Snap je de methode om break-even point te berekenen? Waarschijnlijk niet, zoek die ff op (boek, google?) en probeer 't eerst zelf. Die mensen op je stage geven 't je niet voor niksquote:Op maandag 26 januari 2009 11:01 schreef renevhees het volgende:
Op mijn stage is mij een eenvoudige break even point berekening voorgelegt...
Helaas is mijjn rekenvaardigheid niet al te geweldgi, daarom hoop ik dat er hier iemand is die wel goed heeft opgelet tijdens wiskunden en mij kan helpen. Hij is volgens mij niet echt moeilijk!
Gegevens:
Aantal orders: 172
Kosten voor het uitvoeren door een extern bedrijf van deze orders is 17000 euro!
Zelf uitvoeren heeft als vaste kosten een bedrag van : 3520 euro
Het uitvoeren van 1 order is: 1,5 uur
Het loon van de uitvoerende werknemer is vastgesteld op 30 euro.
De vraag is waar het break even point komt te liggen?!?
Alvast bedankt!
Verkoopprijs is inderdaad ook van belang. Althans volgens mijn BE lesboekquote:Op maandag 26 januari 2009 11:56 schreef xminator het volgende:
Je mot toch afzet+verkoopprijs ook weten?
Of wil je kijken Vanaf wanneer het goedkoper is om zelf te uitvoeren? Dan zou het vanaf 66 orders zijn denk ik.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op zondag 26 juli 2009 15:19 schreef The_Dean het volgende:
Wat ben je ook een klier :D
Deuren op slot doen, kunnen de studenten ook niet wegquote:Op woensdag 28 januari 2009 15:01 schreef Superbaddd het volgende:
Ik moet m.b.v. Six Sigma een verbeterplan maken om de uitval van studenten in jaar 1 te verbeteren. Ik heb geen idee hoe en waar ik moet beginnen. Moet ik gewoon het DMAIC schema invullen? Hiervoor heb ik niet alle gegevens en deze worden ook niet verstrekt. Wie o wie kan me hierbij helpen?? Bij voorbaat dank!
De prijs zal idd omlaag gaan, maar waarom zou het aanbod ook omhoog gaan dan? Het lijkt mij logischer dat het aanbod omhoog gaat bij een hoge prijs.quote:Op dinsdag 27 januari 2009 02:20 schreef sitting_elfling het volgende:
Als er een recessie is, wat gebeurt er dan met demand en supply?
Ik neem aan dat demand curve naar links shift, dus daalt.
En supply curve shift naar rechts onder ? wat een nieuwe lagere prijs veroorzaakt maar een hogere quantity?
Ik zou me het volgende kunnen voorstellen:quote:Op woensdag 28 januari 2009 21:13 schreef Terechtplus1 het volgende:
[..]
De prijs zal idd omlaag gaan, maar waarom zou het aanbod ook omhoog gaan dan? Het lijkt mij logischer dat het aanbod omhoog gaat bij een hoge prijs.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.ook niet.
klopt, dan zit je op je 'shutdown punt'. Voor je echter zover bent moet de prijs wel héél erg ver dalen. Er zijn daar van die mooie grafiekjes over met marginale kosten, vaste kosten, prijs, variabele kosten etc. die dat precies laten zien. Ik weet alleen even niet zo 1,2,3 waar. Er moet alleen heel erg veel gebeuren voordat iemand stopt met produceren (ook al is het tijdelijk stilleggen). Massaproducenten, want daar had ik het over, zullen ook niet 1,2,3 hun productie omlaag gooien, puur omdat het produceren dan per product(!) duurder wordt.quote:Op vrijdag 6 februari 2009 21:19 schreef Vincenski het volgende:
Het kan wel zijn dat bij een lagere vraag de producent besluit om tijdelijk te stoppen met produceren. Het kan namelijk zijn dat de producten namelijk alleen nog onder de kostprijs te verkopen zijn en dan is het 'voordeliger' om tijdelijk te stoppen met de productie zodat het verlies alleen maar de vaste kosten zijn, ipv de vaste kosten + (kostprijs - verkoopprijs)
Edit: Het lijkt me ook apart dat het aanbod omhoog zou gaan als de prijs daalt. Als de vraag daalt, daalt de prijs en zal het ook voor minder producenten winstgevend zijn om te produceren (of iig die hoeveelheid) dus besluiten ze om minder te gaan produceren, of ze stoppen helemaal met produceren.
De vier bronnen zijn:quote:Op maandag 16 februari 2009 14:47 schreef borisz het volgende:
Recht vraagje
Wat zijn vier bronnen van verbintenissen volgens het Nederlands recht.?
Wij komen er niet uit.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |