abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_64871054
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 22:22 schreef Estrys het volgende:

[..]

Dat is inderdaad precies zoals je het zegt. Het is heel onwerkelijk en je beseft nauwelijks wat je overkomt. Ik klaag niet maar de dag en nacht erna beleefde ik alles steeds opnieuw in mijn gedachten, ik zat dan ook de nacht erna om 4 uur met de laptop op schoot het bevallingsverhaal te typen.
Zo ging het hier ook ongeveer. Ik heb de hele nacht met m'n man opgezeten en alleen maar gepraat over wat er precies gebeurde, hoe het in mijn beleving ging en hoe hij het zag, elkaars verhalen aanvullen om zo een echt 'totaalplaatje' te krijgen. Omdat het zo snel gaat komt het echte beseffen daarna pas denk ik.
She said you can paint your sky any colour
And you can paint your dark as dark as you need
And you can paint your light as light as you please
It's all up to you
pi_64874897
Ik heb dat ook zo ervaren, pas achteraf komt het besef wat er nou eigenlijk gebeurd is en wat wanneer kwam, in welke volgorde. En het is heel erg heftig zo`n snelle bevalling, je propt in een uur wat de meesten uitsmeren over een half etmaal. En de naweeen moet je ook zeker niet onderschatten.
Saartje
  zaterdag 10 januari 2009 @ 10:05:54 #28
35189 Troel
scherp en bot
pi_64879149
Wat leuk weer die verse verhalen. Het doet je inderdaad terugdenken aan je eigen bevalling
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_64879639
Ohja naweeen heb ik ook gehad, de hele tijd dat ik in het ziekenhuis lag.
  maandag 12 januari 2009 @ 10:13:37 #30
156412 hestria
erg gastvrij
pi_64940717
hier ook gehad hoor, bij mies in 6 uur bevallen en bij dennis in 2,5 uur. (eertse wee tot kind) Nu scheelt het dat ik bij dennis wist wat ik kon verwachten, bij michelle vond ik het veel heftiger omdat de verlos me niet geloofde.
Maar alles ging zo enorm snel, dat ik ook zoiets had wat gebeurt me, vooral ook het feit dat ik nauwelijks hoefde te persen, maakte dat ik die nacht de bevalling wel tig keer heb overgedaan.
Liefde is het enige dat zich vermenigvuldigt als je het deelt!
Trotse mama van Michelle en Dennis
pi_64941075
quote:
Op maandag 12 januari 2009 09:30 schreef Ardenlyn het volgende:

[..]

Ik blijf het een geweldige ervaring vinden
Maar het is wel behoorlijk pittig zo'n snelle bevalling.
Yup. Bij Tomas duurde het bij mij 1 uur en 3 kwartier vanaf de eerste wee en bij Yara 45 minuten. De 2e keer vond ik het minder erg want ik wist dat het snel zou gaan. Ik hield er al rekening mee tijdens de zwangerschap en was dus minder verrast. Bij Tomas was het echt blinde paniek gewoon. Ik was zo enorm angstig, omdat het zo heftig was en ik toen nog niet wist dat het zo snel zou gaan. Ik dacht echt tijdens een weeenstorm dat ik nog een uur of 8 door moest (de weeen waren tenslotte net begonnen) en raakte daardoor in paniek, want ik wist dat ik dat niet vol zou houden.

Gelukkig bij allebei geen naweeen gehad maar vooral de 1e keer was het zo onwerkelijk, bijna alsof ik geen 'echte bevalling' heb gehad.
She said you can paint your sky any colour
And you can paint your dark as dark as you need
And you can paint your light as light as you please
It's all up to you
  maandag 12 januari 2009 @ 10:35:04 #32
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_64941212
quote:
Op maandag 12 januari 2009 09:30 schreef Ardenlyn het volgende:

[..]

Nou inderdaad. ik heb er nu nog steeds moeilijk mee.
Vliezen breken tot bevalling was 3 en half uur. In een hele korte tijd ben ik van 0 naar 10 cm gegaan en na de bevalling was ik kapot. Heeft misschien 1 uur of 1,5 uur geduurd want na het breken van de vliezen had ik niet meteen erge weeen.
Had niet eens tijd om na te denken.
Ineens was hij er en het heeft ook echt een tijd geduurd voordat ik echt van hem kon genieten. En dat doet pijn want nu hou ik zoveel van hem en kan ik het mijzelf kwalijk nemen dat ik dat in het begin niet had (schaam mij er zelfs voor)

Daar hoef je je echt niet voor te schamen, hoor!

(Ik vond eli ook de eerste dag lelijk en eng )
quote:
Ik blijf het een geweldige ervaring vinden
Zekers!
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
pi_64941690
Zaterdagavond, 10 over 12 's nachts, ik kruip in bed en draai me lekker om. Opeens hoor ik *Pats*, ik schrik en denk dat het iets met mijn darmen is (geen idee waarom ik dat dacht maar ik verwachtte een enorme pijnscheut..) opeens voel ik allemaal warmte en vocht langs mijn benen lopen.. Vruchtwater dus!

Ik spring op (want hellup: mijn matras wordt nat!!!! ) en ren naar de badkamer.. John hoorde de knal ook en geloofde in eerste instantie niet dat het vruchtwater was.. Toen hij kwam kijken in de badkamer geloofde hij het wel; het vruchtwater kwam met plensen naar beneden.

Gelijk het ziekenhuis gebeld. In eerste instantie was ik er een beetje lacherig over, maar na 5 minuten kwamen de weeen volop ingezet. Snel naar het AMC dus!

Aangekomen in het AMC constateren ze dat het inderdaad vruchtwater is (logisch, mijn broek, sokken, slipje alles was doorweekt) en dat ik heftige weeen heb.

Na enig overleg van de gyn's hebben ze besloten me weeenremmers te geven, bevallen met 33 weken en 4 dagen is wel een beetje vroeg. Naast de weeenremmers krijg ik ook een prik in mijn been, dit om er voor te zorgen dat de longetjes van de baby een soort van groeispurt kunnen maken.


Om half 4 wijst een echo uit dat ik nog geen ontsluiting heb, de weeen worden echter steeds heftiger. Om half 5 voel ik persdrang, de gynaecoloog komt er snel bij en constateert dat ik inmiddels volledige ontsluiting heb..

Alles ging heel snel vanaf dat moment. Ik werd overgereden naar een andere kamer en daar werd me gezegd dat een keizersnede op dit moment veel complicaties met zich mee zou kunnen brengen en dat het kindje eigenlijk al zo ver is dat ze al bijna geboren is. Pfoe, shit, nu moet ik dus echt gaan bevallen terwijl ik me daar eigenlijk helemaal niet op had voorbereid

Toch met goede moed erin gegaan. Verstand op nul en we zien het wel. Na enige tijd ontstond er wel twijfel of ik het kindje zou baren of dat er toch een keizersnede zou komen, de weeenremmers begonnen nu namelijk toch een beetje te werken..

Uiteindelijk is Mila geboren op zondagochtend om 6.04, ze weegt 1880 en is ongeveer 42 cm lang.

Mila is direct na de geboorte in de couveuse gelegd op de intensive care afdeling van het AMC. Aan allerlei slangetjes ligt ze nu, een infuus voor antibiotica (omdat mogelijk mijn vliezen braken vanwege een infectie), een neussonde en allerlei plakkertjes om haar hartritme en zuurstofniveau in de gaten te kunnen houden.

Al snel bleek dat Mila het hartstikke goed doet, ze hoeft niet aan de beademing en ze mag al naar een ander ziekenhuis! Op zondagmiddag is ze met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in lelystad.

Er is ons verteld dat we er vanuit moeten gaan dat Mila tot de uitgerekende datum zeker in het ziekenhuis moet blijven..

Ik ben zelf alweer thuis, in principe gaat alles goed. Ik heb alleen wat last van naweeen, een bijzondere vergeetachtigheid, kraamtranen en een gevoel van onbesef.
pi_64944433
Heftig Raissa! Tot de uitgerekende datum in het ziekenhuis blijven is bij ons toen ook gezegd. En het klopte ook wel. Slangetjes, infuus ed komt me ook erg bekend voor. Fijn dat ze nu in Lelystad ligt. Ligt ze nog in de couveuse? Tyler heeft alleen in een warmtebedje gelegen.
pi_64948640
quote:
Op maandag 12 januari 2009 12:23 schreef _Ingrid_ het volgende:
Heftig Raissa! Tot de uitgerekende datum in het ziekenhuis blijven is bij ons toen ook gezegd. En het klopte ook wel. Slangetjes, infuus ed komt me ook erg bekend voor. Fijn dat ze nu in Lelystad ligt. Ligt ze nog in de couveuse? Tyler heeft alleen in een warmtebedje gelegen.
Ja, ze ligt nog in de couveuse. Ze mag er ongeveer een uurtje per dag uit.. Dat is toch wel jammer hoor, je zou het liefst de hele dag met je kindje willen knuffelen... Maar goed, als dit beter is dan moet het maar En vanavond mag ik kangeroeen
pi_64949277
Cattie, wat een fijn verhaal!

DC, een snelle bevalling zeg, en bijzonder dat uitgerekend daar de vliezen braken.

En Estrys ook al zo snel, jeetje!

TearSong en Ardenlyn, dat was hier dus ook. Mensen die zeggen dat snel bevallen makkelijker zou zijn. Nee, een weeenstorm is niet fijn. Ik denk dat ik liever langer beval dan ooit nog weer zoiets mee te maken als een weeenstorm (bij zowel Sara (in 4 uur geboren) als Merel (in 2 uur geboren).
En dan de naweeen, die heb ik bij Sara niet gehad, maar bij Merel wel. Wat een ellende, pas tegen het einde van de kraamweek was het weg, maar ik moest die krengen echt wegzuchten!

Raissa, wat heftig, kan me indenken dat het allemaal nog onwennig is zo
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
pi_64950053
Valt me eigenlijk op dat veel bevallingen beginnen met het breken van de vliezen.
Mijn VK zei dat zo maar ongeveer 10% van de bevallingen begint...de meeste beginnen gewoon met weeën.
pi_64951527
Mijn vriendin gaat als het goed is eind Maart bevallen van de eerste.
Als ik alle verhalen hier zo lees besef ik pas hoe weinig ik eigenlijk afweet van wat er bij een bevalling allemaal gebeurt.
Petje af dames!
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
pi_64951654
quote:
Op maandag 12 januari 2009 15:27 schreef dekilo het volgende:
Mijn vriendin gaat als het goed is eind Maart bevallen van de eerste.
Als ik alle verhalen hier zo lees besef ik pas hoe weinig ik eigenlijk afweet van wat er bij een bevalling allemaal gebeurt.
Petje af dames!
Ik heb me er al best op ingelezen, maar moet zeggen dat mijn vriend uit zichzelf niet een boek over dit onderwerp zal pakken. Of wat info op internet opzoekt.
pi_64954278
quote:
Op maandag 12 januari 2009 14:21 schreef Raissa het volgende:

[..]

Ja, ze ligt nog in de couveuse. Ze mag er ongeveer een uurtje per dag uit.. Dat is toch wel jammer hoor, je zou het liefst de hele dag met je kindje willen knuffelen... Maar goed, als dit beter is dan moet het maar En vanavond mag ik kangeroeen
Kangeroeen is zo fijn! Geniet er maar van vanavond!
pi_64956623
quote:
Op maandag 12 januari 2009 14:37 schreef Fuente het volgende:

TearSong en Ardenlyn, dat was hier dus ook. Mensen die zeggen dat snel bevallen makkelijker zou zijn. Nee, een weeenstorm is niet fijn. Ik denk dat ik liever langer beval dan ooit nog weer zoiets mee te maken als een weeenstorm (bij zowel Sara (in 4 uur geboren) als Merel (in 2 uur geboren).
En dan de naweeen, die heb ik bij Sara niet gehad, maar bij Merel wel. Wat een ellende, pas tegen het einde van de kraamweek was het weg, maar ik moest die krengen echt wegzuchten!


Nee een weeenstorm is niet fijn, maar ik heb het toch 10X liever dan een bevalling met úren pijnlijke weeen. Mijn bevallingen hebben van begin tot einde 7 en 4 uur geduurd. Maar het begin is bij beiden zo licht geweest. Echt krampjes van niks, waarbij je gewoon kan lopen, praten en lachen. Echte weeen heb ik bij de eerste 3 uur en bij de tweede 1 1/2 uur gehad. Waarvan het laatste uur een weeenstorm. En naweeen, maar die vond ik wel vervelend, maar niet heel pijnlijk. Ze waren vergelijkbaar met de beginkrampjes. Ik hoefde ze niet weg te zuchten, maar ze irriteerden me wel.
-If I know I'm going crazy, I must not be insane-!
  maandag 12 januari 2009 @ 17:44:07 #42
156412 hestria
erg gastvrij
pi_64957510
met naweeen ligt ook aan die injectie die je evt krijgt om de placenta te laten komen. overigens na de bevalling van michelle heeft de verlos beseft dat ik op die ejectie erg heftig reageer, want bij dennis heb ik ook een kleinere dosis gekregen(stond zelfs in de computer daar). ok de naweeen waren minder als de echt erge weeen, maar toch best wel pijnlijk genoeg om ze met 2 paracetamol op, nog steeds erg pijnlijk te vinden. Overigens vond ik aleve fenimax(ofzo, ben te lui om het doosje te pakken) voor de menstruatie veel fijner als paracetamol, (maar ik gaf dan ook geen borstvoeding en kon het gerust nemen.)

[ Bericht 10% gewijzigd door hestria op 12-01-2009 18:56:33 (hoef niet alles 3 keer te herhalen) ]
Liefde is het enige dat zich vermenigvuldigt als je het deelt!
Trotse mama van Michelle en Dennis
pi_64961235
quote:
Op maandag 12 januari 2009 17:44 schreef hestria het volgende:
met naweeen ligt ook aan die injectie die je evt krijgt om de placenta te laten komen.
Kan dat invloed hebben? Ik heb dus totaal geen naweeen gehad maar bij Tomas wel 2 injecties voor de placenta. Niet dat het allemaal zo belachelijk lang duurde (hooguit 15 minuten geloof ik) maar ze hadden daar op de afdeling een soort 'wedstrijdje' over wie het snelst de placenta eruit kon laten komen dus vandaar dat het nogal haast had

(toen ik het hoorde knikte ik maar vriendelijk maar een paar uur later, midden in de nacht, kwam het ineens weer boven en heb ik toch even bij m'n man nagevraagd of ik dat van dat wedstrijdje nou goed begrepen had...ik vond het wel een heel vreemd iets.)
She said you can paint your sky any colour
And you can paint your dark as dark as you need
And you can paint your light as light as you please
It's all up to you
pi_64961672
Bij mij hebben ze inderdaad wel het infuus weer opengedraaid voor de placenta, omdat deze er na 45 minuten nog niet was. Ik wist niet dat je daar dus naweeen van kon krijgen..klinkt op zich wel logisch!

Serieus, een wedstrijdje? Dan sporen ze daar echt niet , wat stom!
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
pi_64965007
Ik vond de naweeen soms behoorlijk pijnlijk en kreeg en paracetamol voor. Volgens mij heb ik daar ook een prik voor gehad.
pi_64965145
Ik kreeg ook een injectie direct na de bevalling, mijn placenta was er binnen 10 minuutjes.
  maandag 12 januari 2009 @ 21:59:31 #47
11682 Moonah
Jolie femme
pi_64968384
Cattie, ik heb net je verhaal gelezen ik moest er echt even van huilen.
Wat ben ik blij voor je dat je deze bevalling zo veel anders hebt beleefd dan de vorige.

Countrytammy... Wat een verhaaaaaal zeg!!! Onvoorstelbaar!

En Raissa, in een uur tijd van 0 naar 10cm ontsluiting.
Gek lijkt me, dat net bij het persen de weeënremmers gaan werken.
Gefeliciteerd met Mila, prachtnaam!

Edit: oeps! Sorry voor het overmatig smileygebruik...
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  dinsdag 13 januari 2009 @ 08:44:35 #48
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_64979035
quote:
Op maandag 12 januari 2009 19:36 schreef TearSong het volgende:
Kan dat invloed hebben? Ik heb dus totaal geen naweeen gehad maar bij Tomas wel 2 injecties voor de placenta. Niet dat het allemaal zo belachelijk lang duurde (hooguit 15 minuten geloof ik) maar ze hadden daar op de afdeling een soort 'wedstrijdje' over wie het snelst de placenta eruit kon laten komen dus vandaar dat het nogal haast had

(toen ik het hoorde knikte ik maar vriendelijk maar een paar uur later, midden in de nacht, kwam het ineens weer boven en heb ik toch even bij m'n man nagevraagd of ik dat van dat wedstrijdje nou goed begrepen had...ik vond het wel een heel vreemd iets.)
*ding dong, algemene info*
In het ziekenhuis (als je medisch bevalt, dus niet poliklinisch met de verloskundige) krijg je vrijwel altijd zo'n injectie in je been, of in je infuus als je die hebt inclusief de pomp omhoog. Dit om de placenta zo snel mogelijk te laten komen. De term wedstrijdje vind ik ook misplaatst, maar het is wel altijd een 'wedstrijd' tegen het bloedverlies: hoe eerder de placenta er is, hoe eerder de baarmoeder goed kan samentrekken (dan is ie tenslotte leeg), hoe minder kans je hebt op grote hoeveelheden bloedverlies.
In de prik zit trouwens hetzelfde als in een infuus met weeënopwekkers: oxytocine/syntocinon.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_64980613
Lemijn, ben jij verpleegkundige/arts?
  dinsdag 13 januari 2009 @ 10:42:48 #50
80443 snakelady
ssss...ssss...
pi_64981655
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 18:16 schreef TearSong het volgende:

[..]

Fijn dat je de snelle bevalling iig. goed verwerkt hebt nu.
Ik moet altijd denken aan de 'lerares' van de zwangerschapsyoga die ik had. Zij vertelde altijd dat mensen het na een snelle bevalling best moeilijk kunnen hebben aangezien het allemaal heel snel en hevig is. Daarna kun je ook nog eens op onbegrip stuiten als je je bevallingsverhaal vertelt 'want iedereen wil toch zo'n snelle bevalling en daar mag je toch niet over klagen?' Daarbij wordt nog wel eens vergeten dat in recordtempo van 0 naar 10 cm ook geen eitje is
Het is ook best onwerkelijk als het zo snel gaat en je dan 'ineens' je kindje op je buik hebt liggen.
Iedereen ervaard een bevalling natuurlijk anders maar ik heb wel beide kanten meegemaakt.
Bij Demi deed ik er 30 uur over en bij Nika net geen 5 uur.
De laatste bevalling vond ik persoonlijk 10x prettiger omdat ik het bewust mee kon maken, bij Demi was ik te vermoeid en helemaal van de wereld, toen ze geboren werd had ik het maar half in de gaten.
Bij Nika kon ik gelijk gaan bewonderen en genieten.

O'ja, hoewel persweeën opzich best prettig zijn is 2 persweeën ( bij Nika) vergeleken met 2,5 uur (bij Demi) persweeën een hele verademing.

Als ik terugkijk deed de 2de bevalling misschien wel ietsjes meer pijn en was het ietsjes overweldigender door de weeënstorm maar gewoon dat je het echt bewust meemaakt is zoveel meer prettiger in mijn ogen.

Aan de 1ste bevalling denk ik met angst terug, de 2de kijk ik prettig op terug.

[ Bericht 8% gewijzigd door snakelady op 13-01-2009 10:56:11 ]
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad."
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')