zo als je zelf wil.quote:
hier helaas niet, maar dit volgen voor de recepten is altijd handig natuurlijkquote:Op vrijdag 30 januari 2009 11:23 schreef Steven184 het volgende:
Nou, even kijken of we van de week tijd hebben om een pizzaatje te maken.
quote:Op zaterdag 31 januari 2009 19:51 schreef PKfotografie het volgende:
Ziet er prima uit!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
Was ie ook lekker?
yup,quote:Op zaterdag 31 januari 2009 22:45 schreef Flaccid het volgende:
[..]
Ziet er prima uit!
Was ie ook lekker?
das voor mij persoonlijk een wat milde smaak, mag wel wat krachtiger.quote:Op zaterdag 31 januari 2009 22:58 schreef zoalshetis het volgende:
mooie tomatensaus:
kook een (paar) kilo tomaten heel zacht gaar in een grote pan. doe wat olijfolie op de bodem van de pan en zorg dat de tomaten niet te warm worden voordat de boel openspringt. de zaadjes maken het bitter als ze niet goed gegaard zijn en te vroeg in de tomatensaus komen.
tomaat: pommdori.
zeef de saus en zet het over een luchtig rond uitgesprijd deeg. bekleed met kaas, topping en doe het in een hel erg hete oven.
je gezeefde tomatensaus mild vinden of niet gaan inkoken, jij... ehm, hoe zeg ik dat aardig..?quote:Op zaterdag 31 januari 2009 23:02 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
das voor mij persoonlijk een wat milde smaak, mag wel wat krachtiger.
maar vandaar dat ik ook aangeef dat het voor sommige wat overheersend kan zijn.
(mijn saus is ook geen optie als je bv. een pizza hawai, of magaritha wil maken, is beter voor de wat zwaardere en scherpere varianten)
zou zomaar kunnen.quote:Op zaterdag 31 januari 2009 23:06 schreef Isabeau het volgende:
Pizza Hawai is toch in de jaren 70 door Nederlanders bedacht? In de tijd dat men overal ananas bij gooide
de 'chinese/indonesische' rijsttafel is ook hollands. soort blankmanstapas avant la lettre.quote:Op zaterdag 31 januari 2009 23:06 schreef Isabeau het volgende:
Pizza Hawai is toch in de jaren 70 door Nederlanders bedacht? In de tijd dat men overal ananas bij gooide
dat ik lui ben om niet te beginnen met een hele tomaat.quote:Op zaterdag 31 januari 2009 23:04 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
je gezeefde tomatensaus mild vinden of niet gaan inkoken, jij... ehm, hoe zeg ik dat aardig..?
.....
Hoe of wat bedoel je hiermee?quote:Op zaterdag 31 januari 2009 23:04 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
je gezeefde tomatensaus mild vinden of niet gaan inkoken, jij... ehm, hoe zeg ik dat aardig..?
een pizza hawaï is echt voor ontzettende paupers. sorry dat ik het zeg. mensen die op all-inclusivereizen gaan.
je kan de gezeefde tomatensaus net zo lang inkoken totdat je de zoutheid van ingekookte pommedori proeft, dat bedoel ik.quote:
Je eerste zin kon ik niet uit je voorgaande verhaal halenquote:Op zaterdag 31 januari 2009 23:34 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
je kan de gezeefde tomatensaus net zo lang inkoken totdat je de zoutheid van ingekookte pommedori proeft, dat bedoel ik.
als je dat niet begrijpt, dan heb je of nooit echte tomatensaus gemaakt, of je wil me afvallen.
ik ga mijn best doen om een mooie foto te maken, ook tijdens het bereidingsproces van het deeg. en dat van die takkenbos is natuurlijk gelul omdat het stervenskoud is en het 2:55 was.. dan barst de oven in een paar minuten.quote:Op zaterdag 31 januari 2009 23:50 schreef prupke het volgende:
[..]
Je eerste zin kon ik niet uit je voorgaande verhaal halen![]()
Ik begrijp het wel omdat je het nu gewoon zegt wat je bedoelt.
En je laatste zin ... vind ik niet echt aardig overkomen.
Maar goed ik ben benieuwd naar jouw pizza en ik zal hem wel zien verschijnen
De mensen die hier ooit gegeten hebben zeggen van wel , en mijn vriend klaagt ook nietquote:Op zondag 1 februari 2009 00:04 schreef Tezz het volgende:
Heej Prup! Kende gij ook koken?? Leuk!
Ik heb deze week helaas geen tijd voor een pizza. Volgende ronde doe ik zeker mee!
wat voor pizza's maak je dan?quote:Op zondag 1 februari 2009 00:07 schreef prupke het volgende:
[..]
De mensen die hier ooit gegeten hebben zeggen van wel , en mijn vriend klaagt ook niet
Dus euhm ja ik denk dat ik wel kan koken
Leuk dat je mee doet
Moblo! Van jou verwacht ik eigenlijk nog wel een meesterlijke pizza!quote:Op zondag 1 februari 2009 00:11 schreef motorbloempje het volgende:
leuk
misschien vandeweek nog even een keer
Zie de eerste foto in dit topic?quote:
ik heb pas één keer pizza gemaakt, en die was niet te vretenquote:Op zondag 1 februari 2009 00:12 schreef Tezz het volgende:
[..]
Moblo! Van jou verwacht ik eigenlijk nog wel een meesterlijke pizza!
Ik ben ook niet zo goed in het pizza-maken. Maar dat komt vooral door het feit dat ik daar gewoon niet de juiste apparatuur voor heb. Ik heb een hetelucht-oven zonder pizzasteen en deeg maken is gewoon niet mijn hobby (geduld enzo, pfff, zucht). Maar je hebt gelijk, het is op zich wel een hele uitdaging.quote:Op zondag 1 februari 2009 00:14 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
ik heb pas één keer pizza gemaakt, en die was niet te vreten![]()
dus ik moet nog wel even researchen
Had als kerstpakket een pizzapakket gehad, met een pizzapakketdoos (deeg en saus) van koopmans maar dat was echt jammerlijk, maar wel een leuk begin om eens te proberen.
Ben nu wel determined om een lékkere pizza te gaan maken, ooit
en ik maar denken dat het een toegankelijk gerecht was.quote:Op zondag 1 februari 2009 00:19 schreef Tezz het volgende:
[..]
Ik ben ook niet zo goed in het pizza-maken. Maar dat komt vooral door het feit dat ik daar gewoon niet de juiste apparatuur voor heb. Ik heb een hetelucht-oven zonder pizzasteen en deeg maken is gewoon niet mijn hobby (geduld enzo, pfff, zucht). Maar je hebt gelijk, het is op zich wel een hele uitdaging.
Het is dat ik echt geen tijd heb deze week, anders had ik sowieso een poging ondernomen!
pizza steen heb je niet nodigquote:Op zondag 1 februari 2009 00:19 schreef Tezz het volgende:
[..]
Ik ben ook niet zo goed in het pizza-maken. Maar dat komt vooral door het feit dat ik daar gewoon niet de juiste apparatuur voor heb. Ik heb een hetelucht-oven zonder pizzasteen en deeg maken is gewoon niet mijn hobby (geduld enzo, pfff, zucht). Maar je hebt gelijk, het is op zich wel een hele uitdaging.
Het is dat ik echt geen tijd heb deze week, anders had ik sowieso een poging ondernomen!
Ben gewoon een perfectionist in de keuken en pizza lukt gewoon niet altijd! (Maak het overigens wel eens hoor!).quote:Op zondag 1 februari 2009 00:25 schreef prupke het volgende:
[..]
pizza steen heb je niet nodig
Ligt wel een beetje aan je oven die je hebt ...
wij hebben verschillende standen op de oven die we kunnen gebruiken.
Als je een bakplaat van onder kan verwarmen dat is al heel goed... kan je dan ook nog een optie kiezen dat je oven en van onder verwarmt en ook nog hete lucht kan ventileren van boven af zit je gebakken en je pizza ook
En een krokante bodem en de topping van de pizza is/kan perfect zijn
Kookpunt?quote:Op woensdag 4 februari 2009 15:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik zag gisteren zo'n pizzategel bij het kookpunt liggen. Was volgens mij maar 20 euro.
Tjah, twee zakjes gist leek me nogal veel maar toch maar erin gedaan. Het kneedde voor geen meter en toen vermoedde ik al dat dit recept verse gist vereist en geen droge gist (inmiddels is het aangepast op de website na een mailtje van mij). Toch maar afgemaakt en een tijdlang laten rijzen. Ondertussen een back-up deeg gemaakt van de volgende site (zeer leuk geschreven recept!):quote:ngredienti: ( voor 4 pizza's)
15 gr gist
350 gr bloem (farina qualità 00)
dl lauw water
1 theelepel zout
Olijfolie
Het verschil tussen de twee gerezen degen is op de volgende foto goed te zien, links het eerste recept en rechts het tweede.quote:1/2 zakje gedroogde gist
1 theelepel suiker
250 gram bloem
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |