Maar IE zit standaard in Windows.quote:Op maandag 5 januari 2009 12:40 schreef Tijn het volgende:
Dus standaard Google Chrome op computers van bedrijven als Dell en HP in plaats van Internet Explorer. Als dat lukt, is het de genadeklap voor IE.
Bij koekle enzo werken ze niet standaard met Windows. Volgens mijn is alles daar ook OpenOffice.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:27 schreef Dr.Daggla het volgende:
[..]
Maar IE zit standaard in Windows.
Als je een nieuwe kant en klare computer koopt moet je die meteen opnieuw installeren, dan is alle troep er uit.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:30 schreef raptorix het volgende:
Het default bij plaatsen van software gebeurt al, op me toshiba laptop zat standaard al google desktop search, en nog een hele reutemeteut andere rotzooi.
Of software kut is of niet heeft niet veel te maken met closed/open, ik kan je hele rits van kut open source producten geven, en net zo goed als een hele rits goede closed source producten.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:27 schreef JohnDope het volgende:
Betalen voor standaard applicaties is achterhaald.
Opera is trouwens netzo kudt als IE, want dat is ook closed source.
Closed sourcerts hebben gewoon wat te verbergen. Gewoon open gooien die handel.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:32 schreef raptorix het volgende:
[..]
Of software kut is of niet heeft niet veel te maken met closed/open, ik kan je hele rits van kut open source producten geven, en net zo goed als een hele rits goede closed source producten.
Ik werk veel met Frontend Developers samen en die zijn er unaniem redelijk over eens dat Opera het beste is.
Mjah probleem is dat het OEM meuk is, sterker nog er zaten niet eens install disks bij, kortom je moet weer met gehackte versies van Windows werken en daar heb ik niet zoveel trek an.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:31 schreef JohnDope het volgende:
[..]
Als je een nieuwe kant en klare computer koopt moet je die meteen opnieuw installeren, dan is alle troep er uit.
Eerst lezen, dan reageren JohnDope.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:30 schreef JohnDope het volgende:
[..]
Bij koekle enzo werken ze niet standaard met Windows. Volgens mijn is alles daar ook OpenOffice.
99% van de closed source is closed omdat dat hun verdien model is.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:32 schreef JohnDope het volgende:
[..]
Closed sourcerts hebben gewoon wat te verbergen.
Ik vind het niet kunnen als ze er geen CD bij doen, moet je ook niet meer akkoord gaan.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:32 schreef raptorix het volgende:
[..]
Mjah probleem is dat het OEM meuk is, sterker nog er zaten niet eens install disks bij, kortom je moet weer met gehackte versies van Windows werken en daar heb ik niet zoveel trek an.
Geen idee, volgens mij werken ze bij Google redelijk veel met Macs.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:30 schreef JohnDope het volgende:
[..]
Bij koekle enzo werken ze niet standaard met Windows. Volgens mijn is alles daar ook OpenOffice.
Ik kreeg dat ding gratis bij een Abbo.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:34 schreef JohnDope het volgende:
[..]
Ik vind het niet kunnen als ze er geen CD bij doen, moet je ook niet meer akkoord gaan.
Verdienen aan standaard software is achterhaald. Als MS bijvoorbeeld niet hun OS gratis gaat weggeven, dan zijn ze over 4 jaar failliet.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:33 schreef raptorix het volgende:
[..]
99% van de closed source is closed omdat dat hun verdien model is.
Op die manier, maar dan moet je nog moeilijk gaan doen en een cd vragen en anders vraag je maar een cd die ze daar hebben liggen.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:35 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ik kreeg dat ding gratis bij een Abbo.
Microsoft heeft ze OS al voor het grootste deel OpenSource gemaakt, en veel van hun frameworks ook, de belangrijkste reden waarom MS niet zijn hele besturingssysteem opensource maakt is omdat bepaalde delen onder licentie gebruikt worden en zij dus niet het recht hebben te opensourcen.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:35 schreef JohnDope het volgende:
[..]
Verdienen aan standaard software is achterhaald. Als MS bijvoorbeeld niet hun OS gratis gaat weggeven, dan zijn ze over 4 jaar failliet.
Er zit volgens mij een restore mogelijkheid op via een aparte partitie, ik heb de meeste zut al uninstalled.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:35 schreef JohnDope het volgende:
[..]
Op die manier, maar dan moet je nog moeilijk gaan doen en een cd vragen en anders vraag je maar een cd die ze daar hebben liggen.
Dat zal heel goed kunnen, maar als ze er geld voor blijven vragen, zijn ze binnen enkele jaren failliet.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:37 schreef raptorix het volgende:
[..]
Microsoft heeft ze OS al voor het grootste deel OpenSource gemaakt, en veel van hun frameworks ook, de belangrijkste reden waarom MS niet zijn hele besturingssysteem opensource maakt is omdat bepaalde delen onder licentie gebruikt worden en zij dus niet het recht hebben te opensourcen.
Dat is inderdaad gaar zo'n restore partitie.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:38 schreef raptorix het volgende:
[..]
Er zit volgens mij een restore mogelijkheid op via een aparte partitie, ik heb de meeste zut al uninstalled.
Microsoft maakt voor het grootste deel winst met haar server producten, daarnaast gaat een bedrijf als MS niet zo snel failliet daarvoor zijn te veel mensen al afhankelijk.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:40 schreef JohnDope het volgende:
[..]
Dat zal heel goed kunnen, maar als ze er geld voor blijven vragen, zijn ze binnen enkele jaren failliet.
Jij bent zeker beroepseconoom?quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:40 schreef JohnDope het volgende:
[..]
Dat zal heel goed kunnen, maar als ze er geld voor blijven vragen, zijn ze binnen enkele jaren failliet.
Roepen dat iets dat closed source is DUS kut moet zijn is ondertussen ook achterhaald.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:27 schreef JohnDope het volgende:
Betalen voor standaard applicaties is achterhaald.
Opera is trouwens netzo kudt als IE, want dat is ook closed source.
Maar dat wil niet zeggen dat het de default browser hoeft te zijn, of dat IE in het startmenu/desktop/quick launchbar te vinden hoeft te zijn.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:27 schreef Dr.Daggla het volgende:
[..]
Maar IE zit standaard in Windows.
Aaah, op die fiets.quote:Op woensdag 7 januari 2009 00:37 schreef Tijn het volgende:
[..]
Maar dat wil niet zeggen dat het de default browser hoeft te zijn, of dat IE in het startmenu/desktop/quick launchbar te vinden hoeft te zijn.
Ik had overigens laatst een phishing-aanval van Abbey Bank (een of andere Britse bank).quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:37 schreef qonmann het volgende:
Als IE goed werkt waarom overstappen ?
Al die moeite .
Gebruik zelf overigens FF
Ook voor de server producten zijn nu goede gratis alternatieven.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:44 schreef raptorix het volgende:
[..]
Microsoft maakt voor het grootste deel winst met haar server producten, daarnaast gaat een bedrijf als MS niet zo snel failliet daarvoor zijn te veel mensen al afhankelijk.
Als veiligheid een belangrijke rol speelt, is dat alles behalve achterhaald.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 22:58 schreef Seneca het volgende:
[..]
Roepen dat iets dat closed source is DUS kut moet zijn is ondertussen ook achterhaald.
phishing-aanvallen zijn idd erg gevaarlijk, je mag van geluk spreken dan je nog leeftquote:Op woensdag 7 januari 2009 02:16 schreef Ofyles2 het volgende:
[..]
Ik had overigens laatst een phishing-aanval van Abbey Bank (een of andere Britse bank).
Firefox wees me gelukkig op deze aanval, denk niet dat ik dit kon posten als ik IE gebruikte.
Je doelt nu op Linus' Law? Ik heb zowel aan closed als open-source projecten gewerkt, en in mijn ogen zijn er in beide categorieen programma's die slecht zijn ontworpen/geschreven, danwel onveilig zijn.quote:Op woensdag 7 januari 2009 08:38 schreef JohnDope het volgende:
[..]
Als veiligheid een belangrijke rol speelt, is dat alles behalve achterhaald.
haha dat denk ik wel zodra er Direct X op een linux bak gedraaid kan worden en hier dus de nieuwste games op gedraaid kan worden dan is Windows er af en historie.quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:40 schreef JohnDope het volgende:
[..]
Dat zal heel goed kunnen, maar als ze er geld voor blijven vragen, zijn ze binnen enkele jaren failliet.
Zodra dat kan komt Microsoft onmiddelijk met een nieuwe versie die incompatible is met de oude.quote:Op woensdag 7 januari 2009 10:40 schreef RAVW het volgende:
[..]
haha dat denk ik wel zodra er Direct X op een linux bak gedraaid kan worden en hier dus de nieuwste games op gedraaid kan worden dan is Windows er af en historie.
ik draai vor zo ver ik weet nu al op windows veel met OS producten
Dat heeft hooguit invloed op nieuw te ontwikkelen games, maar alle games die er nu al zijn kun je dan gewoon spelen natuurlijk.quote:Op woensdag 7 januari 2009 10:42 schreef Seneca het volgende:
[..]
Zodra dat kan komt Microsoft onmiddelijk met een nieuwe versie die incompatible is met de oude.
Ja, ik ben bekend met Cedega. Het punt is dat Linux ALTIJD zal blijven achterlopen op Windows, omdat Microsoft alle drivermakers in zijn zak heeft.quote:Op woensdag 7 januari 2009 10:45 schreef Tijn het volgende:
[..]
Dat heeft hooguit invloed op nieuw te ontwikkelen games, maar alle games die er nu al zijn kun je dan gewoon spelen natuurlijk.
Overigens is er al best veel op dit gebied mogelijk. Kijk bijvoorbeeld eens bij Cedega.
Zolang Windows het dominante platform is wel natuurlijk. Maar of dat altijd zo zal blijven, zou ik niet te hard roepenquote:Op woensdag 7 januari 2009 10:47 schreef Seneca het volgende:
[..]
Ja, ik ben bekend met Cedega. Het punt is dat Linux ALTIJD zal blijven achterlopen op Windows, omdat Microsoft alle drivermakers in zijn zak heeft.
Ik heb het idee dat Microsoft hier eerder een achterstand aan het inlopen is (nee, zeg niet 'beter')? En zelf weet je natuurlijk ook wel dat een fatsoenlijk bedrijf niet even in een maandje alles omschakelt, dan is 4 jaar wel minimaal.quote:Op woensdag 7 januari 2009 08:37 schreef JohnDope het volgende:
[..]
Ook voor de server producten zijn nu goede gratis alternatieven.
Tadaa, daarom is er weinig motivatie om over te stappen en zoals je zelf zegt is het eigenlijk ook niet meer nodig. Als iedereen maar snel weggaat bij IE 6quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:26 schreef raptorix het volgende:
[..]
Weinig, het handigst aan FF vind ik nog de vele addons, qua functionaliteit zitten IE en FF redelijk op gelijke hoogte tegenwoordig.
quote:Op dinsdag 6 januari 2009 19:27 schreef JohnDope het volgende:
Betalen voor standaard applicaties is achterhaald.
Opera is trouwens netzo kudt als IE, want dat is ook closed source.
Nou ja, besturingssystemen zijn niet zomaar wat.quote:Op woensdag 7 januari 2009 11:39 schreef Fliepke het volgende:
[..]
Open source, ik vind het een mooi alternatief, maar er zijn helaas maar weinig gebieden waar het een rol heeft waarbij het voorloopt op een commercieel (closed) product.
Open source is altijd veiliger omdat als mensen er een zooitje van maken in de code, andere mensen die code kunnen bekijken en vervolgens daarop kritiek leveren.quote:Op woensdag 7 januari 2009 10:24 schreef Seneca het volgende:
[..]
Je doelt nu op Linus' Law? Ik heb zowel aan closed als open-source projecten gewerkt, en in mijn ogen zijn er in beide categorieen programma's die slecht zijn ontworpen/geschreven, danwel onveilig zijn.
Firefox is dus een mooi voorbeeld van een open-source project dat NIET goed in elkaar steekt. Juist omdat Firefox in wezen gebaseerd is op een oude source base van Netscape zit het bomvol met legacy code die ondersteund moet worden. Zo zijn er alleen al meerdere verschillende object models, zoals XPCOM, die ooit tijdens het project werden gezien als 'golden hammer', maar die men nu weer zo veel mogelijk eruit probeert te slopen, omdat het te veel performance koste.
Als je een beetje rond gaat kijken op de Mozilla mailing lists dan zul je zien dat het Firefox team op dit moment de grootste moeite heeft om memory management een beetje stabiel te houden. Ook het feit dat men op dit moment bezig is te proberen om de Tamarin javascript engine te integreren helpt niet, omdat dat een ander memory model gebruikt dan de oude Spidermonkey engine. Vergelijk het maar met open brain surgery, waarbij je ook de wervelkolom moet verwijderen.
Spelletjes moet je op een spelcomputer spelen.quote:Op woensdag 7 januari 2009 10:40 schreef RAVW het volgende:
[..]
haha dat denk ik wel zodra er Direct X op een linux bak gedraaid kan worden en hier dus de nieuwste games op gedraaid kan worden dan is Windows er af en historie.
ik draai vor zo ver ik weet nu al op windows veel met OS producten
Volgens mij gaat die titel naar de diverse OS/z varianten van IBM, veel gebruikt door banken ed...quote:Op woensdag 7 januari 2009 12:45 schreef JohnDope het volgende:
[..]
Open source is altijd veiliger omdat als mensen er een zooitje van maken in de code, andere mensen die code kunnen bekijken en vervolgens daarop kritiek leveren.
Open code legt ook een grotere druk op de software ontwikkelaar, want als code open is, kan iedereen in het inzien en als je er dan een zooitje van maakt, sta je voor paal.
Overigens is het meest veilige OS, opensource.
Zonder opensource systemen zou er geen internet zijnquote:Op woensdag 7 januari 2009 11:39 schreef Fliepke het volgende:
Open source, ik vind het een mooi alternatief, maar er zijn helaas maar weinig gebieden waar het een rol heeft waarbij het voorloopt op een commercieel (closed) product.
Ik had langer dan een jaar ubuntu niet opgestart (en dus geupdate)... Ik logde in en er werd meteen gevraagd of ik een grote update wilde doen. Onder Windows zou je die update moeten zien als een update van Windows 2000 naar Windows XP.quote:Op woensdag 7 januari 2009 12:52 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Volgens mij gaat die titel naar de diverse OS/z varianten van IBM, veel gebruikt door banken ed...Maar voor consumenten is het in de eerste plaats van belang dat ze de boel up to date houden, een 2 jaar oude linux distro is ook gatenkaas inmiddels..
En zonder closed source geen gebruikers/klanten er op?quote:Op woensdag 7 januari 2009 12:52 schreef JohnDope het volgende:
[..]
Zonder opensource systemen zou er geen internet zijn
MS heeft inderdaad het internet groot gemaakt, maar daar ging het niet om.quote:Op woensdag 7 januari 2009 12:55 schreef fruityloop het volgende:
[..]
En zonder closed source geen gebruikers/klanten er op?
Naja, het één heeft het ander nodig lijkt me? Ik ben overigens een fan van Firefox niet alleen vanwege de betere functionaliteit in mijn beleving, maar ook als gezonde concurrentie voor IE..quote:Op woensdag 7 januari 2009 12:56 schreef JohnDope het volgende:
[..]
MS heeft inderdaad het internet groot gemaakt, maar daar ging het niet om.
Fruityloops > Firefox + IE + Chromequote:Op woensdag 7 januari 2009 13:53 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Naja, het één heeft het ander nodig lijkt me? Ik ben overigens een fan van Firefox niet alleen vanwege de betere functionaliteit in mijn beleving, maar ook als gezonde concurrentie voor IE..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |