abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65945453
'K heb weer wat inkopen gedaan!
4 potjes kleurstof: claret, pink, bitterlemon/lime, iceblue van het merk sugarflair.
Verder een zeiltje gekocht om het marsepein op te rollen. Ben benieuwd of dit fijn werkt!
Oh ja, ik heb ook nog twee hartvormpjes gekocht....
Ik kan weer aan de slag!
Liever vragen naar de langste weg dan een antwoord dat je stil doet staan.
pi_65946161
Het ziet er prachtig uit maar worden het niet allemaal een soort zachte slagroomtaarten?
pi_65946202
Ik heb zojuist mijn bestelling binnen gekregen! Wat leuk om die doos uit te pakken. Ik weet wat ik heb besteld, maar het is toch alsof het allemaal cadeautjes zijn.

En er staat inmiddels een mini-bolletje in de oven. Die ik straks ga vullen en bekleden voor mijn lief. Kan ik oefenen met de tappits, bloemetjes en de sugargun die ik heb gekocht. Ben helemaal hieperdepieper....

Ben alleen vergeten om tylose te bestellen Dus ik kan nog geen strik uitproberen.
pi_65946273
quote:
Op woensdag 11 februari 2009 13:07 schreef heaven7 het volgende:
Het ziet er prachtig uit maar worden het niet allemaal een soort zachte slagroomtaarten?
Het is echt veel lekkerder en niet te vergelijken met slagroomtaarten. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Ik houd helemaal niet van slagroomtaarten, maar vindt deze taarten wel erg lekker.
Je kunt de taart met vanalles vullen en slagroom is geen must. De biscuit smaakt goed. Het is gewoon lekker.
pi_65946397
Ik hou ook helemaal niet van slagroomtaarten, vandaar Is het moeilijk te doen? Het is wel erg verleidelijk eens wat dingetjes te bestellen om wat te freubelen
pi_65946511
Je moet even weten hoe en wat, maar op deleukstetaarten.nl staan zoveel tips dat je echt denkt, ohhhhhh, dat kan ik ook. Het is gewoon erg leuk om te doen en de reacties van de mensen die het eten is ook erg leuk.

Het enige nadeel is dat het wel echt heel verslavend is als je er eenmaal aan begonnen bent.
pi_65946535
Tappits wil ik ook nog! Welke bloemetjes heb je besteld?
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65947480
Klinkt leuk, had gister de site al even doorgeneusd ja. Ik hou van knutselen dus het is voornamelijk dat Echt een taartmonster ben ik sowieso niet maar het ziet er zo leuk uit Wat hebben jullie als eerste dingen besteld dan?
pi_65948006
quote:
Wat hebben jullie als eerste dingen besteld dan?
Ik heb eerst alleen marsepein, botercréme, taartmix en sugarflair kleurstof gekocht. Als je het niet met marsepein wilt maken, kun je ook fondant gebruiken. Verder gebruik ik als gereedschap veel huis/tuin/keuken spulletjes zoals een deegroller, mes, vork, mixer enz.
Liever vragen naar de langste weg dan een antwoord dat je stil doet staan.
pi_65948127
Oké bedankt! Wat is makkelijker? Fondant of marsepein? Wat is fondant eigenlijk
pi_65948568
quote:
Op woensdag 11 februari 2009 13:18 schreef DevilsAndDust het volgende:
Tappits wil ik ook nog! Welke bloemetjes heb je besteld?
Ik heb de sunflower/daisy/gerbera plunger cutter 45 mm en de daisy marguerite plunger cutter 20 mm.
De sugarcraft gun is trouwens echt helemaal geweldig! Ik ben er heel erg enthousiast over en heb alleen ff wat uitgeprobeerd. Vanavond ga ik de taart vullen en decoreren. Ik heb helaas niets in huis om te vullen. Moet er toch maar voor zorgen dat ik standaard een pak melk in huis heb, dan kan ik banketbakkersroom maken en vullen met jam, dat is er wel altijd.

En ik heb de funky tappits, is ff oefenen om ze er mooi uit te krijgen en mooi op de taart te krijgen.
pi_65948644
quote:
Op woensdag 11 februari 2009 14:07 schreef heaven7 het volgende:
Oké bedankt! Wat is makkelijker? Fondant of marsepein? Wat is fondant eigenlijk
Ik heb nog niet met fondant gewerkt omdat ik marsepein erg lekker vind en tot nu toe erg fijn met marsepein werk. Geloof dat fondant moeilijker te bewerken is en makkelijker scheurt, maar wel fijner is om mee te boetseren. En witte fondant is ook echt wit, marsepein is moeilijker wit te krijgen. Maar meer kan ik je er helaas ook niet over vertellen. Volgens mij het is gewoon een kwestie van smaak en wat je gewend bent.
pi_65948798
Allebei maar proberen dus als ik ooit hier aan ga beginnen Dan doe ik het ook meteen goed
pi_65950348
Ik heb ook alleen nog maar met marsepein gewerkt, en dat bevalt me goed. .

Heb je foto's van je taarten, Poezebeest? .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65959956
Heb maandag nog een taart gemaakt voor m'n beste vriendin die gister jarig was. Hij was superlekker en leuk! Het was voor het eerst dat 'vreemden' (geen familieleden o.i.d.) de taart aten en ze vonden het lekker! Ik had de taart gevuld met frambozenjam en botercreme gemengd met bastognekoek

Ik heb trouwens een vraagje; afgelopen vrijdag had ik nog wat gekleurde marsepein over na het taartmaken en die heb ik in een plastic zakje gedaan en dat weer in een afgesloten doos. Nu maakte ik het maandag open en het stonk! Heb het weggegooid, maar ik dacht altijd dat je het nog best even kon bewaren
I found myself alone,
Alone above the raging sea
That stole the only boy I loved
And drowned him deep inside of me
pi_65960843
Marsepein kan vrij snel bederven als het bijvoorbeeld in aanraking is geweest met de vulling of andere voedingsmiddelen (al dan niet via je handen - altijd heel grondig handen wassen of handschoentjes gebruiken).
Sanity is (not) statistical
pi_65962163
quote:
Marsepein kan vrij snel bederven als het bijvoorbeeld in aanraking is geweest met de vulling of andere voedingsmiddelen (al dan niet via je handen - altijd heel grondig handen wassen of handschoentjes gebruiken).
Wissel je dan steeds tussen verschillende handschoentjes?
Liever vragen naar de langste weg dan een antwoord dat je stil doet staan.
pi_65962758
Fondant kun je heel goed bewaren iig, ik gebruik altijd fondant. Dit vanwege familieleden met lichte notenallergie maar kan fondant goed hebben, en niemand lust marsepein hier. Marsepein is zoals gezegd niet wit, of je moet speciaal wit bestellen. Marsepein is wel wat soepeler dan fondant voor het bekleden schijnt, maar fondant is niet moeilijker oid!
pi_65963650
quote:
Op woensdag 11 februari 2009 20:29 schreef KitchenQueen het volgende:

[..]

Wissel je dan steeds tussen verschillende handschoentjes?
Als ik marsepein kleur of boetseer, ben ik niet bezig met de vulling, toch? Het gaat eigenlijk alleen om het bekleden (en dat doe ik zonder handschoenen). Wat je daarvan overhoudt moet je gewoon of meteen gebruiken of opeten, maar wat in aanraking gekomen kan zijn met de vulling moet je niet bewaren.

En gewoon zorgen dat je handen goed schoon zijn of inderdaad nieuwe handschoenen gebruiken - maar ik was m'n handschoenen ook gewoon tussen het werken met verschillende kleuren en dat werkt prima.
Sanity is (not) statistical
pi_65969804
Taartje van vandaag:

pi_65970069
Leuk!

Hoe heb je die randjes gemaakt?
Sanity is (not) statistical
pi_65970312
Je hebt daar van die speciale tappits voor, maar het is wel ff moeilijk om het precies en mooi op de taart te krijgen. De rode moest helemaal niet zo breed zijn, maar ik trok iets te hard aan de groene marsepein waardoor deze scheurde
De rode rand is driedelig en sloot echt niet mooi op elkaar aan, dus dan maar iets bedenken waardoor ik dat kon camoufleren. De gele rand ging een stuk makkelijker en is tweedelig. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen.
pi_65971300
Heb trouwens crisco gekocht en dat is echt heel fijn werken! Veel fijner dan poedersuiker!
pi_65971988
Nou, ondanks dat het niet helemaal ging hoe je wilde, vind ik 'm toch leuk.
Sanity is (not) statistical
pi_65972517
Ik ben ook erg tevreden met het eindresultaat!

En nu ga ik slapen en bedenken voor wie ik het volgende taartje ga maken
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')