FOK!forum / Culinesse à gogo / Filet American
Paulmaandag 26 januari 2009 @ 19:40
Het algemene Filet american topic
Maar ik vroeg me gelijk even af, is filet american gezond?
Ik dacht altijd dat het heel ongezond was, maar hoorde laatst dat het wel meeviel.
Wie kan hier iets zinnigs op zeggen?


OH MOM MOM MOM
Toon_Tettenmaandag 26 januari 2009 @ 19:43
Ongezond??? Oh nee, ik eet elke week gem. een bakje
kabelhaspelmaandag 26 januari 2009 @ 19:43
FILET AMERICAN IS FOKKING RENZIG!
FictionalFennamaandag 26 januari 2009 @ 19:43
JackHerrermaandag 26 januari 2009 @ 19:43
Filet American + Martinosaus
Paulmaandag 26 januari 2009 @ 19:44
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:43 schreef kabelhaspel het volgende:
FILET AMERICAN IS FOKKING RENZIG!
Superlekker man
DroogDokmaandag 26 januari 2009 @ 19:44
Valt wel mee volgens mij, niet ongezonder dan gehakt lijkt me.

Is wel lekker, maar een bakje per week is wel weer erg veel, hou het bij een half bakje.
Paulmaandag 26 januari 2009 @ 19:44
Vaag dat er mensen zijn die dat vies vinden
DroogDokmaandag 26 januari 2009 @ 19:44
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:43 schreef JackHerrer het volgende:
Filet American + Martinosaus
Martino wattes?
DaneVmaandag 26 januari 2009 @ 19:44
Filet american
Wel die van een keurslager oid, want die van de supermarkt is echt niet te vreten

Naja, het bestaat voor het grootste deel uit tartaar, dat is redelijk mager. Zit natuurlijk ook wel wat mayonaise in, maar volgens dit recept is dat ook maar 6 eetlepels op een pond.

http://www.mijnreceptenbo(...)jn-hollands-632.html
Paulmaandag 26 januari 2009 @ 19:45
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:44 schreef DroogDok het volgende:
Valt wel mee volgens mij, niet ongezonder dan gehakt lijkt me.

Is wel lekker, maar een bakje per week is wel weer erg veel, hou het bij een half bakje.
Ik eet ook 1 bakje per week maar vind dat niet zoveel hoeveel zit er nou in zo'n bakje en dat over een hele week.
Charmianmaandag 26 januari 2009 @ 19:48
Het blijft rauw vlees, dus dat is altijd al wat avontuurlijker eten dan vlees dat goed verhit is.
Voor zwangere vrouwen is het in ieder geval niet verstandig om te eten ivm toxoplasmose of iets dergelijks, die parasiet kan het ongeboren kind beschadigen (lees ik net)
Paulmaandag 26 januari 2009 @ 19:48
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:48 schreef Charmian het volgende:
Het blijft rauw vlees, dus dat is altijd al wat avontuurlijker eten dan vlees dat goed verhit is.
Voor zwangere vrouwen is het in ieder geval niet verstandig om te eten ivm toxoplasmose of iets dergelijks, die parasiet kan het ongeboren kind beschadigen (lees ik net)
He wat parasieten ?
heiden6maandag 26 januari 2009 @ 19:49
Adelantemaandag 26 januari 2009 @ 19:51
Ik heb in een slagerij gewerkt en weet hoe het gemaakt wordt, dus nee dankje
DaneVmaandag 26 januari 2009 @ 19:52
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:51 schreef Adelante het volgende:
Ik heb in een slagerij gewerkt en weet hoe het gemaakt wordt, dus nee dankje
Volgens mij zijn er heel veel dingen die je niet wilt eten als je erbij na gaat denken hoe ze worden gemaakt...
Charmianmaandag 26 januari 2009 @ 19:53
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:48 schreef Paul het volgende:

[..]

He wat parasieten ?
Daar:
quote:
Rauw vlees

In verband met toxoplasmose wordt geadviseerd geen rauw vlees te eten en groenten extra goed te wassen. Als je in de tuin werkt, is het verstandig om handschoenen te dragen. Toxoplasmose is een parasiet die voorkomt in de ontlasting van jonge poesjes, vandaar ook het advies geen kattenbak schoon te maken. Aaien en knuffelen met een kat kan absoluut geen kwaad. De toxoplasmoseparasiet is voor een volwassene ongevaarlijk. Als je ermee besmet raakt, merk je er bijna niets van, hooguit voel je je wat grieperig. Maar voor het ongeboren kind kan een besmetting zeer ernstige afwijkingen tot gevolg hebben.

Omdat katten vrij rondlopen en hun behoefte overal doen, kan de parasiet bijvoorbeeld bij een koe binnenkomen als die vrij in de wei loopt. De ontlasting van de kat kan ook in aanraking komen met groenten die op de koude grond geteeld worden. Om te voorkomen dat je besmet raakt, wordt afgeraden om rauw vlees te eten (biefstuk goed doorbakken, let op dat vlees van de barbecue goed gaar is). Eet tijdens je zwangerschap ook geen filet americain, rauwe tartaar enz.
Cracka-assmaandag 26 januari 2009 @ 19:56
parasieten
Paulmaandag 26 januari 2009 @ 19:57
quote:
Op maandag 26 januari 2009 19:51 schreef Adelante het volgende:
Ik heb in een slagerij gewerkt en weet hoe het gemaakt wordt, dus nee dankje
Ok vertel
Paulmaandag 26 januari 2009 @ 19:58
Adelante ik wil weten hoe je dat maakte, please tell us
krakkemiekemaandag 26 januari 2009 @ 20:07
Ik heb in een slagerij gewerkt en ik weet hoe het gemaakt wordt en hoe het vers smaakt. Het allerlekkerst is als het net gemaakt is, Supermarkt spul valt daarna alleen maar tegen.
Hoe het gemaakt wordt? Je maalt tartaar en gooit daar een hoeveelheid kant en klare saus doorheen.
Helaas heb ik geen recept van die saus maar het smaakt ongeveer als heel zoute cocktail saus.
Jojoortjemaandag 26 januari 2009 @ 20:10
Heb ik afgelopen zaterdag tijdens mn party nog gehad
Vind het heerlijk
Chiwakkamaandag 26 januari 2009 @ 20:18
Het is trouwens américain. En een Martino is zowat het beste broodje ja.
krakkemiekemaandag 26 januari 2009 @ 20:36
Oh ja, en martino is volgens mij Belgisch. Het is een pittige saus, met stukjes groente erin, beetje chutney achtig.
Past er goed bij, imho.
Paulmaandag 26 januari 2009 @ 20:37
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:07 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb in een slagerij gewerkt en ik weet hoe het gemaakt wordt en hoe het vers smaakt. Het allerlekkerst is als het net gemaakt is, Supermarkt spul valt daarna alleen maar tegen.
Hoe het gemaakt wordt? Je maalt tartaar en gooit daar een hoeveelheid kant en klare saus doorheen.
Helaas heb ik geen recept van die saus maar het smaakt ongeveer als heel zoute cocktail saus.
Wat doet Adelante raar dan
krakkemiekemaandag 26 januari 2009 @ 20:38
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:37 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat doet Adelante raar dan
Misschien houdt Adelante niet van rauw vlees?
Heremeteitmaandag 26 januari 2009 @ 20:41
Bah, vieze roadkill!
Chiwakkamaandag 26 januari 2009 @ 21:33
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:36 schreef krakkemieke het volgende:
Oh ja, en martino is volgens mij Belgisch. Het is een pittige saus, met stukjes groente erin, beetje chutney achtig.
Past er goed bij, imho.
Martino is préparé met: aurgurk, zure ajuintjes,Worchester saus,mosterd,ketchup,Tabasco,peper en zout
Adelantemaandag 26 januari 2009 @ 21:35
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:37 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat doet Adelante raar dan
Bij ons ging er iets meer dan alleen tartaar in
Superrnovamaandag 26 januari 2009 @ 21:36
filet! Hier gemiddeld ook een bakje per week hoor..
krakkemiekemaandag 26 januari 2009 @ 21:37
Belgisch dus, het word prepare kan ik al niet fatsoenlijk schrijven......
Maar er is hoop! Bij de Coop in Nederland is er filet martino te koop!
Het rijmt.
Paulmaandag 26 januari 2009 @ 21:38
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:35 schreef Adelante het volgende:

[..]

Bij ons ging er iets meer dan alleen tartaar in
Wat daaaan
krakkemiekemaandag 26 januari 2009 @ 21:40
Nu ben ik ook benieuwd!
Adelantemaandag 26 januari 2009 @ 21:42
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:38 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat daaaan
restvlees
krakkemiekemaandag 26 januari 2009 @ 21:43
Wat bedoel je met restvlees?
Superrnovamaandag 26 januari 2009 @ 21:43
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:42 schreef Adelante het volgende:

[..]

restvlees
Dat zit ook in frikadellen enzo toch.. en dat is ook lekker.. ik zie geen probleem.
Adelantemaandag 26 januari 2009 @ 21:44
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:43 schreef krakkemieke het volgende:
Wat bedoel je met restvlees?
Vlees dat niet meer los verkocht kon worden en dat werd vaak door de filet gedraaid met veel kruiden en zout/peper en je proefde er niks van. Ook tartaar die niet meer verkocht kon worden of al een week in de vitrine had gestaan, was nog prima om daar door de filet te mikken.
Deze slagerij bestaat inmiddels niet meer, dat terzijde
Adelantemaandag 26 januari 2009 @ 21:45
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:43 schreef Superrnova het volgende:

[..]

Dat zit ook in frikadellen enzo toch.. en dat is ook lekker.. ik zie geen probleem.
Ja, maar die vreet je niet rauw
Superrnovamaandag 26 januari 2009 @ 21:48
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:45 schreef Adelante het volgende:

[..]

Ja, maar die vreet je niet rauw
tja kleinigeheidje.. :p hahaha
krakkemiekemaandag 26 januari 2009 @ 21:48
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:44 schreef Adelante het volgende:

[..]

Vlees dat niet meer los verkocht kon worden en dat werd vaak door de filet gedraaid met veel kruiden en zout/peper en je proefde er niks van. Ook tartaar die niet meer verkocht kon worden of al een week in de vitrine had gestaan, was nog prima om daar door de filet te mikken.
Deze slagerij bestaat inmiddels niet meer, dat terzijde
Van dat vlees maakten we gehaktballen die dezelfde dag opgegeten werden. Nee, geintje, zulke dingen heb ik niet meegemaakt.
Paulmaandag 26 januari 2009 @ 22:20
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:44 schreef Adelante het volgende:

[..]

Vlees dat niet meer los verkocht kon worden en dat werd vaak door de filet gedraaid met veel kruiden en zout/peper en je proefde er niks van. Ook tartaar die niet meer verkocht kon worden of al een week in de vitrine had gestaan, was nog prima om daar door de filet te mikken.
Deze slagerij bestaat inmiddels niet meer, dat terzijde
De c1000 zou dat nooit doen
krakkemiekemaandag 26 januari 2009 @ 22:22
Ik werkte ook in een supermarktslagerij. En dan te bedenken dat veel mensen hun bedenkingen hadden bij een supermarktslagerij.......
r00t3dmaandag 26 januari 2009 @ 22:56
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:33 schreef Chiwakka het volgende:

[..]

Martino is préparé met: aurgurk, zure ajuintjes,Worchester saus,mosterd,ketchup,Tabasco,peper en zout
En evt. ansjovis.....

Mjam, morgenochtend weer eens halen.
RobinOokdinsdag 27 januari 2009 @ 00:41
Ik heb het 2 weken terug zelf gemaakt, maar dat leek toch niet op wat ik wilde. Maar alle recepten die er circuleren gaan over belgische filet americain (prepare) en ik wil gewoon hollandse, oranje filet. Maar dan zelfgemaakt omdat die van de supermarkt zo "doorgefokt" is dat ie niet meer lekker is.

En of het gezond of ongezond is, in ieder geval zitten er tegenwoordig veel en veel meer calorieen in dan vroeger.
DaneVdinsdag 27 januari 2009 @ 00:46
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 00:41 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb het 2 weken terug zelf gemaakt, maar dat leek toch niet op wat ik wilde. Maar alle recepten die er circuleren gaan over belgische filet americain (prepare) en ik wil gewoon hollandse, oranje filet. Maar dan zelfgemaakt omdat die van de supermarkt zo "doorgefokt" is dat ie niet meer lekker is.

En of het gezond of ongezond is, in ieder geval zitten er tegenwoordig veel en veel meer calorieen in dan vroeger.
Vroeger was alles beter..
RobinOokdinsdag 27 januari 2009 @ 01:39
Nah, echt niet!
Pauldinsdag 27 januari 2009 @ 06:25
Ik eet nu een broodje
Tezzdinsdag 27 januari 2009 @ 07:29
Filet Americain is lekker wanneer je het vers eet en goed gekoeld houdt. In de zomer koop ik het echt nooit. Ligt ie eerst een kwartier buiten de koeling terwijl jij door de supermarkt struint en dan gaat het bakje ook nog mee in een hete auto/fiets. Tegen de tijd dat ie bij jou thuis weer in de koelkast ligt lopen de bacterien polonaise door je filet....

Een goede filet, bereid van biefstuk (met toevoeging van een chemisch sausje, dat dan weer wel) is echt super lekker vind ik! Lekker op een donker hard broodje met wat verse peper, jummie!
Isegrimdinsdag 27 januari 2009 @ 07:33
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:07 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb in een slagerij gewerkt en ik weet hoe het gemaakt wordt en hoe het vers smaakt. Het allerlekkerst is als het net gemaakt is, Supermarkt spul valt daarna alleen maar tegen.
Hoe het gemaakt wordt? Je maalt tartaar en gooit daar een hoeveelheid kant en klare saus doorheen.
Helaas heb ik geen recept van die saus maar het smaakt ongeveer als heel zoute cocktail saus.
Okee, nee, dat is echt ambachtelijk, tartaar malen en dan gewoon groothandelsaus erdoorheen.
TJDoornbosdinsdag 27 januari 2009 @ 07:34
Hoelaat komt TS een broodje brengen?
VeX-dinsdag 27 januari 2009 @ 07:36
Mweh, ik heb gisteren een bakje gehaald. Smaakte lekker op een stokbroodje, maar ik voel me nu onwel. Dit is al de tweede keer dat ik dat heb nadat ik filet american heb gegeten.

Dus voorlopig blijf ik er vanaf.
Tezzdinsdag 27 januari 2009 @ 07:41
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 07:36 schreef VeX- het volgende:
Mweh, ik heb gisteren een bakje gehaald. Smaakte lekker op een stokbroodje, maar ik voel me nu onwel. Dit is al de tweede keer dat ik dat heb nadat ik filet american heb gegeten.

Dus voorlopig blijf ik er vanaf.
Wanneer je ziek wordt van voedsel (omdat het niet meer goed was), dan treden de klachten vaak meteen na het eten (binnen een paar uur) op. Dus als je gisteren een broodje hebt gegeten en je nu niet lekker voelt, lijkt het me sterk dat het van de filet komt.

Maar ik ben geen dokter, dus wie weet.....het zou kunnen natuurlijk.
VeX-dinsdag 27 januari 2009 @ 07:53
Dat klopt. Maar ik had het gistermiddag en vannacht voor het slapen gaan gegeten en ik kreeg al snel erna buikpijn. Dus ik denk dat de kans dat het de filet was vrij hoog is.
Isabeaudinsdag 27 januari 2009 @ 08:25
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 07:29 schreef Tezz het volgende:
Filet Americain is lekker wanneer je het vers eet en goed gekoeld houdt. In de zomer koop ik het echt nooit. Ligt ie eerst een kwartier buiten de koeling terwijl jij door de supermarkt struint en dan gaat het bakje ook nog mee in een hete auto/fiets. Tegen de tijd dat ie bij jou thuis weer in de koelkast ligt lopen de bacterien polonaise door je filet....

Ik heb bij een collega ontdekt dat het helemaal geen kwaad kan Tot twee maal toe een hele nachtdienst (en die van hem duren 10 uur) buiten de koelkast bewaren in een 24 graden omgeving geeft géén ziekteverschijnselen. Wel wat waterige filet met wat bruine kleur, maar voor de rest: hij leeft nog steeds!

ik zou hem echt nóóit na doen!

Is het trouwens waar wat ik hoorde, dat hoe lichter de filet americain hoe meer mayonaise er in zit?
Isegrimdinsdag 27 januari 2009 @ 08:42
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 08:25 schreef Isabeau het volgende:
Is het trouwens waar wat ik hoorde, dat hoe lichter de filet americain hoe meer mayonaise er in zit?
Dat lijkt mij niet onlogisch.
Pauldinsdag 27 januari 2009 @ 09:18
Ik ben nog nooit er ziek van geworden
Isegrimdinsdag 27 januari 2009 @ 09:19
Ik word sowieso nooit ergens ziek van. Sterke maag denk ik.
LeeHarveyOswalddinsdag 27 januari 2009 @ 10:37
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 08:25 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik heb bij een collega ontdekt dat het helemaal geen kwaad kan Tot twee maal toe een hele nachtdienst (en die van hem duren 10 uur) buiten de koelkast bewaren in een 24 graden omgeving geeft géén ziekteverschijnselen. Wel wat waterige filet met wat bruine kleur, maar voor de rest: hij leeft nog steeds!

ik zou hem echt nóóit na doen!

Is het trouwens waar wat ik hoorde, dat hoe lichter de filet americain hoe meer mayonaise er in zit?
Bij die van de AH zit er in elk geval heel weinig vlees en heel veel andere dingen doorheen. Waaronder fel-oranje kleurstof. Opzich wel lekker, maar heeft niets weg van Filet Americain.
cherrycokedinsdag 27 januari 2009 @ 10:38
wit pistoletje + filet americain + VEEL UITJES = LEKKEEEEEEEEEEEEER
1-of-6Billiondinsdag 27 januari 2009 @ 12:33
*fanboy meldt

WIT pistoletje, doorsnijden, 1 kant dikke laag FA er op, andere kant beetje mayo. hard gekookt eitje in plakjes er op. beetje bieslook, zout en pikante paprika poeder. Dichtklappen en smikkelen maar
Aanvoerderdinsdag 27 januari 2009 @ 12:42
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 10:38 schreef cherrycoke het volgende:
wit pistoletje + filet americain + VEEL UITJES = LEKKEEEEEEEEEEEEER
beetje peper en zout mag ook!
YPruedinsdag 27 januari 2009 @ 15:06
Filet americain Martino, wie dat heeft uitgevonden mag een lintje krijgen
Tezzdinsdag 27 januari 2009 @ 16:49
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 08:25 schreef Isabeau het volgende:

[..]


Is het trouwens waar wat ik hoorde, dat hoe lichter de filet americain hoe meer mayonaise er in zit?
Bij mijn weten zit er helemaal geen mayonaise in filet!
r2d22dinsdag 27 januari 2009 @ 16:55
[/quote]Bij mijn weten zit er helemaal geen mayonaise in filet!
[quote]
ongeveer 10%
r2d22dinsdag 27 januari 2009 @ 17:03
Filet American
Het orginele slagersrecept!
3 ons rundertartaar - 2 a 3 el mayonaise - 2 tl pittige mosterd - 2 tl paprikapoeder - 2 tl chilipoeder - tabasco - worchestershiresaus - peper - zout

Doe de tartaar in de keukenmachine en doe er 2 el mayonaise, de mosterd, paar druppels tabasco, paprika- en chilipoeder bij. Maal het geheel fijn, haal het uit het keuken apparaat, doe het in een schaaltje en maak het op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en wat tabasco. Maak het eventueel nog wat smeuiger met mayonaise.
LeeHarveyOswalddinsdag 27 januari 2009 @ 17:06
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:03 schreef r2d22 het volgende:
Filet American
Het orginele slagersrecept!
3 ons rundertartaar - 2 a 3 el mayonaise - 2 tl pittige mosterd - 2 tl paprikapoeder - 2 tl chilipoeder - tabasco - worchestershiresaus - peper - zout

Doe de tartaar in de keukenmachine en doe er 2 el mayonaise, de mosterd, paar druppels tabasco, paprika- en chilipoeder bij. Maal het geheel fijn, haal het uit het keuken apparaat, doe het in een schaaltje en maak het op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en wat tabasco. Maak het eventueel nog wat smeuiger met mayonaise.
En voor die van de Albert Heijn: 3 el rundertartaar - 2 a 3 ons mayonaise - 2 ons pittige mosterd - 2 ons paprikapoeder - 2 ons chilipoeder - tabasco - worchestershiresaus - peper - zout
Isabeaudinsdag 27 januari 2009 @ 17:32
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 16:49 schreef Tezz het volgende:

Bij mijn weten zit er helemaal geen mayonaise in filet!
Dan heb je nog nooit een recept voor filet americain gezien
Tezzdinsdag 27 januari 2009 @ 17:34
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:32 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dan heb je nog nooit een recept voor filet americain gezien
Nee dat blijkt! Ik ga het dit weekend proberen te maken zelf, haha!
Isabeaudinsdag 27 januari 2009 @ 17:38
Ik dacht trouwens ook altijd dat het gemalen vlees met kruiden was en 'schrok' toen ik zag dat er veel mayo doorgaat
Tezzdinsdag 27 januari 2009 @ 17:43
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:38 schreef Isabeau het volgende:
Ik dacht trouwens ook altijd dat het gemalen vlees met kruiden was en 'schrok' toen ik zag dat er veel mayo doorgaat
Nou, ik heb ooit in een supermarktslagerij gewerkt, en daar ging wel gewoon vers vlees in, maar daarna een of ander chemisch goedje uit een emmer. Ik heb me nooit gerealiseerd dat die chemische oranje vloeistof wel eens aangemaakt zou kunnen zijn met mayo!
Smallishdinsdag 27 januari 2009 @ 17:45
Ik heb altijd begrepen dat hoe roder de filet is, hoe magerder. Ook wel logisch natuurlijk, gezien de mayo.
grifdinsdag 27 januari 2009 @ 20:27
Als je in Amsterdam of Haarlem woont, zou je eens langs Marqt kunnen fietsen. De filet americain die daar verkocht wordt, lijkt niet eens op die van de AH, maar is wel zoals ik 'm van vroeger ken. Gewoon drie dagen en niet drie weken houdbaar. Geen knaloranje kleur en een fijne subtiele smaak.
LeeHarveyOswalddinsdag 27 januari 2009 @ 20:29
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:45 schreef Smallish het volgende:
Ik heb altijd begrepen dat hoe roder de filet is, hoe magerder. Ook wel logisch natuurlijk, gezien de mayo.
Ik gok eerder: Hoe meer oranje, hoe magerder. Meer rood = meer vlees..
TJDoornbosdinsdag 27 januari 2009 @ 20:48
LHO ik ben om ik haat AH!
krakkemiekedinsdag 27 januari 2009 @ 21:39
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 07:33 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Okee, nee, dat is echt ambachtelijk, tartaar malen en dan gewoon groothandelsaus erdoorheen.
Ik heb nergens gezegd dat het ambachtelijk was.
PluisigNijntjedinsdag 27 januari 2009 @ 22:46
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 20:29 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik gok eerder: Hoe meer oranje, hoe magerder. Meer rood = meer vlees..
Ja, en de meeste calorieën zitten niet in het vlees maar in de mayo..
En de mayo maakt het vlees lichter
krakkemiekedinsdag 27 januari 2009 @ 22:49
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:43 schreef Tezz het volgende:

[..]

Nou, ik heb ooit in een supermarktslagerij gewerkt, en daar ging wel gewoon vers vlees in, maar daarna een of ander chemisch goedje uit een emmer. Ik heb me nooit gerealiseerd dat die chemische oranje vloeistof wel eens aangemaakt zou kunnen zijn met mayo!

Wijst naar boven.....
krakkemiekedinsdag 27 januari 2009 @ 22:50
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:45 schreef Smallish het volgende:
Ik heb altijd begrepen dat hoe roder de filet is, hoe magerder. Ook wel logisch natuurlijk, gezien de mayo.
Er bestaat ook filet van kalfsvlees en dat is echt niet rood, maar wel mager.
Pauldinsdag 27 januari 2009 @ 23:01
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 20:27 schreef grif het volgende:
Als je in Amsterdam of Haarlem woont, zou je eens langs Marqt kunnen fietsen. De filet americain die daar verkocht wordt, lijkt niet eens op die van de AH, maar is wel zoals ik 'm van vroeger ken. Gewoon drie dagen en niet drie weken houdbaar. Geen knaloranje kleur en een fijne subtiele smaak.
Bij de Jumbo hebben ze ook lekkere en volgens mij meer echtere. het smaakt veel beter en is ook korter houdbaar
LeeHarveyOswalddinsdag 27 januari 2009 @ 23:36
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 20:48 schreef TJDoornbos het volgende:
LHO ik ben om ik haat AH!
Een volgeling!

Ik ga een kerk beginnen
LeeHarveyOswalddinsdag 27 januari 2009 @ 23:37
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 23:01 schreef Paul het volgende:

[..]

Bij de Jumbo hebben ze ook lekkere en volgens mij meer echtere. het smaakt veel beter en is ook korter houdbaar
Ik ben een heuze jumbofiel, maar voor de Filet Americain maak ik een ommetje naar de Hema
Yachtdinsdag 27 januari 2009 @ 23:38
FILET AMERICAANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN damn krijg spontaan weer trek
hier moest ik gepost hebbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
robber57woensdag 28 januari 2009 @ 02:54
Ik heb ook in een slagerij gewerkt en en eet alleen maar Filet Americain , twee of drie bakjes van 150 gram in de week heb ik geen moeite mee en ik leef nog steeds.
Ik ben er ook nog nooit ziek van geworden voor zover ik me kan herinneren.

wat ik wel heb gemerkt in de loop der jaren is dat het recept van filet niet vaststaat en dat de samenstelling kan/zal varieren.

Ik heb het dan dus over 'hollandse" filet zoals je die in de super koopt en niet zoals 9/10 recepten die je op inet vind.
In al die recepten mist de smaakmaker van de supermarkt filet: uien

Supermarkt filet is meestal mager rundergehakt (en geen tartaar), mayo,maggi,paprika poeder of concentraat,uien/poeder/concentraat,tabasco oid,mosterd(niet veel) peper,zout,azijn.

het recept van supermarkt filet is nagenoeg onbereikbaar aangezien de grootste toevoeging een kruidenmix is die simpelweg 'filet americain kruiden" heet, de meeste kruidenfabrikanten hebben deze mix maar leveren alleen in grootverpakking aan de industrie.
Slagers gebruiken het ook maar voegen dan doorgaans nog wat extra toe, de werkwijze is als volgt:
1 emmer mayo, 30 gram kruiden per kilo mayo, mengen, klaar
1 kilo vlees+300 gram gemaakte saus, klaar.
slagers wijken hier van af door minder kruiden te gebruiken en zelf het nodige toe te voegen zoals paprikaconcentraat(smaakt beter dan de poeder in de kruiden) worchestersauce(beter dan de maggi/aromat in de kruiden)uien concentraat, nou ja, het idee is wel duidelijk.

Speculaties over de kleur zijn pointless, de kleur komt van de paprika en paprikaconcentraat is knalrood, poeder is oranje, in 9/10 filet die je koopt zit geen tartaar.

En dan de buikpijn: als paprikaconcentraat wordt gebruikt ipv poeder en je eet het niet regelmatig kun je daar een aardige reactie op krijgen.
De allergeen die het veroorzaakt zit niet in poeder en wel in concentraat.

Overigens komt 9/10 filet americain in nederlandse supermarkten van 1 bedrijf: The Filet Company uit Harderwijk, deze hebben verschillende 'kwaliteiten" filet die ze leveren aan nagenoeg alle supermarkten.
Koop maar eens bij verschillende supers en bewaar het label van The Filet Company op de bodem en vergelijk; in de duurdere variant zit paprikaconcentraat en uienconcentraat, meer eigeel(=dus mayo ipv "frietsaus") en zo nog wat meer verschillen.

[ Bericht 2% gewijzigd door robber57 op 28-01-2009 03:39:30 ]
Morwenwoensdag 28 januari 2009 @ 02:59
Ik vind die rolletjes FA ook weleens lekker (van stegeman volgens mij), culinair volledig onverantwoord waarschijnlijk en misschien ook wel giftig..but what the hell
robber57woensdag 28 januari 2009 @ 03:10
Zo'n topic is nagenoeg hetzelfde als die recente over de frikandel.
Allerlij vooroordelen uit de prehistorie over "restvlees" ,orgaanvlees en andere flauwekul en voedsel-vreemde consumenten die niet meer weten hoe voedsel gemaakt word.


Mensen hebben geen flauw benul hoe eten tegenwoordig op industriele schaal wordt gemaakt en hoe waanzinnig streng de eisen in nederland/europa tegenwoordig zijn mbt grondstoffen en verwerking.

Van filet americain krijg je geen wormen, er zit geen bijna-rottend vlees in en de hygiene in de bedrijven waar dergelijk voedsel word gemaakt is met zekerheid 10x beter dan in de gemiddelde keuken.

gewoon lekker eten en niet zo veel over nadenken.

[ Bericht 98% gewijzigd door robber57 op 28-01-2009 03:34:45 ]
Paulwoensdag 28 januari 2009 @ 06:25
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 23:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik ben een heuze jumbofiel, maar voor de Filet Americain maak ik een ommetje naar de Hema
Hema ?
Superrnovawoensdag 28 januari 2009 @ 06:30
FA van de C1000 is ook lekker!
Isabeauwoensdag 28 januari 2009 @ 06:35
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:30 schreef Superrnova het volgende:
FA van de C1000 is ook lekker!
Ik vind de peper filet americain van de C1000 verreweg de lekkerste! Veel beter dan AH of die van onze slager.
Paulwoensdag 28 januari 2009 @ 06:36
Van de c1000 vind ik wel nepperig
Superrnovawoensdag 28 januari 2009 @ 06:37
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:36 schreef Paul het volgende:
Van de c1000 vind ik wel nepperig
Zo zie je maar dat smaken verschillen
#ANONIEMwoensdag 28 januari 2009 @ 06:39
Ik heb hier zonet een bakje in de koelkast ondekt, ga dat op een wit broodje smeren en post dan zometeen mijn bevindingen.
Het spul komt van AH XL.
Paulwoensdag 28 januari 2009 @ 06:39
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:37 schreef Superrnova het volgende:

[..]

Zo zie je maar dat smaken verschillen
SlagersFA is wel een stuk beter hoor
Twerkwoensdag 28 januari 2009 @ 06:41
Overrated.
#ANONIEMwoensdag 28 januari 2009 @ 06:44
Ok de 1e hap was beetje zompig spul, nadat ik er wat peper op gedaan heb was 't te eten maar niet voor herhaling vatbaar, ik ga 't nu op geroosterde witte boterham proberen.
Isabeauwoensdag 28 januari 2009 @ 06:44
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:39 schreef sig000 het volgende:
Ik heb hier zonet een bakje in de koelkast ondekt, ga dat op een wit broodje smeren en post dan zometeen mijn bevindingen.
Het spul komt van AH XL.
'ontdekt' klinkt als oud maar ik neem aan dat je zelf de boodschappen dus niet doet
kingmobwoensdag 28 januari 2009 @ 06:59
oehh, net weer heerlijk ontbijt met FA
Ik heb altijd die van de AH, maar ik moet toegeven dat ik wel zo'n purist ben die dan in het weekend tartaar koopt en het zelf gaat maken. Ik doe er vaak ipv uien kappertjes doorheen. en dan een hardgekookt ei erboven op een stokbroodje.
tip van flip
#ANONIEMwoensdag 28 januari 2009 @ 07:04
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 06:44 schreef Isabeau het volgende:

[..]

'ontdekt' klinkt als oud maar ik neem aan dat je zelf de boodschappen dus niet doet
Dat laatste.

op een geroosterde witte boterham smaakt het beter maar 't blijft vaag spul.
Twerkwoensdag 28 januari 2009 @ 07:08
Ik vind het meer van dat afgezaagde spul waar je fantasieloze tante voor de 57e verjaardag achtereen weer mee op tafel komt ,, En tot overmaat van ramp heb je dan een neefje die te klein is voor het bier en te groot voor de biokken die blijft smeren en anderen de al eerder genoemde fantasieloze, vrij smakeloze toostjes aansmeren

Tevens pruttel waar bepaalde studenten elitair over menen te moeten praten.. Over 'zo'n oppervlakkig product
#ANONIEMwoensdag 28 januari 2009 @ 07:14
Ik kwam 't toevallig tegen in de koelkast.
kingmobwoensdag 28 januari 2009 @ 07:16
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:08 schreef Twerk het volgende:
Ik vind het meer van dat afgezaagde spul waar je fantasieloze tante voor de 57e verjaardag achtereen weer mee op tafel komt ,, En tot overmaat van ramp heb je dan een neefje die te klein is voor het bier en te groot voor de biokken die blijft smeren en anderen de al eerder genoemde fantasieloze, vrij smakeloze toostjes aansmeren

Tevens pruttel waar bepaalde studenten elitair over menen te moeten praten.. Over 'zo'n oppervlakkig product
Nee, het elitaire kunnen ze beter aan jou overlaten
Twerkwoensdag 28 januari 2009 @ 07:17
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:16 schreef kingmob het volgende:

[..]

Nee, het elitaire kunnen ze beter aan jou overlaten
Dat lijkt me idd een stuk meer gepast ja.
Drijfzandwoensdag 28 januari 2009 @ 07:20
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:32 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dan heb je nog nooit een recept voor filet americain gezien
Als op de verpakking staat "gehakte biefstuk met fijne kruiden", dan verwacht ik dat dat erin zit, en niets anders.
Curiositywoensdag 28 januari 2009 @ 07:21
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:08 schreef Twerk het volgende:
Ik vind het meer van dat afgezaagde spul waar je fantasieloze tante voor de 57e verjaardag achtereen weer mee op tafel komt ,, En tot overmaat van ramp heb je dan een neefje die te klein is voor het bier en te groot voor de biokken die blijft smeren en anderen de al eerder genoemde fantasieloze, vrij smakeloze toostjes aansmeren

Tevens pruttel waar bepaalde studenten elitair over menen te moeten praten.. Over 'zo'n oppervlakkig product

Pretentie's hebben over voedsel vind ik oppervlakkig.
#ANONIEMwoensdag 28 januari 2009 @ 07:24
Wil niet iedereen mijn review over filet americain van de AH XL ondersneeuwen graag. bij voorbaat hartelijk dank.
Twerkwoensdag 28 januari 2009 @ 07:25
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:21 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Pretentie's hebben over voedsel vind ik oppervlakkig.
Dat hoeft nog geeneens perse..

Wat echter wel bijzonder oppervlakkig is, is op geen enkele manier wat bijdragen of een mening ventileren, maar enkel een geforceerde opmerking plaatsen om de tijd te doden voordat je weer aan de dagelijkse en zo vertrouwde routine mag beginnen.. Met op de achtergrond sky radio.
kingmobwoensdag 28 januari 2009 @ 07:26
Iemand is rijp voor de psych geloof ik
Je bent ook nog trots op je misantropische houding zeker?
Drijfzandwoensdag 28 januari 2009 @ 07:28
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:08 schreef Twerk het volgende:
Ik vind het meer van dat afgezaagde spul waar je fantasieloze tante voor de 57e verjaardag achtereen weer mee op tafel komt ,, En tot overmaat van ramp heb je dan een neefje die te klein is voor het bier en te groot voor de biokken die blijft smeren en anderen de al eerder genoemde fantasieloze, vrij smakeloze toostjes aansmeren

Tevens pruttel waar bepaalde studenten elitair over menen te moeten praten.. Over 'zo'n oppervlakkig product
misschien, maar niet zo erg als drop en pindakaas
* Drijfzand belg is...
#ANONIEMwoensdag 28 januari 2009 @ 07:29
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:26 schreef kingmob het volgende:
Iemand is rijp voor de psych geloof ik
Je bent ook nog trots op je misantropische houding zeker?
Waar filet americain zoal toe kan leiden.
Twerkwoensdag 28 januari 2009 @ 07:29
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:26 schreef kingmob het volgende:
Iemand is rijp voor de psych geloof ik
Je bent ook nog trots op je misantropische houding zeker?
Ach het is gewoon een hele reële uiteenzetting van zaken.. Verder is het nog maar de vraag of een mannetje als jij wel weet wat misantropisch betekent
#ANONIEMwoensdag 28 januari 2009 @ 07:31
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:29 schreef Twerk het volgende:

[..]

Ach het is gewoon een hele reële uiteenzetting van zaken.. Verder is het nog maar de vraag of een mannetje als jij wel weet wat misantropisch betekent
Ik bespeur toch enigszins een hooghartige houding, waarom doe je dat niet tegen mij?
Tezzwoensdag 28 januari 2009 @ 07:33
Dames en heren van het Filet-topic: Twerk maakt er een dagtaak van om mensen af te zeiken. Ik verdenk hem er van dat het niet eens zijn echte mening is die hij/zij zo vakkundig uit de doeken doet, maar gewoon telkens iets verzint om toch maar weer eens naar uit de hoek te komen.

Mijn advies: niet reageren op meneer/mevrouw Twerk. dat werkt het beste, want dan druipt hij af na een tijdje.

En om ontopic te blijven: hard broodje, ijsbergsla eronder, dun laagje filet (anders wordt het zo overheersend), gekookt eitje en verse peper. Heerlijk!!!!!
Twerkwoensdag 28 januari 2009 @ 07:33
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:31 schreef sig000 het volgende:

[..]

Ik bespeur toch enigszins een hooghartige houding, waarom doe je dat niet tegen mij?
Dat valt wel mee.. En waarom zou ik dat wel doen dan? We hebben notabene op een zeer hoog niveau een quiz gespeeld eerder deze nacht
kingmobwoensdag 28 januari 2009 @ 07:33
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:29 schreef Twerk het volgende:

[..]

Ach het is gewoon een hele reële uiteenzetting van zaken.. Verder is het nog maar de vraag of een mannetje als jij wel weet wat misantropisch betekent
Klopt, er kan immers maar 1 persoon zo geweldig intellectueel en welbespraakt zijn als jij. Was dat niet zo, dan zou je gewoon niet uniek zijn!
#ANONIEMwoensdag 28 januari 2009 @ 07:34
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:33 schreef Twerk het volgende:

[..]

Dat valt wel mee.. En waarom zou ik dat wel doen dan? We hebben notabene op een zeer hoog niveau een quiz gespeeld eerder deze nacht
Ok dat is zo.
Curiositywoensdag 28 januari 2009 @ 07:36
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:25 schreef Twerk het volgende:

[..]

Dat hoeft nog geeneens perse..

Wat echter wel bijzonder oppervlakkig is, is op geen enkele manier wat bijdragen of een mening ventileren, maar enkel een geforceerde opmerking plaatsen om de tijd te doden voordat je weer aan de dagelijkse en zo vertrouwde routine mag beginnen.. Met op de achtergrond sky radio.
Misschien moet je mijn topic over de essentie van eten? eens lezen.
Dan weet je precies hoe ik erover denk.
Twerkwoensdag 28 januari 2009 @ 07:36
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:33 schreef Tezz het volgende:
Dames en heren van het Filet-topic: Twerk maakt er een dagtaak van om mensen af te zeiken. Ik verdenk hem er van dat het niet eens zijn echte mening is die hij/zij zo vakkundig uit de doeken doet, maar gewoon telkens iets verzint om toch maar weer eens naar uit de hoek te komen.

Mijn advies: niet reageren op meneer/mevrouw Twerk. dat werkt het beste, want dan druipt hij af na een tijdje.

En om ontopic te blijven: hard broodje, ijsbergsla eronder, dun laagje filet (anders wordt het zo overheersend), gekookt eitje en verse peper. Heerlijk!!!!!
"Druipt hij af"... Dat baseer je ook enkel op het feit dat ik zondag ging slapen nadat ik jouw vermoeiende, huishoudelijke gewauwel al een tijdje had aangehoord

Verder ken je mij totaal niet (houden zo).. Waar je ook meteen weer blijkt van geeft in bovenstaande analyse.. Ik ben juist enorm consequent in mijn mening.

En nou ga maar lekker opscheppen hoe jij de filet american zelf maakt met verse ingredienten op zondagmiddag na(weereens) een bezoek aan lokale Ikea.
VeX-woensdag 28 januari 2009 @ 07:52
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 07:36 schreef VeX- het volgende:
Mweh, ik heb gisteren een bakje gehaald. Smaakte lekker op een stokbroodje, maar ik voel me nu onwel. Dit is al de tweede keer dat ik dat heb nadat ik filet american heb gegeten.

Dus voorlopig blijf ik er vanaf.
Mwa, ik heb het toch maar weer geprobeerd.

Het geeft gesmaakt en ik voel me nochtans ook prima.
Tezzwoensdag 28 januari 2009 @ 07:54
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:52 schreef VeX- het volgende:

[..]

Mwa, ik heb het toch maar weer geprobeerd.

Het geeft gesmaakt en ik voel me nochtans ook prima.
Ik heb altijd als ik ooit eenmaal ergens ziek van ben geweest dan durf ik het gewoon noooooit meer te eten. Zit tussen mijn oren denk ik, haha.
kingmobwoensdag 28 januari 2009 @ 07:55
Ik heb dat met pasta en speculaas
#ANONIEMwoensdag 28 januari 2009 @ 07:56
Ik heb dat nu nooit dat ik ziek wordt van eten, wel van teveel drank soms maar dat is ook alweer lang geleden.
#ANONIEMwoensdag 28 januari 2009 @ 07:58
De filet Americain die ik op heb was geen enkel probleem voor mijn maag maar echt een culinair hoogstandje, nee dat was 't niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-01-2009 07:59:08 ]
Tezzwoensdag 28 januari 2009 @ 08:06
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:58 schreef sig000 het volgende:
De filet Americain die ik op heb was geen enkel probleem voor mijn maag maar echt een culinair hoogstandje, nee dat was 't niet.
Maar filet is ook geen culinair hoogstandje! Maar dat geeft niets, als het maar lekker is! Ik kook zelf bijna altijd vers met pure (liefst biologische) ingredienten, maar een frietje met op zijn tijd gaat er ook wel in hoor! En een broodje filet uit de supermarkt (inclusief chemische derrie) ook dus!

Ik ben wel altijd erg voorzichtig met filet. Ook al zit er een shitload aan kuntstmatige verbetaars in filet american: ik koop het nooit wanneer de houdbaarheidsdatum nog maar een dag verder is en wanneer het eenmaal open is eet ik het dezelfde dag op.
#ANONIEMwoensdag 28 januari 2009 @ 08:10
Ik ruik altijd eerst, als dat ok is dan kijk ik nieteens naar de datum.
Hoi_Piepeloiwoensdag 28 januari 2009 @ 08:12
Dacht mij ook te herinneren ergens gehoord/gelezen te hebben dat het niet goed voor je was. Iets met cholesterol of suikerspiegel weet niet meer.
Twerkwoensdag 28 januari 2009 @ 08:13
Ik haal gewoon elke dag patat of chinees.. Heb je dat gedonder met data ook niet
Paulwoensdag 28 januari 2009 @ 08:59
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 08:06 schreef Tezz het volgende:

[..]

en wanneer het eenmaal open is eet ik het dezelfde dag op.
Vreetzak
Tezzwoensdag 28 januari 2009 @ 12:16
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 08:59 schreef Paul het volgende:

[..]

Vreetzak
Of ik koop gewoon kleine verpakkingen
Aanvoerderwoensdag 28 januari 2009 @ 12:28
Even serieus, dit is iets wat ik volledig gemist heb hier in het buitenland, maar wat is een broodje Martino precies?
LeeHarveyOswaldwoensdag 28 januari 2009 @ 13:32
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 12:28 schreef Aanvoerder het volgende:
Even serieus, dit is iets wat ik volledig gemist heb hier in het buitenland, maar wat is een broodje Martino precies?
Ik heb echt geen flauw idee
Curiositywoensdag 28 januari 2009 @ 13:58
Filet american martino is filet met een rode saus, overigens kant en klaar te koop bij Bas/Digros enz enz
VeX-woensdag 28 januari 2009 @ 14:16
Van smulweb.
quote:
Een "Martino" is een dik belegd Belgisch broodje. Een begrip in België, compleet onbekend in Nederland.
Een erg lekker broodje met Filet American als basis. (2 pers)

Ingrediënten
Basis Martino:
- 2 afbak stokbroodjes
- 150 gr Filet American
- 3 augurken
- 1 ui
- pittige mosterd
- hot ketchup
- tabasco
- zout en peper

Voorbereiding
Bak de broodjes af. Hak de uit en augurk fijn. Maak de saus van de hot ketchup met wat druppels tabasco, zout en peper. (Hij hoort aardig pittig te zijn).

Beleg de broodjes met een flinke laag filet. Smeer de bovenkant goed in met mosterd. Daarover de saus en besprenkel met uitjes en augurk.... Voor een "Martino Speciaal" beleg je ze nog met plakjes tomaat en gekookt ei.
Eet smakelijk!
r2d22woensdag 28 januari 2009 @ 14:18
Broodje Martino


Broodje Martino speciaal

1 vers of afbakbroodje; Filet American; 1 kleine augurk; ½ sjalotje; pittige mosterd; ketchup; tabasco; zout & peper; 1 Romaatje; 1 ei


Kook het ei (medium) hard. Snijd het tomaatje en ½ sjalotje in plakjes en hak de augurk fijn. Meng 1 el ketchup met druppels tabasco (hij hoort aardig pittig te zijn) en smeer de onderste helft van het broodje daarmee in. Smeer daarop royaal Filet Americain. Beleg met de plakjes ei, ui en tomaat en strooi de gehakte augurk, peper en weinig zout erover. Hol de bovenkant van het broodje eventueel uit en besmeer die met een dun laagje mosterd. Eet smakelijk!
The_Hiveswoensdag 28 januari 2009 @ 21:27
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 10:38 schreef cherrycoke het volgende:
wit pistoletje + filet americain + VEEL UITJES = LEKKEEEEEEEEEEEEER
wit = bruin met peper en zout (en eventueel een paar plakjes ei) toegevoegd
Paulwoensdag 28 januari 2009 @ 21:32
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 14:18 schreef r2d22 het volgende:
Broodje Martino


Broodje Martino speciaal

1 vers of afbakbroodje; Filet American; 1 kleine augurk; ½ sjalotje; pittige mosterd; ketchup; tabasco; zout & peper; 1 Romaatje; 1 ei


Kook het ei (medium) hard. Snijd het tomaatje en ½ sjalotje in plakjes en hak de augurk fijn. Meng 1 el ketchup met druppels tabasco (hij hoort aardig pittig te zijn) en smeer de onderste helft van het broodje daarmee in. Smeer daarop royaal Filet Americain. Beleg met de plakjes ei, ui en tomaat en strooi de gehakte augurk, peper en weinig zout erover. Hol de bovenkant van het broodje eventueel uit en besmeer die met een dun laagje mosterd. Eet smakelijk!
Wat is een romaatje
krakkemiekewoensdag 28 januari 2009 @ 21:47
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 21:32 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat is een romaatje
Een roma tomaat gok ik.
MinderMutsigwoensdag 28 januari 2009 @ 22:07
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 21:32 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat is een romaatje
Een roma tomaat.
Isabeauwoensdag 28 januari 2009 @ 23:32
Dat wordt een broodje Martino maken dit weekend
krakkemiekewoensdag 28 januari 2009 @ 23:38
Ik zou het doen Isa!
Isabeauwoensdag 28 januari 2009 @ 23:41
Ik zal mijn ervaring met dit Vlaamse nieuwtje (voor mij dan!) wel plaatsen
cindy10vrijdag 30 januari 2009 @ 04:38
Ik zag alleen het topic,wil alle reactie`s niet eens lezen!
Geef dus blind antwoord...
File american is bij mij favoriet!
Soms op een stokbroodje met of zonder ui,of anders op vers brood puur natuur!
Gewoon grofweg uit het bakje terwijl je staat te smeren..een flinke lik langs je mes is ook heerlijk! (oke,voor de tere zieltjes,pas op je tong dan!)
File american is heerlijk dus....
helaas ben ik ook liefhebber van tartaar(dus broodje tartaar met of zonder ui..)
Mij is opgevallen dat sommige snackbars het broodje tartaar verwarren met broodje file american!
Het broodje tartaar kan namelijk wel wat peper ,zout,en als je het wenst een uitje gebruiken..
Het broodje file american is al eigenlijk kwa file al goed,maar veel snackbars gooien er nog wat zout en peper bij..gevolg een zeer zout broodje met prut!
Alleen het word verkocht als broodje tartaar waardoor ik dus menig keer heb staan kauwen op een taai broodje met veellll zout!
Dus voor alle snackbar eigenaars die hier komen....de file american uit die bakken...moet je niet verkopen als zijnde tartaar!(zeker niet als je het ook nog verkracht door er nog meer zout en rotzooi op te gooien!).
Echte tartaar is gewoon een soort rauw gehakt van als het eerlijk is...biefstuk.
Dat kan wel een tikje zout en peper en naar smaak wat ui gebruiken!
Isabeauvrijdag 30 januari 2009 @ 04:42
En wat is ossenworst dan eigenlijk?
#ANONIEMvrijdag 30 januari 2009 @ 04:43
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:42 schreef Isabeau het volgende:
En wat is ossenworst dan eigenlijk?
Iets anders?
Bolkesteijnvrijdag 30 januari 2009 @ 04:47
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:42 schreef Isabeau het volgende:
En wat is ossenworst dan eigenlijk?
Worst met kruiden, en als het goed is is het vlees ook licht gerookt. Lekker met peper op de boterham.
#ANONIEMvrijdag 30 januari 2009 @ 04:48
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:47 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Worst met kruiden, en als het goed is is het vlees ook licht gerookt. Lekker met peper op de boterham.
Heb 't beide in de koelkast liggen en ziet er totaal verschillend uit.
Bolkesteijnvrijdag 30 januari 2009 @ 04:49
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:48 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Heb 't beide in de koelkast liggen en ziet er totaal verschillend uit.
Ja, ossenworst lijkt meer op echte worst, zoals grove salami maar dan van de os of koe en met andere kruiden.
Isabeauvrijdag 30 januari 2009 @ 05:03
Ossenworst lijkt ook wel wat op rauw vlees, zoals filet americain en tartaar.
Twerkvrijdag 30 januari 2009 @ 05:09
Hey wtf, sinds maanden heb ik vanmiddag weereens ossenworst gehad.. smeert alleen veel lastiger, maar niet verkeerd
robber57vrijdag 30 januari 2009 @ 23:59
AH heeft een tussen-variant, het ziet er uit als osseworst en smeert als file, ossespread oid heet het en is ook best wel lekker, ze verkopen het in (nogal) kleine bakjes van 80 gram oid, het komt een beetje neer op fijn gemalen osseworst met een lik mayo erdoor.
Er is nog een variant die wat duurder is en magerder vlees bevat, zeg maar "biefstuk-spread" , ik kan ff niet meer op de naam komen... (filet de boeuf?)

[edit] oh, verhip, als je googled op ossespread vind je een andere post van me met een calorieenbom: http://74.125.77.132/search?q=cache:XJ797n4kTj4J:forum.fok.nl/topic/764424+ah+ossespread&hl=nl&ct=clnk&cd=1&gl=nl

De osseworst van tegenwoordig is overigens gewoon rauw vlees zoals wel meer voormalig gerookte vleeswaren tegenwoordig rauw zijn, de smaak komt van rooksmaak uit een potje of de vleeswaar wordt "koud-gerookt".
Koud roken gebeurt mbv een rookmachine die de rook produceert en waar de vleeswaar dan in hangt, op die manier krijg je wel de rooksmaak maar niet de temperatuur van het roken en dus ook geen gewichtsverlies.
Nadeel is dan dus ook dat het vlees niet wordt gegaard en feitelijk gewoon rauw is.(bron; ik ben service monteur en kom regelmatig in een paar vleeswaren fabrieken)
Weg-gevertje als je wil ontdekken of vleeswaar warm of koud gerookt is: warm gerookte vleeswaar is nagenoeg oneindig houdbaar en word zelfs lekkerder naarmate het langer hangt (zoals ontbijtspek die een jaar "op zolder" heeft gehangen ), koud gerookte vleeswaar heeft een houdbaarheid zoals rauw vlees.

Ik wind me daar bijna wekelijks over op omdat er bijna geen echte warm gerookte ontbijtspek te koop is, het is allemaal koud gerookt en dat bakt niet zo goed uit als warm gerookt en het uit bakken duurt ook behoorlijk lang omdat je het spek dus eerst moet garen.
ff een paar lekkere crispy plakjes ontbijstpek uitbakken word dan dus een illusie en als ze dan uiteindelijk uitgebakken zijn is het een soort verkoolde speklap

[ Bericht 3% gewijzigd door robber57 op 31-01-2009 00:13:04 ]
krakkemiekezaterdag 31 januari 2009 @ 00:03
Imho is het ontbijtspek gewoon van verkeerd vlees, met teveel water erin! Maar dit terzijde.........
robber57zaterdag 31 januari 2009 @ 00:17
Nee, dat water wat erin zit is wat er in zat toen het beestje geslacht werd en door het koude rookproces er dus niet is uit gerookt.
Het pekelbad waar het spek eerst in ligt voegt daar nog meer water aan toe maar dat is niets vreemds en is al eeuwen zo, wat de boel verklooit is dat het spek daarna niet word verwarmt door de rookoven en dsu dat water niet verdampt; lekker extra veel winst voor de fabrikant/winkel
Isabeauzaterdag 31 januari 2009 @ 00:18
Ah, het gaat weer om geld. Verrassend
robber57zaterdag 31 januari 2009 @ 00:29
Uiteraard...
Als je de getallen hoort is het ook niet verwonderlijk: bij warm roken verliest een buik ongeveer 40% van zijn gewicht.
En aangezien wij (de consument) lekker goedkoop vlees willen heeft dat de fabrikant op een ideetje gebracht....
Curiosityzaterdag 31 januari 2009 @ 09:24
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 00:29 schreef robber57 het volgende:
Uiteraard...
Als je de getallen hoort is het ook niet verwonderlijk: bij warm roken verliest een buik ongeveer 40% van zijn gewicht.
En aangezien wij (de consument) lekker goedkoop vlees willen heeft dat de fabrikant op een ideetje gebracht....
Hoezo WIJ?, ik heb al die info niet, dus als ik kan kiezen tussen 2 dezelfde soorten vlees waarvan de 1 om wat voor reden dan ook goedkoper is, ga ik voor de goedkopere.
Dus zo gek is dat niet.
Isegrimzaterdag 31 januari 2009 @ 09:37
Die info is vrij gemakkelijk beschikbaar (en staat ook op de verpakking voor de goede verstaander). Helaas zijn er nog maar weinig 'ambachtelijke' dingen die echt ambachtelijk zijn.

Vroeger was vlees een luxeproduct dat zeker niet dagelijks gegeten werd. En elk stukje beest werd heel efficiënt gebruikt.

Tegenwoordig eist de consument elke dag vlees, tegen kiloknallerprijzen en dat kost kwaliteit. Dan krijg je volgespoten kipfilets en koudgerookt spek. Niemand weet nog hoe het allemaal echt hoort te smaken.
robber57zaterdag 31 januari 2009 @ 12:55
Helaas kun je niet op de verpakking terug vinden of er warm of koud gerookt is.
Wat je wel kan vinden is of er is "gerookt" of dat het met "rooksmaak" is, als er op de verpakking staat "gerookt" dan moet dat ook zijn en mag het niet met "rooksmaak" zijn.
Helaas maakt dat weinig verschil want "gerookt" betekent tegenwoordig nagenoeg altijd koud gerookt en dat scheelt in mijn beleving maar erg weinig met de rooksmaak uit een potje.

Het is juist de warmte van het rookproces in een rookoven die maakt dat vleeswaar zo lekker word, en het is niet alleen ontbijtspek, denk maar aan rookvlees,osseworst,bacon,rookworst,palingworst,gelderse enz enz
TJDoornboszaterdag 31 januari 2009 @ 13:40
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 09:37 schreef Isegrim het volgende:
Die info is vrij gemakkelijk beschikbaar (en staat ook op de verpakking voor de goede verstaander). Helaas zijn er nog maar weinig 'ambachtelijke' dingen die echt ambachtelijk zijn.

Vroeger was vlees een luxeproduct dat zeker niet dagelijks gegeten werd. En elk stukje beest werd heel efficiënt gebruikt.

Tegenwoordig eist de consument elke dag vlees, tegen kiloknallerprijzen en dat kost kwaliteit. Dan krijg je volgespoten kipfilets en koudgerookt spek. Niemand weet nog hoe het allemaal echt hoort te smaken.
Amen!
Paulzaterdag 31 januari 2009 @ 14:09
Filet american is in de aanbieding deze week bij de AH
TJDoornboszaterdag 31 januari 2009 @ 14:09
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 14:09 schreef Paul het volgende:
Filet american is in de aanbieding deze week bij de AH
Ze stikken maar bij AH in hun Filet
Paulzaterdag 31 januari 2009 @ 14:12
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 14:09 schreef TJDoornbos het volgende:

[..]

Ze stikken maar bij AH in hun Filet
Simsfan88zaterdag 31 januari 2009 @ 15:34
Die gewone van de AH is lekker smeuig

Ik kan nooit kiezen, gewone, met uitjes of pesto
JimmyJameszondag 1 februari 2009 @ 02:27
Er is me altijd sterk afgeraden door mensen die verstand hebben van gezondheid om dit te eten, maar ik ga het toch proberen.
ilona-scuderiazondag 1 februari 2009 @ 02:32
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 15:34 schreef Simsfan88 het volgende:
Die gewone van de AH is lekker smeuig

Ik kan nooit kiezen, gewone, met uitjes of pesto
Ik heb voor de sweet onion gekozen, ik ga 'm zo ff proeven...
pleeborstelzondag 1 februari 2009 @ 09:52
Best lekker op een broodje/toastje, maar ik ben er altijd snel weer klaar mee. Niet teveel van eten
r2d22maandag 2 februari 2009 @ 12:51
De osseworst van tegenwoordig is overigens gewoon rauw vlees zoals wel meer voormalig gerookte vleeswaren tegenwoordig rauw zijn, de smaak komt van rooksmaak uit een potje of de vleeswaar wordt "koud-gerookt".
Koud roken gebeurt mbv een rookmachine die de rook produceert en waar de vleeswaar dan in hangt, op die manier krijg je wel de rooksmaak maar niet de temperatuur van het roken en dus ook geen gewichtsverlies.
Nadeel is dan dus ook dat het vlees niet wordt gegaard en feitelijk gewoon rauw is.(bron; ik ben service monteur en kom regelmatig in een paar vleeswaren fabrieken)
Weg-gevertje als je wil ontdekken of vleeswaar warm of koud gerookt is: warm gerookte vleeswaar is nagenoeg oneindig houdbaar en word zelfs lekkerder naarmate het langer hangt (zoals ontbijtspek die een jaar "op zolder" heeft gehangen ), koud gerookte vleeswaar heeft een houdbaarheid zoals rauw vlees.

Ik wind me daar bijna wekelijks over op omdat er bijna geen echte warm gerookte ontbijtspek te koop is, het is allemaal koud gerookt en dat bakt niet zo goed uit als warm gerookt en het uit bakken duurt ook behoorlijk lang omdat je het spek dus eerst moet garen.
ff een paar lekkere crispy plakjes ontbijstpek uitbakken word dan dus een illusie en als ze dan uiteindelijk uitgebakken zijn is het een soort verkoolde speklap Nee, dat water wat erin zit is wat er in zat toen het beestje geslacht werd en door het koude rookproces er dus niet is uit gerookt.
Het pekelbad waar het spek eerst in ligt voegt daar nog meer water aan toe maar dat is niets vreemds en is al eeuwen zo, wat de boel verklooit is dat het spek daarna niet word verwarmt door de rookoven en dsu dat water niet verdampt; lekker extra veel winst voor de fabrikant/winkel


]Wat een onzin bij elkaar.
Koud gerookte vleeswaren of vis is veel langer houdbaar. Door warm roken verandert de stuctuur van het vlees.(warm gerookte zalm is niet te pruimen, warm gerookt spek verliest al zijn vet).
Vlees wat in een pekelbad heeft gelegen verliest juist vocht.
The_Hivesdinsdag 10 maart 2009 @ 12:45
Ik ben verslaafd . Ik ga zometeen voor de 3e keer in een week tijd een kuipje opsmullen . Uiteraard weer met versgesneden rode uitjes
LuKaLiKedinsdag 10 maart 2009 @ 15:53
Ik vindt het sinds twee weken geleden (voor het eerst geprobeerd) ook heerlijk, maar mij werd vroegah altijd verteld dat als je het te veel eet, kans op 'wormpjes' krijgt.

Off: Zag trouwens laatst een fimpje over rauw vlees in een kom waar cola overheen werdt geschud.... Na genoeg cola kwamen er godverdomme wormpjes naar boven kruipen!
Morwendinsdag 10 maart 2009 @ 16:10
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 15:53 schreef LuKaLiKe het volgende:
Ik vindt het sinds twee weken geleden (voor het eerst geprobeerd) ook heerlijk, maar mij werd vroegah altijd verteld dat als je het te veel eet, kans op 'wormpjes' krijgt.

Off: Zag trouwens laatst een fimpje over rauw vlees in een kom waar cola overheen werdt geschud.... Na genoeg cola kwamen er godverdomme wormpjes naar boven kruipen!
Dan zou ik ze constant moeten hebben, filet americain
The_Hivesdinsdag 10 maart 2009 @ 17:10
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 15:53 schreef LuKaLiKe het volgende:
Ik vindt het sinds twee weken geleden (voor het eerst geprobeerd) ook heerlijk, maar mij werd vroegah altijd verteld dat als je het te veel eet, kans op 'wormpjes' krijgt.



tot voor 3 jaar geleden was ik daar ook 'bang' voor . Maarja sindsdien nooit gehad. Als je geen gevoelige maag ofzo hebt, hoef je er ook niet bang voor te zijn
Leefdinsdag 10 maart 2009 @ 19:14
Mij is het overkomen dat ik een bakje van 2 ons filet americain in de ijskast had staan, en ik had honger, en er lag nog een eind brood.

Dus ik at het op met veel peper.

Bakje leeg en ik kijk naar het etiket: tenminste houdbaar tot: een maand geleden. oeps

Ik dacht oh fuck, dat wordt een maand op de wc met een emmer voor me.
Maar ik heb helemaal niks gehad! Helemaal niks.

En dat voor rauw vlees, dus allemachtig wat moeten daar een conserveringsmiddelen inzitten. Het was m'n geluk dat het al die tijd achteraan in de ijskast heeft gestaan, maar je maakt mij niet wijs dat het alleen maar daarom was dat het na een maand nog lekker rook, lekker smaakte, en er normaal uitzag..
LuKaLiKedinsdag 10 maart 2009 @ 19:24
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 19:14 schreef Leef het volgende:
Mij is het overkomen dat ik een bakje van 2 ons filet americain in de ijskast had staan, en ik had honger, en er lag nog een eind brood.

Dus ik at het op met veel peper.

Bakje leeg en ik kijk naar het etiket: tenminste houdbaar tot: een maand geleden. oeps

Ik dacht oh fuck, dat wordt een maand op de wc met een emmer voor me.
Maar ik heb helemaal niks gehad! Helemaal niks.

En dat voor rauw vlees, dus allemachtig wat moeten daar een conserveringsmiddelen inzitten. Het was m'n geluk dat het al die tijd achteraan in de ijskast heeft gestaan, maar je maakt mij niet wijs dat het alleen maar daarom was dat het na een maand nog lekker rook, lekker smaakte, en er normaal uitzag..
En daar gaan de geruchten....

Mij zul je nu minstens 1 tot twee keer per week een lekker broodje FA zien eten!


Wordt ik toch ziek ervan, dan zal ik je achtervolgen tot de dood!
Leefdinsdag 10 maart 2009 @ 20:21
Gezond is filet americain trouwens niet voor dikke mensen. Zit vol, vol, vol met onverzadigde vetten.
Isegrimdinsdag 10 maart 2009 @ 20:24
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 20:21 schreef Leef het volgende:
Gezond is filet americain trouwens niet voor dikke mensen. Zit vol, vol, vol met onverzadigde vetten.
Mits met mate geen probleem. Als je dik bent moet je vooral koolhydraten mijden en niet eens zozeer vetten.
The_Hivesdinsdag 10 maart 2009 @ 20:28
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 20:21 schreef Leef het volgende:
Gezond is filet americain trouwens niet voor dikke mensen. Zit vol, vol, vol met onverzadigde vetten.
het is juist mager vlees!
Isegrimdinsdag 10 maart 2009 @ 20:46
Ja, en mayonaise.
The_Hivesdinsdag 10 maart 2009 @ 21:02
Isegrimdinsdag 10 maart 2009 @ 21:02
In filet américain (uit de winkel) zit doorgaans flink wat mayonaise.
Curiositydinsdag 10 maart 2009 @ 21:07
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 20:21 schreef Leef het volgende:
Gezond is filet americain trouwens niet voor dikke mensen. Zit vol, vol, vol met onverzadigde vetten.
Ja, en die onverzadgde vetten waarmee het vol,vol,.vol zit zijn erg slecht
robber57dinsdag 10 maart 2009 @ 21:09
Nou, mayonaise is wat te veel gezegd maak daar maar "saus" van.....

Alle andere aannames en veronderstellingen zijn ook niet accuraat, dat kan ook niet want Filet Americain is een "fanatasie product", het kan alles zijn wat een gek er in wil stoppen.

Het basis idee is wel "mager rundvlees+saus+kruiden" maar dat staat niet vast....
LuKaLiKedinsdag 10 maart 2009 @ 21:10
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:02 schreef Isegrim het volgende:
In filet américain (uit de winkel) zit doorgaans flink wat mayonaise.

Welke lekker eten bevat geen ongezonde ingrediënten?
Isegrimdinsdag 10 maart 2009 @ 21:13
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:10 schreef LuKaLiKe het volgende:

[..]

Welke lekker eten bevat geen ongezonde ingrediënten?
Ongezonde ingrediënten bestaan niet echt. Mayonaise is niet ongezond. Een ongezonde leefwijze bestaat wel. Elke dag mayonaise is bijvoorbeeld wel ongezond.
The_Hivesdinsdag 10 maart 2009 @ 21:18
Ach ja, het blijft toch lekker. Meestal haal ik het bij de slager en ging er vanuit dat er weinig 'saus' bij zat. Maar ook als ik het bij de super haal is het toch goed te doen

spraak laatst iemand die vaak filet americain at ipv andere vleessoorten omdat het zo mager was, zal ik die toch even uit haar droom helpen
TheZapsterwoensdag 11 maart 2009 @ 03:37
Heerrrrrlijk

Met uitjes is helemaal
liesje1979woensdag 11 maart 2009 @ 03:44
Nah, beetje teveel enzo.

Maar ik vind het lekker!
Zonder uitjes of ei, met een beetje peper.
En leverworst vind ik ook niet zo heel lekker.
Pate dan weer wel
Isabeauwoensdag 11 maart 2009 @ 03:55
Ik wil hier nu alleen nog berichten over filet americain zien, de rest wordt onherroepelijk verwijderd.
Leefwoensdag 11 maart 2009 @ 07:00
erm ik denk dat ik het toch maar hou op met m'n moeder boodschappen doen
robber57woensdag 11 maart 2009 @ 19:21
Ik heb voor de aardigheid eens een mailtje aan Verstegen (specerijen) gestuurd met daarin de vraag of er wellicht niet FA kruiden aan het assortiment kan worden toegevoegd....
r00t3dwoensdag 11 maart 2009 @ 23:46
Morgenochtend weer een broodje halen bij de bakker. Broodje Martino met ansjovis. Mjam.
Twerkwoensdag 11 maart 2009 @ 23:53
Heeft Kips ook filet of enkel leverworst?
robber57donderdag 12 maart 2009 @ 02:12
Bij de appie ligt/lag voorverpakte fa als een worstje, ik dacht van Kips.....
sgattiezondag 15 maart 2009 @ 00:32
Wit knapperig pistoletje met filet american ,hardgekookt eitje erop en een beetje ui,smullen maar
grifzondag 15 maart 2009 @ 02:35
Er is filét americain van de Appie (die ongeveer licht geeft in het donker) en de ouderwetse - maar een paar dagen houdbaar en o zo lekker - ik haal 'm meestal bij Marqt. Amsterdam en Haarlem only. Alleen al daarom wil je niet in de provincie wonen...
Michelleezondag 15 maart 2009 @ 14:47
I Filet American. Eet zo 1 bakje per week! Heerlijk, maar dan wel die van de C1000 of de Jumbo.
Die van de AH is echt te chemisch en smaakt nergens naar...

En die verhalen over de wormpjes...ik doe net alsof ik dat niet heb gelezen...
raptorixzondag 15 maart 2009 @ 14:50
quote:
Op maandag 26 januari 2009 22:22 schreef krakkemieke het volgende:
Ik werkte ook in een supermarktslagerij. En dan te bedenken dat veel mensen hun bedenkingen hadden bij een supermarktslagerij.......
Ik heb in verleden ooit in AH vleescentrale gewerkt en kan je zeggen dat dat kwalitatief erg goed is.
raptorixzondag 15 maart 2009 @ 14:51
quote:
Op zondag 15 maart 2009 02:35 schreef grif het volgende:
Er is filét americain van de Appie (die ongeveer licht geeft in het donker) en de ouderwetse - maar een paar dagen houdbaar en o zo lekker - ik haal 'm meestal bij Marqt. Amsterdam en Haarlem only. Alleen al daarom wil je niet in de provincie wonen...
Goede tip, fiets er dagelijks langs, ben er nog niet binnengeweest
The_Hiveszondag 15 maart 2009 @ 14:54
quote:
Op zondag 15 maart 2009 00:32 schreef sgattie het volgende:
Wit knapperig pistoletje met filet american ,hardgekookt eitje erop en een beetje ui,smullen maar
je vergeet de peper en zout en dan (en als ik er ei op doe mag het ook afgetoefd worden met wat mayonaise
motorbloempjezondag 15 maart 2009 @ 17:50
en/of wat aromat
hoerezooizaterdag 21 maart 2009 @ 22:29
goddelijk op een wit pistoletje met uitjes en zout en peper
Bleiedinsdag 24 maart 2009 @ 10:36
Oh, heerlijk! Mijn favoriete is de biologische van C1000.

Maar ja, ben zwanger, dus voorlopig geen filet americain voor mij...
cooleboywoensdag 22 juli 2009 @ 15:04
ik moet hier gewoon gepost hebben
hagelslagfabrikantdinsdag 12 januari 2010 @ 23:48
hmmm filet is lekker dr gaan toch wel 1 á 2 bakjes (150 gram per stuk) bij me naar binnen per week

Ladessa filet eet ik overigens altijd. Deze wordt bij Super de Boer tegenwoordig als Superieur filet verkocht naast het normale huismerk (wat ik altijd vrolijk links laat liggen)

[ Bericht 31% gewijzigd door hagelslagfabrikant op 12-01-2010 23:50:20 (was wat vergeten :P) ]
hagelslagfabrikantwoensdag 13 januari 2010 @ 00:07
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 19:21 schreef robber57 het volgende:
Ik heb voor de aardigheid eens een mailtje aan Verstegen (specerijen) gestuurd met daarin de vraag of er wellicht niet FA kruiden aan het assortiment kan worden toegevoegd....
verstegen heeft verschillende kant en klare filet sauzen in hun assortiment, echter wel in emmers van 11 liter voor professioneel gebruik... je zou bij de lokale slager kunnen vragen of ze dit spul gebruiken en of je er misschien een bakje van kan kopen, de saus is naar mijn weten wel een tijdje houdbaar zolang je hem afgesloten en koel bewaart...
FlinkeNaamwoensdag 13 januari 2010 @ 00:08
Filet Americain + stokbroodje
Paulwoensdag 13 januari 2010 @ 00:09
Ik hed filet gekauft bij c1000 euroweken voor een euro met uitjes
Mjum
FANNwoensdag 13 januari 2010 @ 00:12
vanaf vandaag eet ik dus nooit meer Filet American
TheZapsterwoensdag 13 januari 2010 @ 00:15
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 00:09 schreef Paul het volgende:
Ik hed filet gekauft bij c1000 euroweken voor een euro met uitjes
Mjum
Goed idee.Morgen ff halen
Chickertwoensdag 13 januari 2010 @ 00:33
Lekker vers zacht puntje, beetje filet, peper & zout, beetje komkommer & tomaat... ! Mijn vaste recept bij de broodjescorner van de slager

*opes, ik vergeet de uitjes... die horen er ook bij *
Paulwoensdag 13 januari 2010 @ 00:34
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 00:15 schreef TheZapster het volgende:

[..]

Goed idee.Morgen ff halen
Adelantewoensdag 13 januari 2010 @ 00:36
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 00:12 schreef FANN het volgende:
vanaf vandaag eet ik dus nooit meer Filet American
waarom niet?
Pietverdrietwoensdag 13 januari 2010 @ 00:38
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 00:36 schreef Adelante het volgende:

[..]

waarom niet?
Vroeg ik me dus ook af
FANNwoensdag 13 januari 2010 @ 00:40
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 00:36 schreef Adelante het volgende:

[..]

waarom niet?
quote:
Op maandag 26 januari 2009 21:42 schreef Adelante het volgende:

[..]

restvlees
Pietverdrietwoensdag 13 januari 2010 @ 08:39
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 00:40 schreef FANN het volgende:

[..]


[..]


En wat is daar mis mee? Als je een koe tot sudderlappen en biefstuk snijdt heb je altijd afsnijsels.
Het is niet alsof het koeiekut is
Winner_Tacowoensdag 13 januari 2010 @ 10:12
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:06 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

En voor die van de Albert Heijn: 3 el rundertartaar - 2 a 3 ons mayonaise - 2 ons pittige mosterd - 2 ons paprikapoeder - 2 ons chilipoeder - tabasco - worchestershiresaus - peper - zout
Haha dream on
RobinOokwoensdag 13 januari 2010 @ 10:44
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 08:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En wat is daar mis mee? Als je een koe tot sudderlappen en biefstuk snijdt heb je altijd afsnijsels.
Het is niet alsof het koeiekut is
En wat is er mis met kut?
polariteitwoensdag 13 januari 2010 @ 11:29
Gaan hier vaak wel 2 bakjes filet americain van de jumbo per week er doorheen. heerlijk op stokbrood met wat peper, knoflook, ui en komkommer. jammie!
Paulwoensdag 13 januari 2010 @ 11:30
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 10:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En wat is er mis met kut? [ afbeelding ]
Leefwoensdag 13 januari 2010 @ 11:32
[/edit] ok delete dan maar..

[ Bericht 95% gewijzigd door Leef op 13-01-2010 12:14:50 ]
Pietverdrietwoensdag 13 januari 2010 @ 15:10
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 10:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En wat is er mis met kut? [ afbeelding ]
Wil filet americain, geen filet of fish
RobinOokwoensdag 13 januari 2010 @ 16:26
Ja, okay, niet in de filet nee.