Paul | maandag 26 januari 2009 @ 19:40 |
Het algemene Filet american topic Maar ik vroeg me gelijk even af, is filet american gezond? Ik dacht altijd dat het heel ongezond was, maar hoorde laatst dat het wel meeviel. Wie kan hier iets zinnigs op zeggen? OH MOM MOM MOM ![]() | |
Toon_Tetten | maandag 26 januari 2009 @ 19:43 |
Ongezond??? Oh nee, ik eet elke week gem. een bakje ![]() | |
kabelhaspel | maandag 26 januari 2009 @ 19:43 |
FILET AMERICAN IS FOKKING RENZIG! | |
FictionalFenna | maandag 26 januari 2009 @ 19:43 |
![]() | |
JackHerrer | maandag 26 januari 2009 @ 19:43 |
Filet American + Martinosaus ![]() ![]() ![]() | |
Paul | maandag 26 januari 2009 @ 19:44 |
quote:Superlekker man ![]() ![]() ![]() | |
DroogDok | maandag 26 januari 2009 @ 19:44 |
Valt wel mee volgens mij, niet ongezonder dan gehakt lijkt me. Is wel lekker, maar een bakje per week is wel weer erg veel, hou het bij een half bakje. ![]() | |
Paul | maandag 26 januari 2009 @ 19:44 |
Vaag dat er mensen zijn die dat vies vinden ![]() | |
DroogDok | maandag 26 januari 2009 @ 19:44 |
quote:Martino wattes? | |
DaneV | maandag 26 januari 2009 @ 19:44 |
Filet american ![]() ![]() ![]() ![]() Wel die van een keurslager oid, want die van de supermarkt is echt niet te vreten ![]() Naja, het bestaat voor het grootste deel uit tartaar, dat is redelijk mager. Zit natuurlijk ook wel wat mayonaise in, maar volgens dit recept is dat ook maar 6 eetlepels op een pond. http://www.mijnreceptenbo(...)jn-hollands-632.html | |
Paul | maandag 26 januari 2009 @ 19:45 |
quote:Ik eet ook 1 bakje per week maar vind dat niet zoveel hoeveel zit er nou in zo'n bakje en dat over een hele week. ![]() | |
Charmian | maandag 26 januari 2009 @ 19:48 |
Het blijft rauw vlees, dus dat is altijd al wat avontuurlijker eten dan vlees dat goed verhit is. Voor zwangere vrouwen is het in ieder geval niet verstandig om te eten ivm toxoplasmose of iets dergelijks, die parasiet kan het ongeboren kind beschadigen (lees ik net) | |
Paul | maandag 26 januari 2009 @ 19:48 |
quote:He wat parasieten ![]() | |
heiden6 | maandag 26 januari 2009 @ 19:49 |
![]() | |
Adelante | maandag 26 januari 2009 @ 19:51 |
Ik heb in een slagerij gewerkt en weet hoe het gemaakt wordt, dus nee dankje ![]() | |
DaneV | maandag 26 januari 2009 @ 19:52 |
quote:Volgens mij zijn er heel veel dingen die je niet wilt eten als je erbij na gaat denken hoe ze worden gemaakt... | |
Charmian | maandag 26 januari 2009 @ 19:53 |
quote:Daar: quote: | |
Cracka-ass | maandag 26 januari 2009 @ 19:56 |
parasieten ![]() | |
Paul | maandag 26 januari 2009 @ 19:57 |
quote:Ok vertel ![]() | |
Paul | maandag 26 januari 2009 @ 19:58 |
Adelante ik wil weten hoe je dat maakte, please tell us ![]() | |
krakkemieke | maandag 26 januari 2009 @ 20:07 |
Ik heb in een slagerij gewerkt en ik weet hoe het gemaakt wordt en hoe het vers smaakt. Het allerlekkerst is als het net gemaakt is, Supermarkt spul valt daarna alleen maar tegen. Hoe het gemaakt wordt? Je maalt tartaar en gooit daar een hoeveelheid kant en klare saus doorheen. Helaas heb ik geen recept van die saus maar het smaakt ongeveer als heel zoute cocktail saus. | |
Jojoortje | maandag 26 januari 2009 @ 20:10 |
Heb ik afgelopen zaterdag tijdens mn party nog gehad ![]() Vind het heerlijk ![]() | |
Chiwakka | maandag 26 januari 2009 @ 20:18 |
Het is trouwens américain. En een Martino is zowat het beste broodje ja. | |
krakkemieke | maandag 26 januari 2009 @ 20:36 |
Oh ja, en martino is volgens mij Belgisch. Het is een pittige saus, met stukjes groente erin, beetje chutney achtig. Past er goed bij, imho. | |
Paul | maandag 26 januari 2009 @ 20:37 |
quote:Wat doet Adelante raar dan ![]() | |
krakkemieke | maandag 26 januari 2009 @ 20:38 |
quote:Misschien houdt Adelante niet van rauw vlees? | |
Heremeteit | maandag 26 januari 2009 @ 20:41 |
Bah, vieze roadkill! ![]() | |
Chiwakka | maandag 26 januari 2009 @ 21:33 |
quote:Martino is préparé met: aurgurk, zure ajuintjes,Worchester saus,mosterd,ketchup,Tabasco,peper en zout | |
Adelante | maandag 26 januari 2009 @ 21:35 |
quote:Bij ons ging er iets meer dan alleen tartaar in ![]() | |
Superrnova | maandag 26 januari 2009 @ 21:36 |
filet! Hier gemiddeld ook een bakje per week hoor.. ![]() ![]() | |
krakkemieke | maandag 26 januari 2009 @ 21:37 |
Belgisch dus, het word prepare kan ik al niet fatsoenlijk schrijven...... ![]() Maar er is hoop! Bij de Coop in Nederland is er filet martino te koop! Het rijmt. ![]() | |
Paul | maandag 26 januari 2009 @ 21:38 |
quote:Wat daaaan ![]() | |
krakkemieke | maandag 26 januari 2009 @ 21:40 |
Nu ben ik ook benieuwd! | |
Adelante | maandag 26 januari 2009 @ 21:42 |
quote:restvlees ![]() | |
krakkemieke | maandag 26 januari 2009 @ 21:43 |
Wat bedoel je met restvlees? | |
Superrnova | maandag 26 januari 2009 @ 21:43 |
quote:Dat zit ook in frikadellen enzo toch.. en dat is ook lekker.. ik zie geen probleem. ![]() | |
Adelante | maandag 26 januari 2009 @ 21:44 |
quote:Vlees dat niet meer los verkocht kon worden en dat werd vaak door de filet gedraaid met veel kruiden en zout/peper en je proefde er niks van. Ook tartaar die niet meer verkocht kon worden of al een week in de vitrine had gestaan, was nog prima om daar door de filet te mikken. Deze slagerij bestaat inmiddels niet meer, dat terzijde ![]() | |
Adelante | maandag 26 januari 2009 @ 21:45 |
quote:Ja, maar die vreet je niet rauw ![]() | |
Superrnova | maandag 26 januari 2009 @ 21:48 |
quote:tja kleinigeheidje.. :p hahaha | |
krakkemieke | maandag 26 januari 2009 @ 21:48 |
quote:Van dat vlees maakten we gehaktballen die dezelfde dag opgegeten werden. Nee, geintje, zulke dingen heb ik niet meegemaakt. | |
Paul | maandag 26 januari 2009 @ 22:20 |
quote:De c1000 zou dat nooit doen ![]() | |
krakkemieke | maandag 26 januari 2009 @ 22:22 |
Ik werkte ook in een supermarktslagerij. En dan te bedenken dat veel mensen hun bedenkingen hadden bij een supermarktslagerij....... ![]() | |
r00t3d | maandag 26 januari 2009 @ 22:56 |
quote:En evt. ansjovis..... Mjam, morgenochtend weer eens halen. ![]() | |
RobinOok | dinsdag 27 januari 2009 @ 00:41 |
Ik heb het 2 weken terug zelf gemaakt, maar dat leek toch niet op wat ik wilde. Maar alle recepten die er circuleren gaan over belgische filet americain (prepare) en ik wil gewoon hollandse, oranje filet. Maar dan zelfgemaakt omdat die van de supermarkt zo "doorgefokt" is dat ie niet meer lekker is. En of het gezond of ongezond is, in ieder geval zitten er tegenwoordig veel en veel meer calorieen in dan vroeger. ![]() | |
DaneV | dinsdag 27 januari 2009 @ 00:46 |
quote:Vroeger was alles beter.. | |
RobinOok | dinsdag 27 januari 2009 @ 01:39 |
Nah, echt niet! | |
Paul | dinsdag 27 januari 2009 @ 06:25 |
Ik eet nu een broodje ![]() | |
Tezz | dinsdag 27 januari 2009 @ 07:29 |
Filet Americain is lekker wanneer je het vers eet en goed gekoeld houdt. In de zomer koop ik het echt nooit. Ligt ie eerst een kwartier buiten de koeling terwijl jij door de supermarkt struint en dan gaat het bakje ook nog mee in een hete auto/fiets. Tegen de tijd dat ie bij jou thuis weer in de koelkast ligt lopen de bacterien polonaise door je filet.... Een goede filet, bereid van biefstuk (met toevoeging van een chemisch sausje, dat dan weer wel) is echt super lekker vind ik! Lekker op een donker hard broodje met wat verse peper, jummie! | |
Isegrim | dinsdag 27 januari 2009 @ 07:33 |
quote:Okee, nee, dat is echt ambachtelijk, tartaar malen en dan gewoon groothandelsaus erdoorheen. ![]() | |
TJDoornbos | dinsdag 27 januari 2009 @ 07:34 |
Hoelaat komt TS een broodje brengen? | |
VeX- | dinsdag 27 januari 2009 @ 07:36 |
Mweh, ik heb gisteren een bakje gehaald. Smaakte lekker op een stokbroodje, maar ik voel me nu onwel. Dit is al de tweede keer dat ik dat heb nadat ik filet american heb gegeten. Dus voorlopig blijf ik er vanaf. ![]() | |
Tezz | dinsdag 27 januari 2009 @ 07:41 |
quote:Wanneer je ziek wordt van voedsel (omdat het niet meer goed was), dan treden de klachten vaak meteen na het eten (binnen een paar uur) op. Dus als je gisteren een broodje hebt gegeten en je nu niet lekker voelt, lijkt het me sterk dat het van de filet komt. Maar ik ben geen dokter, dus wie weet.....het zou kunnen natuurlijk. | |
VeX- | dinsdag 27 januari 2009 @ 07:53 |
Dat klopt. Maar ik had het gistermiddag en vannacht voor het slapen gaan gegeten en ik kreeg al snel erna buikpijn. Dus ik denk dat de kans dat het de filet was vrij hoog is. | |
Isabeau | dinsdag 27 januari 2009 @ 08:25 |
quote:Ik heb bij een collega ontdekt dat het helemaal geen kwaad kan ![]() ![]() ik zou hem echt nóóit na doen! Is het trouwens waar wat ik hoorde, dat hoe lichter de filet americain hoe meer mayonaise er in zit? | |
Isegrim | dinsdag 27 januari 2009 @ 08:42 |
quote:Dat lijkt mij niet onlogisch. ![]() | |
Paul | dinsdag 27 januari 2009 @ 09:18 |
Ik ben nog nooit er ziek van geworden ![]() | |
Isegrim | dinsdag 27 januari 2009 @ 09:19 |
Ik word sowieso nooit ergens ziek van. Sterke maag denk ik. ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 27 januari 2009 @ 10:37 |
quote:Bij die van de AH zit er in elk geval heel weinig vlees en heel veel andere dingen doorheen. Waaronder fel-oranje kleurstof. Opzich wel lekker, maar heeft niets weg van Filet Americain. | |
cherrycoke | dinsdag 27 januari 2009 @ 10:38 |
wit pistoletje + filet americain + VEEL UITJES = LEKKEEEEEEEEEEEEER | |
1-of-6Billion | dinsdag 27 januari 2009 @ 12:33 |
*fanboy meldt WIT pistoletje, doorsnijden, 1 kant dikke laag FA er op, andere kant beetje mayo. hard gekookt eitje in plakjes er op. beetje bieslook, zout en pikante paprika poeder. Dichtklappen en smikkelen maar ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Aanvoerder | dinsdag 27 januari 2009 @ 12:42 |
quote:beetje peper en zout mag ook! ![]() | |
YPrue | dinsdag 27 januari 2009 @ 15:06 |
Filet americain Martino, wie dat heeft uitgevonden mag een lintje krijgen ![]() | |
Tezz | dinsdag 27 januari 2009 @ 16:49 |
quote:Bij mijn weten zit er helemaal geen mayonaise in filet! | |
r2d22 | dinsdag 27 januari 2009 @ 16:55 |
[/quote]Bij mijn weten zit er helemaal geen mayonaise in filet! [quote] ongeveer 10% | |
r2d22 | dinsdag 27 januari 2009 @ 17:03 |
Filet American Het orginele slagersrecept! 3 ons rundertartaar - 2 a 3 el mayonaise - 2 tl pittige mosterd - 2 tl paprikapoeder - 2 tl chilipoeder - tabasco - worchestershiresaus - peper - zout Doe de tartaar in de keukenmachine en doe er 2 el mayonaise, de mosterd, paar druppels tabasco, paprika- en chilipoeder bij. Maal het geheel fijn, haal het uit het keuken apparaat, doe het in een schaaltje en maak het op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en wat tabasco. Maak het eventueel nog wat smeuiger met mayonaise. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 27 januari 2009 @ 17:06 |
quote:En voor die van de Albert Heijn: 3 el rundertartaar - 2 a 3 ons mayonaise - 2 ons pittige mosterd - 2 ons paprikapoeder - 2 ons chilipoeder - tabasco - worchestershiresaus - peper - zout | |
Isabeau | dinsdag 27 januari 2009 @ 17:32 |
quote:Dan heb je nog nooit een recept voor filet americain gezien ![]() | |
Tezz | dinsdag 27 januari 2009 @ 17:34 |
quote:Nee dat blijkt! Ik ga het dit weekend proberen te maken zelf, haha! | |
Isabeau | dinsdag 27 januari 2009 @ 17:38 |
Ik dacht trouwens ook altijd dat het gemalen vlees met kruiden was en 'schrok' toen ik zag dat er veel mayo doorgaat ![]() | |
Tezz | dinsdag 27 januari 2009 @ 17:43 |
quote:Nou, ik heb ooit in een supermarktslagerij gewerkt, en daar ging wel gewoon vers vlees in, maar daarna een of ander chemisch goedje uit een emmer. Ik heb me nooit gerealiseerd dat die chemische oranje vloeistof wel eens aangemaakt zou kunnen zijn met mayo! | |
Smallish | dinsdag 27 januari 2009 @ 17:45 |
Ik heb altijd begrepen dat hoe roder de filet is, hoe magerder. Ook wel logisch natuurlijk, gezien de mayo. | |
grif | dinsdag 27 januari 2009 @ 20:27 |
Als je in Amsterdam of Haarlem woont, zou je eens langs Marqt kunnen fietsen. De filet americain die daar verkocht wordt, lijkt niet eens op die van de AH, maar is wel zoals ik 'm van vroeger ken. Gewoon drie dagen en niet drie weken houdbaar. Geen knaloranje kleur en een fijne subtiele smaak. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 27 januari 2009 @ 20:29 |
quote:Ik gok eerder: Hoe meer oranje, hoe magerder. Meer rood = meer vlees.. ![]() | |
TJDoornbos | dinsdag 27 januari 2009 @ 20:48 |
LHO ik ben om ik haat AH! | |
krakkemieke | dinsdag 27 januari 2009 @ 21:39 |
quote:Ik heb nergens gezegd dat het ambachtelijk was. ![]() | |
PluisigNijntje | dinsdag 27 januari 2009 @ 22:46 |
quote:Ja, en de meeste calorieën zitten niet in het vlees maar in de mayo.. En de mayo maakt het vlees lichter ![]() | |
krakkemieke | dinsdag 27 januari 2009 @ 22:49 |
quote: Wijst naar boven..... ![]() | |
krakkemieke | dinsdag 27 januari 2009 @ 22:50 |
quote:Er bestaat ook filet van kalfsvlees en dat is echt niet rood, maar wel mager. | |
Paul | dinsdag 27 januari 2009 @ 23:01 |
quote:Bij de Jumbo hebben ze ook lekkere en volgens mij meer echtere. het smaakt veel beter en is ook korter houdbaar ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 27 januari 2009 @ 23:36 |
quote: ![]() Ik ga een kerk beginnen ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 27 januari 2009 @ 23:37 |
quote:Ik ben een heuze jumbofiel, maar voor de Filet Americain maak ik een ommetje naar de Hema ![]() | |
Yacht | dinsdag 27 januari 2009 @ 23:38 |
FILET AMERICAANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN damn krijg spontaan weer trek ![]() ![]() hier moest ik gepost hebbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa | |
robber57 | woensdag 28 januari 2009 @ 02:54 |
Ik heb ook in een slagerij gewerkt en en eet alleen maar Filet Americain , twee of drie bakjes van 150 gram in de week heb ik geen moeite mee en ik leef nog steeds. Ik ben er ook nog nooit ziek van geworden voor zover ik me kan herinneren. wat ik wel heb gemerkt in de loop der jaren is dat het recept van filet niet vaststaat en dat de samenstelling kan/zal varieren. Ik heb het dan dus over 'hollandse" filet zoals je die in de super koopt en niet zoals 9/10 recepten die je op inet vind. In al die recepten mist de smaakmaker van de supermarkt filet: uien Supermarkt filet is meestal mager rundergehakt (en geen tartaar), mayo,maggi,paprika poeder of concentraat,uien/poeder/concentraat,tabasco oid,mosterd(niet veel) peper,zout,azijn. het recept van supermarkt filet is nagenoeg onbereikbaar aangezien de grootste toevoeging een kruidenmix is die simpelweg 'filet americain kruiden" heet, de meeste kruidenfabrikanten hebben deze mix maar leveren alleen in grootverpakking aan de industrie. Slagers gebruiken het ook maar voegen dan doorgaans nog wat extra toe, de werkwijze is als volgt: 1 emmer mayo, 30 gram kruiden per kilo mayo, mengen, klaar 1 kilo vlees+300 gram gemaakte saus, klaar. slagers wijken hier van af door minder kruiden te gebruiken en zelf het nodige toe te voegen zoals paprikaconcentraat(smaakt beter dan de poeder in de kruiden) worchestersauce(beter dan de maggi/aromat in de kruiden)uien concentraat, nou ja, het idee is wel duidelijk. Speculaties over de kleur zijn pointless, de kleur komt van de paprika en paprikaconcentraat is knalrood, poeder is oranje, in 9/10 filet die je koopt zit geen tartaar. En dan de buikpijn: als paprikaconcentraat wordt gebruikt ipv poeder en je eet het niet regelmatig kun je daar een aardige reactie op krijgen. De allergeen die het veroorzaakt zit niet in poeder en wel in concentraat. Overigens komt 9/10 filet americain in nederlandse supermarkten van 1 bedrijf: The Filet Company uit Harderwijk, deze hebben verschillende 'kwaliteiten" filet die ze leveren aan nagenoeg alle supermarkten. Koop maar eens bij verschillende supers en bewaar het label van The Filet Company op de bodem en vergelijk; in de duurdere variant zit paprikaconcentraat en uienconcentraat, meer eigeel(=dus mayo ipv "frietsaus") en zo nog wat meer verschillen. [ Bericht 2% gewijzigd door robber57 op 28-01-2009 03:39:30 ] | |
Morwen | woensdag 28 januari 2009 @ 02:59 |
Ik vind die rolletjes FA ook weleens lekker (van stegeman volgens mij), culinair volledig onverantwoord waarschijnlijk en misschien ook wel giftig..but what the hell ![]() | |
robber57 | woensdag 28 januari 2009 @ 03:10 |
Zo'n topic is nagenoeg hetzelfde als die recente over de frikandel. Allerlij vooroordelen uit de prehistorie over "restvlees" ,orgaanvlees en andere flauwekul en voedsel-vreemde consumenten die niet meer weten hoe voedsel gemaakt word. Mensen hebben geen flauw benul hoe eten tegenwoordig op industriele schaal wordt gemaakt en hoe waanzinnig streng de eisen in nederland/europa tegenwoordig zijn mbt grondstoffen en verwerking. Van filet americain krijg je geen wormen, er zit geen bijna-rottend vlees in en de hygiene in de bedrijven waar dergelijk voedsel word gemaakt is met zekerheid 10x beter dan in de gemiddelde keuken. gewoon lekker eten en niet zo veel over nadenken. [ Bericht 98% gewijzigd door robber57 op 28-01-2009 03:34:45 ] | |
Paul | woensdag 28 januari 2009 @ 06:25 |
quote:Hema ![]() | |
Superrnova | woensdag 28 januari 2009 @ 06:30 |
FA van de C1000 is ook lekker! ![]() | |
Isabeau | woensdag 28 januari 2009 @ 06:35 |
quote:Ik vind de peper filet americain van de C1000 verreweg de lekkerste! ![]() | |
Paul | woensdag 28 januari 2009 @ 06:36 |
Van de c1000 vind ik wel nepperig ![]() | |
Superrnova | woensdag 28 januari 2009 @ 06:37 |
quote:Zo zie je maar dat smaken verschillen ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 28 januari 2009 @ 06:39 |
Ik heb hier zonet een bakje in de koelkast ondekt, ga dat op een wit broodje smeren en post dan zometeen mijn bevindingen. Het spul komt van AH XL. | |
Paul | woensdag 28 januari 2009 @ 06:39 |
quote:SlagersFA is wel een stuk beter hoor | |
Twerk | woensdag 28 januari 2009 @ 06:41 |
Overrated. | |
#ANONIEM | woensdag 28 januari 2009 @ 06:44 |
Ok de 1e hap was beetje zompig spul, nadat ik er wat peper op gedaan heb was 't te eten maar niet voor herhaling vatbaar, ik ga 't nu op geroosterde witte boterham proberen. | |
Isabeau | woensdag 28 januari 2009 @ 06:44 |
quote:'ontdekt' klinkt als oud ![]() ![]() | |
kingmob | woensdag 28 januari 2009 @ 06:59 |
oehh, net weer heerlijk ontbijt met FA ![]() Ik heb altijd die van de AH, maar ik moet toegeven dat ik wel zo'n purist ben die dan in het weekend tartaar koopt en het zelf gaat maken. Ik doe er vaak ipv uien kappertjes doorheen. en dan een hardgekookt ei erboven op een stokbroodje. tip van flip ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 28 januari 2009 @ 07:04 |
quote:Dat laatste. ![]() op een geroosterde witte boterham smaakt het beter maar 't blijft vaag spul. | |
Twerk | woensdag 28 januari 2009 @ 07:08 |
Ik vind het meer van dat afgezaagde spul waar je fantasieloze tante voor de 57e verjaardag achtereen weer mee op tafel komt ,, En tot overmaat van ramp heb je dan een neefje die te klein is voor het bier en te groot voor de biokken die blijft smeren en anderen de al eerder genoemde fantasieloze, vrij smakeloze toostjes aansmeren Tevens pruttel waar bepaalde studenten elitair over menen te moeten praten.. Over 'zo'n oppervlakkig product ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 28 januari 2009 @ 07:14 |
Ik kwam 't toevallig tegen in de koelkast. | |
kingmob | woensdag 28 januari 2009 @ 07:16 |
quote:Nee, het elitaire kunnen ze beter aan jou overlaten ![]() | |
Twerk | woensdag 28 januari 2009 @ 07:17 |
quote:Dat lijkt me idd een stuk meer gepast ja. | |
Drijfzand | woensdag 28 januari 2009 @ 07:20 |
quote:Als op de verpakking staat "gehakte biefstuk met fijne kruiden", dan verwacht ik dat dat erin zit, en niets anders. ![]() | |
Curiosity | woensdag 28 januari 2009 @ 07:21 |
quote: Pretentie's hebben over voedsel vind ik oppervlakkig. | |
#ANONIEM | woensdag 28 januari 2009 @ 07:24 |
Wil niet iedereen mijn review over filet americain van de AH XL ondersneeuwen graag. bij voorbaat hartelijk dank. | |
Twerk | woensdag 28 januari 2009 @ 07:25 |
quote:Dat hoeft nog geeneens perse.. Wat echter wel bijzonder oppervlakkig is, is op geen enkele manier wat bijdragen of een mening ventileren, maar enkel een geforceerde opmerking plaatsen om de tijd te doden voordat je weer aan de dagelijkse en zo vertrouwde routine mag beginnen.. Met op de achtergrond sky radio. | |
kingmob | woensdag 28 januari 2009 @ 07:26 |
Iemand is rijp voor de psych geloof ik ![]() Je bent ook nog trots op je misantropische houding zeker? | |
Drijfzand | woensdag 28 januari 2009 @ 07:28 |
quote:misschien, maar niet zo erg als drop en pindakaas ![]() * Drijfzand belg is... | |
#ANONIEM | woensdag 28 januari 2009 @ 07:29 |
quote:Waar filet americain zoal toe kan leiden. ![]() | |
Twerk | woensdag 28 januari 2009 @ 07:29 |
quote:Ach het is gewoon een hele reële uiteenzetting van zaken.. Verder is het nog maar de vraag of een mannetje als jij wel weet wat misantropisch betekent ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 28 januari 2009 @ 07:31 |
quote:Ik bespeur toch enigszins een hooghartige houding, waarom doe je dat niet tegen mij? | |
Tezz | woensdag 28 januari 2009 @ 07:33 |
Dames en heren van het Filet-topic: Twerk maakt er een dagtaak van om mensen af te zeiken. Ik verdenk hem er van dat het niet eens zijn echte mening is die hij/zij zo vakkundig uit de doeken doet, maar gewoon telkens iets verzint om toch maar weer eens naar uit de hoek te komen. Mijn advies: niet reageren op meneer/mevrouw Twerk. dat werkt het beste, want dan druipt hij af na een tijdje. En om ontopic te blijven: hard broodje, ijsbergsla eronder, dun laagje filet (anders wordt het zo overheersend), gekookt eitje en verse peper. Heerlijk!!!!! | |
Twerk | woensdag 28 januari 2009 @ 07:33 |
quote:Dat valt wel mee.. En waarom zou ik dat wel doen dan? We hebben notabene op een zeer hoog niveau een quiz gespeeld eerder deze nacht ![]() | |
kingmob | woensdag 28 januari 2009 @ 07:33 |
quote:Klopt, er kan immers maar 1 persoon zo geweldig intellectueel en welbespraakt zijn als jij. Was dat niet zo, dan zou je gewoon niet uniek zijn! ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 28 januari 2009 @ 07:34 |
quote:Ok dat is zo. | |
Curiosity | woensdag 28 januari 2009 @ 07:36 |
quote:Misschien moet je mijn topic over de essentie van eten? eens lezen. Dan weet je precies hoe ik erover denk. | |
Twerk | woensdag 28 januari 2009 @ 07:36 |
quote:"Druipt hij af"... Dat baseer je ook enkel op het feit dat ik zondag ging slapen nadat ik jouw vermoeiende, huishoudelijke gewauwel al een tijdje had aangehoord ![]() Verder ken je mij totaal niet (houden zo).. Waar je ook meteen weer blijkt van geeft in bovenstaande analyse.. Ik ben juist enorm consequent in mijn mening. En nou ga maar lekker opscheppen hoe jij de filet american zelf maakt met verse ingredienten op zondagmiddag na(weereens) een bezoek aan lokale Ikea. | |
VeX- | woensdag 28 januari 2009 @ 07:52 |
quote:Mwa, ik heb het toch maar weer geprobeerd. ![]() Het geeft gesmaakt en ik voel me nochtans ook prima. | |
Tezz | woensdag 28 januari 2009 @ 07:54 |
quote:Ik heb altijd als ik ooit eenmaal ergens ziek van ben geweest dan durf ik het gewoon noooooit meer te eten. Zit tussen mijn oren denk ik, haha. | |
kingmob | woensdag 28 januari 2009 @ 07:55 |
Ik heb dat met pasta en speculaas ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 28 januari 2009 @ 07:56 |
Ik heb dat nu nooit dat ik ziek wordt van eten, wel van teveel drank soms maar dat is ook alweer lang geleden. | |
#ANONIEM | woensdag 28 januari 2009 @ 07:58 |
De filet Americain die ik op heb was geen enkel probleem voor mijn maag maar echt een culinair hoogstandje, nee dat was 't niet. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-01-2009 07:59:08 ] | |
Tezz | woensdag 28 januari 2009 @ 08:06 |
quote:Maar filet is ook geen culinair hoogstandje! Maar dat geeft niets, als het maar lekker is! Ik kook zelf bijna altijd vers met pure (liefst biologische) ingredienten, maar een frietje met op zijn tijd gaat er ook wel in hoor! En een broodje filet uit de supermarkt (inclusief chemische derrie) ook dus! Ik ben wel altijd erg voorzichtig met filet. Ook al zit er een shitload aan kuntstmatige verbetaars in filet american: ik koop het nooit wanneer de houdbaarheidsdatum nog maar een dag verder is en wanneer het eenmaal open is eet ik het dezelfde dag op. | |
#ANONIEM | woensdag 28 januari 2009 @ 08:10 |
Ik ruik altijd eerst, als dat ok is dan kijk ik nieteens naar de datum. | |
Hoi_Piepeloi | woensdag 28 januari 2009 @ 08:12 |
Dacht mij ook te herinneren ergens gehoord/gelezen te hebben dat het niet goed voor je was. Iets met cholesterol of suikerspiegel ![]() | |
Twerk | woensdag 28 januari 2009 @ 08:13 |
Ik haal gewoon elke dag patat of chinees.. Heb je dat gedonder met data ook niet | |
Paul | woensdag 28 januari 2009 @ 08:59 |
quote:Vreetzak | |
Tezz | woensdag 28 januari 2009 @ 12:16 |
quote:Of ik koop gewoon kleine verpakkingen ![]() | |
Aanvoerder | woensdag 28 januari 2009 @ 12:28 |
Even serieus, dit is iets wat ik volledig gemist heb hier in het buitenland, maar wat is een broodje Martino precies? | |
LeeHarveyOswald | woensdag 28 januari 2009 @ 13:32 |
quote:Ik heb echt geen flauw idee ![]() | |
Curiosity | woensdag 28 januari 2009 @ 13:58 |
Filet american martino is filet met een rode saus, overigens kant en klaar te koop bij Bas/Digros enz enz | |
VeX- | woensdag 28 januari 2009 @ 14:16 |
Van smulweb.quote: ![]() | |
r2d22 | woensdag 28 januari 2009 @ 14:18 |
Broodje Martino Broodje Martino speciaal 1 vers of afbakbroodje; Filet American; 1 kleine augurk; ½ sjalotje; pittige mosterd; ketchup; tabasco; zout & peper; 1 Romaatje; 1 ei Kook het ei (medium) hard. Snijd het tomaatje en ½ sjalotje in plakjes en hak de augurk fijn. Meng 1 el ketchup met druppels tabasco (hij hoort aardig pittig te zijn) en smeer de onderste helft van het broodje daarmee in. Smeer daarop royaal Filet Americain. Beleg met de plakjes ei, ui en tomaat en strooi de gehakte augurk, peper en weinig zout erover. Hol de bovenkant van het broodje eventueel uit en besmeer die met een dun laagje mosterd. Eet smakelijk! | |
The_Hives | woensdag 28 januari 2009 @ 21:27 |
quote:wit = bruin met peper en zout (en eventueel een paar plakjes ei) toegevoegd | |
Paul | woensdag 28 januari 2009 @ 21:32 |
quote:Wat is een romaatje | |
krakkemieke | woensdag 28 januari 2009 @ 21:47 |
quote:Een roma tomaat gok ik. | |
MinderMutsig | woensdag 28 januari 2009 @ 22:07 |
quote:Een roma tomaat. | |
Isabeau | woensdag 28 januari 2009 @ 23:32 |
Dat wordt een broodje Martino maken dit weekend ![]() | |
krakkemieke | woensdag 28 januari 2009 @ 23:38 |
Ik zou het doen Isa! ![]() | |
Isabeau | woensdag 28 januari 2009 @ 23:41 |
Ik zal mijn ervaring met dit Vlaamse nieuwtje (voor mij dan!) wel plaatsen ![]() | |
cindy10 | vrijdag 30 januari 2009 @ 04:38 |
Ik zag alleen het topic,wil alle reactie`s niet eens lezen! Geef dus blind antwoord... File american is bij mij favoriet! Soms op een stokbroodje met of zonder ui,of anders op vers brood puur natuur! Gewoon grofweg uit het bakje terwijl je staat te smeren..een flinke lik langs je mes is ook heerlijk! ![]() File american is heerlijk dus.... helaas ben ik ook liefhebber van tartaar(dus broodje tartaar met of zonder ui..) Mij is opgevallen dat sommige snackbars het broodje tartaar verwarren met broodje file american! Het broodje tartaar kan namelijk wel wat peper ,zout,en als je het wenst een uitje gebruiken.. Het broodje file american is al eigenlijk kwa file al goed,maar veel snackbars gooien er nog wat zout en peper bij..gevolg een zeer zout broodje met prut! Alleen het word verkocht als broodje tartaar waardoor ik dus menig keer heb staan kauwen op een taai broodje met veellll zout! Dus voor alle snackbar eigenaars die hier komen....de file american uit die bakken...moet je niet verkopen als zijnde tartaar!(zeker niet als je het ook nog verkracht door er nog meer zout en rotzooi op te gooien!). Echte tartaar is gewoon een soort rauw gehakt van als het eerlijk is...biefstuk. Dat kan wel een tikje zout en peper en naar smaak wat ui gebruiken! | |
Isabeau | vrijdag 30 januari 2009 @ 04:42 |
En wat is ossenworst dan eigenlijk? | |
#ANONIEM | vrijdag 30 januari 2009 @ 04:43 |
quote:Iets anders? | |
Bolkesteijn | vrijdag 30 januari 2009 @ 04:47 |
quote:Worst met kruiden, en als het goed is is het vlees ook licht gerookt. Lekker met peper op de boterham. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 30 januari 2009 @ 04:48 |
quote:Heb 't beide in de koelkast liggen en ziet er totaal verschillend uit. ![]() | |
Bolkesteijn | vrijdag 30 januari 2009 @ 04:49 |
quote:Ja, ossenworst lijkt meer op echte worst, zoals grove salami maar dan van de os of koe en met andere kruiden. ![]() | |
Isabeau | vrijdag 30 januari 2009 @ 05:03 |
Ossenworst lijkt ook wel wat op rauw vlees, zoals filet americain en tartaar. | |
Twerk | vrijdag 30 januari 2009 @ 05:09 |
Hey wtf, sinds maanden heb ik vanmiddag weereens ossenworst gehad.. smeert alleen veel lastiger, maar niet verkeerd | |
robber57 | vrijdag 30 januari 2009 @ 23:59 |
AH heeft een tussen-variant, het ziet er uit als osseworst en smeert als file, ossespread oid heet het en is ook best wel lekker, ze verkopen het in (nogal) kleine bakjes van 80 gram oid, het komt een beetje neer op fijn gemalen osseworst met een lik mayo erdoor. Er is nog een variant die wat duurder is en magerder vlees bevat, zeg maar "biefstuk-spread" , ik kan ff niet meer op de naam komen... (filet de boeuf?) [edit] oh, verhip, als je googled op ossespread vind je een andere post van me met een calorieenbom: http://74.125.77.132/search?q=cache:XJ797n4kTj4J:forum.fok.nl/topic/764424+ah+ossespread&hl=nl&ct=clnk&cd=1&gl=nl De osseworst van tegenwoordig is overigens gewoon rauw vlees zoals wel meer voormalig gerookte vleeswaren tegenwoordig rauw zijn, de smaak komt van rooksmaak uit een potje of de vleeswaar wordt "koud-gerookt". Koud roken gebeurt mbv een rookmachine die de rook produceert en waar de vleeswaar dan in hangt, op die manier krijg je wel de rooksmaak maar niet de temperatuur van het roken en dus ook geen gewichtsverlies. Nadeel is dan dus ook dat het vlees niet wordt gegaard en feitelijk gewoon rauw is.(bron; ik ben service monteur en kom regelmatig in een paar vleeswaren fabrieken) Weg-gevertje als je wil ontdekken of vleeswaar warm of koud gerookt is: warm gerookte vleeswaar is nagenoeg oneindig houdbaar en word zelfs lekkerder naarmate het langer hangt (zoals ontbijtspek die een jaar "op zolder" heeft gehangen ![]() Ik wind me daar bijna wekelijks over op omdat er bijna geen echte warm gerookte ontbijtspek te koop is, het is allemaal koud gerookt en dat bakt niet zo goed uit als warm gerookt en het uit bakken duurt ook behoorlijk lang omdat je het spek dus eerst moet garen. ff een paar lekkere crispy plakjes ontbijstpek uitbakken word dan dus een illusie en als ze dan uiteindelijk uitgebakken zijn is het een soort verkoolde speklap ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door robber57 op 31-01-2009 00:13:04 ] | |
krakkemieke | zaterdag 31 januari 2009 @ 00:03 |
Imho is het ontbijtspek gewoon van verkeerd vlees, met teveel water erin! Maar dit terzijde......... | |
robber57 | zaterdag 31 januari 2009 @ 00:17 |
Nee, dat water wat erin zit is wat er in zat toen het beestje geslacht werd en door het koude rookproces er dus niet is uit gerookt. Het pekelbad waar het spek eerst in ligt voegt daar nog meer water aan toe maar dat is niets vreemds en is al eeuwen zo, wat de boel verklooit is dat het spek daarna niet word verwarmt door de rookoven en dsu dat water niet verdampt; lekker extra veel winst voor de fabrikant/winkel ![]() | |
Isabeau | zaterdag 31 januari 2009 @ 00:18 |
Ah, het gaat weer om geld. Verrassend ![]() | |
robber57 | zaterdag 31 januari 2009 @ 00:29 |
Uiteraard... Als je de getallen hoort is het ook niet verwonderlijk: bij warm roken verliest een buik ongeveer 40% van zijn gewicht. En aangezien wij (de consument) lekker goedkoop vlees willen heeft dat de fabrikant op een ideetje gebracht.... | |
Curiosity | zaterdag 31 januari 2009 @ 09:24 |
quote:Hoezo WIJ?, ik heb al die info niet, dus als ik kan kiezen tussen 2 dezelfde soorten vlees waarvan de 1 om wat voor reden dan ook goedkoper is, ga ik voor de goedkopere. Dus zo gek is dat niet. | |
Isegrim | zaterdag 31 januari 2009 @ 09:37 |
Die info is vrij gemakkelijk beschikbaar (en staat ook op de verpakking voor de goede verstaander). Helaas zijn er nog maar weinig 'ambachtelijke' dingen die echt ambachtelijk zijn. Vroeger was vlees een luxeproduct dat zeker niet dagelijks gegeten werd. En elk stukje beest werd heel efficiënt gebruikt. Tegenwoordig eist de consument elke dag vlees, tegen kiloknallerprijzen en dat kost kwaliteit. Dan krijg je volgespoten kipfilets en koudgerookt spek. Niemand weet nog hoe het allemaal echt hoort te smaken. | |
robber57 | zaterdag 31 januari 2009 @ 12:55 |
Helaas kun je niet op de verpakking terug vinden of er warm of koud gerookt is. Wat je wel kan vinden is of er is "gerookt" of dat het met "rooksmaak" is, als er op de verpakking staat "gerookt" dan moet dat ook zijn en mag het niet met "rooksmaak" zijn. Helaas maakt dat weinig verschil want "gerookt" betekent tegenwoordig nagenoeg altijd koud gerookt en dat scheelt in mijn beleving maar erg weinig met de rooksmaak uit een potje. Het is juist de warmte van het rookproces in een rookoven die maakt dat vleeswaar zo lekker word, en het is niet alleen ontbijtspek, denk maar aan rookvlees,osseworst,bacon,rookworst,palingworst,gelderse enz enz | |
TJDoornbos | zaterdag 31 januari 2009 @ 13:40 |
quote:Amen! | |
Paul | zaterdag 31 januari 2009 @ 14:09 |
Filet american is in de aanbieding deze week bij de AH ![]() | |
TJDoornbos | zaterdag 31 januari 2009 @ 14:09 |
quote:Ze stikken maar bij AH in hun Filet | |
Paul | zaterdag 31 januari 2009 @ 14:12 |
quote: ![]() | |
Simsfan88 | zaterdag 31 januari 2009 @ 15:34 |
Die gewone van de AH is lekker smeuig ![]() Ik kan nooit kiezen, gewone, met uitjes of pesto ![]() | |
JimmyJames | zondag 1 februari 2009 @ 02:27 |
Er is me altijd sterk afgeraden door mensen die verstand hebben van gezondheid om dit te eten, maar ik ga het toch proberen. | |
ilona-scuderia | zondag 1 februari 2009 @ 02:32 |
quote:Ik heb voor de sweet onion gekozen, ik ga 'm zo ff proeven... ![]() | |
pleeborstel | zondag 1 februari 2009 @ 09:52 |
Best lekker op een broodje/toastje, maar ik ben er altijd snel weer klaar mee. Niet teveel van eten ![]() | |
r2d22 | maandag 2 februari 2009 @ 12:51 |
De osseworst van tegenwoordig is overigens gewoon rauw vlees zoals wel meer voormalig gerookte vleeswaren tegenwoordig rauw zijn, de smaak komt van rooksmaak uit een potje of de vleeswaar wordt "koud-gerookt". Koud roken gebeurt mbv een rookmachine die de rook produceert en waar de vleeswaar dan in hangt, op die manier krijg je wel de rooksmaak maar niet de temperatuur van het roken en dus ook geen gewichtsverlies. Nadeel is dan dus ook dat het vlees niet wordt gegaard en feitelijk gewoon rauw is.(bron; ik ben service monteur en kom regelmatig in een paar vleeswaren fabrieken) Weg-gevertje als je wil ontdekken of vleeswaar warm of koud gerookt is: warm gerookte vleeswaar is nagenoeg oneindig houdbaar en word zelfs lekkerder naarmate het langer hangt (zoals ontbijtspek die een jaar "op zolder" heeft gehangen ), koud gerookte vleeswaar heeft een houdbaarheid zoals rauw vlees. Ik wind me daar bijna wekelijks over op omdat er bijna geen echte warm gerookte ontbijtspek te koop is, het is allemaal koud gerookt en dat bakt niet zo goed uit als warm gerookt en het uit bakken duurt ook behoorlijk lang omdat je het spek dus eerst moet garen. ff een paar lekkere crispy plakjes ontbijstpek uitbakken word dan dus een illusie en als ze dan uiteindelijk uitgebakken zijn is het een soort verkoolde speklap Nee, dat water wat erin zit is wat er in zat toen het beestje geslacht werd en door het koude rookproces er dus niet is uit gerookt. Het pekelbad waar het spek eerst in ligt voegt daar nog meer water aan toe maar dat is niets vreemds en is al eeuwen zo, wat de boel verklooit is dat het spek daarna niet word verwarmt door de rookoven en dsu dat water niet verdampt; lekker extra veel winst voor de fabrikant/winkel ]Wat een onzin bij elkaar. Koud gerookte vleeswaren of vis is veel langer houdbaar. Door warm roken verandert de stuctuur van het vlees.(warm gerookte zalm is niet te pruimen, warm gerookt spek verliest al zijn vet). Vlees wat in een pekelbad heeft gelegen verliest juist vocht. | |
The_Hives | dinsdag 10 maart 2009 @ 12:45 |
Ik ben verslaafd ![]() ![]() ![]() | |
LuKaLiKe | dinsdag 10 maart 2009 @ 15:53 |
Ik vindt het sinds twee weken geleden (voor het eerst geprobeerd) ook heerlijk, maar mij werd vroegah altijd verteld dat als je het te veel eet, kans op 'wormpjes' krijgt. Off: Zag trouwens laatst een fimpje over rauw vlees in een kom waar cola overheen werdt geschud.... Na genoeg cola kwamen er godverdomme wormpjes naar boven kruipen! | |
Morwen | dinsdag 10 maart 2009 @ 16:10 |
quote:Dan zou ik ze constant moeten hebben, filet americain ![]() | |
The_Hives | dinsdag 10 maart 2009 @ 17:10 |
quote: ![]() tot voor 3 jaar geleden was ik daar ook 'bang' voor ![]() ![]() | |
Leef | dinsdag 10 maart 2009 @ 19:14 |
Mij is het overkomen dat ik een bakje van 2 ons filet americain in de ijskast had staan, en ik had honger, en er lag nog een eind brood. Dus ik at het op met veel peper. Bakje leeg en ik kijk naar het etiket: tenminste houdbaar tot: een maand geleden. oeps Ik dacht oh fuck, dat wordt een maand op de wc met een emmer voor me. Maar ik heb helemaal niks gehad! Helemaal niks. En dat voor rauw vlees, dus allemachtig wat moeten daar een conserveringsmiddelen inzitten. Het was m'n geluk dat het al die tijd achteraan in de ijskast heeft gestaan, maar je maakt mij niet wijs dat het alleen maar daarom was dat het na een maand nog lekker rook, lekker smaakte, en er normaal uitzag.. | |
LuKaLiKe | dinsdag 10 maart 2009 @ 19:24 |
quote:En daar gaan de geruchten.... Mij zul je nu minstens 1 tot twee keer per week een lekker broodje FA zien eten! Wordt ik toch ziek ervan, dan zal ik je achtervolgen tot de dood! ![]() ![]() ![]() | |
Leef | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:21 |
Gezond is filet americain trouwens niet voor dikke mensen. Zit vol, vol, vol met onverzadigde vetten. | |
Isegrim | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:24 |
quote:Mits met mate geen probleem. Als je dik bent moet je vooral koolhydraten mijden en niet eens zozeer vetten. | |
The_Hives | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:28 |
quote:het is juist mager vlees! | |
Isegrim | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:46 |
Ja, en mayonaise. ![]() | |
The_Hives | dinsdag 10 maart 2009 @ 21:02 |
![]() | |
Isegrim | dinsdag 10 maart 2009 @ 21:02 |
In filet américain (uit de winkel) zit doorgaans flink wat mayonaise. | |
Curiosity | dinsdag 10 maart 2009 @ 21:07 |
quote:Ja, en die onverzadgde vetten waarmee het vol,vol,.vol zit zijn erg slecht ![]() | |
robber57 | dinsdag 10 maart 2009 @ 21:09 |
Nou, mayonaise is wat te veel gezegd maak daar maar "saus" van..... Alle andere aannames en veronderstellingen zijn ook niet accuraat, dat kan ook niet want Filet Americain is een "fanatasie product", het kan alles zijn wat een gek er in wil stoppen. Het basis idee is wel "mager rundvlees+saus+kruiden" maar dat staat niet vast.... | |
LuKaLiKe | dinsdag 10 maart 2009 @ 21:10 |
quote: Welke lekker eten bevat geen ongezonde ingrediënten? | |
Isegrim | dinsdag 10 maart 2009 @ 21:13 |
quote:Ongezonde ingrediënten bestaan niet echt. Mayonaise is niet ongezond. Een ongezonde leefwijze bestaat wel. Elke dag mayonaise is bijvoorbeeld wel ongezond. ![]() | |
The_Hives | dinsdag 10 maart 2009 @ 21:18 |
Ach ja, het blijft toch lekker. Meestal haal ik het bij de slager en ging er vanuit dat er weinig 'saus' bij zat. Maar ook als ik het bij de super haal is het toch goed te doen ![]() spraak laatst iemand die vaak filet americain at ipv andere vleessoorten omdat het zo mager was, zal ik die toch even uit haar droom helpen ![]() | |
TheZapster | woensdag 11 maart 2009 @ 03:37 |
Heerrrrrlijk ![]() Met uitjes is helemaal ![]() ![]() ![]() | |
liesje1979 | woensdag 11 maart 2009 @ 03:44 |
Nah, beetje teveel enzo. Maar ik vind het lekker! Zonder uitjes of ei, met een beetje peper. En leverworst vind ik ook niet zo heel lekker. Pate dan weer wel ![]() | |
Isabeau | woensdag 11 maart 2009 @ 03:55 |
Ik wil hier nu alleen nog berichten over filet americain zien, de rest wordt onherroepelijk verwijderd. | |
Leef | woensdag 11 maart 2009 @ 07:00 |
erm ik denk dat ik het toch maar hou op met m'n moeder boodschappen doen | |
robber57 | woensdag 11 maart 2009 @ 19:21 |
Ik heb voor de aardigheid eens een mailtje aan Verstegen (specerijen) gestuurd met daarin de vraag of er wellicht niet FA kruiden aan het assortiment kan worden toegevoegd.... | |
r00t3d | woensdag 11 maart 2009 @ 23:46 |
Morgenochtend weer een broodje halen bij de bakker. Broodje Martino met ansjovis. Mjam. | |
Twerk | woensdag 11 maart 2009 @ 23:53 |
Heeft Kips ook filet of enkel leverworst? | |
robber57 | donderdag 12 maart 2009 @ 02:12 |
Bij de appie ligt/lag voorverpakte fa als een worstje, ik dacht van Kips..... | |
sgattie | zondag 15 maart 2009 @ 00:32 |
Wit knapperig pistoletje met filet american ,hardgekookt eitje erop en een beetje ui,smullen maar | |
grif | zondag 15 maart 2009 @ 02:35 |
Er is filét americain van de Appie (die ongeveer licht geeft in het donker) en de ouderwetse - maar een paar dagen houdbaar en o zo lekker - ik haal 'm meestal bij Marqt. Amsterdam en Haarlem only. Alleen al daarom wil je niet in de provincie wonen... ![]() | |
Michellee | zondag 15 maart 2009 @ 14:47 |
I ![]() Die van de AH is echt te chemisch en smaakt nergens naar... En die verhalen over de wormpjes...ik doe net alsof ik dat niet heb gelezen... | |
raptorix | zondag 15 maart 2009 @ 14:50 |
quote:Ik heb in verleden ooit in AH vleescentrale gewerkt en kan je zeggen dat dat kwalitatief erg goed is. | |
raptorix | zondag 15 maart 2009 @ 14:51 |
quote:Goede tip, fiets er dagelijks langs, ben er nog niet binnengeweest ![]() | |
The_Hives | zondag 15 maart 2009 @ 14:54 |
quote:je vergeet de peper en zout en dan ![]() ![]() | |
motorbloempje | zondag 15 maart 2009 @ 17:50 |
en/of wat aromat ![]() | |
hoerezooi | zaterdag 21 maart 2009 @ 22:29 |
goddelijk op een wit pistoletje met uitjes en zout en peper ![]() ![]() | |
Bleie | dinsdag 24 maart 2009 @ 10:36 |
Oh, heerlijk! Mijn favoriete is de biologische van C1000. Maar ja, ben zwanger, dus voorlopig geen filet americain voor mij... | |
cooleboy | woensdag 22 juli 2009 @ 15:04 |
ik moet hier gewoon gepost hebben | |
hagelslagfabrikant | dinsdag 12 januari 2010 @ 23:48 |
hmmm filet is lekker ![]() ![]() Ladessa filet eet ik overigens altijd. Deze wordt bij Super de Boer tegenwoordig als Superieur filet verkocht naast het normale huismerk (wat ik altijd vrolijk links laat liggen) [ Bericht 31% gewijzigd door hagelslagfabrikant op 12-01-2010 23:50:20 (was wat vergeten :P) ] | |
hagelslagfabrikant | woensdag 13 januari 2010 @ 00:07 |
quote:verstegen heeft verschillende kant en klare filet sauzen in hun assortiment, echter wel in emmers van 11 liter voor professioneel gebruik... je zou bij de lokale slager kunnen vragen of ze dit spul gebruiken en of je er misschien een bakje van kan kopen, de saus is naar mijn weten wel een tijdje houdbaar zolang je hem afgesloten en koel bewaart... | |
FlinkeNaam | woensdag 13 januari 2010 @ 00:08 |
Filet Americain + stokbroodje ![]() | |
Paul | woensdag 13 januari 2010 @ 00:09 |
Ik hed filet gekauft bij c1000 euroweken voor een euro met uitjes Mjum | |
FANN | woensdag 13 januari 2010 @ 00:12 |
vanaf vandaag eet ik dus nooit meer Filet American ![]() | |
TheZapster | woensdag 13 januari 2010 @ 00:15 |
quote:Goed idee.Morgen ff halen ![]() | |
Chickert | woensdag 13 januari 2010 @ 00:33 |
Lekker vers zacht puntje, beetje filet, peper & zout, beetje komkommer & tomaat... ![]() ![]() ![]() *opes, ik vergeet de uitjes... die horen er ook bij ![]() | |
Paul | woensdag 13 januari 2010 @ 00:34 |
quote: ![]() | |
Adelante | woensdag 13 januari 2010 @ 00:36 |
quote:waarom niet? | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 00:38 |
quote:Vroeg ik me dus ook af | |
FANN | woensdag 13 januari 2010 @ 00:40 |
quote: quote: ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 08:39 |
quote:En wat is daar mis mee? Als je een koe tot sudderlappen en biefstuk snijdt heb je altijd afsnijsels. Het is niet alsof het koeiekut is | |
Winner_Taco | woensdag 13 januari 2010 @ 10:12 |
quote:Haha dream on | |
RobinOok | woensdag 13 januari 2010 @ 10:44 |
quote:En wat is er mis met kut? ![]() | |
polariteit | woensdag 13 januari 2010 @ 11:29 |
Gaan hier vaak wel 2 bakjes filet americain van de jumbo per week er doorheen. heerlijk op stokbrood met wat peper, knoflook, ui en komkommer. jammie! | |
Paul | woensdag 13 januari 2010 @ 11:30 |
quote: ![]() | |
Leef | woensdag 13 januari 2010 @ 11:32 |
[/edit] ok delete dan maar.. [ Bericht 95% gewijzigd door Leef op 13-01-2010 12:14:50 ] | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 15:10 |
quote:Wil filet americain, geen filet of fish | |
RobinOok | woensdag 13 januari 2010 @ 16:26 |
Ja, okay, niet in de filet nee. ![]() |