Zaterdag, koopavond... En de meeste gezinnen bestaan niet uit twee mensen die fulltime werken. En wij doen dat b.v. wel, maar het lukt ons ook door te schuiven met werktijden of de winkels in de lunchpauze te bezoeken.quote:Op zondag 25 januari 2009 10:58 schreef Halcon het volgende:
Een werkend mens heeft in NL nauwelijks de gelegenheid om naar de slager of de groenteboer te gaan, aangezien die op het tijdstip dat iemand thuis is aangekomen, zich even opfrist en boodschappen wil doen, de deuren allang gesloten hebben.
Ik zeg niet dat die gelegenheden er niet zijn, ze zijn alleen vrij beperkt. Men dwingt je om zaterdag te gaan. Dat is dan vaak ook de dag dat je andere dingen te doen hebt en de dag dat het vaak erg druk is omdat veel mensen gedwongen worden om op die dag boodschappen te doen.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:24 schreef DS4 het volgende:
[..]
Zaterdag, koopavond... En de meeste gezinnen bestaan niet uit twee mensen die fulltime werken. En wij doen dat b.v. wel, maar het lukt ons ook door te schuiven met werktijden of de winkels in de lunchpauze te bezoeken.
Maar goed, het gemak van op de terugweg om 19.00u de AH in lopen en snel nog wat halen kan ik ook wel begrijpen... ik kies zelf alleen ergens anders voor.
Klopt. Maar kennelijk is de vraag daarnaar niet zo groot bij die slagers en groenteboeren. Ik kan dat ook wel plaatsen, want iemand die continue gehaast leeft zal ook zelden geïnteresseerd zijn in meer tijd uitgeven om goed te eten.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:28 schreef Halcon het volgende:
Het zou handiger zijn als winkeliers de deuren wat langer open mogen houden op maandag tot en met zaterdag.
Deels wel ja. Hier wordt echt vrijwel dagelijks besloten wat er op tafel komt. Een dag vooruit: prima. Maar verder... Nee. En daar heb je gewoon tijd voor als je flexibel bent. Mensen jagen zichzelf over de kling. Want als ik zie hoeveel mensen klagen over drukke agenda's terwijl ze veel minder werken dan ik...quote:Op zondag 25 januari 2009 11:33 schreef Fastmatti het volgende:
Iedereen heeft het zo 'druk' dat ze alleen op zaterdag boodschappen kunnen doen. Interessantdoenerij is het.
Het mag niet in Nederland. Je moet het doen met een koopavond als men je rekent tot "het centrum". Men zou beter de ondernemer de vrije keus kunnen laten.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:35 schreef DS4 het volgende:
[..]
Klopt. Maar kennelijk is de vraag daarnaar niet zo groot bij die slagers en groenteboeren. Ik kan dat ook wel plaatsen, want iemand die continue gehaast leeft zal ook zelden geïnteresseerd zijn in meer tijd uitgeven om goed te eten.
Nee, dat is realiteit.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:33 schreef Fastmatti het volgende:
Kuddedieren. Iedereen heeft het zo 'druk' dat ze alleen op zaterdag boodschappen kunnen doen. Interessantdoenerij is het.
Overal zijn wel supermarkten open tot 10 uur 's avonds, maar het ging even om de slager en zo.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:40 schreef Mylene het volgende:
Ik heb het voordeel dat de Appie hier gewoon open is op zondag tot tien 's avonds.
Dit sowieso, maar een winkel mag open zijn tot 20:00. Zeker voor een kleine zelfstandige met weinig personeel is dit echter totaal niet aantrekkelijk. Hij kan zelf 's avonds niet meer thuis eten of hij heeft een hoop extra personeel nodig (denk aan een verdubbeling van het personeelsbestand voor die 2 uur extra). Al met al levert het dus een hoop extra zorgen op terwijl de extra omzet zeer beperkt is.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:38 schreef Halcon het volgende:
[..]
Het mag niet in Nederland. Je moet het doen met een koopavond als men je rekent tot "het centrum". Men zou beter de ondernemer de vrije keus kunnen laten.
Ik geloof er weinig van. Mensen kiezen voor het gemak van de supermarkt en zijn zelfs bereidt 10x de prijs voor groente te betalen als deze voorverpakt is. Terwijl deze van slechtere kwaliteit is. Ja, daar valt als ondernemer echt niet tegenaan te boksen en dat moeten ze ook niet eens proberen.quote:Wellicht dat er best ondernemers zijn die er geen heil in zien, maar die ene die er wel brood in ziet kan best wel wat klanten krijgen die na het werken nog wat vers vlees, verse vis en verse groenten willen halen i.p.v. zich te wenden tot de supermarkt.
Keuzes, waarom koop je niet in de middagpauze? Daarbij blijft vlees en ook groenten vrij lang vers dus je hoeft niet alles op de dag zelf te kopen.quote:Juist vanwege een drukke baan hecht ik veel belang aan goed en gezond eten. Ik word gedwongen gehaast te leven door regels in Nederland die het me onmogelijk maken om bijvoorbeeld om 19.30 vers vlees te kopen bij de slager.
Dan ga je boodschappen doen in de plaats waar je werkt en sluit je om 18:15 aan in de file. Het draait mij erom dat er altijd een keuzemogelijkheid is. Je moet alleen een beetje creatief zijn.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:40 schreef Halcon het volgende:
[..]
Nee, dat is realiteit.
Veel mensen werken tot 17.30 en moeten dan aanschuiven in de file. Dan is het vrij lastig om voor 18.00 je verse vis, vers vlees en verse groenten in te slaan.
Ik zou als slager wel betere dingen te doen hebben dan tot 20 uur op Halcon te wachten voor een onsje half-om-half. Ik denk niet dat het verruimen van openingstijden er voor zal zorgen dat de 'versbranche' langer open blijft. Ook omdat dat soort zaken die extra omzet helemaal niet nodig hebben, men levert vaak ook aan restaurants en hotels en kan zo zich voorzien van een prima inkomen.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:38 schreef Halcon het volgende:
Juist vanwege een drukke baan hecht ik veel belang aan goed en gezond eten. Ik word gedwongen gehaast te leven door regels in Nederland die het me onmogelijk maken om bijvoorbeeld om 19.30 vers vlees te kopen bij de slager.
Ook die vlieger gaat niet op. Dan moet je toch weer door een stad heenrijden en dan heb je niet binnen een half uurtje alle gewenste gelegenheden bezocht.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:45 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Dan ga je boodschappen doen in de plaats waar je werkt en sluit je om 18:15 aan in de file. Het draait mij erom dat er altijd een keuzemogelijkheid is. Je moet alleen een beetje creatief zijn.
Dan is dan een keuze die elke ondernemer voor zich zou moeten kunnen maken. Wellicht dat er ondernemers zijn die om 6 uur de deur sluiten, er zullen er ook zijn die gezellig tot een uurtje of 11 open zullen blijven.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:46 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik zou als slager wel betere dingen te doen hebben dan tot 20 uur op Halcon te wachten voor een onsje half-om-half. Ik denk niet dat het verruimen van openingstijden er voor zal zorgen dat de 'versbranche' langer open blijft. Ook omdat dat soort zaken die extra omzet helemaal niet nodig heeft, men levert van ook aan restaurants en hotels en kan zo zich voorzien van een prima inkomen.
Ga daar maar niet van uit, ik heb nog nooit een slager of groenteboer gezien die aan koopavond doet afgezien van een enkele Turk. Maar die zijn zelfs op zondag open. Ik denk dat je beter je aankopen tijdens de werkdag kan inplannen.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:47 schreef Halcon het volgende:
Dan is dan een keuze die elke ondernemer voor zich zou moeten kunnen maken. Wellicht dat er ondernemers zijn die om 6 uur de deur sluiten, er zullen er ook zijn die gezellig tot een uurtje of 11 open zullen blijven.
Volgens mij mag de slager net zo lang open zijn als de AH hoor...quote:Op zondag 25 januari 2009 11:38 schreef Halcon het volgende:
Het mag niet in Nederland. Je moet het doen met een koopavond als men je rekent tot "het centrum". Men zou beter de ondernemer de vrije keus kunnen laten.
De slager mag echt tot 22.00u open zijn hoor en vanaf 6.00u. Art. 2 winkeltijdenwet.quote:Juist vanwege een drukke baan hecht ik veel belang aan goed en gezond eten. Ik word gedwongen gehaast te leven door regels in Nederland die het me onmogelijk maken om bijvoorbeeld om 19.30 vers vlees te kopen bij de slager.
Precies wat ik bedoel met flexibiliteit. Overigens ben ik niet de enige, hoe vaak ik op de kantoren waar ik gewerkt heb niet in de koelkast kon zien wat mijn collega's die avond gingen eten...quote:Op zondag 25 januari 2009 11:45 schreef Fastmatti het volgende:
Dan ga je boodschappen doen in de plaats waar je werkt en sluit je om 18:15 aan in de file. Het draait mij erom dat er altijd een keuzemogelijkheid is. Je moet alleen een beetje creatief zijn.
Dat is een keuze die een ondernemer zal moeten maken. Een kleine zelfstandige zal inderdaad wellicht vroeger sluiten om met vrouw en kinderen te kunnen eten, maar dan moet hij niet zeuren als hij omzet verlies een een andere ondernemer die wel langer openblijft. Wellicht had hij met zijn van 9 tot 5-mentaliteit ook loonslaaf moeten worden i.p.v. ondernemer. Een probleem is wel de regelgeving omtrent minimumloon en sociale lasten. Maak dat goedkoper voor de ondernemer en dan is ook die drempel weggenomen. Een groot probleem voor ondernemers is nu immers de kosten van personeel.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:43 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Dit sowieso, maar een winkel mag open zijn tot 20:00. Zeker voor een kleine zelfstandige met weinig personeel is dit echter totaal niet aantrekkelijk. Hij kan zelf 's avonds niet meer thuis eten of hij heeft een hoop extra personeel nodig (denk aan een verdubbeling van het personeelsbestand voor die 2 uur extra). Al met al levert het dus een hoop extra zorgen op terwijl de extra omzet zeer beperkt is.
[..]
Ik geloof er weinig van. Mensen kiezen voor het gemak van de supermarkt en zijn zelfs bereidt 10x de prijs voor groente te betalen als deze voorverpakt is. Terwijl deze van slechtere kwaliteit is. Ja, daar valt als ondernemer echt niet tegenaan te boksen en dat moeten ze ook niet eens proberen.
[..]
Keuzes, waarom koop je niet in de middagpauze? Daarbij blijft vlees en ook groenten vrij lang vers dus je hoeft niet alles op de dag zelf te kopen.
Probleem voor die slager is de kosten van het personeel waarschijnlijk, zoals voor de meeste winkels.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:50 schreef DS4 het volgende:
[..]
Volgens mij mag de slager net zo lang open zijn als de AH hoor...
[..]
De slager mag echt tot 22.00u open zijn hoor en vanaf 6.00u. Art. 2 winkeltijdenwet.
Zie mijn vorige post over personeelskosten en dat het frappant is dat er dan maar een koopavond is per gemeente.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:51 schreef LangeTabbetje het volgende:
Volgens mij mogen de slager en de warme bakker, net als supermarkten, gewoon tot 8 uur 's avonds open blijven. Waarschijnlijk loont het gewoon de moeite niet.
Tot 10 uur 's avonds zoals DS4 zegt. In A'dam wordt daar dus veel gebruik van gemaakt. Uitzonderingen zijn misschien avondwinkels.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:51 schreef LangeTabbetje het volgende:
Volgens mij mogen de slager en de warme bakker, net als supermarkten, gewoon tot 8 uur 's avonds open blijven. Waarschijnlijk loont het gewoon de moeite niet.
De winkeltijdenwet verbiedt winkels (zonder enige specificatie) open te zijn vóór 6.00u en na 22.00u (op werkdagen dan). Dus idd. mag de slager en de warme bakker gewoon open zijn in de avond.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:51 schreef LangeTabbetje het volgende:
Volgens mij mogen de slager en de warme bakker, net als supermarkten, gewoon tot 8 uur 's avonds open blijven.
Er zijn ook wel mensen die hun middagpauze gebruiken om een nieuw laprecord te vestigen in een rondje door de stad, maar ik niet.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:52 schreef DS4 het volgende:
[..]
Precies wat ik bedoel met flexibiliteit. Overigens ben ik niet de enige, hoe vaak ik op de kantoren waar ik gewerkt heb niet in de koelkast kon zien wat mijn collega's die avond gingen eten...
Koopavond trekt extra volk. Dan is het interessanter voor een ondernemer. Het is dus meer een afspraak van de winkeliers om samen één avond open te zijn.quote:Op zondag 25 januari 2009 11:54 schreef Halcon het volgende:
Wat ik wel raar vind is waarom er sprake is van een enkele koopavond, terwijl winkels elke dag tot 22 uur open zouden mogen zijn.....
Toch frappant dat men nog steeds een enkele koopavond per gemeente heeft en dat ook grote winkels om 6 uur sluiten....quote:Op zondag 25 januari 2009 11:55 schreef DS4 het volgende:
[..]
De winkeltijdenwet verbiedt winkels (zonder enige specificatie) open te zijn vóór 6.00u en na 22.00u (op werkdagen dan). Dus idd. mag de slager en de warme bakker gewoon open zijn in de avond.
Dat verschilt erg per C1000 omdat elke C1000 zijn eigen inkoop doet (is een franchise).quote:Op zondag 25 januari 2009 11:56 schreef Pritt het volgende:
Van mij mogen er alleen maar meer AH's komen.
Als ik een keer in een C1000 kom voel ik me meteen ongelukkig.
Alles is lelijk, slecht ingedeeld en de groente word ik al helemaal niet vrolijk van.
Omdat het misschien niet lonend is voor bijvoorbeeld CenA om tot 8 uur des avonds open te blijven ?quote:Op zondag 25 januari 2009 11:58 schreef Halcon het volgende:
[..]
Toch frappant dat men nog steeds een enkele koopavond per gemeente heeft en dat ook grote winkels om 6 uur sluiten....
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |