Of niet , misschien gaan de zo nu en dan reizigers gewoon weg blijven vanwege de hoge kosten voor een kort ritje. Als je met een paar personen (gezin) bent kun je ipv een paar wegwerp kaarten dan waarschijnlijk nog beter de taxi gaan nemen.quote:
Ik ben benieuwd naar de cijfers van het aantal reizigersquote:Op vrijdag 30 januari 2009 11:27 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Of niet , misschien gaan de zo nu en dan reizigers gewoon weg blijven vanwege de hoge kosten voor een kort ritje. Als je met een paar personen (gezin) bent kun je ipv een paar wegwerp kaarten dan waarschijnlijk nog beter de taxi gaan nemen.
Nog bijzonderheden van dag 2?quote:‘Net als nieuwe schoenen: gewoon wennen’
Door GERT ONNINK
ROTTERDAM - D-day voor de RET. Gisteren verdween de strippenkaart na bijna dertig jaar uit de Rotterdamse metro. Er kan alleen nog maar met de ov-chipkaart worden gereisd. De krant volgde de operatie van strip naar chip.
06.00U De allereerste metro in Rotterdam rijdt de remise uit. De passagiers die vandaag instappen, kunnen niet meer met de strippenkaart betalen.
07.30U De overstap van strip naar chip levert tot nu toe weinig problemen op, is nu al te horen.
07.35U Dat beeld wordt bevestigd op halte Wilhelminaplein op de Kop van Zuid. ,,Het gaat boven verwachting,’’ zegt RET’er Arnold Dikhoff. De kantoormedewerker is vandaag een van de honderden ‘witte hesjes’, die klaar staan voor onwetende reizigers. Hij ziet de meeste passagiers zonder veel moeite met de nieuwe pas door de poortjes gaan.
07.45U Een argeloze Chinese reiziger wappert met een strippenkaart. De RET-hulptroepen moeten hem teleurstellen. ,,Het is gewoon wennen. Voor veel mensen is dit toch vreemd,’’ beklemtoont Els Hengst, op Wilhelminaplein de RET-presentator. ,,Nieuwe schoenen zijn ook vreemd.’’
08.00U Op metrostation Zuidplein kijkt collega Wim Schalk toe hoe de meeste reizigers al chippend hun metroreis beginnen. Hij is blij met het nieuwe systeem, maar toch neemt hij met pijn in het hart afscheid van de strippenkaart. Want het was Schalk die jarenlang verantwoordelijk was voor de strippenkaartautomaten op de metrostations. Stuk voor stuk maken ze plaats voor de moderne oplaad- en verkooppunten voor de ov-chip. ,,Het voelt echt als afscheid nemen van een familielid,’’ zegt hij bloedserieus. En uitgerekend op Zuidplein prijkt op een van de moderne chipoplaadpunten al tijdens de ochtendspits de mededeling ‘defect’...
08.05U Ridderkerker J.A. Grund staat op Wilhelminaplein bij een automaat de nieuwe pas op te waarderen. ,,Nee hoor, ik ben nog niet overtuigd. Ik reis zelf vooral met de tram en mijn zoon kan hem in Ridderkerk niet eens opladen. Moet-ie naar Beurs of Zuidplein.’’
08.15U Gepiep van poortjes. Een reiziger zegt student te zijn en geen tijd te hebben voor de aanschaf van een ov-chipkaart. Hij loopt achter een medepassagier aan door het poortje. Bij het loket kan de man, die is ingestapt op Beurs en blijkt te werken op de Wilhelminapier, niet aantonen dat hij student is. ,,Nu zijn we nog coulant, maar voor hetzelfde geld was hij bekeurd als hier een daartoe bevoegde ambtenaar had gestaan,’’ legt Dikhoff uit.
13.30U Mevrouw H. Klaasman uit Delft wil op station Beurs aan de kant van de Koopgoot de metro in, maar twijfelt. ,,Ik vind het toch een risico hoor die chipkaart. Griezelig eigenlijk. Dan maar lopen of met de tram of de bus.’’ De NS en de RET hebben haar nog niet kunnen overtuigen.
14.13U De Rotterdamse vervoerswethouder Jeannette Baljeu spreekt in het WTC de massaal toegestroomde media toe. ,,Ik ben heel erg trots. Er zijn nog veel vragen, maar de eerste indruk is goed. Dit is het begin van de landelijke uitrol van de ov-chipkaart.’’
14.15U Naast Baljeu klinkt ook RET-directeur Pedro Peters opgelucht. ,,Ik zeg wel: prijs de dag niet voordat het avond is, maar van deze gang van zaken had ik niet durven dromen.’’ De topman is trots op zijn bedrijf, maar prijst ook de reiziger. ,,Een compliment aan de klanten. Honderdvijftigduizend mensen – dat is toch drie stadions vol – die in de ochtendspits in twee uur tijd door de poortjes gaan. Dat het draaiboek klopt geeft een lekker gevoel.’’ Hij wil nog niet te vroeg juichen. ,,Over een maand moet het helemaal goed zijn. Ook het weekeinde wordt nog belangrijk, want dat zijn er weer andere reizigers. Vanaf maandag gaan we de inzet van personeel afbouwen.’’
17.15U Op Rotterdam Centraal Station is het druk vanwege de avondspits en de extra stroom bezoekers aan het feestconcert Vrienden van Amstel in Ahoy. Op de metrohalte onder het Stationsplein, waar nog volop verbouwd wordt, is het dringen bij de in- en uitgangen. De Rotterdamse Varsha Sewcharan komt plotseling voor dichte poortjes te staan. Bij haar voorganger gaat het fout, de 22-jarige studente komt met de schrik vrij. ,,Wat ik ook lastig vind dat ik die pas steeds uit mijn zak moet halen. Het is wennen.’’
18.00U Volgens RET-stagiair Artvien Sewkaransing op CS komen de meeste vragen van studenten die de pas nog niet hebben. ,,Mijn indruk over de hele dag is: het gaat goed, het kan alleen maar beter.’’
Ik liep er ook rond 3 uur, maar heb niets bijzonders gezien of meegemaakt. En kan je de dik gedrukte zin even herschrijven/toelichten?quote:Op zaterdag 31 januari 2009 00:07 schreef Dimmie het volgende:
Ik moet zeggen dat er vanmiddag tussen 15:00 en 16:00 heel wat mensen confuus op station Beurs stonden met in die menigte mensen met witte jasjes. En 's avonds tussen 20:00 en 21:00 incluis wat politieagenten en met alle winkels, die normaal open zijn op vrijdagavond, dicht. Dus ergens zegt me dat dat het daar best een onrustige dag was. Of er was iets anders aan de hand...
En mijn eerste ervaring met die kaart was dat bij mijn eerste gebruik de automaten in de tram defect waren, waarop de controleur zei dat het okee was als ik gratis mee zou reizen
je kan toch alleen een persoonlijke chipkaart registreren ?quote:Op zaterdag 31 januari 2009 00:20 schreef Dimmie het volgende:
Nou, het is iig koopavond op de vrijdagavond en normaal gesproken kan ik de winkels nog in daar, maar nu dus niet. En het was nog altijd drukker dan gebruikelijk. En er waren dus enkele agenten aanwezig.
Hebben jullie trouwens ook problemen met die OV-chipkaart site? Ik heb in de aanloop naar de 'D-Day' geprobeerd om een persoonlijke kaart aan te vragen maar zowel in IE als in Opera werden pasfoto's steeds geweigerd. Dus uiteindelijk maar op een station een anonieme kaart gekocht. En ik krijg 'm onder 'Mijn Ov-chipkaart' maar niet geregistreerd. Eerst doorloopt ie wel alle stappen van de kaarthouderregistratie, maar die van de rekeninghouder blijft steken bij stap 1 :S Klikken op 'Volgende stap' doet echt niets...
Ah, is dat hetquote:Op zaterdag 31 januari 2009 00:21 schreef macca728 het volgende:
[..]
je kan toch alleen een persoonlijke chipkaart registreren ?
Eh, alle winkels waren al gesloten. Vroeger dan gebruikelijk. Bij het kopen van die kaart werd trouwens gezegd dat de wachttijd van dat maken/ontvangen van die persoonlijke kaart is opgelopen van 2 a 3 weken naar 4 a 5 wekenquote:Op zaterdag 31 januari 2009 00:22 schreef Dennis101 het volgende:
Je kon de winkel niet in omdat de poortjes niet open gingen met je ov-chipkaart?
Dat zou wel heel achterlijk zijn..quote:Op vrijdag 30 januari 2009 10:29 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Dat zat ik me gisteren ook te bedenken, maar dan met betrekking op treinen. Vaak wordt de trein tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal in het weekend omgeleid via Hilversum, omdat er dan op het directe traject (via Maarssen, Breukelen en Abcoude) werkzaamheden zijn. Het zou raar zijn als je in dat soort gevallen meer gaat betalen voor een enkeltje Utrecht CS - Amsterdam CS dan doordeweeks, wanneer er geen werkzaamheden zijn.
quote:Op vrijdag 30 januari 2009 10:22 schreef wdn het volgende:
In het huidige systeem gaan die controleurs verdwijjnen of komen steeds minder voor (loonkosten is de hoogste kostenpost he) en zwartrijders ziet men ineens niet meer. In de hoofden van de overheid komt zwartrijden dan ineens niet meer voor.
Dat is wel de bedoeling jaquote:Op zaterdag 31 januari 2009 00:33 schreef DJKoster het volgende:
[..]
Dat zou wel heel achterlijk zijn..![]()
Maar kun je straks bij de NS nou reizen op saldo en reizen met een 'reisprodukt'? (bv. enkeltje Enschede - Amsterdam) ? En gaat die borg echt 20 euro worden?![]()
Oftewel: "Jammer meneer, uw chipkaart is defect, omdat u een anonieme kaart gebruikt krijgt u geen geld terug..." ( http://www.ns.nl/cs/Satel(...)n-uw-ov-chipkaart-id )
Leuk dat je op zulke vragen gewoon geen antwoord krijgt van de OV bedrijven.quote:Op vrijdag 30 januari 2009 10:24 schreef macca728 het volgende:
[..]
Die vraag heb ik al 2x voorgelegd aan de RET maar nog steeds geen antwoord.
Het geld voor mij ook en ik denk voor veel mensen dat er meerdere bussen zijn van A naar B die andere routes rijden. Het lijkt mij niet eerlijk dat je voor de bus die er het langste overdoet het meeste moet betalen
Of dat mensen die net de pech hebben alleen de bus met de langste afstand te kunnen nemen, altijd meer betalen dan mensen die wel met die snelle bus mee kunnen. vb met sneldiensten
U heeft nog 4o wachtenden voor uquote:Op zaterdag 31 januari 2009 18:38 schreef snowgoon het volgende:
Misschien moet je eens vragen gaan stellen aan echte mensen in plaats van geautomatiseerde antwoord diensten.
Bel ze eens op!
Maar ook dat is jou al te vaak gezegd.
quote:Op zondag 1 februari 2009 00:15 schreef macca728 het volgende:
Oh klantenservice zijn geen echte mensen ? Ik heb haar email hoor, het is gewoon een levend persoon die die emails terugstuurt. Als ik haar zou bellen krijg ik dezelfde stupide antwoorden. Aleen de klantenservice van de OV chipkaart heeft helaas geen telefoonnummer, dus bellen lijkt me fysiek onmogelijk. Misschien heb jij, als fervent voorstander het telefoonnummer voor me ?
http://www.ov-chipkaart.nl/
Maar daar gaat het niet om, die hele reactie van Snowgoon slaat echt nergens op. Het is hier een discussiesite, en het vraagstuk 'Waarom moet iemand die een abonnement heeft in godsnaam ook nog eens zijn chipkaart opladen met minimaal 4 euro' is nogal belangrijk.quote:Informatie: Klantenservice OV-chipkaart, telefoonnummer 0900-0980 (¤ 0,10 per minuut)
Ja dat heb ik dus ook, als ik buiten mijn gebied gaat met mijn abonnement.quote:Op zondag 1 februari 2009 07:08 schreef wdn het volgende:
macca278: Je kunt dus een abonnement kopen voor een maandkaart om 5 dagen per week tussen A en B te reizen maar je mag met dat abonnement dus ook zondermeer van A naar C waarbij je dus extra betaald tijdens het uitchecken.
Irritant ja, ik weet het.
Nog sterker: het is ronduit KUT.
Als ik nu naar Amsterdam wil dan kan ik met mijn zakelijke maandkaart gratis naar Eindhoven en koop ik in Roermond een retourtje Ehv-Amsterdam. Nu wordt ik dus verplicht om uit mijn trein te stappen in Eindhoven en dan HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL hard heen en weer te rennen naar die poorten om uit en weer in te loggen om dan in PRECIES DEZELFDE TREIN weer in te stappen.
ja grappig, als ik op contact druk, krijg ik alleen een formulier te zien. Je moet dus bij vragen klikken om dat telefoonnummer te zien te krijgen.quote:Op zondag 1 februari 2009 04:27 schreef Zelva het volgende:
[..]
[..]
Maar daar gaat het niet om, die hele reactie van Snowgoon slaat echt nergens op. Het is hier een discussiesite, en het vraagstuk 'Waarom moet iemand die een abonnement heeft in godsnaam ook nog eens zijn chipkaart opladen met minimaal 4 euro' is nogal belangrijk.
Ik heb geen cijfers van het aantal abonnementhouders in het openbaar vervoer, maar leuke berekeningen levert het wel op. Men neme 1 miljoen abonnementhouders à 4 euro continue saldo, zet dat een jaar op de bank tegen vier procent en voila, er is weer 160.000 euro uit de zakken van de reiziger geklopt. En dan heb ik het nog niet eens over de 20 euro borg die de NS wil gaan rekenen.
Beste snowgoon, leg dan eens uit wat de noodzaak is om een borg te rekenen voor abonnementhouders. Die is er gewoon niet, ze hebben betaald en daarmee zou het over moeten zijn, basta. Die hele chipkaart is pure geldklopperij.
ja logisch toch, als je 2 chipkaarten heb, moet je dus altijd de ene er uit halen om in en uit te checken overal of de andere thuislaten.quote:Op zondag 1 februari 2009 11:23 schreef wdn het volgende:
Oh en nog iets:
Oh er staat dat je niet met meer dan 1 ov chipkaart mag instappen omdat anders BEIDE geaktiveerd worden.
Dus volgens de OV mannen moet ik in bovenstaande situatie in Eindhoven uitstappen. Een wegwerpkaart kopen voor ehv/amsterdam en weer instappen in dezelfde trein... Dat gaat me dus een extra 1/2 uur kosten want dat is ONMOGELIJK om uit te voeren.
Indien die gedachte het geval is kom ik dus niet meer voorbij ehv en kunnen ze mij afschrijven als OV ganger (oh ja en ik heb geen eens een rijbewijs/auto vanwege 1 slecht oog dus) Dan bestel ik wat ik wil hebben wel wat vaker on-line
quote:Op zondag 1 februari 2009 11:43 schreef DJKoster het volgende:
Gelukkig kun je bij de NS papieren kaartjes blijven kopen
Denk het niet. Ik heb een OV-jaarkaart van de NS gekregen en die heb ik nog nooit opgeladen. Ik kan er echter wel gewoon alle poortjes in de Rotterdamse metro mee door.quote:Op zaterdag 31 januari 2009 16:36 schreef macca728 het volgende:
Wtf als ik met een abonnement incheck wordt er ook 4 euro afgeschreven ?
Heeft iemand dit al meegemaakt
Ik denk het ook niet, maar het is wel wat de OV chipkaartklantenservice mij als antwoord geeft.quote:Op zondag 1 februari 2009 14:38 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Denk het niet. Ik heb een OV-jaarkaart van de NS gekregen en die heb ik nog nooit opgeladen. Ik kan er echter wel gewoon alle poortjes in de Rotterdamse metro mee door.
quote:Winkelend publiek past zich aan chipkaart aan
Uitgegeven: 1 februari 2009 17:31
Laatst gewijzigd: 1 februari 2009 17:31
ROTTERDAM - De metro in Rotterdam is het eerste weekeinde zonder strippenkaart goed doorgekomen.
Het winkelend publiek, wintersporters die bij terugkomst in het 'chiptijdperk' waren beland, bezoekers aan het filmfestival en een concert in Ahoy pasten zich allemaal aan de ov-chipkaart aan. Met de metro reisden dit weekeinde ongeveer evenveel mensen als een gemiddeld ander weekeinde. Ruim 200.000 passagiers passeerden de poortjes in de ondergrondse, waar donderdag de strippenkaart in de ban ging. Er waren geen lange wachtrijen.
Verkoop
De verkoop van chipkaarten steeg fors. Een woordvoerder van de RET spreekt zondag zelfs van een substantieel verschil met de strippenkaart. Hij leidt daarvan af dat het aantal zwartrijders flink is teruggelopen.
Bovendien worden reizigers die zonder geldig vervoersbewijs door een poortje proberen te breken, door medewerkers van het vervoersbedrijf èn door medepassagiers teruggefloten.
Problemen
De RET kreeg de afgelopen dagen wel te maken met technische problemen, maar volgens de woordvoerder gaat het om gebruikelijke storingen. De kou en de gure wind zorgden ervoor dat sommige oplaadpunten of poortjes er geen zin in hadden. Dat leverde geen oponthoud op. ''Er waren altijd voldoende poortjes en verkooppunten die het wel deden.'' Het openbaarvervoerbedrijf is tevreden over het weekeinde, maar jubelt pas als de komende weken hetzelfde beeld geven.
© ANP
Ja, slaat echt nergens op. Ik heb nog nooit een strippenkaart bij de RET gekocht, maar gebruik wel bijna verplicht een chipkaart van de RET. Dat gaat hard ja.quote:Op zondag 1 februari 2009 21:31 schreef macca728 het volgende:
even serieus, de verkoop van chipkaarten steeg t.o.v. de strippenkaart
Zal dat misschien komen omdat de strippenkaart OVERAL te koop is. Verder lijkt me het logisch dat als je alleen de chipkaart kan gebruiken je geen strippenkaart gaat kopen bij de RET. Beetje vaag bericht
Ja ik zal morgen eens een strippenkaart kopen haha, kijken of de RET meneer iets zegtquote:Op zondag 1 februari 2009 21:35 schreef Zelva het volgende:
[..]
Ja, slaat echt nergens op. Ik heb nog nooit een strippenkaart bij de RET gekocht, maar gebruik wel bijna verplicht een chipkaart van de RET. Dat gaat hard ja.
Slecht dus. Een concert én het filmfestival betekent juist dat er veel meer reizigers zouden moeten zijn dan een gemiddeld ander weekeinde.quote:Met de metro reisden dit weekeinde ongeveer evenveel mensen als een gemiddeld ander weekeinde. Ruim 200.000 passagiers passeerden de poortjes in de ondergrondse
]quote:Op zondag 1 februari 2009 21:39 schreef Zelva het volgende:
[..]
Slecht dus. Een concert én het filmfestival betekent juist dat er veel meer reizigers zouden moeten zijn dan een gemiddeld ander weekeinde.
Bij het ANP trappen ze dus kennelijk heel makkelijk in de propaganda van de RET.
Precies. Het is hier een discussie site. Geen "vraag alles aan anderen" site. Macca verwacht dat iemand antwoorden heeft op al zijn (verzonnen) problemen en gaat lopen janken als die antwoorden niet uitblijven.quote:Op zondag 1 februari 2009 04:27 schreef Zelva het volgende:
[..]
[..]
Maar daar gaat het niet om, die hele reactie van Snowgoon slaat echt nergens op. Het is hier een discussiesite, en het vraagstuk 'Waarom moet iemand die een abonnement heeft in godsnaam ook nog eens zijn chipkaart opladen met minimaal 4 euro' is nogal belangrijk.
Ik heb geen cijfers van het aantal abonnementhouders in het openbaar vervoer, maar leuke berekeningen levert het wel op. Men neme 1 miljoen abonnementhouders à 4 euro continue saldo, zet dat een jaar op de bank tegen vier procent en voila, er is weer 160.000 euro uit de zakken van de reiziger geklopt. En dan heb ik het nog niet eens over de 20 euro borg die de NS wil gaan rekenen.
Beste snowgoon, leg dan eens uit wat de noodzaak is om een borg te rekenen voor abonnementhouders. Die is er gewoon niet, ze hebben betaald en daarmee zou het over moeten zijn, basta. Die hele chipkaart is pure geldklopperij.
20 euro borg?quote:Op zondag 1 februari 2009 11:43 schreef DJKoster het volgende:
Mij hebben ze nog niet overtuigd.. Zeker omdat je straks 25 euro moet betalen voordat je nog maar 1 stap in een trein hebt gezet. (5 euro voor de kaart, 20 euro borg...)
Die 20 euro kun je wel terugkrijgen, alleen bij een persoonlijke kaart (die duurder is) en alleen als je 2,50 euro administratiekosten lapt..
Gelukkig kun je bij de NS papieren kaartjes blijven kopen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |