abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 27 januari 2009 @ 19:51:23 #251
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_65466624
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:54 schreef ColdFeet het volgende:
Vlaamse studenten zijn idd een verhaal apart Ieder weekend naar huis; probeer maar eens een kot te vinden met een eigen wasmachine

Mijn studenten dachten oprecht dat ik toch nog wel elke dag of op z'n minst ieder weekend naar huis zou gaan Ze dachten dat ik gewoon 'op kot' zat. Terwijl ik 26 ben (en getrouwd ).
Ja echt ik word gek van die studenten daar. Feesten doen ze praktisch niet, ok als ze dan feesten gaat 't wel los. Elk weekend naar papa en mama toe, handje open voor centen, eten en de schone was en elke avond thuis alleen maar studeren. Where's the fun in that!?
En een wasmachine, tja. Ik weiger naar een wasserette te gaan omdat ik me dan echt een complete armoedzaaier ga voelen
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 18:00 schreef Syrena het volgende:

[..]

Ik snap het nog niet Je hebt/had een kamer in Utrecht? En zit nu voor je studie (of een deel?) in Antwerpen? Dat je ouders nog in Venlo woonden had ik wel weer gesnapt.
De geldkwestie en de medestudenten/vriendendinges snap ik wel. Is inderdaad helemaal niet leuk.
Ik kom eigenlijk uit Tegelen (maar dat kent niemand, en omdat 't nu toch bij Venlo hoort is Venlo zo gezegd ) Vijf jaar geleden ben ik naar Utrecht vertrokken vanuit Tegelen voor mijn studie. Die heb ik in juli van het afgelopen jaar met vlag en winpel gehaald. Omdat ik in het laatste jaar van mijn studie niet zo veel te doen had ga ik vanzelf op zoek naar andere dingen om te doen. Zo maakte ik tijdens mijn afstudeerperiode (had geen werktijden, als het werk maar af komt was het motto) verschillende commercials voor o.a. de Hogeschool Utrecht en nam ik een hele zwik andere filmklusjes op en hielp mee met een grote wervingscampagne van de HU (2e prijs overheidscommunicatie). Daarnaast werkte ik veel en kon ik ook regelmatig even eruit, shoppen of gewoon eventjes weg en veel uitgaan. Omdat het uiteindelijk een beetje een sleur begon te worden (ik werkte al 2,5 jaar bij hetzelfde café in de kroeg en het liep nogal terug qua gasten dus steeds vaker stonden we te nixen in de keuken wat absoluut niet bevorderlijk is voor je werkhouding en motivatie. Het werd dus qua normale activiteiten allemaal wat minder.
Dus ik besloot dat ik 's wat anders moest gaan doen. Dat anders werd de uni, iets wat ik al langer van plan was om te gaan doen. Maar niet in Utrecht maar gewoon in het buitenland in België. In het begin was het allemaal spannend en leuk, maar naarmate tijd verstreek kwam ik erachter dat veel Belgen nogal zacht gezegd op zichzelf zijn en niet echt openstaan voor vooral Nederlanders. Daarnaast blijkt dat ik niet mag / kan werken in België. Door allerlei bureaucratische rompslomp. Bovenop dit kwam het feit dat de IB-groep enorm moeilijk begon te doen.

Vlak voor ik besloot om naar Antwerpen te verkassen kreeg ik bovendien een baan aangeboden op de HU als docent voor tweedejaars. Die had ik al aangenomen en kon ik niet afzeggen. Voor mij betekende dat ik twee keer per week direct na mijn lessen die alleen in de ochtend waren als de sodemieter in de trein moest springen om zo naar Utrecht te gaan en les te geven. De lessen zelf zouden begeleid worden en ik zou ook begeleiding krijgen. Je raad 't al, dat gebeurde dus helemaal niet. Gevolg was dat ik totaal onervaren tegenover vijf klassen een hoorcollege aan het geven was, waarbij ik de methodiek van de opleiding en het niveau van de klassen helemaal niet wist. Telkens als ik vroeg om begeleiding kwam die niet.

Op mijn vraag om te mailen ipv bellen ivm een telefoonrekening van 250 euro (van Be naar NL bellen is DUUUUR! werd wel gereageerd maar 't jaagde mij evengoed op kosten omdat ik vaak wel op moest nemen en nog geen Belgisch nummer had, daar werd aan gewerkt door mijn nieuwe telco gelukkig.

Dat lesgeven was wel erg leuk, maar erg vermoeiend door alle rompslomp er omheen. Reizen gaat je toch opbreken op een gegeven moment, zeker omdat je zoveel op een dag moet doen. Daarbij is het zo dat in België je uitsluitend hoorcolleges krijgt. Voor een HBO-er die 2 uur hoorcollege al echt veel vind zijn hoorcolleges van drie a vier uur toch echt even teveel van het goede

Zo halverwege december was mijn gewone geld op, al het geld wat ik aan de kant gelegd had was op én ik mocht nog steeds niet werken van de overheid in België.

In januari begon 't geneuzel pas echt goed. Omdat we examenmaand hebben (geheel januari) is er dus werkelijk geen HOND meer! Iedereen zit of bij de ouders te studeren of ze zitten thuis te studeren of in de bib. Niemand heeft zin om iets te doen, heb nog wel een filmavondje geplant wat wel gezellig was, daar bleef het echter bij. Omdat het koud was blijft iedereen zoveel mogelijk bij de ouders om geld uit te sparen, je hoeft dan immers niet je verwarming te betalen is de algemene redenatie (dacht dat Hollanders zuinig waren!) Enige afleiding was de sportschool die ik had. Van een teamsport was geen sprake want daarvoor moet je een team hebben, individuele aanmeldingen doen ze niet aan, geen team? Geen sport.

Toen had ik 't gewoon een beetje gehad, je zit alleen in een vreemde stad, je wil vrienden maken door een teamsport, kon niet. Je wil mensen ontmoeten en geld verdienen door te gaan werken, kan en mag niet, je wil leuke dingen doen met medestudenten, werkt ook al niet. Op dat moment ga je je echt achter de oren krabben wat er mis is aan die situatie. Je geld raakt in een sneltreintempo gewoonweg op maar de rekeningen blijven komen.

Uiteindelijk ben ik dus in Nederland gaan werken bij mijn oude baas die toevallig zijn zaak aan het verbouwen was en heb wat website klusjes aangenomen, maar al met al is 't niet echt een vetpot gezien de inkomsten van mijn vaste banen die ik voorheen had en nu dus mis. Persoonlijk had ik mezelf tot begin december gegeven om werk te zoeken, maar dat is dus nog steeds niet gelukt. Ik ga binnenkort wel met iets voor de uni beginnen maar het is een beetje als mosterd na de maaltijd.

@Neen, ik probeer ook wel goedkope dingen te doen hoor, met mensen eten. Gewoon koffie drinken samen studeren dat soort dingen. Maar verder dan dat komt het gewoon niet. Het lijkt wel of iedereen echt een soort blokkade heeft. We gaan wel uit met een groepje NL-ers. Maar ook dát kost geld, geld wat ik niet heb! Die filmavonden doen we met enige regelmaat in mijn huis omdat ik al een hele tijd een beamer heb en een groot scherm. Gewoon lekker film kijken. Maar als je niets hebt kost ook dan het drankje geld. Het klinkt heel erg bazaal, maar ik heb gewoon vanaf halverwege oktober tot afgelopen vrijdag helemaal géén enkele vorm van inkomsten gehad. En als je dan gaat relativeren kom je ook redelijk bedrogen uit. Want zoveel leuke dingen heb je dan ook weer niet gedaan. Tegen elk leuk ding staan tal van niet leuke noodzakelijk dingen die geregeld moesten worden.
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 18:11 schreef Ewelina het volgende:

[..]

OK, dus even concreet. Kun je niet bij je Utrechtse vrienden blijven slapen?

Volgende punt. Als je zou terugverhuizen naar Utrecht, wat zou je daar dan gaan doen? Zelfde studie? Hoelang duurt je studie in Antwerpen nog? Als het een jaar is, dan zou ik overwegen om die iig af te maken.
Als ik terug zou verhuizen naar Utrecht ga ik daar wonen. In het tweede en laatste semester van dit jaar is het veel minder druk. Ik hoef niet elke dag naar school en niet alle lessen beginnen om 8.30 zodat ik 't nu wel kan halen vanuit Utrecht. Ik heb gewoon OV dus 't kost me niets. Ik kan wel gewoon bij mijn vrienden zijn, ik kan gewoon weer squashen 2 / 3 x per week met mijn vrienden en squashpartner en ik kan gewoon werken zonder gezeik! Zonder administratieve rompslomp van 2 belastingsdiensten en zonder het hele vergunningen en extra verzekeringen gezeik wat ik in België wel heb. Als ik in België wil blijven crashen kan dat bij een aantal mensen zonder problemen. Maar dat zal ik niet zovaak hoeven omdat de lessen tot maximaal 20 uur 's avonds zijn en mijn lessen eigenlijk altijd om 6 uur wel klaar zijn.
Ik ben naar Antwerpen verhuisd omdat ik moest, het was niet haalbaar om elke dag zo vroeg aanwezig te kunnen zijn, maar wel noodzakelijk. Als het aan mij lag was ik gewoon blijven wonen waar ik al woonde, ik woonde daar echt heerlijk! In Utrecht kan ik bij praktisch iedereen wel blijven slapen, maar dat wil ik niet. Het is niet fijn om elke nacht bij andere mensen te blijven slapen. Ook al kan 't geloof me ik heb 't eerst een dikke week en daarna nog een paar dagen gedaan. Het is prettiger om je terug te kunnen trekken (daarnaast kwam ik er op de harde manier achter dat echt AL mijn vrienden snurken als een stel oermensen )

Mijn studie duurt in totaal 2 jaar. Maar naast deze problemen ben ik ook bang dat ik vakken als statistiek I en II gewoonweg niet haal. Niet alleen omdat ik ze erg moeilijk vind maar ook omdat ik er om de een of andere reden niet achter sta. En over dat laatste moet ik wel heenstappen dat weet ik, maar 't speelt nu eenmaal wel mee.

Misschien heb ik me verkeken op alles, maar ik zit er al een hele tijd enorm mee en het trekt me ook erg onderuit. En langer zo doorgaan heeft op dit moment voor mij even geen zin. Dat kost me én teveel energie én veel te veel geld. Want zonder inkomsten kun je gewoon bar weinig beginnen.

Wel een dingetje ik heb in 2008 wel een geweldig jaar gehad. Mijn passie voor snowboarden is ontstaan (had toen nog genoeg geld ) en mijn wintersportpassie is daaruit gegroeid, ben begonnen met schilderen en heb mijn oude creatieve ik weer deels terug gevonden. Heb mijn diploma gehaald, heb mijn eigen boek uitgebracht en heb echt een te gekke tijd gehad met vrienden. En juist dat laatste mis mis ik enorm. Mijn hele sociale leventje. En wetende dat 't in Utrecht er nog altijd gewoon is, dat maakt me gewoon razend gek en veroorzaakt een gigantische tweesplitsing in mezelf.
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 18:15 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Hoe word je dan ooit zelfstandig?
kort antwoord: nee!

na zo'n lap tekst
* zwahiel draait K's Choice - Another Year


@ Viking, succes hé jij!
@ Kwak, lekker chillen in de US of A! Jaloers is!
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
pi_65466665
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 19:26 schreef kwakveense het volgende:
nog niet echt (ik ben gestresst en ik moet nog veel te veel doen)
maar dat komt vast wel snel...

strespillen gescoord, maar 1tje werkt vast niet binnen een half uur...
Heej Kwakske je gaat je wel gedragen hé daar in het land van Obama
pi_65466673
tof kwak!

veel plezier

ik ben nog die-hard aan het leren maar mn studiegenootje hier zit 't op te geven
zonde...
ik ga nog vrij lang door vanavond vrees ik maar ik ben zo determined om het te halen dat ik écht ontzettend goed bezig ben, al zeg ik het zelf. Ik kon studiegenootje zelfs dingen uitleggen, ondanks het feit dat hij het vak vorig jaar al gevolgd had

maar studiegenootje is ook beste vriend, dus moet 'm een beetje 'moral-supporten'
Ja doei.
  dinsdag 27 januari 2009 @ 19:53:02 #254
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_65466686
Holy moly zwahiel!
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_65466855
Op de valreep nog even: heel veel succes morgen Viking! Ik hoop dat het allemaal goed gaat en dat je er snel weer bovenop bent!
Are you pondering what I'm pondering?
  dinsdag 27 januari 2009 @ 19:57:35 #256
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_65466881
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 19:53 schreef MariaEtcetera het volgende:
Holy moly zwahiel!
Soms stort 't er zo uit.

Nog een kanttekening, door al dat gedoe merk ik van mezelf dat ik ook steeds geslotener wordt t.o.z. al die Belgen om mee heen en terug keer naar mijn vertrouwde wereldje...
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
pi_65467093
Ah, zwahiel, dat maakt het alweer een stuk duidelijker...

Wat ik wel weet, is dat het belgische schoolsysteem heel anders is dan het onze. Veel meer feitjes leren oa, en ook dat de studie in het algemeen meer tijd vraagt dat in Nederland gebruikelijk is. Is het niet een idee om -als je het idee hebt dat je het echt niet wil en/of kunt- eenzelfde soort master (ik neem aan dat het daarom gaat) te gaan doen in NL? Dan kun je iig werken en dan heb je inkomen, een hele zorg minder. Daarnaast zit hier ook je sociale leven.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_65467730
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 20:03 schreef Ewelina het volgende:
Ah, zwahiel, dat maakt het alweer een stuk duidelijker...

Wat ik wel weet, is dat het belgische schoolsysteem heel anders is dan het onze. Veel meer feitjes leren oa, en ook dat de studie in het algemeen meer tijd vraagt dat in Nederland gebruikelijk is. Is het niet een idee om -als je het idee hebt dat je het echt niet wil en/of kunt- eenzelfde soort master (ik neem aan dat het daarom gaat) te gaan doen in NL? Dan kun je iig werken en dan heb je inkomen, een hele zorg minder. Daarnaast zit hier ook je sociale leven.
Goed punt heeft ze Je ongelukkig voelen in Belsj is ook niet tof. En je hebt al een diploma!
Maar aan de andere kant (ja, weegschaal ) misschien wordt het binnenkort wel beter. Of niet.
Jezus, maar goed dat ik geen studiebegeleider geworden ben

MoBlo> Gooeoeoeodd zo!!
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_65467737
Dipkip
MariaEtc
Greys

Vik succes & sterkte,
Kwak heel veel plezier,
Greys gecondoleerd en dat het morgen stemmig doch gezellig moge zijn.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_65467752
Klopt. Dat is ook een van de redenen dat ik in Nederland ben gaan studeren.
Als ik zie hoe 'het studentenleven' voor mijn broer en vriendinnen van de middelbare school is, ben ik daar ook blij om. Het is daar volkomen normaal dat ma de hele week voor een persoon extra kookt, zodat zoon/dochterlief dat de week erop ingevroren kan meenemen en toch in hemelsnaam niet zelf hoeft te koken, zonde van de studietijd. De was gaat altijd mee en in de vakantie(s) gaat iedereen naar huis. Het is zelfs zo dat m'n broer niet eens z'n kamer hoeft te betalen tijdens de zomermaanden . Tijdens de blok is het blokken en worden alle sociale contacten op een laag pitje gezet. Je hebt er ook veel huizen waar er een conciërge is, die het huis op orde houdt?
De studies zelf zijn dan ook wel wat arbeidsintensiever lijkt het wel. Ik heb ook het idee dat het contact tussen docent en student veel afstandelijker is dan hier in Nederland.

Ik vind het trouwens wel bewonderingswaardig dat je dat soort dingen doet. Had je niet ook een jaar ofzo in Chili (?) gewoond?

En nog een edit:
Maar ik bewonder ze wel om hun studiediscipline
pi_65467832
Oh, en Viking, succes!
En Maria, gefeliciteerd
pi_65467835
Dipkip, ik ben ook niet een van de weinig eters - en niet van plan er een te worden.
Zou het voor jou niet wat zijn om een tijdje tamelijk precies te bezien hoeveel avondeten je eet, en dan na verloop van tijd dat eten over de dag verspreiden? Dan eet je 's middag gebakken aardappeltjes met een stukje vlees en 's avond nog een keer. Niet minder, ook geen "beter" eten, wel een beter eetpatroon.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_65467856
Ik lees het al, als ik in Belgie was gaan studeren had ik nu waarschijnlijk wel een compleet uni-diploma in plaats van 10 jaar studie en dan eindigen met een BA.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_65468109
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 20:20 schreef Syrena het volgende:
Ik lees het al, als ik in Belgie was gaan studeren had ik nu waarschijnlijk wel een compleet uni-diploma in plaats van 10 jaar studie en dan eindigen met een BA.
Dan had je ook een saai kutleven gehad
Stay with me, let's just breathe.
It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.
pi_65468121
Moblo: lekker bezig!
Kwak: veel plezier in Amerika! *stuurt wat relax-vibes naar Kwak*

Ontopic, mijn lijstje van vandaag.
Ontbeten met Brinta, toen een halve kop thee en toen kwam alles er weer uit.
Als het straks beter gaat probeer ik misschien nog een boterham maar veel zal het niet worden.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_65468197
Lijstje:

  • Bak brinta
  • Hardlopen Evy 1:23
  • Bak fruitsalade met beetje yoghurt
  • Volscheppen & leegscheppen kar paardemest
  • 3 boterhammen (zuurdesem); gebakken ei, tonijn uit blik, lik mayo. Eigengebakken zoetig broodje toe (met wat boter & stroop).
  • Nog twee karren paardemest volscheppen & leegscheppen
  • Klein beetje volkorenmacaroni, heel veel broccoli, geruld rundergehakt-met-tomatensaus
  • Espresso's

    Ik lust al twee weken geen pils/bier meer 'k Heb maar een fles port gekocht (maar nog niet geopend)
  • ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_65468234
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:26 schreef Mini_rulez het volgende:
    Moblo: lekker bezig!
    Kwak: veel plezier in Amerika! *stuurt wat relax-vibes naar Kwak*

    Ontopic, mijn lijstje van vandaag.
    Ontbeten met Brinta, toen een halve kop thee en toen kwam alles er weer uit.
    Als het straks beter gaat probeer ik misschien nog een boterham maar veel zal het niet worden.
    Oh, wat naar! Beterschap!
    Stay with me, let's just breathe.
    It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.
    pi_65468406
    Ik ga eten
    Stay with me, let's just breathe.
    It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.
    pi_65468485
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:28 schreef sigme het volgende:
    ...

    Ik lust al twee weken geen pils/bier meer 'k Heb maar een fles port gekocht (maar nog niet geopend)

    Wijn?
      dinsdag 27 januari 2009 @ 20:36:13 #270
    231895 MariaEtcetera
    President Vanellope
    pi_65468518
    Dank jullies SiTuSavais en Sigme!

    En een *MWAH* voor zieke Sigme!

    En Kwak, ik weet niet meer of ik het al gezegd had, maar veel plezier in Amerika! Obamalamaland!
    "Dijenkletserextravaganza!" - V1z
    pi_65468717
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:20 schreef sigme het volgende:
    Dipkip, ik ben ook niet een van de weinig eters - en niet van plan er een te worden.
    Zou het voor jou niet wat zijn om een tijdje tamelijk precies te bezien hoeveel avondeten je eet, en dan na verloop van tijd dat eten over de dag verspreiden? Dan eet je 's middag gebakken aardappeltjes met een stukje vlees en 's avond nog een keer. Niet minder, ook geen "beter" eten, wel een beter eetpatroon.
    Volgens mij eet ik dan veel meer dan nu. Gebakken aardappeltjes zijn voor mij ook een soort comfort food. Als ik niet thuis woonde, betekende dat namelijk dat ik avondeten had, en anders was er niks te eten en ging ik met honger naar bed. Ik kan er geen maat mee houden en eet tot het zeer doet, terwijl ik van verder al het eten wel redelijk normale porties kan nemen.
      dinsdag 27 januari 2009 @ 20:44:08 #272
    231895 MariaEtcetera
    President Vanellope
    pi_65468849
    Kipski, SHE weet heel veel van eten en welke dingen de juiste voedingsstoffen geven die je nodig hebt Misschien kan zij je wat tips geven! Al heb ik geen idee wanneer ze weer binnen komt waaien, maar je kan het haar vragen!
    "Dijenkletserextravaganza!" - V1z
    pi_65468901
    Lijstje
    O: magere yoghurt bramen, grapefruit-sinaasappelsap
    L: bruine boterham kroket, bak sla met fèta, beker optimel rode vruchten
    T: geroosterde volkorenboterham gekookt ei, mandarijnen
    T: half uur hardlopen
    T: boterham pindakaas, pompoensoep met boterham om te dopen
    D: boerenkool met 125 gram magere rookworst
    T: bak citroenkwark met magere kwark

    Zo, en ik hoor ook bij de eters. Want dit is voor mij echt een dieet-lijstje.
      dinsdag 27 januari 2009 @ 20:45:22 #274
    9760 zwahiel
    keihard de lekkerste
    pi_65468904
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:18 schreef SiTuSavais het volgende:
    Klopt. Dat is ook een van de redenen dat ik in Nederland ben gaan studeren.
    Als ik zie hoe 'het studentenleven' voor mijn broer en vriendinnen van de middelbare school is, ben ik daar ook blij om. Het is daar volkomen normaal dat ma de hele week voor een persoon extra kookt, zodat zoon/dochterlief dat de week erop ingevroren kan meenemen en toch in hemelsnaam niet zelf hoeft te koken, zonde van de studietijd. De was gaat altijd mee en in de vakantie(s) gaat iedereen naar huis. Het is zelfs zo dat m'n broer niet eens z'n kamer hoeft te betalen tijdens de zomermaanden . Tijdens de blok is het blokken en worden alle sociale contacten op een laag pitje gezet. Je hebt er ook veel huizen waar er een conciërge is, die het huis op orde houdt?
    De studies zelf zijn dan ook wel wat arbeidsintensiever lijkt het wel. Ik heb ook het idee dat het contact tussen docent en student veel afstandelijker is dan hier in Nederland.

    Ik vind het trouwens wel bewonderingswaardig dat je dat soort dingen doet. Had je niet ook een jaar ofzo in Chili (?) gewoond?

    En nog een edit:
    Maar ik bewonder ze wel om hun studiediscipline
    Ja ze zijn wat dat aangaat ook echt niet multitasking. Bij een vriendin in huis zaten gewoon mensen met nieuwjaar alleen thuis te kijken. Hadden geen geld en zin om dingen te doen en moesten de blok in duiken de dag erna. Ik zat echt te luisteren van WTF?!

    Docenten zijn idd afstandelijker, al heb ik er eentje bij zitten waarmee ik echt goed door een deur kan samen met een andere prof zijn dat mijn twee favorieten. Toevallig geven ze ook nog de vakken waarmee ik me het meest kan associëren en die compleet in mijn vakrichting liggen.

    Thanks voor de bewondering, zo zie je dat 't niet altijd lol is zeg maar. En ja ik heb idd een half jaar in Chili gewoond, ook daar waren genoeg dieptepunten (laptop gestolen, beroving enzo) maar daar stonden geweldige hoogtepunten tegenover dus dan blijft lijn erin zeg maar. Al lang die zoveel hoger dan in Nederland (in Chili is mijn wintersport facinatie ontstaan omdat ik 1 oktober 2006 voor het eerst op de lange latten stond. Praktisch in mijn achtertuin op een van de laatste dagen van het wintersportseizoen in Chili. Toen hier in NL de mussen nog van 't dak vielen.

    Ben nu nog bezig met mijn foto boek daarvan op orde te brengen, laatst echt vooruitgang mee geboekt

    Mijn ding is altijd geweest dat je niet stil moet staan, als de uitdaging ervanaf is moet je zoeken naar een nieuwe uitdaging. Ook al doe ik dat niet altijd, een uitdaging moet er zijn, maar die heeft verschillende dragers en als een van die dagers er niet is, verkeerd is of teveel is dan breng je het geheel uit balans.
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:03 schreef Ewelina het volgende:
    Ah, zwahiel, dat maakt het alweer een stuk duidelijker...

    Wat ik wel weet, is dat het belgische schoolsysteem heel anders is dan het onze. Veel meer feitjes leren oa, en ook dat de studie in het algemeen meer tijd vraagt dat in Nederland gebruikelijk is. Is het niet een idee om -als je het idee hebt dat je het echt niet wil en/of kunt- eenzelfde soort master (ik neem aan dat het daarom gaat) te gaan doen in NL? Dan kun je iig werken en dan heb je inkomen, een hele zorg minder. Daarnaast zit hier ook je sociale leven.
    Daarom wil ik ook kijken om naar Utrecht terug te verhuizen en vanuit daar mijn studie te doen. Ben ook erg benieuwd naar de punten die 13 februari komen. Vind het wel belangrijk dat ik op zijn minst een jaar Antwerpen probeer voor mezelf. Daarnaast staat het natuurlijk ook erg leuk op je c.v. enzo en is het geheel een ervaring op zich. Leer door dit soort dingen ook wel erg veel over niet alleen mezelf maar ook dat socio-demografische factoren toch erg belangrijk zijn voor iemand. En bij mij schijnbaar erg belangrijk.

    Dat feitjes leren is idd zo, maar gelukkig kun je dat na de blok weer praktisch allemaal vergeten. Het is wel prettig dat veel vakken nou met elkaar verbonden zijn. Als je voor een vak goed geleerd hebt en het ander niet kun je met een beetje mazzel nog op zijn minst tussen een 8 en een 10 halen.
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:17 schreef Syrena het volgende:

    [..]

    Goed punt heeft ze Je ongelukkig voelen in Belsj is ook niet tof. En je hebt al een diploma!
    Maar aan de andere kant (ja, weegschaal ) misschien wordt het binnenkort wel beter. Of niet.
    Jezus, maar goed dat ik geen studiebegeleider geworden ben

    MoBlo> Gooeoeoeodd zo!!
    Ik heb idd al een diploma, maar geen idee wat ik ermee kan. Hoor ik van meerderen die 't zelfde papiertje hebben. Er schijnt vraag naar ons te zijn, maar op zich heb ik nog niet zo'n extreme behoefte om te werken hoor Denk dat ik langzaam begin een huisje te zoeken in Nederland om dan vanuit Nederland een basis te hebben.
    Wellicht kan ik binnenkort een minikamertje van 2x3 bevolken in Utrecht wat me niets kost, is alleen ruimte voor een matras maar ik krijg dan wel mijn eigen sleutel. Gewoon een soort escape ruimte zodat ik in Utrecht wellicht kan werken en in 't weekend daar dingen kan doen. Dat zou ik echt heerlijk vinden. Dat betekend dat ik gewoon weer dingen kan en toch mijn eigen plekje heb zowel in Antwerpen als in Utrecht. Dan komt het idee 'ik ga naar mijn ouders' terug nu werkelijk in Utrecht

    Durf wel niet op de weegschaal te gaan staan trouwens. Met dat nonsporten van de afgelopen week. Ga morgen weer 's wegen en trainen.
    As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
    pi_65469040
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:26 schreef Goodbye het volgende:

    [..]

    Dan had je ook een saai kutleven gehad
    Heb ik nu ook gehad *dramatische blik erbij doet*
    Nou ja, dat klopt eik ook weer niet. Oke, ik had in ehh...2001 in Belgie moeten gaan studeren dan

    Ohhh en ik ben blij! Vorige week donderdag kom ik thuis, doe mijn laarzen uit, ben ik van 1 laars de onderkant van de hak kwijt Ik had wel een reserve, maar toch. Net ben ik ff in de auto gaan voelen of ie daar soms lag, niks. Ik loop weer naar binnen, ga de post halen, wat ligt in de hal?! Mijn hak!
    "Why does being a librarian make her even hotter?"
    "They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
    pi_65469087
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:36 schreef MariaEtcetera het volgende:

    En een *MWAH* voor zieke Sigme!
    Geen bier meer lusten is geen ziekte. Ik paas de MWAH door naar mini_rules.
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:35 schreef Laureline het volgende:

    [..]

    Wijn?
    Port . Dat van dat wijndrinken heb ik nooit zo begrepen, te zuur en ik krijg er een zwarte mond van. Heel af en toe een fles zware rooie, of bij warm weer goed verdunde rooie, maar verder niet.
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:41 schreef Dipkip het volgende:

    [..]

    Volgens mij eet ik dan veel meer dan nu. Gebakken aardappeltjes zijn voor mij ook een soort comfort food. Als ik niet thuis woonde, betekende dat namelijk dat ik avondeten had, en anders was er niks te eten en ging ik met honger naar bed. Ik kan er geen maat mee houden en eet tot het zeer doet, terwijl ik van verder al het eten wel redelijk normale porties kan nemen.
    Hmm . Waar kan je wat aan veranderen? Wat is eetbaar in normale porties, en lijkt het je mogelijk de gebakken aardappels op een of andere manier te rantsoeneren?
    ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_65469115
    Mijn arm doet pijn!
    Ik ging bloed geven, maar ze hebben niet goed geprikt, en toen deed het al pijn bij het geven en toen ze de naald eruit trokken omdat het wel heel veel pijn deed (en het apparaat maar bleef piepen!), deed het nog meer pijn!
    En toen moest ik ook nog naar huis fietsen en had ik hele koude voeten!
    En ik heb ook al enorme spierpijn van de bodypump van gister!

    Kortom: ik ben zielig!
    pi_65469166
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:50 schreef Liejannuh het volgende:
    Kortom: ik ben zielig!
    Wat wil je dat we doen
      dinsdag 27 januari 2009 @ 20:52:48 #279
    231895 MariaEtcetera
    President Vanellope
    pi_65469250
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:49 schreef sigme het volgende:

    [..]

    Geen bier meer lusten is geen ziekte. Ik paas de MWAH door naar mini_rules.

    ! Ik haal de icoontjes van jou en Mini altijd door elkaar, en nu dus ook jullie berichten En jouw bips-icon LIJKT niet eens op de lucht-dinges van Mini!

    Nouja, MWAH voor Mini dan!

    En een voor jou, gewoon omdat het kan, mwhahaha, harharhar. *snood*
    "Dijenkletserextravaganza!" - V1z
    pi_65469271
    Oh, en lijstje
    O: brinta
    T: kiprolletje
    L: 2 kiprolletjes
    T: cracker pindakaas
    D: viscake (vis+ei+crème fraiche en wat groentenshizzle) + appelwortelsalade
    T: 2 lollies . Als ik overdag geen suiker eet _moet_ ik op een gegeven moment suiker. Verslaafd .
    pi_65469278
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:51 schreef TJDoornbos het volgende:

    [..]

    Wat wil je dat we doen
    Zeggen dat ik zielig ben!
    pi_65469361
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:53 schreef Liejannuh het volgende:

    [..]

    Zeggen dat ik zielig ben!
    Nou omdat ik uit ervaring weet hoe kut het is als ze met bloed prikken een spier raken dan

    Je bent zieliggggg
    pi_65469363
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:49 schreef sigme het volgende:

    [..]
    Port . Dat van dat wijndrinken heb ik nooit zo begrepen, te zuur en ik krijg er een zwarte mond van. Heel af en toe een fles zware rooie, of bij warm weer goed verdunde rooie, maar verder niet.
    Ik val meteen in slaap van rode wijn! Daarom drink ik alleen witte wijn die heerlijk ruikt

    En ik heb vandaag 'Hoe moet ik met mijn kind' gescoord bij de Kringloop, alle 2 de deeltjes samen voor 1 euro! Wel een beetje laat na 8 jaar, maar je kunt gerust zijn dat de verdere opvoeding vanaf nu volgens het boekje gaat verlopen.
    pi_65469366
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:49 schreef sigme het volgende:
    Hmm . Waar kan je wat aan veranderen? Wat is eetbaar in normale porties, en lijkt het je mogelijk de gebakken aardappels op een of andere manier te rantsoeneren?
    Ik probeer nu bij mn tussendoortje tussen lunch en avondeten flink veel fruit te eten, dan zit ik eerder vol en past er niet veel meer dan een normale hoeveelheid gebakken aardappels bij vanavond werkte het wel goed, we hadden voor het eerst eten wat overbleef.
    pi_65469388
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:52 schreef MariaEtcetera het volgende:

    [..]

    ! Ik haal de icoontjes van jou en Mini altijd door elkaar, en nu dus ook jullie berichten En jouw bips-icon LIJKT niet eens op de lucht-dinges van Mini!

    Nouja, MWAH voor Mini dan!

    En een voor jou, gewoon omdat het kan, mwhahaha, harharhar. *snood*
    Maria, jij bent echt serieus zo lekker compleet gestoord.
    You make me dizzy, Miss Lizzy,
    The way you rock'n'roll
    Ik heb je lief mijn hele leven
    pi_65469484
    ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_65469486
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:55 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:

    [..]

    Maria, jij bent echt serieus zo lekker compleet gestoord.
    Misschien een blonde vraag hoor maaruh wie is hier wel normaal op Mama SHE na
    pi_65469533
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:58 schreef TJDoornbos het volgende:

    [..]

    Misschien een blonde vraag hoor maaruh wie is hier wel normaal op Mama SHE na
    Maria is leuk gestoord.
    Zie je het nuance verschil?

    Maaruh ik ben volledig normaal
    You make me dizzy, Miss Lizzy,
    The way you rock'n'roll
    Ik heb je lief mijn hele leven
      dinsdag 27 januari 2009 @ 21:01:14 #289
    231895 MariaEtcetera
    President Vanellope
    pi_65469616
    Toch altijd leuk om dat eens in de zoveel tijd te horen, DML! Hoessie nu met jou trouwens? Op alle gebieden?

    TJD: SHE normaal? Don't insult mah sistahr! Normaal is saai
    We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
    "Dijenkletserextravaganza!" - V1z
    pi_65469641
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:55 schreef Laureline het volgende:

    [..]

    Ik val meteen in slaap van rode wijn! Daarom drink ik alleen witte wijn die heerlijk ruikt

    En ik heb vandaag 'Hoe moet ik met mijn kind' gescoord bij de Kringloop, alle 2 de deeltjes samen voor 1 euro! Wel een beetje laat na 8 jaar, maar je kunt gerust zijn dat de verdere opvoeding vanaf nu volgens het boekje gaat verlopen.
    Dat doet mij deugd.

    Was dat ding nu alfabetisch gerangschikt? Bij gebrek aan koters en/of interesse kan ik me niet veel van de inhoud meer voor de geest halen, afgezien van iets over het lemma 'consequent'. Dat was zoiets als Weest consequent. Maar vooral ook af en toe inconsequent. Dat zal ze leren, wat drommel.

    Ok, die laatste zin verzin ik er zelf bij, maar volgens mij was het wel de strekking
    ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_65469658
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:58 schreef TJDoornbos het volgende:
    Misschien een blonde vraag hoor maaruh wie is hier wel normaal op Mama SHE na
    SHE normaal? Nèèèh
    pi_65469727
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:
    Toch altijd leuk om dat eens in de zoveel tijd te horen, DML! Hoessie nu met jou trouwens? Op alle gebieden?
    Werk is tof! Behalve vandaag maar ja, zwaar oke de meeste dagen dus dat is goed.
    Ik ben nog steeds single maar de pijn van de break up begint gelukkig wat te slijten dus dat is ook goed I guess.
    Ik moet zeer binnenkort naar het ziekenhuis voor het lichamelijke waar ik last van had.

    Heb ik nu alle areas gecovered?
    You make me dizzy, Miss Lizzy,
    The way you rock'n'roll
    Ik heb je lief mijn hele leven
      dinsdag 27 januari 2009 @ 21:04:32 #293
    231895 MariaEtcetera
    President Vanellope
    pi_65469738
    *conclusie* TJD, als SHE jouw mamma is en mijn zus, dan ben ik je tante! *glee*
    *voert koekjes*

    Dan is PF trouwens ook je zusje, en Co is mijn moeder dus ook die van SHE en dus jouw oma, en aangezien Co ook de mamma van Goodbye was is Goodbye ook je tante! *duizelt*
    "Dijenkletserextravaganza!" - V1z
    pi_65469743
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 21:02 schreef Dipkip het volgende:

    [..]

    SHE normaal? Nèèèh
    Heej niet FOK!ken met mn FOK!moeder hé

    Diz moet ik uit je woorden halen dat ik toch eigk ook wel lief ben
    pi_65469771
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:55 schreef Dipkip het volgende:

    [..]

    Ik probeer nu bij mn tussendoortje tussen lunch en avondeten flink veel fruit te eten, dan zit ik eerder vol en past er niet veel meer dan een normale hoeveelheid gebakken aardappels bij vanavond werkte het wel goed, we hadden voor het eerst eten wat overbleef.
    Waaruit bestaat de lunch?
    ik moet verrassend weinig
    Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
    pi_65469783
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 21:04 schreef MariaEtcetera het volgende:
    *conclusie* TJD, als SHE jouw mamma is en mijn zus, dan ben ik je tante! *glee*
    *voert koekjes*

    Dan is PF trouwens ook je zusje, en Co is mijn moeder dus ook die van SHE en dus jouw oma, en aangezien Co ook de mamma van Goodbye was is Goodbye ook je tante! *duizelt*
    Kan je mij een excel-lijstje sturen met de namen, in welke zin het familie is en de geboortedatum?
    pi_65469794
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 20:55 schreef Laureline het volgende:

    [..]

    Ik val meteen in slaap van rode wijn! Daarom drink ik alleen witte wijn die heerlijk ruikt

    En ik heb vandaag 'Hoe moet ik met mijn kind' gescoord bij de Kringloop, alle 2 de deeltjes samen voor 1 euro! Wel een beetje laat na 8 jaar, maar je kunt gerust zijn dat de verdere opvoeding vanaf nu volgens het boekje gaat verlopen.
    Chardonnay met veul eikenhout

    Ewelina, ik vind het verschil in onderwijs wel meevallen bij mijn opleiding, maar ik merk dat de studenten gewend zijn om anders te werken dan Nederlanders.

    Zwahiel, ik moet zeggen: het valt mij ook tegen, in BE wonen. Ja, ik heb wel nieuwe vrienden gemaakt, maar géén Vlamingen. Van Hongaars, Oekraiens en Japans tot een stel Hollanders, maar het lukt me gewoon niet om echt gezellig te worden met Vlamingen.
    Het voelt een beetje als persoonlijk falen voor mij; ik blijf denken: wat doe ik verkeerd (want in Johannesburg maakte ik continu nieuwe vrienden).
    En nu ben ik ook nog eens zo'n sufkut aan het worden die de helft van de weekends met haar NL-vrienden rondhangt. Ik ben er niet blij mee
      dinsdag 27 januari 2009 @ 21:06:16 #298
    231895 MariaEtcetera
    President Vanellope
    pi_65469808
    Ja DML, dat was wat ik wilde weten! Je ziekenhuisshizzle spookte ook nog door de krochten van mijn hersenpan, dus als je erheen moet zeg je het wel even he? Dan gaat de duim-machine aan voor je

    Mooi dat de baan tof is en je relatie-aftermath de goede kant op gaat! You deserve good karma
    "Dijenkletserextravaganza!" - V1z
    pi_65469830
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 21:04 schreef TJDoornbos het volgende:

    [..]

    Heej niet FOK!ken met mn FOK!moeder hé

    Diz moet ik uit je woorden halen dat ik toch eigk ook wel lief ben
    Nuh dat zeg ik nergens
    Want jij mailt niet zuruck deze week
    You make me dizzy, Miss Lizzy,
    The way you rock'n'roll
    Ik heb je lief mijn hele leven
    pi_65469844
    Zo, lekker getraind. En last van mijn knie . Had hem met snowboarden flink verdraaid, en nu bijna dagelijks last van aan het krijgen. Ben na een uurtje maar gestopt, om het niet erger te maken. Maar nu kan ik morgen misschien ook nog een uurtje meedoen.
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 19:26 schreef kwakveense het volgende:
    nog niet echt (ik ben gestresst en ik moet nog veel te veel doen)
    maar dat komt vast wel snel...

    strespillen gescoord, maar 1tje werkt vast niet binnen een half uur...
    Nou het gaat sneller dan je denkt, binnen 5 uur was er al effect meetbaar bij een onderzoek! Ik moet ze ook maar eens gaan halen, vandaag weer geen tijd/te druk .

    http://magazine.vannature(...)tikel_l_tyrosine.pdf 2e pagina.
    quote:
    Op dinsdag 27 januari 2009 18:58 schreef Dipkip het volgende:
    -uitleg-
    Duidelijk. Succes ermee en we/ze roepen hier af en toe wel andere dingen die ook lekker zijn .
    Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
    *O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
      Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 27 januari 2009 @ 21:08:05 #301
    163650 Greys
    pi_65469904
    Ik heb zojuist best een berg Lush spulletjes besteld om mezelf te verwennen ter beloning voor het niet roken!
    Verheug me al enorm op de aankomst er van!
    IT'S GREYSIE IT'S PARTY
      dinsdag 27 januari 2009 @ 21:09:26 #302
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_65469964
    Dat heb ik ook, in slaap pleuren van rode wijn. En ik krijg soms ' pijn ' in mijn ledematen van rode wijn.
    Schijnt een allergische reactie te zijn op de tanninen.

    Voor mij dus ook een droge witte. Al drink ik tegenwoordig geen druppel meer
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')