de UvT allichtquote:Op woensdag 21 januari 2009 20:10 schreef superbobo het volgende:
Ik ben van plan te gaan beginnen met een studie rechten en wil dan graag in Amsterdam gaan studeren, heb me al een beetje voorbereid(ben ook nog naar andere studies aan het kijken zoals politicologie) maar in dit topic gaat het over de studie rechtsgeleerdheid.
Deze studie kan ik zowel aan de uva alsmede aan de vu doen. Wat zijn de voordelen en nadelen van deze twee universititeiten? Wat raden jullie aan? Hoeveel contacturen bij de ene en bij de andere? En welke staat beter aangeschreven (kan daar niet zo goed uitkomen met vergelijkingssites zeggen allemaal wat anders) Dat soort vragen, en vooral antwoorden
![]()
Alle adviezen, meningen of want dan ook is welkom, zolang het maar ontopic is. Alvast bij voorbaat dank
weet je ook toevallig hoe het in Leiden zit?quote:Op woensdag 21 januari 2009 23:48 schreef Scaurus het volgende:
Bij de VU krijg je Dooyeweerd's wijsbegeerte van het wetsidee. Aan de UvA doceert men de Marxistische rechtsleer. Dat is het verschil.
quote:Op donderdag 22 januari 2009 00:28 schreef Scaurus het volgende:
Totale dominantie van Andreas Kinneging en Afshin Ellian. Rechts-conservatief, dus.
Enige neutrale, wetenschappelijk verantwoorde rechtenopleiding in Nederlandquote:
Nee aan jouw adviezen heeft deze persoon erg veel!quote:Op donderdag 22 januari 2009 01:06 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Enige neutrale, wetenschappelijk verantwoorde rechtenopleiding in Nederland
Dat is ook onzin van die kerel. De UvA is iets linkser dan de VU misschien maar het is niet zo dat je dat in vakken extreem merkt.quote:Op donderdag 22 januari 2009 23:41 schreef superbobo het volgende:
aha ben niet echt links ingesteld, dus dat marxisme bij de uvA wordt waarschijnlijk niets. Maarja misschien dan toch voor Leiden gaan en de extra reistijd op de koop toe nemen.
Btw iemand nog enig idee wat betreft contacturen, en moeilijkheidsgraad?
Als je niet voor ejzelf kan denken en zo dom bent om een satirische opmerking letterlijk te nemen, kan je beter niet gaan studeren.quote:Op donderdag 22 januari 2009 23:41 schreef superbobo het volgende:
aha ben niet echt links ingesteld, dus dat marxisme bij de uvA wordt waarschijnlijk niets. Maarja misschien dan toch voor Leiden gaan en de extra reistijd op de koop toe nemen.
Btw iemand nog enig idee wat betreft contacturen, en moeilijkheidsgraad?
De mensen die ik gesproken heb zijn het hier niet echt mee eens..quote:Op vrijdag 23 januari 2009 18:32 schreef PopeOfTheSubspace het volgende:
Rechten is een erg zware studie, ik denk dat je er van alle studies het meeste tijd aan kwijt bent, samen met geneeskunde. Ik vermoed een dikke 50 uur in de week, rond tentamenperiode meer zelfs. Contacturen +- 20 per week.
Tenzij je natuurlijk voor 6'jes gaat.
Dan gaan die mensen niet voor een 8 gemiddeld.quote:Op vrijdag 23 januari 2009 18:33 schreef Florian_ het volgende:
[..]
De mensen die ik gesproken heb zijn het hier niet echt mee eens..
En Leiden heeft bijv. slechts 8 contacturen per week
Een 8 gemiddeld is toch een keuze? Een streven? Ik ben van mening dat je een opleiding als 'zwaar' kunt bestempelen als de grote meerderheid die de studie volgt daadwerkelijk moeite heeft om voldoendes te halen.quote:Op vrijdag 23 januari 2009 18:35 schreef PopeOfTheSubspace het volgende:
[..]
Dan gaan die mensen niet voor een 8 gemiddeld.
Contacturen verschillen per semester, per jaar, etc. Je kan niet zeggen hoeveel contactuur per week een opleiding is. Ik zou er ook niet tevel naar kijken, want het is nooit erg veel.
Daar gaat het niet om, ik zeg alleen dat je er zoveel tijd in moet stoppen als je voor een dergelijk cijfer gaat.quote:Op vrijdag 23 januari 2009 18:37 schreef Florian_ het volgende:
[..]
Een 8 gemiddeld is toch een keuze? Een streven? Ik ben van mening dat je een opleiding als 'zwaar' kunt bestempelen als de grote meerderheid die de studie volgt daadwerkelijk moeite heeft om voldoendes te halen.
Het zal per persoon verschillen hoeveel tijd er nodig is om een 8 te halen, dat zal echt niet voor iedereen 50 uur per week zijn.quote:Op vrijdag 23 januari 2009 18:39 schreef PopeOfTheSubspace het volgende:
[..]
Daar gaat het niet om, ik zeg alleen dat je er zoveel tijd in moet stoppen als je voor een dergelijk cijfer gaat.
Waarde van het papiertje wordt denk ik vooral door de punten erop bepaald...quote:Op zaterdag 24 januari 2009 21:30 schreef superbobo het volgende:
Maar qua kwaliteit van de opleiding of verschil in waarde van het diploma is er dus niet veel verschil tussen de rechten opleidingen?
Ik ben 1ste jaars aan de UvA atm, ook rechten. Het is erg massaal, maar goed geregeld. Verwacht niet dat je veel support aan je medestudenten hebt, het gros zit er omdat ze niet zeker weten wat ze moesten kiezen. De studie leunt heel erg op zelfdiscipline.quote:Op vrijdag 23 januari 2009 18:37 schreef Florian_ het volgende:
[..]
Een 8 gemiddeld is toch een keuze? Een streven? Ik ben van mening dat je een opleiding als 'zwaar' kunt bestempelen als de grote meerderheid die de studie volgt daadwerkelijk moeite heeft om voldoendes te halen.
50 uur in de week met rechtsgeleerdheid?quote:Op vrijdag 23 januari 2009 18:32 schreef PopeOfTheSubspace het volgende:
Rechten is een erg zware studie, ik denk dat je er van alle studies het meeste tijd aan kwijt bent, samen met geneeskunde. Ik vermoed een dikke 50 uur in de week, rond tentamenperiode meer zelfs. Contacturen +- 20 per week.
Tenzij je natuurlijk voor 6'jes gaat.
Het gebouw, met name de locatie. Intern mag er wel het een en ander opgeknapt worden, maar het is wat gezelliger dan de VU.quote:Op dinsdag 27 januari 2009 15:54 schreef superbobo het volgende:
Wat is voor jou de reden geweest om voor de UvA te kiezen als ik vragen mag?
Voor de studie staat, volgens de uni, 40 uur per week inclusief contacturen. Dat zou je wel als gemiddelde kunnen pakken denk ik. Zestien uur per week is nog niet eens 3 uur per dag he..quote:Op dinsdag 27 januari 2009 20:31 schreef Opperkwal het volgende:
Ik las bij Radboud ook zodat de studenten meteen zouden weten of deze studie wel geschikt was én om te laten wennen natuurlijk.
Maar zo rond 12 ~ 16 per uur is wel normaal / te doen?
Die indruk klopt wel hoorquote:Op dinsdag 27 januari 2009 21:20 schreef eriksd het volgende:
Ik heb zo de indruk dat veel mensen op de UvA niet met de vrijheid om kunnen gaan, met als gevolg de dramatische percentages mbt BSA in het eerste jaar.
Dat met die inschrijving is een crime idd. Snel vol, site ligt er regelmatig uit. Als zelfstandigheid je ding is zou ik toch voor de UvA gaan.quote:Op donderdag 29 januari 2009 17:23 schreef Ewelina het volgende:
Ik kan je iig melden dat de UvA niet bepaald student vriendelijk is, wat Space-Chinees ook al zegt. Verder vind ik de VU een sfeerloos lelijk blok beton wat bedoeld is om een kernoorlog te weerstaanKennissen van mij vinden de UvA ook veel gezelliger dan de VU, maar de VU is wel beter georganiseerd.
Over de studie kan ik niets zeggen, aangezien ik geen rechten studeer. Wat ik wel weet, is dat je bij de UvA kunt kiezen voor intensief (met werkgroepen) of extensief onderwijs (zonder werkgroepen). En dat je je echt op tijd in moet schrijven voor vakken (lees: wanneer de inschrijving open gaat) omdat er anders geen plek meer is
Heb zelf de reguliere rechtenopleiding gedaan in Utrecht, maar wat ik van het Law College weet is dat het grotendeels dezelfde stof is, maar vaak wordt er in de werkgroepen dieper op stof ingegaan (je zit met meer gemotiveerde studenten in de groep). Verder worden er dacht ik ook activiteiten georganiseerd speciaal voor de studenten van het law college.quote:Op vrijdag 30 januari 2009 23:16 schreef martijnnum1 het volgende:
heeft er toevallig ook nog iemand ervaring met het utrecht law college? ben daar wel benieuwd naar namelijk, wat het precies inhoudt, de selectieprocedure etc. etc.?
Iemand die me hier wat meer over zou kunnen vertellen?
spacechinees,quote:Op dinsdag 27 januari 2009 22:18 schreef Space-Chinees het volgende:
Zal me ook eens nuttig maken.
UvA-recht hier. Heb gekozen voor de UvA omdat ik zocht naar een universiteit met veel diversiteit en mogelijkheden. Hierbij heb o.a. gekeken naar de soorten masters en contacten met buitenlandse universiteiten. Bij de UvA was deze informatie op internet veel toegankelijker dan op de VU.
Voor de rest wist ik al wel, zoals hiervoor gegeven, dat de UvA je veel vrijheid geeft om je eigen tijd in te delen (hoewel, in het eerste semester wordt het rooster voor je ingedeeld, maar later moet/mag je dat zelf doen). Let wel. De vrijheid kan voor je op twee manieren uitpakken. Als je goed zelfstandig kan werken en bereid bent om zelf overal achteraan te gaan, dan red je je prima op de Uva.
Diezelfde vrijheid betekent ook dat de uva niet de hele tijd achter jou aan gaat zitten en behulpzaam voor je is. Ben je iemand die toch erg vertrouwt op goede informatievoorziening of verwacht je dat alles goed voor je wordt geregeld of dat alles altijd organisatorisch verloopt, dan kom je soms wat bedrogen uit (maar daar kom je snel genoeg achter).
Overigens, de inhoudelijke kwaliteit tussen beide universiteiten zal wel niet zoveel verschillen. En over de contacturen. Echt veel verplichte contactenuren zijn er niet. Het is wat je er zelf van maakt. Als je de hoorcolleges niet meetelt (die zijn niet verplicht) en alleen de werkgroepen meetelt, dan kom je ongeveer op 6 uur per week uit, mits je hebt ingeschreven voor werkgroepen. Volg je ook de hoorcolleges, dan is het gewoon het dubbele van het aantal werkgroepuren (dus 12 uur).
Aangezien ik alleen maar op de HvA heb gezeten en niet op andere hbo instellingen kan ik geen goede vergelijking geven. Ik heb niet de indruk dat de HvA een slechte reputatie heeft, heb er in ieder geval niets van gemerkt.quote:Op dinsdag 14 april 2009 13:47 schreef rct88 het volgende:
[..]
spacechinees,
ik las dat jij met je propedeuse doorgestroomd bent naar de uva. Dit wil ik ook gaan en je hebt me einspireerd, omdat ik zoveel negatieve verhalen erover hoor.; Hetzelfde geldt ook voor de HvA. Uit onderzoeken is gebeleken dat het relatief gezien een slechte school is. Ik heb even advies nodig en ben benieuwd hoe het jou afgaat...
Is de HvA daadwerkelijk zo slecht, ik ben namelijk bereid om voor een jaar de opeliding hbo-rechten in Den Bosch te gaan volgen, zodat dat jaartje iig op een school met kwaliteit is gevolgd. Doet de UvA Moeilijk, omdat ze samenwerkingsverbanden hebben met de HvA?
Stelt de UvA aanvullende eisen aan instromers met propedeuse?
Tja, waar precies weet ik niet precies(zin klopt, geloof me!), volgens mij achter het W&N gebouw.quote:Op maandag 20 april 2009 16:41 schreef Banaan10 het volgende:
Waar op de campus komt dat gebouw te staan? Als aankomend vu rechtenstudent is dat goed nieuws. Ik las trouwens dat de uva 20 miljoen moet gaan bezuinigen op de rechtenfaculteit.
De administratief totale chaos valt wel mee. Er gaat wel eens wat fout, maar waar niet? Het hier geopperde beeld van een linkse universiteit vind ik persoonlijk niet steekhoudend; enkele docenten hebben misschien minder op met het liber(t)arisme, maar dat maakt de discussies des te leuker. Om daar de keuze door te laten leiden vind ik zonde.quote:Op maandag 20 april 2009 16:00 schreef di0r1 het volgende:
Ik studeer rechten aan de VU en moet zeggen dat ik erg tevreden ben over de universiteit. Vorig jaar zat ik met een paar studenten van de UvA in de werkgroep, en zij zeiden dat zij naar de VU zijn gegaan omdat het op de UvA een administratief totale chaos was.
Het terrein van de VU is niet zo heel speciaal. Maar de VU is bezig dit te verbeteren, zo zie ik dat collegezalen worden gerestoreerd; er komt een nieuw gebouw voor rechtsgeleerdheid en er gebeurd nog meer.
Ik heb het over het administratieve gedeelte alleen maar gehoord. Opvallend is natuurlijk wel dat er meerdere mensen het zeggen, uit verschillende hoeken. Sterker nog: Ik ken er een paar die het zeggen en zij studeren aan de UvA.quote:Op dinsdag 21 april 2009 22:51 schreef eriksd het volgende:
[..]
De administratief totale chaos valt wel mee. Er gaat wel eens wat fout, maar waar niet? Het hier geopperde beeld van een linkse universiteit vind ik persoonlijk niet steekhoudend; enkele docenten hebben misschien minder op met het liber(t)arisme, maar dat maakt de discussies des te leuker. Om daar de keuze door te laten leiden vind ik zonde.
Het gebouw, tja, de UvA is momenteel verdeeld in een interne twist over de verhuizing (die over 6 jaar plaats zal vinden). De oudemanhuispoort loopt op zijn laatste benen, dus daar moet je ook niet al te veel hoop op vestigen.
Tot nu toe bevalt het mij prima iig, dat laat onverlet dat de VU ook een prima universiteit is.
Sterker nog; ik studeer zelf aan de UvA. Kennelijk ben ik dan wat makkelijker. Feit is gewoon dat als er per ongeluk een verkeerde (voorlopige) uitslag geplaatst wordt, het misschien vervelend is, maar nou niet de studie nadelig beďnvloedt.quote:Op woensdag 22 april 2009 00:48 schreef di0r1 het volgende:
[..]
Ik heb het over het administratieve gedeelte alleen maar gehoord. Opvallend is natuurlijk wel dat er meerdere mensen het zeggen, uit verschillende hoeken. Sterker nog: Ik ken er een paar die het zeggen en zij studeren aan de UvA.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |