zo als je zelf wil.quote:
hier helaas niet, maar dit volgen voor de recepten is altijd handig natuurlijkquote:Op vrijdag 30 januari 2009 11:23 schreef Steven184 het volgende:
Nou, even kijken of we van de week tijd hebben om een pizzaatje te maken.
quote:Op zaterdag 31 januari 2009 19:51 schreef PKfotografie het volgende:
Ziet er prima uit!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
Was ie ook lekker?
yup,quote:Op zaterdag 31 januari 2009 22:45 schreef Flaccid het volgende:
[..]
Ziet er prima uit!
Was ie ook lekker?
das voor mij persoonlijk een wat milde smaak, mag wel wat krachtiger.quote:Op zaterdag 31 januari 2009 22:58 schreef zoalshetis het volgende:
mooie tomatensaus:
kook een (paar) kilo tomaten heel zacht gaar in een grote pan. doe wat olijfolie op de bodem van de pan en zorg dat de tomaten niet te warm worden voordat de boel openspringt. de zaadjes maken het bitter als ze niet goed gegaard zijn en te vroeg in de tomatensaus komen.
tomaat: pommdori.
zeef de saus en zet het over een luchtig rond uitgesprijd deeg. bekleed met kaas, topping en doe het in een hel erg hete oven.
je gezeefde tomatensaus mild vinden of niet gaan inkoken, jij... ehm, hoe zeg ik dat aardig..?quote:Op zaterdag 31 januari 2009 23:02 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
das voor mij persoonlijk een wat milde smaak, mag wel wat krachtiger.
maar vandaar dat ik ook aangeef dat het voor sommige wat overheersend kan zijn.
(mijn saus is ook geen optie als je bv. een pizza hawai, of magaritha wil maken, is beter voor de wat zwaardere en scherpere varianten)
zou zomaar kunnen.quote:Op zaterdag 31 januari 2009 23:06 schreef Isabeau het volgende:
Pizza Hawai is toch in de jaren 70 door Nederlanders bedacht? In de tijd dat men overal ananas bij gooide
de 'chinese/indonesische' rijsttafel is ook hollands. soort blankmanstapas avant la lettre.quote:Op zaterdag 31 januari 2009 23:06 schreef Isabeau het volgende:
Pizza Hawai is toch in de jaren 70 door Nederlanders bedacht? In de tijd dat men overal ananas bij gooide
dat ik lui ben om niet te beginnen met een hele tomaat.quote:Op zaterdag 31 januari 2009 23:04 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
je gezeefde tomatensaus mild vinden of niet gaan inkoken, jij... ehm, hoe zeg ik dat aardig..?
.....
Hoe of wat bedoel je hiermee?quote:Op zaterdag 31 januari 2009 23:04 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
je gezeefde tomatensaus mild vinden of niet gaan inkoken, jij... ehm, hoe zeg ik dat aardig..?
een pizza hawaï is echt voor ontzettende paupers. sorry dat ik het zeg. mensen die op all-inclusivereizen gaan.
je kan de gezeefde tomatensaus net zo lang inkoken totdat je de zoutheid van ingekookte pommedori proeft, dat bedoel ik.quote:
Je eerste zin kon ik niet uit je voorgaande verhaal halenquote:Op zaterdag 31 januari 2009 23:34 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
je kan de gezeefde tomatensaus net zo lang inkoken totdat je de zoutheid van ingekookte pommedori proeft, dat bedoel ik.
als je dat niet begrijpt, dan heb je of nooit echte tomatensaus gemaakt, of je wil me afvallen.
ik ga mijn best doen om een mooie foto te maken, ook tijdens het bereidingsproces van het deeg. en dat van die takkenbos is natuurlijk gelul omdat het stervenskoud is en het 2:55 was.. dan barst de oven in een paar minuten.quote:Op zaterdag 31 januari 2009 23:50 schreef prupke het volgende:
[..]
Je eerste zin kon ik niet uit je voorgaande verhaal halen![]()
Ik begrijp het wel omdat je het nu gewoon zegt wat je bedoelt.
En je laatste zin ... vind ik niet echt aardig overkomen.
Maar goed ik ben benieuwd naar jouw pizza en ik zal hem wel zien verschijnen
De mensen die hier ooit gegeten hebben zeggen van wel , en mijn vriend klaagt ook nietquote:Op zondag 1 februari 2009 00:04 schreef Tezz het volgende:
Heej Prup! Kende gij ook koken?? Leuk!
Ik heb deze week helaas geen tijd voor een pizza. Volgende ronde doe ik zeker mee!
wat voor pizza's maak je dan?quote:Op zondag 1 februari 2009 00:07 schreef prupke het volgende:
[..]
De mensen die hier ooit gegeten hebben zeggen van wel , en mijn vriend klaagt ook niet
Dus euhm ja ik denk dat ik wel kan koken
Leuk dat je mee doet
Moblo! Van jou verwacht ik eigenlijk nog wel een meesterlijke pizza!quote:Op zondag 1 februari 2009 00:11 schreef motorbloempje het volgende:
leuk
misschien vandeweek nog even een keer
Zie de eerste foto in dit topic?quote:
ik heb pas één keer pizza gemaakt, en die was niet te vretenquote:Op zondag 1 februari 2009 00:12 schreef Tezz het volgende:
[..]
Moblo! Van jou verwacht ik eigenlijk nog wel een meesterlijke pizza!
Ik ben ook niet zo goed in het pizza-maken. Maar dat komt vooral door het feit dat ik daar gewoon niet de juiste apparatuur voor heb. Ik heb een hetelucht-oven zonder pizzasteen en deeg maken is gewoon niet mijn hobby (geduld enzo, pfff, zucht). Maar je hebt gelijk, het is op zich wel een hele uitdaging.quote:Op zondag 1 februari 2009 00:14 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
ik heb pas één keer pizza gemaakt, en die was niet te vreten![]()
dus ik moet nog wel even researchen
Had als kerstpakket een pizzapakket gehad, met een pizzapakketdoos (deeg en saus) van koopmans maar dat was echt jammerlijk, maar wel een leuk begin om eens te proberen.
Ben nu wel determined om een lékkere pizza te gaan maken, ooit
en ik maar denken dat het een toegankelijk gerecht was.quote:Op zondag 1 februari 2009 00:19 schreef Tezz het volgende:
[..]
Ik ben ook niet zo goed in het pizza-maken. Maar dat komt vooral door het feit dat ik daar gewoon niet de juiste apparatuur voor heb. Ik heb een hetelucht-oven zonder pizzasteen en deeg maken is gewoon niet mijn hobby (geduld enzo, pfff, zucht). Maar je hebt gelijk, het is op zich wel een hele uitdaging.
Het is dat ik echt geen tijd heb deze week, anders had ik sowieso een poging ondernomen!
pizza steen heb je niet nodigquote:Op zondag 1 februari 2009 00:19 schreef Tezz het volgende:
[..]
Ik ben ook niet zo goed in het pizza-maken. Maar dat komt vooral door het feit dat ik daar gewoon niet de juiste apparatuur voor heb. Ik heb een hetelucht-oven zonder pizzasteen en deeg maken is gewoon niet mijn hobby (geduld enzo, pfff, zucht). Maar je hebt gelijk, het is op zich wel een hele uitdaging.
Het is dat ik echt geen tijd heb deze week, anders had ik sowieso een poging ondernomen!
Ben gewoon een perfectionist in de keuken en pizza lukt gewoon niet altijd! (Maak het overigens wel eens hoor!).quote:Op zondag 1 februari 2009 00:25 schreef prupke het volgende:
[..]
pizza steen heb je niet nodig
Ligt wel een beetje aan je oven die je hebt ...
wij hebben verschillende standen op de oven die we kunnen gebruiken.
Als je een bakplaat van onder kan verwarmen dat is al heel goed... kan je dan ook nog een optie kiezen dat je oven en van onder verwarmt en ook nog hete lucht kan ventileren van boven af zit je gebakken en je pizza ook
En een krokante bodem en de topping van de pizza is/kan perfect zijn
Kookpunt?quote:Op woensdag 4 februari 2009 15:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik zag gisteren zo'n pizzategel bij het kookpunt liggen. Was volgens mij maar 20 euro.
Tjah, twee zakjes gist leek me nogal veel maar toch maar erin gedaan. Het kneedde voor geen meter en toen vermoedde ik al dat dit recept verse gist vereist en geen droge gist (inmiddels is het aangepast op de website na een mailtje van mij). Toch maar afgemaakt en een tijdlang laten rijzen. Ondertussen een back-up deeg gemaakt van de volgende site (zeer leuk geschreven recept!):quote:ngredienti: ( voor 4 pizza's)
15 gr gist
350 gr bloem (farina qualità 00)
dl lauw water
1 theelepel zout
Olijfolie
Het verschil tussen de twee gerezen degen is op de volgende foto goed te zien, links het eerste recept en rechts het tweede.quote:1/2 zakje gedroogde gist
1 theelepel suiker
250 gram bloem
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
Bedankt! Ik zal eens even rondkijkenquote:Op zondag 8 februari 2009 18:30 schreef Isabeau het volgende:
Mijn steen is een groene marmeren steen uit de kringloopwinkelJamie Oliver gebruikt ook gewoon een marmeren steen. Maar je kan ook chic doen en voor heel veel geld een 'speciale' pizzasteen halen in een kookwinkel.
Ik stel voor dat we de wedstrijd dan gewoon houden van dinsdag 10 februari tot en met zondag 22 februari.quote:Op zondag 8 februari 2009 20:24 schreef PKfotografie het volgende:
het is zondag 20:00 geweest,
niet erg veel inzendingen, maar iig een leuk begin.
mensen kunnen stemmen tot maandag 20:00 wie de beste pizza heeft aangeleverd. (was eerst 12:00)
ik merk dat veel mensen last hebben om het in te plannen, dus laten we maar 2 weken er van maken in plaats van 1 week.
de winnaar heeft een dag de tijd om het nieuw onderwerp bekend te maken. dus tot dinsdag 20:00 (zo is iig de tijds druk ietsjes weg.)
is goed... weet het ook allemaal niet,quote:Op zondag 8 februari 2009 22:36 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Ik stel voor dat we de wedstrijd dan gewoon houden van dinsdag 10 februari tot en met zondag 22 februari.
nu hopen op een mooie gestaagde groei in dit topic.quote:Op zondag 8 februari 2009 22:40 schreef vaagsel het volgende:
Strenge regels zijn ook niet nodig denk ik, al lang mooi dat je dit topic gestart hebt en dat er al 4 mensen mee gedaan hebben!
Dat je je calzone voor de foto even open snijdt!quote:Op zondag 1 februari 2009 14:26 schreef Steven184 het volgende:
Het was een experiment en ik moet zeggen dat het uitstekend gelukt is. Het deeg was mooi krokant en de smaak was goed, wat wens je nog meer met een pizza?
Haha, ja. Dat had ik ook gedaan, alleen kwam ik er naderhand achter dat die foto's overbelicht waren. Beetje dom dat ik daar niet naar heb gekeken voordat ik ging eten. Toen was het dus te laat om nieuwe foto's te maken. Beetje domme actiequote:Op zondag 8 februari 2009 23:46 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat je je calzone voor de foto even open snijdt! [ afbeelding ]
Met foto's van het eindresultaat had je veel meer stemmen gekregen naast die ene van mijquote:Op maandag 9 februari 2009 10:44 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Haha, ja. Dat had ik ook gedaan, alleen kwam ik er naderhand achter dat die foto's overbelicht waren. Beetje dom dat ik daar niet naar heb gekeken voordat ik ging eten. Toen was het dus te laat om nieuwe foto's te maken. Beetje domme actie
Lijkt me primaquote:Op maandag 9 februari 2009 20:41 schreef Isabeau het volgende:
Zal ik er morgenvroeg een nieuw topic voor openen?![]()
Of gewoon nog even hier verder gaan in het topicquote:Op maandag 9 februari 2009 20:41 schreef Isabeau het volgende:
Zal ik er morgenvroeg een nieuw topic voor openen?![]()
En iedereen die gestemd heeft een dikke knuffel! En die niet gestemd hebben ook, als je de volgende keer maar stemt. En meedoet!
Ik ben wel voor een nieuw topic. Als je in 1 blijft doorgaan raak je het overzicht kwijt + het risico dat je 1 wedstrijd moet splitsen over 2 topics omdat de eerste vol raakt.quote:Op maandag 9 februari 2009 23:57 schreef prupke het volgende:
[..]
Of gewoon nog even hier verder gaan in het topic
Ik bedoel : dan blijft het wat dichter bij elkaar en kunnen mensen het makkelijker terug vinden.
Een soortement van inspiratietopic
en als het groot gaat worden dan misschien elke keer een nieuw topic aanmaken?
quote:Op woensdag 4 maart 2009 21:13 schreef Bluezz het volgende:
Ik denk dat je steven184 even moet PM'en.
Iedereen denkt dat dit topic 'klaar' is namelijk
denk je? hebben mensen uit cul wel een leven buiten fok dan?quote:Op woensdag 4 maart 2009 21:17 schreef The_Hives het volgende:
en anders kan het wel eens voorkomen dat iemand een dag niet op Fok is
dat zal toch niet?quote:Op woensdag 4 maart 2009 21:21 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
denk je? hebben mensen uit cul wel een leven buiten fok dan?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |