De wisselende diensten (inclusief avond/nacht en weekend diensten) zijn voor mijn vrouw ook reden geweest om weg te gaan uit de zorg.quote:Op dinsdag 9 december 2008 21:24 schreef sjak het volgende:
Ook ik werk in het ziekenhuis. Wil ik daar om half 8 zijn dan moet ik hier om half 7 weg zijn (35 minuten rijden, parkeren, omkleden). Gelukkig hoeft Schanul niet zo vroeg te werken anders zouden wij ook een probleem hebben. Ik heb inderdaad vriendinnen die om deze reden uit de zorg zijn gegaan. Het was niet te combineren. En als je dan weer hoort wat een tekorten er zijn en dat vrouwen meer moeten werken. Ik begrijp dat gewoon niet zo. Het voordeel is dan wel dat ik om 16.00 klaar ben met werken
Uh, nee? Wat een overtrokken conclusiequote:Op dinsdag 9 december 2008 19:38 schreef p_iglet het volgende:
jellyrose, dat zou dus betekenen dat gezinnen waarvan beide ouders onregelmatig werken, niet aan kinderen zouden moeten beginnen.
Heel herkenbaar...quote:Op woensdag 10 december 2008 06:37 schreef Belana het volgende:
over ouderschap en werk gesproken dus... wat ik echt enorm lastig vind is dat mijn kinderen eigenlijk alle 2 ziekig zijn, maar ik heb geen vrije dagen meer en ik heb ook al te veel ziektedagen. Nick heeft ook geen vrije dagen meer, is afgelopen maandag al thuis gaan werken, maar dat kan echt niet nog een dag.
tja, en dan?
Nou, de 1 gaat wel, het moet maar, zegt zelf wel naar school te kunnen en te willen.
de ander gaat naar het kdv met mijn ouders als back-up, en daar zal ie dan straks wel heen gaan, want de kleine meneer ziet er niet florisant uit...
Maar dit soort geregel...pfff...ik word er soms helemaal gek van.
nog los van het schuldgevoel zowel richting je werk als richting je kinderen trouwens, want dat is misschien nog het ergste.
je wilt collega's niet tot last zijn, maar ook je kinderen niet in de steek laten.
het is vast herkenbaar...
Klopt. Ik had een hele interessante baan voor 32 uur gevonden, maar dat lukt me gewoon niet met die tijden, ondanks dat mijn man ook regelmatig een dag thuis is.quote:Op woensdag 10 december 2008 08:49 schreef Jojogirl het volgende:
Pff wat een tijden Tinkepink. Hoe doen Duitse moeders dat dan? Want dan ben je wel haast gedwongen tot kleine part-time baantjes van 8-3 en kom je dus nooit meer aan een fatsoenlijk aantal uren per week.
Ik werk ongeveer 9 uur in de week maar liever zou ik dat ook niet doen. Ben liever thuis bij Mikael. Maar dat is vooral omdat ik rottijden heb op mijn werk. Doordeweeks werk ik 1 a 2 dagen en dan begin ik om 06:00 tot 10:00 en om de zaterdag om 05:00 tot 09:00. Ben wel lekker op tijd thuis maar Mikael moet wel al de avond van te voren weg. Dus die slaapt meer bij opa en oma (en papa nu dan ook) dan dat ie thuis slaapt. En daar baal ik wel van!!quote:Op woensdag 10 december 2008 08:49 schreef Jojogirl het volgende:
Zijn er hier trouwens veel mama's die alleen werken voor het geld maar eigenlijk liever thuis zouden zijn? Dat lijkt me nl. heel naar. Het is vaak toch al zo'n spagaat en geregel en als hje dan ook nog eigenlijk helemaal niet zou willen werken lijkt me dat heel frustrerend.
huuphuup, ziekenhuizen hebben inderdaad vaak een interne opvang, maar zelfs die heeft vaak maar beperkte openingstijden en sommigen niet eens flexibele opvang.quote:Op woensdag 10 december 2008 09:05 schreef huuphuup het volgende:
Ik lurk hier even mee als dat mag, voorlopig ziet het er naar uit dat ik het enorm heb getroffen met mn werkgever en dat ik lekker vanuit huis kan werken maar ooit...
P_iglet, werk je nou in een ziekenhuis of niet? Dat heb ik niet helemaal begrepen. Ik dacht namelijk altijd dat die dingen ook een soort interne opvang hadden. Wat stom eigenlijk dat ik daar zo vanuit ben gegaan.
Maar wat mijn ouders altijd deden, niet helemaal hetzelfde maar goed. Mijn pa werkte onregelmatige diensten als politie-agent en mijn ma werkte gewone normale uren. Mijn pa kreeg zijn dienstrooster geloof ik altijd voor 3 maanden vooruit ofzo? En mn moeder ging dan altijd zitten rekenen wanneer er precies gaten in de opvang van ons drie zouden vallen, en daar ging zij dan weer mee aan de slag, met goedkeuring van haar werkgever. Als mn pa overdag thuis was ging zij werken enzo. Dus per 3 maanden vooruit gepland gaf zij ook weer haar dagen door aan haar werkgever. We hebben echt hooguit 1 keer per jaar over hoeven blijven (groot feest)
Nouja, voor jullie is de situatie natuurlijk heel anders, want jullie werken allebei fulltime, maar is er met (een van) beide werkgevers niet iets te bespreken qua flexibiliteit? Als je het probleem met de opvang van Pepijn uitlegt zeg maar? Dat jij of je vriend/man een uurtje later kan beginnen of eerder weg kan op de dagen dat je in de knoop komt zodat je Pepijn naar de opvang kunt brengen?
Pff, moeilijk zoiets zeg. Succes ermee!
Jeetje das ook bout dan...quote:Op woensdag 10 december 2008 09:46 schreef p_iglet het volgende:
[..]
huuphuup, ziekenhuizen hebben inderdaad vaak een interne opvang, maar zelfs die heeft vaak maar beperkte openingstijden en sommigen niet eens flexibele opvang.
Overigens werken wij absoluut niet beide fulltiime. Ik studeer geneeskunde, doe daarbij nu parttime mijn afstudeer onderzoek, waarbij ze heel flexibel zijn qua tijden. Maar moet vanaf volgend jaar juni fulltime co-schappen gaan lopen. En daarbij wissel je dus soms ook van ziekenhuis en je hebt als student geen recht op opvang in de ziekenhuis opvang.
Mijn vriend heeft bewust gewisseld van een baan met extreem wisselende en onverwachtse diensten naar een saaie baan als vaste nachtdienst, zodat er bij nood overdag altijd iemand beschikbaar is om evt Pepijn van de opvang te halen bij ziekte enzo. Hij werkt ook maar 20 uur per week (maar nachtdiensten verdient gelukkig meer), incidenteel kan Pepijn mee naar zijn werk.
Ik werk naast mijn studie parttime (nu 16 uur) als woonbegeleider voor gehandicapten. Ook onregelmatig, maar dat kan redelijk afgestemt worden met mijn vriends werk, en waar het soms overlapt helpen opa's en oma's. En zijn mijn leidinggevende en collega's erg flexibel met betrekking tot ruilen.
Wij gaan dus ondanks alle problemen die wel al wel opgelost hebben en flexibiliteit van diverse kanten, vastlopen met de opvanguren 's morgens (6-7.30), zo'n 7-8 dagen per maand, omdat co-schappen NIET flexibel zijn qua tijd. En ik een reistijd van 45-75 minuten ga hebben enkele reis. En een baan tijdens kantooruren in de sector van vriendlief (woonbegeleider gehandicaptenzorg) niet bestaat.
Nog 2,5 jaar!!! Dan heb ik hopelijk een baan als specialist in opleiding waarbij de werktijden wel grotendeels tijdens kantooruren zijn.
klopt. zeker in de hogere functies kan je deeltijd vaak wel vergeten hoor. en dan heb ik het nog niet gehad over de cursussen en overwerk en ouderschapsverlof is niet altijd mogelijk. wat me ook opvalt is dat veel mensen hier toch nog wel vaak familie inschakelen.quote:Op woensdag 10 december 2008 10:03 schreef huuphuup het volgende:
Nouja, je moet ook niet vergeten dat P_iglet straks wel een baan heeft om u tegen te zeggen. En zulke banen krijg je gewoon niet zomaar, dat kost veel tijd en moeite.
Ik bedoel, ik ben het ermee eens dat zo'n situatie verre van ideaal is, en ik vraag me ook af of de oplossing wel bij een KDV ligt, maar het is wél zo dat het mensen in een moeilijke positie (vrouwen in een startende carière bijvoorbeeld) op deze manier gewoon niet makkelijk gemaakt wordt. In die zin schort er wel nog het een en ander aan het overheidsbeleid enzo. Vrouwen zoals P_iglet, dat wil de overheid toch juist? (wie wil P_iglet nou niet, hè P_iglethaha)
Precies, van mij kan de overheid gewoon lekker de pot op met zijn ´we willen meer vrouwen aan het werk´. Als zij dat zo graag willen, dan mogen zij de juiste omstandigheden scheppen. Voor wat hoort wat. Beetje jammer van mijn HBO-opleiding, maar ik ga geen moeite doen omdat zij dat willen, zonder dat zij er iets voor doen. Het moet wel van beide kanten komen...quote:Op woensdag 10 december 2008 10:14 schreef simmu het volgende:
[..]
klopt. zeker in de hogere functies kan je deeltijd vaak wel vergeten hoor. en dan heb ik het nog niet gehad over de cursussen en overwerk en ouderschapsverlof is niet altijd mogelijk. wat me ook opvalt is dat veel mensen hier toch nog wel vaak familie inschakelen.
het is leuk (en terecht hoor) bedacht dat iedereen moet werken, maar het zijn soms wel een heleboel bomen en beren op de weg. soms is dan de keus dat een ouder thuisblijft gewoon meer praktisch.
Wat doen ze volgens jou niet goed dan?quote:Op woensdag 10 december 2008 10:19 schreef DolleMina het volgende:
[..]
Precies, van mij kan de overheid gewoon lekker de pot op met zijn ´we willen meer vrouwen aan het werk´. Als zij dat zo graag willen, dan mogen zij de juiste omstandigheden scheppen. Voor wat hoort wat. Beetje jammer van mijn HBO-opleiding, maar ik ga geen moeite doen omdat zij dat willen, zonder dat zij er iets voor doen. Het moet wel van beide kanten komen...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |