Vockingworst krijgen. Ook zo lekker, gebakken of gewoon zo in plakken Niet echt bekend in de rest vh land geloof ik?
pi_73806902
Ik weet dat slagerij Havermans in Wagenberg het heeft, maar of het goede is zou ik niet durven zeggen, want ik durf het a) niet te proberen en b) geen idee heb wat goed is en wat niet.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 18 oktober 2009 @ 17:32:07 #27
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_73811350
Vandaag nog gegeten ik heb wel liever bakbloed dan baklever.
(Vroeger als we bij m'n Oma gingen slachten die bakbloed was echt het lekkerste. en de andere worsten ook precies genoeg gekruid.
Dan zag ik mijn Oma de darmen spoelen en spoelen en daarna vulde de slager ze met de zelf gekruide met, goede herinneringen zucht )
pi_73817549
Nooit van gehoord Bloedworst is vies Waar haal je dat spul dan? Super of slager?
  zondag 18 oktober 2009 @ 20:30:09 #29
201464 Tokkelboer
Culinair genieten vind ik fijn
pi_73818045
bakleverworst met stroop jam jam.
Moet ze wel net uit de pan hebben. koud vind ik ze niet lekker.
pi_73819900
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 20:18 schreef heaven7 het volgende:
Nooit van gehoord Bloedworst is vies Waar haal je dat spul dan? Super of slager?
Twente
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 18 oktober 2009 @ 22:06:51 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73824177
Ik vind het zo jammer van bloedworst dat het stijf staat van de kruidnagels, en ik kan kruidnagels niet eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73844923
Buhh ik krijg alweer de rillingen als ik eraan denk.
Volgens mij noemden mijn ouders het altijd bakbloedworst (de naam alleen al )

Die vieze geur die er vanaf kwam was niet normaal en het jammere was dat het ook zo smaakte.
be consistent, but not all the time
pi_73847972
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 21:03 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Twente


Ik kijk verbaasd dat dit in de rest van het land een seizoensproduct is eigenlijk... T'is wel lekker af en toe, lekker krokant gebakken met een beetje aromat ofzo
  maandag 19 oktober 2009 @ 16:25:17 #34
148588 rulerofdeath
Ruler the Rotting-BrainEater
pi_73848064
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 14:59 schreef chocolonely het volgende:
Buhh ik krijg alweer de rillingen als ik eraan denk.
Volgens mij noemden mijn ouders het altijd bakbloedworst (de naam alleen al )

Die vieze geur die er vanaf kwam was niet normaal en het jammere was dat het ook zo smaakte.
bloedworst is wat anders. dat vind ik niet lekker
Learn as if you're going to live forever, Live as if you're going to die tomorrow
De BIE®TAFELop youtube en dumpert _O_ >100k views *O*
I wanna die the same way I was born: Screaming and covered with blood
Arbeit macht frei. Ik heb nu 40 jaar vakantie *O*
  maandag 19 oktober 2009 @ 16:26:30 #35
251529 drijfhout
harder dan hard genoeg
pi_73848115
Bakbloedworst met appelmoes.
Ik pak mijn brommer en ik ga.
pi_73852967
Waar koop je goede balkenbrij in Noord Holland?
pi_73853739
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 22:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het zo jammer van bloedworst dat het stijf staat van de kruidnagels, en ik kan kruidnagels niet eten
Dat is de reden dat ik niet van bloedworst houd ja....
Ik dacht dat ik de enige was. Mensen die wel van bloedworst houden, denken altijd dat het een smoes van mij is....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 11:39:56 #38
64792 Mryc
play me one more song
pi_73874005
Ik had bakleverworst gehaald toen ik bij mijn moeder was in Twente. Heb ik het per ongeluk in haar koelkast laten liggen
pi_73874044
Gaat het nu over bakleverworst of bakbloedworst?

Dat laatste is YUM. (Al doet het mijn vrouw gruwen).
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  Moderator donderdag 5 november 2009 @ 08:33:08 #40
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_74409547
laats weer een bakleverworst gekocht wat is het toch heerlijk
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_74413513
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 13:22 schreef motorbloempje het volgende:
Black Pudding

iemand enig idee waar we dit in Nederland kunnen krijgen?
Heeft iemand antwoord op deze vraag? Ik wil het ook weten!
It is impossible to enjoy idling thoroughly unless one has plenty of work to do.
A man is rich in proportion to the number of things he can afford to let alone.
pi_74427128
quote:
Op donderdag 5 november 2009 11:27 schreef Idler het volgende:


Heeft iemand antwoord op deze vraag? Ik wil het ook weten!
Bloedworst = Blackpudding

boudin noir bloedworst black pudding Blutwurst("e) / Rotwurst("e),die
BRON
pi_74428013
quote:
Op donderdag 5 november 2009 17:51 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Bloedworst = Blackpudding

boudin noir bloedworst black pudding Blutwurst("e) / Rotwurst("e),die
BRON
Ja maar de bloedworst die je hier koopt smaakt toch echt anders dan de black pudding die je bij een Engels/Iers ontbijt krijgt. Alleen al die grote brokken vet maken bloedworst een stuk minder lekker.
It is impossible to enjoy idling thoroughly unless one has plenty of work to do.
A man is rich in proportion to the number of things he can afford to let alone.
  zaterdag 7 november 2009 @ 12:45:53 #44
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_74479266
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 21:21 schreef MinderMutsig het volgende:
Baklever.
Ik haal ieder jaar zo'n worst als ik bij mijn ouders ben en die vries ik dan in plakjes in zodat ik zo een of twee plakjes kan pakken als ik er zin in heb.
Bevalt dat invriezen van zo'n bakleverworst goed? Dan moet ik nodig eens bij m'n ouders langs, om zo'n worst te halen. .

Het is heerlijk spul, vooral op een snee bruin brood. .
pi_119141661
quote:
Er is al 1100 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.
en tóch reageer ik..... ;)
Invriezen lijkt me wel kunnen, maar niet te lang, want er zit veel vet in en als je vet te lang invriest, (denk maar een speklappen oid) wordt het ranzig....
Dat is hier geen probleem, het haalt de diepvries niet eens........ :9~
  Moderator maandag 12 november 2012 @ 21:07:46 #46
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_119142010
quote:
16s.gif Op maandag 12 november 2012 21:01 schreef Broertie het volgende:

[..]

Dat is hier geen probleem, het haalt de diepvries niet eens........ :9~
dit :9
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 12 november 2012 @ 21:22:51 #47
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_119142914
Bakleverworst heb ik nog nooit van gehoord. is dat streek gebonden of zo? Bloedworst is top, vooral de Spaanse natuurlijk.
Siesta & Fiesta!
pi_119144707
vocking is de enige die ik lekker vind.
staan op de site een paar recepten.

ook steeds verder in nederland is vocking te krijgen
pi_119145201
Ghehe, inmiddels woon ik in 't land van de black pudding en eet ik het zelden! Vind 't nog steeds wel erg lekker :9
Ja doei.
  Moderator maandag 12 november 2012 @ 22:08:19 #50
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_119145621
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 21:22 schreef Bramito het volgende:
Bakleverworst heb ik nog nooit van gehoord. is dat streek gebonden of zo? Bloedworst is top, vooral de Spaanse natuurlijk.
Ik ken voornamelijk twentse bakleverworst :9
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_119147358
quote:
2s.gif Op maandag 12 november 2012 22:08 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik ken voornamelijk twentse bakleverworst :9
Inderdaad streekgebonden (twente dus idd). Is ook echt een najaar/winter product.

Misschien ook wel in de achterhoek/drente? maar dat weet ik eigenlijk niet. Familie in het westen blijft er altijd weer om vragen :P
  Moderator maandag 12 november 2012 @ 23:25:33 #52
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_119149907
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 22:36 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

Inderdaad streekgebonden (twente dus idd). Is ook echt een najaar/winter product.

Misschien ook wel in de achterhoek/drente? maar dat weet ik eigenlijk niet. Familie in het westen blijft er altijd weer om vragen :P
Wij in salland eten het ook :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 13 november 2012 @ 09:26:40 #53
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_119155195
quote:
16s.gif Op maandag 12 november 2012 21:01 schreef Broertie het volgende:

[..]

en tóch reageer ik..... ;)
Invriezen lijkt me wel kunnen, maar niet te lang, want er zit veel vet in en als je vet te lang invriest, (denk maar een speklappen oid) wordt het ranzig....
Dat is hier geen probleem, het haalt de diepvries niet eens........ :9~
Ja, als ik wat meer thuis was, hoefde ik het ook niet in te vriezen. :).

Ik heb er inmiddels 3 jaar ervaring mee. Het invriezen gaat redelijk goed. Wel vries ik alleen worsten van een pond in, daar doe ik hooguit een maand of 2 mee, zodat het niet al te lang ingevroren is.
  woensdag 14 november 2012 @ 18:04:22 #54
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_119207481
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 21:53 schreef markmarkmark het volgende:
vocking is de enige die ik lekker vind.
staan op de site een paar recepten.

ook steeds verder in nederland is vocking te krijgen
Regio Utrecht zie ik het vaak voorbij.
  woensdag 14 november 2012 @ 18:13:52 #55
148588 rulerofdeath
Ruler the Rotting-BrainEater
pi_119207736
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2012 22:36 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

Inderdaad streekgebonden (twente dus idd). Is ook echt een najaar/winter product.

Misschien ook wel in de achterhoek/drente? maar dat weet ik eigenlijk niet. Familie in het westen blijft er altijd weer om vragen :P
In Beilen hadden ze het wel bij de slager, maar dat was niet de echte.

Ik heb me toen rotgezocht in de supermarkt. omdat het hier gewoon in de supermarkt ligt :P
Learn as if you're going to live forever, Live as if you're going to die tomorrow
De BIE®TAFELop youtube en dumpert _O_ >100k views *O*
I wanna die the same way I was born: Screaming and covered with blood
Arbeit macht frei. Ik heb nu 40 jaar vakantie *O*
pi_119217110
vocking is ook een utrechts bedrijf
pi_146876462
Bakleverworst en bakbloedworst. Gewoon online bestellen. Google maar eens.
  vrijdag 21 november 2014 @ 19:55:06 #58
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_146878361
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 19:05 schreef awee het volgende:
Bakleverworst en bakbloedworst. Gewoon online bestellen. Google maar eens.
Goede kick, na 2 jaar. :).

On topic: de eerste bakleverworst van deze winter zit al weer in de vriezer. :9.
pi_146879380
* Broertie weer wat in de pan gegooit heeft ....
pi_146997428
quote:
0s.gif Op zondag 18 oktober 2009 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Bakleverworst ken ik niet. Nooit van gehoord ook.
Bloedworst wel. Lekker op brood met een gebakken appeltje erop.


* Iwanius veegt snel bovenstaand van tafel af ;) (theepot mag blijven Bep) want als je een beetje van lekker en pittig houdt dan ga je voor:


( Surinaamse bloedworst 2014)


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-11-2014 18:45:46 ]
  dinsdag 25 november 2014 @ 18:47:46 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146997494
Als ik pittig wil doe ik er wel chilisaus op.


Black Pudding Fusion
pi_146997790
Ik vind Vocking worst zó lekker! Eet 'm gewoon in plakjes bij de borrel. Maar is dus ook goed te bakken?
Is dat zo?
pi_147000546
Ziet er uit als balkenbrij, is dat hetzelfde?
  dinsdag 25 november 2014 @ 20:25:46 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147001045
Nee.
pi_147010440
ik wou net zeggen dat ik vocking worst lekker vind.

zie ik dat iemand dit gebumpt heeft en dat ik dat twee jaar geleden al gezegd had :P
pi_147011061
Brrr. Als er iets smerig is, dan is het wel bakleverworst/bloedworst. Vriendlief is er gek op en eet het liefste iedere dag bakleverworst. :r
pi_147018694
lekker hoor ^O^
pi_147188794
Morcilla de Burgos :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_147255596
quote:
On topic: de eerste bakleverworst van deze winter zit al weer in de vriezer. :9.
In de diepvries heb ik niet zulke goede ervaringen mee, als je het bakt valt het uit elkaar, net of het de structuur verliest, net zoals je bevroren gehakt ontdooit in de magnetron, kun je ook geen fatsoenlijke bal meer van draaien.....
pi_147255669
Balkenbrij :9~
  woensdag 3 december 2014 @ 20:17:32 #72
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_147258975
quote:
16s.gif Op woensdag 3 december 2014 18:50 schreef Broertie het volgende:

[..]

In de diepvries heb ik niet zulke goede ervaringen mee, als je het bakt valt het uit elkaar, net of het de structuur verliest, net zoals je bevroren gehakt ontdooit in de magnetron, kun je ook geen fatsoenlijke bal meer van draaien.....
Ideaal is het niet, dat klopt. Omdat ik veel van huis ben doe ik sowieso al lang met een pond. Om het dan te laten beschimmelen is zonde. En een nieuwe halen is lastig, omdat ik best een eindje buiten Twente woon.
pi_147269771
Ondanks dat ik niet zo van bloedworst hou, lijkt (bak)leverworst me wel wat!, toch maar ns zoeken of dat omgeving Rotterdam te krijgen is...

De Surinaamse variant van de Kruiskade op dat hoekje bij die toko (kraampje soms) vind ik 1 stukje lekker en daar heb ik liever die lichtere worst van
Keep on Tripp'n
pi_147599177
Ik wist helemaal niet dat dat Twents was.. Maar bakleverworst is heul lekker :9
Balkenbrij en bloedworst is dan weer niet te nassen ;(
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_147601994
Heerlijk!!! Ik bak vaak Vocking leverworst uit Utrecht, Utrechtse rundbakleverworst van de slager hier en laatst had ik op de streekmarkt lamsbakleverworst, de laatste was echt fantastisch! Ik eet het altijd op een vers wit broodje met mosterd.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')